مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان از رشد درآمد حاصل از فروش بالای ۹ درصدی در ۷ ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: شرکت فولاد هرمزگان طی ۷ ماه امسال موفق شده است در زمینه فروش محصولات خود رشد ۹.۳ درصدی را به ثبت برساند که بخش عمدهای از این رشد فروش مربوط به عرضه محصولات در بازار داخلی و تامین نیاز صنایع کشور بوده است.
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
از زمان انقلاب صنعتی تغییر شگرفی در ابزارآلات صنعتی روی داد و ابزارآلات صنعتی سرعت و دقت تولیدات را افزایش دادند. در این میان ایران هم به لطف دارا بودن مواد اولیه به مرور توانست پیشرفتهای قابلتوجهی را در این عرصه رقم بزند که البته با توجه به مشکلات و چالشهای مختلف پیشرفتها همپای اروپا نیست اما تلاش برای بهبود مستمر در این صنعت ادامه دارد.
دنیای اقتصاد:
اولین نمایشگاه بینالمللی ابزارآلات صنعتی و کارگاهی ایران در محل نمایشگاههای بینالمللی تهران در حال برگزاری است. روز گذشته مراسم افتتاحیه این رویداد چهارروزه با حضور حجتالاسلام سلیمی سخنگوی هیاترئیسه مجلس، صدیف بیکزاده عضو هیاتمدیره و سرپرست شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی جمهوری اسلامی ایران و دیگر مسوولان و فعالان این حوزه برگزار شد. مهدی باقرپور رئیس اتحادیه صنف ابزارفروشان تهران در حاشیه این نمایشگاه به «دنیایاقتصاد» گفت: این اولین دوره نمایشگاه ابزارآلات صنعتی در کشور محسوب میشود، هرچند که در گذشته نمایشگاههایی در شهرستانها برگزار میشد، ولی از نظر بعد بینالمللی، این رویداد گام نخست خود را برداشته است.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
در نیمه نخست سالجاری شاهد کاهش صادرات فولاد به طرز چشمگیری بودیم؛ بهگونهایکه در ماههای ابتدایی سال، تا کاهش ۷۰درصد را نیز تجربه کردیم. اکثر تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد دلایل این کاهش صادرات را بازگشت ارز صادراتی و تفاوت نرخ ارز آزاد با ارز نیمایی و قوانین خلقالساعه در زمینه صادرات برمیشمردند. البته فعالان حوزه فولاد، چشم به عملکرد دولت چهاردهم دوختهاند تا با حذف قوانین خلقالساعه، اجرایی شدن بازگشت ارز صادراتی به خود واحدهای فولادسازی و همچنین کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و ارز آزاد، راهی بیشتر به صادرات بگشایند.
رئیس اتحادیه ابزارفروشان با بیان اینکه ۹۰درصد ابزارآلات مورد استفاده در کشور وارداتی است، گفت: در سالهای اخیر با تلاشهای صورتگرفته، شرکتهایی در قالب دانشبنیان یا مونتاژ ابزار، تولید و تامین، بخشی از نیاز این بازار را برعهده گرفتهاند و از این طریق سهم تولید داخلی ابزارآلات به سوی ۲۰درصد از نیاز بازار در حال حرکت است. مهدی باقرپور، رئیس اتحادیه ابزارفروشان در نشست خبری اولین نمایشگاه بینالمللی ابزارآلات صنعتی ایران اعلام کرد: این نمایشگاه با هدف تسهیل ورود دانشبنیانها به توسعه تولید ابزار آلات به مرحله اجرا رسیده است و تلاش ما این است که الفبای تولید ابزار را نمایش دهیم و نگاه تخصصی به تولید ابزار داشته باشیم.
دنیای اقتصاد-هادی سلگی:
در سالهای اخیر به دلیل تامین حداکثری گاز بخش خانگی، شرکتها و صنایع تولیدی دچار محدودیت تامین گاز طبیعی به عنوان سوخت یا خوراک شدهاند. به نظر میرسد ناترازی گاز خیلی سریعتر از زمان مورد انتظار کلید خورده باشد و در این بین دو پتروشیمی «زاگرس» و «پردیس» به عنوان بزرگترین و شاید مهمترین تولیدکنندگان اوره و متانول با این مشکل سریعتر از حد انتظار روبهرو شدهاند؛ واقعیتی که نگرانیهای جدیدی را در این حوزه به همراه دارد.
دنیای اقتصاد-سیدسجاد موسوی:
یکی از عمدهترین مشکلاتی که از ابتدای امسال گریبانگیر بسیاری از صنایع شد، مساله ثبتسفارش و تخصیص ارز بود؛ در واقع اگرچه هدف اولیه راهاندازی دولت الکترونیک و حرکت به سمت انجام غیرحضوری برخی رویهها برای متقاضیان انجام امور اداری خوشایند بود و مورد استقبال قرار گرفت اما از ابتدای سالجاری سامانه جامع تجارت به جای تسهیل امور، تبدیل به سوهان روح تجار و فعالان اقتصادی شده است تا جایی که اهداف اولیه راهاندازی این سامانه محل سوال است؛
دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو:
عربستان سعودی برای تنوع اقتصادی تلاش میکند و به طور فزایندهای نگران پایداری این توسعه است. این کشور اهداف انتقال سبز خود را تحت چارچوب چشمانداز ۲۰۳۰ تعیین و شروع به استقرار یک رویکرد چند جانبه برای توسعه پایدار کرده است. به گزارش عرب نیوز، در کشور عربستان سعودی تمرکز یکسانی روی پذیرش فناوریهای پاک و بهبود تامین مالی سبز وجود دارد. با تاکید بر توسعه مستمر، این کشور موضوعات مرتبطی مانند مقابله با فقر، گرسنگی و تغییرات آب و هوایی و گسترش دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و آموزش را در اولویت قرار داده است.
دنیای اقتصاد:
کنترل یک شرکت با مدیریت بنیانگذار چالشهایی را به همراه دارد. در بسیاری از موارد با گسترش کسب و کار، بنیانگذار مشکلاتی را برای نظارت موثر ایجاد میکند. بنیانگذاران باید بپذیرند که با ایجاد یک هیات مدیره قوی و داشتن مرزهای مشخص برای نقشها، شانس بیشتری برای اطمینان از رشد شرکت خود دارند. داستان آشنا است، ابتدا بنیانگذار، یک شرکت موفق را میسازد، اما با بلوغ کسب و کار، مانع نظارت موثر میشود. هنگامی که اختلاف دیگری در اتاق هیات مدیره رخ میدهد، مدیران متعجب میشوند؛ آیا واقعا میتوان یک شرکت تحت رهبری موسس را اداره کرد؟
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
یکی از برنامههای رشد ۱۳درصدی حوزه معدن که در برنامه هفتم توسعه بر آن تاکید شده، رشد «گردشگری معدنی» یا «ژئوتوریسم» است؛ فرصتی که با وجود منابع معدنی فراوان در ایران، همچنان مغفول مانده است؛ چراکه باید این موضوع را در نظر گرفت که ایران از لحاظ منابع معدنی یکی از کشورهای مطرح دنیا بهشمار میرود که در کنار بهرهبرداری از معادن، میطلبد از فرصتهای «گردشگری معدنی» آن نیز نهایت بهره را برد. حوزه گردشگری معدنی در سطح دنیا یک حوزه شناختهشده است، اما در ایران کماکان حوزهای ناشناخته محسوب میشود که فعال شدن آن نیاز به یک نقشه راه دارد؛ البته در این مسیر به تازگی شاهد رونمایی از نقشه ژئوتوریسم ایران بودیم، نقشهای که باید منتظر عملی شدن آن ماند.
علیرضا ارغایی، مدیرعامل مجتمع صنعتی اسفراین گفت: سال گذشته در نمایشگاه سمپوزیوم فولاد کیش، پیرو مذاکرات با همکاران در مجموعه ایمیدرو و ایدرو مقرر شد تا در حوزه قطعهسازی از پتانسیلهای مجموعه اسفراین بیش از گذشته استفاده شود. از همین رو پیرو نشستها و جلسات مختلف، محصولاتی که قابلیت تولید آنها توسط مجموعه اسفراین وجود داشت، شناسایی شد. در واقع این تفاهمنامهای که با شرکت سنگآهن مرکزی ایران بسته شد، به این منظور است که بتوانیم از حداکثر ظرفیت تولید داخل و دانشبنیان با تکیه بر دانش مجموعه اسفراین بهره ببریم. وی ادامه داد: امید است بتوانیم این الگو را توسعه داده و با مجموعههای مختلف داخلی در زمینه تامین قطعات و ساخت محصولات مختلف همکاری داشته باشیم.
دکتر احسان دشتیانه مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس با رای نخبگان صنعت فولاد در سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۳، مرد سال فولاد ایران شد. به گزارش روابط عمومی شرکت صبا فولاد خلیج فارس، دکتر احسان دشتیانه مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس، با کسب اکثریت آرای نخبگان صنعت فولاد ایران در بیــست و ششمین همــایش پژوهشگران صنعت فولاد کشور تحت عنوان سمپوزیوم فولاد ۱۴۰۳، به عنوان مرد سال فولاد ایران انتخاب شد و در آیین اختتامیه این رویداد مورد تجلیل قرار گرفت.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
در جلسه علنی دیروز (اول آبان ۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی، گزارش مشترک کمیسیونهای صنایع و معادن، اجتماعی و اصل۹۰ قانون اساسی در مورد حادثه انفجار معدن زغالسنگ پروده (۵) طبس، قرائت شد. ۳۱شهریورماه ۱۴۰۳ انفجاری در معدن زغالسنگ طبس در استان خراسانجنوبی رخ داد که این حادثه موجب کشته شدن ۵۲نفر و مجروح شدن بیش از ۲۰نفر از معدنکاران این معدن شد. در همان گزارشهای اولیه دلیل این حادثه نشت گاز متان در یکی از کارگاههای شرکت زغالسنگ معدنجوی عنوان شد، اما بررسی دقیق این حادثه به کمیته ویژهای متشکل از مسوولان قضایی، مجلس شورای اسلامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت محول شد.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
تولید و صادرات فولاد در سالجاری، روندی کاهشی را تجربه کرد و این روند کاهشی، ناشی از مسائل داخلی است که به موضوعاتی همچون محدودیتهای اعمال انرژی در فصل تابستان و همچنین بازگشت نرخ ارز صادرکنندگان به سامانه نیمایی بازمیگردد تا سبب شود که میزان تولید فولاد میانی ایران در نیمه نخست سالجاری کاهش ۶.۸ درصدی را تجربه کند. علاوه بر این، میزان محصولات فولادی صادرشده در ۶ ماه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، از لحاظ وزنی ۱۳درصد و از نظر ارزشی نیز ۱۴درصد با کاهش همراه شود.
فاطمه بابالو:
طبق دادههای دولتی چین، سرمایهگذاری خارجی پکن در سطوح بیسابقهای در حال افزایش است، تحلیلها نشان میدهد که بخش پررونق فناوری انرژی پاک این کشور به طور فزایندهای به دنبال راهاندازی عملیات تولیدی در خارج از کشور در مواجهه با تعرفههای آمریکا و اتحادیه اروپاست.
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
این روزها صنایع با پایان پیک تابستان، فعالیتشان را با تمام ظرفیت از سر میگیرند اما واقعیت این است که غول ناترازی خیلی زود از راه میرسد و حتی ممکن است به مانند سال گذشته در زمستان با قطعی همزمان گاز و برق مواجه باشیم و حال سوال این است که چگونه به این نقطه رسیدیم و راهحل مشکل برق کجاست؟
دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو:
دو سوم کل پروژههای جدید انرژی خورشیدی و بادی در چین مستقر هستند. اما برای حذف صنعت از زغالسنگ، پکن نیاز به راهاندازی یک بازار واقعی انرژی دارد. انرژیهای تجدیدپذیر و کربنزدایی راهی برای احقاق خواسته دیرینه شی جینپینگ برای استقلال انرژی چین است. به گزارش فایننشال تایمز، مقیاس و سرعت دور شدن چین از سوختهای فسیلی، از پیشبینیهای بینالمللی و حتی اهداف خود پکن فراتر رفته و جهان را در معرض خطر قرار داده است. در ماه ژوئیه، چین به هدف خود یعنی داشتن ۱۲۰۰ گیگاوات ظرفیت خورشیدی و بادی نصب شده رسید که برای تامین برق صدها میلیون خانه در سال، شش سال زودتر محقق شده است. اما فقط این نیست، حدود دوسوم کل پروژههای جدید انرژی خورشیدی و بادی در حال ساخت، در چین است.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
بازار فولاد در ۶ ماه نخست سالجاری با رکود بازار و کاهش تولید فولادسازان این نیمه را به پایان رساند؛ این در حالی است که فعالان این حوزه معتقدند این بازار در ۶ ماه دوم سال، رکود بیشتری را تجربه خواهد کرد. در این رکود قابل پیشبینی عوامل خارجی همچون نتیجه انتخابات آمریکا و عوامل داخلی همچون به خواب رفتن پروژههای عمرانی تاثیرگذار به شمار میروند.
دنیایاقتصاد:
اروپا در سال ۲۰۲۲، ۵۴ میلیون تن پلاستیک را به محصولات جدید پلاستیکی تبدیل کرد. ساختوساز، ۲۳درصد از این آمار را به خود اختصاص داده است. بسیاری از محصولات پلاستیکی برای ساختوساز (مانند درب و عایق) کاربردهای طولانیمدت دارند. با این حال، برخی از کاربردها صرفا شامل بستهبندی محصولات ساختمانی برای انتقال از سازنده به محل ساختوساز است.
دنیایاقتصاد-فاطمه بابالو:
ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر با سرعت بیسابقهای در جهان در حال افزایش است. سرمایهگذاری جهانی در انرژیهای تجدیدپذیر در سال گذشته از ۷۰۰ میلیارد دلار فراتر رفت که دو برابر میزان آن در سال ۲۰۱۵ است. با وجود همه پیشرفتها، یک مشکل بزرگ وجود دارد؛ مقدار زیادی از آن هدر میرود. مزارع خورشیدی در بیابانهای آریزونا افزایش مییابند، توربینهای بادی در امتداد سواحل دریای شمال میچرخند و نیروگاههای برقآبی در دامنه کوههای اروپا دایر میشوند، بستههای سیاست سبز میلیارد دلاری - از جمله قانون کاهش تورم ایالات متحده و استراتژی « REPowerEU» اتحادیه اروپا - در حال رونق است. اما مشکلی وجود دارد؛ ذخیره و انتقال انرژی.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
سرانه مصرف فولاد، یکی از شاخصهای توسعهیافتگی بهشمار میرود؛ البته باید در نظر داشت که هر کشوری نسبت به میزان توسعهیافتگی خود، سهم بیشتری از مصرف فولاد را به خود اختصاص خواهد داد. بر اساس پیشبینیهای انجامشده در طرح جامع فولاد، حداکثر مصرف سرانه فولاد در افق ۱۴۰۴ نزدیک به ۵۰۰کیلوگرم برای هر فرد در نظر گرفته شده بود. البته لازم به یادآوری است که این میزان مصرف با رشد اقتصادی ۸درصد در نظر گرفته شده، این در حالی است که هماکنون سرانه مصرف فولاد در ایران به طور متوسط برای هر نفر ۲۱۹ کیلوگرم اعلام شده است.
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
بر اساس منطق اقتصاد صنعتی که بیش از ۲۰ برابر نیاز داخلی تولید کند، به طور طبیعی باید بازار صادراتی بزرگی پیش رو داشته باشد و در غیر این صورت تولید و عرضه بالا معنایی جز ارزان فروشی بیرویه ندارد؛ متاسفانه صنعت گچ به دلیل فقدان سیاستگذاری درست، امروز دچار همین چالش شده و صدور بیرویه مجوزهای تولید گچ، شرایطی را به وجود آورده که با وجود افزایش چند برابری هزینههای تولید، افزایش قیمتها همواره کمتر از ۳۰درصد توسط اهالی این صنعت تصویب میشود که آن هم به دلیل فشار مالی که بر واحدهای تولیدکننده گچ وجود دارد، معمولا رعایت نمیشود و رقابت منفی قیمتها در جریان است.
مدیرعامل فکورصنعت با اشاره به اینکه ایران هم اکنون ۶۰درصد از تولید فولاد منطقه را در اختیار دارد، مطرح کرد: ما با سهم ۲۰ درصدی از تجارت فولاد منطقه میتوانیم به یکی از بازیگران اصلی و اثرگذار در منطقه تبدیل شویم. محمد وحید شیخزاده، مدیرعامل شرکت مهندسی فکورصنعت تهران در یک رویداد صنعتی فولاد به ضرورتهای توسعه زنجیره فولاد پرداخت و به فرصتهای منطقهای و جهانی در این زمینه اشاره کرد و گفت: کمبود ۱۰۰ میلیون تنی آهن اسفنجی (DRI) تا سال ۲۰۳۱ ایجاد میشود و با پیشبینی تولید جهانی ۲۰۰ میلیون تن DRI و نیاز جهانی ۳۰۰ میلیون تن تا سال ۲۰۳۱، منطقه منا (MENA) میتواند به قطب تولید آهن اسفنجی سبز تبدیل شود.
دنیای اقتصاد:
فعالان صنعت سنگ به موانع صادرات سنگ ایران و ضرورت ایجاد بازارهای جدید صادراتی اشاره کردند. به گفته آنها در شرایطی که بازار چین با ظرفیتهای صادراتی بالا در سالهای گذشته رو به افول رفته، باید از ظرفیت بازارهایی مانند هند استفاده کرد که در این زمینه جذابیت تنوع سنگهای ایران مزیت رقابتی محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: با تلاش و همت کارکنان فولاد هرمزگان در واحد احیای مستقیم توانستیم با رکوردشکنی بیسابقه، قلههای موفقیت تولید را یکی پس از دیگری فتح کنیم. عطاالله معروفخانی مدیرعامل به همراه جمعی از معاونان و مدیران شرکت فولاد هرمزگان به منظور تکریم از واحد احیای مستقیم که در تولید ۶ ماهه رکوردشکنی کرد، از این واحد بازدید کردند. معروفخانی در این بازدید ضمن اشاره به شرایط سخت تولید در تابستان برای واحدهای فولادسازی بیان کرد: در سالجاری میزان قطعی برق بیشتر از سالهای گذشته بود و ناچار به تعطیلی کامل واحد فولادسازی و انجام عملیات شاتدان به صورت فرصتطلبانه شدیم.
مجتمع پلاستیک طبرستان در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی تاسیسات ساختمان، سیستمهای سرمایشی و گرمایشی (IRAN HVAC&R- ۱۴۰۳) حضور داشت. این نمایشگاه که از ۱۳ تا ۱۶مهر ماه سال ۱۴۰۳ در تهران برگزار شد، یکی از مهمترین رویدادهای صنعتی در حوزه تاسیسات ساختمان و تکنولوژیهای مربوط به سیستمهای سرمایشی و گرمایشی بود. در این نمایشگاه، مجتمع پلاستیک طبرستان به عنوان یکی از تولیدکنندگان برجسته محصولات پلیاتیلنی در صنایع مختلف، از جمله انواع مخازن آب در مدلهای مختلف، به معرفی محصولات جدید و تکنولوژیهای نوین خود پرداخت. مدیران مجتمع پلاستیک طبرستان ضمن استقبال از حضور گسترده صنعتگران و فعالان حوزه تاسیسات، به بررسی نیازهای بازار پرداخته و چشمانداز جدیدی برای توسعه محصولات خود در سالهای آینده ترسیم کردند. حضور موثر این شرکت در نمایشگاه، فرصتی برای تعامل با سایر شرکتهای پیشرو و افزایش سهم بازار در صنعت تاسیسات کشور بود.
شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در همایش هفتمین دوره جایزه ملی تعالی نگهداشت و مدیریت داراییهای فیزیکی ایران، موفق به دریافت تندیس بلورین درجه ۱ شد. هفتمین دوره جایزه ملی تعالی نگهداشت و مدیریت داراییهای فیزیکی ایران در مرکز همایشهای بینالمللی پژوهشگاه صنعت نفت با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی، مدیران ارشد صنایع، کارشناسان و استادان برجسته دانشگاهی برگزار شد. در این همایش که شرکتهای بزرگ و مطرح صنعتی، پتروشیمی، نفت و گاز و... حضور داشتند، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین در دومین حضور خود در جایزه نگهداشت داراییهای فیزیکی موفق شد تندیس بلورین درجه ۱ در سطح کشوری را از آن خود کند.
دنیای اقتصاد:
شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی سنگ ایران روز گذشته آغاز به کار کرد. مراسم افتتاحیه این نمایشگاه با حضور مهدی ترکیان فرماندار شهرستان محلات، محمد حلاجیان مدیر اجرایی نمایشگاه سنگ محلات/نیمور، ناصر بیگی رئیس اتاق بازرگانی استان مرکزی، بهرام شکوری رئیس انجمن سنگ ایران، محمدعلی دهقان دهنوی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران، محمد جلالی نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی، فرزاد مخلصالائمه استاندار مرکزی، و دیمیتری مدیانسف رئیس انجمن سنگ روسیه برگزار شد.
دنیای اقتصاد:
مذاکرات پیمان جهانی پلاستیک سازمان ملل قرار است در ماه نوامبر به پایان برسد و در آن زمان قوانین بینالمللی الزامآور جدید در مورد آلودگی پلاستیک فاش خواهد شد. بهمنظور کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی اجرای این امر، با جاستین وود، معاون رئیسجمهور ایالاتمتحده و رئیس اروپا، خاورمیانه و آفریقا در ائتلاف برای پایان دادن به زبالههای پلاستیکی صحبت کردیم. ائتلاف سازمانی است که با طیف گستردهای از دولتها و سایر سازمانهای غیردولتی، برای آزمایش، ادغام، بهبود و مقیاسبندی راههای مدیریت زباله و بازیافت همکاری میکند. به این ترتیب، ائتلاف در موقعیت منحصربهفردی برای بهاشتراکگذاشتن دانش و تخصص بهدستآمده از اجرای پروژههای مختلف در اقتصادهای نوظهور و توسعهیافته در راستای حمایت از دولتها در توسعه و عملیاتی کردن برنامههای اقدام ملی موردنیاز برای تحقق اهداف ILBI است.
دنیای اقتصاد-سیدسجاد موسوی:
بسیاری از صنایع چالشهایی دستکم شبیه به هم دارند که به مرور زمان ایجاد شدهاند و امروزه با توجه به تحریمهای بینالمللی رفع آنها نیاز به ساز و کاری همهجانبه دارد؛ ساز و کاری که قبل از هر چیز سیاستگذاریهای اشتباه صنایع را در طول چند دهه اخیر مورد نقد قرار دهد و در ادامه برای قرارگیری در مسیر درست، تقسیم وظایف را بر اساس پتانسیلها و کمبودها پیگیری کند؛ بر همین اساس در روز دوم «پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران» که هفته گذشته برگزار شد، سخنرانان ضمن نقد عملکرد دولت و بنگاهها، با تشریح شرایط جهانی این صنعت، خواستار نگاهی نو به مقوله تولید و همچنین صادرات شدند.
دنیایاقتصاد:
تولید مزارع بادی و خورشیدی در اروپا در نیمه اول سالجاری برای اولین بار از نیروگاههای سوخت فسیلی فراتر رفته است. قیمت برق اروپا در سالجاری برای مدتی به صفر رسید، زیرا توسعه سریع تولید انرژی خورشیدی و بادی از توانایی قاره برای مقابله با مازاد عرضه پیشی گرفته است. بر اساس گزارش موسسه مشاورهای ICIS، قیمت برق به مدت ۷۸۴۱ ساعت در سراسر قاره در طول هشت ماه اول سال به محدوده منفی سقوط کرد و در برخی موارد قیمتها به زیر منهای ۲۰ یورو (۲۲ دلار) در هر مگاوات ساعت رسید.
قیمت برق میتواند به شدت نوسان داشته باشد و به تغییرات ناگهانی تقاضا یا عرضه حساس باشد، به این معنی که در مواردی میتوان به مصرفکنندگان برای استفاده از برق پول پرداخت کرد.
دنیای اقتصاد:
در میزگرد پایانی پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک ایران، مهمترین چالشهای صنعت پلیمر با حضور برمک قنبرپور عضو هیاتمدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران، مسعود جمالی، مدیرعامل شرکت طناب نقش جهان، علیرضا ترک بازرس انجمن ملی صنایع پلیمر، محمدحسین بابالو دبیر انجمن ملی صنایع پلیمر ایران و علیرضا میربلوک مدیرعامل موسسه اندیشه برتر میران بررسی شد و بدین ترتیب این همایش دو روزه پایان یافت.
دنیای اقتصاد:
در یک میزگرد تخصصی در روز دوم همایش اقتصاد صنایع پلاستیک ایران کارشناسان این حوزه به بحث در رابطه با «ظرفیتسازی طرحهای صنعت پتروشیمی جهت توسعه صنایع پاییندستی» پرداختند. در این رابطه با اینکه به مشکلات و دافعههای سرمایهگذاری در شرایط کنونی اشاره شد ولی از مزیتهای بیشماری چون به دست آوردن بازار ۱.۵ میلیارد دلاری داخل و برندسازی در منطقه به عنوان جاذبههای سرمایه در این میدان نام برده شد.
چشمانداز پایداری به سرعت در حال تحول است و سال ۲۰۲۴ سالی مهم در مبارزه با تغییرات آبوهوا و تخریب محیطزیست به شمار میآید. کسب و کارها در حال تقویت سرمایهگذاریها و اقدامات برای پیشبرد حرکت به سوی آیندهای پایدار و مقاوم در برابر آبوهوا هستند.
دنیای اقتصاد- بزرگترین شرکت معادن و فلزات جهان انتظار دارد تقاضای جهانی برای فلز قرمز تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۷۰درصد افزایش یابد. انتظار میرود ظهور مراکز داده و هوش مصنوعی، که نیاز به محاسبات انرژیبر بیشتری دارد، تقاضای جهانی مس را افزایش دهد. به گزارش فایننشال تایمز، معدنچی BHP هشدار داده است که رشد هوش مصنوعی کمبود قریب الوقوع مس را تشدید میکند، فلزی که برای انتقال انرژی پاک حیاتی است.
در نخستین روز از پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک در ایران، میزگردی تخصصی با موضوع فرصت راهبردی سرمایهگذاری در زنجیره ارزش پلیمرها با حضور کارشناسان این حوزه برگزار شد که به فرصتها و تهدیدهای این صنعت پرداخته شد. در این نشست محمدحسین بابالو دبیرکل انجمن ملی صنایع پلیمر ایران و دبیر سرویسهای بورسکالا ، نفت و پتروشیمی ، بنگاههای صنعتی و معدنی و محیطزیست روزنامه «دنیایاقتصاد»، وحید حدادی مشاور مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، فوزیه مروت مدیر راهبرد و زیرساخت توسعه محصول، فناوری و نوآوری هلدینگ خلیج فارس، سپهدار انصارینیک مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام، محمدرضا کریمی مدیرعامل شرکت پتروشیمی اروند و داود جعفریفر مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام به سخنرانی پرداختند.
دنیایاقتصاد:
دبیر همایش اقتصاد صنایع پلاستیک ایران در پنجمین همایش اقتصاد صنایع پلاستیک با اشاره به اینکه در ۶ماه امسال برای اولین بار شاهد کاهش تقاضا برای خرید مواد اولیه پلیمری بودیم، گفت یکی از دلایل اصلی این موضوع به ناترازی انرژی در کشور برمیگردد که با توجه به چشمانداز موجود برای حل آن بهترین راهکار واردات انرژی خواهد بود. برمک قنبرپور، عضو انجمن هیاتمدیره انجمن ملی پلیمر و دبیر همایش هم بهعنوان یکی از سخنرانان این همایش به بررسی نقش و جایگاه قسمت پلاستیک در اقتصاد پرداخت. وی ابتدا نگاهی گذرا به شاخصهای کلان اقتصادی انداخت و با بیان اینکه شاهد رشد چندانی در سالهای گذشته در تولید ناخالص داخلی نبودهایم، گفت: رشد تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال۱۳۹۵ در ۴سال گذشته حدود ۴درصد بوده است. وی همینطور به شاخص تولیدناخالص داخلی بر حسب فعالیتهای اقتصادی اشاره کرد که در آن آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد بخش صنایع و معدن به میزان ۴.۵درصد در سال۱۴۰۲ رشد کرده است.
مدیرعامل شرکت جهانفولاد سیرجان گفت: پس از انقلاب، اتفاقات خوبی در کشور و بهخصوص تولیدات فولادی رخ داد. در حقیقت، گلگهر، جهانفولاد و بسیاری از شرکتهای فولادی متولد انقلاب هستند و بحمدالله با طرحهای اجرا شده، چشمانداز ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد برای سال ۱۴۰۴، تقریبا امسال محقق میشود و در نتیجه نه تنها از واردات و خامفروشی بینیاز شدیم که به حوزه صادرات نیز وارد شدهایم.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
نیمه نخست سال ۱۴۰۳ در حالی به پایان رسید که فولادسازان با چالشهایی همچون محدودیتهای انرژی در تابستان روبهرو بودند، موضوعی که بر میزان تولید آن اثرگذار بود و آمار تولید کلی آنها را نسبت به سال گذشته با کاهش مواجه کرد؛ از سوی دیگر، قانون بازگشت ارز صادراتی به سامانه نیما، چالش دیگری بود که آمار صادراتی فولادسازان را با کاهش همراه ساخت. با وجود گذشت ۶ ماه از نیمه سال، آنچه تاکنون منتشر شده، آمار ۵ ماه نخست سالجاری در زمینه تولید، فروش و صادرات فولادسازان است که با همین آمار موجود میتوان به مقایسه عملکرد بازار فولاد در نیمه نخست سالجاری نسبت به سال گذشته پرداخت.
دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو:
جهان نمیتواند بدون مس که یکی از اجزای اصلی برقرسانی است، کربنزدایی کند. به دلیل تلاشها جهت تامین مواد معدنی برای انتقال انرژی و دستیابی به اهداف آبوهوایی، تقاضا در حال افزایش است. برآورد ما این است که تقاضا برای مس تا سال ۲۰۵۰ با ۷۵درصد رشد به ۵۶ میلیون تن خواهد رسید.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
تصاعد آنی گاز متان در بلوکهای B و C معدن زغالسنگ طبس در ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۳ حادثه دردناکی را رقم زد که سبب گرفتار شدن ۷۰ کارگر در این معدن شد. براساس آخرین نتایج اعلام شده، در این حادثه ۳۸ معدنکار کشته و ۲۴ معدنکار دیگر زخمی شدهاند، همچنین تعدادی از کارگران این معدن در انتهای تونل بلوک C این معدن همچنان محبوس ماندهاند که از شرایط آنها اطلاعاتی در دست نیست. هرچند به صورت دقیق و مشخص، علت این حادثه از سوی مسوولان امر گزارش نشده است، اما از نوع انفجار در نگاه اول میتوان علت اصلی این انفجار را ناشی از نشت گاز متان در معدن برشمرد؛ در این راستا میتوان اذعان کرد که گاز متان به طور طبیعی در معادن زغالسنگ وجود دارد که یکی از ویژگیهای این گاز، قابلیت اشتعال بالای آن است. از اینرو به احتمال زیاد، عدم وجود تهویه مناسب و ضعف در سیستمهای ایمنی معدن، میتواند این حادثه را رقم زده باشد.
دنیای اقتصاد-سیدسجاد موسوی:
پیشبینی تغییرات جهانی عرضه، تقاضا و قیمت یک کالا برای تولیدکنندگان و بازرگانان امری غیرقابل اجتناب است و بدون آگاهی از بازارهای بینالمللی، شرکتها در بهترین حالت میتوانند در بازار داخلی اتفاقات مثبتی رقم بزنند؛ صنعت سنگ یکی از صنایعی است که اگرچه در ایران رشد قابلتوجهی طی دو دهه اخیر داشته اما با کاهش ساختوساز، تولیدکنندگان سنگ میزان تولید خود را از ۱۵ میلیون تن به ۸ تا ۱۰ میلیون تن کاهش دادهاند و این در حالی است که این صنعت از توانایی تولید ۳۰ میلیون تن برخوردار است. در چنین شرایطی و با اشباع بازار داخلی معمولا دولتها سراغ صادرات میروند تا از حداکثر ظرفیت برای ارزآوری استفاده کنند اما متاسفانه فقدان پیشبینی درست یا بیتوجهی مسوولان نسبت به روند جایگزینی مصالح مدرن مانند کامپوزیت، سنگهای مصنوعی و... به جای سنگ در بازارهای جهانی مانع از برنامهریزی درست برای این صنعت شده است.
دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو:
اتحادیه اروپا پیشنهاد سازندگان خودروهای برقی چین برای جلوگیری از تعرفههای سنگین را رد کرد. این اتحادیه تا سقف ۵۰درصد تعرفه بر خودروهای الکتریکی ساخت چین پیشنهاد کرده است. اختلافات داخلی در اتحادیه اروپا آغاز شده و برخی آلمان و اسپانیا را به لابیگری برای مخالفت با این اقدامات متهم کردهاند.
دنیای اقتصاد:
مرگ غمانگیز ۲۶ نفر، از جمله کودکان در محل زباله کیتیزی در حومه کامپالا اوگاندا در ماه جاری، خطرات وحشتناک زبالههای مدیریت نشده را بهویژه برای کارگران غیررسمی زباله برجسته کرد. بسیاری از کشتهشدگان برای جمعآوری زبالهها جهت فروش در این محل تجمع کرده بودند. به گزارش پکیجینگیوروپ، در اوایل ماه جاری، یک زبالهدان بزرگ در کامپالا، پایتخت اوگاندا، ریزش کرد و به مرگ ۲۶ نفر منتهی شد. در این گزارش سریس ترنر بیلز، مدیر اجرایی وستاید، در مورد تجربه خود از بازدید از محل زباله قبل از این فاجعه و اقداماتی که باید برای جلوگیری از تکرار چنین اتفاقاتی انجام شود، توضیح میدهد.
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
هم اکنون حدود ۷۰۰هزار تن آلومینیوم در کشور تولید میشود که برای این میزان ۱ میلیون و ۴۰۰هزار تن پودر آلومینا نیاز است اما در کشور ما ۲۵۰هزار تن از این پودر تولید میشود و مابهالتفاوت آن باید از طریق واردات تامین شود؛ چرا که منابع بوکسیت به عنوان ماده معدنی تولید پودر آلومینا در ایران بسیار کمیاب است. به همین جهت کارشناسان اعتقاد دارند مهمترین اقدام دولت چهاردهم در این صنعت، برداشت از معدن بوکسیت گینه است که با وجود گذشت ۳۰ سال از اجاره آن، کماکان آوردهای برای ما نداشته و در واقع شاهد عزم جدی برای استفاده از آن نبودهایم در حالی که کشورهای دیگر همچون امارات میلیونها تن از آن برداشت کردهاند. صرف نظر از میزان کمیت تولید آلومینیوم در کشور، مساله دیگر این است که چرا با وجود یارانه برق بسیار بالایی که در اختیار تولیدکنندگان آلومینیوم قرار میگیرد، هزینههای تولید ایرانیها حتی بالاتر از تولیدکنندگان کشورهایی است که از برق یارانهای استفاده نمیکنند.
به گزارش تحلیلگران فایننشال تایمز، شرکتهای چینی در حال راهاندازی فروشگاههای خود در بسیاری از کشورهای ثالث نسبتا غیرمتعهد هستند، به این امید که بتوانند شکاف خصمانه فزایندهای که چین را از غرب جدا میکند، پر کنند. انگیزه اصلی انتقال سرمایهگذاری به این کشورهای نسبتا محصور که شامل سنگاپور، ویتنام، ایرلند، مجارستان و مکزیک و سایرین میشود، دور زدن اقدامات حمایتی اعمالشده توسط قدرتهای غربی علیه شرکتهای مستقر در چین بوده است.
معاون نظارت و راهبری فنی هلدینگ پتروفرهنگ از تسریع در روند اجرایی پروژه سبلان دو (دنا) خبر داد و گفت: با تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه، گروه پتروفرهنگ به بزرگترین تولیدکننده متانول کشور تبدیل خواهد شد. به گزارش روابط عمومی و ارتباطات هلدینگ پتروفرهنگ، دکتر محمد زینالعابدین در بازدید از روند اجرایی پروژه سبلان دو (دنا) و مجتمع سبلان با تشریح دستاوردهای ادغام دو پتروشیمی سبلان و دنا اظهار کرد: هماکنون پروژه سبلان دو (دنا) نزدیک به ۸۵درصد پیشرفت فیزیکی دارد که طبق برنامه زمانبندی شده در نیمه دوم سال آینده تکمیل و وارد مدار تولید خواهد شد.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
یکی از مشکلاتی که فولادسازان طی سال گذشته و در ماههای ابتدایی سالجاری بهشدت با آن دست به گریبان بودند، بازگشت ارز صادراتی آنها به سامانه مبادله (نیما) بود، بهگونهای که در ماههای ابتدایی امسال صددرصد ارز خود را به سامانههای دولتی واریز میکردند و خود برای دریافت ارز مورد نظر خود باید در صف انتظار این بانک قرار میگرفتند؛ مسالهای که انگیزه صادراتی فولادسازان را در فروردینماه سالجاری نسبت به سال گذشته با کاهش روبهرو کرد تا اینکه بانکمرکزی امکان واردات در ازای صادرات فولاد را با نرخ توافقی مجاز برشمرد.
دنیایاقتصاد - فاطمه بابالو:
محرک تعهدات صفر خالص کربن ممکن است محو شود، زیرا پکن رشد اقتصادی و امنیت انرژی را در اولویت قرار داده است. این کشور با ۱.۴میلیارد نفر جمعیت و اقتصاد صنعتی عظیم که هنوز بهشدت به زغالسنگ وابسته است، بزرگترین آلودهکننده محیطزیست بوده که تقریبا یکسوم انتشار کربن جهانی را به خود اختصاص میدهد. رئیسجمهور چین اعلام کرده تا سال ۲۰۶۰ به بیطرفی کربن دست خواهد یافت. به گزارش فایننشالتایمز، بهمنظور داشتن فرصتی برای مبارزه با تغییرات آبوهوایی، جهان به دولت رئیسجمهور شی جینپینگ نیاز دارد تا راهی برای کربنزدایی اقتصاد چین بیابد. فعالان اقلیمی در سراسر جهان ممکن است در سپتامبر ۲۰۲۰ با احتیاط چین را تشویق کرده باشند، زیرا شی به مجمع عمومی سازمان ملل گفت که انتشار کربن در چین قبل از سال ۲۰۳۰ به اوج خود خواهد رسید و این کشور تا سال ۲۰۶۰ به بیطرفی کربن دست خواهد یافت که بهعنوان اهداف ۶۰-۳۰ نیز شناخته میشود.
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
صنعت گچ به عنوان یکی از قدیمیترین صنایع معدنی کشور، امروزه با مشکل ازدیاد چند برابری تولید در برابر تقاضا مواجه است؛ به گونهای که گفته میشود میزان تولید بیش از ۲۰ برابر تقاضاست و به همین دلیل با وجود اینکه دولت در قیمتگذاری دخالت نمیکند، اما رقابت قیمتی مانع فروش به قیمتهای مصوب تولیدکنندگان گچ میشود.
مدیرعامل و عضو هیات مدیره شرکت کانی مس اظهار کرد: مرداد ماه ۱۴۰۱، فعالیت خود را به عنوان مدیرعامل شرکت کانی مس آغاز کردم. شرکت کانی مس در حوزه EPC فعالیت میکند که مربوط به ۲ حوزه مس و فولاد میشود. این شرکت، بزرگترین شرکت پیمانکاری شرکت ملی صنایع مس است که در حال حاضر، پروژههای بزرگ ملی مس در این شرکت اجرا میشود. حسنعلی حق شناس ادامه داد: کلیت پروژههایی که این شرکت به صورت EPC و پیمانکاری انجام میدهد، در محدوده جغرافیایی کرمان و آذربایجان شرقی صورت میگیرد.
دنیایاقتصاد-فاطمه بابالو:
شرکتهای معدنی میتوانند در کنار شرکتهای بزرگ سوختهای فسیلی مانند اکسون موبیل، اوسیدنتال پترولیوم و اکوینور، روی لیتیوم به عنوان یک راه نجات بالقوه در میان قیمت پایین و عرضه بیش از حد فلزات باتری، سرمایهگذاری کنند. تجربه نفتیها در تزریق یا بیرون کشیدن آب به آنها کمک میکند تا از آبشور حاوی لیتیوم در فرآیندی که به آن DLE میگویند استفاده کرده که برای شرکتهای نفتی قیمت تمامشده پایینتری دارد.
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
تابستان به روال طبیعی برای صنایع با افزایش چشمگیر تقاضا همراه است اما با توجه به اینکه از برنامه ششم توسعه سرمایهگذاری در تولید برق تقریبا متوقف شد، ناترازی برق هر سال بیش از سال گذشته آشکارتر شد تا جایی که امروز این رقم در برخی گمانهزنیها به ۱۸هزار مگاوات رسیده است که حدود ۲۵درصد ظرفیت کل تولید برق کشور به شمار میرود.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
بر اساس قانون و با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو، صنایع انرژیبر مکلف شدهاند که حداقل ۹هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵درصد و هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی خود احداث کنند. در این میان صنایع معدنی، جزو یکی از صنایعی در کشور بهشمار میروند که در زمینه ایجاد نیروگاه بیش از سایر صنایع پیشقدم بودهاند. در این راستا نیز باید یادآور شد که صنعت فولاد بیش از صنایع معدنی دیگر، اقدام به تاسیس نیروگاه برق کردهاند، بهگونهای که سهم آنها در احداث نیروگاه در میان صنایع معدنی و بزرگ هماکنون به ۷۳درصد رسیده است.
گالیوم فلزی است که در گوشیهای هوشمند، کیت رادار و موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. از زمانی که چین شروع به افزایش ظرفیت کرد، بسیاری از تولیدکنندگان خارج از آسیا که این فلز را با قیمتی بالاتر از هزینههای تولید به فروش میرساندند از بازار این فلز خارج شدند. به گزارش فایننشال تایمز، غلبه بر تسلط چین در گالیوم آسان نخواهد بود و جایگزینی یک ماده معدنی به جای دیگری نیاز به زمان و هزینه دارد. بر اساس گزارش سازمان زمینشناسی ایالات متحده، چین اکنون ۹۸درصد از تولید اولیه گالیوم با خلوص پایین را کنترل میکند. هنگامی که پکن کنترل صادرات را در سال گذشته اعمال کرد، خریداران در سایر نقاط جهان دچار سردرگمی شدند. این موضوع باعث شده است که قیمت گالیوم در اروپا تقریبا دو برابر شده و دسترسی به یک ماده معدنی کلیدی برای تراشههایی با کاربردهای نظامی و غیرنظامی محدود شود.
معاون مالی و اقتصادی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان گفت: برای دستیابی به سه عامل اصلی رونق اقتصادی، رفاه اجتماعی و توسعه باید از ظرفیت شرکتهای بزرگ و پیشران استفاده کرد. محمد زمانیان، معاون مالی و اقتصادی شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان درخصوص سه عامل اصلی و تاثیرگذار بر اقتصاد کشور گفت: سه عامل مهم و تاثیرگذار بر اقتصاد کشور شامل رونق اقتصادی، رفاه اجتماعی و توسعه اقتصادی است که برای دستیابی به آنها میتوان از ظرفیت شرکتهای بزرگ و پیشران استفاده کرد.
دنياي اقتصاد:
کمبود بلندمدت آنتیموان به عنوان فلزی کمیاب، یک ماده حیاتی در زنجیره تامین دفاعی، میتواند خطر امنیتی ایجاد کند. در سالهای اخیر، تغییر جهانی به سمت انرژی سبز تقاضای جدیدی برای آنتیموان ایجاد کرده است که در تولید سلولهای خورشیدی استفاده میشود .
دنیایاقتصاد:
در حاشیه برگزاری بیستوچهارمین نمایشگاه صنعت ساختمان دو فعال صنعت تجهیزات برقی از مشکلات متعدد تولید و عدمحمایت مسوولان از صنایع سخن گفتند. در ابتدای این گفتوگو محمدرضا رضایی امیری، مدیرعامل شرکت ایریککابل افق در خصوص مهمترین درخواست تولیدکنندگان و بنگاههای صنعتی از دولت و به خصوص وزیر صمت گفت: این بحث گستردهای است چرا که موانع و مشکلات متعددی مقابل تولیدکنندگان قرار دارد. شعار بیشتر سالهای اخیر در رابطه با تولید بوده ولی عملا کمترین حمایت از تولیدکننده وجود داشته است. با توجه به همین مشکلات تولیدکنندگان و صنعتگران انتظار حمایت بیشتری از وزارتخانههای صمت و دارایی را دارند.
دنیای اقتصاد:
سالهاست صنعت فولاد یکی از صنایع پیشرو در کشور محسوب میشود که چابکی عملکرد، توسعه چندوجهی، رویکرد عالمانه و توجه به تکنولوژیهای نوین و خلق آن از ویژگیهای برجسته این صنعت است اما زنجیره ارزش فولاد هماکنون از جایگاه ذاتی آن یا برنامههای مطرح شده چند گام عقب افتاده است. ارزش صادرات ۷.۶ میلیارد دلاری فولاد کشور در سال ۱۴۰۲ زیبنده این صنعت نیست و بسیار کمتر از توانمندیهای آن محسوب میشود. عدمالنفع صنعت فولاد به دلیل توقفهای مستمر در تولید با محوریت ریسک تامین انرژی را باید به عنوان یک گلوگاه برجسته برای تولید و توسعه صنعت فولاد در نظر گرفت.
دنیایاقتصاد – سارا اصغری:
قطع شدن برق صنایع معدنی مختلف، طی سالهای اخیر علاوه بر کاهش میزان تولید این واحدها و خسارتهای مالی و عدمالنفعهایی که برای آنها به همراه داشته که بارها به این موضوع از طریق رسانهها پرداخته شده است، سبب آسیبهای بسیاری در روند و خط تولید و حتی نیروی انسانی آنها میشود که بعضا برای برخی از این صنایع جبرانناپذیر است.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
بر اساس آخرین آمار منتشرشده، ایران از رتبه نهمین تولیدکننده فولاد جهان تنزل کرد و دوباره به رتبه دهم خود طی سالهای گذشته بازگشت. بنا بر آخرین آمار انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد ایران در ژوئیه سال ۲۰۲۴ نسبت به ژوئیه سال ۲۰۲۳، با کاهش ۱۸.۷درصدی روبهرو شده است، در این میان محتملترین دلیل این کاهش تولید را میتوان قطعی برق واحدهای فولادی در تابستان ذکر کرد.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
سیدمحمد اتابک با کسب ۲۳۱ رای موافق، چهارشنبه ۳۱ مردادماه ۱۴۰۳ از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رای اعتماد گرفت و سکانداری وزارت صنعت، معدن و معدن را عهدهدار شد. در این میان فعالان حوزه معدن، چشم انتظار برنامههای این وزارتخانه در راستای ارتقای این حوزه مهم هستند که میتواند جایگزین اقتصاد نفتی در کشور باشد.
دنیایاقتصاد- فاطمه بابالو:
بندر بن ابراهیم الخرایف، وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی در جریان بازدید از شرکتهای بزرگ معدنی و مراکز فناوری تخصصی در سانتیاگو، شیلی، فرصتهای سرمایهگذاری در تولید و فرآوری سنگهای لیتیوم، مس و آهن را بررسی کرد. این بازدید به معنی تعامل بیشتر شرکتهای عربستانی با شیلی با محوریت کودلکو است که میتواند گام جدیدی برای توسعه معدنی عربستان به شمار رود.
مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک گفت: پارسال ۴۷۹۰ میلیارد ریال ضمانتنامه صادر شده بود که پیشبینی میشود این رقم امسال با رشد ۱۰۰درصدی به ۸ هزار میلیارد ریال برسد. محمدحسین مقیسه مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک در گفت و گو با مهر با بیان اینکه صندوق در سال ۱۳۸۳ با ۵۰میلیارد تومان سرمایه شروع به کار کرد، گفت: اولین افزایش سرمایه صندوق در سال ۱۳۹۰ رخ داد و از محل منابع مختلف به ویژه از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه طی سالهای گذشته، میزان سرمایه صندوق افزایش یافت و هم اکنون به ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
دنیایاقتصاد – سارا اصغری:
نرخ بازگشت ارز صادراتی فولادسازان، برای واردات محصولات موردنیاز این شرکتها یا شرکتهای همگروه توافقی شد. محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به تازگی اعلام کرد که کمیته بازگشت ارز حاصل از صادرات با بهرهگیری از ظرفیت تبصره بند ۱ ماده ۸ آییننامه فوق، در راستای توسعه صادرات صنایع فلزی از یکسو و تامین مصارف ارزی زنجیره مذکور از قبیل تامین مواد اولیه، تجهیزات و ماشینآلات و همچنین تامین انرژیهای موردنیاز این صنعت از سوی دیگر، امکان واردات در ازای صادرات آنها و سایر شرکتهای همگروه را با نرخ توافقی مجاز اعلام کرد.
دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو:
لیتیوم، کبالت، مس، گرافیت، نیکل و خاکهای کمیاب که معمولا به عنوان «۶ بزرگ» شناخته میشوند چهرهای از آینده شرکتهای معدنی هستند که در مسیر انتقال انرژی یا انقلاب انرژیهای نو بیش از سایرین نقش خواهند داشت. نکته بسیار مهمی که شرکتهای معدنی نباید از آن غافل شوند.
دنیای اقتصاد:
کمیتهای در مجلس سفلی مکزیک دو مورد اصلاح قانون اساسی را تصویب کرد که استخراج معادن روباز و فرکینگ (شکست) را ممنوع میکند. این پیشنهادها از بهرهبرداری از آب در مناطق کمیاب؛ به استثنای استخراج در مناطق پرجمعیت برای مصارف خانگی جلوگیری میکند. قانونگذاران در ماه سپتامبر در مجلس عوام در این مورد بحث خواهند کرد. به گزارش ماینینگ، این دو مورد بخشی از بسته گستردهتری از تغییرات قانون اساسی هستند که در ابتدا توسط رئیسجمهور آندرس مانوئل لوپز اوبرادور در فوریه ارائه شد، که شامل محدودیتهایی در استفاده از ذرت اصلاح شده ژنتیکی و پیشنهادی برای بازسازی ساختار غذایی مکزیک است.
دنیایاقتصاد:
جنگ تجاری چین نهتنها بازارهای معدنی و فلزات کمیاب را درنوردیده بلکه به سراغ صنعت فولاد رفته است که اینبار از آمریکای لاتین قربانی گرفته است. ادامه این جنگ آیندهای غیرقابل پیشبینی را رقم زده که نگرانیها را تعمیق میکند. تنها کارخانه فولاد شیلی گفته است که در مقابل رقابت با واردات ارزان چینی تعطیل خواهد شد و این ضربهای به دولت این کشور است که در اوایل سالجاری برای نجات فولاد شیلی تعرفههایی را بر فولاد چینی وضع کرده بود. به گزارش فایننشالتایمز؛ این کشور آمریکای جنوبی برای نجات کارخانهای که توسط CAP اداره میشود، بر بزرگترین شریک تجاری خود تعرفه وضع کرده بود. کارگران فولاد در اعتراض به تعطیلی کارخانه فولاد هوآچیپاتو در تالکاهوانو، شیلی، در ماه آوریل اعتراض کردند.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
قیمت تمامشده در صنعت فولاد یکی از عوامل تاثیرگذار بر رقابتپذیر شدن این صنعت مادر محسوب میشود؛ البته قیمت تمامشده در زنجیره فولاد در بالادست و پاییندست آن، قدری با یکدیگر متفاوت است. مهمترین عوامل تاثیرگذار بر کاهش قیمت تمامشده تا تولید شمش را میتوان در میزان مصرف انرژی، دسترسی به مواد اولیه و استفاده از فناوریهای بهروز و هزینههای حملونقل برشمرد. لیکن در زنجیره پاییندست فولاد که محصولات نهایی و بخش نوردکاری حضور دارند، مهمترین عامل تاثیرگذار بر بهای تمامشده، مواد اولیه یا همان قیمت شمش فولادی است که در بالادست این زنجیره به تولید میرسد.
دنیای اقتصاد:
شرایط حاکم بر اقتصاد ایران و چالشهای فرآروی کشور در حوزه تحریمها باعث شده بسیاری از نوآوریها در صنایع گوناگون از جمله سنگ کاهش یابد و این موضوع جایگاه کشور را در رتبهبندیهای جهانی کاهش داده است. این در حالی است که برخی موضوعات همچون مسائلزیستمحیطی یا موضوعات مرتبط با راه و شهرسازی نگرانیهایی را همواره متوجه واحدهای فعال در حوزه سنگ میکند. فعالان این حوزه با اشاره به اینکه این صنعت سهم خوبی را از منظر اشتغالزایی به خود اختصاص داده و از سوی دیگر میتواند منابع ارزی صادراتی خوبی را برای کشور به ارمغان آورد میگویند دولت باید سیاستهایی را در نظر بگیرد که موانع موجود را از مسیر مرتفع سازد و در عین حال فرصتهای جدیدی را برای خلق ارزش ایجاد کند. در این مطلب در گفتوگو با حسین نکاحی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی به بررسی مشکلات موجود در این صنعت پرداختهایم:
دنیایاقتصاد:
پنل تشکلهای صنفی، عدم موفقیت و سرمایه اجتماعی محدود با حضور بهرام شکوری، رئیس انجمن سنگ ایران؛ زیبا یزدانی، دبیر انجمن سنگ ایران؛ غلامرضا نازپرور، رئیس خانه معدن استان خراسان رضوی؛ محمد امیری، رئیس انجمن سنگ استان خراسان رضوی و احسان صلواتیفر، فعال صنعت سنگ در حاشیه سومین نمایشگاه بینالمللی سنگ مشهد در غرفه گروه رسانهای دنیایاقتصاد برگزار شد و چالشهای صنعت سنگ مورد بررسی قرار گرفت. در این نشست، شکوری با انتقاد از قطعی گاز و برق اعلام کرد که درخواست ما از دولت این است که ما را با دنیا هموزن کنند؛ سوخت ارزان ندهند اما برق و گاز را هم قطع نکنند.
محسن ایرانزاد در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت روز خبرنگار با جمعی از نمایندگان رسانههای خبری در محل پالایشگاه نفت تهران برگزار شد به تشریح عملکرد این پالایشگاه پرداخت و از دستاوردها و برنامههای آتی این پالایشگاه بهویژه در حوزه بهبود کیفیت فرآوردههای نفتی و ارتقای سطح زیست محیطی و همچنین اهمیت توسعه پایدار و مسوولیتهای اجتماعی این شرکت سخن گفت. مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران در خصوص پروژه بنزینسازی پالایشگاه نفت تهران گفت: این پروژه تاکنون ۸۶درصد پیشرفت داشته است و تا سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری خواهد رسید .وی تاکید کرد: تلاش داریم مقدار پیچیدگی پالایشگاه تهران را تا سال ۱۴۱۰ به ۱۲ برسانیم.
شرکت جهانفولاد سیرجان در دستاوردی دیگر برای تحقق استانداردهای بینالمللی و بهروز دنیا، موفق به دریافت گواهینامه ایزو ۱۰۰۱۵ شد. این موفقیت طی برنامه یکساله علمی و مدون براساس سیاستهای کلان مدیریتی و تعهد شرکت جهانفولاد به ارتقای مداوم چرخه دانش فنی و تخصصی کارکنان در راستای استفاده حداکثری از استعدادهای نیروی انسانی و در نتیجه نیل به رشد و بهبود عملکرد سازمانی حاصل آمد. شرکت جهانفولاد سیرجان با پیادهسازی، اجرا، ارزیابی و ممیزی نظام جامع مدیریت شایستگی و توسعه فردی استعدادها، مطابق پیشرفتهترین الگوهای جهانی و منطبق بر آخرین نسخه استاندارد، موفق به دریافت گواهینامه استاندارد اثربخشی آموزش در سازمانها شد. با تلاش و همت مدیران و کارکنان شرکت جهانفولاد سیرجان، اولین رکورد ماهانه تولید آهن اسفنجی به میزان ۶۶ هزار و ۳۲۴ تن، معادل ۷۰ درصد ظرفیت اسمی کارخانه احیا شماره ۲ به ثبت رسید. این موفقیت جدید که در سایه الطاف الهی حاصل آمد، برگ زرین دیگری در کارنامه عملگرایی شرکت جهانفولاد به منویات رهبر معظم انقلاب در سال جهش تولید با مشارکت مردم است.
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
صنعت گچ در ایران با وجود عمر بیش از ۵۰ سال، از نظر به روزرسانی ماشین آلات و تولید محصولات جدید از رتبه بسیار پایینتری نسبت به کشورهای دیگر برخوردار است و این در حالی است که از نظر کمی و تعداد کارخانهها شاید جزء ۳ کشور ابتدای لیست باشد؛ در واقع به گفته فعالان صنعت گچ بیش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ واحد تولید گچ در کشور فعال هستند و این در حالی است که میزان نیاز کشور با توجه به تعداد پروانههای ساختمانی صادر شده توسط شهرداریها با کمتر از ۱۰۰ واحد قابل تامین است؛ در واقع وجود ۴۰ کارخانه با ظرفیت هر کدام ۱۵۰۰ تن میتوانست علاوه بر تامین نیاز کل کشور، صادرات را هم پوشش دهد اما امروز ۶۰۰ کارخانه گچ در کشور دارای مجوز هستند و طبیعی است که وقتی میزان تولید ۱۵ برابر تقاضا باشد ارزانی بیرویه اتفاق میافتد؛ پدیدهای که تا حدودی میتوان ریشههای آن را در زمان اجرای طرح مسکن مهر جستوجو کرد؛ زمانی که زمزمههای اجرای طرح مسکن مهر به گوش میرسید بسیاری از افراد برای دریافت این مجوزها اقدام کردند و وزارت صمت بدون توجه به نیاز کشور در مناطق مختلف مجوزهای بسیار زیادی را صادر کرد که هر چند در بدو تولید با توجه به ساخت مسکن در شهرهای جدید وضعیت تقریبا مطلوبی داشتند اما در ادامه که این طرح دچار افول شد، در سالهای بعد تقاضا برای این محصول به حداقل رسید؛ بنابراین امروزه به دلیل حجم بالای تولید که ۹۹ درصد آن به شکل پودری و در کیسهها عرضه میشود، اغلب واحدهای تولیدی کمتر از ظرفیت اسمی تولید میکنند.
دنیایاقتصاد:
هرچقدر از اهمیت نیروی انسانی و جذب و نگهداشت آن در شرکتها غافل شویم گویی دست خود را برای آینده بستهایم. این مطلبی است که هماکنون در اغلب بنگاههای اقتصادی نمود داشته ولی به مرور زمان باید منتظر وخامت اوضاع مخصوصا در شرکتهای صنعتی و معدنی باشیم. به مرور زمان جذب و نگهداشت نیروی انسانی به اولویت اصلی بدل خواهد شد زیرا یاد گرفتهایم با سایر مشکلات دست و پنجه نرم کنیم ولی این مشکل احتمالی ویژگیهای متفاوتی دارد.
تعداد مجتمعهای پتروشیمی کشور در ۱۰ سال آینده از ۸۰ مجتمع کنونی به ۲۰۰ مجتمع میرسد. این آماری است که شاهمیرزایی معاون وزیر نفت در ۱۵مرداد ماه جاری اعلام کرد. تنها دو روز پس از اعلام وی و در نشست خبری پترول، مدیرعامل شرکت پتروشیمی لردگان از تعطیلی این واحد بر اثر قطعی گاز خبر داد. وی که نسبت به روندهای موجود منتقد بود گفت: این مجتمع از ۸۶درصد ظرفیت تولید خود بهره میگیرد. وی افزود: لردگان در شرایط سخت تحریم ساخته شده و اشتغالزایی مناسبی در منطقه کمبرخوردار ایجاد کرده است. وی به ثبت رکورد تولید ۷۰۰هزار تن اوره پتروشیمی لردگان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: این مجتمع پارسال بیشترین افزایش تولید را در بین پتروشیمیهای کشور داشت.
دنیای اقتصاد:
شرکتهای صنعتی اوضاع مساعدی ندارند که شاید برای صنایع بزرگ و انرژیبر، ناترازی برق اثر بزرگتری داشته باشد. واقعیتی که نمیتوان نادیده گرفت آن است که صنعت فولاد مخصوصا در واحدهای قوس الکتریکی و صنایعی که از برق در فرآیندهای الکترولیز خود استفاده میکنند بیش از همه از این ناترازی رنج برده و در فاز بعدی صنایع ساختمحور هستند که تولید آنها اغلب به کمک برق رقم میخورد. این صنایع روزهای سختی را سپری میکنند.
دنیای اقتصاد:
امروزه بخش معدن دنیا در حال حرکت به سمت معدنکاری هوشمند است تا بتواند هزینههای تولید را کاهش و بهرهوری در این بخش را افزایش دهد، اما بخش معدن ایران با وجود عقبماندگی چندساله در حوزه اکتشافات که حالا باید آن را به موازات هوشمندسازی پیش ببرد، در حال ورود به بحران دیگری به نام نیروی انسانی متخصص است؛ در واقع نیروی کار ارزان و متخصص که یکی از مهمترین دغدغههای کارفرمایان معدن و صنایع معدنی به شمار میرود و در کشور ما کاملا در دسترس بود، به یک چالش عمومی تبدیل شده است.
دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو:
شرکت آلبمارل مستقر در ایالات متحده برنامههای توسعه خود را در بحبوحه تلاش برای پردازش فرآوری مواد معدنی کلیدی برای خودروهای الکتریکی، کاهش میدهد. بزرگترین شرکت تولیدکننده لیتیوم در جهان، از دولتها خواسته است تا برای کاهش تسلط چین بر بازار مواد معدنی که فلزات موردنیاز در ماشینهای الکتریکی را تامین میکنند، مداخله کنند.
دنیای اقتصاد:
کودها در گذشته بیشتر شامل محصولات پتروشیمی با محوریت کود اوره تولید و مصرف میشدند ولی به مرور زمان با رشد دانش، استفاده از مواد معدنی در تولید آنها رونق گرفته تا جایی که به یک تجارت پرسود معدنی در جهان تبدیل شده است. این روند در کشور ما نیز ردپای محکمی از خود بر جای گذاشته است و این شرایط احتمالا در جهان در حال توسعه است اما در کنار آن هزینه بالای حملونقل به دلیل قیمت نسبتا پایین به یک دوگانه مهم تبدیل شده تا جایی که ناخودآگاه برخی معادن محلی ارزش اقتصادی پیدا میکنند یا اکتشافات جدید رونق میگیرد.
کیوان جعفری طهرانی/کارشناس ارشد بازار بین الملل آهن و فولاد
در دولت سیزدهم به علت تغییرات متعدد مقررات ، وضع عوارض صادراتی، شوکهای پی در پی و درنهایت نیز وضع بخشنامه بابت برگشت صد درصد ارز به سامانه (نیما و مبادله) خسارت زیادی به بدنه صادرات وارد شد. در واقع همه این عوامل باعث شد که شاهد اثرات مخرب توقف صادرات حتی تاکنون که ۴ ماه از سال میگذرد، باشیم. در این میان حجم قابلتوجهی از محصولات معدن و صنایع معدنی کشور که قابلیت صادرات داشتند، به دلیل همان دستورات خلقالساعه همچنان بدون مشتری روی زمین مانده است.
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
امروزه مردم جهان در حال تجربه کردن تحولی بزرگ هستند که از آن به نام انقلاب صنعتی چهارم یاد میکنند و همانطور که متخصصان امر میگویند این انقلاب با هدفهایی همچون اتوماسیون هوشمند فراگیر، از فناوریهای جدید روز از جمله اینترنت اشیا و هوش مصنوعی استفاده میکند اما در کشور ما سرعت نفوذ هوشمندسازی در صنایع مختلف متفاوت بوده و با وجود اینکه در معدن و صنایع معدنی باعث کاهش هزینهها، صرفهجویی در زمان، منابع و ارتقای بهرهوری نیروی انسانی فعال میشود، همچنان اغلب معادن، از پتانسیلهای هوشمندسازی بهره چندانی نمیبرند که عوامل مختلفی باعث اجتناب بخش معدن از این تحول بزرگ جهان شمول شده است.
صنعت فولاد ایران در دهههای اخیر طرحهای توسعه متنوعی را به خود دیده است اما در این میان شاید کمترین شرکتی باشد که به اندازه فولاد اکسین، توسعه و افزایش ظرفیت تولید آن نقش اساسی در پیشبرد اهداف کلان اقتصادی بهخصوص در بخشهای حیاتی نظیر نفت و گاز داشته باشد. این شرکت در حالی ۹۰درصد از توان تولید خود را به ورقهای API اختصاص داده و به تنهایی تمام نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را تولید میکند که نبود آن به منزله نیاز به واردات یا تعطیلی فعالیتهای توسعهای در این بخش از اقتصاد کشور است.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
در ماه نخست سالجاری شاهد کاهش صادرات فولاد بهصورت چشمگیری بودیم، بهگونهای که آمار کاهش ۷۶ درصدی فولاد در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته، حکایت از این موضوع داشت که دیگر غولهای فولادی انگیزهای برای صادرات ندارند.
دنیایاقتصاد:
هدف؛ عنصر اساسی است که جهت و معنا را نه فقط به ابتکارات پایداری یک شرکت، بلکه به کل دلیل وجودی آن ارائه میدهد. هدف سوختی است که استراتژیهای پایداری شرکتی موفق را هدایت میکند و شرکتهایی را که در ابتکارات خود موفق میشوند از آنهایی که موفق نمیشوند متمایز میکند. با گنجاندن هدف در قلب استراتژیهای پایداری خود، شرکتها نهتنها میتوانند به اهداف زیست محیطی و اجتماعی خود دست یابند بلکه اعتماد، وفاداری و موفقیت بلندمدت را نیز ایجاد میکنند. گزارش زیر برگرفته از مصاحبه با «هدر پروسر» مدیرعامل و مشاور پایداری آسیا-اقیانوسیه است که بخشهایی از آن را ملاحظه میکنید.
به گزارش روابط عمومی، محمد گلیپور مدیر کارخانه کنسانترهسازی فولاد سنگان گفت: برنامه سالجاری دستیابی به تولید ۵میلیون تن کنسانتره است که طی ۳ماه ابتدایی سال با تولید یکمیلیون و ۲۰۰هزار تن کنسانتره حدود ۹۸درصد این برنامه محقق شده است. وی گفت: عملکرد شرکت فولاد سنگان در سال۱۴۰۳ شامل رکورد تولید روزانه ۱۹هزار و ۲۰تن و رکورد تولید ماهانه ۴۵۰هزار تن در اردیبهشتماه بوده است. این در حالی است که ظرفیت تولید ماهانه کارخانه ۴۱۵هزار تن است و برنامه سال جاری دستیابی به تولید ۵میلیون تن کنسانتره است که طی ۳ماه ابتدایی سال با تولید یکمیلیون و ۲۰۰هزار تن کنسانتره حدود ۹۸درصد این برنامه محقق شده است.
دنیای اقتصاد-سجاد موسوی:
تامین برق واحدهای صنعتی توسط خود صنایع، رویهای است که با تنگنای تامین برق همسانانگاری شده است؛ درحالیکه بسیاری از صنایع از این توان برخوردار نیستند و نمیتوان گفت این رویه، یک رویکرد غالب در صنعت است اگرچه شاهد هستیم فولادیها از پیشقراولان این رویکرد مثبت هستند. صنایع ویژگیهای بسیار متنوعی دارند و این امکان که هر واحد صنعتی یا هر شهرک صنعتی بخواهد برق خود را رأسا تولید و تامین کند در واقع عملی نیست. این در حالی است که سرمایهگذاریهای جذابی روی انرژیهای تجدیدپذیر با محوریت برق خورشیدی صورت گرفته است و این روند باز هم ادامه دارد.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
یکی از عوامل اصلی برای جذب سرمایهگذاری در حوزه معدن، استانداردسازی معادن است. از نظر بخش خصوصی، استانداردسازی معادن جزو حوزههایی است که مغفول مانده است و میطلبد که بیش از پیش به این امر توجه شود. بدون شک اطلاعات دقیق از معدن با توجه به استانداردهای جهانی باید در اختیار سرمایهگذار قرار بگیرد تا آنها با آگاهی بیشتر به این حوزه ورود پیدا کنند. البته مطالعات استانداردسازی معادن بهعنوان یک امر زیرساختی جزو وظایف دولتی است.
دنیایاقتصاد:
هوش مصنوعی با بهینهسازی عملیات، بهبود ایمنی و حمایت از شیوههای پایدار، پتانسیل بسیار زیادی برای تغییر صنعت معدن ارائه میدهد. با ادغام فناوریهای هوش مصنوعی در فرآیندهای خود، شرکتهای معدنی میتوانند علاوه بر افزایش استخراج منابع، هزینههای عملیاتی و اثرات زیستمحیطی را کاهش دهند. استقبال از هوش مصنوعی برای شرکتهای معدنی با هدف رقابت و مسوولیتپذیری در صنعت، ضروری است. صنعت معدن در حال تجربه یک تغییر متحولکننده است که توسط هوش مصنوعی (AI) هدایت میشود. از بهینهسازی فرآیندهای استخراج و افزایش ایمنی گرفته تا نگهداری دادههای پیشبینیکننده و مدیریت زیستمحیطی، هوش مصنوعی در حال متحول کردن جنبههای مختلف عملیات معدن است. این مطلب موارد استفاده حیاتی از هوش مصنوعی در صنعت معدن را بررسی کرده و نشان میدهد که چگونه نوآوریهای مبتنی بر هوش مصنوعی باعث بهبود کارآیی، ایمنی و پایداری میشوند.
دنیایاقتصاد:
پیشرفت فناوری هوش مصنوعی در حال تغییر شکل فرآیندهای استخراج سنتی و معرفی سیستمهای خودکاری است که کارآیی تولید را بهینه میکند. دوران کار دستی گذشته است، زیرا سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی مسوولیت عملیات را بر عهده میگیرند و بهرهوری را در سراسر جهان افزایش میدهند.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
صنایع سرب و روی در کشور به مسائل و مشکلاتی دچار شدهاند که عموم صنعتگران به آن مبتلا هستند؛ بنابراین فعالان این حوزه از دولت چهاردهم انتظار دارند این دولت درصدد مرتفع ساختن مسائل عمومی باشد که تولیدکنندگان را با چالش روبهرو کرده است که در این راستا میتوان به موضوع بازگشت ارز صادرکنندگان به دولت، ناترازی انرژی و قیمتگذاری دستوری اشاره کرد.
دنیای اقتصاد-سیدسجاد موسوی:
صنعت آلومینیوم از اهمیت و کاربرد فراوانی در صنایعی مانند ساختمان، حمل ونقل هوایی، ریلی، کشتیسازی، خودروسازی و... برخوردار است و افزایش تقاضای جهانی آلومینیوم به واسطه جنگ اوکراین و روسیه منجر به رشد قیمت این فلز شده است. همچنین کارشناسان بر این باورند که با توجه به میزان آلودگی بسیار پایین فلز آلومینیوم در برابر انواع دیگر فلزات، در سالهای آتی برای انتقال انرژی از فلز آلومینیوم استفاده می شود و همین امر باعث افزایش عرضه و تقاضا در بازار جهانی آلومینیوم و افزایش تولید آلومینیوم در دنیا میشود. در کشور ایران اگرچه آلومینیوم در بورس کالا عرضه میشود، اما مسائل مختلفی مانند کمبود عرضه این فلز بارها مورد انتقاد صنایع پاییندست قرار گرفته است؛ بنابراین به جای اینکه زنجیره پاییندست با استفاده از آلومینیوم، کالاهای با ارزش افزوده بالا تولید کنند، آلومینیوم تولیدی به صورت شمش به کشورهای دیگر با قیمتهایی حتی ارزانتر از قیمت داخلی صادر میشود و شاهد استفاده از فلزات دیگر به جای آلومینیوم در برخی کالاهای داخلی و افت کیفیت هستیم.
دنیایاقتصاد، اصفهان:
پالایشیها در اصفهان اخبار خوبی از خانه مخابره کردند، با پایان مجمع عمومی عادی سالانه منتهی به پایان سال مالی گذشته، پالایش نفت اصفهان که این روزها هلدینگ پتروپالایش اصفهان خوانده میشود، توانست ۶۱۰ ریال به ازای هر سهم بین سهامداران خود تقسیم کند.
با توجه به محدودیتهای شدید برق برای فولادسازان، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامهای به وزارت نیرو ضمن انتقاد از اجرایی نشدن توافقات فیمابین مبنی بر لحاظ کردن نظرات کارشناسی این انجمن در اعمال محدودیتهای برقی فولادسازان و همچنین تحویل کامل برق تولیدی توسط نیروگاههای احداث شده توسط کارخانههای فولادی و قراردادهای دوجانبه، پیشنهادهای سه گانهای را در این خصوص مطرح کرد.
در حال حاضر موضوع قطعی برق یکی از معضلات اصلی صنعت تولید فولاد است. این موضوع در صنعت تولید فولاد اثر منفی و مستقیمی داشته و خسارت آن جبرانناپذیر است. مدیرعامل شرکت فولاد خرمدشت تاکستان با اعلام این مطلب در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» گفت: در صنعت تولید فولاد چند سالی است که دچار مشکل کمبود انرژی و ناترازی انرژی (برق و گاز) هستیم به این صورت که به مدت حدود ۳ ماه در فصل زمستان دچار مشکل کمبود گاز و به مدت حدود چهار ماه در فصل تابستان دچار مشکل کمبود برق هستیم.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
حوزه معدن و صنایع معدنی، دچار مسائل و مشکلاتی است که خروج از این مشکلات، نیازمند راهکارهای دولتی است؛ حتی به اعتقاد فعالان این حوزه، بخش مهمی از مسائل بخش معدن و صنایع معدنی، ریشه در تصمیمات دولتی دارد که در این راستا ضروری است دولت جدید، با اهتمام ویژه به حوزه معدن، بازنگریهای جدی برای حل این مشکلات در پیش بگیرد؛ حوزهای که نگاه حاکمیتی آن را جانشین اقتصاد نفتی برمیشمرد.
مدل روابط عمومی شرکت مادرتخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) با عنوان «توانمندسازی سازمانها، مدل استراتژیک روابط عمومی برای ارتقای ارزش بازار » در انجمن بینالمللی روابط عمومی (ipra) پذیرفته و درج شد. این مدل که بر اساس مولفههای مربوط به روابط عمومی مالی پایهگذاری شده است طی مقالهای در سایت انجمن روابط عمومی به طور کامل معرفی و شرح داده شد.در بخشی از این مقاله در توضیح مدل روابط عمومی میدکو آمده است : این مقاله یک مدل روابط عمومی استراتژیک جامع را توضیح میدهد که برای افزایش ارزش بازارسازمانها طراحی شده است. این مدل بر اهمیت ارتباطات موثر، مشارکت رسانهای و سازماندهی رویداد در ایجاد شهرت برند و تقویت رشد تاکید میکند. این مدل با سازوکارهای مختلف( B۲B، B۲C، B۲G )سازگار بوده و حساسیت فرهنگی را برای کاربردهای جهانی برجسته میکند. علاوه بر این، معیارهای کلیدی برای اندازهگیری موفقیت را بررسی میکند و از سازمانها میخواهد که این مدل را اتخاذ کنند.
دنیای اقتصاد:
صنعت آلومینیوم در ایران با تکیه بر ظرفیت انرژی توسعهیافته است. با این وجود میزان مواد معدنی لازم برای تولید شمش یعنی بوکسیت در کشور محدود است و بخش مهمی از مواد اولیه موردنیاز برای تولید شمش با تکیه بر واردات تامین میشود؛ این در حالی است که تولیدکنندگان شمش، باید چالشهایی را در مسیر واردات مواد اولیه موردنیاز خود پشت سر بگذارند و مشکلات در شرایط تحریم و نبود تعاملات بینالمللی و پولی و بانکی میان ایران و سایر کشورها و همچنین نوسانات ارزی کشور روزبهروز بیشتر میشود؛ بنابراین صنایع تولیدکننده شمش آلومینیوم ناچارند در ازای صادرات، محصول اولیهشان را با کشور مقصد تهاتر کنند. از سوی دیگر زنجیره پاییندست آلومینیوم هم همواره از عرضه اندک و رقابت قیمتی بالا در بورس کالا گلهمند هستند و اعتقاد دارند دولت باید راهی را برای عرضه بیشتر تولیدکنندگان شمش و البته رفع مشکلات آنان برای تامین ارز جهت تامین مواد اولیه در پیش بگیرد.
دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو:
ذخایر معدنی فلزات صنعتی در سراسر منطقه آمازون وجود دارد. این مقاله مروری بر خاستگاه زمینشناسی آنها در منطقه و اهمیت اقتصادی آنهاست. برزیل، ونزوئلا و پرو بر تولید سنگآهن متمرکز شدهاند که در سالهای اخیر ۵۰ درصد رشد داشته است. در این کشورها مس نیز در حال بهرهبرداری است و اخیرا گسترش و تنوع به سمت فلزات استراتژیک لازم برای انتقال به انرژیهای تجدیدپذیر آغاز شده است. در ونزوئلا و پرو نمونههای مشابه دیگری از معادن وجود دارد که ورودیهای معدنی را برای تولید فولاد و آهن فراهم میکنند.
دنیایاقتصاد:
شرکتهای معدنی بسیاری در کشور وجود دارند که بسیاری از آنها به رغم توانمندیهای فنی، در ابعاد جهانی اغلب حرفی برای گفتن ندارند. این واقعیت با توانمندیها و ذخایر معدنی در کشور همخوانی ندارد. یکی از دلایل مهم آن را باید در ضعف اکتشافات معدنی در ایران جستوجو کرد، زیرا بخش اعظم کشور از اکتشافات معدنی بیبهره بوده و هنوز پتانسیل کشف ذخایر متوسط حتی بزرگ مخصوصا در اعماق وجود دارد. این نکته را باید در کنار متولیهای چندگانه در حوزه اکتشاف بررسی کرد که خروجی آن در نهایت این است که بسیاری از معادن متروکه نه تنها هنوز وارد چرخه تولید نشده بلکه حتی دلایل متروکه ماندن آنها نیز بعضا در هالهای از ابهام است.
دنیای اقتصاد:
با روی کار آمدن دولت چهاردهم بسیاری از صنعتگران امیدوارند موانع بخش معدن برداشته شود؛ موانعی از جمله ناهماهنگیها در سامانه جامع تجارت، محدودیتهای ورود ماشینآلات خارجی، بی عدالتی در دریافت مالیات و به طور کلی رفع موانع کسب و کار از این دستهاند؛ کارشناسان معتقدند کشور ما با یک درصد مساحت جهان، حدود ۱۰ درصد منابع معدنی را در خود جا داده و در صورت توجه به این بخش، قادر است جای صادرات نفت را بگیرد و نقش قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی ایفا کند.
دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو:
صنعت معدن در مواجهه با تقاضای در حال تغییر مصرفکنندگان، تغییرات سیاسی جهانی و پیشرفت در فناوری همواره در حال تکامل است. در سال ۲۰۲۴، چند روند جدید در معدن در حال ظهور است که آینده این بخش را شکل خواهد داد. استراتژیهای بهرهوری انرژی مانند بهبود سیستمهای تهویه و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر برای تامین انرژی تجهیزات افزایش یافته است. با دورشدن از روشهای سنتی، برخی شرکتها از دههها قبل برای دسترسی به منابع جدید، پردازش مجدد باطلهها را آغاز کردهاند. پیشرفتهای تکنولوژیکی با برجستهکردن شیوههای آسیبرسان به محیطزیست، شفافیت بیشتری را برای بخش معدن و فلزات به ارمغان میآورد.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
صنعت یکی از حوزههایی است که طی سالهای گذشته بابت ناترازی انرژی دچار خسارتهای بسیاری شده است. در این میان صنعت فولاد یکی از صنایعی بهشمار میرود که طی دو، سه سال گذشته با مشکل تامین برق پایدار مواجه بوده و بابت اعلام محدودیتهای مصرف برق از سوی دولت، میزان تولید آن تحتتاثیر قرار گرفته و روند کاهشی به خود گرفته و دچار زیاندهی بالایی شده است. در شرایطی که کشور از ناترازی انرژی در رنج است، قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق، صنایع انرژیبر را مکلف کرده که با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو، ۹هزار مگاوات نیروگاه حرارتی با بازدهی حداقل ۵۵درصد و هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و پاک تا پایان سال ۱۴۰۴ از محل منابع داخلی خویش ایجاد کنند.
دنیایاقتصاد:
در حال حاضر تقریبا در اکثر شهرکهای صنعتی مشکل تامین زیرساخت اعم از آب، برق و تصفیه فاضلاب وجود دارد. مساله دیگر آن است که دولت در هرزمانی که با کمبود منابع برق و گاز مواجه میشود، نسبت به قطع برق و گاز شهرکهای صنعتی اقدام میکند؛ با این نگاه که تمامی واحدهای مستقر در این شهرکها صنعتی هستند و مسکونی نیستند. مهدی بستانچی رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستمهای تهویه مطبوع با بیان این مطالب افزود: این موارد در حالی انجام میشود که قطع برق و گاز صنایع طبق ماده ۲۵ قانون بهبود کسبوکار غیرمجاز است و در صورت اجرا باید خسارتهای حاصل از این موارد به صنایع پرداخت شود .
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
منگنز یک فلز نسبتا فراوان است که به طور گسترده در سراسر پوسته زمین پخش شده است و علاوه بر منابع پوسته زمین، منگنز در مکانهایی که به طور گسترده در بستر دریا توسعه یافتهاند، وجود دارد. گریدهای بالاتر این سنگ معدنی حاوی ۱۰ تا ۲۰ درصد منگنز به همراه مقادیر قابل توجهی کبالت، مس و نیکل هستند. در سال ۱۸۵۶میلادی، یک فولادساز بریتانیایی، از منگنز برای بهبود توانایی فولاد تولید شده برای مقاومت در برابر نورد و آهنگری در دماهای بالا استفاده کرد و در اوایل قرن بیست و یکم، تولید منگنز در چند کشور سراسر جهان گسترش یافت و امروزه استرالیا، آفریقای جنوبی، چین، گابن و برزیل بزرگترین تولیدکنندگان منگنز به شمار میآیند. این ماده یک عامل ضروری در فولادسازی است که در آن ناخالصیهایی مانند گوگرد و اکسیژن را حذف کرده و خواص فیزیکی مهمی را به فلز اضافه میکند. برای این اهداف، اغلب به عنوان آلیاژ فرومنگنز یا سیلیکومنگنز استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران از صدور مجوزهای زیست محیطی مربوط به اجرای طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه تهران با الگوبرداری از طرح ارتقای کیفی نفت کوره پالایشگاه اصفهان خبر داد و گفت: با دریافت مجوزهای زیستمحیطی عملیات اجرایی این پروژه سرعت یافته و تا یک ماه آینده آغاز خواهد شد.
صبح دیروز ۱۲ تیرماه، عملیات اجرایی شهرک تخصصی زنجیره مس با حضور ویدئو کنفرانسی محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری آغاز شد. به گزارش روابط عمومی منطقه ویژه اقتصادی لامرد، صبح دیروز آیین آغاز احداث شهرک توسعه زنجیره مس، با حضور سرپرست ریاست جمهوری، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد و سایر مقامات استانی و محلی برگزار شد.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
بازار فولاد از ابتدای سال تاکنون با رکود همراه بوده و فولادسازان را نیز با مازاد تولید همراه کرده، مازادی که راه به بازارهای صادراتی نیز نبرده است. این بازار، این روزها نیز در انتظار بر سر کار آمدن دولت جدید است تا شاید با روی کار آمدن دولت چهاردهم، شاهد گشایشی در حوزه ساختوساز ایجاد شود که این عامل باعث تحرکی در این بازار شود. فعالان حوزه آهن و فولاد معتقدند که این بازار با سیاستهایی که دولت جدید در راستای ساختوساز بهکار میگیرد، میتواند از رکود کنونی خود خارج شود.
دنیایاقتصاد:
صنعت مبلمان چگونه از فناوری برای بهبود کارآیی و درآمد استفاده میکند؟ این تحقیق مبتنی بر داده بر مبنای روندهای برتر صنعت مبلمان در سال ۲۰۲۴ و براساس تجزیهوتحلیل بیش از ۱۳۰۰شرکت جمعآوری شده است. این روندها شامل مبلمان پایدار، طراحی چندمنظوره، ساخت روباتیک و موارد دیگر است. صنعت مبلمان با چالشهایی مواجه است که تولیدکنندگان را ملزم به انطباق با شرایط متغیر بازار میکند. اتلاف منابع و ردپای کربن بالا به عنوان نگرانیهای اصلی برجسته است. پیشرفتهای فناوری با اجازه دادن به تولیدکنندگان برای تولید اقلام عملی، پایدار و مقرونبهصرفه، این صنعت را تغییر میدهد. روندهای نوظهور صنعت مبلمان شامل فناوریهای سهبعدی، هوش مصنوعی، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، تجارت لمسی و... است.
دنیای اقتصاد- سارا اصغری:
تامین انرژی به یکی از چالشهای شرکتهای صنعتی مخصوصا حوزه فولاد تبدیل شده است. این نگرانی به یک اولویت تبدیل شده که شرکتهای فولادی خود برای گذار از این ریسک، به سمت سرمایهگذاری بر تولید انرژی متمایل شدهاند. نکته مهمی که میتواند ریسک تولید در صنعت فولاد را تعدیل کرده و به حمایت از صنعت انرژی در کشور منتهی میشود. نکته مهم اینکه احداث نیروگاه باید از دو مسیر مهم صورت پذیرد، یا تولید انرژی برق با سوختهای فسیلی یا استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر. هر دو این مسیرها در نهایت برای صنعت مفید است .
دنیای اقتصاد:
به نظر میرسد هوش مصنوعی تنها چند سال تا تبدیل شدن به بخش مهمی از زندگی همه ما فاصله دارد. ماشینهای خودران، خانههای هوشمند، روباتهای تحویلدهنده و ماشینآلات بصری؛ اکنون تقریبا در همه جا هوش مصنوعی را میبینیم. آنچه زمانی در نمایشهای علمی-تخیلی دیده میشد اکنون در زندگی واقعی قابل لمس است. تاثیر هوش مصنوعی به بستهبندیهای خردهفروشی نیز گسترش مییابد. در این مقاله، نگاهی به نقش هوش مصنوعی در تغییر شکل صنعت بستهبندی میاندازیم و آنچه را که میتوانیم در آینده بستهبندی ببینیم، مرور میکنیم.
معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: بزرگترین مزیت کشور ما این است که در یک شاهراه ارتباطی قرار گرفتهایم، اما متاسفانه به دلیل نداشتن زیرساختهای لجستیکی مناسب، آن چنان که باید از این مزیت راهبردی استفاده نکردهایم. به گزارش روابط عمومی هلدینگ دکا، مهدی ضیغمی در حاشیه بازدید از زنجیره ارزش هلدینگ دکا گفت: بزرگترین چالش ما این است که اگرچه در یک شاهراه قرار گرفتهایم، اما بهدلیل فراهم نبودن زیرساختهای لجستیکی، کریدورهای حملونقلی و ارتباطی ما شکل نگرفته است. وی با اشاره به مشکلات موجود در صنعت لجستیک از جمله بحث قوانین و مقررات، ثابت نبودن هزینهها و... اظهار کرد: کشور در موضوع تولید باکیفیت و صادرات تلاش میکند، اما نبود یک زنجیره پیوسته و هماهنگ در موضوع حملونقل، مشکلات را به صورت سلسلهوار به حوزه تولید و صادرات بازمیگرداند.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
نقش دولتها در توسعه بخش معدن و صنایع معدنی چگونه قابل ترسیم است؟ آیا دولتها برنامههای مدون و بلندمدت برای این حوزه تعریف کردهاند؟ در نبود یک برنامه بلندمدت در حوزه معدن و صنایع معدنی، این حوزه هماکنون با چه چالشهایی روبهرو است؟ انتظار فعالان حوزه معدن و صنایع معدنی از دولت جدید چیست و آیا دولت جدید میتواند انتظارات فعالان این حوزه را برای خروج از چالشهای پیشرو برآورده کند؟
دنیایاقتصاد:
دیجیتالیشدن انقلابی در عملیات بستهبندی ایجاد میکند و مزایای قابلتوجهی را از نظر کارآیی، پایداری و مشارکت مصرفکننده ارائه میدهد.
دنیای اقتصاد:
معدن در یک چهارراه سرنوشتساز شاید بحرانی قرار گرفته است. این صنعت باید مواد معدنی و فلزات بیشتری را برای انتقال انرژی تامین کند و در عین حال (انتشار کربن صفر مدنظر قرار داده) ردپای کربن را در سراسر فرآیندهای خود کاهش دهد. به علاوه باید به برداشتهای منفی عمومی از عملیات خود پاسخ دهد. این گزارش که توسط آژانس ملی علوم استرالیا تهیه شده، در مصاحبهای با۷۲۰ معدنچی از ۵۰ کشور جهان، چالشها و فرصتهای مربوط به انتقال انرژی، مجوز اجتماعی و توسعه فناوری را بررسی میکند.
رضا شریفی، مدیرعامل سابق شرکت فولاد اقلید، به عنوان مدیرعامل نیروگاه پویای کرمانشاه منصوب شد. شریفی در دو سال و نیم گذشته ماموریت راهاندازی و پیشبرد پروژه پیشران آهن اسفنجی شرکت فولاد اقلید را برعهده داشت و با موفقیت در راهاندازی این پروژه، این بار به عنوان مدیرعامل در شرکت نیروگاه پویای کرمانشاه منصوب شد.
به گزارش روابط عمومی، شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان در خردادماه و سهماه نخست سال ۱۴۰۳، عملکرد تولیدی بسیار درخشانی را به نمایش گذاشته است. برنامه تولید گندله در خرداد ماه ۴۴۵هزار تن بوده که با تلاش و همت کارکنان این شرکت، میزان ۴۷۸هزار تن تولید شده که نشان از تحقق ۱۰۵ درصدی برنامه تولید در خرداد دارد. عملکرد تولیدی این شرکت در سه ماه اول سالجاری، بیش از یک میلیون و ۴۵۰هزار تن بوده است و با توجه به پیشبینی برنامه تولیدی یک میلیون و ۴۲۵هزار تنی، شاهد تحقق ۱۰۱ درصدی برنامه تولید گندله در سهماهه هستیم.
دنیای اقتصاد-سارا اصغری:
برخی گمانهزنیها حکایت از آن دارد؛ اسقاط خودروهای فرسوده حدود ۱۰درصد ضایعات آهن کشور را تامین میکند، اگر در کشور به ظرفیت یک میلیون دستگاه اسقاط خودرو برسیم، به این معناست که ۲۲ درصدد ضایعات فلزی کشور با خودرو تامین میشود، اما این در حالی است که از سال گذشته تاکنون حدود ۱۳۰هزار خودروی فرسوده از چرخه خارج شدهاند. به نظر میرسد که برای خارج کردن خودروهای فرسوده مشوقهای حمایتی لازم است تا بتواند به صنعت اسقاط در کشور جان دوبارهای ببخشد.
دنیای اقتصاد-سید سجاد موسوی:
شاید در هیچ کشوری به اندازه کشور ما قوانین و دستورالعملهای فاقد کارآیی وجود نداشته باشد؛ در واقع بسیاری از قوانین نه تنها گرهی از مشکلات باز نمیکنند، بلکه خود تبدیل به سرعتگیر توسعه میشوند؛ حالا این روزها قصه سامانه جامع تجارت و مشکلات عجیب و غریب آن نقل محافل شده و تمامی صنایع را درگیر کرده است؛ از یکسو صنعتگران به کرات اعلام کردهاند که این سامانه در اغلب ساعات دچار اختلال است و هیچ کس پاسخگوی مشکلات این سامانه نیست و از سوی دیگر قوانینی که از طریق سامانه به اطلاع کاربران میرسند، در برخی مواقع آنقدر ضعیف و غیرقابل کارشناسی هستند که بین ابلاغ و ملغی شدنشان فقط ۲۴ ساعت فاصله است که از جمله این موارد میتوان به دستورالعمل یکشبه ممنوعیت ثبتسفارش به بازرگانان تا اطلاع ثانوی اشاره کرد؛ اتفاقی که به خاطر ایجاد جو روانی ظرف ۲۴ ساعت قیمت کالاها و تجهیزات را برای تولیدکنندگان تا ۲۰درصد افزایش داد.
دنیایاقتصاد:
مقررات طراحی زیست محیطی برای محصولات پایدار (ESPR) توسط کمیسیون اروپا به عنوان رویکردی برای ایجاد محصولات پایدارتر و چرخشی از نظر زیست محیطی در حال بررسی است و جایگزین دستورالعمل طراحی زیست محیطی موجود اتحادیه اروپا میشود که فقط محصولات مرتبط با انرژی را پوشش میداد.