شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۴ دنیای اقتصاد

اخبار اقتصاد سلامت - روزنامه شماره ۵۸۸۴

  • تله جدید برای داروخانه‌ها

    دنیای‌اقتصاد، سعیده نبی‌زاده: دولت در حالی تصمیم گرفته یارانه دارو را در سال آینده به حساب داروخانه‌ها واریز کند که یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های زنجیره دارو در کشور به خصوص عامل اصلی نزدیک شدن داروخانه‌ها به محدوده قرمز بدهی دولتی است. دولت سال جاری با حذف یارانه ۴۲۰۰ تومانی و تعیین قیمت بر اساس ارز ۲۸۵۰۰ تومان و راه‌اندازی سامانه دارویار تلاش کرد در عین حال که قیمت دارو را آزاد کند مانع از فشار قیمت روی دوش مصرف‌کنندگان شود و در عوض بیمه‌ها بار مالی ناشی از افزایش قیمت را تقبل کنند، اما در واقعیت این تصمیم باعث شد بدهی تامین اجتماعی و بیمه سلامت و سایر بیمه‌ها به شرکت‌های پخش به مرزهای خطرناکی برسد. هرچند دولت و تامین اجتماعی اخیرا تلاش کرده‌اند بخشی از بدهی‌های خود را به داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش بپردازند، اما فعالان این صنعت از تصمیمات بودجه‌ای سال آینده نگرانند و با توجه به بدحسابی دولت در سال‌های اخیر، این تصمیم را نوعی ریسک به حساب می‌آورند.
  • تاثیر منفی آفت‌کش‌های غذایی بر مردان

    دنیای اقتصاد: بر اساس تجزیه و تحلیل جدید در خصوص مطالعات انجام‌شده در ۵۰ سال گذشته، آفت‌کش‌هایی که در خانه‌ها، باغ‌ها و چمن‌های ما استفاده می‌شوند و روی غذاهایی که می‌خوریم اسپری می‌شوند، موجب کاهش چشمگیر تعداد اسپرم در بین مردان در سراسر جهان می‌شوند. ملیسا پری، نویسنده ارشد این مطالعه، رئیس کالج بهداشت عمومی ‌در دانشگاه جورج میسون در فیرفکس، ویرجینیا، می‌گوید: در طول ۵۰ سال، غلظت اسپرم مردان در سراسر جهان حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است. به گفته وی: آنچه ناشناخته است منشأ این مشکل است. در حالی که احتمالا دلایل بسیار بیشتری وجود دارد، اما مطالعه ما ارتباط قوی بین دو حشره‌کش رایج یعنی ارگانوفسفات‌ها و N-متیل کاربامات‌ها و کاهش غلظت اسپرم را نشان می‌دهد.
  • کاهش نسخ حاوی آنتی‌بیوتیک‌ها به ۳۶ درصد

    سیدحیدر محمدی / رئیس سازمان غذا و دارو
    امروز مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها به حدی رسیده که به یک تهدید برای سلامت انسان‌ها تبدیل شده است. تجویز غیر‌منطقی و مصرف بی‌رویه داروهای ضد‌میکروبی در جمعیت انسانی و مزارع پرورش دام و طیور، رفته‌رفته بسیاری از میکروب‌ها را در برابر این داروها مقاوم کرده است و گسترش بیش از حد این پدیده، نتیجه‌ای جز بروز فاجعه در پی نخواهد داشت. همچنین طی سال‌های اخیر مقاومت در برابر داروهای ضدمیکروبی به یک معضل جهانی مبدل شده و همین امر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت را بسیار نگران کرده است. تا جایی که سازمان جهانی بهداشت از تاریخ ۱۸ تا ۲۴ نوامبر را هفته جهانی آگاه‌سازی داروهای ضد‌میکروبی و پیشگیری از مقاومت میکروبی نام‌گذاری کرده است. شعار این هفته در سال ۲۰۲۳، «همه با هم برای پیشگیری از مقاومت به داروهای ضد‌میکروبی» با هدف افزایش حساسیت سیاستگذاران، شاغلان حِرف پزشکی و عموم مردم، به این مهم، نام‌گذاری شده است.
  • ۲۰ درصد سرماخوردگی‌ها آنفلوآنزاست

    دنیای‌اقتصاد: ۲۰درصد موارد سرماخوردگی در کشور آنفلوآنزاست و سیر افزایشی بیماری تا اواخر آذرماه کند می‌شود. شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اعلام این مطلب تاکید کرد: منتظر بودیم از اواسط آبان ماه آنفلوآنزا افزایش یابد و در آذرماه به اوج برسد. رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: در تابستان ۳۰ درصد افراد دارای علائم سرماخوردگی کشور مبتلا به کرونا بودند، اما الان زیر ۵ درصد موارد سرماخوردگی کرونا هستند.
  • سهم ۴۰ درصدی بیماری قلبی در مرگ و میر

    دنیای اقتصاد: ۴۰ درصد مرگ ‌و میر در کشور به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی است، معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با اعلام این خبر در خصوص پویش ملی «غربالگری پرفشاری خون و دیابت» در سنین ۱۸ سال به بالا، گفت: این پویش در مناطق روستایی، شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و با جمعیتی ۷ میلیون نفری در ۹۳ شهر تحت پوشش برنامه سلامت خانواده به شکل ۱۰۰ درصدی اجرا می‌شود. علیرضا مهدوی افزود: مجموع مناطق ذکر‌شده جمعیتی تقریبا ۲۴ میلیون نفری دارند و در نقاط شهری از جمله کلان‌شهرها هدف‌گذاری ما ۷۰ درصد از جمعیت گروه هدف است. در نهایت هدف‌گذاری کلی ما برای انجام غربالگری حدود ۵۴ میلیون نفر است. معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، تاکید کرد: طی هفته گذشته ۶۳ دانشگاه علوم پزشکی کار را شروع کردند و از زمانی که خدمات الکترونیک بارگذاری شده است (اول آذر) تاکنون، ۶۰۰ هزار نفر غربالگری شده‌اند و امیدواریم تا ۱۵ دی به جمعیت هدف برسیم.
  • افزایش مرگ و میر ناشی از سرخک

    دنیای‌اقتصاد: کاهش واکسیناسیون سرخک در طول همه‌گیری کووید-۱۹ با افزایش موارد سرخک و مرگ و میر و شیوع گسترده این بیماری در سراسر جهان مرتبط است. سرخک نوعی عفونت سیستم تنفسی است که یک ویروس آر.ان.آ از خانواده پارامیکسوویریده آن را ایجاد می‌‌‌کند. علائم سرخک شامل تب، سرفه، آبریزش بینی و راش پوستی در نقاط مختلف بدن است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر