شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • مقاصد گردشگری نوروز ۹۴

  • سال وزن‌کشی سیاسی

    نیلوفر منصوریان یک سال تا انتخابات مجلس دهم و مجلس خبرگان رهبری باقی مانده است، اما زنگ‌های آغاز آن مدت‌ها است که از سوی دو اردوگاه اصلاح‌طلبان‌ و اصولگرایان به صدا درآمده است. حتی پیش از آنکه وزارت کشور در اواخر دی ماه زنگ آغاز انتخابات را در نشست تخصصی با معاونان سیاسی، امنیتی استانداری‌های سراسر کشور به صدا در‌آورد، رسیدن به وحدت شاکله اصلی تلاش‌های جریان‌های سیاسی را در یک سال باقی مانده تا برگزاری انتخابات تشکیل می‌دهد. برگزاری نشست‌های چند‌جانبه میان احزاب هر دو اردوگاه تنها بخش کوچکی از تلاش‌های آنها برای رسیدن به وحدت جهت ارائه لیست مشترکی در انتخابات مجلس دهم و به دست آوردن اکثریت کرسی‌های مجلس شورای اسلامی است.
  • افزایش ۱۷ درصدی مزد

    در آخرین یکشنبه سال ۹۳ بالاخره پس از هفته‌ها رایزنی میان نمایندگان گروه‌های کارگری و کارفرمایی میزان افزایش دستمزد ۱۱ میلیون کارگر ایرانی مشخص شد. در نشست نهایی تعیین مزد سال ۹۴ کارگران که تا پاسی از نیمه شب به طول انجامید، نمایندگان طرفین تا لحظه آخر بر مواضع خود ایستادگی کردند اما در نهایت به افزایش ۱۷ درصدی مزد رضایت دادند. بر این اساس حداقل دستمزد سال آینده با ۱۰۳ هزار و ۵۳۰ تومان افزایش از ۶۰۹ هزار تومان فعلی به ۷۱۲ هزار تومان رسید. .
  • بومی سفرکنید

  • پنل‌های خورشیدی برای قایق‌های تک‌نفره

    قایق‌های تک‌نفره مشهور به کایاک (Kayak) یکی از بهترین وسایل تفریح در میان آب رودخانه‌ها و دریاچه‌ها هستند. با این حال، مشکلی که این قایق‌ها دارند، نیاز مداوم به پارو زدن است تا بتوانید سرعت و جهت حرکت خود را حفظ کنید. این مساله ممکن است برای مسیرهای طولانی آزاردهنده باشد. بر این اساس، مهندسان آلمانی که پیش از این برای نخستین بار قایق‌های تک‌نفره تاشو را ساخته بودند، اکنون اقدام به ساخت یک قایق الکتریکی کردند. در واقع، یک موتور جلوبرنده در این قایق طراحی شده که کاملا عایق‌بندی شده و حاوی باتری‌هایی با قابلیت شارژ مجدد است.
  • عکس خبری - ۲۸ اسفند ۹۳

  • سالی که تحویل سال دیگر می‌شود

    علی ضیائی آخر سال که می‌شود همه مشغول جمع‌بندی سالی که گذشت می‌شوند. رویه مرسومی که در نشریات و مجلات و برنامه‌های تلویزیونی هرگز از مد نمی‌افتد و حتی تا چند روز بعد از سال تحویل نیز ادامه دارد. شاید بد نباشد ما مردم نازنین همچنین ویژه برنامه یا ویژه‌نامه‌ای شخصی برای خودمان درست کنیم. تقویم سال گذشته را ورق بزنیم و از تحویل سال ۳۹آرام آرام و با تامل آنچه به شخص ما و خانواده‌مان گذشته است را بنویسم. آرزوهای به‌دست آمده یا از دست رفته‌مان را و به‌خصوص آنچه هنوز به آن امیدواریم را با ماژیک‌های لایت برای خودمان نشان بگذاریم و البته حساب ۳۱روز ابتدای سال را از همه جدا کنید.
  • رشد اقتصاد مرهون صنعت خودرو

    احمدنعمت‌بخش رئیس انجمن خودروسازان بعد از استقرار دولت یازدهم و انتخاب نعمت‌زاده به‌عنوان وزیر صنعت، معدن وتجارت، ایشان تاکید کردند که خودروسازان امیدی به کمک از سوی بانک‌ها نداشته باشند و به فکر نقدینگی از طریق فروش اموال مازداشان باشند. شرکت‌های خودروساز در همین راستا اقدام به فروش اموال مازاد خود کردند که از این راه ۱۵۰۰ میلیارد تومان درآمد کسب کردند و حجم نقدینگی خود را بالا بردند.
    بنابراین توانستند بدهی خود به قطعه‌سازان را پرداخت کنند. قطعه‌سازان نیز با افزایش توانمندی و رفع مسائل مالی‌شان توانستند، قطعات را به اندازه کافی به خط تولید خودروسازان ارائه کنند به‌طوری که تولید خودرو ۶۵ درصد افزایش یافت و توانست نیاز موجود در بازار را جوابگو باشد.
  • نمایش هولوگرام روی تبلت‌های شخصی

    هولوگرام یک تصویر سه‌بعدی است که از طریق برخورد اشعه‌های نوری که از یک لیزر یا یک منبع نوری دیگر تابیده می‌شوند، تشکیل می‌شود. بسیاری از این موارد را در فیلم‌های علمی‌تخیلی مشاهده کرده‌اید؛ اما این بار، ابزاری (gadget) طراحی شده است که می‌تواند صفحه iPad را به یک نمایشگر هولوگرام تبدیل کند. در این تبلت یک لولا تعبیه شده است که می‌تواند تا ۴۵ درجه تا شود؛ به این ترتیب یک آینه شفاف در این قسمت طراحی شده که تصاویر متحرک روی صفحه اصلی تبلت را به صورت هولوگرام نشان می‌دهد. به این ترتیب، یک تصویر دوبعدی روی صفحه تبدیل به یک هولوگرام سه‌بعدی می‌شود.
  • تمرکز بر گردشگران ورودی؛ اولویت بخش گردشگری در سال ۹۴

    دکتر علی رحیم‌پور عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری با توجه به بهبود وجهه بین‌المللی ایران در پی دیپلماسی سازنده دولت جدید، نگاه منفی گردشگران نسبت به کشورمان تغییرکرده و درخواست‌ها برای ورود و بازدید از جاذبه‌های گردشگری بیشتر شده است؛ نکته‌ای که نگارنده از نزدیک و در جریان حضور در نمایشگاه ITB برلین شاهد آن بود. از این‌رو چالش صنعت گردشگری کشور، همچون سالی که گذشت و چه بسا بیشتر از آن، مهیا ساختن شرایط به بهترین شکل ممکن و در حد عالی‌ترین استانداردها برای استقبال از خیل گردشگران مشتاق خارجی است.
  • تناسب اندام در نوروز

    جلوگیری از اضافه وزن یکی از مشغله های ذهنی افراد در ایام عید و دوران دید و باز دید است؛ اما جالب است بدانید تحقیقات علمی نشان می‌دهد متوسط افزایش وزن در طول ۱ تا ۲ هفته تعطیلات کمتر از نیم کیلوگرم است که بسته به وزن شما متغیر است. البته توجه به این نکته حائز اهمیت است که افرادی که دچار افزایش وزن بیشتر یا چاقی مفرط هستند در طول تعطیلات افزایش وزن بیشتری پیدا می‌کنند. دوران تعطیلات نباید برای شما به معنی یک فاجعه در برنامه کاهش وزن باشد. با رعایت چند تکنیک ساده و آسان و کمی برنامه‌ریزی، شما می‌توانید رژیم غذایی خود را در این دوره نیز تحت کنترل خود در آورید.
  • بهبود نسبی شاخص‌های بخش تولید

    بهبود نسبی شاخص‌های بخش تولید را می‌توان بزرگ‌ترین دستاورد وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۳ دانست. میانگین رشد صنعتی در سال ۹۲، معادل منفی پنج درصد بوده، اما در انتهای سال گذشته با توجه به بهبود نوسانات مشکل‌ساز و ایجاد آرامش نسبی در بخش صنعت و معدن روند منفی شاخص بخش تولید با بهبودی نسبی به صفر رسید. بخش معدن نیز در این مدت از رشد بی‌نصیب نماند و با وجود اینکه آمار بخش معدن از سوی مسوولان هنوز اعلام نشده، اما این بخش نیز توانست رشدی ۵/۱۰ درصدی را در نیمه نخست سال جاری تجربه کند. این رشد ۱۰ در حالی است که با توجه به بهبود شاخص‌های تولیدی در سال جاری وزیر صنعت، معدن و تجارت امیدوار است که تا پایان سال جاری شاخص‌های بخش تولید بهبود بیشتری را تجربه کند.
  • صنعت در آستانه ۱۳۹۴

    نصرالله محمدحسین فلاح عضو هیات مدیره انجمن مدیران صنایع ایران چهره صنعت کشور در سال ۱۳۹۴ با تردستی‌های مردان وزارت امور خارجه کشورمان تغییرات جدی خواهد یافت. ضمن اینکه فعالان صنعتی برای نشان دادن مهارت‌های سرکوب شده تجاری و فنی خود برنامه دارند. از هم اکنون شاهد آن هستیم که بسیاری از ایشان با شرکای بین‌المللی باب گفت‌وگو را گشوده‌اند.
    برخی نیز با وجود دشواری‌های فراوان به سرمایه‌گذاری و تکمیل زنجیره‌های تولیدی پرداخته‌اند. حضور صاحبان صنایع در تشکل‌های کارفرمایی پررنگ‌تر شده است.
    مسوولان کشور به روشنی از لزوم تقویت بخش خصوصی می‌گویند.
  • مذاکرات در هفته سرنوشت‌ساز

    کامران کرمی عضو گروه دیپلماسی شهر زیبای لوزان سوئیس میزبان آخرین دور مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در سال ۹۳ است. گفت‌وگوهایی که در چند ماه گذشته تاکنون تبدیل به مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا شده و در این رهگذر پیشرفت‌هایی را در ابعاد فنی رقم زده است. کمتر از دو هفته به پایان ضرب‌الاجل ۳۰ مارس (۱۰ فروردین) باقی است و حساسیت‌ها برای رسیدن به یک تفاهم دوچندان شده است. سید‌عباس عراقچی مذاکره‌کننده ارشد ایران گفته است این مذاکرات نشان خواهد داد که آیا می‌توانیم به توافق جامع برسیم یا نه. بنابراین اهمیت این دور از رایزنی‌ها بیش از تمامی گفت وگوهایی بوده است که در ماه‌های گذشته تاکنون برگزار شده است.
  • روبات پرستار در ژاپن

    ژاپن یکی از کشورهای توسعه‌یافته جهان است که طی سال‌های اخیر گرفتار کهن‌سالی جمعیت است و شهروندان در این کشور در سنین بالا به سر می‌برند. این به معنای آن است که ژاپنی‌ها نیاز بیشتری به مراقبت پیدا کرده‌اند. بر این اساس دو شرکت ژاپنی، روباتی به نام Robear طراحی کرده‌اند که می‌تواند از افراد مسن مراقبت کند و برخی کارهای اساسی که آنها نیاز به کمک دارند را برایشان انجام دهد. این روبات می‌تواند را افرادی که دارای کهولت سن هستند از روی تخت بلند کند و روی صندلی چرخ‌دار قرار دهد، همچنین می‌تواند به آنها برای ایستادن یا چرخش هنگام خوابیدن (به منظور جلوگیری از ابتلا به زخم بستر) کمک کند.
  • قطار لوکس، ویترین گردشگری خارجی ۹۳

    عاطفه نبوی گردشگری ایران در سال ۹۳ روزهای پراتفاق و متفاوتی را تجربه کرد. افزایش ورود گردشگران خارجی در نتیجه عوامل مختلف؛ از سیاست‌های کلان دولت گرفته تا وضعیت ناامن منطقه و قیمت ارزان سفر به ایران، موجب شد که علاوه‌بر بروز ظرفیت‌های بالای ایران در این حوزه، ضعف‌های ساختاری موجود نیز به سطح برسد و خودنمایی کند و به محل بحث‌های داغی در این حوزه سوت و کور و مغفول بدل شود. اما در مجموع به نظر می‌آید می‌توان ورود بحث گردشگری را به عرصه عمومی از منظر تخصصی آن که به جلب توجه سیاست‌گذاران به این حوزه منجر شده، به فال نیک گرفت.
  • آزردگی سکه از تخریب اونس

    حمید عزیزی سکه‌های بازار طلای داخلی گرچه در ماه‌های گذشته از اوج خود فاصله زیادی گرفته‌اند، اما تداوم حباب مثبت سکه بهار آزادی نشان می‌دهد که فروشندگان این کالا در برابر افت قیمت طلا در بازارهای جهانی و افت بهای دلار در بازار داخلی مقاومت می‌کنند، ولی در هر حال تردیدی نیست که برای پیش‌بینی روند سکه باید روندهای اونس و دلار را مورد بررسی قرار داد. هر اونس طلا در پایان کار بازارهای جهانی در روز ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ روی قیمت ۱۳۳۳ دلار و در انتهای روز یکم فروردین ۱۳۹۳ روی قیمت ۱۳۳۴ دلار ایستاد. این در حالی است که اونس واپسین هفته سال خورشیدی ۹۳ را با نوسان در محدوده ۱۱۵۰ دلار آغاز کرد.
  • این یک دعوت است به خوزستان!

    شیما زنگنه سرزمین خوزستان آنجاست که ویل دورانت در کتاب «مشرق زمین، گاهواره تمدن» درباره‌اش می‌نوسید: «کشور شوش هزار سال بزیست و در این مدت شاهد اوج عظمت سومر، بابل، آشور، پارس، یونان و روم بود و نام شوش با کمال و جلال تا قرن چهاردهم میلادی پابرجا ماند. »سرزمینی که بحق شاهد بلوغ دوره‌های تاریخی بشر بود و از جنوب غربی‌ترین نقاط آن واقع در حاشیه زیبای کارون، دز و کرخه گرفته تا شمالی‌ترین نقاط آن در سرزمین آیاپیر در دامنه‌های شگفت‌انگیز زاگرس، آثاری وجود دارد که مایه افتخار و غرور و شکوه ملی سرزمین عیلامی‌اند.
  • ثبت بزرگ‌ترین ریزش تاریخی در بورس تهران

    حمزه بهادیوند چگینی دبیر گروه بورس بزرگ‌ترین سقوط تاریخی بورس تهران هفته گذشته همزمان با بازگشایی ۶ نماد پالایشگاهی در بورس و فرابورس رقم خورد؛ ریزشی که به شهادت آمارها از مهر ۷۶ که آمارهای حرکت شاخص در دسترس است بی‌نظیر بوده است. به این ترتیب آخرین عدم شفافیت و ابهام که بورس تهران در یک سال گذشته با آن روبرو بود برطرف شد. سونامی پالایشگاه‌ها در بورس تهران قصه یک ساله‌ای بود که با خوش‌بینی و بدبینی کارشناسان همراه بود. برخی معتقد بودند اگر حقوقی‌ها پیشقدم شده و به خرید سهم‌های پالایشگاهی اقدام کنند بازار به آرامی از کنار ریسک بازگشایی پالایشگاه‌ها خواهد گذشت، اما اینطور نشد و حقوقی‌ها برخلاف انتظار به تماشای ریزش بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ واحدی بورس در روز اول بازگشایی نشستند.
  • بورس زیر سایه مذاکرات هسته‌ای و قیمت نفت

    زهرا رحیمی روند نزولی بورس تهران که از ۱۵ دی ماه سال ۹۲ آغاز شده بود، در سال ۹۳ نیز ادامه یافت و هر چند در مقاطعی تغییر جهت داد اما در پایان سهامداران بازار سهام را با افت ۲۳ درصدی از ابتدای سال مواجه ساخت. شیب ریزش شاخص کل در ابتدای سال ۹۳ در پی اعمال محدودیت‌هایی از سوی مسوولان سازمان بورس و همچنین وعده‌های دولت و مجلس مبنی بر حمایت از بازار سهام ملایم‌تر شد اما این راهکارها نتوانست از ریزش شاخص جلوگیری کند. بازار سرمایه و بورس اوراق بهادار متاثر از عوامل متعددی که همچنان در پایان سال نیز مبهم به نظر می‌رسند سال ۹۳ را در مسیر ریزشی خود ادامه داد.
  • گدازه‌های خاموش نشدنی

    کسرا اصفهانی مروری بر تحولات جهان در سالی که گذشت نشان می‌دهد بسیاری از این تحولات را با «خون» نوشته اند. اگر از خاورمیانه عربی به شمال آفریقا برویم و از آنجا به شرق اروپا و سپس قلب اروپا برویم می‌بینیم بحران و افراطی‌گری بسیاری از نقاط جهان را در بر گرفته است. در خاورمیانه عربی، سوریه و عراق طلایه دار بحران هستند؛ دو کشوری که صحنه تاخت و تاز نیروهای خلافت خودخوانده اسلامی است. به گزارش نیویورک‌تایمز، طی جنگ داخلی در سوریه بیش از ۲۲۰ هزار نفر کشته و نیمی از جمعیت این کشور آواره شدند. در عراق نیروهای داعش بخش‌هایی از عراق را درنوردیدند و به زیر بیرق خلافت درآوردند اما پیشروی‌های ارتش عراق و داوطلبان شیعی باعث شد داعش تا حدی از تکریت عقب بنشیند اما هنوز مانده تا موصل به‌عنوان دومین شهر بزرگ عراق از تصرف داعش خارج شود.
  • گردشگری روی ریل خوشبختی

    ابراهیم پورفرج رئیس جامعه تورگردانان سال‌ها است که برای جذب گردشگران خارجی به کشور، راه‌ها و شیوه‌های گوناگون را آزموده‌ایم؛ از جمله اینکه رایزنی‌های طولانی‌مدتی با رئیس مجموعه قطارهای عقاب طلایی داشتیم که در سال‌های گذشته به دلیل عدم استقبال گردشگران خارجی برای ورود به ایران، موفق به جلب نظر آنها نشدیم؛ تا اینکه با روی کار آمدن دولت جدید و جلب دوباره اعتمادها نسبت به ایران، تقاضا برای سفر به ایران افزایش یافت و رئیس شرکت عقاب طلایی مسیر جدیدی برای حرکت قطار لوکس خود به ایران تعریف کرد. ورود این قطار آنچنان اتفاق مهم و میمونی برای گردشگری ایران بود که می‌توان آن را مهم‌ترین رویداد در این حوزه دانست.
  • ادامه فشار نزولی بر طلا

    امیررضا حسنی تحلیلگر بازارهای جهانی قیمت اونس طلا در سال ۹۳ بیشتر در بازه ۱۱۵۰ تا ۱۳۰۰ دلار نوسان داشت. سیاست‌های انقباضی آمریکا مهم‌ترین عاملی بود که موجب شد قیمت اونس در طول سال به‌طور آهسته در مسیر کاهشی قرار بگیرد. این امر قیمت‌های طلای جهانی را پایین‌تر و پایین‌تر آورد و رکورد جدیدی در بازار ثبت شد. آنچه که از کاهش بیشتر اونس جلوگیری کرد، سیاست‌های انبساطی سایر کشورهای اروپایی بود.
    اما آنچه که بهای اونس در سال ۹۴ را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد، افزایش نرخ‌های بهره فدرال رزرو است. نرخ بهره پایه بانک مرکزی آمریکا احتمالا به زودی ۲۵/۰ درصد افزایش خواهد یافت، گرچه زمان این افزایش هنوز مشخص نیست.
  • خراسان فقط مشهد نیست!

    فاطمه باباخانیl خراسان پیش از آنکه به سه بخش شود، استانی بود که تنها آن را با شهر مشهد می‌شناختند. پس از آن بود که خراسان شمالی و جنوبی سربرآوردند تا شهرهای شمالی و جنوبی نیز بتوانند هویتی مستقل یابند؛ از این رو توصیه ما به گردشگران نه شهرهای شمالی و جنوبی مشهد برای گشت و گذار نوروزی، بلکه بازدید از دو استان خراسان شمالی و جنوبی است. استان شمالی خراسان بیشتر به واسطه آب و هوای خنک و کوهستانی و برخی بناهای به جا مانده از دوره افشاری جذابیت دارد اما خراسان جنوبی که مورد تاکید ما در این نوشتار است، بیش از هر چیز به کویر شناخته شده و بناهایی که از دوره‌های مختلف پیش از اسلام، صفوی، زند و قاجار در شهرهای آن به چشم می‌خورد.
  • تشدید رکود بازار خودرو

    اگرچه از اوایل اسفندماه و با عرضه مدل ۹۴ خودروها و همچنین عرضه خودروهای وارداتی مدل ۲۰۱۵، بازار خودرو به تدریج در حال خروج از رکود و گرم شدن بود اما در روزهای گذشته به دلیل نوسانات نرخ ارز و افزایش خوش‌بینی‌ها به توافق هسته‌ای، رکود بازار خودرو مجددا تشدید شده است. این در حالی است که فروشندگان خودرو امیدوار بودند در روزهای پایانی سال با توجه به نزدیکی به ایام تعطیلات و مسافرت‌های نوروزی، بازار خودرو گرم و از رکود خارج شود. .
  • تغییر مواضع در قبال سوریه؟

    در چهارمین سالگرد جنگ داخلی سوریه جان کری وزیر خارجه آمریکا که پیش از این سیاست کشورش مبنی بر برکناری اسد از راس قدرت سوریه بود، گفت که ایالات متحده برای پایان دادن به بحران سوریه باید با بشار اسد مذاکره کند. سخنان کری با واکنش مثبت اسد مواجه شد که گفت منتظر اقدمات عملی واشنگتن هستیم. اما وزارت خارجه انگلیس و فرانسه اعلام کردند بشار اسد باید برود. اخیرا رئیس سازمان سیا نیز گفته بود بودن اسد در قدرت بهتر از استیلای تروریست‌ها و افراط‌‌گرایان است. .
  • پایان خوش هسته‌ای؟

    آیا داستان مذاکرات هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ از پایان خوشی برخوردار خواهد بود؟ این سوالی است که در واپسین روزهای باقیمانده تا پایان ضرب‌الاجل مارس، اذهان بسیاری را به خود مشغول کرده است. با وجود آنکه طی روزهای گذشته با انتشار برخی اخبار مثبت هسته‌ای از طرفین مذاکرات، امیدها نسبت به توافق جامع افزایش یافته است اما با این همه تا زمانی که اخبار قطعی از منابع رسمی در این زمینه منتشر نشود، باید به انتظار نشست. دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ از روز یکشنبه با دیدار معاونان وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر انرژی آمریکا در شهر لوزان سوئیس آغاز شد.
  • تجارت ایران در سالی که گذشت

    دکتر کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی معاون کل سابق سازمان توسعه تجارت ایران محدودیت‌ها و تحریم‌های تجاری دو دهه اخیر از حدود سه سال قبل وارد مرحله جدید یعنی تحریم‌های مستقیم تجاری شد و این بار بود که ابزارهای تجاری کشور یعنی بانک، بیمه، حمل‌ونقل و سایر عوامل مهم تجارت کشور هدف قرار گرفت. تجارتی که پیش نیاز تولید و لازمه حیات چرخه تولیدی کشور بود. تولیدی که همراه با تجارت طی ۳۶ سال گذشته همواره دچار افت‌و‌خیزهای فراوان بوده و تا قبل از آن به جهت رو به داخل بودن سر قیف واردات، فرصتی برای خودنمایی و توسعه پیدا نکرده بود.
  • در ایمیل‌‌‌ها از چه کلماتی استفاده نکنید

    مترجم: رویا مرسلی آیا می‌دانید دیگران با دیدن ایمیل‌های شما چه برداشت‌هایی نسبت به شما خواهند داشت؟با توجه به اینکه در ارتباط‌های ایمیلی، حس فرد مثل لحن صدا یا حالت صورت او دیده نمی‌شود، تفسیر اینکه طرف مقابل ایمیل از این ارتباط چه احساسی را دریافت می‌کند مشکل است. امکان دارد احساسات فرد در ارتباطات ایمیلی به صورت کاملا ناخواسته در تضاد با نیت فرستنده منتقل شود و شاید او اصلا چنین منظوری نداشته است و ناخواسته یک پیام منفی را مخابره کند. یکی از مقالات وال استریت ژورنال درباره ایمیل‌های مبهم به شرح داستانی از یک مشاور می‌پردازد که جزئیات یک برنامه پروژه را توسط ایمیل برای مشتری خود ارسال و یک پاسخ یک کلمه‌‌ای دریافت کرد: «متوجه شدم.
  • گسست اصلاح طلبان ممنـوع

    صادق زیبا کلام عضو هیات علمی دانشگاه تهران ایران با سالی پر کار، از منظر سیاسی روبه‌رو است. به نظر می‌رسد انتخابات مجلس شورای اسلامی که از اصلی‌ترین رخ دادهای سیاسی سال ۹۴ است، با رد صلاحیت‌های گسترده طیف اصلاح‌طلبان همراه باشد؛ موضوعی که می‌تواند برای این گروه هشداردهنده باشد. این موضوع از آن نظر هشدار‌دهنده است که در این میان لزوم اتحاد گروه‌های اصلاح‌طلب با سایر گروه‌های نزدیک احساس می‌شود؛ از جمله آنکه گروه‌های مذکور و طیف نزدیک به رئیس دولت یازدهم باید با برخی از اصولگرایان رایزنی و چانه‌زنی کنند، چراکه امکان دارد برخی گروه‌های اصولگرای سنتی از طریق مکانیزم رد صلاحیت انتخابات را تبدیل به یک انتخابات غیررقابتی کنند؛ موضوعی که می‌تواند مانع حضور اصلاح‌طلبان در مجلس آینده شود.
  • دو نیروی اثرگذار بر دلار ۹۴ چیست؟

    حمید عزیزی دلار که در سال ۹۳ حدود ۱۱ درصد رشد را برای خود رقم زد، در آخرین روزهای سال هم با دیدگاه‌های متفاوت فعالان روبه‌رو بود. در آخرین روزهای سال، اکثر فعالان نتایج مذاکرات هسته‌‌ای را مهم‌ترین متغیر اثرگذار بر مسیر دلار ۹۴ عنوان می‌کردند اما جهت قیمتی نفت نیز از دیگر عواملی است که به گفته کارشناسان دلار ۹۴ را تحت‌تاثیر قرار خواهد داد. این دو عامل در سال ۹۳ نیز نرخ ارز را در مقاطعی با نوسانات شدیدی رو‌به‌رو کردند تا در سال جدید نیز مهم بمانند. در ماه‌های گذشته تمدید مذاکرات هسته‌ای در آذرماه و روند نزولی نفت توانستند نرخ ارز را تا بالای ۳۵۰۰ تومان بالا ببرند.
  • سال ثبات قیمت مسکن

    حامد مظاهریان معاون مسکن وزیر راه‌وشهرسازی پیش‌بینی این است که سال آینده با جهش قیمتی در مسکن مواجه نخواهیم شد و قیمت‌ها حداکثر زیر منحنی تورم افزایش پیدا کند. در حقیقت افزایش قیمت‌ها در ماه‌های آینده انفجاری نخواهد بود. بررسی‌های ماهانه دفتر معاونت مسکن نشان می‌دهد در حال حاضر خیز خروج از رکود در حوزه معاملات آغاز شده است؛ با این تفاوت که شیب آن بسیار ملایم است.
    در نرخ‌های مربوط به قیمت مسکن نیز نوسانات خیلی خفیف است و چنین تغییری در نرخ‌ها افزایش قیمت محسوب نمی‌شود.
    اگر طبق پیش‌بینی، قیمت مسکن متناسب با تورم سال آینده یعنی حدود ۱۵ درصد تغییر کند در حقیقت قیمت‌ مسکن به اندازه واقعی افزایش نیافته است.
  • صنعت در سال پیش رو

    احمد پورفلاح رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران د ر بخش صنعت انتظار تغییر روند را نباید داشته باشیم، حتى اگر تا پایان ماه مارس مساله پرونده هسته‌اى ایران به پایان مطلوب برسد. در اغلب صنایع مشکلات طورى نهادینه شده که برون رفت از آن به آسانى میسر نیست. معمولا دیده شده وقتى درآمد نفتى پر و پیمان داریم، صنعت و صنعتگر را فراموش می‌کنیم و زمانی‌که درآمد نفتى‌مان به هر دلیل کاهش می‌یابد به فکر تولید و تولیدکننده میافتیم. در این شرایط بحرانى انتظار داریم که بخش مولد کشور انتظاراتش را به فراموشى بسپارد و حتى مالیات بیشترى بپردازد و در حفظ نیروى کار از خود گذشتگى نشان دهد.
  • مذاکرات هسته ای تکلیف را مشخص می کند

    شروین شهریاری Shervin. Shahriari@turquoisepartners. com بازار سهام در سال ۹۳ یک وضعیت استثنایی به لحاظ عمق رکود را از سر گذرانده است. مطالعه متغیرهای آماری (بر اساس شاخص قیمت) نشان می‌دهد که قیمت‌های سهام از اوج ۱۵ دی ماه سال ۹۲ تا نیمه اسفند ماه حدود ۳۸ درصد سقوط کرده‌ که چنین افت فاحشی در تاریخ نیم قرن فعالیت بورس تهران بی‌سابقه بوده است. حتی اتفاقات مهمی همچون ارسال پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت در سال ۸۳، انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ و بحران جهانی اقتصاد در سال ۸۷؛ هیچ‌یک نتوانستند باعث ریزشی در این ابعاد شوند و از این لحاظ، یک اتفاق استثنایی در بازار سرمایه ایران رقم خورده است.
  • در بر همان پاشنه خواهد چرخید

    جهان در سال ۹۴ در حوزه بین‌الملل با چندین چالش اساسی مواجه است. چالش‌هایی که از سال ۹۳ آغاز شده و در سال ۹۴ نیز ادامه خواهد داشت. مهم‌ترین چالش‌های جهان همچنان دو بحران بزرگ دنیاست که می‌تواند به بحرانی فراگیر بین غرب و شرق بدل شود. نخست حضور داعش در منطقه خاورمیانه است که همچنان محل بحث و جدل‌های فراوانی در مورد نحوه برخورد با این گروه است، دیگری بحران اوکراین است که برخی می‌گویند یادآور دوران جنگ سرد است. در آخر نیز ورود آمریکا به رقابت‌های تبلیغاتی انتخابات سال ۹۴ پرده آخر تحولات بین‌الملل خواهد بود.
  • شهری که بیش از اصفهان جاذبه گردشگری دارد!

    سعید انوری‌نژاد قزوینی‌ها برای عموم، شهر خود را پایتخت صفوی می‌نامند و افتخارشان این است که میراث ملی ثبت شده این شهر بیش از اصفهان و هر جای دیگری در ایران است. این حرف چه واقع باشد چه نه، نافی اهمیتش در جنبه‌های مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران نخواهد بود. شهر طنزپردازان بزرگ، خوش‌نویسان پرآوازه، رجال مهم دیوانی در چند قرن گذشته و یکی از مراکز مهم جنبش اسماعیلیه، همه و همه نشانگر جنب و جوشی چشمگیر در این شهر بوده است و گواه آن را می‌توان در آثار یافت شده از هزاره‌های دور تا ذکر نام آن در بسیاری از متون مهم تاریخی و جغرافیایی سراغ گرفت.
  • تغذیه در سفر

    عاطفه چهره‌گشا به‌طور یقین قبل از هر سفری تدابیری را در نظر می‌گیریم از جمله تهیه بلیت، چک کردن وسیله نقلیه و. . . یکی دیگر از تدابیری که باید در نظر داشت و قسمت مهم یک سفر به حساب می‌آید تغذیه در طول راه است. تغذیه در سفر یکی از نکات مهمی است که گاه نادیده گرفته می‌شود و بعضی اوقات با مسمومیت‌های غذایی یا بیماری‌ها ممکن است لذت سفر گرفته شود و تولید دردسر کند، اما اگر قبل از شروع سفر به نکات ریز، اما مهمی فکر کنیم باعث می‌شود یک مسافرت خوب بدون درد سر و بیماری داشته باشیم. اگر از برنامه‌ریزی و دقت کافی برخوردارید واز نقشه راه سفر خود خبر دارید می‌توانید رستوران‌ها و محل غذاخوری مسیر خود و زمان رسیدن به آن را محاسبه کنید.
  • دوشنبه سیاه شیراز

    ماجرای دوشنبه سیاه شیراز که در آن به علی مطهری از سوی عده‌ای سنگ و آجر پرتاب شده بود، این هفته هم ادامه یافت. پس از آنکه امام جمعه شیراز خطاب به مطهری گفت اگر باد کاشتید، توفان درو می‌کنید مطهری هم پاسخ داد که با این جمله از ضاربان اینجانب حمایت و کار آنها را تایید کرده‌اید. در شرایطی که رئیس‌جمهور و وزیر کشور برای پیگیری حادثه دستور اکید داده‌اند و استاندار فارس مسوول رسیدگی شده است، هاشمی‌رفسنجانی این حادثه‌ را ننگین و کاملا برخلاف مصالح دانست. .
  • سقوط شیء نورانی در خزر

    صیادان غرب مازندران پنج‌شنبه گذشته زمانی‌که برای ماهیگیری به دریا می‌رفتند، شاهد سقوط یک شیء نورانی در آب‌های منطقه بودند. شیئی که در انتهایش آتش داشت و با سرعت زیاد به دریا سقوط کرد. هر چند که مسوولان منطقه از تحقیق درباره سقوط شیء نورانی خبر داده‌اند اما هنوز مشخص نیست ماهیت آن چه بوده است. روایت‌های مختلفی از آزمایش موشکی قزاق‌ها گرفته تا سقوط بالگرد یا هواپیمای آموزشی و تفریحی درباره این ماجرا گفته شد اما هنوز حقیقت آن مشخص نیست. .
  • تولید برق با چرخ بادی در هلند

    کنسرسیومی از شرکت‌ها در روتردام هلند در حال ساخت یک سازه به قطر ۵۷۱ فوت (۱۷۴ متر) هستند که به Dutch Windwheel شهرت دارد. این سازه بزرگ می‌تواند جایگاهی برای یک ترن هوایی بزرگ، آپارتمان‌ها، یک هتل یا رستوران بزرگ و یک توربین بادی بدون پره باشد که قادر است الکتریسیته تولید کند. به عقیده آنها این سازه می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین جاذبه‌های شهر روتردام باشد. اما درخصوص توربین بادی بدون پره باید دانست که این توربین از فناوری مبدل‌الکتریسیته ساکن (electrostatic converter) ناشی از نیروی باد استفاده می‌کند که در دانشگاه صنعتی دلف هلند توسعه یافته است.
  • سال «سقوط و انتظار» در بازار مسکن

    بازار مسکن سال ٩٣ در شرایطی به پایان می‌رسد که از یکسو انتظارها برای دسترسی به وام خرید کارآمد که همواره در طول سال جاری مطرح بود، محقق نشد و از سوی دیگر قیمت مسکن به سطحی پایین‌تر از ابتدای فروردین نزول کرد. در سال جاری قیمت مسکن حرکتی خلاف جهت آنچه در دو سال قبل پیمود را طی کرد؛ طوری‌که بعد از جهش ٥٠ درصدی قیمت آپارتمان در تهران در سال ٩١ و رشد ٣٠ درصدی در سال ٩٢، متوسط قیمت در سال ٩٣ حدود ٣ درصد افزایش یافت که این میزان تغییر عملا به معنی ثبات بازار می‌تواند باشد.
    هر چند میانگین قیمت مسکن در سال جاری ٣ درصد نسبت به یک‌سال قبل افزایش یافت اما بازدهی مسکن که میزان تغییر در پایان سال نسبت به ابتدای سال را نشان می‌دهد، از زیان ٢ درصدی خریداران ملک در سال ٩٣ حکایت می‌کند.
  • رشد آرام طلای سیاه تا پایان سال

    سال ۱۳۹۴ سالی پر از ابهام برای بازار نفت است و کارشناسان این حوزه هر یک با تاکید به یکی از ریسک‌هایی که پیش روی نفت قرار دارد، قیمتی متفاوت را برای آن پیش‌بینی می‌کنند. اما همه برآوردها از افزایش قیمت نفت تا پایان سال خبر می‌دهند، اما بعید به نظر می‌رسد که امسال شاهد بازگشت قیمت نفت به محدوده ۱۰۰ دلار باشیم. براساس آخرین گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، قیمت نفت در سه ماه اول سال ۹۴ حدود ۴۶ دلار در هربشکه و در سه ماه دوم سال ۶۶ دلار خواهد بود. میانگین قیمت نفت در این سال حدود ۵۶ دلار بر بشکه برآورد می‌شود.
  • «تو را ‌ای کهن بوم و بر دوست دارم» آلبوم زنانه نیست

    آلبوم موسیقی سنتی«تو را ‌ای کهن بوم و بر دوست دارم» به آهنگسازی پیمان خازنی به پرحاشیه‌ترین آلبوم سال ۹۳ تبدیل شد. این آلبوم که درهمخوانی با یک خواننده زن تولید شده است، در زمان انتشار خود که در زمستان ۹۳ بود، درگیر حواشی شد مبنی بر اینکه خواننده زن آن اولین زنی است که بعداز انقلاب توانسته مجوز صدای خود را برای حضور در آلبوم موسیقی و نهایتا در بازار دریافت کند. اما این امر باعث شد سروصدای بسیاری در این مورد ایجاد شود. به‌طوری که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شخصا پاسخگوی برخی از این شبهات شد. با پیمان خازنی؛ آهنگساز این آلبوم در این باره و نیز درباره خود آلبوم گفت‌وگو کرده‌ایم.
  • تعیین تکلیف سرنوشت ۴ ساله خصوصی‌ها

    بمانجان ندیمی انتخابات اتاق بازرگانی در سراسر کشور مهم‌ترین رویداد بخش‌خصوصی در سال ۹۳ محسوب می‌شود؛ رویدادی که به‌رغم ادوار گذشته این بار با سروصدای بیشتری همراه بود. استقبال و مشارکت بخش خصوصی در تعیین سرنوشت خود به اعتقاد بسیاری از فعالان اقتصادی، بی‌نظیر بود. به گقته برخی از کارشناسان، بلوغ بخش خصوصی را به وضوح می‌شد در این انتخابات دید. البته ارتقای جایگاه اتاق بازرگانی و مشارکت در بسیاری از تصمیم‌گیری‌های مهم اقتصادی نیز در این خصوص بی‌تاثیر نبود. حضور چند گروه و افراد جدیدالورود به کارزار انتخابات اتاق بازرگانی رقابت را برای سنتی‌ها و اتاقی‌های دوره‌های گذشته سخت‌تر کرد.
  • من قیصر عصر یخبندان بودم

    سمیرا جعفری از اینکه مردم با دیدنش لبخند می‌زنند، اصلا ناراحت نیست. چون معتقد است خاطره‌های خوب را در ذهن مردم تداعی می‌کند و همین برایش کافی است. بازیگری که این چند کار آخرش کاملا جدی بوده است، ولی بعد طنزش بر بعد جدی‌اش سنگینی می‌کند. محسن کیایی را خیلی‌ها با سریال میهمان ویژه جواد رضویان شناختند. ولی اوج شهرت او به سریال پرده‌نشین و نقش براتعلی برمی‌گردد. نقشی که خود کیایی به شدت دوستش داشت. و حالا این بازیگر ۳۳ ساله در روزهای پایانی سال با فیلم عصر یخبندان و نقشی هر چند کوتاه به یکی از ستاره‌های جشنواره فیلم فجر بدل شد.
  • به پیشواز خلیج فارس در سرزمین خدا

    حمیدرضا محمدی چیزی دیگر نمانده است تا آغاز سال نو و تنها همین دو روز را فرصت دارید تا برای تعطیلات تان برنامه ریزی کنید. پس حالا که وقت تنگ است ما گزینه‌ای را به شما پیشنهاد می‌کنیم که جذابیتش، شما را میخکوب خواهد کرد و شاید همین حالا که این سطور را خواندید، بار و بنه سفر ببندید و عازم شوید که این روزها، به سبب هوای دل انگیزی که دارد، سفر را بر شما دلپذیرتر خواهد کرد؛ «استان هرمزگان».
    هرمزگان از جهت شمال و شمال شرقی با استان کرمان، غرب و شمال غربی با استان‌های فارس و بوشهر از شرق با سیستان و بلوچستان همسایه بوده و جنوب آن را آب‌های گرم خلیج فارس و دریای عمان در نواری به طول تقریبی ۹۰۰ کیلومتر دربرگرفته‌ است.
  • سالی که نکوست از بهارش پیداست

    هادی خسروشاهین دبیر گروه بین الملل سال ۹۳ تضاد و ستیز برای بقا از مولفه‌های پایدار در تعیین رفتار بازیگران بین‌المللی بود. در این تنازع بقا هم دولت‌ - ملت‌ها ایفای نقش کردند و هم بازیگران غیردولتی. بازگشت روابط روسیه و غرب به شرایط جنگ سرد و ظهور داعش در عراق و سوریه از نشانه‌های فعال شدن گروه‌های گریز از مرکز در سطح نظام‌های منطقه‌ای بود. حضور همزمان این دو نوع از بازیگران در عمل ثابت کرد که نه رئالیست‌ها توان تحلیل و ارزیابی از وضعیت کنونی نظام بین‌الملل را دارند و نه لیبرال‌ها از پتانسیل پیش‌بینی چشم‌انداز تحولات جهان.
  • لغو عمره‌های نوروزی

    در شرایطی که بسیاری خود را برای سفرهای نوروزی به سرزمین وحی آماده می‌کردند اما ظاهرا این سفرها به دلیل عدم ارائه ویزا از سوی عربستان لغوشده است. معاون سازمان حج و زیارت در این باره خبر داده که در مجموع ۷۰ پرواز سفر عمره شامل سفر ۲۵هزار متقاضی عمره از اول تا دهم فروردین ۹۴ لغو شده است. هرچند هنوز دلیل اصلی عدم صدور ویزا از سوی عربستان مشخص نیست اما برخی آن را بی‌ارتباط با تبریک مرگ ملک عبدالله از سوی برخی مقامات کشورمان نمی‌دانند. .
  • انتظار بازار برای کسب بازده ۲۰ تا ۲۵ درصدی

    ولی نادی قمی مدیرعامل شرکت تامین سرمایه نوین معماری نظام مالی کشور به نحوی است که بازار پول و سیستم بانکی همچنان میدان‌دار اصلی تامین مالی فعالیت‌های اقتصادی و مدیریت ثروت آحاد جامعه به حساب می‌آید. در سال ١٣٩٣ سود سپرده بانکی تنها بازاری بوده است که بازده بالاتر از تورم عاید مشارکت‌‌کنندگان خود کرد. کنترل شدید تورم و خارج از ظرفیت فعالان اقتصادی از دیگر ویژگی‌های بارز اقتصاد در سال جاری است. بازار سرمایه نیز به‌عنوان یک بازار رو به رشد، سال ویژه‌ای را پشت سر گذاشته است.
    سال ١٣٩٣ تنها سالی است که بازار سهام طی چهار فصل متوالی منفی بوده و بیشترین بازده منفی طی سالیان اخیر را داشته است؛ ریزش قیمت‌های جهانی مواد خام از جمله نفت و محصولات پتروشیمی، سطح بالای سود سپرده‌های بانکی و مشکلات ناشی از تحریم‌ها، بازار سهام را تحت تاثیر منفی قرار داده است.
  • چرا کارآفرینان باهوش چندین مشاور دارند؟

    وقتی صحبت از مشاوره کسب‌وکار به میان می‌آید، چیز زیادی برای گفتن وجود ندارد. آیا شما فقط یک مشاور دارید؟ اگر این چنین است، طبق گفته لایل استیونس صاحب شرکت بازاریابی شبکه‌های اجتماعی ماوروک (Mavrck)که با شرکت‌هایی همچون Sears و Unilever کار کرده است، این کار شما اشتباه است. این شرکت اخیرا از TechStars که یک شتاب‌دهنده استارت‌آپ است گواهی دریافت کرده است. (شتاب‌دهنده‌ها شرکت‌هایی هستند که از ابتدای کار یک استارت آپ آن را تحت پوشش خود درمی‌آورند). استیونس می‌گوید اگر حمایت چهار مشاور متفاوت و تخصصشان نبود، هیچ کدام از این موفقیت‌ها حاصل نمی‌شد.
  • از نتایج مذاکرات تا تامین زیرساخت های گردشگری

    پرستو فخاریان سال ۹۳ را شاید بتوان دومین سالی دانست که پس از مدت‌ها گردشگری کشور روی خوش به خود دید؛ سالی که ورود گردشگران خارجی روند صعودی خود را حفظ کرد و بخش خصوصی بیش از پیش خود را در معادلات پیشرفت و توسعه گردشگری سهیم دانست. اما سوال اساسی این است که آیا این روند ادامه پیدا خواهد کرد؟ چه تحولات تازه‌ای بر سر راه گردشگری کشور قرار خواهد گرفت و مسوولان چه برنامه‌هایی برای توسعه این صنعت خواهند داشت؟ توریسم کشور آیا گامی به جلو برخواهد داشت؟پیش‌بینی دقیق یک سال آتی گردشگری البته کمی دشوار است اما باید اما و اگرهایی را بررسی کرد که مسیر تحقق برنامه‌های گردشگری ایران را هموار می‌کند یا قطار توسعه این صنعت را از ریل خارج می‌کند.
  • چشم‌انداز بازار سرمایه ایران در سال ۹۴

    حسن قالیباف اصل مدیرعامل شرکت بورس تهران سال ۱۳۹۳ را می‌توان سالی دشوار برای فعالان بازار سرمایه دانست؛ هر چند روند تحولات ملی و بین‌المللی در روزهای پایانی این سال موجب امیدواری نسبت به آینده پیش‌رو شده است. در عرصه بین‌المللی کاهش تنش‌های بین‌المللی و فضای امیدوارکننده مذاکرات هسته‌ای می‌تواند نشانه‌های مثبتی برای بورس تهران تلقی شوند. بهبود مناسبات بین‌المللی می‌تواند به کاهش تحریم‌های اقتصادی، تسهیل صادرات ‌محصولات داخلی، افزایش سرمایه‌گذاری‌های خارجی در شرکت‌های داخلی و همچنین ورود منابع مالی خارجی به بازار سرمایه منتهی شود.
  • گوشی‌های هوشمند و تشخیص HIV در ۱۵ دقیقه

    محققان اخیرا یکgadgot (ابزار)برای گوشی‌های هوشمند طراحی کرده‌اند که می‌تواند در برابر شیوع بیماری ایدز مقابله کند. به این ترتیب، دانشمندان آمریکایی با استفاده از یک قطعه کوچک که به گوشی هوشمند متصل می‌شود، به افراد این امکان را می‌دهند که در عرض ۱۵ دقیقه مثبت یا منفی بودن ویروس HIV را تشخیص دهند. نتایج آزمایش‌های اخیر نشان می‌دهد این قطعه کوچک مشابه سایر دستگاه‌های تجاری که در کلینیک‌ها استفاده می‌شود، می‌تواند با دقت بالایی بیماری ایدز را تشخیص دهد. به عقیده محققان این فناوری می‌تواند در مکان‌هایی مثل آفریقا یا سایر مناطق در حال توسعه دنیا کاربری زیادی داشته باشد و به این ترتیب با شناسایی این ویروس در مراحل اولیه می‌توان از گسترش بیشتر آن جلوگیری کرد.
  • آنچه باید شنید

    «دستای نامحرم» کامران رسول‌زاده
    کامران رسول‌زاده از چهره‌های همیشه پرخبر عرصه پاپ است. او این بار با انتشار آلبوم «دستای نامحرم» در صدر جدول اخبار قرار گرفت. این آلبوم که بعداز کلی انتظار منتشر شد به تهیه کنندگی موسسه فرهنگی هنری «اکسیر نوین» و با مدیریت «محمدرضا خانزاده» به بازار رسید. «دستای نامحرم» شامل ۱۵ قطعه است که تمامی ترانه‌های آن توسط خود «کامران رسول زاده» سروده شده و وظیفه آهنگسازی قطعات نیز بر عهده خود او بوده است. «آرون حسینی»، «محمدرضا رهنما»، «پدرام آزاد»، «جمال خدامی»، «میلاد فرهودی» و… در استودیو پاپ با «کامران رسول زاده» در زمینه آهنگسازی، ضبط، میکس و مسترینگ همکاری داشته‌اند.
  • انتظار بازگشت تقاضا به بازار مسکن

    درباره تحولات سال آینده بازار مسکن، فعالان بازار ملک نیز همانند کارشناسان، بر امن بودن قیمت از هر نوع جهش یا تحرک شدید اجماع دارند. در این‌باره رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران وضعیت قیمت مسکن را در سال ۹۴ این‌طور ارزیابی کرد: تا تیرماه سال آینده قیمت مسکن در بخش خرید و اجاره تثبیت می‌شود و برخی اظهارنظرها مبنی بر افزایش ناگهانی قیمت در سال آینده منطقی نیست.
    حسام عقبایی با اشاره به اینکه در ماه‌های اخیر، خیز خروج از رکود با افزایش نسبی معاملات مسکن آغاز شد، گفت: هر چند در ماه‌های پایانی سال۹۳ حجم معاملات مسکن چه در تهران و چه در سایر شهرها -کل کشور- بیشتر از نیمه اول سال بود اما هنوز به سطح رونق نرسیده است و سمت تقاضا به دو دلیل منتظر نوعی تحول در بازار مسکن است.
  • فراز و فرود صنعت خودرو

    به اعتقاد بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت خودرو سال ۹۳ به‌عنوان سالی انباشته از وقایع و رخدادهای تلخ و شیرین برای این صنعت به ثبت رسیده است. شرکت‌های خودروساز در حالی در آغازین روزهای سال ۹۳ شروع به کار کردند که با توجه به زیان انباشته سال‌های گذشته و همچنین مشکلات مالی با افتی چشمگیر در تولید خودرو مواجه بودند حال آنکه وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌ای مبنی‌بر تولید ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو برای هر یک از تولید‌کنندگان تدارک دیده بود. از سوی دیگر خودروسازان امید زیادی داشتند تا دولت برای جبران کمبود نقدینگی این شرکت‌ها مساعدتی انجام دهد حال آنکه دولت از همان ابتدا ارتباط مالی خود با خودروسازان را روشن و اعلام کرد که تولید‌کنندگان می‌توانند از طریق فروش اموال مازاد خود سر و سامانی به وضعیت تولید دهند.
  • ورود پهپادها به بازار مسکن

    این روزها هواپیماهای بدون سرنشین یا همان پهپادها، دیگر به بخشی از زندگی عادی و روزانه مردم دست کم در بعضی کشورهای جهان تبدیل شده‌اند. از حضور در رستوران‌ها برای سرو غذا گرفته تا پرواز در خیابان‌ها برای انتقال بسته‌های پستی و تهیه گزارش خبری. هر روز هم بر دامنه حضور و فعالیت این ابزارهای جدید فنی و تکنولوژیک در زندگی عادی مردم افزوده می‌شود. به طوری که در بعضی کشورها مانند آمریکا یا فرانسه، حقوقدانان در حال تهیه قوانین مخصوص درباره استفاده از پهپادها و روندهای حاکم بر تولید و استفاده تجاری از آنها هستند.
  • تاثیر شخصیت ‌همسران بر موفقیت شغل

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد واضح است که ما چیزی فراتر از آنچه سر کار از خود نشان می‌دهیم، هستیم. ما ابعاد دیگری داریم که برای شرکت‌ها، سرپرستان و بیشتر همکارانمان غیرقابل مشاهده هستند و این ابعاد نامحسوس، تاثیر عمیقی بر کار ما دارند.
    پژوهش‌های انجام شده مرا به فکر فروبرد. اولین نکته در مطالعه روزانه بر زوجینی که هر دو شاغل هستند، این است که زمانی که روابط صمیمی افراد با همسرانشان به خوبی پیش برود، وقت بیشتری را سر کار می‌گذارند؛ چون نبود درگیری‌ در خانه، قدرت احساسی، شناختی و فیزیکی بیشتری برای رفتن به سر کار به فرد می‌دهد.
  • سبقت از رکود مسکن

    علی چگینی مدیرکل برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن نگاهی به روند قیمت مسکن از ابتدای سال ۱۳۹۱ تا بهمن ماه سال جاری در شهر تهران حاکی از این است که قیمت مسکن پس از طی یک روند صعودی نسبتا شدید تا خرداد ماه سال گذشته و افزایش حدود ۷۰ درصدی قیمت مسکن در خرداد ماه سال ۱۳۹۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل، از تیرماه سال ۱۳۹۲ از ثبات نسبی برخوردار بوده و در حدود مبلغ ۴۰ میلیون ریال به ازاء هر متر مربع، در نوسان بوده است. ثبات قیمت مسکن در شرایطی ادامه دارد که نرخ تورم عمومی با وجود سیر نزولی همواره بالاتر از ۱۴ درصد بوده لذا می توان نتیجه گرفت که قیمت حقیقی مسکن به صورت مداوم کاهش یافته و حباب قیمت مسکن تخلیه گردیده است اما سیر نزولی قیمت حقیقی مسکن همچنان ادامه می یابد.
  • سـال کیـفیت!

    گروه ورزش: ورزش ایران در سال ۹۳ سه رویداد مهم و اساسی را پشت سر گذاشت. در شرایطی که کاروان ورزشی کشورمان در رشته‌های مختلف در بازی‌های آسیایی اینچئون حاضر شد، تیم ملی ایران نیز در تابستان و زمستان۹۳ در جام جهانی و جام ملت‌های آسیا شرکت کرد تا روزهایی پر از هیجان از پیش چشم هموطنان‌مان بگذرد. حضور ایران در این سه تورنمنت اما، یک وجه مشترک جالب توجه داشت؛ اینکه اگرچه در هیچ‌کدام از آنها عملکرد کشورمان به لحاظ کمی و آماری بهتر از ادوار گذشته نبود، اما بسیاری از مردم و مسوولان از کیفیت ارائه شده توسط وزشکاران ایرانی ابراز رضایت کردند.
  • گره‌گشایی مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا

    حسن بهشتی‌پور کارشناس مسائل هسته‌ای همزمان با واپسین روزهای سال، هیات مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران راهی شهر لوزان سوئیس شد تا دور آخر مذاکرات هسته‌ای را در سال ۹۳ با تیم آمریکایی برگزار کند؛ در این دور از مذاکرات نیز همچون دو دور پیشین، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و ارنست مونیز، وزیر انرژی اتمی آمریکا حضور داشتند؛ حضور این دو فرد فیزیکدان بیانگر آن است که در گفت‌وگوهای جاری پرداختن به مسائل فنی مطرح است. گفت‌وگوهای ایران با کشورهای عضو گروه ۱+۵ در یک سال گذشته با فرازوفرود همراه بود؛ بعضا شاهد بودیم که دو طرف تا امضای توافق پیش رفتند، اما کارشکنی‌های آمریکا مانع از حصول توافق شد.
  • شروع جنـگ سرد نویـن

    الیور استیونکل استادیار دانشگاه سائوپائولو جهان در سال ۲۰۱۴ با بحران‌های عدیده‌ای روبه‌رو بود. اگر قرار بر ادامه آن باشد، در بخشی از آن جنگ ناگزیر خواهد شد. مهم‌ترین درگیری دیپلماتیک در حوزه بین‌الملل اما مربوط به اوکراین است که می‌تواند دامنه آن به رویارویی غرب با شرق گسترده شود. در حالی که روسیه کریمه را به خاک خود الحاق کرد و شهرهای شرقی اوکراین نیز به موضوعی مشابه می‌اندیشند تا از خاک اوکراین جدا شوند، جنگی افزون بر یک سال را به این کشور تحمیل کرده است.
    در حال حاضر در مورد اوکراین دو سناریو وجود دارد؛ نخست اینکه صلح نصفه و نیمه ادامه پیدا کند تا دو طرف به یک راه‌حل دیپلماتیک برسند.
  • سرمایه‌گذاران امروز بازیگران فردای نفت

    محمدجواد عاصمی‌پور مدیر عامل اسبق مناطق نفت‌خیز جنوب سالی که گذشت، سالی پر از هیاهو و تجربیاتی نو برای نفت بود. اما نفت در سال جدید چه آینده‌ای درپیش‌رو خواهد داشت؟ به اعتقاد من با توجه به پیش‌بینی‌های بانک جهانی، سازمان بین‌المللی انرژی، سیاست‌های کشورهایی چون آمریکا و کانادا در مورد نفت شیل و ماسه‌ای و همچنین نرخ رشد اقتصادی جهانی و از سوی دیگر احتمال خاتمه یافتن بحث داعش، توافق گروه ۱+۵ با ایران و. . . به نظر می‌رسد باید شاهد افزایش نسبی قیمت نفت خام و تثبیت آن حداقل تا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی در محدوده ۷۰ تا ۷۵ دلار باشیم.
  • همان آش و همان کاسه

    بیماری ورزش ایران را همه می‌شناسند و نیازی به پزشک حاذق هم وجود ندارد تا قدرت تشخیص آن چنانی داشته باشد. ماجرا مربوط به سال ۹۳ یا ۹۰ یا ۸۵و۷۵ هم نمی‌شود، مربوط به تمام این سال‌ها است. ازهمان دورانی که دولت تشخیص داد همچون بسیاری از حوزه‌های دیگر در ورزش هم خودش را جلو بیندازد و سکان کار را در دست بگیرد مبادا که کار دست نااهلان بیفتد؛ اما این وسواس نه تنها کمکی به رشد و تعالی ورزش نکرد که آن را هم درکنار دیگر شاخصه‌های پیشرفت در جامعه ما که درگرداب مشکلات به کندی حرکت می‌کنند زمینگیر ساخت.
    با این نگرش نسبت به ورزش پیش بینی درخصوص آینده هم کار آسانی خواهد بود و نگارش این یادداشت را هم برای نگارنده ساده خواهد کرد.
  • چشم‌انداز صادرات غیرنفتی در سال ۹۴

    محمود بازاری مدیرکل دفتر توسعه صادرات کالای سازمان توسعه تجارت سال ۹۳ در شرایطی به پایان می‌رسد که صادرات غیرنفتی روند رو به بهبودی را در عملکرد شاخص‌ها طی کرده و بر اساس آمارهای ۱۱ ماهه امسال مجموع صادرات کالاهای غیرنفتی با احتساب میعانات گازی و خدمات نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۲۲ درصد رشد را نشان می‌دهد. همچنین خالص صادرات کالاهای غیرنفتی بدون احتساب میعانات و خدمات نسبت به مدت مشابه سال قبل نزدیک به یک درصد رشد ارزشی را تجربه کرده است. با نگاهی به عملکرد صادرات کالاهای غیرنفتی از نیمه دوم سال گذشته به بعد این نتیجه بسیار روشن که به موازات اقدامات تسهیل‌کننده دولت روند صادرات تغییر مثبتی داشته را مشاهده می‌کنیم.
  • فرصت نوروزی سفر

    پرستو فخاریان دبیر گردشگری نوروز برای ما ایرانی‌ها اصلی‌ترین فرصت سفر و فراغت محسوب می‌شود؛ ما که کمتر زمانی را در طول سال داریم که به سفر اختصاص دهیم؛ ما که از تعطیلات آخر هفته، بی‌بهره هستیم و با اینکه همه‌مان فکر می‌کنیم تعطیلات ایران خیلی زیاد است، اما فرصت مناسبی برای گردش در ایران پیدا نمی‌کنیم. از این رو ۱۵روز تعطیلات عید برای ما غنیمتی است برای آنکه برنامه‌ریزی کنیم و متناسب با علایق و توان اقتصادی خود به سفر برویم. اما درست در همین زمان، اولین مقصدی که به ذهن همه ما می‌رسد، شمال کشور است.
  • پیش‌بینی نفت ۸۰ دلاری

    سید حمید حسینی عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز هرچند صعود دوباره قیمت نفت در ابتدا به نظر سخت و باورنکردنی بود اما نشانه‌های روند صعودی ظاهر شده است. با توجه به اینکه بخشی از نیمه اول سال ۲۰۱۵ را پشت سر گذاشته‌ایم، پیش‌بینی‌ها از بازارهای جهانی و کارشناسان حوزه نفت و انرژی در دنیا این است که نیمه دوم سال متفاوت و به مراتب بهتر از نیمه اول خواهد بود. در سه ماهه گذشته میلادی قیمت نفت در محدوده بشکه‌ای ۶۰ دلار بوده است. این در حالی است که پیش‌بینی‌های کارشناسان بر این است که شش ماهه دوم سال قیمت نفت به بیش از بشکه‌ای ۷۰ تا ۸۰ دلار افزایش پیدا کند.
  • سال سختی پیش رو است

    سعید فائقی معاون پیشین سازمان تربیت بدنی گرچه مذاکرات ۱+۵ در سال ۹۴ به نتیجه می‌رسد، اما اثرات مثبت آن در سال ۹۵ به منصه ظهور خواهد رسید. کاهش قیمت نفت و ناکافی بودن تحقق درآمدهای بودجه سال ۹۴، ورزش را به لحاظ مالی دچار تنگنا خواهد کرد. در سال ۹۴ فدراسیون‌ها نیاز دارند تدارکات پر ثمر داشته باشند تا بتوانند سهمیه المپیک برزیل را کسب کنند. از سوی دیگر به دلیل در پیش بودن انتخابات مجلس در سال ۹۴ نمایندگان محترم بر نظارت خود خواهند افزود.
    همچنین به دلیل عدم واگذاری باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال احتمال می‌رود سازمان خصوصی‌سازی و دولت این دو باشگاه را یا به موسسات عمومی غیردولتی یا به شرکت‌ها و کارخانه‌های تولیدی و یا بانک‌ها واگذار کنند.
  • نوسانات هیجانی بازار ارز

    به نظر می‌رسد سرنوشت نهایی بازار ارز به شدت به نتیجه مذاکرات هسته‌ای گره خورده است. همزمان با دور جدید مذاکرات در لوزان سوئیس و امیدواری به فرجام خوش هسته‌ای، بازار ارز هم روی خوش نشان داد. در ابتدای این هفته در شرایطی که برخی خبرها از توافق احتمالی و عیدی نوروزی هسته‌ای به مردم حکایت می‌کرد دلار که روند کاهشی خود را از میانه‌های هفته گذشته آغاز کرده بود، در روز شنبه در واکنش به جو مثبت به وجود آمده در یک روز حدود ۹۰ تومان از قیمتش کاسته شد. هر چند که این روند کاهشی در روز یکشنبه هم ادامه پیدا کرد و قیمت دلار در یک روز زیاد بالا و پایین رفت اما نهایتا روی قیمت ۳۲۴۵ تومان ایستاد.
  • گاف عجیب جناب دکتر!

    علیرضا مجمع عضو گروه فرهنگ و هنر مهران مدیری همیشه در معرض دید است. کارهایی هم که می‌کند همیشه دیده می‌شود؛ چه در تلویزیون چه در شبکه نمایش خانگی و چه در سینما. این کار آخرش اما به گرفت و گیرهای زیادی خورده است. از عوض شدن اسمش که «اتاق عمل» بود و شد «مرکز حاشیه» و بعد هم «در حاشیه»، تا موضوعی که برای کار انتخاب کرده است و از همان ابتدا خیلی‌ها چوب برداشتند که آن را بزنند. با همه اینها در نهایت قرار شد «در حاشیه» از ششم فروردین یعنی پنج‌شنبه آینده برود روی آنتن شبکه سه. وقتی این خبر اعلام شد موج تازه‌ای علیه مهران مدیری راه افتاد و مخالفان به صراحت خواستند که این کار پخش نشود.
  • توافق هسته‌ای در دسترس

    کامران کرمی سال ۹۳ را بی‌گمان می‌توان سال مذاکره و رایزنی هسته‌ای نامید. روندی که از تابستان ۹۲ با روی کارآمدن دولت حسن روحانی با گفتمان تدبیر و عقلانیت آغاز شد و تاکنون که نزدیک‌ترین گام به توافق هسته‌ای است و مذاکرات در شهر لوزان سوئیس برقرار است، ادامه دارد. وین و ژنوهای چندگانه ماحصل بیش از یک سال مذاکره سخت، فشرده و طاقت فرسا محسوب می‌شود. اگرچه مسقط پایتخت عمان هم در برهه‌ای که می‌رفت تا گفت‌وگوها به سرانجام خود نزدیک‌تر شود، میزبان هیات‌های ایران و ۱+۵ بود، اما این مذاکرات بیشتر در دو کشور اتریش و سوئیس و در شهرهای وین، ژنو، لوزان و مونترو برگزار شد.
  • همیشه به فکر تفاوت هستم

    «سلول شخصی» را به جرات می‌توان یکی از پدیده‌های موسیقی راک کنونی دانست. حتی اگر قرار باشد نام خواننده این آلبوم را از آن کم کرد بازهم چیزی از ارزش‌های آن کم نمی‌شود. رضا یزدانی که سال‌هاست در عرصه پاپ-راک در ایران فعالیت می‌کند، با انتشار این آلبوم برگ جدیدی به کارنامه حرفه‌ای خود اضافه کرد. او که این آلبوم را در دو سی‌دی محتوی ۱۴ قطعه منتشرکرده است، سعی کرده تا در همکاری با چهره‌ای همچون اندیشه فولادوند به تجربیات و فضاهای جدیدتری دست یابد. از طرفی همکاری با دیگر اهالی موسیقی اعم از ترانه‌سرا، آهنگساز و تنظیم‌کننده را نیز در این آلبوم تجربه کرده است.
  • رسیدن قیمت طلای سیاه به کف شش ساله

    سال ۱۳۹۳ سال پر‌مخاطره‌ای برای طلای سیاه بود. در واقع نفت که سال را با قیمت‌های حدود ۱۰۰ دلار شروع کرده بود، در روزهای پایانی سال زیر ۴۵ دلار قرار گرفت که این به معنای افت قیمتی بیش از ۵۰ درصد است. در این سال نفت به کمترین قیمت خود ظرف شش سال اخیر رسید. سه ماهه اول سال: اوج بحران‌های ژئوپلیتیک
    آغاز سال ۹۳ با بحران‌های ژئوپلیتیک همراه بود. از سویی تنش روسیه و غرب بر سر مسائل اوکراین به اوج خود رسیده بود که گمانه وقوع جنگ بین آمریکا و روسیه را تقویت کرد و از سوی دیگر گروه تروریستی موسوم به داعش در عراق ظهور کرده بود و خطر حمله این گروه به تاسیسات نفتی عراق وجود داشت.
  • خوشبینی‌ها در گرو نتایج مذاکرات هسته‌ای

    بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت خودرو سال آینده را سالی پر بار برای صنعت خودرو پیش‌بینی می‌کنند، هرچند که این خوش‌بینی تا‌حدودی به نتایج مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ گره خورده است. آن‌طور که از شواهد پیداست طی دو سال گذشته خودروسازان مطرح جهانی با ارزیابی بازار ایران علاقه خود را به حضور در این بازار ابراز کردند حال آنکه برخی از خودروسازان عقد قرارداد یا حضور جدی خود را به پایان مذاکرات هسته‌ای موکول کردند. اما در کل کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت خودرو سه سناریوی مهم را برای صنعت خودرو رقم زده‌اند؛ «حضور خودروسازان بزرگ در ایران»، «واگذاری سهام شرکت‌های خودروساز داخلی به خارجی‌ها» و «ورود خودروهای جدید به بازار» از جمله پیش‌بینی‌هایی است که برای صنعت خودرو ایران در سال ۹۴ مطرح شده و در کنار آن سناریو افزایش قیمت نیز در بازار خودرو کشور قرار دارد.
  • ثبـات ۹۳ و ابهام ۹۴

    سید‌کمال سید‌علی معاون اسبق بانک مرکزی نرخ ارز در سال ۹۳ با وجود تورم داخلی نوسانات چندانی را به ثبت نرساند تا بتوان این سال را برای شاخص بازار ارز در مجموع سال با ثباتی دانست، این امر حکایت از آن دارد که انتظارات تورمی و تقاضاهای سفته بازانه کاهش یافته است. در واقع کاهش نوسانات، تقاضای سرمایه‌گذاری را برای ارز پایین آورد و دلار در تمامی سال تغییرات خود را در دامنه‌های مشخصی به ثبت رساند. نوسانات محدود دلار در بازار داخلی در حالی اتفاق افتاد که شاخص دلار در بازارهای جهانی راه صعودی را در پیش گرفته بود.
  • سریال مدیری به آنتن می‌رسد؟

    در شرایطی که قرار است نوروز امسال سریال «اتاق عمل» مهران مدیری که حالا به «در حاشیه» تغییر نام داده است از شبکه ۳ سیما روی آنتن برود وزیر بهداشت در نامه‌ای به رئیس سازمان صدا و سیما، دغدغه‌های خود را درباره پخش سریال بیان کرده است. دغدغه‌هایی که بی‌توجه به نیاز مخاطبان رسانه ملی به برنامه‌های طنز، یک‌طرفه سمت پزشکان را گرفته است. برخی ناظران پخش این مجموعه کمدی را ‌برگ برنده رسانه ملی در این روزها می‌دانند. .
  • سینما همیشه پیشنهاد دارد!

    مگر می‌شود دو هفته تعطیل بود و فیلم ندید؟ اصلا مگر می‌شود بدون سینما زندگی کرد؟ برای دو هفته تعطیلی نوروز ۹۴ پیشنهادهایی داریم که به چند بخش متنوع تقسیم کرده‌ایم. فیلم‌هایی در حال حاضر روی پرده است که از میانشان سه فیلم را پیشنهاد کرده‌ایم، امسال قرار است در تلویزیون فیلم‌های سینمایی پخش شود که از هر کدام از شبکه‌ها یک فیلم را پیشنهاد کرده‌ایم، فیلم‌هایی هم در اسکار امسال حضور داشت که بهترین فیلم‌هایش را در این بخش گنجانده‌ایم و در آخر هم چهار فیلم کلاسیک را به این مجموعه اضافه کرده‌ایم که پکیجمان کامل شود.
  • معیار شناسایی پردرآمدها

    نمایندگان مجلس بالاخره پس از چند بار رفت و برگشت مصوبه یارانه‌ای بین کمیسیون تلفیق، صحن علنی مجلس و شورای نگهبان، دولت را در سال ۹۴ با دو چالش کاهش بودجه یارانه نقدی از یکسو و الزام به حذف یارانه پردرآمدها مواجه کردند. براساس تصمیم بهارستان‌نشینان دولت باید در سال آینده از طریق ۴ معیار شرایط اقلیمی، بعد خانوار، محل سکونت و میزان درآمد، خانوارهای پردرآمد را که حدود ۵/ ۵ میلیون نفرند، شناسایی کند و نسبت به حذف یارانه نقدی آنها اقدام کند. .
  • تدبیر بحران آبی

    با وجود اینکه طی روزهای اخیر باران لطف الهی نازل شده است اما روند نزولات آسمانی در بلندمدت ۲۰ درصد کاهش داشته و کشورمان همچنان در مسیر خشکسالی است. این در حالی است که رئیس‌جمهوری معتقد است صرفه‌جویی ۱۰ درصدی هر خانواده در مصرف آب می‌تواند به حل مشکلات در زمینه تامین آب کمک کند. در حال حاضر سدهای اطراف تهران وضعیت مناسبی ندارند و در مجموع ۶۰ درصد ظرفیت آنها خالی است و با آغاز فصل گرما بحران آب بیشتر خود را نشان خواهد داد. .
  • آخرین حکم قضایی مهم سال

    سرانجام در واپسین روزهای سال ۹۳ حکم پرونده جنجالی مهدی هاشمی از سوی سخنگوی قوه قضائیه اعلام شد. هر چند که حکم اعلام شده قابل تجدید نظر‌خواهی است اما به گفته اژه‌ای، با حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی، هاشمی به حبس، جزای نقدی، رد مال و انفصال از خدمات دولتی محکوم شده است. برخی خبرهای غیررسمی از حکم ۱۵ سال زندان برای وی خبر داده‌اند که البته از سوی اژه‌ای تکذیب شد. مهدی هاشمی ۲۰ روز فرصت دارد تا به رای صادره اعتراض کند. .
  • خیز صنعت به سوی رشد مثبت

    غزاله طایفه سال ۹۴، سال عبور از مشکلات است؛ این را برخی از فعالان حوزه صنعت و معدن که سال‌ها با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم کرده‌اند پیش‌بینی می‌کنند؛ مشکلاتی که در سال‌های اخیر تا تعطیل کردن برخی صنایع پیش رفت و موجب شد تا ظرفیت واحدهای تولیدی به کمتر از ۵۰درصد برسد. فعالان صنعتی معتقدند وضعیت تولید به‌طور مستقیم به پارامترهای مختلفی از جمله بهبود مبادلات پولی و نقل و انتقال ارز، رفع محدودیت‌های بین‌المللی، تامین منابع مالی بخش تولید و. . . گره خورده و فراهم نبودن این عوامل در سال‌های اخیر موجب شد تا بخش صنعت و معدن در بدترین وضعیت خود حتی نسبت به دوران جنگ قرار گیرد.
  • سوء‌تفاهم عراقی

    برداشت نادرست از اظهارات یونسی دستیار ویژه رئیس‌جمهوری که درباره پیوستگی عمیق و غیرقابل تفکیک تمدنی و فرهنگی بین ملت ایران وعراق گفته بود، باعث برخی سوء‌تفاهم‌ها در بین رسانه‌های عربی و به‌خصوص عراقی شد و واکنش وزارت خارجه عراق را در پی داشت. اما در شرایطی که یونسی در گفت‌وگو با العالم توضیح داد که ایران به هیچ وجه درصدد مخدوش شدن تمامیت ارضی، استقلال کشورها و به‌ویژه عراق نبوده است، برخی نمایندگان خواستار عزل یونسی از سوی رئیس‌جمهور شدند. .
  • شهرهای پایدار و هوشمند برای زندگی آینده

    وقتی درباره آینده جوامع در جهان صحبت می‌‌کنیم، منظورمان آینده شهرها است. تا سال ۲۰۵۰، بیش از ۷۰ درصد از جمعیت کره زمین در مراکز شهری ساکن خواهند شد. به این ترتیب، شهرها کانون اصلی منابع تولید و مصرف خواهند شد. البته این وضعیت همین حالا هم وجود دارد. در حال حاضر، شهرها بیش از ۵۵ درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند، بیش از ۸۰ درصد انرژی جهان را مصرف می‌کنند و بخش عمده‌ای از گازهای گلخانه‌های جهان را هم تولید می‌کنند. بنابراین، شهرها مهم‌ترین کانون‌های توجه و برنامه‌ریزی در جهان هستند. اما پرسش این است که آیا شهرها در آینده آنقدر از نظر اقتصادی پویا خواهند بود که از پس نیازها و مسوولیت‌های اقتصادی و محیط‌زیستی خود برآیند.
  • نوسان آخر سالی دلار

    حمید عزیزی عضو گروه بانک و بیمه در ۱۰ روز مانده به پایان سال ۹۳، دامنه نوسانات شاخص بازار ارز بار دیگر افزایش یافت، البته این بار تغییرات دلار بیشتر میل به سمت قیمت‌های پایین‌تر داشت. دلار از سه شنبه هفته گذشته راه کاهشی را در پیش گرفت. شاخص بازار ارز با هیجان زیادی در کمتر از یک هفته تا یک شنبه هفته جاری ۸/ ۴ درصد از ارزش خود را از دست داد. دلار در تاریخ ۱۹ اسفند از کانال ۳۴۰۰ تومان به زیر کشیده شد و پس از ۹۳ روز وارد کانال ۳۳۰۰ تومان شد. فعالان بازار این ریزش را ضمن ادامه تاثیر اخبار خوب هسته‌ای، ناشی از افزایش عرضه ارز از سوی برخی شرکت‌ها می‌دانستند.
  • شوک بزرگ در بورس

    بورس اوراق بهادار که همزمان با افزایش امیدواری‌ها نسبت به آینده مذاکرات، این هفته رکورد کاری ۹۰‌روزه خود را شکسته و در کانال ۶۵ هزارواحدی قرار گرفته بود، روز سه‌شنبه همزمان با بازگشایی نمادهای پالایشگاهی که به گفته مدیرعامل بورس ۱۰ درصد سهم بازار را دارند در شوکی بزرگ فرو رفت و ۳۵۸۹ واحد سقوط کرد. شاخص در حالی در ۶۱ هزار و ۵۳۲ واحد ایستاد که برخی پیش‌بینی کرده بودند با بازگشایی نمادهای پالایشی، بازار بورس به روند مثبت خود ادامه خواهد داد. .
  • بازاریاب‌های آینده از ذهن شما عبور می‌کنند

    براساس تحقیقات جدیدی که در اروپا انجام شده پیشنهاد شده است که بازاریاب‌ها در آینده به جای استناد به روش‌های تحقیقاتی سنتی، مستقیما به سراغ ذهن شما می‌روند. براساس این تحقیق که در دانشگاه اراسموس در هلند انجام شده است، با استفاده از یک دستگاه مخصوص به نام EEG که فعالیت مغز را کنترل می‌کند، تمایل افراد بررسی شد. به عبارت دقیق‌تر، در این پژوهش یکسری ۱۸ تایی از پیش‌نمایش‌های (trailer) فیلم‌های مختلف به افراد نشان داده شد. در این میان، همزمان با اینکه دستگاه EEG به همه این افراد متصل بود، آنها پس از اتمام هر پیش‌نمایش باید فیلم مربوطه را ارزش‌گذاری می‌کردند.
  • صنعت خودرو پیشتاز احیای اقتصادی

    سعید لیلاز کارشناس مسائل اقتصادی صنعت خودرو در سال ۱۳۹۳ توانست بخش مهمی از مشکلاتش را مرتفع کند و بر بسیاری از آسیب‌های ساختاری که ظرف سال‌های ۱۳۸۷ به بعد بر این صنعت وارد شده بود، غلبه کند. بر این اساس قسمت عمده مشکلات صنعت خودرو، زیان انباشته چند هزار میلیارد تومانی است که دو خودروساز اصلی کشور به خاطر سیاست‌های تثبیت قیمت دولت قبلی داشتند که ممکن است جبران این زیان در سال ۹۴ و ۹۵ صورت بگیرد؛ ولی واقعیت این است که رشد تولید به مقدار زیادی توانست آن روند را متوقف کند و برای اولین بار بعد از دو سال شرکت‌های خودروساز به سوددهی رسیدند؛ به طوری که میزان تولید حدود هفت هزار تایی به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه افزایش پیدا کرد.
  • مهم‌ترین خبرهای ورزشی سال ۹۳

    سید مصطفی هاشمی طبا در ورزش امری نازیبا وجود ندارد. در سال ۹۳ ورزشکاران ما به پیروزی‌های بزرگی نائل شدند و به‌ویژه بانوان به وضوح توانستند خود را ثابت کنند و مردانمان و همچنین قهرمانان پارالمپیک که به موقعیت درخشانی دست یافتند. اگر به ورزش و تربیت‌بدنی به‌صورت عام بنگریم، همچنان در سه ورزش پایه‌ای دو و میدانی، ژیمناستیک و شنا شکست خورده پیش می‌رویم. جالب آنجاست که همه روسای سازمان تربیت بدنی و وزیران ورزش و جوانان همواره اعلام کرده‌اند که به ورزش‌های پایه باید رسیدگی شود؛ اما این اراده مقامات دولتی همواره با شکست روبه‌رو شده است؛ البته در راس عوامل این شکست باید از آموزش و پرورش نام ببریم که به‌‌رغم تلاش‌های بخش تربیت‌بدنی این وزارتخانه، به دلیل نبود زیرساخت‌ها در آموزش و پرورش و مهم‌تر از آن عدم بینش درست نسبت به تربیت‌بدنی این کار در محاق نسیان افتاده است.
  • دورنمای تجارت خارجی در سال ۹۴

    فروغ کریمی «اولویت‌بندی واردات کشور با مکانیزم سود و تعرفه»، «‌جایگزینی ارز صادراتی برای واردات به جای ارز نفتی»، «در نظر گرفتن تعرفه و ضوابط خاص برای کنترل واردات»، «تغییر مبنای نرخ ارز»، «کاهش اتکا به منابع ارزی»، «افزایش صادرات» و «تغییر سبد صادراتی» را می‌توان از جمله اقداماتی دانست که در سالی که گذشت دولت آنها را در نظر گرفته تا وضعیت تجارت خارجی کشور در سال آینده را بی اثر از کاهش قیمت نفت کند. از این رو، براساس طرح تغییر سبد صادراتی که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد شده، برای سال آینده تمرکز روی صادرات کالاهای دانش‌بنیان و خدمات فنی و مهندسی خواهد بود و تکیه صادراتی بر محصولات با پایه نفتی و پتروشیمی برداشته خواهد شد.
بیشتر