بررسی انواع بلوک سبک در بازار ایران و قیمت بلوک سیمانی

رپرتاژ آگهی: نوع دیگری از بلوک های سیمانی که قابلیت استفاده در مکان های مختلف و انجام پروژه های گوناگون را دارند، بلوک های سبک سیمانی می باشند. برای دیوار چینی ساختمان های مختلف از انواع مصالح استفاده می ‌شود. یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی که می توان از آن در شرایط مختلف برای دیوار چینی استفاده کرد، بلوک سبک ‌سیمانی نام دارد.

کیفیت بسیار بالایی که استفاده از بلوک سبک جهت راه اندازی پروژه های مختلف نسبت به مصالح سنتی دارد، موجب شده که امروزه به عنوان یکی از پرمصرف ‌ترین بلوک ها در صنعت ساخت و ساز محسوب شود. از ویژگی ‌های منحصر به فرد این نوع بلوک (بلوک سبک) می ‌توان به قابلیت استفاده در شرایط مختلف آب و هوایی اشاره کرد. با توجه به نوع ساخت بلوک سبک، میتواند هنگام مواجهه با زلزله، خسارات و تلفات ناشی را به پایین ‌ترین حد رساند.

 مزایای استفاده از بلوک سبک

بلوک سبک سیمانی باعث سبک سازی وزن ساختمان میشود که می توان مقاومت آن در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله و… ، تسریع در ساختن ساختمان، کاهش هزینه ساخت، افزایش عمر مفید ساختمان، حفظ منابع مصرفی، کم شدن خطر احتمال واژگونی ساختمان و بسیاری موارد دیگر مطرح کرد. یکی از روش های سبک سازی ساختمان، استفاده از بلوک سیمانی سبک وزن، در دیوارچینی ساختمان می باشد.

نسبت به سایر مصالح برای ساخت و ساز، استفاده از بلوک های سبک می تواند مزایای گسترده ‌ای برای شما داشته باشد. نوع مصالح به کار رفته در ساخت این قطعه به گونه‌ ای است که عایق بسیار مناسبی برای صوت محسوب می شود. علاوه بر این برای حرارت نیز می توان از بلوک های سبک سیمانی به عنوان عایق مناسب نام برد.

با توجه به حجم و اندازه ای که بلوک های سبک سیمانی دارند هنگام استفاده از آن ها برای اجرای پروژه ها می توانید در مصرف مصالح صرفه جویی نمایید. یکی از مهمترین مزایای استفاده از بلوک سیمانی بالا بودن سرعت اجرای آن ها محسوب می ‌شود. 

بلوک دیواری سبک مزایای زیادی چون کیفیت، قیمت مناسب، آسانی نصب، عایق بودن و … را در مقایسه با مصالح سنتی مشابه دارد. مزایایی که باعث به کارگیری چشمگیر آن توسط سازندگان و کارشناسان گردیده است. انتخاب مناسب نوع بلوک و کاربرد آن می‌تواند به بهبود کیفیت و دوام ساختمان کمک کند و در عین حال هزینه‌ها را کاهش دهد. 

انواع بلوک سبک دیواری

۱- بلوک سبک لیپر

مواد اولیه: دانه های صنعتی پرلیت، دانه معدنی پومیس و اسکوریا، الیاف یا رشته های پلی پروپیلن، سیمان و آب

ویژگی‌ها: وزن کم، عایق حرارتی و صوتی عالی، مقاومت بالا دربرابر آتش، مقاوم در برابر رطوبت

کاربردها: دیوارهای داخلی و خارجی، پارتیشن‌بندی

images_1730890051_672b4943b7703.jpg

 بلوک لیپر از باکیفیت ترین و پرکاربردترین انواع بلوک سبک موجود در بازار است که یکی از مواد اولیه در تولید این بلوک سیمانی، پوکه صنعتی پرلیت ( هشتمین ماده عایق در دنیا ) می باشد. همه محصولات بلوک سبک لیپر، دارای گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و همچنین دارای استاندارد ملی ۷۷۸۲ ایران می باشد.

 بلوک لیپر در حقیقت یک بلوک عایق بسیار عالی در برابر حرارت، صوت و همچنین مقاوم در برابر آتش می باشد. از جمله ویژگی های خاص و منحصر به فرد بلوک سیمانی لیپر، این است که به دلیل استفاده از الیاف پلی پروپیلن در تولید این بلوک ها، به راحتی می توان آن را شیار زد و برش داد. علاوه بر آن، این الیاف باعث میشود تا بلوک های لیپر در برابر گیرش میخ، پیچ و رول پلاک نیز انعطاف پذیری بسیار مناسبی داشته باشد

۲- بلوک پوکه‌ای معدنی

مواد اولیه: پوکه معدنی، سیمان و آب

ویژگی‌ها: وزن کم، عایق حرارتی و صوتی کم، قیمت مناسب

کاربردها: دیوارهای داخلی، پارتیشن‌بندی

۳- بلوک با دانه لیکا

مواد اولیه: دانه‌های لیکا، سیمان و آب

ویژگی‌ها: عایق حرارتی و صوتی، مقاومت در برابر آتش، مقاومت در برابر رطوبت

کاربردها: دیوارهای خارجی، سقف کاذب، کف‌سازی، دیوار داخلی

۴- بلوک بتن گازی اتوکلاو شده

مواد اولیه: سیمان، سیلیس، آهک، آب و پودر آلومینیوم

ویژگی‌ها: وزن کم، عایق حرارتی و صوتی متوسط، دقت ابعادی بالا، مقاومت فشاری کم، ابعاد بزرگ

کاربردها: دیوارهای داخلی و خارجی، پارتیشن‌بندی، سقف کاذب 

ویژگی‌ بلوک سبک استاندارد چیست؟

بلوک سبک استاندارد، مصالح ساختمانی است که با توجه به استانداردهای ملی ایران مانند استاندارد ملی ۷۷۸۲ تولید شده و دارای گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی باشد. این ویژگی‌ها باعث می‌شود که بلوک سبک به یک انتخاب مناسب برای بسیاری از پروژه‌های ساختمانی تبدیل شود. در ادامه به برخی از مهم‌ترین ویژگی‌ها و مزایا بلوک سبک استاندارد اشاره می‌کنیم:

ابعاد و اندازه بلوک سبک

ابعاد استاندارد: بلوک‌های سبک معمولاً دارای ابعاد استانداردی هستند تا اجرای دیوارچینی به صورت منظم و سریع انجام شود. این ابعاد بسته به نوع بلوک و کاربرد آن ممکن است متفاوت باشد که بهتر است برای بلوک های دوجداره طول ۴۰ سانت در نظر گرفته شود.

دقت در ابعاد: بلوک‌های استاندارد دارای ابعاد دقیق و یکنواختی هستند که باعث کاهش میزان ضایعات در هنگام اجرا می‌شود و طبق استاندارد ملی ۷۷۸۲ حداکثر انحراف از تخت بودن دیواره جانبی بلوک های سیمانی غیرباربر به استثنا بلوک های دارای نقش های تزئینی باید ۳+ و ۳– میلیمتر باشد.

images_1730890145_672b49a154244.jpg

وزن بلوک سبک

وزن کم: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های بلوک سبک، وزن کم آن است.

چگالی استاندارد: چگالی بلوک سبک استاندارد بسته به نوع بلوک و مواد تشکیل‌دهنده آن متفاوت است و باید در نظر داشته باشید میانگین چگالی سه بلوک سیمانی غیرباربر که بر اساس استاندارد ASTM C140 اندازگیری می شود باید مطابق با الزامات جدول ۲ استاندارد ملی ۷۷۸۲ باشد یعنی بین ۹۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب.

عایق‌بندی 

عایق حرارتی: بلوک‌هایی که در ساختارشان از مواد عایق مثل دانه پرلیت و … استفاده می شود، عایق حرارتی بسیار خوبی هستند و باعث کاهش مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان می‌شوند. از جمله این بلوک ها، بلوک سبک لیپر می باشد.

عایق صوتی: بلوک‌های سبک همچنین عایق صوتی خوبی هستند و از انتقال صدا از یک فضا به فضای دیگر جلوگیری می‌کنند. در هنگام انتخاب بلوک به نتایج آزمایش افت صوتی بلوک که در مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی انجام شده حتما دقت کنید و آن را از تولیدکننده بخواهید.

مقاومت در برابر آتش

برخی از انواع بلوک سبک که پرلیت در ساختارشان دارند مقاومت خوبی در برابر آتش دارند و تولیدکنندگان بلوک سبک هنگام فروش باید گواهینامه آتش را که از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی دریافت کردند را ارائه دهند در غیر این صورت از خرید بلوک خودداری کنید.

سهولت در برش و تراش

بلوک‌های سبک که الیاف دارند به راحتی برش خورده و تراشیده می‌شوند مانند بلوک لیپر که در فرمولاسیون بلوک از الیاف پلی پروپیلن استفاده کرده است.

چسبندگی خوب با ملات

بلوک‌های سبک باید چسبندگی خوبی با ملات داشته باشند تا دیوارچینی با استحکام بالا انجام شود پس همگن بودن جنس ملات و مواد تشکیل دهنده بلوک حائز اهمیت می باشد. در نظر داشته باشید چسب مخصوص و ملات آماده معمولا چسبندگی و گیرش مناسبی برای اتصال پایدار بلوک ها ندارند.

استانداردهای بلوک سبک

برای اطمینان از کیفیت و عملکرد بلوک سبک، استانداردهای مختلفی در کشورهای مختلف تدوین شده است. در ایران نیز استاندارد ملی ۷۷۸۲ و آزمایش های مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی و ASTM C129 موسسه استاندارد امریکا ویژگی‌های بلوک‌های بتنی سبک غیرباربر را مشخص می‌کند.

 قیمت بلوک سبک سیمانی

قیمت بلوک سیمانی و دیوار چینی در فرآیند ساخت ساختمان و هزینه ی تمام شده نسبت به فونداسیون و اسکلت و سایر قسمت ها مبلغ قابل چشمگیری نمی باشد. شرکت ها و کارخانجاتی که در زمینه ی تولید بلوک های سیمانی فعالیت می کنند، هر چقدر که این بلوک ها را با کیفیت بالاتری تولید کنند، بدیهی است که مشتریان بیشتری را جذب خواهند کرد.

اکثر بلوک های دارای گواهینامه فنی و استاندارد ملی در یک رنج قیمتی هستند. در بلوک لیپر، از مواد اولیه گران و مرغوب شامل پوکه صنعتی پرلیت (هشتمین ماده عایق دنیا)، الیاف پلی پروپیلن (الیاف p.p)، دو نوع از با کیفیت ترین پوکه های معدنی (پوکه پومیس و اسکوریا) استفاده می شود، همچنین تولید با دستگاه تمام اتوماتیک و پرس چند ده تنی باعث افزایش تراکم و درنتیجه افزایش مصرف مواد اولیه در هر بلوک می شود.

علاوه بر موارد فوق، استفاده از کوره های بخار (کیورینگ) برای عمل آوری بلوک ها که باعث افزایش کیفیت و بهبود خواص فیزیکی بلوک های سبک لیپر می شود همچنین تعمیر و نگهداری سیستم های اتوماتیک و دستگاه های خط تولید به منظور داشتن دقت در تولید محصول باکیفیت، باعث بالا رفتن هزینه های تولید و قیمت تمام شده می شود.

 نتیجه گیری

با توجه به مزایای فراوان و کاربردهای متنوع، استفاده از بلوک سبک عایق در ساختمان‌سازی به شدت توصیه می‌شود. حتما در انتخاب بلوک سبک برای دیوارچینی ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی به تاییدیه ها، استانداردها و گواهینامه های فنی توجه فرمایید. پیشنهاد ما استفاده از بلوک سبک لیپر می باشد. اگر در گوگل سرچ کنید سایت بلوک لیپر را پیدا می کنید

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.