شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • شتاب تایرسازان با سوخت نرخ فروش

    دنیای اقتصاد -عباس بیات: بررسی مقادیر تولید و فروش تایرسازان در بازه سالانه نشان می‌دهد این شرکت‌ها طی سال ۱۴۰۱ به‌‌‌ترتیب با رشد ۱۱درصدی و ۱۲درصدی نسبت به میانگین سالانه ۷درصدی عملکرد خوبی را از خود به ثبت رسانده‌‌‌اند. طی ۱۱ماه نخست سال‌جاری مجموع مقادیر تولید و فروش تایرسازان به‌‌‌ترتیب افزایش ۴ و ۳درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است. با این حساب می‌‌‌توان اذعان کرد عملکرد این صنعت در سال‌جاری نسبت به رشد سالانه ضعیف بوده است. با این حال درآمد فروش تایرسازان به دلیل دریافت مجوز افزایش نرخ با رشد خوبی همراه بوده است.
  • بازار سرمایه؛ محلی مناسب برای تامین مالی بنگاه‌‌‌های اقتصادی

    سنا: یک مشاور مالی بین‌المللی با اشاره به نقش بازار سرمایه در جذب منابع اظهار کرد: بازار سرمایه محل مناسبی برای تامین مالی بنگاه‌‌‌های اقتصادی است.
  • صنایع برنده بورس ۱۴۰۲

    دنیای اقتصاد : بررسی بازدهی قیمتی صنایع در سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که صنعت «سخت‌افزار و تجهیزات» با بازدهی حدود ۹۵درصد برترین صنعت سال بوده است. در سالی که گذشت، تثبیت قیمت دلار فرصت خوبی را برای صنایع کوچک‏تر فراهم کرد و مانع از رشد صنایع بزرگ بازار شد.
  • کارنامه یک‌ساله ۳۵ صنعت بورسی

    دنیای اقتصاد: گروه کدال روزنامه «دنیای‌اقتصاد» در سال۱۴۰۲، ۳۵ صنعت فعال در بازار سرمایه را تحلیل و بررسی کرد. برحسب آرمان شکل‌گیری این گروه، همواره تلاش شده است علاوه بر معرفی صنایع، سهامداران با ریسک‌ها و فرصت‌های موجود در بازار سهام آشنا شوند.
  • مزیت سه‌گانه اجرای حاکمیت شرکتی برای ناشران و سهامداران

    یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اجرا و نظارت بر دستورالعمل حاکمیت شرکتی موجب شفافیت عملکرد ناشران، برقراری عدالت و جلوگیری از تضییع حقوق تمامی ذی‌نفعان می‌شود. حمید میرمعینی در گفت‌‌‌وگو با پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، با اشاره به مزیت اجرای دستورالعمل حاکمیت شرکتی، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین جنبه‌‌‌های نظارتی سازمان بورس و اوراق بهادار، موضوع اجرای دستورالعمل اصول حاکمیت شرکتی است؛ زیرا با اجرای آن منافع تمام ذی‌نفعان رعایت می‌شود. وی افزود: در حال حاضر قانون و دستورالعمل حاکمیت شرکتی وجود دارد و صرفا اجرای آن با تاخیر انجام شده است که اگر سازمان بورس و اوراق بهادار عزمی برای اجرای آن داشته باشد می‌‌‌تواند از طریق شرکت‌های رتبه‌‌‌بندی اعتباری، ارزیابی مستقل و حرفه‌‌‌ای از نحوه اجرای دستورالعمل توسط نهادها و شرکت‌های تحت نظارت خود را درجه‌‌‌بندی کند و یکی از مهم‌ترین جنبه‌‌‌های نظارتی خود را به اجرا درآورد.
  • تراژدی پتروشیمی‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد -عباس بیات: شرکت‌های فعال در صنعت محصولات شیمیایی عمدتا محصولات متنوعی تولید می‌کنند که نمی‏‏‌توان آنها را در یک دسته‏‏‌بندی مشخص تفکیک کرد. این صنعت که شامل ۲۱شرکت فعال است به لحاظ مقدار تولید و فروش در ۱۱ماه امسال به‏‏‌ترتیب افت ۸ و ۵درصدی را ثبت کرده‏‏‌ است. رشد درآمد امسال این صنعت تنها ۱۰درصد بوده است که نسبت به متوسط سالانه تاریخی عملکرد ضعیفی محسوب می‌شود. بررسی وضعیت دلاری متغیرهای درآمد و سودآوری این صنعت نشان می‌دهد که افت همه‌جانبه دلاری در پتروشیمی‏‏‌ها رقم خورده است. بر این اساس مجموع فروش محصولات شیمیایی در سال‌جاری ۵۵۳هزار دلار به ثبت رسیده که در قیاس با ۱۱ماه سال قبل بیش از ۲۳درصد کاهش یافته است. این تراژدی در سودآوری پتروشیمی‏‏‌ها نیز تکرار شده و در پاییز امسال به‌طور میانگین سود ناخالص، عملیاتی و خالص دلاری این صنعت نسبت به متوسط فصلی ۱۷درصد کاهش یافته است.
  • تزلزل در گلوگاه‏‏‌های اقتصادی

    دنیای اقتصاد -عباس بیات: وقتی از نیروگاه‏‏‌ها و منابع گازی کشور صحبت می‌شود، با توجه به اهمیت زیرساختی برق و گاز در کشور، ارزیابی زیرساخت انرژی می‏‏‌تواند وضعیت مهم‌ترین منبع ورودی به صنایع بزرگ را نشان دهد. عامل کلیدی برای پایداری تولید صنایع، تداوم برقراری برق و گاز به‌خصوص در صنایع بزرگی همچون فلزات اساسی (فولاد و آلومینیوم) و پتروشیمی‌هاست. چالش انرژی کشور درحال حاضر عمدتا به بحث گاز بازمی‌گردد؛ چرا که برق تولیدی نیروگاه‏‏‌های فسیلی نیز از گاز تغذیه می‌شود و همواره با توجه به قیمت پایین گاز ایران، ۷۵درصد از مصرف انرژی کشور از طریق گاز تامین می‌شود. با وجود اینکه ایران دومین ذخایر بزرگ گاز دنیا را دارد، سیاست غلط قیمت‌گذاری عاملی بوده تا سرمایه‌گذاری در استخراج گاز صورت نگیرد و در نتیجه کشور با بحران کمبود گاز در فصل زمستان مواجه شود. از طرفی دولت اگر بخواهد زیرساخت گازی خود را ارتقا دهد و بحران را حل کند، به گفته مسوولان ذی‌ربط باید مبلغی بیش از ۸۰میلیارد دلار هزینه کند. متوسط ذخیره گاز تولیدی در دنیا ۱۱ درصد است؛ اما ایران تنها ۱.۴درصد ذخیره دارد. در برنامه هفتم توسعه افزایش ذخایر به ۱۰درصد عنوان شده که در این‌صورت با توجه به مشکل کمبود گاز در یک‌سوم از سال (زمستان) در کنار جمع‏‏‌آوری گاز فلور، مشکل گاز صنایع تا حدی برطرف می‌شود.در حال حاضر در سراسر دنیا گرایش به استفاده از نیروگاه خورشیدی به‌جای فسیلی بسیار مرسوم شده و حتی در ایران چند شرکت شروع به راه‏‏‌اندازی نیروگاه خورشیدی کرده‏‏‌اند.
  • حباب در بورس آمریکا؟

    دنیای اقتصاد -محدثه علیزاده: رشد خیره‏‏‌کننده بازار سهام آمریکا و رکوردشکنی‏‏‌های نماگرهای اصلی این بازار به گمانه‏‏‌زنی‏‏‌ها درخصوص وجود حباب منجر شده است. با وجود اینکه معیار واحد و مشخصی از حباب در بازارها وجود ندارد، می‌توان بعضی شاخصه‏‏‌های متمایز بازارها در شرایط حباب را مورد سنجش قرار داد. بررسی شاخص‏‏‌های متعدد، ازجمله حجم معاملات سوداگرانه، نسبت قیمت به درآمد، وضعیت عرضه‏‏‌های اولیه، میزان خوش‌بینی سرمایه‌گذاران خرد و سرعت رشد بازار نشان می‌دهد که در حال حاضر بسیاری از نشانه‏‏‌های رایج حباب در بازار وجود ندارد.
  • رکوردشکنی بورسی‏‏‌ها در ایستگاه ۱۱

    عباس بیات - علی قاسمی
    افزایش قیمت دلار، اثر خود را بر درآمد شرکت‌های بورسی گذاشت. گزارش‌‌‌های عملکرد یازدهمین ماه از سال‌جاری توسط شرکت‌های بورسی روی سامانه کدال قرار گرفت. بررسی‌‌‌ها از عملکرد صنایع بورسی در ایستگاه یازدهم نشان می‌دهد که مجموع درآمد ۳۸۲نماد مورد بررسی در گزارش‌‌‌های ماهانه، توسط تحلیلگران «دنیای‌اقتصاد» به بیش از ۲۵۹همت رسیده است. این میزان از درآمد ماهانه طی ماه‌‌‌های گذشته و در سال‌جاری، بی‌‌‌سابقه بوده است. آخرین بار که مجموع درآمد بازار سهام از ۲۵۹همت عبور کرد، اسفندماه ۱۴۰۱ بود که درآمد بازار سهام اندکی بیشتر از رقم ثبت‌شده در بهمن‌ماه سال‌جاری بود. همچنین این میزان از درآمد نسبت به بهمن‌ماه سال گذشته، حدود ۳۵درصد افزایش یافته است. رشد تجمیعی درآمد ۱۱ماهه بازار سهام نسبت به مدت مشابه سال قبل، رشد نزدیک به ۳۶درصدی را تجربه کرده است. این درحالی است که درآمد دلاری بازار سهام طی ۱۱ماه اخیر، ۶میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار بوده است که افت ۵درصدی را نسبت به ۱۱ماهه سال گذشته نشان می‌دهد.
  • رفیق یا رقیب بازار سهام؟

    بررسی عملکرد صندوق‌های تثبیت در کشورهایی مانند ژاپن، چین، کره‌جنوبی و ایران نشان می‌دهد برخلاف رسالت این صندوق‌ها، همیشه در جهت تقویت بازار سهام حرکت نکرده‌اند. اگرچه در بازار سهام ایران اطلاعات دقیقی از صندوق تثبیت در دست نیست، اما عدم موفقیت آن در جهت‌دهی به بازار در سال۹۹ و عدم رونق بورس در چندماه اخیر قابل تشخیص است. یکی از مصداق‌های کارکرد این صندوق افزایش اعتماد سرمایه‌گذاران به دولت است، اما شرایط موجود نشان‌دهنده ناکافی بودن حمایت‌های این صندوق در بازگرداندن اعتماد از دست‌رفته است.
  • سپر سیمانی‌ها در مقابل سرما

    دنیای اقتصاد -علی قاسمی: گزارش‏‏‌های بهمن‌ماه صنعت سیمان یکی پس از دیگری راهی سامانه کدال می‌شوند. سیمانی‏‏‌ها جزو معدود صنایعی بودند که گزارش‏‏‌های عمده نمادهای آنها منتشر شد و به نظر می‏‏‌رسد، مطابق روند سال‌های گذشته، این صنعت در سرمای زمستان وارد رکود شدیدی شود. گزارش‏‏‌های ماهانه یازدهمین ماه از سال نیز نشان می‌دهد که سطح درآمدها همچنان پایین است. برخی از نمادهای سیمانی وضعیت چندان خوبی ندارند؛ اما تعدادی از نمادها تا نقطه پایان سال، همچنان با وجود محدودیت‌ها کارنامه سبزی ارائه می‌دهند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر