شماره روزنامه ۶۱۴۷
|
آرشیو روزنامه شماره ۱۱۵۱ دنیای اقتصاد

اخبار ویژه‌نامه - روزنامه شماره ۱۱۵۱

  • صنایع دستی؛ قیمت یـا کیفیت

    نفیسه زمانی نژاد: میناکاری، قلمکاری، کاشی هفت‌رنگ و حالا هم قلم‌زنی به‌عنوان چهارمین رشتۀ صنایع‌دستی اصفهان به ثبت جهانی رسید و در حوزه بین‌المللی موفق به اخذ نشان جغرافیایی شد. اتفاقی خوشایند در عرصه صنایع‌دستی که جدای از بحث ارزش‌آفرینی برای این رشته‌های هنری و ارتقای اعتبار این محصولات در جهان، موجب حفاظت از حقوق هنرمندان اصفهان در برابر ادعای دیگر کشورها شده وهم چنین رونق اقتصادی یک شهر و حتی یک کشور را به دنبال می‌آورد. البته اگر در مسیر صحیح خود هدایت شود.
  • بازگشایی زاینده‌رود در کانون توجه شهروندان

    گروه گزارش: تبعات گوناگون خشکی زاینده‌رود در چند دهه اخیر تمام ارکان زیست در اصفهان و فلات مرکزی را تحت تأثیر قرار داده و ادامه این روند و تأثیر آن در حوزه‌های گوناگون اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی و... گریبان چند استان و به تبع آن کشور را خواهد گرفت؛ بنابراین بدیهی است احیای این رودخانه در صدر مهم‌ترین دغدغه‌های مردم و دلسوزان قرار داشته باشد.
  • منافع متصور از اکوسیستم‌های کسب‌وکار

    حسین نوریان مشاور مدیریت استراتژیک
    تصور کنید که شما ایده بکری را برای یک کسب‌وکار متمایز یافته‌اید و اکنون به مدل استراتژیک برای تاثیرگذاری بر محیط و استفاده از فرصت‌های آن برای دستیابی به اهداف آن فکر ‌می‌کنید. در این حالت چندین انتخاب در قالب شیوه‌های تاثیر گذاری بر محیط وجود دارد که شامل این موارد است: یک مدل کسب‌وکار عمودی که متشکل از بنگاه‌هایی است که در قالب هلدینگ و گروه شرکت‌ها سازمان‌دهی شده‌اند و شما تمامی فعالیت‌های کلیدی آن را مدیریت ‌می‌کنید، مدل کسب‌وکار سلسله مراتبی و افقی یعنی زنجیره تولید یک محصول و ارزش‌های پیشنهادی آن‌که در قالب فعالیت‌های ترتیبی که هرکدام توسط یک بنگاه مستقل انجام ‌می‌شود. در این حالت شما فعالیت‌های قبل و بعد از فعالیت خود در زنجیره ارزش را به بنگاه‌های دیگر برون‌سپاری ‌می‌کنید و با فراهم آوری قراردادها و مشارکت‌ها، توازن کمی و کیفی در زنجیره را فراهم ‌می‌سازید، یک اکوسیستم کسب‌وکار که شما با دیگر آن‌که بسیار از هم مستقل و باهم متفاوت هستند همکاری ‌می‌کنید تا یک‌راه حل منسجم فراهم بیاورید.
  • خط مستقیم انتخاب شهردار

    باران مدرس: مهرماه امسال، مجلس به کلیات اصلاح قانون شوراهای اسلامی شهر و روستا رأی داد و این طرح درنهایت ۱۴۵ رأی موافق به دست آورد؛ طرحی که قرار است ۵۱ ماده از قانون شوراهای شهر و روستا را اصلاح کند و چند موضوع بحث‌برانگیز را در دستور کار خود قرار داده است. یکی از موارد مورد اصلاح و تاکید در این طرح، انتخاب مستقیم شهردار توسط مردم است که پیش‌ازاین هم در مجلس مطرح‌شده بود و البته موافقان و مخالفانی هم دارد.
  • چگونه یک شهردار انتخاب کنیم؟

    یکی از مهمترین نهادها که نقشی محوری در جهت بالابردن کیفیت زندگی در محیط‌های شهری با فراهم آوردن امکانات و ارائه خدمات دارد، شهرداری است.درکشورهای پیشرفته جهان این وظایف روز به روز گسترده‌ترشده و شهرداری‌ها به عنوان نهادی مدنی، محلی، عمومی و غیرانتفاعی وظایف بیشتری را نسبت به کشورهای در حال توسعه بر عهده می گیرند. اما این فرد چگونه و توسط چه نهاد یا فردی انتخاب می‌شود؟
  • دغدغه مدیران استانی حذف تشریفات و گره‌گشایی از مشکلات باشد

    استاندار اصفهان گفت: دغدغه مدیران استان اصفهان حذف تشریفات، گره‌گشایی و رفع موانع و تسریع در اجرای پروژه‌ها باشد. مهدی جمالی‌نژاد شامگاه پنجشنبه در سی و هشتمین کارگروه زیربنایی استان اصفهان افزود: با وجود اینکه استان اصفهان مدیران باتجربه و قوی نسبت به سایر استان‌های کشور دارد؛ اما پروژه‌های آن با کندی، عدم پیشروی و موانع فراوان مواجه است. وی با اشاره به اینکه مسوولان استانی باید همگرایی و همکاری بیشتری داشته باشند، ادامه داد: کارگروه زیربنایی پیشران توسعه استان است و نباید وقت خود را برای رفع موانع و گره‌های کوچک صرف کند و در این راستا از مسوولان استانی انتظار داریم موانع و آسیب‌های موجود را با موشکافی شناسایی و در جلسات مشترک حل‌وفصل کنند.
  • بیراهه مالیات بر خانه‌های خالی

    لیلی زواره‌ای-: به‌تازگی معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی اصفهان از اصفهانی‌ها درخواست کرده که "برای خود اظهاری ملک در سامانه املاک اقدام کنند" فلاح تاکید کرده است:" تکمیل اطلاعات در سامانه املاک و اسکان می‌تواند به شفافیت بازار مسکن و عرضه واحدهای خالی باهدف کاستن التهاب این بازار کمک کند و مالکان می‌توانند با خود اظهاری در سامانه مربوطه از پرداخت این مالیات معاف شوند." این‌که پس از گذشت سه سال و اندی سامانه‌ای که باهدف ساماندهی بازار املاک با هزینه‌ای قابل‌توجه راه‌اندازی شده، هنوز کارایی لازم را نداشته و نتوانسته اعتماد مردم را جلب کند و اخذ مالیات از خانه‌های خالی یا لوکس به نتیجه ایده‌ آل نرسیده و نتوانسته رقم درج‌شده در قانون بودجه را وصول کند، نشان می‌دهد این طرح از ابتدا ابتر بوده است.
  • گردشگری، هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی محور توسعه اصفهان

    دستیار ویژه گردشگری و امور بین‌المللی استاندار اصفهان گفت: حوزه‌های گردشگری، هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی زمینه‌های اصلی توسعه استان در سال‌های آینده است. مسعود نیک‌آیین بعد از ظهر شنبه در مراسمی افزود: بر اساس هدف گذاری استانداری اصفهان، استان در دولت چهاردهم باید در حوزه‌های گردشگری، هوش مصنوعی و استفاده از انرژی خورشیدی به استانی سرآمد و شاخص در کشور تبدیل شود.
  • چرا دارنده خانه خالی مالیات بدهد؟

    گروه محتوا: مسکن‌های خالی یکی از مهم‌ترین اشکال سوداگری در بخش مسکن است که صاحبان مسکن‌های مازاد با انگیزه‌های سوداگری از عرضة آنها خودداری می‌کنند. این امر باعث نوسانات قیمت مسکن و بالارفتن نرخ مسکن‌های خالی نسبت به حالت طبیعی آن شده است. یکی از ابزارهای کنترل سوداگری و افزایش عرضة واحدهای مسکونی خالی وضع مالیات بر این واحدها با نرخ بهینه است.همچنین خالی ماندن خانه علاوه بر جلوگیری از ورود سرمایه به اقتصاد، سبب افزایش قیمت مسکن، قیمت رهن و اجاره و در نهایت کمبود مسکن هم می‌شود در نتیجه یکی از راهکارهای جلوگیری از این پدیده مالیات بر خانه‌های خالی است.
  • بیش از نیمی از سکونتگاه‌های تاریخی کشور خالی از سکنه است

    استاندار اصفهان گفت: دوسوم از مجموع بیش از ۶۰ هزار روستا و سکونت‌گاه‌های تاریخی در کشور خالی از سکنه و غیرقابل دسترسی شده است. مهدی جمالی‌نژاد روز پنجشنبه در «نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران» در خانه مشروطیت اصفهان افزود: بناهای موجود در بافت‌های تاریخی در بیش از یک‌هزار و ۴۰۰ شهر در کشور به مثابه موزه‌هایی بی‌سقف و ارزشمند هستند.
  • از برنج تا پسته در نصف جهان

    نسیم زمانی: سالانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هکتار به باغ‌های پسته استان اصفهان افزوده می‌شود.خبری است از سوی مسوولان جهاد کشاورزی این استان مبنی بر موقعیت مناسب اصفهان برای کشت پسته و جایگزینی این محصول با آب‌برهایی که با توجه به تداوم خشک‌سالی و کم شدن میزان آب چاه‌های کشاورزی، کشت آن‌ها گویا دیگر،به‌صرفه نیست و تغییر الگوی کشت را ضروری کرده است.
  • سامانه‌های نوین آبیاری در ۸۰۰ هکتار از مزارع اصفهان اجرا شد

    مسوول سامانه‌های نوین آبیاری سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در سطح ۸۰۰ هکتار از مزارع استان در نیمه نخست امسال با هدف مصرف بهینه آب در این صنعت خبر داد. محمود صالحان اظهار کرد: با اجرای این پروژه‌ها مجموع اراضی مجهز به سامانه‌های نوین آبیاری از جمله قطره‌ای و کم‌فشار در استان به۱۴۰ هزار هکتار رسیده است.
  • مطالبات گندمکاران اصفهان پرداخت شد

    مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان گفت: مطالبات گندمکاران این استان در سال جاری به مبلغ ۴۰ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال به‌طور کامل پرداخت و تسویه شد. محسن ضیائی روز شنبه افزود: مطالبات گندمکاران استان اصفهان پس از خرید تضمینی گندم در سال جاری و در چند مرحله به حساب کشاورزان واریز شد.
  • روابط اقتصادی اصفهان و بارسلون در مسیر توسعه

    هیات تجاری اصفهان با هدف توسعه روابط اقتصادی اصفهان و بارسلون به این شهر سفر کردند و توافقات خوبی به منظور توسعه همکاری‌ها شکل گرفت.
  • اتاق بازرگانی اصفهان پیگیر خرید هواپیما شد

    چهل و یکمین جلسه هیات رییسه اتاق بازرگانی اصفهان با حضور برگزار شد و پس از بررسی روند خرید و تدارکات اتاق و شکل‌گیری واحد اداری مالی مقرر شد کلیه خریدها صرفاً با درخواست و رسید انبار پس از تأیید دبیر کل توسط کارشناس خرید صورت پذیرد. در این جلسه آیین‌نامه اعزام هیئت‌های تجاری به‌صورت یارانه پرداختی اتاق برای سفرها، حداکثر تا سقف ۵۰ درصد از هزینه بلیت مورد تصویب قرار گرفت و حسب مصوبه هشتم نوزدهمین جلسه هیات نمایندگان، گزارش لیست اموال مازاد اتاق مطرح و مقرر شد تحت نظارت دبیر کل، مدیر مالی و دستیار اداری اتاق، ضمن نگهداری از موارد قابل‌استفاده در یک انبار، موارد مازاد با نظارت خزانه‌دار اتاق، به فروش رسانده شود. ازجمله مهم‌ترین محورهای این جلسه باید به پیگیری مصوبه چهارم از هشتمین جلسه هیات نمایندگان اشاره کرد که در آن پیشنهاد خریداری ۳ فروند هواپیما مطرح‌شده بود، هیات رییسه اتاق بازرگانی اصفهان مقرر کرد چگونگی مشارکت اتاق بررسی و نتیجه در جلسه بعدی هیات نمایندگان جهت تصمیم‌گیری مطرح شود.
  • یک میلیارد متر مکعب روان‌آب سالیانه از اصفهان خارج می‌شود

    پژوهشگر مرکز تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان گفت: بیش از یک میلیارد متر مکعب روان‌آب و هرزآب سالیانه از استان خارج می‌شود درحالیکه با مدیریت درست می‌توان این منابع را به سمت آبخوان‌ها هدایت کرد. آبخوان‌ها یا سفره‌های آب زیرزمینی همان لایه‌های سنگی یا خاکی نفوذپذیر زمین هستند که می‌توانند آب‌های زیرزمینی را در خود ذخیره کنند؛ این آبخوان‌ها به‌عنوان منابع طبیعی حدود ۲۰ درصد از آب‌های شیرین زمین را تشکیل می‌دهند و نقش حیاتی در تامین آب آشامیدنی و همچنین مورد نیاز برای کشاورزی دارند.
  • برگزاری دوازدهمین رویداد سرمایه‌گذاری «فولادی‌شو» به همت صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه

    دوازدهمین رویداد فولادی‌شو روز پنج‌شنبه دهم آبان‌ماه ۱۴۰۳، به همت صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی فولاد مبارکه و با رویکرد بسترسازی برای همکاری بیشتر زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور با حضور فعالان زیست‌بوم فناوری و نوآوری ایران اسلامی در سالن سروش شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به میزبانی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه برگزار شد.
  • ساخت دو تاندیش ۶۰ تنی در فولاد مبارکه برای نخستین بار

    با تلاش متخصصان کارگاه اسکلت فلزی تعمیرگاه مرکزی، برای نخستین بار در فولاد مبارکه، دو تاندیش ۶۰ تنی ساخته و به ناحیه فولادسازی تحویل شد. به گفته ناصر رضایی، تکنسین آماده‌ساز کارگاه اسکلت فلزی تعمیرگاه مرکزی، در ساخت این تجهیز که جزو تجهیزات حساس و استراتژیک فولاد مبارکه است، تماماً از توان و تخصص نیروهای کارگاه اسکلت فلزی استفاده شده است.
  • فولاد سبا زمان ذوب‌گیری در تاندیش ریخته‌گری را افزایش داد

    کارکنان واحد ریخته‌گری مجتمع فولاد سبا در اوایل آبان ماه سال جاری موفق شدند با نظارت بر پلاستر تاندیش و کنترل و تنظیم دقیق کورس حرکتی نازل درون قالب در حین فرایند ریخته‌گری به رکورد ۱۴ عدد ذوب در سکوئنس در عرض ۱۲۵۰ معادل ۹۱۵ دقیقه دست یابند. در پی کسب این موفقیت برخی از کارشناسان و کارکنان فولاد سبا چنین گفتند:
  • پدافند غیرعامل، راهبرد مقابله با خطر

    امروزه موضوع پدافند غیرعامل به یکی از مهم‌ترین راهبردها در ادبیات دفاعی و بازدارندگی در برابر تهاجمات مبدل شده است و در شرایطی که حملات سایبری و انواع تهاجمات، فراتر از حمله‌های نظامی، امنیت کشورها را در معرض خطر قرار داده و می‌دهد، آگاهی از دستورالعمل‌های پدافند غیرعامل هر روز ضرورت بیشتری پیدا می‌کند. جواد کیانی رییس ایمنی، بهداشت حرفه‌ای و آتش‌نشانی فولاد مبارکه به تشریح اهمیت پدافند غیرعامل پرداخته است
  • انجام مطالعات و طراحی احداث خط ورق رنگی شماره ۲ فولاد مبارکه

    تحریم‌های ظالمانه و عدم امکان واردات ورق موردنیاز ساخت لوازم‌خانگی، مدیریت فولاد مبارکه را بر آن داشت که خط تولید این قبیل ورق‌ها را برای تأمین نیاز تولیدکنندگان لوازم‌خانگی در کشور راه‌اندازی کند. محمدرضا شریفی، مدیر مهندسی کارخانه فولاد مبارکه، با بیان مطلب فوق گفت: هم‌زمان با اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران، کشورهای تولیدکننده لوازم‌خانگی، علاوه بر اجناس، ورق باکیفیت برای استفاده در این حوزه را نیز در فهرست تحریم‌های ظالمانه خود قرار دادند. در همین راستا و ازآنجاکه یکی از سیاست‌های شرکت فولاد مبارکه مقابله با تحریم‌ها، تأمین نیاز داخل و ارج نهادن به مشتریان داخلی با ارائه تولید محصولات کیفی است، احداث خط تولید ورق رنگی ویژه لوازم‌خانگی در دستور کار مدیریت شرکت قرار گرفت تا با تولید انواع ورق‌های ویژه نیاز شرکت‌های تولیدکننده لوازم‌خانگی تأمین شود.
  • جشنواره نقالی و روایتگری سیلک در کاشان برگزار شد

    رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان گفت: جشنواره نقالی و روایتگری سیلک، زمینه‌ای برای ارتقاء ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری منطقه بزرگ کاشان است.
  • نیمه پنهان بازار تاریخی فرهنگی اصفهان

    محور بزرگ بازار اصفهان که انبوه راسته‌ها و سراها را در خود جا داده است، با تمام رگ و پیوندهایش راهش را از مسجد عتیق، جایی که اولین میدان شهر در محله جویباره شکل گرفته آغاز کرده و رو به میدان صفوی نقش‌جهان ادامه می‌دهد. این بازار همچون خطی پیش رفته و توأمان در یک شبکه از راسته‌های اصلی و فرعی، سراها، تیم و تیمچه‌ها و حجره‌ها تعریف می‌شود.
  • پل ساسانی در بند سازه‌های نمایشگاهی

    یک باستان‌شناس گفت: حریم منظری «پل تاریخی شهرستان» سال‌هاست گرفتار تاسیسات نمایشگاه بین‌المللی سابق اصفهان است؛ اما وقت آن رسیده که این بنا از بند این سازه‌های ناهمگون، رها شود. محسن جاوری روز شنبه در گفت‌و گو با ایرنا افزود: پل‌شهرستان کهن‌ترین پل تاریخی بر فراز زاینده‌رود است اما سال‌ها بدلیل قرارگیری ساختمان‌های ناهمگون نمایشگاه بین‌المللی اصفهان دچار بی‌مهری بوده است.
  • اقتصاد حیوانات در اصفهان

    گروه گزارش: اقتصاد حیوانات به‌جز بحث نگهداری و خریدوفروش پت‌شاپ‌ها، به بحث باغ‌وحش‌ها نیز اشاره دارد. حیوانات در باغ‌وحش‌ها می‌توانند در شرایط ویژه ای‌ عمر خود را طی کنند اما بی‌توجهی به آن‌ها موجب یک فاجعه خواهد شد،مانند گرمازدگی حیوانات باغ‌وحش اصفهان در سال‌های قبل و وضعیت سخت باغ‌وحش اراک که موجب زحمت برای حیوانات شده است.اگرچه بازدید از باغ‌وحش‌ها نیز کم شده اما می‌توان دوباره آن‌ها را به رونق انداخت و گردشگری اصفهان را صرفا پیرامون بناهای تاریخی ارزیابی نکرد.
  • فرصتی جهانی توسعه زیرساخت و صادرات

    احمدرضا طحانیان، مدیرعامل شرکت نمایشگاه بین المللی استان اصفهان صبح روز ۱۳آبان در ساعات ابتدایی برگزاری هجدهمین نمایشگاه صنعت خودرو در جمع خبرنگاران گفت: در این نمایشگاه، که در کنار نمایشگاه‌های خودرو تهران و مشهد، یکی از سه نمایشگاه بزرگ خودرویی ایران محسوب می‌شود، خودروسازان خصوصی و سپس شرکت‌های واردکننده، حضور پر رنگ‌تری نسبت به خودروسازان دولتی دارند.
  • نیاز توسعه شهری و مدیریت بافت تاریخی به فناوری‌های نوین

    رییس آزمایشگاه شهر هوشمند دانشگاه علم و صنعت گفت: فناوری‌های هوشمند در پیشبرد توسعه شهری و بهبود کیفیت زندگی در بافت‌های قدیمی نقشی بنیادین دارند. مصطفی بهزادفر، رییس آزمایشگاه شهر هوشمند دانشگاه علم و صنعت ایران، در شصت‌وهشتمین سلسله نشست‌های تخصصی بازآفرینی شهری«فیروزه» با موضوع «بافت تاریخی» که به‌کوشش محمدعلی ایزدخواستی، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان و رییس دبیرخانه انتقال تجربیات بازآفرینی منطقه دو کشور برگزار شد، بیان کرد: مدیریت شهرهای تاریخی کشور با چالش‌های اساسی روبه‌رو است.
  • ذوب‌آهن اصفهان پیشگام نوردکاری به روش بیضی و بیضی برگردان

    ذوب آهن اصفهان به همت تلاشگران خود پیشگام نورد کاری به روش بیضی و بیضی برگردان است که در جهت کاهش هزینه تامین و آماده‌ سازی قطعات نقش موثری دارد. سعید اکبری سرپرست طراحی کالیبر مهندسی نورد به بیان توضیحاتی در خصوص نوردکاری به شیوه بیضی و بیضی برگردان پرداخت و گفت: در گذشته کالیبر قفسه شماره ۹ نورد ۳۰۰ به این گونه بود که هنگامی که شمش به صورت بیضی تراش می‌خورد برای تحویل به قفسه بعدی نیاز به ۹۰ درجه برگردان داشت که این کار خود به تجهیزاتی نیاز داشت تا عمل برگردان را انجام دهند.
  • جنگ صدام؛ چشم‌انداز نظامی جنگ ایران و عراق

    در تاریخ معاصر جهان، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نتایج و پیامدها و درس‌های فراوانی برای منطقه خاورمیانه به همراه داشته است. با گذشت بیش از چهار دهه از پایان جنگ، هنوز هم دو کشور ایران و عراق و نیز منطقه خلیج فارس تحت تاثیر پیامدهای امنیتی، نظامی، فرهنگی و… آن هستند. هرچه از جنگ می‌گذرد اطلاعات بیشتری از حوادث و جزئیات آن از سوی برخی مقام‌های دو طرف منتشر می‌شود که به روشن‌تر شدن وقایعی می‌انجامد که در جریان جنگ اتفاق افتاده است.
  • انجام بالانس دینامیکی کارگاهی

    انجام بالانس دینامیکی کارگاهی برای اولین بار در ذوب آهن اصفهان توسط واحد CM مدیریت نت مکانیک صورت گرفت. رمضانعلی فرهادی مدیر نت مکانیک شرکت ضمن اعلام این خبرگفت : با استقرار و پیاده سازی واحد CM از سال ۱۳۸۲ تا کنون انجام کلیه عملیات بالانس‌های دینامیکی در محل نصب تجهیزات در خطوط تولید بخش‌های مختلف با امکان دسترسی به قسمتی از مجموعه دوار میسر گردیده است همچنین انجام عملیات بالانس دینامیکی کارگاهی از یک تن تا ۱۶تن قطعه دوار هم اکنون در کارگاه بالانس کارگاه اگزاستر و با همکاری کارگاه الکتریکی مهندسی برق در حال انجام می‌باشد.
  • دوقطبی عمیق

    داریوش مجد: شکاف طبقاتی رکورد شکست تا طبقه متوسط به‌تدریج محو شود. امروز هر ثروتمند ایرانی حدود ۱۴برابر یک خانوار کم‌درآمد هزینه می‌کند.گسترش فاصله طبقاتی، توزیع نامتعادل درآمد و ثروت و فزونی جمعیت زیرخط فقر، همه از علائم آسیب دیدن رفاه اجتماعی است. ایجاد چنین شکاف عمیقی به شکل‌گیری نوعی وندالیسم اجتماعی و رفتارهای تخریبی هم منتهی می‌شود. خط کشیدن روی ماشین‌های گران‌قیمت، آسیب رساندن به اموال متمولان و سندروم سرمایه‌دار ستیزی، فقط بخشی از پس‌لرزه‌های حذف طبقه متوسط و ایجاد دره طبقاتی است.
  • وگانیسم و آرزویی برآورده نشده

    وگان‌ها آرزو دارند که وگانیسم عادی‌ترین اتفاق دنیا و پذیرفته‌شده بین عموم مردم باشد اما تا این لحظه از تاریخِ جهان آرزوی آن‌ها برآورده نشده است. وگان‌ واژه‌ای است که دونالد واتسونِ اهل بریتانیا برای اولین بار در دهۀ ۱۹۴۰ میلادی به کار برد، یعنی دست‌کم هشت دهه از رسمیت‌ یافتن جنبش وگان‌ می‌گذرد اما همچنان وگان‌ها برای معرفی جهان‌بینی و جنبه‌های گوناگون زندگی خود تلاش می‌کنند. از همان دهۀ ۱۹۴۰ نیز آغاز ماه نوامبر روز جهانی «وگان» اسم‌گذاری شد تا هر ساله فرصتی ویژه برای جلب نظرها به این گروه فراهم آید. نوشتار پیش‌رو دربرگیرندۀ شش نکته‌ از دنیای وگان‌ها به روایت خودشان است.
  • آیا مس نفت آینده است؟

    الهام اسداللهی: این مطالعه به دلیل تحولات جهانی در مصرف انرژی و منابع طبیعی از اهمیت بالایی برخوردار است. افزایش تقاضا برای فلز استراتژیک مس به دلیل رشد سریع فناوری‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، خودروهای برقی و زیرساخت‌های دیجیتال، نشان‌دهنده جایگاه کلیدی مس در آینده اقتصاد جهانی است.
  • موسیقی به پژوهش‌های خلاقانه نیاز دارد

    «بزرگان موسیقیِ ما آثار جدیدی را با استفاده از سازها و ردیف‌های موسیقی ایرانی ارائه ‌کردند که برای زمان و مکان خاصی تعریف نشده‌اند.»
  • ترکیب و تغییرات سپاهان ریسک بزرگی بود

    یک کارشناس فوتبال گفت: به نظرم مورایس نگاه ویژه‌ای به بازی در مقابل تیم الشارجه داشت که این ترکیب و برنامه را انجام داده بود و او با این تغییرات ریسک بزرگی کرد.
  • هوش استراتژیک

    آزاده خرمی‌مقدم / نویسنده نشریه 
    تصور کنید که بر لبه یک انقلاب فناوری ایستاده‌اید و به دریایی از امکانات نگاه می‌کنید. این دقیقاً همان‌جایی است که وقتی به این فکر می‌کنید که آیا باید در هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کنم یا نه، در آن قرار دارید. هوش مصنوعی مانند دریای بی‌انتهایی است که مملو از وعده‌ها و همچنین رازهایی است. از تغییر روابط مشتریان گرفته تا خودروهای خودران، هوش مصنوعی پتانسیل رشد نمایی خود را نشان داده است.
  • نبض افتاده صنایع

    سوسن نوری / نویسنده نشریه 
    یکی‌یکی و بی‌صدا از رینگ بازار و رقابت حذف می‌شوند؛ دلایل مختلفی هم دارد، از کم‌توجهی مدیران تا ورود تکنولوژی و هوش مصنوعی به عرصه کار و تجارت. صحبت از صنایعی است که در سال‌های اخیر رنگ‌ و بوی گذشته را ندارند. از آن برو و بیا و سودآوری‌شان دیگر خبری نیست و ردپای آنها روزبه‌روز کمرنگ و کمرنگ‌تر می‌شود. این صنایعِ رو به احتضار اگرچه روزی چرخ‌دنده‌های اقتصاد را به حرکت درمی‌آوردند و نقشی در تولید و حیات بازارهای مالی داشتند، اما حالا در پستوی اقتصاد هم جایی ندارند. از طرفی، سرمایه‌گذاری در آنها برای فعالان اقتصادی، به‌نوعی بازی دو سر باخت به حساب می‌آید. اینکه چرا نبض آنها به شماره افتاده یا از کار افتاده است علل متعددی دارد که سیستم معیوب و ناسالم اقتصاد یکی از مهم‌ترین آنهاست و تحریم هم به وضع موجود دامن زده؛ نکته این است که آیا صنایع به‌گل‌نشسته این روزهای ایران جزئی از ماهیت اقتصاد در تعریف جهانی است یا فقط بیخ گلوی اقتصاد ایران را گرفته است؟ با وضع موجود، جریان سرمایه در سال ۲۰۲۵ به کدام صنایع وارد می‌شود؟ و سرمایه‌گذاران در سال آینده با چه مخاطراتی مواجه‌اند؟
  • ریسک‌های سرمایه‌گذاری

    امیرمحمد نصیرائی‌مقدم / نویسنده نشریه 
    سال ۲۰۲۴ تاکنون برای سرمایه‌گذاری در بازارها سالی موفق و سودآور بوده است. با توجه به احتمال کاهش بیشتر نرخ بهره، می‌توان تصور کرد که سال آینده نیز برای سرمایه‌گذاران فرصت‌های موفقیت‌آمیز دیگری به همراه داشته باشد؛ اگرچه ریسک‌های متعددی نیز بازارهای مالی را تهدید می‌کند که باید در نظر گرفته شوند. در واقع، سال ۲۰۲۵ با ریسک‌ها و عدم قطعیت‌های متعددی همراه خواهد بود. در حالی که بسیاری از تحلیلگران چشم‌اندازی مثبت برای بازارهای مالی و بازار کامودیتی‌ها در سال آینده پیش‌بینی می‌کنند، عوامل گوناگونی می‌توانند در این روند نوساناتی ایجاد کنند. با نگاهی کلی به ریسک‌ها و پیش‌بینی روند بازارها برای سال آتی، لازم است آمادگی کافی برای سناریوهای مختلف احتمالی داشته باشیم.
  • پول مهجور

    مریم شکرانی / نویسنده نشریه 
    از اولین واکنش نهادهای سیاست‌گذاری ایران به رمزارزها چیزی نزدیک به یک دهه می‌گذرد؛ گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره رمزارزها که اشاره می‌کند در دی ۱۳۹۲ بانک ملی ایران به‌ طور میانگین روزانه حدود ۲۵۰ هزار تراکنش در زمینه بیت‌کوین داشته است. آخرین واکنش را همین چند روز پیش بانک مرکزی داشت و در مواجهه با صعود قیمت دلار، حساب صرافی‌های رمزارز را به‌ طور موقت مسدود کرد تا به خیال خود بازار ارز را مهار کند.
  • نوآوری و رمزارز

    جواد حیدریان / دبیر تحریریه 
    بازار مالی در ایران به‌ شدت تحت تاثیر تحریم قرار داشته است. شاید بتوان گفت استفاده از روش‌های نوین رمزارز و اقبال به آن در ایران، از نتایج تحریم بوده است.
  • تبادل فرد به فرد

    مریم رحیمی / نویسنده نشریه 
    اقتصاد مبتنی بر توکن و دارایی‌های دیجیتال، روزبه‌روز گسترده‌تر می‌شود. همین چند وقت پیش بود که مردم به امید دریافت نات‌کوین، تق‌تق به موبایل‌هایشان ضربه می‌زدند که شاید نات‌کوینی نصیبشان شود. به نظر می‌رسد مردم عادی از خیلی سال پیش به این نتیجه رسیده‌اند که حداقل بخشی از دارایی‌های خود را به ارزهای دیجیتال تبدیل کنند؛ به‌ خصوص که چندین سال است بازار کریپتوها مورد توجه سرمایه‌گذاران زیادی قرار گرفته است؛ در واقع، از اواسط سال ۱۳۹۹ و همزمان با افت شاخص بورس و سقوط معروف، بازار سرمایه، شاهد کوچ بخشی از سرمایه‌های خود به بازارهای موازی و همچنین بازار ارزهای دیجیتال بود. در این میان پرسش اینجاست که چگونه می‌توان این روند را معکوس کرد و از سرمایه‌ها و ظرفیت موجود در بازار کریپتو به منظور منافع بازار سرمایه استفاده کرد و سیاست‌گذار باید چه کند؟
  • رقابت بر سر ابزار مالی

    صبا رضایی / نویسنده نشریه 
    نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه، خصوصی‌سازی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور (کیش اینوکس ۲۰۲۴) از جمله رویدادهای مهم و تاثیرگذار در حوزه بازارهای مالی است. به عقیده بسیاری این نمایشگاه تاثیر چندانی بر روی بازار سرمایه بر جای نگذاشته است. بسیاری دیگر نیز بر این باورند که برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی در ایام تحریم‌ها و سایه جنگ بر کشور هرچقدر هم که خوب برگزار شود نمی‌تواند تاثیرگذار باشد. اما ابزارهای مالی کشور و فناوری‌های مالی، بانکی و بیمه رشد چشمگیری داشته‌اند و شرکت‌های فعال در حوزه‌های مالی و اقتصادی، در زمینه تولید و ارائه ابزارها، فناوری‌های مالی و ارائه روش‌های نوین و خلاقانه بازاریابی با یکدیگر در رقابت‌اند. در این امر نمی‌توان تاثیر نمایشگاه‌ها و رویدادهایی همچون کیش اینوکس را نادیده گرفت.
  • پنجره فرصت

    پوریا فیروزنژاد / مدیر مارکتینگ دیجی‌شهر  زهرا اکبری / نویسنده نشریه 
    پژوهش‌های زیادی در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی ایران انجام شده که بر ظرفیت‌های کیش برای ایجاد یک بستر اقتصادی بزرگ در سطح بین‌المللی صحه می‌گذارد. ارزش اقتصادی توریسم در کیش شاید به‌تنهایی کافی باشد که این جزیره آرام و باامنیت در سایه ساختاری مقتدر و متخصص بتواند رقبای منطقه‌ای و بین‌المللی‌اش را کنار بگذارد. کیش تمام شرایط را برای تبدیل شدن به هاب مالی منطقه‌ای دارد. چرا که مناطق آزاد در ایران به دلیل اینکه بر اساس درآمد و هزینه اداره می‌شوند و عمدتاً بودجه دولتی ندارند، می‌توانند با همتایان خود رقابت کنند و ارزش‌های اقتصادی خود را نمایان کنند.
  • آزمایشگاه مالی

    علی عبدالمحمدی / نویسنده نشریه 
    نمایشگاه بین‌المللی بورس، بانک، بیمه، خصوصی‌سازی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری کشور (کیش اینوکس ۲۰۲۴) از ۱۴ تا ۱۷ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در جزیره کیش برگزار خواهد شد. رویداد کیش اینوکس در طول سال‌های برگزاری با برخورداری از حمایت و مشارکت گسترده وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی، بخش‌های دولتی و خصوصی و همچنین مشارکت‌کنندگان بین‌المللی و با حضور نخبگان اقتصادی کشور به محلی برای ارائه تصویری کامل از قابلیت‌ها، ظرفیت‌ها و شرایط کلان اقتصاد کشور، تقارن و تبادل اطلاعات فعالان اقتصادی داخلی و بین‌المللی و برگزاری نشست‌های تخصصی با موضوعات روز اقتصادی در ابعاد کشوری و جهانی تبدیل شده است.
  • تحولی نو

    صدف صمیمی / نویسنده نشریه 
    باارزش‌ترین منبع جهان دیگر نفت نیست، بلکه داده است. تلفن‌های هوشمند و اینترنت داده‌ها را فراوان، وسیع و بسیار ارزشمند کرده‌اند. بررسی داده‌ها و تحلیل الگوریتم‌های مدرن می‌توانند پیش‌بینی کنند که مشتری در حال حاضر تمایل به خرید دارد یا خودرو شما نیاز به سرویس دارد یا اینکه به کمک علم پزشکی بیاید و تشخیص دهد که فردی در معرض بیماری قرار دارد. علاوه بر اهمیت بسیار زیاد داده‌ها، تکنیک‌های هوش مصنوعی می‌توانند این داده‌ها را ارزشمندتر و نکات بسیار مهمی را از آنها استخراج کنند.
  • قوانین محدودکننده

    زهرا اکبری / نویسنده نشریه 
    نئوبانک نسل نوین بانکداری است و به بانک‌هایی اشاره دارد که مکان (شعبه) فیزیکی برای فعالیت آنها وجود ندارد و با زیرساخت‌های کاملاً سیار و دیجیتال و با پشتیبانی آنلاین ۲۴ساعته به مشتریان خدمات ارائه می‌دهند. امروزه نوآوری‌های فعلی در فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی به ‌سرعت در حال تغییر رفتار مصرف‌کنندگان و به‌ تبع آن تغییر الگوی کسب‌وکارهاست. پیشرفت فین‌تک‌ها (فناوری‌های مالی)، بیگ‌تک‌ها (غول‌های تکنولوژی) و فناوری‌های جدید مانند بلاک‌چین، هوش مصنوعی یادگیری ماشین و یادگیری عمیق، به‌ طور قابل توجهی بخش بانکی و مالی را تحت تاثیر قرار داده و خدمات بانکی کاملاً دیجیتالی را به وجود آورده است. تحول دیجیتال مفهوم رایجی در قرن اخیر است که فرصت‌هایی را برای رهبران سازمانی فراهم می‌کند تا در کسب‌وکار خود تجدیدنظر کنند و تجارب بهتری برای مشتریان، کارکنان و شرکای اکوسیستم ایجاد کرده و تا حدودی هم در هزینه‌ها صرفه‌جویی داشته باشند.
  • دنیای جدید

    آزاده چیذری / نویسنده نشریه 
    چشم‌انداز خدمات مالی با ظهور نئوبانک‌ها، که به‌ عنوان بانک‌های فقط دیجیتالی یا بانک‌های چالشگر نیز شناخته می‌شوند، دستخوش تحولی اساسی شده است. این موسسه‌ها با استفاده از فناوری پیشرفته برای ارائه خدمات یکپارچه، کارآمد و مشتری‌محور، بانکداری را دوباره تعریف می‌کنند.
  • انقلاب مالی

    زهرا تهرانی / نویسنده نشریه 
    بانکداری باز می‌تواند راه‌های راحت‌تری برای مشاهده و مدیریت پول و راه‌های ساده‌تر برای دسترسی به اعتبار مالی در اختیار مردم قرار دهد. بانکداری باز همچنین می‌تواند انواع مختلفی از خدمات پرداخت مانند پرداخت در بازی‌های ویدئویی یا برنامه‌های حسابداری تجاری را تقویت کند. این عمل در حال حاضر به دسترسی میلیون‌ها نفر به خدمات مالی کمک می‌کند و بر معرفی گسترده‌تر پرداخت‌های بی‌وقفه و سایر فناوری‌های پرداخت نوظهور اثر می‌گذارد.
  • نقش بیمه‌های عمر در صندوق‌های بازنشستگی

    بی شک، یکی از اساسی‌ترین دغدغه‌های افراد در دوران بازنشستگی؛ حفظ رفاه و کیفیت زندگی، همچون گذشته است. اینکه شرایطی به وجود آید تا افراد بتوانند زندگی بهتری برای خود و فرزندان شان در آینده رقم بزنند. دراین راستا سرمایه‌گذاری اصولی می‌تواند تا حد قابل قبولی این دغدغه‌ها را کاهش دهد. بیمه‌های بازنشستگی یکی از راه‌های مناسب و مطمئن برای تامین مالی پایدار در دوران بازنشستگی به شمار می‌آید.
  • یک فرصت ویژه برای معرفی صنعت ابزار

    سعیده نبی زاده / خبرنگار
    صنعت ابزار به عنوان الفبای صنعت جایگاه بی‌نظیری در اقتصاد جهان دارد، با این حال به اندازه اهمیت ذاتی آن مورد توجه قرار نگرفته است. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود گردش مالی این صنعت در ۱۰سال آینده به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برسد که این رقم حکایت از اهمیت صنعت ابزار‌آلات دارد.
  • گلوگاه صنعت ابزار در دست دولت

