پیشبینیها از چشم انداز قیمت نقره در سال ۲۰۲۵؛
قیمت هر اونس نقره به ۵۰ دلار میرسد
به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، اینترنت مملو از پیشبینیها درباره افق بازار و قیمت نقره است و در بسیاری از آنها، ارقام بالا برای قیمت این فلز گرانبها مطرح شده است.
در سال ۲۰۲۴ میلادی قیمت طلا و نقره رشد چشمگیر داشت و با آنکه درباره تداوم رشد سریع قیمت طلا در سال ۲۰۲۵ تردیدهایی پدید آمده اما بسیاری از تحلیلگران معتقدند قیمت نقره به رشد خود ادامه میدهد؛ بهطوری که سال آینده قیمت هر اونس از این فلز به ۵۰ دلار میرسد و قبل از سال ۲۰۲۷ رقم قیمت این فلز به ۷۷ دلار در هر اونس خواهد رسید.
عوامل اثرگذار بر بازار نقره
سرمایه گذاران در بازار نقره باید به تحولاتی که در حوزه فناوری در جهان رخ می دهد دقت کنند، زیرا این تحولات سبب رشد مصرف نقره می شود. تولید انرژی های تجدیدپذیر یا توسعه هوش مصنوعی به شکل های مختلف بر مصرف نقره تاثیر می گذارند.
این یعنی، وقتی خبرهایی از سرمایه گذاری کشورها در بخش های فناوری منتشر می شود یا وقتی یک فناوری رشد چشمگیری دارد سرمایه گذاران باید به رشد سریعتر مصرف نقره و افزایش قیمتها فکر کنند؛ تحلیلگران همچنین به سرمایهگذاران هشدار میدهند بازار نقره بسیار پرنوسان است.
خلاصه پیشبینیها:
سال ۲۰۲۵ قیمت ها به ۵۰ دلار در هر اونس می رسد.
در سال ۲۰۲۶ قیمت نقره در محدوده ۵۰ دلار تثبیت میشود.
در سال ۲۰۲۷ قیمت نقره به ۷۷ دلار نزدیک می شود.
در سال ۲۰۳۰ قیمت این فلز به اوج خود یعنی ۸۲ دلار خواهد رسید.
نشانههای دوره رونق بازار
بررسیهای انجام شده نشان میدهد؛ در سالهای پیش رو روند منحنی نرخ نقره صعودی است.
در ادامه به نشانههایی که بر مبنای آن میتوان افق بازار نقره را پیشبینی کرد، اشاره شده است:
رونق بازار طلا: نخستین مورد وضع بازار طلا است. این باور در بین تحلیلگران وجود دارد که بدون رونق در بازار طلا امکان رونق در بازار نقره وجود ندارد. البته رشد قیمت نقره معمولا با تاخیر رخ می دهد به همین دلیل سرمایهگذاران با شروع رشد قیمت طلا خود را برای حضور فراگیر در بازار نقره آماده می کنند. تمایل به جا نماندن از دیگران در کسب سود از رشد قیمت ها سبب هیجان در بازار نقره می شود. این روند بارها در بازار دو فلز گرانبها مشاهده شده است.
انتظارات تورمی: دومین نشانه از رشد قیمت نقره، افق تورم از دید سرمایه گذاران است. انتظارات تورمی به رشد قیمت طلا منجر میشود و بهطور طبیعی سبب افزایش قیمت نقره هم میشود. در واقع همبستگی انتظارات تورمی با قیمت طلا و نقره مثبت است. برعکس این موضوع هم صادق است یعنی کاهش انتظارات تورمی مقدمه افول قیمت طلا و نقره بوده است. مادام که انتظارات تورمی باقی هستند و شدت مییابند بازار نقره مستعد رشد است البته همانطور که گفته شد رشد قیمت نقره همواره با تاخیر رخ میدهد و شاید مدتی بازار ثبات داشته باشد.
نسبت یورو به دلار: سومین نشانه از رشد قیمت نقره، رشد نسبت یورو به دلار است. در واقع برای رشد قیمت نقره یکی از نشانه ها، رشد نسبت یورو به دلار است. اساسا رشد این نسبت به رشد قیمت فلزات گرانبها کمک می کند. اگر دلار رشد کند امکان رشد قیمت طلا و نقره وجود ندارد مگر آنکه عوامل موثر دیگر چنان قدرتمند باشند که تاثیر دلار قدرتمند را خنثی کنند. فلزات گرانبها مانند بسیاری از مواد خام دیگر به دلار قیمت گذاری میشوند و رشد ارزش دلار بر قیمت ها فشار وارد میکند.
وضع بازار آتی: چهارمین نشانه از رشد قیمت نقره تجمع سرمایه گذاران در بازار آتی است. نمودارها از مساعد بودن شرایط رشد قیمت نقره بر مبنای حضور معامله گران در این بازار حکایت دارد. این یعنی سال ۲۰۲۵ و سال ۲۰۲۶ احتمال رشد قیمت نقره بالاست.
وضع بازار فیزیکی: مانند بازارهای دیگر کمبود در بازار فیزیکی زمینه ساز رشد قیمت ها در آینده نه چندان دور است. هنگامیکه بازارها دچار کسری عرضه میشوند و این کسری ادامه پیدا میکند می توان مطمئن بود بازار رونق مییابد. تازه ترین پیشبینی موسسه نقره از کسری ۲۸۲ میلیون اونسی عرضه نقره در سال جاری حکایت دارد. سال جاری برای چهارمین سال پی در پی بازار دچار کسری است و این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد. در واقع نشانه های متعدد از تشدید کسری در بازار نقره حکایت دارند.
نکته: رونق بازار نقره از پیش شروع شده است. درحالیکه بسیاری از سرمایه گذاران منتظر شروع رونق بازار این فلز گرانبها هستند واقعیت این است که این دوره از پیش شروع شده است. امسال قیمت نقره مثل قیمت طلا رشد کرده و گاه عملکرد آن مثبت تر از طلا بوده است. برخی اختلالها در هفتههای اخیر فشارهایی بر بازار وارد کرده است. برای مثال رشد شاخص دلار که حاصل پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست، بر بازار فشار وارد کرده است. در این دوره چند هفته ای، قیمت طلا هم پایین آمده است.