روز خوب شپنا در اصفهان
به گزارش «دنیایاقتصاد» از اصفهان، چشمانداز مثبت توسعه صنعت پالایشی در کشور و تکمیل زنجیره تولید در این صنعت از جمله نقاط قوتی هستند که فرصت رشد را برای اقتصاد کشور فراهم میکند، بااین حال ضرورت افزایش ضریب پیچیدگی تا نقطه مطلوب، هرچه بیشتر اهمیت افزایش سرمایهگذاری، ورود و بومیسازی فناوری در کنار رفع تنگناهای مالی و تحریمها را یادآور میشود. با این مقدمه است که محسن قدیری مدیرعامل پالایش نفت اصفهان در آغاز رویداد مالی یاد شده چشمانداز هلدینگ پتروپالایش اصفهان را جسورانه خواند و افزود : در تمام زمینهها امور را با نگاه به جامعه و احترام به محیطزیست پیگیری میکنیم تا به جمع ٥٠٠ شرکت برتر دنیا و ١٦ پالایشگاه بزرگ بپیوندیم، احترام به اخلاق، محیطزیست و توجه به هوش مصنوعی در مجموعه ما مدنظر است.
قدیری همچنین در مورد ارزش سهام شپنا و سودآوری آن گفت: در سال گذشته توانستیم حداکثر ارزش سهام در بازار بورس طی چند سال گذشته را ثبت کنیم (پس از ریزش بورس در سال ۱۳۹۸) و بالاترین سود را در سال گذشته داشتیم در حالی که تنها با ظرفیت ٣٨٠هزار بشکه در روز کار میکردیم و اگر حجم خوراک روزانه پالایش نفت اصفهان به ٤٤٠هزار بشکه در روز افزایش پیدا کند قطعا سودآوری هم بیشتر خواهد شد کما اینکه امروز سود خالص شرکت عددی نزدیک به ٣٩ همت است که نسبت به شرکتهای دیگر شرایط بهتری داریم. مدیرعامل پالایش نفت اصفهان همچنین با اشاره به بحث ناترازی حوزه انرژی گفت : پیشبینی میشود با روند فعلی مصرف، در سال ۱۴۰۷ کسری تولید بنزین به ۸۰ میلیون لیتر در روز برسد که در برابر این موضوع، دو برنامه تهیه شده، اول اینکه پالایشگاه روزانه ۳۷ میلیون لیتر سوخت تولید کرده و در مرحله دوم با افزایش خوراک به ۵۰۰هزار بشکه در روز میتوانیم روزانه ۴۴ میلیون لیتر سوخت تحویل دهیم.
او در ادامه موضوع ناترازی انرژی به بهرهبرداری از پالایشگاه بندرعباس که بخشی از توسعه دریامحور هلدینگ پتروپالایش اصفهان به شمار میرود اشاره کرد و گفت: با اتمام عملیات احداث پالایشگاه بندرعباس مجموع تولید پالایشگاه اصفهان به ۵۶ میلیون لیتر میرسد، به این ترتیب با توسعه ظرفیتها، ٣٧ میلیون لیتر از ناترازی سوخت کشور را جبران خواهیم کرد. مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان، با اشاره به تغییرات در تامین مالی این شرکت تاکید کرد: هدفگذاری ما حمل یک میلیون تن محصول به صورت زمینی است که با این برنامه تا سال ۱۴۰۵ میزان آن به ١٠ میلیون خواهد رسیدکه با برنامههای انجام شده، برای تحقق حملونقل ریلی دراین شرکت ۱۳۰تن ریل موردنیاز از ذوبآهن اصفهان خریداری شده و مجوز آن اخذ شده که در آینده نزدیک ارتباط ما با دریا برقرار خواهد شد.
قدیری، با بیان اینکه طبق برنامهریزی صورت گرفته تا سال ١۴٠۶ با تکمیل ظرفیتهای سوخت رسانی به کشتیها و تجهیز مخازن جدید در اسکله شهید رجایی به عنوان یکی از حلقههای اصلی صنعت بانکرینگ وارد خواهیم شد،گفت: کشتیهای ایرانی و خارجی میتوانند برای انجام عملیات بانکرینگ خود به جای بنادر جنوبی خلیج فارس ( مانند فجیره) از بنادر ایرانی استفاده کنند. مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان در بخش دیگری از گزارش خود به مجمع عمومی با اشاره به جذب دو میلیارد یورو سرمایهگذار یوزانس (توافق بر پرداخت قیمت فناوری و تجهیزات دریافت شده در قبال ارائه برات مدتدار) برای پالایشگاه جنوب، خاطرنشان کرد: در بحث مصرف آب خام با مدیریتهای خوب صورت گرفته ۶ مخزن استراتژیک آب ساخته شد و ٢٣ پروژه آبی دیگر در حال ساخت است.
قدیری گفت: چهارهزار نفر در پروژههای مختلفی که به منظور بهبود فرآیندها و افزایش بهرهوری آغاز شدهاند، مشغول به کار هستند که با تلاش شبانهروزی آنها تا امروز ۸۲.۷۵درصد پیشرفت داشتهاند که البته اندکی نزدیک به دودرصد از برنامه عقبتر است که در صورت کسب مجوزهای لازم از سوی شما، این مساله نیز حل خواهد شد. او در ادامه به مبحث خرید پالایشگاه ۱۲۰هزار تنی پرداخت و گفت : این پالایشگاه ١٢٠هزار بشکهای که برای واحد بندرعباس خریداری شده از اساس برای مصرف نفت خام ایران طراحی شده و بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته برای توسعه دریامحور، زمین موردنیاز با لحاظ آیندهنگری در بندرعباس خریداری شده است، مجوزهای لازم با سرعت بالایی در حال اخذ است که امیدوارم تا سه ماه آینده کلیه مراحل به پایان برسد.
دکتر قدیری ادامه داد: با تلاشهای صورت گرفته تولید پالایش نفت اصفهان در واحد KHT (گوگردزدایی) قابلیت صادرات به سراسر دنیا حتی آمریکا و اروپا دارد و این مساله میتواند به تکمیل زنجیره ارزش کمک کند. مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان با بیان اینکه ما در زنجیره ارزش به پیچیدگی ١۶ میرسیم که اقدام بزرگی است، خاطرنشان کرد: به دنبال احداث پارک گوگردی هستیم و طراحیها کاملا انجام شده است و منتظر مجوزهای محیطزیست هستیم. او به شرکتهای عضو هلدینگ پتروپالایش اصفهان همچون شرکت مشعل پویا اشاره کرد و ادامه داد، مشعل پویا ١۵٠ شرکت دانشبنیان زیرمجموعه دارد همچنین مجموعه میرداماد، ترکیبی بینظیر از تخصصهای مختلف است که ٢١درصد روغن نسل سه تولید خواهد کرد که پیشبینی میشود فروش محصولات آن با حاشیه سود ٣٠ درصدی صورت بگیرد.
محسن قدیری با بیان اینکه میزان فروش حلالها با تاسیس شرکت میرداماد ۴.۳ برابر شده است، تصریح کرد: هیاتمدیره ما پشتیبان ماست و ما با این پشتیبانی هیچ دغدغهای نداریم. مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان با بیان اینکه مدیریت ۵٠ جایگاه استان در دست هلدینگ پتروپالایش اصفهان است، گفت: دیگر نباید ما را با دیگر پالایشگاهها مقایسه کنند و ما یک شرکت نفتی مانند شل خواهیم شد. او در ادامه به موضوع مصرف آب در پالایش نفت اصفهان پرداخت و گفت: همه پالایشگاههای قدیمی ما با کمک مهندسان ایرانی در شرکت مشعل پویا به روز میشوند که در نتیجه بهروزرسانی و بهبود فرآیندها تا امروز، ٧۵درصد مصرف آب و ۱۱.۷۸درصد مصرف انرژی ما کاهش پیدا کرده است. دکتر قدیری، با اشاره به استقرار سیستم SAPوERP در شرکت پالایش نفت اصفهان و شرکتهای تابعه، گفت: در هر فرآیند ما کار و تلاش میزان نفرات برای هر مکان مشخص شده است و میزان کار هر فرد مشخص شده و میزان پاداشها هم بر همین اساس خواهد بود.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان در رابطه با مسوولیتهای اجتماعی پالایشگاه، گفت: ما در حال ساخت ۵٠ مدرسه هستیم که ٢٨٠ میلیارد تومان از هزینههای ساخت را از شرکتها و کارمندان خود گرفتیم. وی با اشاره به کاشت یکهزار و ١۵٠ بادام اسکوپاریا در سال گذشته، گفت: امسال برنامهریزی برای کاشت دوهزار هکتار خواهیم داشت. قدیری در پایان تاکید کرد: در سال ١۴٠۶ دستیابی به سود ۴.۲ میلیارد دلاری و کسب ضریب پیچیدگی بالای ١٢ در دستور کار پالایشگاه اصفهان است. در ادامه مجمع عمومی با حضور ۷۸.۶۱درصد از صاحبان سهام ضمن تایید گزارشهای مالی، با در نظر گرفتن ۶۱۸ ریال از محل سود انباشته به ازای هر سهم که در صورتهای سود تلفیقی ۶۱۷ ریال عنوان شده بود، مصوب کرد که به ازای هر سهم، ۶۱۰ ریال سود بین سهامداران تقسیم شود، مجمع عمومی عادی سالانه پالایش نفت اصفهان همچنین در مورد انتخاب اعضای هیاتمدیره رایگیری کرد و به ترتیب شرکتهای تابان فردا، سهام عدالت سرمایهگذاری ایرانیان، توسعه سرمایه رفاه و آوای پردیس سلامت از اعضای هیاتمدیره شرکت پالایش نفت اصفهان در سالجاری انتخاب شدند.
گفتنی است دراین مجمع روزنامه «دنیایاقتصاد» به عنوان روزنامه رسمی برای درج آگهیهای کثیر الانتشار شرکت پالایش نفت اصفهان نیز انتخاب شد.