    صنعت ابزار به عنوان یکی از صنایع تولیدی و در عین حال صنایع اثرگذار برای همه آنان که در کشور خدماتی ارائه می‌کنند، از جایگاه مناسبی برخوردار نیست. از یکسو دولت با اتخاذ سیاست‌های نادرست، درواقع؛ بخشی از منابع ارزی را که می‌تواند در اختیار صنعتگران این حوزه قرار بگیرد، به قاچاقچیان ابزار آلات بی‌کیفیت واگذار کرده و از سوی دیگر برای فعالان این حوزه محدودیت‌هایی در نظر گرفته که عملا اجرای طرح‌های توسعه‌ای صنعت را به تعویق انداخته است. در حالی که این صنعت قابلیت زیادی برای تولید و اشتغال‌زایی و بی‌نیاز کردن کشور از واردات ابزار خارجی دارد. در گفت‌وگو با حمیدرضا تیغبند، مدیرعامل شرکت ابزار توسن به بررسی مشکلاتی پرداخته‌ایم که فعالان این حوزه با آنها روبه‌رو هستند.
  • صنعتی که از سایه بیرون آمد

    صدیف بیک زاده عضو هیأت مدیره و سرپرست شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین المللی جمهوری اسلامی ایران
    صنعت ابزار آلات صنعتی، به عنوان ستون فقرات تولید و ساخت، نقش حیاتی در پیشرفت صنایع مختلف ایفا می‌کند. این صنعت، با ارائه ابزارها و تجهیزات دقیق و با کیفیت، به ارتقای بهره‌وری، دقت و ایمنی در فرآیندهای تولید کمک می‌کند و در نهایت، به رشد اقتصادی و توسعه صنعتی کشورها منجر می‌شود. امروزه تکنولوژی، به عنوان نیروی محرکه پیشرفت، به طور فزاینده‌ای در صنعت ابزارآلات صنعتی تاثیر داشته و آن را متحول کرده است. این تحول، از دقت بالا در تولید گرفته تا استفاده از هوش مصنوعی، به طور چشمگیری به ارتقای کیفیت، بهره‌وری و نوآوری در این صنعت کمک می‌کند.
  • صنعت ابزار؛ الفبای صنعت جهان

    صنعت ابزار ایران که در خلال سال‌های اخیر از حالت سنتی خود خارج شده و شکل و شمایل مدرنی به خود گرفته، صنعتی کاملا متکی بر توانمندی‌های خود است و آن‌طور که فعالان این صنعت می‌گویند دولت حتی به اهمیت آن نیز وقوف چندانی ندارد، چه برسد به اینکه از آن حمایت کند. در شرایطی که تامین نیازها، ایجاد دانش و مهارت، تامین مالی و... همگی با هزینه شخصی فعالان این صنعت صورت می‌گیرد، دولت بعضا با اتخاذ سیاست‌هایی سختگیرانه موانعی در این مسیر ایجاد می‌کند. با مهدی باقرپور، رئیس اتحادیه ابزارفروشان و رئیس کمیسیون فرهنگی- اجتماعی اتاق تهران در این باره گفت‌وگو کرده‌ایم و جایگاه این صنعت را در اقتصاد ایران بررسی کرده و به موانع و چالش‌های این صنعت پرداخته‌ایم که در ادامه متن این گفت‌وگو را می‌خوانید.
  • مختصات بازار جهانی ابزار

    ارزش بازار جهانی ابزار در سال ۲۰۲۳ به ۱۲۰.۳۲ میلیارد دلار رسید و پیش‌بینی می‌شود که از ۱۲۵.۷۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۴ به ۲۲۹.۴۶ میلیارد دلار تا سال ۲۰۳۲ رشد کند که نشان‌دهنده رشد مرکب سالانه‌ای معادل ۷.۸ درصد است.
  • دست بانک‌ها در جیب تولیدکننده‌ها

    محمد امین مصلایی / رئیس هیات‌مدیره شرکت آروا
    صنعت ابزار با آنکه صنعتی نوپا در ایران محسوب می‌شود اما در خلال سال‌های گذشته توانسته نوآوری‌های مناسبی را در کشور ایجاد کند. تولید محصولاتی که از نظر رقابتی با نمونه‌های اروپایی و آمریکایی آن برابری می‌کند و تربیت نیروهای متخصص در این حوزه از جمله خدماتی هستند که در سال‌های اخیر شاهد آن بوده‌ایم. از سوی دیگر شرکت‌های ایرانی تولیدکننده ابزار توانسته‌اند بخش زیادی از نیاز بازار داخل را تامین کنند و حتی امروز به صادرات نیز بیندیشند، در حالی است که با مشکلات فراوانی دست به گریبان هستند.
  • درد‌ دل‌های یک فعال اقتصادی در صنعت ابزار

    حسین رستگار / مدیرعامل رستگار صنعت
    شرکت رستگار صنعت از سال ۱۳۸۴فعالیت خود را در حوزه تولید ابزارآلات آغاز کرد و با کیفیت AAA+ محصولات تولیدی خود را به کشورهای مختلف همچون افغانستان، ترکمنستان، کشورهای همسایه، عراق و کردستان عراق و ... صادر می‌کردیم، اما با تشدید تحریم‌ها، کشورهای مختلف خریدهای خود را متوقف کردند و این موضوع مشکلات زیادی برای تولیدات ما ایجاد کرد. «رستگار صنعت» با آنکه محصول درجه دو تولید نمی‌کند و از منظر کیفی بهترین محصول را ارائه می‌کند، اما تحریم‌ها باعث شد کشورهای خریدار از محصولات درجه دو و سه چینی استفاده کنند، اما به دلایل مختلف حاضر به خرید محصولات ما نباشند که نتیجه آن، عقب‌نشینی خریداران منطقه‌ای ما و کاهش سطح تولید شد.
  • دولت دوست تجار است

    امیر رمضانی / بنیانگذار ایران پتک
    ایران پتک فعالیت خود را در سال ۱۳۶۳ آغاز کرد و امروز ۴۰۰ نفر در این مجموعه مشغول به کار هستند و ابزاردستی متفاوتی در هزار سایز تولید و به بازار عرضه می‌کنیم. ابزار نقش بسیار مهمی در صنعت ایفا می‌کند و این در حالی است که نیاز به ابزار خوب، برای ایجاد صنعت خوب ضروری است. در کشور ما ابزار تولیدی غالبا به دسته ابزار دستی محدود می‌شود و ابزار برقی که با برندهای ایرانی در بازار عرضه می‌شوند، همگی چینی هستند که با سفارش شرکت‌های ایرانی و با برند آنها تولید و وارد می‌شود.
  • ابزار؛ صنعتی در حال توسعه و نیازمند حمایت

    صنعت ابزار را باید زیربنا و پدر همه صنایع دانست و زندگی بشر امروز بدون وجود ابزار، قطعا فلج خواهد شد. با این حال این صنعت نه جایگاه ممتازی نزد دولت‌ها دارد و نه مردم به آن اهمیت لازم را می‌دهند که نتیجه این دو، عدم‌توسعه درخور این صنعت در ایران شده است. با دو تن از مدیران شرکت کنزاکس که یکی از شرکت‌های تامین‌کننده ابزار در ایران است گفت‌وگو کرده‌ایم و به بررسی چالش‌های مختلفی که این صنعت با آن مواجه است پرداخته‌ایم.
  • دولت از شرکت‌های دانش‌بنیان ابزار حمایت کند

    تولید ابزار یک فعالیت مبتنی بر دانش و در غالب موارد دانش‌بنیان است و این موضوع حکایت از اهمیت صنایع مذکور دارد. این در حالی است که دولت‌ها با وجود شعارهایی که از گذشته در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داده‌اند، اما در عمل کمتر به انجام این وظیفه توجه کرده است و این مساله در مورد شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ و کوچک مشهود است. در این رابطه با امیرالحاکی، رئیس هیات‌مدیره شرکت تولیدی- صنعتی پزشکی توان جم گفت‌وگو کرده و جایگاه، فرصت‌ها و تهدیدهای این صنعت را مورد بررسی قرار داده‌ایم.
  • اشتباه شناختی دولت از تولید و واردات ابزار

    در حال حاضر مهم‌ترین رقیب تولید ابزار، واردات آن است و این مساله از چند وجه قابل بررسی است؛ نخست آنکه دولت تفاوتی بین تولید و واردات ابزار قائل نیست و دوم اینکه دولت فعالیت‌های مونتاژ ابزار را به عنوان یک فعالیت تولیدی به رسمیت نمی‌شناسد و در نتیجه سیاست‌هایی را اتخاذ می‌کند که آسیب‌زا هستند. در این رابطه با حمید مصلایی، مدیرعامل ابزار آروا گفت‌وگو کرده و به بررسی چالش‌هایی پرداخته‌ایم که تولید ابزار را در ایران تهدید می‌کنند.
  • حمایت از کالاهای ایرانی هدف مهم نمایشگاه ابزار است

    صنعت ابزارآلات یکی از بخش‌های بنیادین در توسعه اقتصادی کشور به شمار می‌رود که نه تنها در تولید و ساخت محصولات مختلف نقش اساسی ایفا می‌کند، بلکه پایه‌ای برای دیگر صنایع نیز محسوب می‌شود و ابزارآلات متنوعی که در این صنعت تولید می‌شوند در بخش‌های مختلفی مانند خودروسازی، ساختمان‌سازی، کشاورزی، نفت و گاز و حتی صنایع کوچک خانگی کاربرد دارند. برگزاری اولین دوره نمایشگاه ابزارآلات صنعتی در ایران، گامی مهم و استراتژیک برای تقویت این صنعت و ارتقای سطح تکنولوژی و دانش فنی مرتبط با آن است و فرصتی بی‌نظیر برای تبادل دانش و تجربیات میان تولیدکنندگان، مهندسان، پژوهشگران و سایر فعالان این حوزه فراهم می‌کند. «محمد حلاجیان» مدیرعامل شرکت «فرجاد تجارت» و مدیر اجرایی این رویداد مهم صنعت ابزارآلات در گفت‌وگویی پاسخگوی پرسش‌های ما درخصوص این نمایشگاه شد.
  • بیراهه‌های آبی

    نسیم زمانی: بهار ۱۴۰۴ زمانی است که برای به نتیجه نشستن سامانه تأمین آب استان، موسوم به طرح ماندگان (سامانه شهید رئیسی) تخمین زده‌شده است. پروژه‌ای که قرار است آب شرب اصفهان را از منابع داخلی جنوب استان، تأمین و البته موانع آن بی شمار، مخالفانش هم فراوان هستند.
  • انقلاب صنعتی چهارم، فرصت کوتاه پیشتازی

    حسین نوریان / مشاور مدیریت استراتژیک با رویکرد تحول دیجیتال
    صنعت چهارم که از آن به انقلاب صنعتی چهارم نیز تعبیر می‌شود مرحله دوم از تحول دیجیتال در بنگاه‌های اقتصادی است که بر فرصت‌های فنّاوری‌های ازهم‌گسیخته ساز (ِDisruptive Technologies) تکیه زده است. انقلاب صنعتی چهارم می‌تواند محصولات و خدمات را برای کسب‌وکارها، مصرف‌کنندگان و سهامداران در سراسر زنجیره تامین در دسترس و قابل‌انتقال‌تر کند.
  • فضای مه‌آلود تولید

    لیلی زواره‌ای: «شناور مدیریت‌شده»، سیاست‌ ارزی اعلام‌شده دولت طی سال‌های اخیر بود، سیاستی که با اعلام نرخ۴۲۰۰تومان برای هر دلار رنگ باخت و به‌رغم حذف این ارز همچنان ادامه دارد؛ به‌طوری که در حال حاضر بازار با نرخ های دلار نیما، سنا، صرافی ملی، بازار متشکل ارزی و آزاد دست‌وپنجه نرم می‌کند. عدم مدیریت صحیح این چند نرخ در زمان جهش قیمت ارز، موجب شده تا بازار صادرات، واردات و میزان تولید از ریل تعادل خارج شود. افزایش تدریجی و برنامه‌ریزی‌شده نرخ ارز همگام با تورم، به نفع تولید و صادرات است اما نوسانات پاندولی، تجارت و تولید را با چالش جدی روبرو می‌کند و بخش خصوصی نمی‌تواند تصمیم منطقی برای ادامه فعالیت بگیرد.
  • مدیران باید مایه دلگرمی بخش خصوصی باشند

    استاندار اصفهان گفت: در مسائل مهم استان به‌ویژه اقتصادی به‌دنبال دستاوردسازی صرف نیستیم و عملکرد مدیران باید به گونه‌ای باشد که فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران بدانند حامی و پشتیبان آنها هستیم.
  • اصفهانی‌ها نسبت به خود اظهاری ملک در سامانه املاک اقدام کنند

    معاون مسکن و ساختمان اداره‌کل راه و شهرسازی اصفهان با اشاره به ضرورت خود اظهاری در سامانه املاک و اسکان کشور گفت: مردم این استان باید نسبت به ثبت اطلاعات سکونتی ملک خود در سامانه املاک و اسکان اقدام کنند تا مشمول مالیات نشوند.
  • اکازیون خانه‌های بدون سند

    باران مدرس: طبق داده‌های سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار ایران، اتباع بیگانه بیشتر در استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان، فارس و کرمان زندگی می‌کنند. اگرچه آمار دقیقی از اتباع غیرمجاز وجود ندارد؛ اما سال گذشته محمدرضا جان‌نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان در گفت‌وگو با رسانه‌ها از حضور قانونی ۳۰۰هزار اتباع افغانستانی در اصفهان خبر داد. شواهد اما از سکونت تعداد بیشتری از اتباع در اصفهان حکایت دارد که به‌طورمعمول در قالب کلونی و دسته‌جمعی است و همین شیوه باعث شده تا تعادل جمعیتی در بعضی از مناطق اصفهان به نفع آن‌ها تغییر کند. هرچند در سال‌های گذشته حضور اتباع بیگانه در حاشیه و در بعضی نواحی شهر و استان اصفهان پررنگ‌تر بود اما امروز حتی در نواحی مرکزی شهر و به‌خصوص به افت‌های فرسوده هم سکونت دارند.
  • اصفهان در آستانه میزبانی از «تورگردانان گردشگری جهان» است

    استاندار اصفهان گفت: با هدف تقویت همکاری‌ میان شهرهای خلاق؛ گردهمایی «تورگردانان حرفه‌ای گردشگری جهان» در اصفهان با مشارکت اتاق بازرگانی و سایر بخش‌های مرتبط در حال تدارک و برنامه‌ریزی است.
  • مدیریت آسیب‌های اجتماعی اصفهان نیازمند کار مُجدانه است

    معاون سیاسی و اجتماعی استاندار اصفهان گفت: اصفهان در حوزه آسیب‌های اجتماعی با چالش‌های فراوانی روبه‌روست که مدیریت آنها نیازمند تخصص، هم‌افزایی و کار مُجدانه است.
  • پروژه‌های انتقال آب به استان، امیدبخش است

    معاون جدید هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: پروژه‌های انتقال آب به استان به‌عنوان یکی از نادرترین طرح‌های عمرانی، هر یک ثانیه که زودتر به سرانجام برسد، شوق‌آفرین و امیدبخش است.
  • بافت‌های فرسوده‌ شهر اصفهان سکونت جمعیت ناهمگون را به دنبال داشته است

    عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: بافت‌های ناکارآمد و فرسوده‌ اصفهان موجب جایگزینی جمعیت ناهمگون و مهاجران و سکونت آنها در محلات شهر شده است.
  • برگزاری نشست خبری مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در نمایشگاه بین المللی صنعت فولاد در کیش

    نشست خبری مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن در غرفه این مجتمع صنعتی در نمایشگاه بین المللی صنعت فولاد در کیش برگزار شد . مدیرعامل ذوب آهن در این نشست گفت : ذوب آهن اصفهان باتوجه به قدمت بیش از نیم قرن فعالیت در صنعت فولاد ، تلاش می کند همزمان با تولبد پروژه های زیست محیطی ، توسعه و بهسازی بخشهای مختلف خط تولید را پیش ببرد .وی افزود : هم اکنون بیش از ۱۰۰ پروژه در حوزه های مذکور در حال انجام است که به تدریج با توجه به شرایط تامین مالی ، به اتمام می رسند .
  • خسارت وزش تند باد به هفت هزار هکتار از باغ ‌های سمیرم

    مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اعلام کرد: با وزش تند باد در آخر هفته گذشته، هفت هزار هکتار ازباغ‌های شهرستان سمیرم خسارت دیدند.
  • حریم پل‌های تاریخی اصفهان را از معنا خالی نکنید

    معصومه شهباز: حریم و منظر آثار و بافت‌های تاریخی برای شهری مثل اصفهان باید خط قرمز باشد. چرایی این موضوع را باید در اهمیت حفظ هویت تاریخی و فرهنگی این شهر جستجو کرد؛ ظرفیتی که باید در شرایط فعلی اصفهان بیشتر از پیش در راستای گردشگری پایدار حراست شود اما اگر این حریم‌ها در مسیر بازنگری، کوچک‌ سازی شوند، باید بدانیم، معنای حفاظت و حراست را باخته‌ایم.
  • آیا محصولات کشاورزی استان با پساب، آبیاری می‌شود؟

    نفیسه زمانی نژاد:تغییرات اقلیمی وخشکسالی به‌علاوه فقدان مدیریت صحیح و ضعف در مدیریت منابع آبی ازجمله دلایلی است که اصفهان را در سال‌های اخیر ،گرفتار معضل کم‌آبی شدید کرده است. موضوعی که پیامدش به‌غیراز ایجاد چالش‌های اجتماعی و اقتصادی فراوان ،به سفره‌های مردم این دیار، هم پای بازکرده است. به‌طوری‌که سلامت محصولات کشاورزی این استان، تحت تاثیر استفاده از آب ناسالمی که برخی از کشاورزان، ازسر ناچاری و گاه ناآگاهی به آن پناه می‌برند دچار ابهام گشته هرچند از طرفی هم فعالان و مسوولانی این موضوع را تکذیب می‌کنند.
  • راه حل پایدار رفع چالش های آبی وجود دارد

    مسعود تابش رئیس انجمن آب و فاضلاب ایران از برگزاری پنجمین کنگره علوم و مهندسی آب و فاضلاب خبرداد و گفت: این کنگره ششم تا هشتم آذر ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه اصفهان برگزار خواهد شد.
  • پاسداشت میراث هنری ایران با ثبت جهانی قلمزنی اصفهان

    هنر سنتی قلمزنی اصفهان که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند به ثبت جهانی رسید؛ این دستاورد نه تنها به اعتبار این رشته در سطح بین‌المللی می‌افزاید بلکه حقوق هنرمندان اصفهانی را نیز در برابر ادعای سایر کشورها محفوظ می‌دارد.
  • ذوب آهن اصفهان با محصولات خاص خود شکوفا می شود

    علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور در غرفه ذوب آهن اصفهان در نمایشگاه بین‌المللی فولاد در کیش حضور یافت و از محصولات جدید این شرکت بازدید کرد .
  • چالش‌های نخست گاهان

    گروه گفت‌وگو: تئاتر در اصفهان پیشینه قابل‌توجهی دارد و فراز و نشیب‌های متفاوتی نیز طی کرده است. دوران افت‌وخیز تئاتر در اصفهان نیازمند بررسی‌های خاص خود است اما آنچه امروز با آن مواجه هستیم، نسل جدیدی از تئاتر در این شهر است که در همراهی با موسیقی و مجسمه‌سازی، وجهه‌ای جدید از تئاتر را به نمایش گذاشته است. به‌واسطه برگزاری تئاتر نخست گاهان، گفت‌وگو کردیم با عرفان آیتی، کارگردان این اثر که در ادامه می‌خوانیم:
  • چگونه کسب‌وکاری را از بین سبدی از کسب‌وکارها انتخاب و اولویت‌بندی کنیم (استراتژی سبد)

    نوید حیدری / مشاور مدیریت استراتژیک
    بعد از یک دهه فعالیت در بین صنایع مختلف،به این نکته واقف شده‌ام که متاسفانه یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کسب‌وکارها در ایران ،ذهنیت صاحبان کسب‌وکارها است .
  • تعویض تیوب کولرهای هوایی برای اولین بار در مشعل پویا

    به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی و بین الملل هلدینگ پتروپالایش اصفهان، رئیس کارگاه خودکفایی و ساخت داخل شرکت گفت: پروژه تعویض تیوب کولرهای هوایی واحد بنزین سازی پالایشگاه اصفهان همراه با جوش تیوب به تیوب شیت، در شرکت مشعل پویا با موفقیت به پایان رسید.
  • حضور پررنگ معاونت هوش مصنوعی هلدینگ پترو پالایش اصفهان

    مدیر اجرایی سیستم های هوش مصنوعی پالایشگاه اصفهان تاکید کرد:هلدینگ پتروپالایش اصفهان آماده حمایت و به کارگیری از توانمندی کلیه شرکت ها در مجموعه پتروپالایش اصفهان است
  • آشنایی با موسیقی کلاسیک اثر رابرت شرمن

    کتاب «آشنایی با موسیقی کلاسیک» به ما eنشان می‌دهد درک و فهم‌مان از موسیقی کلاسیک - از شناخت قطعات موسیقی تا تمایز آهنگسازها - چقدر ابتدایی بوده است.
  • ملزومات سیاستگذاری برای صنعت سبز

    مهدی برزین: زیست کره همین لحظه ای که کلمات مقابلتان را می خوانید با وضعیتی فراتر از مساله مواجه است و پیشروی چالش های زیست محیطیِ ناشی از سبک زندگی یا بهره برداری انسان از آن به‌رغم تلاش‌های گاه و بی گاه، در حال گذر به بحران است، یکی از این چالش ها، افزایش رد پای کربن در محیط زیست و تولیدآلاینده های صنعتی از مسیرهای تولید انواع آلیاژهای آهن پایه یا فلزات غیرآهنی است، برای مثال چین وهند از جمله بزرگ انتشاردهندگان کربن در جو هستند که بیشترین میزان تولید فولاد خود را به واسطه کوره های بلند انجام می دهند و تمرکز بسیاری بر تولید فولاد خام دارند، فولاد خامی که به گواه کارشناسان درصد بالایی کربن نسبت همتایان اش برخوردار است.
  • استمرار رکورد روزانه تولید کلاف گرم در مجتمع فولاد سبا

    بهمن خلیلی، مدیر عملیات مجتمع فولاد سبا، با اعلام این خبر گفت: همکاران ساعی و با درایت مجتمع فولاد سبای فولاد مبارکه در ۲۷ مهرماه با تولید ۵ هزار و ۸۰۴ تن و در ۲۸ همین ماه نیز با تولید ۵ هزار و ۸۴۸ تن کلاف گرم موفق به ثبت دو رکورد تولید روزانه متوالی شدند.وی رکورد قبلی تولید روزانه کلاف گرم در مجتمع فولاد سبا را مربوط به ۱۸ خرداد سال جاری اعلام و اضافه کرد: این رکورد با تولید ۵ هزار و ۷۶۷ تن کلاف گرم محقق شده بود. به گفته مدیر عملیات فولاد سبا، تولید ماهانه کلاف گرم این مجتمع نیز در مهرماه سال جاری به ۱۴۷ هزار و ۷۴۷ تن رسید. خلیلی با بیان اینکه محدودیت‌های برق برای فولاد سبا تا هفته اول مهرماه ادامه داشته است، گفت: برنامه‌ریزی بهینه تولید و تعمیرات و استفاده حداکثری از زمان در دسترس جهت تولید کمّی و کیفی و هماهنگی بین خطوط تولید و افزایش سرعت کلیه خطوط در مجتمع فولاد سبا از دلایل اصلی این رکوردها بوده است. وی در خاتمه سخنان خود این دستاورد ارزشمند را نشان از وجود ظرفیت‌های بالای سرمایه‌های انسانی این مجتمع در مسیر تحقق جهش تولید دانست و ثبت رکوردها را به کلیه همکاران، ذی‌نفعان و شرکای کسب‌وکار گروه فولاد مبارکه تبریک گفت. در پی کسب این موفقیت‌های ارزشمند برخی از رؤسا و کارشناسان مجتمع فولاد سبا چنین گفتند:
  • گام های فولاد مبارکه، در مسیر تولید فولاد سبز

    غلامرضا سلیمی، معاون بهره‌برداری فولاد مبارکه نیز در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی فولاد ۱۴۰۳ گفت: علی‌رغم وجود چالش انرژی و ناترازی برق برای صنایع کشور، شرکت فولاد مبارکه در سال گذشته ۷.۳ میلیون تن و گروه فولاد مبارکه ۱۰.۲ میلیون تن فولاد تولید کرد و در حال حاضر سهم ۳۳ درصدی در تولید فولاد کل کشور دارد.
  • تجارت محصولات فولادی، دغدغه اصلی فعالان صنعت فولاد

    بازار جهانی فولاد در شرایطی قرار دارد که تجارت محصولات فولادی به دغدغه اصلی فعالان این صنعت تبدیل شده است. با توجه به مازاد عرضه و ظرفیت در صنعت فولاد در برابر تقاضای خریداران برای محصولات فولادی در دنیا، تجارت محصولات فولادی امروزه به یکی از موضوعات اصلی شرکت‌ها و حتی کشورها تبدیل شده است.
  • اطمینان بخشی برای مشمولان صندوق فولاد با طرح بیمه پایه

    مدیر بهداشت حرفه‌ای، ایمنی و محیط‌زیست فولاد مبارکه برنامه‌های طرح ایجاد بیمه پایه برای کارکنان و بازنشستگان مشمول آیین‌نامه استخدامی شرکت‌ها و واحدهای تابعه وزارت معادن و فلزات (صندوق فولاد) را تشریح کرد.
  • خود بیکاری در اقتصاد ایران

    داریوش مجد: داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که در بازار کار ایران، عمده جمعیت غیرفعال را زنان خانه‌دار (۵۰ درصد کل) و افرادی که به تحصیل اشتغال دارند، تشکیل می‌دهند. سومین علتی که افراد را دچار خود بیکاری کرده، «بی‌نیاز بودن از انجام کار» گزارش‌شده است. همچنین در سال گذشته به تعداد افرادی که در اثر «دلسرد شدن از جست‌وجوی کار»، در مجموعه جمعیت غیرفعال قرارگرفته‌اند، ۷/ ۸ درصد افزوده‌شده است. نما گری که حاکی از تشدید معضلات در بازار کار است.
  • فیتوماینینگ چیست؟

    فیتوماینینگ یک فناوری زیست‌محیطی نوین است که از گیاهان برای جذب و ذخیره فلزات سنگین مانند مس از خاک یا باطله‌های معدنی استفاده می‌کند.
  • لطفاً بی توجه نباشید

    دلارام حورمهر: امروز هم مثل هر صبح دیگری ایستگاه مترو مملو از جمعیت بود جمعیتی که عجله و شتاب زیادی برای رسیدن دارند و به یکدیگر تنه میزنند ، اما من بر خلاف دیگران اصلا عجله نداشتم روی صندلی تکیه زدم و تنها نظاره گر اطرافم بودم که صدایی حواسم را پرت کرد :
  • «شب مرتضی نعمت‌الهی» برگزار شد

    علی دهباشی در ادامه شب‌های بخارا، «شب مرتضی نعمت‌الهی» هنرمند پیشکسوت اصفهان در عرصۀ مجسمه‌سازی را در خانۀ اندیشمندان علوم انسانی برگزار کرد. در «شب مرتضی نعمت‌الهی» که در شهر تهران برگزار شد کامبیز صبری، علیرضا ارواحی، حامد قصری و علی دهباشی به بیان جنبه‌های مختلف شخصیت استاد «مرتضی نعمت‌الهی» پرداختند، ضمن اینکه پخش پیام تصویری علی خدایی نیز از دیگر بخش‌های این شب بود.
  • «نارین قلعه» نائین سایت موزه می شود

    رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نایین گفت: بنای تاریخی «نارین قلعه» در این شهرستان در مسیر احیا و تبدیل شدن به «سایت موزه» قرار دارد و اعتبار اولیه برای مطالعات باستان‌شناسی و مرمت‌های حفاظتی آن در نظر گرفته شده است.
  • بازگشت شهردار اسبق در قامت استاندار

    دنیای اقتصاد: اسکندر مومنی روز شنبه در آیین تکریم و معارفه استاندار اصفهان در تالار «نگین» این شهر با تاکید بر اینکه همه استانداران بر اساس شاخص‌های عمومی تعیین می‌شوند، افزود: مهم‌ترین شاخصه در ‌انتخاب استانداران، مردم‌داری، توانمندی و کارآمدی آن‌هاست.
  • استاندار جدید اصفهان کیست؟

    اصفهان همین چند روز پیش نماینده عالی دولت در استان خود را شناخت، نه اینکه نشناسد، از اتفاق او را خوب می شناسد، به واقع او فرزند همین شهر است و علاوه بر اینکه وزارت کشور را به خوبی می شناسد با چالش های شهر و استان کاملا آشناست، اما سوابق او چیست؟ در رویداد این هفته می پردازیم به جمالی نژاد از آغاز تا امروز!
  • نیاز اصفهان؛ بازگشت پرستیژ و پرنسیب به استانداری

    مهدی محمدی /روزنامه‌نگار
    آب، فرونشست، مهاجرت، کاهش صادرات، افزایش شکاف طبقاتی، تحلیل رفتن طبق متوسط و مثلا آلودگی هوا، مانند این کلیدواژه‌ها را مهدی جمالی نژاد احتمالا روی کاغذی یا توی دفترچه‌ای نوشته و مدام پیش خودش می‌گوید، چه کنم بااین‌همه کار که روی سرم ریخته!
  • زیر سایه فقر

    باران مدرس: بیش از یک‌میلیون و۲۰۰ هزار نفر مستمری‌بگیر تامین اجتماعی و بیش از۱۷۰هزار بازنشسته کشوری در اصفهان، با حداقل خدمات رفاهی، حمایتی و اقتصادی، روزگار می‌گذرانند. وابستگان صندوق تامین اجتماعی با حداقل حقوق حدود ۹میلیون تومان و بازنشستگان کشوری با متوسط حدود ۱۱.۵میلیون تومان دریافتی، فقر و خط فلاکت را به تصویر کشیده‌اند. بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی دبیرخانه شورای ملی سالمندان، از سال ۱۳۹۰ به بعد، تعداد سالمندان در دهک فقر و محرومیت، همواره رو به افزایش بوده و این در حالی است که صندوق‌های بازنشستگی خدمات یکسانی به افراد تحت پوشش خود ارایه نمی‌دهند. به‌عبارت‌دیگر دریافتی و خدمات حمایتی بازنشستگان نفت، بانک، وکلا و قضات با بازنشستگان آموزش‌وپرورش، حکایت زمین تا آسمان است. بازنشستگان فرهنگی حتی بیمه تکمیلی درست‌ودرمان هم ندارند.
  • استانداری از جنس مردم نصف جهان

    نفیسه زمانی نژاد :صنعت ،اقتصاد ،کشاورزی،میراث و مراکز علمی فراوان از ویژگی‌هایی است که استان اصفهان را به‌عنوان یک استان برخوردار در طول سال‌های متوالی مطرح کرده است. استانی با ظرفیت‌های فراوان و معین برای چند استان دیگر به‌طوری‌که در صورت وجود مسوولان توانمند ،می‌تواند از بهترین‌ها باشد. حال‌آنکه چند سالی است شرایطش نامساعد و ساکنانش گلایه‌مند از این روزگار سخت ، متولیانی را می‌طلبند که بتوانند چالش‌های این استان را از آب تا هوا ، از بیکاری تا تورم و از صادرات تا واردات حل کنند. اکنون با ورود استاندار جدید، این انتظارات پررنگ‌ترمی‌شود، چراکه فردی از جنس مردم این دیار و آشنا به مشکلات آن ،سکان‌داری را برعهده‌گرفته است و می‌تواند جهشی را در این استان موجب شود.
  • ظریف: واگذاری اختیارات به استان‌ها از اهداف دولت است

    معاون راهبردی رئیس جمهور گفت: معاونت راهبردی در حال تدوین برنامه‌ای برای توسعه استان‌ها است و تمرکز زدایی و واگذاری اختیارات از جمله اهداف این دولت است.
  • هزینه ساخت هر متر مربع مسکن در اصفهان ۸۵ تا ۱۰۰ میلیون ریال است

    معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی اصفهان گفت: هزینه‌ ساخت هر مترمربع واحدهای طرح نهضت ملی مسکن استان با در نظر گرفتن نوع واگذاری، روش ساخت، تعداد طبقه‌ها و تراکم، ۸۵ تا یکصد میلیون ریال است. به گزارش دنیای اقتصاد و به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان حمیدرضا فلاح افزود: این رقم با توجه به مصوبات شورای مسکن و ابلاغ معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی محاسبه شده است.
  • نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران در اصفهان برگزار می‌شود

    مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران آبان‌ امسال در اصفهان برگزار می شود و این گردهمایی می‌تواند نقطه اتصالی برای شهرهای دارای بافت تاریخی با سیاستگذاران حوزه‌های مرتبط از جمله وزارت میراث فرهنگی باشد.
  • نابرابری زیاد شد

    لیلی زواره‌ای: در حالی که شاخص شکاف درآمدی اصفهان در سال‌های اخیر به کمترین میزان خود رسیده بود، حالا رشد تورم و جهش رتبه فلاکت کار را به‌جایی رسانده که ضریب شکاف طبقاتی در استانی که به صنعت و برخورداری معروف بوده و بیشترین درآمد را راهی خزانه کشور می‌کند، در سال گذشته به درجه "نابرابری بالا" رسید!
  • پخت‌ نان کامل در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر مؤثر است

    مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی استان اصفهان تولید نان کامل را یکی از اهداف معاونت غذا و دارو برشمرد و گفت: خوراک اصلی مردم ایران، نان است و کیفیت آن بر زندگی آحاد مردم اثر می‌گذارد. تولید و گسترش نان کامل در پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، مانند دیابت و فشارخون مؤثر است.
  • چالش‌های پیش روی زاینده‌رود

    «بارگذاری‌ها، منجر به تهدید حیات، اقتصاد، گردشگری و تاریخ شهر اصفهان شده و درصورتی‌که به‌فوریت اقدامات مقتضی صورت نگیرد، این تهدیدات جدی‌تر شده و می‌تواند تاریخ و هویت اصفهان را نشانه بگیرد.»
  • تسهیلات تامین زمین جهت احداث مسکن در قانون برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه ایران

    دنیای اقتصاد:وحید مهدویان، مشاور و دستیار شهردار اصفهان در امور شهرسازی و معماری شهری اظهار کرد: مساله مسکن یکی از چالش‌های اصلی اقشار کم‌درآمد در شهرها و روستاهای ایران است که طی سال‌های گذشته دولتمردان کوشیده‌اند تا با طراحی و اجرای طرح‌های مسکن حمایتی ازجمله مسکن مهر، نهضت ملی مسکن و یا پرداخت کمک‌های مالی به شکل یارانه‌های مستقیم و غیرمستقیم، تسهیلات مالیاتی و ...، نسبت به تأمین مسکن برای گروه‌های آسیب‌پذیر و کم‌درآمدی است که توانایی خرید یا اجاره مسکن در بازار آزاد را ندارند اقدام نمایند.
  • یک سوم دانش‌آموزان اصفهان دچار سوء تغذیه هستند

    کارشناس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت اصفهان گفت: نزدیک به یک سوم دانش‌آموزان استان دچار سوء تغذیه هستند و این اختلال در آنها رو به افزایش است.
  • فصل سرد سیمان

    نسیم زمانی :کمیابی و گرانی سیمان از آن اتفاقاتی است که در این سال‌ها به‌دفعات شاهد آن بوده و هر بار با بهانه و علتی ،این بار هم به دلیل قطعی‌های تابستانی برق ، کمبود و گرانی محصولی توجیه می‌شود که خواه‌ناخواه اثر تورمی خود را هم بر بخش مسکن اعمال می‌کند. حالا که نزدیک به یک ماه از خاموشی‌ها می‌گذرد و روال تولید کارخانه‌های سیمان عادی شده است خبر از کاهش تدریجی قیمت‌هایی می‌رسد که تا بیش از۸۰ درصد هم افزایش نرخ داشته حال‌آنکه افت قیمت ،چیزی حدود ۵ درصد است.
  • بازیافت قراضه با هدف توسعه پایدار

    گروه گفت‌وگو: تا پیش از انقلاب صنعتی، اصولا چیزی تحت عنوان قراضه وجود نداشت، نهایتا آجرهای باقی‌مانده از بناهای تخریب‌شده یا تکه سفال‌ها و چندتکه پاره و شیشه شاید! اما وقتی بشر توانست فلزات مختلف را در مقیاس صنعتی ذوب کند و تجهیزات یا سازه‌های بزرگ‌مقیاس بسازد، قراضه هم‌معنا پیدا کرد، جنگ‌های دوره مدرن یکی از منابع تولید قراضه بودند همان‌طور که صنعت اتومبیل‌سازی به‌مثابه یکی از سرچشمه‌های تولید قراضه‌های فلزی بخصوص فلزات آهنی نام گرفت.
  • افزایش ۲۵ درصدی توزیع بنزین یورو در اصفهان

    سرپرست شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اصفهان از افزایش ۲۵.۴ درصدی توزیع بنزین «یورو چهار» در این استان در نیمه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال خبر داد و گفت: بیشترین حجم این بنزین در کلانشهر اصفهان و با توجه به قانون هوای پاک مصرف می‌شود. فضل‌الله اکبری افزود: بنزین یورو چهار از نظر کیفی و محیط زیستی شاخص‌های قابل قبولی دارد و بر اساس قانون هوای پاک باید در کلانشهرها و شهرهای پرجمعیت توزیع شود.
  • افزایش ۹۴ درصدی خرید تضمینی گندم در اصفهان

    مدیرکل غله و خدمات بازرگانی اصفهان با اشاره به اینکه امسال خرید تضمینی گندم رشد بسیار خوبی داشت، گفت: خرید گندم در این استان نسبت به سال گذشته ۹۴ درصد افزایش یافت. محسن ضیائی افزود: زمان خرید تضمینی گندم از کشاورزان در استان با ثبت رکورد حدود ۲۳۲ هزار تُن پایان یافته است.
  • مراقب کلاهبرداری سایبری با ترفند «حراج کالا» باشید

    رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) فرماندهی انتظامی اصفهان به شهروندان توصیه کرد تا مراقب فریب لینک‌های جعلی ارسالی در شبکه‌های اجتماعی با ترفند «حراج کالا» باشند.
  • چرا اصلاح‌طلبان اصفهان ناکام ماندند؟

    گروه گزارش: اصلاح‌طلبان در اصفهان نتوانستند پزشکیان را در شهرشان به پیروزی برسانند و جلیلی جمعیت بیشتری از رای دهندگان را به‌سوی خود جلب کرد. اگرچه باید توجه داشت که اصلاح‌طلبان و اصولگرایان هر دو روی‌هم نتوانستند ۵۰ درصد مردم استان را با خود همراه کنند. درنتیجه نگاه‌ها باید بیشتر به‌سوی کسانی باشد که به هر دلیل با صندوق انتخابات فاصله گرفتند.
  • تجهیزات تصفیه‌خانه جنوب اصفهان در حال نوسازی است

    رئیس اداره نظارت بر تصفیه‌خانه‌های فاضلاب استان اصفهان گفت: تجهیزات تصفیه‌خانه جنوب اصفهان به‌منظور کنترل بیشتر بار میکروبی (کلیفرم) پساب در حال نوسازی است.
  • رشد ۲۳ درصدی صدور پروانه ساخت در بافت فرسوده اصفهان

    معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ با حدود ۲۷۶ پروانه صادرشده، شاهد رشد ۲۳ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده بوده‌ایم.
  • ۶۰ درصد ماشین‌آلات کشاورزی اصفهان فرسوده اند

    رئیس اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: حدود ۶۰ درصد از ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی استان بالاتر از عمر مفید و فرسوده بوده که نیازمند نوسازی هستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر