شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • ناهمخوانی درآمد دامداران با هزینه تولید گوشت

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: آمارها و گزارش‌های رسمی بانک مرکزی نشان می‌دهد که عرضه گوشت قرمز دردی‌ماه سال‌جاری به پایین‌ترین سطح خود از خرداد ماه سال ۱۳۹۹ تاکنون رسیده است. تورم تولیدکننده هم که پیش‌نگر تورم مصرف‌کننده است، برای پرورش‌دهندگان دست کم ۱۲۰‌درصد بالا رفته است. اما سوال این است که این آمار چه اثری روی بازار مصرفی دارد؟
  • هزینه ۱۷۰ میلیون پوندی برگزیت برای شرکت‌های مواد غذایی

    دنیای‌اقتصاد: کسب و کارهای مواد غذایی انگلیسی که محصولاتی را به اتحادیه اروپا صادر می‌کنند، به دلیل تشدید تشریفات برگزیت مجبور به پرداخت ۱۷۰ میلیون پوند اضافی در هزینه‌های صادراتی خود شده‌اند، به طوری که این تغییرات برای برخی صادرکنندگان «فاجعه‌بار» توصیف شده است.
  • از افطار تا سحر چه بخوریم

    دنیای‌اقتصاد: در هنگام روزه‌داری باید از تمام گروه‌‌‌های مواد غذایی به صورت متعادل و به میزان موردنیاز روزانه مصرف کنیم تا دچار کمبود پروتئین و ریزمغذی‌‌‌های دریافتی نظیر املاح و ویتامین نشویم. سیده‌زهرا شریعت‌پناهی، دانشیار گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان این مطلب و با تاکید بر اینکه فرد روزه‌دار باید تغذیه سالم و کافی طبق هرم غذایی داشته باشد گفت: افراد باید روزانه به میزان کافی غلات و حداقل دو واحد لبنیات، دو واحد میوه، سه واحد سبزی دریافت کنند. همچنین از گروه گوشت‌‌‌ها یا جایگزین گوشت نظیر تخم‌مرغ نیز روزانه دو تا سه واحد باید استفاده شود.
  • رمزگشایی تخصیص ارز واردات از محل صادرات

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: صنایع غذایی، بزرگ‌ترین صنعت غیرنفتی ایران است که ۱۶.۸‌درصد از شاغلان را به خود اختصاص داده است. تولید پایدار موادغذایی برای بقا و امنیت جامعه ضروری است. بنابراین، به‌‌‌منظور افزایش بهره‌‌‌وری و کارآیی، نیاز گسترده‌‌‌ای به فناوری‌‌‌های نوین، مدرن‌‌‌سازی، نوآوری و سرمایه‌گذاری در چرخه غذا وجود دارد. در حال حاضر حدود ۱۱۲۰۰ واحد فعال تولید موادغذایی در کشور وجود دارد که ۵۶‌درصد آنها کوچک به حساب می‌‌‌آیند.اما این صنعت نیز مانند صنایع دیگر همواره با تهدید‌‌‌های جدی روبه‌‌‌رو است. در این میان تغییر مداوم تصمیمات استراتژیک در کشور ظرف سال‌های گذشته همواره به بدنه تولید در کشور آسیب‌‌‌ رسانده و در واقع امکان برنامه‌‌‌ریزی را از صنایع گرفته است. بنابراین انتظار می‌رود سیاستگذاری در دولت به نحوی باشد که شاهد تغییر استراتژی‌‌‌های صنعتی و اقتصادی نباشیم چرا که ثبات در قوانین یکی از اصلی‌‌‌ترین پیش‌‌‌نیازهای توسعه صنعتی به‌‌‌شمار می‌رود.
  • آیا روغن زیتون شما را چاق می‌کند؟

    دنیای‌اقتصاد: روغن زیتون که اغلب به‌‌‌عنوان طلای مایع شناخته می‌شود، یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی مدیترانه‌‌‌ای است که برای هفت سال متوالی به‌‌‌عنوان بهترین رژیم غذایی انتخاب شده است. این ماده غذایی مملو از چربی‌‌‌ها و مواد مغذی «مفید» است و محققان مواد غذایی مدت‌‌‌هاست که از فواید بی‌‌‌شمار آن برای سلامتی حمایت کرده‌‌‌اند. اما کارشناسان اکنون هشدار می‌دهند که تبلیغات زیاد پیرامون این چاشنی ممکن است باعث شده باشد که برخی از افرادی که رژیم غذایی دارند با تخمین بیش از حد فواید آن برای کاهش وزن، باعث چاق شدن خود شوند و تلاششان بی‌نتیجه بماند.
  • مشکلات حقوقی شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: در حال حاضر فرصت مناسبی برای حوزه حقوقی تات فراهم شده است، تا مستندسازی، به‌‌‌روزرسانی و اصلاح امور انجام شود.به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمجتبی خیام‌‌‌نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) تقویت حوزه حقوقی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی را جزو اولویت‌‌‌های این سازمان دانست و افزود: اقدامات حقوقی در سازمان باید تا حصول نتیجه پیگیری شود که در آینده مانعی ایجاد نشود.
  • رشد۲۳درصدی صادرات محصولات غذایی وکشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: از ابتدای سال تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۲، ۵ میلیارد و ۵۹۳ میلیون و ۳۹۹‌هزار و ۷۲۷ دلار محصول شیلاتی، دامی، لبنی، زراعی، گلخانه‌‌‌ای، فرآوری‌شده و کنسروی به بیش از ۱۳۰ کشور صادر شده که نسبت به مدت مشابه ۲۳‌درصد ارزآوری بیشتری برای کشور داشته است.سید روح‌‌‌الله لطیفی، سخنگوی کمیسیون امور بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص میزان تجارت محصولات غذایی و کشاورزی اظهار کرد: سهم صادرات محصولات غذایی و کشاورزی کشور، نسبت به کل صادرات ۴۴ میلیارد و ۸۹۰ میلیون و ۱۲۵‌هزار دلاری کشور، نزدیک به ۱۲.۵‌درصد بوده که این میزان اهمیت کشورمان در تولید و صادرات محصولات کشاورزی و غذایی را نشان می‌دهد.
  • دست بسته تولیدکنندگان برای افزایش قیمت‌ها

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: اصطلاح قیمت‌گذاری دستوری یا کنترل قیمت به حداقل یا حداکثر قیمت‌های قانونی تعیین شده برای کالاهای مشخص اشاره دارد. کنترل قیمت معمولا توسط دولت در بازار آزاد اجرا می‌شود. این فرآیند معمولا به عنوان ابزاری برای مداخله مستقیم اقتصادی برای مدیریت مقرون به‌صرفه بودن برخی کالاها و خدمات، از جمله اجاره خانه، خودرو، بنزین، غذا و... به کار می‌رود. اگرچه اعمال سیاست‌های کنترل قیمت ممکن است در کوتاه مدت قیمت برخی کالاها و خدمات را مقرون‌به‌صرفه‌تر کند، اما کنترل قیمت اغلب می‌تواند منجر به اختلال در بازار، ضرر برای تولیدکنندگان و تغییر قابل‌توجه در کیفیت شود.
  • سرانه مصرف گوشت قرمز دو برابر مقدار اعلامی مرکز آمار

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران سرانه مصرف گوشت قرمز را ۶ کیلوگرم اعلام می‌کند، اما طبق محاسبات و برآوردهای ما، سرانه مصرف گوشت قرمز حدود ۱۱ کیلوگرم است. جواد آزاد با بیان مطلب فوق توضیح داد: مرکز آمار ایران، آمارهای خود را بر اساس خریدهای فروشگاهی و کشتارهای رسمی داخل کشتارگاه اعلام می‌کند، در حالی که این آمارها تمام گوشت مصرفی در کشور ما را پوشش نمی‌دهد. آزاد افزود: حدود ۳۰ تا ۴۰‌درصد دام‌ها در کشتارگاه‌های صنعتی کشتار نمی‌شوند که این مساله، به‌ویژه در مورد دام عشایر بیشتر است.
  • داروهای کاهش وزن؛ یک فرصت نه یک تهدید

    دنیای اقتصاد: نگرانی‌هایی وجود دارد که داروهای کاهش وزن GLP-۱ می‌تواند باعث کاهش فروش میان وعده‌ها شود. اما غول مواد غذایی اروپایی نستله می‌گوید که این فرصت را منحصر‌به‌فرد می‌بیند. مدیرعامل این شرکت مارک اشنایدر می‌‌‌گوید محصولات تغذیه‌‌‌ای این شرکت می‌تواند به افرادی که از داروهایی مانند اوزمپیک و ویگووی استفاده می‌‌‌کنند و آنهایی که ممکن است به غذاهایی با مزایای تغذیه‌‌‌ای اضافی نیاز داشته باشند کمک کند.
  • پیامدهای درج قیمت تولید و مصرف روی کالا

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: امروز گسترش فروشگاه‌‌‌های مختلف زنجیره‌‌‌ای و تعدد شعب آنها سبب شده تا دسترسی مردم به تمامی ‌‌‌ملزومات زندگی تسهیل شود. این در حالی است که همین فروشگاه‌‌‌ها با چالش‌‌‌های واقعی و متعددی در مسیر فعالیت‌‌‌شان روبه‌‌‌رو هستند که در حوزه‌‌‌های مختلفی همچون قیمت کالا، کیفیت کالا و... خودنمایی می‌کند، در حالی که نقش بسزای این قبیل فروشگاه‌‌‌ها در بحث رونق تولید ملی به اثبات رسیده است.
  • هزینه واقعی غذا

    دنیای‌اقتصاد: پس از چند سال افزایش قیمت ناشی از شیوع کرونا در فروشگاه‌‌‌های مواد غذایی، به نظر می‌رسد تورم در بخش خرده‌‌‌فروشی مواد‌غذایی در حال کاهش است. این خبر خوبی برای مصرف‌کنندگان است، به‌ویژه آنهایی که در خانواده‌‌‌های کم‌درآمد هستند که سهم بیشتری از درآمد خود را صرف غذا می‌‌‌کنند. اما هزینه غذا بیشتر از آن چیزی است که ما در فروشگاه می‌‌‌پردازیم. تولید، فرآوری، حمل‌ونقل و بازاریابی مواد غذایی هزینه‌‌‌هایی را در سراسر زنجیره ارزش ایجاد می‌‌‌کند. بسیاری از آنها بر عهده جامعه به عنوان یک کل یا جوامع و مناطق هستند.
  • صادرات بیش از ۵ میلیارد دلار از حوزه مواد غذایی

    دنیای‌‌‌ اقتصاد: پس از صنایع پتروشیمی، بیشترین گردش مالی و بیشترین فرصت‌‌‌های ایجاد اشتغال با اختصاص ۱۷‌درصد در دست صنایع غذایی کشور است. شقایق حق‌‌‌جوی جوانمرد، رئیس مرکز توسعه فناوری‌‌‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری در رویداد نشست سکوهای جدید ایجاد نوآوری در صنعت غذایی که دیروز برگزار شد به معرفی جعبه ابزار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان ریاست جمهوری برای تسهیل در امر تحقیق و توسعه پرداخت. وی با بیان اینکه تحقیق و توسعه، احتیاج به زیرساخت‌‌‌های تخصصی دارد که گران است و به راحتی در دسترس نیست، افزود: یکی از رویکردهای جدید ما در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌‌بنیان ریاست جمهوری برای دانش‌‌‌بنیان شدن صنعت کشور، کمک به راه‌‌‌اندازی آزمایشگاه‎‌‌‌های تخصصی ساخت سریع و شبکه‌‌‌سازی همه ظرفیت‌‌‌های ساخت، تولید، تست و استانداردسازی است تا تحقیق و توسعه در کشور آسان و ارزان شود.
  • شیرینی از سبد خانوار حذف شده است

    دنیای‌‌‌ اقتصاد: بعد از کرونا شیرینی از سبد خانوار حذف شد و در سال‌‌‌های اخیر شاهد کاهش ۴۰ تا ۵۰‌درصد تولید در این زمینه هستیم. فرامرز نجاتی، رئیس اتحادیه قنادان گرگان با اعلام این خبر اظهار کرد: اتحادیه قنادان گرگان نزدیک به ۳۵۰ عضو دارد که شامل قهوه‌سراها، کافی‌‌‌شاپ‌‌‌ها، دانه‌‌‌های روغن‌‌‌کشی، آبنبات‌‌‌پزان، کیک و کلوچه و شیرینی و قنادی است. رئیس اتحادیه قنادان گرگان افزود: بعد از کرونا شیرینی‌‌‌فروش‌‌‌ها با مشکلات زیادی مواجه شدند و شیرینی از سبد خانواده‌‌‌ها حذف شد. وی با بیان اینکه برای تولید دچار افزایش قیمت آنچنانی مواد اولیه هستیم، افزود: بیش از ۱۰۰ قلم از اجناس و مواد اولیه شیرینی وارداتی و تابع ارز هستند، اما ما تابع قانون نرخ‌‌‌گذاری هستیم. نجاتی با بیان اینکه قانون نرخ‌‌‌گذاری برای پنج کالای پر‌مصرف شب عید اعمال می‌شود، گفت: متاسفانه ما در این زمینه همیشه دچار چالش هستیم و از طرفی سالی یک یا دوبار بیشتر نمی‌توانیم اعلام نرخ داشته باشیم که این موضوع همکاران را با مشکل مواجه می‌‌‌کند.
  • تخفیف ۱۰ تا ۱۵ درصدی محصولات لبنی در میادین میوه و تره‌بار

    دنیای اقتصاد: در آستانه ماه رمضان محصولات لبنی در میادین میوه و تره‌بار با تخفیف حدود ۱۰ تا ۱۵ درصدی عرضه می‌شود. سید‌محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع لبنی با بیان مطلب فوق از ثبات قیمت لبنیات تا پایان ماه رمضان خبر داد و گفت: اگر مولفه‌‌‌های تولید از جمله شیرخام، حقوق و دستمزد و محصولات پتروشیمی افزایش چشمگیری داشته باشد، قیمت محصولات لبنی بعد از ماه رمضان تغییر می‌کند. در غیراین صورت افزایش قیمتی نخواهیم داشت. به گفته او، در آستانه ماه رمضان محصولات لبنی در میادین میوه و تره‌بار با تخفیف حدود ۱۰ تا ۱۵ درصدی عرضه می‌شود. بنی‌طبا با بیان اینکه قیمت‌‌‌ محصولات لبنی از ابتدای سال تاکنون نوسان چندانی نداشته است، افزود: بر اساس داده‌‌‌های مرکز آمار لبنیات در سبد غذایی خانوار طی یک‌سال گذشته کمترین تغییر قیمت را داشته،ضمن آنکه ۴ قلم محصول مشمول قیمت‌گذاری دولتی هیچ‌گونه تغییر قیمتی از ابتدای سال نداشته است. بنی‌طبا گفت: قیمت بقیه محصولات لبنی خارج از چارچوب قیمت‌‌‌گذاری دولتی برمبنای آیین‌‌‌نامه قیمت‌‌‌گذاری محصولات ساخت داخل تعیین و قیمت آن در سامانه ۱۲۴ درج و ثبت می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر