جشنواره نقالی و روایتگری سیلک در کاشان برگزار شد
به گزارش دنیای اقتصاد محمدعلی فرجی، شنبه دوازدهم آبان ماه در آیین گشایش دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک، اظهار کرد: استمرار برگزاری چنین رویدادهایی، ضرورتی است که با حضور هنرمندان و فعالان هنرهای نمایشی و نقالی و حمایتهای نهادهای حاکمیتی امکانپذیر میشود.
او افزود: توانمندسازی و آموزش کودکان و نوجوانان در هنر نقالی و روایتگری، یکی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است و با استفاده از ظرفیتهای موجود مثل اماکن و زیرساختهای فرهنگی در راستای ترویج هنر نقالی و روایتگری گام بر خواهیم داشت.
فرجی با اشاره به رشد کمی و کیفی آثار دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک نسبت به دوره قبلی تصریح کرد: جشنواره امسال به گونهای برنامه ریزی شده است که علاقهمندان در مکانهای مختلف سطح شهر شاهد اجرای آنها باشند. رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان، گفت: امیدواریم برگزاری چنین رویدادهایی زمینهساز درخشش کاشان در سطوح مختلف ملی و بینالمللی باشد.
فرجی افزود: جشنواره نقالی سیلک همزمان با ۱۲ آبان، روز حماسه و ایثار کاشان آغاز شده است که در سال ۱۳۷۳ شاهد تشییع پیکر پاک و مطهر ۹۶ شهید عملیات خیبر بود.
همچنین دبیر دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک کاشان گفت: برنامه جشنواره ملی نقالی در روز نخست در پنج نقطه از شهر کاشان برگزار شد.
مسعود نوری فرد اظهار کرد: مراسم افتتاحیه این جشنواره با اجرای استادان هنر نقالی، «داوود فتحعلی بیگی»، «رحمتالله امینی»، «فاطمه زارعی» از رشت و «علی مهدی» از اهواز برگزار شد. وی افزود: باغ جهانی فین کاشان نیز از ساعت ۱۰ صبح میزبان هنرمندان و علاقهمندان به هنر نقالی بود که «زهرا مصیری» از لردگان، «دنیا شیری زاده » از کرج و «زهرا ذاکر حیات» از آبادان به اجرای نقالی پرداختند
دبیر دومین جشنواره ملی نقالی و روایتگری سیلک کاشان، تصریح کرد: برنامههای جشنواره علاوه بر کاشان در برخی از شهرهای اطراف نیز برگزار شد که در روز نخست دبستان دخترانه طالقانی شهر برزک میزبان «سارینا سیفی» از تهران و «زینب افسری» است. نوری فرد گفت: جشنواره نقالی سیلک در روز اول، در بیمارستان آیتالله یثربی با برنامههای «هستی پیرایی» از آبادان و «محدثه جمالی» از اراک و «مهران لطیفی ارفع» از همدان پیگیری شد.
او گفت: اجرای «مهدی احمدی بنی» از چهارمحال و بختیاری، و «سارا نیکنام» از بوشهر همراه با کارگاه انتقال تجربه با حضور استاد «داوود فتحعلی بیگی» از دیگر برنامههای روز نخست جشنواره بود و همچنین در بخش مسابقه، آثار رسیده در سه حوزه نقل حماسی، ایثار و شهادت و رستم و سهراب اجرا شد که در حوزه ایثار و شهادت، قصهگویی «الهه تاجیک» از تهران، در حوزه رستم و سهراب هم قصهگویی «رامتین شهرت نفت» از تهران در کوشک کمالالملک کاشان برگزار شد.