‎وی ادامه داد: یکی از مشکلات حوزه تجهیزات پزشکی، خرید تجمیعی از تولید داخل است که باید اصلاح شود. از طرفی بهتر است بودجه‌‌‌های عمرانی صرف تجهیزات پزشکی ‌های‌تک شود. رئیس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی بیان کرد: اگر ارز دولتی نباشد، امکان دارد قیمت یک ‌ام آرآی به ۴۲ میلیارد تومان برسد و با این مبلغ می‌توانیم ۲۰ میلیون کلیشه ۲ میلیون تومانی از بخش‌خصوصی بخریم. عمر یک دستگاه در بخش خصوصی حدود ۱۰ تا ۱۵ سال است.

‎چرخه واردات تجهیزات پزشکی‌‌‌ «های‌تک» و کاهش سرمایه تامین‌‌‌کنندگان

‎چیذری در ادامه اظهار کرد: حدود ۷۰‌درصد تجهیزات پزشکی‌ «های‌تک» وارداتی است و به تامین ریال نیاز دارد. چرخه تولید این موارد در خارج از کشور به این صورت است که هرچقدر اعتبار نزد کمپانی داشته باشیم، امکان دارد بیش از یک سال طول بکشد. وقتی کالا به گمرک رسید، باید پول بانک را پس بدهیم. وقتی کالا به بیمارستان داده شده، بیمارستان هم پول را با تاخیر پس می‌دهد. در نتیجه سالانه سرمایه تامین‌‌‌کنندگان بین ۳۰ تا ۴۰‌درصد کاهش پیدا کرده و قدرت واردات هم کم می‌شود.

‎یارانه تجهیزات پزشکی از ابتدای زنجیره تامین داده شود

‎وی در ادامه بیان کرد: وضعیت تجهیزات پزشکی با دارو متفاوت است و نیاز داریم یارانه از ابتدای زنجیره تامین داده شود. یکی از آفت‌‌‌های بزرگ حوزه تجهیزات پزشکی این است که در حوزه تصمیم‌گیری، افراد نکته‌بین و باهوش به‌اندازه کافی حضور ندارند. گاهی برخی نظر می‌دهند که در ۳۰ سال پیش در این حوزه کار می‌‌‌کردند؛ در حالی‌که خرد جمعی در بخش خصوصی و تامین‌‌‌کنندگان تجهیزات پزشکی همواره نقش حداقلی داشته و حتی در دوره‌‌‌هایی حذف شده یا رای اندکی در کمیته‌‌‌های فنی و قیمت‌‌‌گذاری داشته‌‌‌ است. ‎چیذری افزود: مشکل دیگر حوزه تجهیزات پزشکی، شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان هستند که در ابتدای کار باید از آنها حمایت شود، اما وقتی حتی از فروش میلیاردی هم برخوردار می‌‌‌شوند باز هم‌‌‌ معافیت‌‌‌های ارزش افزوده و مالیاتی فراوان می‌‌‌گیرند.

‎تولیدکنندگان عادت کرده‌‌‌اند که واردات گران شود تا تولید بصرفد

‎رئیس انجمن تولید، تامین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: تولیدکنندگان به این عادت کرده‌‌‌اند که واردات گران شود تا تولید صرفه اقتصادی داشته باشد. این موضوع را سال‌هاست در حوزه‌‌‌های مختلفی از جمله خودرو و تجهیزات پزشکی مشاهده می‌‌‌کنیم. به محض اینکه ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود، تولیدکننده باز هم قیمت را بالا می‌‌‌برد. وی افزود: حفظ ارزش پولی یکی از واجبات است و یارانه را نباید آپشن محسوب کرد. هرچند بیت‌المال را باید به یک نسبت توزیع کرد؛ اما مالیات باید از فرد ثروتمند بیشتر گرفته شود.