شماره روزنامه ۶۱۴۰
|

  • نظارت جمعی روی مصرف گاز

    دنیای اقتصاد-هادی سلگی: در سال‌های اخیر به دلیل تامین حداکثری گاز بخش خانگی، شرکت‌ها و صنایع تولیدی دچار محدودیت تامین گاز طبیعی به عنوان سوخت یا خوراک شده‌اند. به نظر می‌‌‌رسد ناترازی گاز خیلی سریع‌‌‌تر از زمان مورد انتظار کلید خورده باشد و در این بین دو پتروشیمی «زاگرس» و «پردیس» به عنوان بزرگ‌ترین و شاید مهم‌ترین تولیدکنندگان اوره و متانول با این مشکل سریع‌‌‌تر از حد انتظار روبه‌رو شده‌‌‌اند؛ واقعیتی که نگرانی‌های جدیدی را در این حوزه به همراه دارد.
  • افزایش قیمت آلومینیوم با وجود رفع محدودیت برق

    دنیای اقتصاد-سید‌سجاد موسوی: یکی از عمده‌ترین مشکلاتی که از ابتدای امسال گریبانگیر بسیاری از صنایع شد، مساله ثبت‌سفارش و تخصیص ارز بود؛ در واقع اگر‌چه هدف اولیه راه‌اندازی دولت الکترونیک و حرکت به سمت انجام غیر‌حضوری برخی رویه‌ها برای متقاضیان انجام امور اداری خوشایند بود و مورد استقبال قرار گرفت اما از ابتدای سال‌جاری سامانه جامع تجارت به جای تسهیل امور، تبدیل به سوهان روح تجار و فعالان اقتصادی شده است تا جایی که اهداف اولیه راه‌اندازی این سامانه محل سوال است؛
  • اقدام اقلیمی در عربستان سعودی

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: عربستان سعودی برای تنوع اقتصادی تلاش می‌کند و به طور فزاینده‌‌‌ای نگران پایداری این توسعه است. این کشور اهداف انتقال سبز خود را تحت چارچوب چشم‌‌‌انداز ۲۰۳۰ تعیین و شروع به استقرار یک رویکرد چند جانبه برای توسعه پایدار کرده است. به گزارش عرب نیوز، در کشور عربستان سعودی تمرکز یکسانی روی پذیرش فناوری‌‌‌های پاک و بهبود تامین مالی سبز وجود دارد. با تاکید بر توسعه مستمر، این کشور موضوعات مرتبطی مانند مقابله با فقر، گرسنگی و تغییرات آب و هوایی و گسترش دسترسی به مراقبت‌‌‌های بهداشتی و آموزش را در اولویت قرار داده است.
  • سیطره بنیان‌‌‌گذار بر شرکت‌‌‌ها

    دنیای اقتصاد: کنترل یک شرکت با مدیریت بنیان‌‌‌گذار چالش‌‌‌هایی را به همراه دارد. در بسیاری از موارد با گسترش کسب و کار، بنیان‌‌‌گذار مشکلاتی را برای نظارت موثر ایجاد می‌‌‌کند. بنیان‌‌‌گذاران باید بپذیرند که با ایجاد یک هیات مدیره قوی و داشتن مرزهای مشخص برای نقش‌‌‌ها، شانس بیشتری برای اطمینان از رشد شرکت خود دارند. داستان آشنا است، ابتدا بنیان‌گذار، یک شرکت موفق را می‌‌‌سازد، اما با بلوغ کسب و کار، مانع نظارت موثر می‌‌‌شود. هنگامی که اختلاف دیگری در اتاق هیات مدیره رخ می‌‌‌دهد، مدیران متعجب می‌‌‌شوند؛ آیا واقعا می‌‌‌توان یک شرکت تحت رهبری موسس را اداره کرد؟
  • فرصت‏‏‌های ناشناخته گردشگری معادن در ایران

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: یکی از برنامه‌‌‌های رشد ۱۳‌درصدی حوزه معدن که در برنامه هفتم توسعه بر آن تاکید شده، رشد «گردشگری معدنی» یا «ژئوتوریسم» است؛ فرصتی که با وجود منابع معدنی فراوان در ایران، همچنان مغفول مانده است؛ چراکه باید این موضوع را در نظر گرفت که ایران از لحاظ منابع معدنی یکی از کشورهای مطرح دنیا به‌‌‌شمار می‌رود که در کنار بهره‌‌‌برداری از معادن، می‌‌‌طلبد از فرصت‌‌‌های «گردشگری معدنی» آن نیز نهایت بهره را برد. حوزه گردشگری معدنی در سطح دنیا یک حوزه شناخته‌شده است، اما در ایران کماکان حوزه‌‌‌‌‌‌ای ناشناخته محسوب می‌شود که فعال شدن آن نیاز به یک نقشه راه دارد؛ البته در این مسیر به تازگی شاهد رونمایی از نقشه ژئوتوریسم ایران بودیم، نقشه‌‌‌ای که باید منتظر عملی شدن آن ماند.
  • امضای تفاهم نامه داخلی‌سازی تجهیزات صنعتی بین مجتمع اسفراین و سنگ‌آهن مرکزی ایران

    علیرضا ارغایی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین گفت: سال گذشته در نمایشگاه سمپوزیوم فولاد کیش، پیرو مذاکرات با همکاران در مجموعه ایمیدرو و ایدرو مقرر شد تا در حوزه قطعه‌سازی از پتانسیل‌های مجموعه اسفراین بیش از گذشته استفاده شود. از همین رو پیرو نشست‌‌ها و جلسات مختلف، محصولاتی که قابلیت تولید آنها توسط مجموعه اسفراین وجود داشت، شناسایی شد. در واقع این تفاهم‌‌نامه‌‌ای که با شرکت سنگ‌آهن مرکزی ایران بسته شد، به این منظور است که بتوانیم از حداکثر ظرفیت تولید داخل و دانش‌بنیان با تکیه بر دانش مجموعه اسفراین بهره ببریم. وی ادامه داد: امید است بتوانیم این الگو را توسعه داده و با مجموعه‌‌های مختلف داخلی در زمینه تامین قطعات و ساخت محصولات مختلف همکاری داشته باشیم.
  • انتخاب مرد سال فولاد

    دکتر احسان دشتیانه مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس با رای نخبگان صنعت فولاد در سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۳، مرد سال فولاد ایران شد. به گزارش روابط عمومی شرکت صبا فولاد خلیج فارس، دکتر احسان دشتیانه مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس، با کسب اکثریت آرای نخبگان صنعت فولاد ایران در بیــست و ششمین همــایش پژوهشگران صنعت فولاد کشور تحت عنوان سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۳، به عنوان مرد سال فولاد ایران انتخاب شد و در آیین اختتامیه این رویداد مورد تجلیل قرار گرفت.
  • علل حادثه انفجار معدن طبس

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: در جلسه علنی دیروز (اول آبان ۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی، گزارش مشترک کمیسیون‌‌‌های صنایع و معادن، اجتماعی و اصل۹۰ قانون اساسی در مورد حادثه انفجار معدن زغال‌‌‌سنگ پروده (۵) طبس، قرائت شد. ۳۱شهریورماه ۱۴۰۳ انفجاری در معدن زغال‌‌‌سنگ طبس در استان خراسان‌‌‌جنوبی رخ داد که این حادثه موجب کشته شدن ۵۲نفر و مجروح شدن بیش از ۲۰نفر از معدن‌کاران این معدن شد. در همان گزارش‌‌‌های اولیه دلیل این حادثه نشت گاز متان در یکی از کارگاه‌‌‌های شرکت زغال‌‌‌سنگ معدنجوی عنوان شد، اما بررسی دقیق این حادثه به کمیته ویژه‌‌‌ای متشکل از مسوولان قضایی، مجلس شورای اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت محول شد.
  • عوامل کاهش صادرات فولاد

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: تولید و صادرات فولاد در سال‌جاری، روندی کاهشی را تجربه کرد و این روند کاهشی، ناشی از مسائل داخلی است که به موضوعاتی همچون محدودیت‌های اعمال انرژی در فصل تابستان و همچنین بازگشت نرخ ارز صادرکنندگان به سامانه نیمایی بازمی‌گردد تا سبب شود که میزان تولید فولاد میانی ایران در نیمه نخست سال‌جاری کاهش ۶.۸ درصدی را تجربه کند. علاوه بر این، میزان محصولات فولادی صادرشده در ۶ ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزنی ۱۳‌درصد و از نظر ارزشی نیز ۱۴‌درصد با کاهش همراه شود.
  • سونامی انرژی پاک

    فاطمه بابالو: طبق داده‌‌‌های دولتی چین، سرمایه‌‌‌گذاری خارجی پکن در سطوح بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای در حال افزایش است، تحلیل‌‌‌ها نشان می‌دهد که بخش پررونق فناوری انرژی پاک این کشور به طور فزاینده‌‌‌ای به دنبال راه‌‌‌اندازی عملیات تولیدی در خارج از کشور در مواجهه با تعرفه‌‌‌های آمریکا و اتحادیه اروپاست.
  • مسیر دولت چهاردهم برای رفع ناترازی برق

    دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی: این روزها صنایع با پایان پیک تابستان، فعالیت‌شان را با تمام ظرفیت از سر می‌گیرند اما واقعیت این است که غول ناترازی خیلی زود از راه می‌رسد و حتی ممکن است به مانند سال گذشته در زمستان با قطعی همزمان گاز و برق مواجه باشیم و حال سوال این است که چگونه به این نقطه رسیدیم و راه‌حل مشکل برق کجاست؟
  • تسریع انتقال سبز چین

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: دو سوم کل پروژه‌های جدید انرژی خورشیدی و بادی در چین مستقر هستند. اما برای حذف صنعت از زغال‌سنگ، پکن نیاز به راه‌اندازی یک بازار واقعی انرژی دارد. انرژی‌های تجدید‌پذیر و کربن‌زدایی راهی برای احقاق خواسته دیرینه شی جین‌پینگ برای استقلال انرژی چین است. به گزارش فایننشال تایمز، مقیاس و سرعت دور شدن چین از سوخت‌های فسیلی، از پیش‌بینی‌های بین‌المللی و حتی اهداف خود پکن فراتر رفته و جهان را در معرض خطر قرار داده است. در ماه ژوئیه، چین به هدف خود یعنی داشتن ۱۲۰۰ گیگاوات ظرفیت خورشیدی و بادی نصب شده رسید که برای تامین برق صدها میلیون خانه در سال، شش سال زودتر محقق شده است. اما فقط این نیست، حدود دو‌سوم کل پروژه‌های جدید انرژی خورشیدی و بادی در حال ساخت، در چین است.
  • ریسک رکود فولادی‌ها؟

    دنیای اقتصاد-سارا اصغری: بازار فولاد در ۶ ماه نخست سال‌جاری با رکود بازار و کاهش تولید فولادسازان این نیمه را به پایان رساند؛ این در حالی است که فعالان این حوزه معتقدند این بازار در ۶ ماه دوم سال، رکود بیشتری را تجربه خواهد کرد. در این رکود قابل پیش‌بینی عوامل خارجی همچون نتیجه انتخابات آمریکا و عوامل داخلی همچون به خواب رفتن پروژه‌‌‌های عمرانی تاثیرگذار به ‌‌‌شمار می‌‌‌روند.
  • بیوپلاستیک‌های جایگزین

    دنیای‌اقتصاد: اروپا در سال ۲۰۲۲، ۵۴ میلیون تن پلاستیک را به محصولات جدید پلاستیکی تبدیل کرد. ساخت‌‌‌و‌‌‌ساز، ۲۳‌درصد از این آمار را به خود اختصاص داده است. بسیاری از محصولات پلاستیکی برای ساخت‌‌‌و‌‌‌ساز (مانند درب و عایق) کاربردهای طولانی‌مدت دارند. با این حال، برخی از کاربردها صرفا شامل بسته‌‌‌بندی محصولات ساختمانی برای انتقال از سازنده به محل ساخت‌‌‌و‌‌‌ساز است.
  • بن‌‌‌بست انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر

    دنیای‌اقتصاد-فاطمه بابالو: ظرفیت انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر با سرعت بی‌‌‌سابقه‌‌‌ای در جهان در حال افزایش است. سرمایه‌گذاری جهانی در انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر در سال گذشته از ۷۰۰ میلیارد دلار فراتر رفت که دو برابر میزان آن در سال ۲۰۱۵ است. با وجود همه پیشرفت‌‌‌ها، یک مشکل بزرگ وجود دارد؛ مقدار زیادی از آن هدر می‌رود. مزارع خورشیدی در بیابان‌‌‌های آریزونا افزایش می‌‌‌یابند، توربین‌‌‌های بادی در امتداد سواحل دریای شمال می‌‌‌چرخند و نیروگاه‌‌‌های برق‌آبی در دامنه کوه‌‌‌های اروپا دایر می‌‌‌شوند، بسته‌‌‌های سیاست سبز میلیارد دلاری - از جمله قانون کاهش تورم ایالات متحده و استراتژی‌‌ «‌ REPowerEU‌» اتحادیه اروپا - در حال رونق است. اما مشکلی وجود دارد؛ ذخیره و انتقال انرژی.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر