شماره روزنامه ۵۹۷۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۷۵ دنیای اقتصاد

اخبار سیاست گذاری - روزنامه شماره ۵۹۷۵

  • اختلاف برسر حداقل دستمزد

    دنیای اقتصاد: اختلاف‌ها بر سر تعیین حداقل دستمزد کارگران در ۱۴۰۳ به روزهای پایانی سال کشیده شده است. با وجود کمپین‌هایی برای افزایش ۱۸۰درصدی حداقل دستمزد از سوی کارگران، با توجه به چشم‌انداز نزولی سیاستگذار از روند تورمی سال آینده، به نظر نمی‌رسد حداقل دستمزد بیش از ۳۰درصد افزایش یابد.
  • روند متضاد چک‌های برگشتی

    دنیای اقتصاد: تازه‌ترین آمارهای منتشرشده از سوی بانک مرکزی حاکی از آن است که آمار چک‌های برگشتی در دی‌ماه از نظر تعداد افزایشی بوده، اما از نظر مبلغ بر مدار کاهشی حرکت کرده است. بر این اساس، تعداد چک‌های برگشتی از سطح ۷.۹درصدی آبان‌ماه به ۸.۴درصد در دی‌ماه رسیده است. از آن سو مبلغ چک‌های برگشتی نیز از ۱۲.۵درصد در آذر به ۱۱.۸درصد در دی‌ماه رسیده است. در سال جاری، آمار چک‌های برگشتی، چه از نظر مبلغ و چه از نظر تعداد، روند یکسانی را پشت سر نگذاشته است اما به طور کلی تحت تاثیر عوامل مهمی چون سیاست کنترل رشد ترازنامه بانک‌ها قرار داشته است.
  • افزایش بیکاری در آخرین فصل سال

    دنیای اقتصاد: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در زمستان سال جاری به ۸.۶درصد رسیده است. در این فصل نرخ بیکاری مردان برابر ۷.۱ و نرخ بیکاری زنان برابر با ۱۵.۶درصد، یعنی بیش از دو برابر بیکاری مردان، بوده است. این بیشترین نرخ بیکاری از زمستان سال گذشته است. در این فصل نسبت اشتغال با کاهش ۰.۷ واحد درصدی نسبت به پاییز سال جاری به ۴۰.۸درصد رسیده است. فعالان اقتصادی کسانی هستند که در گروه شاغلان یا بیکاران قرار گرفته‌اند. نکته قابل توجه آن است که نسبت اشتغال نیز در فصل مذکور با کاهش یک‌درصدی نسبت به پاییز سال جاری به ۳۷.۳درصد رسیده است. می‌توان گفت با وجود آنکه آمارهای بازار کار نسبت به زمستان سال گذشته بهبود یافته‌اند، نسبت به پاییز سال جاری دچار عقب‌گرد شده است. در این فصل اشتغال در بخش صنعت برابر با ۳۳.۵درصد، اشتغال در بخش خدمات برابر با ۵۳.۶درصد و اشتغال در بخش کشاورزی برابر با ۱۲.۹درصد بوده است. مقایسه نقطه‌به‌نقطه اشتغال در بخش‌های مختلف اقتصادی نشان می‌دهد که اشتغال در بخش صنعت و کشاورزی با رشد منفی ۰.۱درصدی مواجه بوده است. در بازه زمانی مذکور اشتغال در بخش صنعت، رشد ۰.۳درصدی را تجربه کرده است.
  • افزایش نرخ تورم عربستان

    اداره کل آمار عربستان (گاستات) اعلام کرد که شاخص بهای مصرف‌کننده ماهانه در ماه فوریه عمدتا متاثر از قیمت مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت‌ها بوده که نسبت به ماه قبل ۱.۲درصد افزایش ثبت کرده است. این صعود به دلیل افزایش ۱.۴درصدی اجاره بهای مسکن است. قیمت اجاره‌بها به دلیل اهمیت نسبی بالای آن در سبد مصرفی عربستان با رقم ۲۱درصد، محرک اصلی نرخ تورم در فوریه ۲۰۲۴ بود. در ماه فوریه، هزینه‌های مواد غذایی و آشامیدنی نسبت به ماه قبل ۰.۴درصد، در حالی که قیمت حمل‌و‌نقل ۰.۳درصد کاهش یافت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر