سهم صفر صادرات ابزارآلات صنعتی

وی در پاسخ به اینکه برای توسعه این صنعت چه اهدافی در نظر گرفته شده است، گفت: برای ایجاد و توسعه هر صنعتی نیاز به ابزاری است و نمایشگاه بین‌المللی ابزارآلات صنعتی نیز به دست سازمان توسعه تجارت به‌دلیل اهمیت موضوع و نمونه‌‌های مشابهی که در دنیا وجود دارد، توسعه‌ یافته است و امسال برای اولین بار برگزار می‌شود. رئیس اتحادیه ابزارفروشان ادامه داد: متاسفانه در دوره‌‌های قبل این نمایشگاه با نمایشگاه صنعت آمیخته بود، اما در سال‌جاری این نمایشگاه با همکاری اتحادیه ابزارفروشان تهران، به صورت مجزا و کاملا تخصصی شکل گرفته است و برگزار می‌شود. باقرپورگفت: قسمت‌‌های مختلف صنعت ابزار ازجمله ابزار هیدرولیکی، پنوماتیکی، الکتریکی و شارژی و... در این نمایشگاه حاضر هستند؛ همچنین نمایشگاه در دو سالن و با مساحت ۱۰‌هزار مترمربع و با حضور شرکت‌های خارجی از چین و ترکیه برگزار می‌شود.

۹۰‌درصد ابزارآلات مورد استفاده وارداتی است

وی در ادامه این نشست با تاکید بر اینکه ۹۰‌درصد ابزارآلات مورد استفاده در کشور وارداتی است، گفت: اما در سال‌های اخیر با تلاش‌‌هایی که صورت گرفته است، شرکت‌هایی در قالب دانش‌بنیانی یا مونتاژ ابزار تولید بخشی از نیاز این بازار را برعهده گرفته‌اند و از این طریق سهم تولید داخلی ابزارآلات به سوی ۲۰‌درصد از نیاز بازار در حال حرکت است. رئیس اتحادیه ابزارفروشان ادامه داد: برای توسعه سریع‌‌تر این روند ما از دانشگاه‌‌ها و دانشکده‌‌ها و همچنین هنرستان‌‌های مکانیک و صنایع برای بازدید از این نمایشگاه دعوت کرده‌ایم و امیدواریم این رویکرد موجب رشد تفکر اتکا به توانمندی و پتانسیل داخلی برای توسعه تولید ابزارآلات موردنیاز در داخل کشور شود و به خودکفایی و صادرات ابزارآلات دست یابیم.

تسهیل ورود دانش‌بنیان‌‌ها و توسعه تولید ابزارآلات

باقرپور در ادامه گفت: این نمایشگاه با هدف تسهیل ورود دانش‌بنیان‌‌ها و توسعه تولید ابزارآلات به مرحله اجرا رسیده است و تلاش داریم که الفبای تولید ابزار را نمایش دهیم و نگاه تخصصی به تولید ابزار داشته باشیم. باید توجه داشت که هر صنعتی ابزارآلات تخصصی ویژه خاص خود را دارد و به دسته‌‌های مختلفی تقسیم می‌شود؛ در همین راستا دوره‌‌های آموزشی ویژه‌‌ای را در نمایشگاه با همکاری اتحادیه برگزار می‌‌کنیم.

رئیس اتحادیه ابزارفروشان تهران ادامه داد: همچنین برای درک بهتر از شرایط در طول نمایشگاه جلسات مختلفی بین تولیدکنندگان، واردکنندگان و مسوولان سازمان توسعه تجارت، گمرکات، استاندارد، اتاق بازرگانی ایران و کمیسیون صنعت و معدن مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد. از سوی دیگر شرکت‌هایی که در زمینه ساخت داخل فعال هستند، طی برگزاری نمایشگاه به ارائه تجربیات خود به صورت آموزش و پنل پرسش و پاسخ می‌‌پردازند. همچنین بیش از ۱۰۰ انجمن تخصصی برای رایزنی و اجرای توافق‌نامه‌‌های مختلف دعوت شده‌اند.

صادرات ابزارآلات صفر است

این مقام صنفی درخصوص سطح بومی‌سازی صنایع از ابزارآلات گفت: این اولین دوره از برگزاری این نمایشگاه است و امیدواریم از این طریق بتوانیم سطح بومی‌سازی در کشور را افزایش دهیم. در حال حاضر در حوزه ابزارآلات هیچ صادراتی نداریم و همچنین عمده ابزار از کشور‌‌های چین، ترکیه و هند وارد می‌شود.رئیس اتحادیه ابزارفروشان تاکید کرد: پنل‌‌هایی نیز برای بیان مشکلات و موانع موجود به‌ویژه مسائل تخصیص ارزی تعریف شده است و امیدواریم که این اقدامات موجب بروز فصل جدیدی در صنعت ابزار آلات و رشد تولید شود.