شماره روزنامه ۶۱۶۹
|

رشد تولید ناخالص داخلی سه‌ماهه دوم ۱۴۰۳ به ۳.۴درصد رسید؟

طبق اعلام مرکز آمار رشد اقتصادی تابستان به باکاهش ۱.۳درصدی به ۳.۴درصد رسیده است؛ اما دلایل این تنزل رشد را می‌توان در موضوعاتی مانند کاهش اثر نفت در رشد اقتصادی جست‌و‌جو کرد.

رشد اقتصادی در مهرماه ۳.۱ درصد برآورد شد؛

بر اساس محاسبات مرکز پژوهش‌های مجلس، رشد اقتصادی کشور در مهر‌ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه در سال گذشته ۳.۱درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز ۳درصد بوده است. در نخستین ماه پاییز سال جاری، ارزش افزوده بخش کشاورزی رشد ۱.۵درصدی، بخش نفت خام و گاز طبیعی رشد ۳.۷درصدی، گروه صنایع و معادن رشد ۳.۸درصدی و در…

    دوشنبه، ۱۲ آذر ۱۴۰۳
  • رشد تولید ناخالص داخلی سه‌ماهه دوم ۱۴۰۳ به ۳.۴درصد رسید؟

    چرا رشد اقتصادی تابستان کاهش یافت؟

    طبق اعلام مرکز آمار رشد اقتصادی تابستان به باکاهش ۱.۳درصدی به ۳.۴درصد رسیده است؛ اما دلایل این تنزل رشد را می‌توان در موضوعاتی مانند کاهش اثر نفت در رشد اقتصادی جست‌و‌جو کرد.
  • با رای نمایندگان انجام شد؛

    ارجاع بند مربوط به حقوق گمرکی واردات گوشی به کمیسیون تلفیق

    دنیای اقتصاد: بر اساس بند ق که به کمیسیون تلفیق ارجاع شده، حقوق گمرکی رویه تجاری واردات گوشی های همراه خارجی بین ششصد تا هزار دلار حداقل ۱۵ درصد و گوشی های بالای هزار دلار حداقل ۳۰ درصد تعیین می‌گردد.
  • از سوی وزارت اقتصاد؛

    گزارش بدهی‌ها و مطالبات دولت در پایان سال ۱۴۰۲ به رئیس‌جمهور ارائه شد

    گزارش بدهی‌ها و مطالبات دولت در پایان سال ۱۴۰۲ از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی به رئیس‌جمهور ارائه شد.
  • رشد اقتصادی در مهرماه ۳.۱ درصد برآورد شد؛

    خروج صنایع از دام بی‌برقی؟

    بر اساس محاسبات مرکز پژوهش‌های مجلس، رشد اقتصادی کشور در مهر‌ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه در سال گذشته ۳.۱درصد و رشد اقتصادی بدون نفت نیز ۳درصد بوده است. در نخستین ماه پاییز سال جاری، ارزش افزوده بخش کشاورزی رشد ۱.۵درصدی، بخش نفت خام و گاز طبیعی رشد ۳.۷درصدی، گروه صنایع و معادن رشد ۳.۸درصدی و در نهایت گروه خدمات رشد ۳.۱درصدی را تجربه کرده است. با ورود به فصل پاییز و کاهش قطعی‌های برق‌، در ماه مهر گروه صنعت و معدن پس از دو ماه رشد منفی، رشد مثبت را تجربه کرده است. کارشناسان معتقدند آغاز مجدد قطعی برق در پاییز سال جاری می‌تواند رشد این گروه را مجددا به بازه منفی بازگرداند. در نهایت می‌توان گفت کاهش نرخ رشد فصلی از ۳.۲درصد در بهار به ۲.۲درصد در تابستان و ثبات نسبی این نرخ در مهرماه نشان می‌دهد که اثرات مثبت افزایش تولید نفت و گاز بر رشد اقتصادی در حال کاهش است.
  • ایران در نشست گروه مبارزه با پول‌شویی اوراسیا

    معاون وزیر اقتصاد با اشاره به توافقات انجام‌شده در حاشیه اجلاس گروه منطقه‌ای مبارزه با پول‌شویی اوراسیا اظهار کرد:‌ گروه اوراسیا از فعالیت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه پیشگیری و مقابله با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم با اهدای لوح شایستگی و به طور خاص در قطعنامه پایانی اجلاس، قدردانی کرد. به گزارش شادا، چهل و یکمین نشست عمومی گروه مبارزه با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم اوراسیا (EAG) در شهر ایندور هندوستان از پنجم تا نهم آذرماه سال جاری با حضور هیات جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضو ناظر برگزار شد. هادی خانی، معاون وزیر اقتصاد و دبیر شورای ‌عالی مقابله با پول‌شویی و تامین مالی تروریسم و رئیس مرکز ملی اطلاعات مالی، سرپرستی گروه ایرانی را در این اجلاس بر عهده داشت.
    یکشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» مسیر دشوار اصلاحات اقتصادی را بررسی می‌کند؛

    مچ‌اندازی با رانت‌خواران؛ آیا سیاستگذار قدرت کافی دارد؟

    در میان کارشناسان، در رابطه با لزوم گام برداشتن به سوی اصلاحات ساختاری در کشور اجماع وجود دارد و سیاستگذاران نیز مدت‌ها است وعده‌هایی در رابطه با این موضوع می‌دهند. با این حال هربار که کشور به سوی اصلاحات حرکت کرده است دست‌های پنهانی در مقابل این اصلاحات ایستاده‌اند و از عملی شدن این وعده‌ها جلوگیری کرده‌اند. گروه‌های رانت‌جو که منافع خود را در اصلاحات اقتصادی از دست می‌دهند با استفاده از ابزارهای خاص در چهره کارشناس، سیاستگذار یا عامه مردم، خود را حامی اقشار فرودست جامعه نشان می‌دهند و به این ترتیب در مسیر اصلاحات مانع‌تراشی می‌کنند. به نظر می‌رسد دولت برای تسهیل مسیر اصلاحات اقتصادی نیازمند است تا با شفافیت و گفت‌وگو با کارشناسان و عامه مردم این گروه‌ها را با خود همراه کند و در راستای اقناع همه حرکت کند. می‌توان در نهایت در این گزاره به اجماع رسید که منافع جمعی در بلندمدت در عملی شدن اصلاحات اقتصادی است؛ اگرچه در کوتاه‌مدت ممکن است گروه‌های بازنده‌ای وجود داشته باشند.
  • اجرای طرح کالابرگ در سال ۱۴۰۳ منتفی است

    ایلنا: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد که در بودجه سال ۱۴۰۳ هیچ ردیفی برای اجرای طرح کالابرگ پیش‌بینی نشده است و به همین دلیل، این طرح اجرا نخواهد شد. احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در حاشیه آیین توزیع سه‌هزار سری جهیزیه به زوجین دارای معلولیت، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز با تلاش خیرین و هماهنگی سازمان بهزیستی کشور، حدود دوهزار و ۹۷۰سری جهیزیه، هر کدام به ارزش ۳۵میلیون تومان، به زوجین معلول و توان‌یاب ارائه خواهد شد. او افزود: در هفته جاری، یک‌هزار و ۹۰۰واحد مسکونی به زوجین توان‌یاب و معلول اختصاص داده می‌شود. همچنین تا پایان سال جاری، ۳۰هزار نفر از معلولان تحت پوشش بهزیستی وارد بازار کار خواهند شد. میدری با اشاره به اجرای قانون حقوق افراد دارای معلولیت، ادامه داد: بر اساس این قانون، باید ۳درصد از فرصت‌های شغلی به افراد دارای معلولیت اختصاص یابد. سازمان بهزیستی با سازوکارهای خود تلاش می‌کند این قانون به‌طور کامل اجرا شود. او در بخش دیگری از سخنان خود درباره طرح کالابرگ در سال ۱۴۰۳ تصریح کرد: در بودجه سال ۱۴۰۳ اعتباری برای اجرای طرح کالابرگ پیش‌بینی نشده است.
  • هشدار درباره پیام جعلی اعطای وام ۳۰ میلیونی

    وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: پیام اینترنتی «اعطای وام ۳۰میلیون تومانی بدون سود و ضامن از سوی وزارت کار» که از طریق پیام‌رسان‌ها و تعاملات دیجیتال در حال بازنشر است، جعلی بوده و صرفا به قصد کلاهبرداری سودجویان در حال انتشار است. کلیک روی لینک توصیه‌شده در پیام ارسالی، منجر به دانلود اپلیکیشن مخربی خواهد شد که سرقت اطلاعات شخصی و مالی فرد مانند شماره کارت بانکی، رمز عبور و... را هدف گرفته و حساب‌های مالی او به‌سرعت خالی می‌شود. توصیه می‌شود هرگونه اطلاعات راجع به تسهیلات مالی را از مبادی قانونی مربوطه پیگیری کرده و از کلیک روی لینک‌های مشکوک به‌شدت پرهیز کنید.
  • دیوان محاسبات کشور:

    یک سوم احکام بودجه ۱۴۰۲ بدون عملکرد بود

    دنیای اقتصاد: دیوان محاسبات کشور در گزارشی اعلام کرد که یک‌سوم از احکام بودجه سال ۱۴۰۲ فاقد عملکرد بوده و رعایت نشده است. بررسی‌های دیوان محاسبات کشور به عنوان یک نهاد نظارتی در جریان رسیدگی به گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که از کل احکام قانون بودجه تعداد ۱۱۷ حکم (۲۶درصد) کامل رعایت شده، ۹۱حکم (۲۰درصد) به صورت ناقص رعایت شده، ۱۸۷ حکم (۴۲درصد) بخشی از آن رعایت شده و تعداد ۵۲حکم (۱۲درصد) فاقد عملکرد است؛ بنابراین یک‌سوم از احکام بودجه ۱۴۰۲ فاقد عملکرد بوده و رعایت نشده است. همچنین صرفا ۲۳درصد از آیین‌نامه‌ها در موعد مقرر به تصویب رسیده است. بر اساس این گزارش، عدم تصویب یا تاخیر در تصویب تعداد ۴۹آیین‌نامه اجرایی (حدود ۷۷درصد)، منجر به عدم اجرا یا اجرای ناقص احکام قانون بودجه شده است. دیوان محاسبات کشور تاکید دارد در بودجه سال آتی باید از تکرار احکام فاقد عملکرد اجتناب و در تصویب آیین‌نامه‌های اجرایی در موعد زمانی مقرر اهتمام لازم وجود داشته باشد.
  • صدور و پرداخت قبوض اوراق مالیاتی مستغلات اجاری آنلاین شد

    مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی گفت: امکان حسابرسی سیستمی و صدور برگ تشخیص مالیات و دریافت آنلاین قبوض مالیاتی مربوط به «منبع مستغلات اجاری» و پرداخت آن به صورت کامل فراهم شده است؛ به‌طوری‌که در این منبع، تمام فرآیندهای مربوط به دریافت اظهارنامه مالیاتی، محاسبات مالیات و همچنین حسابرسی به صورت سیستمی صورت می‌گیرد.
    شنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۳
  • گزارش سیمای استان‌ها در بهبود کسب‌وکار منتشر شد؛

    نمره مردودی فضای کسب‌وکار

    بر اساس گزارش تحقیقی موسسه عالی آموزش و برنامه‌ریزی، شاخص بهبود کسب‌وکار در کشور در هفت سال اخیر به‌طور میانگین نمره ۶ را از ۱۰ کسب کرده است. با توجه به اینکه نمره بالاتر به معنی وضعیت بدتر کسب‌وکار است، این به معنی مردود شدن کشور در شاخص کسب‌وکار است.
    جمعه، ۰۹ آذر ۱۴۰۳
  • دنیای اقتصاد بررسی می‌کند؛

    فرق شمش طلا و طلای آب شده چیست؟

    دنیای اقتصاد: در میان تمامی اشکال و انواع طلا، شمش طلا و طلای آب شده دو انتخاب مهمی هستند که سرمایه‌گذاران هنگام ورود به بازار با آن‌ها مواجه می‌شوند. اما تفاوت‌های کلیدی این دو چیست؟
    پنجشنبه، ۰۸ آذر ۱۴۰۳
  • مرکز پژوهش‌های مجلس بررسی کرد

    ناکارآمدی سیاست حداقل دستمزد صنایع

    بررسی‌ها نشان می‌دهد سیاست حداقل دستمزد صنایع که با هدف حمایت از کارگران و یک رشته فعالیت خاص تدوین شده، در عمل با چالش‌های جدی مواجه است. بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، این سیاست نه تنها به بهبود وضعیت کارگران کمک نمی‌کند، بلکه با افزایش هزینه‌های تولید، فشار مضاعفی بر کسب‌وکارهای کوچک وارد خواهد کرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد تعداد شاغلان ذی‌نفع از سیاست حداقل دستمزد صنایع بسیار محدود است و مزایای حاصل از اجرای این سیاست در مقایسه با هزینه‌ها و چالش‌های اجرایی ناچیز به نظر می‌رسد. از این رو اجرای این سیاست در شرایط فعلی توجیه اقتصادی ندارد و قابل‌توصیه نیست. همچنین براساس این گزارش، انتخاب سیاست کاهش حداقل دستمزد برای کاهش هزینه‌های تولید و رونق برخی بخش‌ها، نیازمند وجود یک نقشه‌راه توسعه صنعتی است که در ایران وجود ندارد.
  • در اولین نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ چه گذشت؟

    ایسنا: نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ با هدف بالا بردن توان چانه‌زنی شرکای اجتماعی برگزار شد. نشست تخصصی مزد ۱۴۰۴ با حضور نمایندگانی از دولت، کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، مجمع عالی نمایندگان کارگران، کانون عالی شورای اسلامی کار کشور، اتاق بازرگانی ایران و اساتید و صاحب‌نظران دانشگاهی در محل موسسه کار و تامین اجتماعی برگزار شد.
  • اثر تورمی بودجه ۱۴۰۴؟

    در روزهای نخست انتشار متن کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، بحث‌ها و گفت‌وگوهایی بر سر انبساطی یا انقباضی بودن بودجه مطرح شد. هرچند که هر‌کدام از طرفین دلایل مختص به خود را داشتند، ولی به ‌نظر می‌رسید کفه ترازو به سمت طرفداران انبساطی بودن بودجه سنگین‌تر است؛ با‌این‌حال و پس از گذر زمان، انتقادات و گفت‌وگوها حول موضوع تورمی بودن بودجه سال ۱۴۰۴، کمی افول کرده ‌است و همگان منتظر اجرایی شدن و مواجهه با پیامدهای تورمی لایحه بودجه ۱۴۰۴ شده‌اند. این در حالی است که روند حاضر سبب آسیب‌های اقتصادی، اجتماعی، رفاهی و سیاسی به بدنه حاکمیت در سال آینده خواهد شد. یکی از سیاست‌های موجود در کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴، افزایش نرخ تسعیری کالای اساسی بر اساس نرخ تورم در سال آینده است. هرچند که دولت تورم سال آینده را در حدود ۳۰درصد پیش‌بینی کرده است، با‌این‌حال پیش‌بینی می‌شود تورم سال آینده بیش از این افزایش خواهد یافت و وضعیت رفاهی و اقتصادی سخت‌تری بر جامعه تحمیل خواهد شد.
    چهارشنبه، ۰۷ آذر ۱۴۰۳
  • چگونه به تله کنکورد نیفتیم!

    صدف صمیمی در یادداشتی به موضوع جالبی پرداخت است: گرفتار شدن استارت‌آپ‌ها در تله کنکورد!
  • «دنیای اقتصاد» آمارهای تورم هسته آبان ‌ماه را منتشر کرد

    تورم هسته در مدار صعودی

    «دنیای اقتصاد» با استفاده از آمارهای تورم مرکز آمار ایران به محاسبه تورم هسته می‌پردازد. براساس محاسبات «دنیای اقتصاد»، تورم هسته نقطه‌به‌نقطه در آبان‌ماه برابر ۳۲.۹درصد بوده است؛ این در حالی است که تورم کل نقطه‌به‌نقطه در این ماه برابر ۳۲.۵درصد بوده است. تورم هسته ماهانه در آبان‌ماه برابر با ۲.۹درصد بوده که از تورم ماهانه کل آبان‌ماه ۰.۲واحد درصد بیشتر است.
  • با سفر وزیر اقتصاد به ریاض انجام شد

    رایزنی اقتصادی با عربستان

    در جریان سفر وزیر اقتصاد کشورمان به عربستان، رایزنی‌های اقتصادی میان ایران با این کشور انجام شد. عبدالناصر همتی که برای شرکت در اجلاس سالانه سرمایه‌گذاری جهانی به ریاض رفته بود، در صحبت‌های خود از تمایل ایران برای جذب سرمایه‌گذاری و دریافت تسهیلات بیشتر از بانک توسعه اسلامی خبر داد.
  • مهار مالیاتی صنایع آسیب‌زننده

    مرکز پژوهش‌های مجلس: رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، در ششمین جشنواره ملی صنعت سلامت‌محور، وضعیت ایران در تولید تجهیزات سلامت‌محور را مطلوب دانست و گفت: با ابزارهای مالیاتی صنایع آسیب‌زننده به محیط‌زیست و ایمنی را می‌توان مهار کرد. بابک نگاهداری، با اشاره به دو نگاه در حوزه ارتباط صنعت و سلامت، گفت: یک نگاه این است که ارتباط سلامت و صنعت مرتبط با تولید تجهیزات و کالاهای حوزه سلامت و ایمنی است. در واقع یک سری خدمات به صورت فراگیر در سراسر کشور در حوزه سلامت به مردم ارائه می‌شود که نگاه اول معطوف به این کالاها و تجهیزات است.
    سه‌شنبه، ۰۶ آذر ۱۴۰۳
  • مسوولان در همایش سالانه بانکداری نوین عنوان کردند

    فیلترشکن علیه امنیت بانکی

    صبح روز گذشته، یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت با محوریت زیست‌بوم بانکداری هوشمند، حکمرانی دیجیتال و نظارت فعالانه در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد. این رویداد با حضور چهره‌های شاخصی مانند رئیس‌کل بانک مرکزی، وزیر ارتباطات، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی و رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس برگزار شد. یکی از نکات قابل ذکر، جای خالی عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، در این همایش بود.
    دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۴۰۳
  • روابط ایران و آمریکا به کدام سو می‌رود؟بررسی نگاه «بلومبرگ»

    دو‌راهی‎ تحریم و توافق

    با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، گمانه‌زنی‌ها درباره سیاست‌های آتی او در قبال ایران شدت گرفته است. تجربه دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، که با خروج از برجام و اعمال سیاست فشار حداکثری همراه بود، اقتصاد ایران را تحت فشار شدیدی قرار داد. کاهش چشمگیر صادرات نفت، نوسانات ارزی، و افزایش تورم، سایه سنگینی بر معیشت مردم و ثبات اقتصادی کشور انداخت.
  • آمار کنون‌بینی بخش‌های اقتصاد در مهر‌ماه اعلام شد

    ریزش پاییزی پیش‌نگر رشد

    بر اساس برآوردهای اخیر پژوهشکده پولی و بانکی با روش کنون‌بینی، تولید ناخالص داخلی در سه‌ماهه منتهی به مهرماه ۲.۲درصد رشد داشته که نسبت به رشد ۳.۱درصدی تابستان، با کاهش ۰.۹واحد درصدی روبه‌رو بوده است. بررسی جزئیات این داده‌ها نشان می‌دهد که تنها رشد بخش کشاورزی در سه‌ماهه منتهی به مهر سال جاری، نسبت به سه‌ماهه منتهی به ماه قبل افزایشی بوده است. تحلیلگران معتقدند اثر مثبت رشد نفتی در حال کاهش است و برای رسیدن به رشد اقتصادی پایدار، بازنگری در سیاست‌های داخلی و خارجی ضروری است.
  • راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران

    مرکز مبادله ایران: پیرو عملیاتی شدن دستورالعمل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ارز و طلای ایران، راهنمای معاملات سامانه ارز تجاری منتشر شد. کلیه صادرکنندگان مشمول بند دو ماده هشت آیین‌نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۲۵آبان‌ماه ۱۴۰۱هیات وزیران با اصلاحات و الحاقات بعدی، از روز شنبه مورخ ۳آذر‌ماه ۱۴۰۳می‌توانند به عنوان متقاضی فروش، از طریق بانک عامل، ارز حاصل از صادرات خود را در بستر مرکز مبادله ایران به فروش رسانند. همچنین کلیه واردکنندگان دارای مجوز و تخصیص معتبر از محل تامین مرکز مبادله ایران باید به عنوان متقاضی خرید از طریق بانک عامل در بستر این مرکز اقدام به تامین و خرید ارز کنند.
    یکشنبه، ۰۴ آذر ۱۴۰۳
  • راه سخت تحقق تورم ۳۰درصدی/ آیا بانک مرکزی هدفگذاری تورمی را محقق خواهد کرد؟

    دنیای اقتصاد: مرکز آمار ایران،‌ گزارش تورم آبان‌ماه را منتشر کرد. تورم نقطه ای به ۳۲.۵ درصد رسید؛ اما آیا می توان امیدوار بود تورم ۳۰ درصدی که هدف بانک مرکزی است، تحقق یابد؟
  • ایران با ترامپ‌۲ چگونه مواجه شود؟

    دیپلماسی؛ مانع فشار حداکثری

    دوره اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در ایالات متحده آمریکا با سیاست‌های خارجی پرتنش، فشار حداکثری و تحریم‌های گسترده علیه ایران همراه بود. با توجه به تاثیرات عمیق این سیاست‌ها بر شرایط بین‌المللی، ایران در این دوره با چالش‌های زیادی مواجه شد. از این رو، شناخت بایدها و نبایدهای سیاستگذاری برای مقابله با تحولات ناشی از دوران دوم ریاست‌جمهوری ترامپ و بهره‌برداری از فرصت‌های موجود، اهمیتی اساسی دارد.
  • ثروتمندترین فرد آمریکا چه نقشی ایفا خواهد کرد؟

    ماسک در کلاس درس ترامپ

    ایلان ماسک که تا پیش از نوامبر ارتباط زیادی با دونالد ترامپ نداشت، از آن زمان به‌طور پیوسته در کنار او بوده و به‌سرعت در حال یادگیری اصول و قوانین دنیای پیچیده و رقابتی اطرافیان ترامپ است. به گزارش نیویورک تایمز، ماسک با تاثیرگذاری خود بر انتخاب مجدد ترامپ به ریاست‌جمهوری و مشارکت در طراحی برنامه‌های جدید دولت، به یکی از شخصیت‌های مهم در سیاست‌های ترامپ تبدیل شده است. ماسک در تلاش است افراد موردنظر خود را در موقعیت‌های کلیدی دولتی قرار دهد، اگرچه برخی از انتخاب‌های او به نتیجه نرسیده است. با‌این‌حال، برخی مشاوران ترامپ درباره توانایی ماسک در ایجاد تغییرات قابل‌توجه در دولت شک دارند و از اینکه او به‌طور مستمر در کنار ترامپ حضور دارد ناراضی هستند. ماسک برای دوری از ایجاد تصور در اذهان به عنوان «مشاور پشت پرده»، سعی دارد نقش خود را به عنوان یک مشاور با تاثیرگذاری محدود و متواضع معرفی کند. ‌
    شنبه، ۰۳ آذر ۱۴۰۳
  • اینفوگرافی؛

    جزئیات جدید حق‌الثبت مهریه؛ معافیت، فقط زیر ۱۴ سکه

    دنیای‌اقتصاد آنلاین: طبق طرح اصلاح قانون مهریه، مهریه‌های تا ۱۴ سکه از پرداخت حق‌الثبت معاف هستند، اما برای مهریه‌های بالای ۲۰۰ سکه، باید ۱۵درصد از قیمت سکه‌ها پرداخت شود.
  • طلای آب شده، از رازهای پنهان تا نکات خرید امن

    طلای آب شده یکی از جذاب‌ترین گزینه‌ها در معاملات طلا است، اما پشت درخشش آن رازهایی نهفته است. از عیار طلا گرفته تا تفاوت‌های انواع آن، همه چیز باید با دقت بررسی شود تا گرفتار سودجویان نشوید.
  • مرکز آمار درآمد خالص ملی سرانه را اعلام کرد

    درآمد هر ایرانی ۸۰ درصد سال۹۰

    مرکز آمار ایران در یک گزارش درآمد خالص ملی سرانه را طی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ منتشر کرده است. این گزارش، آمار درآمد سرانه را به قیمت‌های جاری و قیمت‌های ثابت با سال پایه۱۴۰۰ منتشر کرده است. این آمارها نشان می‌دهد که به‌طور متوسط درآمد هر ایرانی در سال‌های اخیر چه رقمی را ثبت کرده است. محاسبه این آمارها با قیمت ثابت می‌تواند به نوعی روایتی از درآمد هر ایرانی بدون اثر تورم را منعکس کند و تغییرات رفاه خانوارها را به تصویر بکشد. مطابق بررسی‌های صورت‌گرفته میزان‌ درآمد خالص سرانه هر ایرانی طی این ۱۳سال، به میزان ۲۰درصد کاهش یافته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این آمارها در برخی سال‌ها، تحت تاثیر تحولات سیاسی بهبود قابل توجهی داشته است. در سال۱۳۹۴، میزان درآمد سرانه ایرانی‌ها به کمترین مقدار در این مدت رسید؛ اما چون امید به لغو تحریم‌ها وجود داشت و نرخ تورم نیز در آن سال‌ها در مسیر کاهشی حرکت می‌کرد، به نظر خانوارهای ایرانی از لحاظ اقتصادی احساس نارضایتی کمتری داشتند. در سال۱۳۹۶ پس از اجرایی شدن برجام، درآمد سرانه به شکل قابل توجهی رشد کرد و حتی به نزدیکی سال۱۳۹۰ رسید. اما در سال‌های بعد و پس از کنار گذاشتن توافق هسته‌ای، وضعیت درآمد سرانه نیز کاهش یافت و این روند کاهشی تا سال۱۳۹۹ تداوم پیدا کرد. پس از آن، اگرچه به‌دلیل کاهش فشار تحریم‌ها شرایط کمی بهتر شد، اما هنوز نسبت به ابتدای دهه۹۰ فاصله قابل توجهی وجود دارد. رصد این تحولات نشان می‌دهد که درآمد سرانه ایرانی‌ها در ۱۳سال اخیر، تحت تاثیر شدت تحریم‌ها و درآمدهای نفتی نوسان داشته است. به همین دلیل در سال‌های آینده هر حرکتی در جهت بهبود شرایط دیپلماسی کشور، اثر خود را در سفره‌ها منعکس خواهد کرد و هر قدمی در جهت، تشدید تحریم‌ها و تیرگی روابط بین‌المللی باعث تبخیر رفاه خانوار ایرانی خواهد شد.