شماره روزنامه ۵۹۷۵
|

  • کشاورزان بر سر دوراهی؛ کودهای داخلی بی‏‏‌کیفیت و خارجی‏‏‌ها گران‏‏‌اند

    دنیای‌اقتصاد: انواع سموم و کودهای کشاورزی در واقع جزء لاینفک بخش کشاورزی محسوب می‌شود و استفاده از آن به صورت درست موجب افزایش بهره‌‌‌وری و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی می‌شود. با وجود این همواره در مورد تفاوت کیفی و قیمتی تولیدات داخلی و خارجی و ماندن کشاورزان بر سر دوراهی انتخاب صحبت‌‌‌هایی وجود داشته است.
  • سهم ۱۵ درصدی ایران در تولید خرما

    زهرا برمکی
    خرما از جمله محصولات صادراتی غیرنفتی ایران به حساب می‌‌‌آید که علاوه بر ارزآوری برای کشور از جهت نیاز‌‌‌های غذایی جامعه به‌ویژه برای مناطق جنوبی کشور و ایجاد اشتغال و درآمدزایی در مناطق شهری و روستایی از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • بوم‌‌‌شناسی کشاورزی تنها راه پیش‌‌‌رو است

    دنیای‌اقتصاد: کشاورزان در سراسر اروپا سوار بر تراکتورهای خود به خیابان‌‌‌ها آمدند تا علیه تورم، رقابت نابرابر خارجی و هزینه مبارزه با تغییرات آب و هوایی اعتراض کنند. در حالی که اعتراضات در رساندن صدای کشاورزان به گوش سیاستگذاران مهم بود، آنچه واقعا موردنیاز است، سیاست‌‌‌ها و مشوق‌‌‌هایی است که از‌ گذار به بوم‌‌‌شناسی کشاورزی (agroecology) در سطح جهانی حمایت می‌کند و سیاست‌‌‌های اروپا می‌تواند در ایجاد آن نقش داشته باشد.
  • آبزی‌پروران کشور، معطل خوراک با کیفیت

    دنیای اقتصاد: پرورش‌دهندگان آبزیان کشور همچون بسیاری از تولیدکنندگان دیگر در طول سال با انواع چالش‌‌‌ها و مشکلات مواجه هستند و بازار آنها مقطعی رونق دارد و مقطعی دیگر در کساد فرو می‌رود. به‌ویژه اینکه اصولا در کشور روند مصرف آبزیان در نیمه اول سال نسبت به نیمه دوم سال از رونق کمتری برخوردار است. با وجود این پرورش‌‌‌دهندگان بخش آبزیان به‌خصوص پرورش‌‌‌دهندگان ماهی غالبا نسبت به کیفیت خوراک داخلی معترض هستند؛ به این معنا که چون ضریب تبدیل خوراک داخلی نسبت به خوراک‌‌‌های وارداتی متفاوت است در نتیجه قیمت تمام‌شده تولید بالا می‌رود.
  • تکنولوژی جوهرزدایی حافظ درختان

    دنیای‌اقتصاد: ایران کشوری است که تنها ۷‌درصد از مساحت کل آن را پوشش جنگلی تشکیل می‌دهد و این مساله بر اهمیت اکوسیستم‌های جنگلی کشور که دارای انواع گونه‌‌‌های جانوری و گیاهی هستند، می‌‌‌افزاید.
  • چالش‌‌‌های صنعت طیور افزون شد

    دنیای‌اقتصاد: صنعت طیور در تمام استان‌‌‌ها به‌خصوص استان گلستان از وجوه مختلف دارای اهمیت است. این استان در رتبه اول و دوم تولید و تامین گوشت مرغ کشور قرار دارد. بر اساس آمارهای موجود یک‌هزار و ۶۰ واحد مرغداری در گلستان فعال هستند. مسدود‌سازی صادرات، تاخیر در واردات نهاده و خسارت در زنجیره‌‌‌های تولید به‌خصوص در حلقه کشتارگاه موضوعاتی است که فعالان این صنعت با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.
  • کشاورزی کشور پشت سد تعهدات ارزی

    دنیای اقتصاد: بخش کشاورزی در سراسر دنیا همواره از یکسری سوبسیدها و یارانه‌‌‌ها بهره می‌‌‌برد، چرا که امنیت غذایی جهان با پویایی بخش کشاورزی ارتباط مستقیمی دارد. به طوری که در اغلب کشورها دسترسی کشاورزان به ماشین‌‌‌آلات و تجهیزات، انواع کود سموم و بذور کشاورزی رایگان یا با قیمت پایین از سوی دولت‌‌‌ها فراهم می‌شود.
  • عسل تقلبی؛ بلای جان صنعت زنبورداری کشور

    دنیای‌اقتصاد: بخش زنبورداری از جمله بخش‌‌های تولیدی قدیمی ‌‌است که قدمت بالایی در سراسر جهان دارد و همواره فعالان این بخش تلاش دارند با استفاده از جدیدترین روش‌ها و تجهیزات و همچنین با توسعه فرآورده‌‌های استحصال شده، بیشترین سودآوری را از آنچه تولید می‌کنند به دست بیاورند.
  • کره جنوبی به دنبال صادرات فناوری مزرعه هوشمند

    دنیای‌اقتصاد: به گفته وزارت کشاورزی، غذا، دامداری و امور روستایی کره‌‌‌جنوبی، دولت این کشور امسال چهار دفتر جدید در منطقه خاورمیانه، کشورهای مشترک‌‌‌المنافع و اقیانوسیه ایجاد خواهد کرد تا از صادرات فناوری مزارع هوشمند حمایت کند، صنعتی که پتانسیل رشد بالایی دارد.
  • خودکفایی ایران در تولید مرغ اجداد

    دنیای اقتصاد: در حال حاضر همه لایه‌‌‌‌های تولید مرغ را در اختیار داریم و نیازی به واردات مرغ مادر و اجداد نداریم.
  • ضربه تولید با مقررات ارزی

    دنیای‌اقتصاد: برای خروج ارز غیرضروری و حمایت از تولید داخل نگاه ویژه به ظرفیت‌‌‌های تولید کارخانه‌‌‌هایی که محصولات باکیفیت داخلی و فناوری بالا دارند؛ ضروری است.
  • عقب‌ماندگی از سیگنال‏‏‌های رشد جهانی کشاورزی

    دنیای اقتصاد: در حالی بخش کشاورزی کشور با انواع چالش‌‌‌ها مواجه است که بسیاری از کارشناسان معتقدند وزارت جهاد کشاورزی آنگونه که برای این وزارتخانه در قوانین تعریف شده، به وظایف خود عمل نمی‌‌‌کند و در این میان کشاورزان و فعالان بخش بیشترین صدمه را می‌‌‌بینند.
  • کیسه‌‌‌های اوره یارانه‌‌‌ای از بازار سیاه سر درآورد

    دنیای‌اقتصاد: کیسه‌‌‌های اوره شرکت خدمات کشاورزی از بازار سیاه سر درآورده است. بر اساس تصمیم دولت، وزارت جهاد کشاورزی باید کود اوره را به قیمت یارانه در اختیار کشاورزان قرار دهد، اما آن‌گونه که برخی از منابع خبری می‌‌‌گویند این کیسه‌‌‌ها به جای مصرف در زمین‌‌‌های کشاورزی از کارخانه‌های چوب و بازار کشورهای همسایه سر درآورده‌‌‌اند. آن‌گونه که علی مغانلو دبیر انجمن صنایع چوب ایران پیش‌تر به بازار گفته بود: کیسه‌‌‌های اوره‌‌‌ای که در صنعت چوب استفاده می‌شود، مارک شرکت خدمات کشاورزی روی آن خورده است.
  • شهر مصدر و مزرعه عمودی هوشمند

    دنیای‌اقتصاد: شهر مصدر، مرکز پایداری و نوآوری ابوظبی، مزرعه عمودی سرپوشیده خود را با شرکت فناوری کشاورزی Alesca Technologies راه‌‌‌اندازی کرده است تا به چالش‌‌‌های امنیت غذایی کمک کند. این پروژه از تجهیزات خودکار و نرم‌‌‌افزار هوش مصنوعی برای پرورش انواع سبزی‌‌‌های برگ‌‌‌دار، کاهو و گیاهان تازه که فاقد مواد شیمیایی مضر هستند، استفاده می‌کند.
  • تحلیلی از سرمایه اصلی در اقتصاد بخش کشاورزی

    رامین امینی/ فعال صنعت کشاورزی
    اگر بر اساس آنچه درشماری از منابع علم اقتصاد گفته شده، عوامل تولید را شامل چهار مقوله: نیروی کار، سرمایه، زمین و کارآفرینی فرض کنیم، به باور بسیاری از اندیشمندان، محوری‌‌‌ترین عامل از میان آنها سرمایه انسانی است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر