شماره روزنامه ۶۰۱۱
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۸ دنیای اقتصاد

اخبار بنگاه های صنعتی و معدنی - روزنامه شماره ۵۹۰۸

  • پیش‌نیاز توسعه همکاری معدنی ایران و روسیه

    دنیای اقتصاد: بخش معدن کشور برای توسعه هرچه بیشتر نیازمند جذب سرمایه است. این موضوع می‌تواند بستر همکاری‌های تجاری میان ایران و دیگر کشورها از جمله روسیه را فراهم کند. در حال‌حاضر تیمی از متخصصان روسی برای اجرای پروژه‌ای مشترک در حوزه خدمات فنی و مهندسی با سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی ایران در حال مذاکره هستند که با اجرای این همکاری می‌توان در ادامه، همکاری‌های دیگری را در حلقه‌های بعدی بخش معدن ایجاد کرد، اما این موضوع نیازمند برخی الزامات است که عدم‌اجرایی‌شدن آنها بر میزان همکاری اقتصادی و جذب سرمایه‌گذاری تاثیرگذار خواهد بود.
  • ضدحمله معدنی چین به کانادا

    دنیای اقتصاد- نوید خیرخواه: بروز اختلافات بزرگ میان دولت ترامپ و دولت شی‌جین‌پینگ، اولین ناقوس جنگ اقتصادی بین آمریکا و چین را به‌صدا درآورد. جنگی که تاثیرات آن در دولت کانادا هم وجود داشت و به همین واسطه، جنگ اقتصادی-معدنی کانادا و چین آغاز شد، با این‌وجود و به‌رغم اینکه سیاست جلوگیری از حضور چین در کانادا تحت‌لوای قانونی به‌نام «کانادا اکت» تا حدودی عملی شد، اما اکنون نفوذ چین باعث تغییر شرایط این شطرنج معدنی شده‌است.
  • ناجی جدید معادن مس زامبیا

    دنیای‌اقتصاد: نگرانی از کمبود مواد اولیه موردنیاز برای تولید باتری‌‌‌‌‌‌، زیرساخت‌های انرژی پاک و... بازیگران جدیدی را به سرمایه‌گذاری در بخش معدن ترغیب کرده‌است. امارات‌ یکی از بازیگرانی است که اخیرا منابع هنگفتی را در بخش معدن سرمایه‌گذاری کرده‌است. یکی از پروژه‌های مهم این کشور که چیزی بالغ بر ۱.۱‌میلیارد دلار صرف آن شده، استخراج و فرآوری مس در معدن مس موپانی واقع در کشور زامبیاست. معدنی که گفته می‌شود بخشی از آن با همکاری شرکت گلنکور توسعه پیدا کرده اما هم‌اکنون به دلیل اختلاف دولت زامبیا با شرکت سوئیسی گلنکور، قفل شده‌است. گفته می‌شود با ورود اماراتی‌‌‌‌‌‌ها، گره از کار این معدن باز می‌شود ضمن اینکه گذار شیخ‌‌‌‌‌‌نشین عرب به عصر اقتصاد بدون‌کربن امکان‌پذیر خواهد شد. این معدن که فعلا در وضعیت زیانده قرار دارد و زیرنظر دولت زامبیا اداره می‌شود، کارخانه‌های فرآوری را در کنار خود دارد و تزریق منابع مالی جدید می‌تواند سرعت تحقق اهداف مدنظر امارات را افزایش دهد.
  • اژدها شمشیر را از رو بست

    دنیای‌اقتصاد: چین صادرات فناوری‌های پردازش خاک‌‌‌‌‌‌های کمیاب را به دلیل مسائل مرتبط با امنیت ملی ممنوع کرد. چین، بزرگ‌ترین پردازشگر مواد کمیاب خاکی در جهان، صادرات فناوری استخراج و جداسازی مواد حیاتی را ممنوع کرد که آخرین گام این کشور برای محافظت از سلطه خود بر چندین فلز استراتژیک است. خاک‌‌‌‌‌‌های کمیاب گروهی از ۱۷ فلز هستند که برای ساخت آهن‌‌‌‌‌‌ربا که قدرت را به حرکت برای استفاده در وسایل نقلیه الکتریکی، توربین‌‌‌‌‌‌های بادی و الکترونیک تبدیل می‌کنند، استفاده می‌شوند، درحالی‌که کشورهای غربی در تلاش هستند تا عملیات پردازش خاکی کمیاب خود را راه‌اندازی کنند، انتظار می‌رود این ممنوعیت بیشترین تاثیر را در به‌اصطلاح «عناصر خاکی کمیاب سنگین» داشته‌باشد که در موتورهای وسایل نقلیه الکتریکی، تجهیزات پزشکی و تسلیحات استفاده می‌شود، جایی‌که چین انحصار عجیبی در آن دارد.
  • چنبره بومی‌‌‌‌‌‌ها بر لیتیوم آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: غول نفتی اقتصاد آمریکا به یک سازنده باتری‌‌‌‌‌‌ لیتیومی برای خودروهای الکتریکی تبدیل خواهد شد. معادن اسماکور در ایالت کانزاس مهم‌ترین منابع در دسترس اگزون موبیل برای تحقق این رویاست که در دست بهره‌‌‌‌‌‌برداری هستند. اگزون‌موبیل از ابتدای ۲۰۲۷ تولید باتری را شروع خواهد کرد. باتری‌های لیتیوم-یونی بخش مهمی از وسایل نقلیه الکتریکی، لوازم الکترونیکی مصرفی، سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی و سایر فناوری‌های انرژی پاک هستند که برای تحقق اهداف کربن‌صفر حیاتی هستند. امروزه تقریبا تمام لیتیوم در خارج از آمریکای‌شمالی تامین می‌شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر