شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۰ دنیای اقتصاد

اخبار اقتصاد سلامت - روزنامه شماره ۶۰۶۰

  • از ناترازی انرژی تا پرداخت از جیب مردم

    دنیای اقتصاد-سعیده نبی‌زاده: پس از انتخاب دکتر پزشکیان به عنوان رئیس دولت چهاردهم، گمانه‌‌‌زنی‌‌‌ها و اظهارنظرهای مختلفی از سوی فعالان حوزه‌‌‌های مختلف درباره اولویت‌‌‌های دولت جدید و نقشه راه کابینه او مطرح شده است. نظراتی که با توجه به پیشینه رئیس‌‌‌جمهور در دولت و مجلس، تنیدگی‌‌‌های خاصی با اقتصاد و سلامت دارد. در ادامه نگاهی اجمالی به برخی موضوعات مطرح‌شده از سوی صاحب‌‌‌نظران حوزه اقتصاد و سلامت درباره دولت چهاردهم می‌‌‌اندازیم.
  • ۷۰‌درصد بیمارستان‏‏‌ها ناایمن است

    دنیای‌اقتصاد: چند سال پیش امیر ساکی، مدیرکل منابع فیزیکی وزارت بهداشت درباره وضعیت فرسودگی بیمارستان‌‌‌ها اعلام کرد: در دهه ۸۰ ارزیابی لرزه‌‌‌ای بیمارستان‌‌‌های کشور در دستورکار قرار گرفت و نتایج آن نشان دادکه حدود۷۰درصد ساختمان‌‌‌های درمانی یا همان بیمارستان فرسوده است. این میزان در تهران به‌‌‌دلیل قدمت بیمارستان‌‌‌ها بیش از ۸۰درصد بوده است. نتایج همچنین نشان داد بیش از ۹۰‌درصد بیمارستان‌‌‌های فرسوده امکان مقاوم‌‌‌سازی نداشته و به عبارتی مقاوم‌‌‌سازی آنها توجیه‌‌‌پذیر نیست.
  • ثبت ۴۰۰ تا ۵۰۰ سکته مغزی در کشور

    دنیای‌اقتصاد: رئیس و اعضای هیات‌مدیره انجمن علمی مغز و اعصاب، بر اهمیت اطلاع‌رسانی نسبت به بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب تاکید کردند. محمود معتمدی رئیس انجمن علمی مغز و اعصاب، شنبه ۳۰ تیر سال‌جاری در نشست خبری روز جهانی مغز گفت: برای پیشگیری از بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب، باید کارهای بیشتری صورت بگیرد و از همین رو، با همکاری سازمان نظام پزشکی و اداره سلامت شهرداری تهران، تلاش می‌‌‌کنیم در این مسیر گام برداریم. وی افزود: بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب خیلی زیاد هستند اما می‌توانیم بر روی برخی از بیماری‌‌‌ها بیشتر کار کنیم. معتمدی ادامه داد: سردردها، میگرن، صرع، زوال عقل و...، از جمله بیماری‌‌‌های مغز و اعصاب هستند که باید برای مردم بیشتر اطلاع‌رسانی شود.
  • قیمت‌گذاری داروهای وارداتی نیازمند دقت مضاعف

    دنیای‌اقتصاد:جلسه هم‌اندیشی نظام پزشکی کشور با معاون سیاسی رئیس قوه قضائیه برگزار شد. در این جلسه محمود فاضل رئیس شورای‌عالی نظام پزشکی ایران اظهار کرد‌: از تمامی دستگاه‌ها بخواهید وظایف و تعهدات‌شان را نسبت به سلامتی مردم انجام دهند. به گزارش سازمان نظام پزشکی، وی افزود: برای رسیدن به عدالت قضایی، پیشگیری نقش اساسی دارد. اگر سیاست‌های پیشگیری در مدیریت‌ها و نظارت قوه قضائیه بر آن به درستی صورت گیرد بسیاری از خودکشی‌های دستیاران و پزشکان اتفاق نمی‌افتد.
  • داشبورد الکترونیکی فهرست اولویت‌‌‌های تولید تدوین شد

    دنیای‌اقتصاد: تدوین و انتشار داشبورد الکترونیکی فهرست اولویت‌‌‌های تولید و تدوین و رونمایی از «کتابچه اولویت‌‌‌های تولید» در سال‌های اخیر محقق و در دسترس ذی‌نفعان قرار گرفت. به گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو سعیدرضا شاهمرادی مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو با اعلام این خبر گفت: باتوجه به گستردگی حوزه تجهیزات پزشکی در کشور، این حوزه دارای ارزش ۲.۵ میلیارد دلاری بوده که حدودا ۶۰‌درصد این ارزش، از طریق واردات و ۴۰‌درصد از طریق تولید تامین می‌شود که در سال‌های اخیر با اعمال سیاست‌‌‌های حمایت از تولید این نسبت تقریبا به هم نزدیک شده و به حدود ۵۰‌درصد رسیده است. وی با اشاره به انتشار دستورالعمل حمایت از تولید تجهیزات پزشکی افزود: بسته حمایتی تولید در راستای حمایت از رشد تولید داخل و تسریع و تسهیل در صدور پروانه‌‌‌‌های تولید نیز در این دوره تدوین و ابلاغ شد. مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ابعاد مختلف رشد تولید از نظر رشد کمی، رشد کیفی، رشد به لحاظ نوع فناوری و رشد به لحاظ سطح پیچیدگی تبیین شده است. وی تولید و انتشار داشبورد الکترونیکی فهرست اولویت‌‌‌های تولید و تدوین و رونمایی از «کتابچه اولویت‌‌‌های تولید» را یکی دیگر از اقدامات مثبت در راستای تحقق شفافیت و حمایت از تولید عنوان کرد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر