شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • قرار در داووس

  • رابطه استرس با افسردگی

    ‌میترا‌فری‌نژاد فتحی‌(دریا‌حقی)

    محقق، نویسنده، مربی خودشناسی

    Farinezhad_mitra@yahoo. com

    استرس، یکی دیگر از احساسات طبیعی ما است. استرس از ترس ناشی می‌شود و به خشم و افسردگی منجر می‌گردد. یکی دیگر از عوامل ایجاد استرس درون ما «سرکوب»‌های احساسی و ذهنی ما هستند. جمع شدن استرس در ما باعث می‌شود که زود از کوره در برویم، کلافه و ترسو باشیم و بسیاری از فرصت‌های رشد و پیشرفت را از دست بدهیم. استرس انرژی ذهنی و جسمی ما را می‌بلعد و میزان خستگی ما را بالا می‌برد.

  • چطور با گوگل سریع‌تر به جست‌وجو در وب بپردازید

    بخش اعظم کار ما در فضای اینترنت به کمک جست‌وجوگرها امکان‌پذیر است. در واقع در حال حاضر استفاده از اینترنت بدون وجود جست‌وجوگرها غیر قابل تصور است. در میان جست‌وجوگرهای مختلف اینترنتی که به ما در زمینه جست‌وجو در میان میلیون‌ها صفحه اینترنتی کمک می‌کند، شاید جست‌وجوگر گوگل یکی از بهترین‌ها باشد. با کمک این جست‌وجوگر می‌توانیم با بهترین سرعت به اطلاعاتی که دنبال آن
    هستیم برسیم.

    البته در حال حاضر گوگل تنها یک موتور جست‌وجو نیست و به کمک ابزارهای جانبی آن کاربران می‌توانند با دقت بیشتری به جست‌وجو در اینترنت و پیدا کردن اطلاعات درخواستی خود بپردازند.
  • ۶ پیش‌بینی داووس برای سال ۲۰۱۶

    حملات تروریستی، آشفتگی‌های ژئوپلیتیکی و بی‌ثباتی بازارهای سهام؛ با توجه به این مسائل منصفانه است که بگوییم سال جدید میلادی آغاز ناآرامی داشته است. اما بقیه سال ۲۰۱۶ چگونه خواهد بود؟ گرچه ارائه پیش‌بینی‌های دقیق دشوار است، اما برخی از رهبران حاضر در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس پیش‌بینی‌هایی را مطرح کردند. در اینجا این پیش‌بینی‌ها ارائه می‌شود:

    ۱. رشد اقتصادی چین کند می‌شود اما به آن بدی که برخی تصور می‌کنند نیست

    نوریل روبینی، استاد اقتصاد و کسب و کار بین‌المللی در دانشگاه نیویورک، به شرکت‌کنندگان اجلاس داووس گفت تحلیلگران بازار معمولا در پیش‌بینی‌های خود افراط و تفریط می‌کنند.

  • ۵ راهنمایی مالی برای زندگی مشترک

    کنترل و مدیریت مخارج در زندگی مشترک می‌تواند چالش برانگیز باشد، در این موضوع شکی نیست. این چالش می‌تواند خواب شما را بر هم بزند و سبب شود تا موی شما زودتر از موعد مقرر، سفید شود. اما خبر خوبی که می‌توان عنوان کرد این است که قطعا راهکارهایی وجود دارد که تمامی چالش‌های مالی را آسان‌تر می‌کند. شما با ایجاد یک ارتباط خوب با همسرتان می‌توانید مسیر خوبی را سپری کنید. در این مطلب، ۵ راهنمایی برای کنترل مسیر مالی در زندگی مشترک مطرح شده است. این مطلب توسط «جنی گرل»، کارشناس مسائل مالی خانواده در وبلاگ او منتشر شده است.
  • تولید ناخالص داخلی معیار خوبی برای پیشرفت نیست

    سه اقتصاددان و استاد دانشگاه برجسته در داووس می‌گویند: تولید ناخالص داخلی روش مناسبی برای ارزیابی سلامت اقتصادها نیست و باید فورا روش جدیدی را برای این منظور پیدا کنیم. کریستین لاگارد،رئیس صندوق بین‌المللی پول، جوزف استیگلیتز، اقتصاددان برنده جایزه نوبل و اریک برایانجولفسون، استاد دانشگاه ام‌آی‌تی، در نشست‌های مختلف داووس صحبت و تاکید کردند که با توجه به اینکه جهان تغییر می‌کند، روش‌هایی که ما با آن پیشرفت را ارزیابی می‌کنیم نیز باید تغییر کند. تولید ناخالص داخلی هر کشور برآوردی از ارزش کل کالاها و خدمات تولید شده توسط آن کشور است.
  • اجرای مسکن اجتماعی از سال ۹۵

    معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن درباره سرنوشت ۷ هزار واحد بلاتکلیف مسکن مهر در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر توضیح داد. در حالی که گفته می‌شود بخش مهمی از ۸۰ هزار مسکن مهر بدون متقاضی در کشور در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر پراکنده شده‌اند، جواد حق‌شناس، درباره کم و کیف این واحدها به دنیای اقتصاد گفت: آنچه هم اکنون به‌عنوان واحدهای بدون متقاضی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت شناخته می‌شود اغلب واحدهایی است که به دلیل عدم تامین خدمات قابلیت سکونت ندارند. وی با بیان اینکه اغلب این واحدها در استان تهران و بخشی در استان کرمانشاه و مابقی در سایر شهرستان‌های کوچک پراکنده‌اند گفت: همچنان در تلاش هستیم تا با تامین خدمات زیربنایی این واحدها را افتتاح و به بازار مسکن این شهرها وارد کنیم.
  • تصویر متفاوت در داووس

    در سومین حضور دولت یازدهم در داووس سوئیس، این بار مرد اول دیپلماسی کشورمان به همراه رئیس دفتر روحانی در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد حضور یافتند. حضوری متفاوت‌تر از قبل که پس از لغو تحریم‌ها صورت می‌گرفت و از تصویری جدید از ایران پسابرجام رونمایی می‌کرد. ظریف که این روزها شهرتی جهانی پیدا کرده است در اجلاس داووس گفت که از زمان توافق هسته‌ای در ژنو در سال ۲۰۱۳ همسایه سعودی ما وحشت زده است؛ درحالی‌که هیچ تهدیدی از جانب ایران به همسایگانش وجود ندارد. .
  • وروجک‌ها

    فیلم «وروجک‌ها» به کارگردانی فرزاد اژدری روی پرده سینماها رفت. این فیلم در ژانر کودک و نوجوان ساخته شده است و از آنجایی که سینمای ایران در سال‌های اخیر توجه زیادی به نیازهای این رده سنی نکرده است اهمیت زیادی دارد. این فیلم که از فضای شاد و فانتزی و موزیکال هم برخوردار است، روایت‌گر داستان زندگی خواهر و برادری به‌نام‌های ساینا و سینا است که پدر و مادرشان را با رفتارهای‌ نادرست‌شان به ستوه آورده‌اند. یک‌روز صبح که آنها از خواب بیدار می‌شوند در کمال تعجب پی می‌برند که پدر و مادرشان ناپدید شده‌اند.
  • رصد پول‌های کثیف

    پس از گذشت یک سال از اظهارات جنجالی وزیر کشور درباره ورود پول‌های آلوده به سیاست حالا رئیس بانک مرکزی از آغاز رصد این بانک برای جلوگیری از ورود پول‌های کثیف به انتخابات خبر داده و گفته سیستم‌های ضدپولشویی نظام بانکی در حال پیگیری امور هستند. این در حالی است که لایحه شفافیت منابع مالی کاندیداهای انتخابات که آبان ماه با قید دوفوریت به مجلس آمده بود، همچنان بلاتکلیف است. معاون اول احمدی‌نژاد پس از محکومیت در نامه افشاگرانه‌ای پرداخت پول به ۱۷۰ کاندیدای انتخابات مجلس هشتم را روایت کرد.

    .
  • ۲۰۱۶ ؛ سال شکوفایی دنیای دیجیتال

    ویوک کوندرا، معاون اجرایی شرکت Salesforce

    مترجم: ندا لهردی

    از اروپا گرفته تا آمریکای شمالی و آسیای پاسیفیک، باقی ماندن در جمع کشورها در رقابت اقتصاد جهانی به تنهایی یک استراتژی برنده محسوب نخواهد شد. در دهه آینده تکنولوژی باید در مرکزیت تلاش‌های کشورهای مختلف برای ایجاد اصلاحات و تغییرات اساسی قرار بگیرد و رفاهی نسبی و مناسب را برای شهروندان ایجاد کند. همانطور که فکر می‌کردم در مجمع جهانی اقتصاد در داووس که بسیاری از صحبت‌ها و گفتگوها روی یادگیری و آموزش ماشینی، اینترنت اشیا و ارتباطات اجتماعی و موبایلی متمرکز بود، بحث درباره اینکه دولت‌ها چگونه می‌توانند تکنولوژی را در آغوش بکشند تا به نتایج و مزایای واقعی و ملموس برای شهروندانشان دست پیدا کنند، اهمیت زیادی دارد.

  • فضای جدید در معاملات مسکن

    فرید قدیری

    دبیر گروه مسکن
    معاملات مسکن در ماه گذشته ۳۰ درصد نسبت به آخرین ماه پاییز افزایش پیدا کرد و خرید و فروش آپارتمان در تهران بدون آنکه قیمت رشد کند، از فضای رکودی نیمه اول امسال خارج شد.

    آمارها بیانگر آن است که در دی ماه امسال نزدیک به ۱۶ هزار واحد مسکونی در تهران خرید و فروش شده که عمده این حجم معامله، توسط متقاضیان مصرفی انجام گرفته است. این پرسش مطرح است که چه عاملی در سردترین فصل سال که معمولا نقل و انتقالات ملکی در آن نسبت به تابستان کاهش پیدا می‌کند، هم‌اکنون باعث رفتار معکوس تقاضای مسکن شده و تنور معاملات را گرم کرده است؟پاسخ این پرسش در «وام خرید مسکن» خلاصه می‌شود.

  • شوک مثبت به بورس

    شاخص بورس تهران که از آغازین روزهای پس از لغو تحریم‌ها همچنان در حال صعود است روز سه‌شنبه با رشد ۲۱۴۲ واحدی موفق به ثبت رکورد شکنی جدیدی شد و بعد از حدود ۱۱ ماه دوباره به کانال ۷۰ هزار واحدی راه پیدا کرد. خوش‌بینی به روزهای پسابرجامی و نیز آثار رفع تحریم‌ها بر بازار سرمایه، بازدهی بورس از ابتدای سال را به بیش از ۱۰ درصد رساند. هرچند برخی تحلیلگران نگران صعود هیجانی بورس هستند، اما به نظرمی رسد اثرات لغو تحریم‌ها در میان‌مدت موجب بهبود وضعیت شرکت‌های بورسی شود. .
  • درس‌هایی از داووس ۲۰۱۶

    همه ساله در ماه ژانویه هزاران فرد تاثیرگذار از سراسر دنیا در شهر کوهستانی داووس سوییس گردهم می‌آیند. داستان‌های موفقیت این افراد می‌تواند درس‌های مدیریتی زیادی به ما بیاموزد. در اینجا به برخی از نکاتی که این افراد موفق در نشست داووس امسال مطرح کر‌ده‌اند، اشاره می‌شود:

    جاستین ترودو نخست وزیر کانادا، می‌گوید باید به جوانان آموزش داد. افرادی که در زندگی موفق بوده‌اند، به دیگران هم کمک می‌کنند همین مسیر را بپیمایند.

    مدیریت جامعه باید بر امتداد نردبان فرصت برای همه متمرکز باشد.

  • چقدر لیاقت فرماندهی مالی زندگی را دارید؟

    شما چقدر لیاقت فرماندهی بر زندگی پولی خود را دارید و چگونه می‌توانید از یک گروهبان به ژنرال چهارستاره تبدیل شوید؟ هرکدام از شما برای گرفتن دیپلم، ۱۶۳۲۰ ساعت آموزش دیده‌اید. ۱۲ سال تحصیل برای رسیدن به نقطه‌ای که به‌خودی‌خود هیچ ارزشی ندارد و به معنای واقعی کلمه به هیچ دردی نمی‌خورد. تنها مجوزی است برای اینکه کنکور دهید. در همین روند، هزینه‌های آموزش مستقیم و غیرمستقیم، از مهدکودک تا کنکور و پس‌ازآن در دانشگاه، یکی از بزرگ‌ترین تاراج کننده‌های جیب والدین است. اما اگر در کنار خانواده و مدرسه و البته به‌صورت خودجوش مهارتی را نیاموخته باشید، عملا هیچ‌چیز بلد نیستید، فارغ از اینکه چه مدرکی را به دست آورده‌اید.

  • مشکلات اندروید Marshmallow و راه‌حل آنها

    بیش از ۵ ماه از معرفی جدیدترین سیستم‌عامل اندروید یعنی نسخه ۶ یا همان Marshmallow می‌گذرد. در این مدت دستگاه‌های هوشمند یکی پس از دیگری توانایی دریافت این سیستم‌عامل جدید از خانواده اندروید را پیدا کرده‌اند. در این سیستم‌عامل شاهد تغییرات بزرگی نبوده‌ایم و بیشتر مارشمالو برای رفع مشکلات و ایجاد قابلیت‌هایی برآمده که بسیاری از کاربران منتظر آن بوده‌اند. در نسخه ششم اندروید منوها و رابط کاربری دوباره طراحی شده و انیمیشن‌ها و قابلیت‌های گرافیکی جذاب‌تری به آن اضافه شده است. با تمام اینها برخی به روزرسانی‌های منتشر شده بر‌ای این سیستم‌عامل تازه نفس اندروید باعث بروز مشکلاتی برای کاربرانش شده است.
  • پرواز در ایران

    در روزهای اخیر خبر برقراری ارتباط تجاری میان کشورهای فرانسه و ایران از خبرسازترین عناوینی بود که در بسیاری از روزنامه‌های کشور انعکاس یافت. در این میان، خرید بیش از صد فروند هواپیمای مسافربری ایرباس نیز شنیده شد. ورود این هواپیماها می‌تواند نقش مهمی در نوسازی ناوگان هوایی کشور داشته باشد. در سال‌های اخیر به واسطه وضع تحریم‌های اقتصادی این بخش دچار مشکلات فراوانی شد و حتی امکان سوخت گیری در برخی فرودگاه‌های بین‌المللی نیز با دشواری‌هایی مواجه شده بود اما به نظر می‌رسد در شرایط پساتحریم بخش هوایی روزهای خوشی را تجربه کند.
  • ویژگی‌های شهر انسان محور

    نوراحسینی

    مدیران شهری معتقدند تهران را با تفکر شهر انسان محور اداره می‌کنند اما وضعیت کنونی شهر تهران نشان از حکومت مطلق خودرو بر خیابان‌های شهر دارد. شهری که برای توسعه تمامی خاطرات شهری را از بین می‌برد و برای آسودگی تردد خودروها در این شهر از هیچ تلاشی کوتاهی نمی‌کند. از تخریب خانه‌های قدیمی و دو پاره کردن محله‌های شهر گرفته تا بردن انسان‌ها به زیر سطح برای آسودگی تردد خودروها در سطح. با طوفان حقانی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز و پژوهشگر میهمان در دانشگاه بیرمنگام درخصوص شهر انسان محور گفت‌وگو کرده‌ایم که در پی می‌آید:

    زیرگذرچهارراه ولی عصر حجم زیادی از تردد عابران پیاده را در این محدوده کاهش داده است، فکر می‌کنید این با تفکر شهر انسان محور همخوانی دارد؟

    خیابان آکسفورد از بسیاری جهات شبیه چهار راه ولی عصر ما است.

  • سخنان قصار داووس

    رهبران داووس درست در زمان تردیدها درمورد اقتصاد جهان بایکدیگر ملاقات کردند. رشد اقتصادی چین درحال کند شدن است، بازارهای سهام جهان سال ۲۰۱۶ را با آشفتگی آغاز کردند و قیمت نفت به کمترین سطح طی ۱۲ سال گذشته رسیده است. چگونگی کنترل این مسائل در اولویت دستور کار داووس قرار داشت. در اینجا آنچه را که برخی از شرکت‌کنندگان در اجلاس داووس مطرح کرده‌اند، آورده می‌شود.


    در نشست «فضای کسب‌وکار چین»، نوریل روبینی، استاد اقتصاد و کسب‌وکار بین‌المللی دانشگاه نیویورک، درباره «توفان تمام عیاری» که بازارهای جهانی را درمی‌نوردد و احتمال فرود دشوار دومین اقتصاد بزرگ جهان سخن گفت.

  • حذف سالار عقیلی

    حضور سالار عقیلی در یک شبکه ماهواره‌ای به اخبار و شایعاتی درباره مهاجرت وی دامن زد. هرچند این خبر تکذیب شد، اما خواننده موسیقی سنتی از جشنواره فجر کنار گذاشته شد تا حرف و حدیثی باقی نماند. سالار عقیلی با انتشارعکس‌هایش با مجریان شبکه من و تو و بی بی سی فارسی روی یکی از خط قرمزهای ارشاد پا گذاشته و احتمالا مورد اتخاذ تصمیمات جدی و برخورد سختگیرانه قرار خواهد گرفت. قائم‌مقام معاون سیما درخصوص پخش صدای عقیلی در تیتراژ سریال معمای شاه گفته مشکلی برای پخش وجود ندارد.

    .
  • خرید های هیجانی را حذف کنید

    «چند وقت پیش در جلسات مفید چای خوری با همکاران، مزایای فوق‌العاده ماشین ریش تراشی بر من هویدا شد! و قصد کردم که با بررسی‌های کافی و مقایسه قیمت‌ها و عملکرد آنها و با توجه به قیمت دلار درآن زمان اقدام به خرید یک ماشین ریش‌تراشی کنم. ابتدا در اینترنت جست‌وجو کردم و بر اساس مدل دلخواهم ارزانترین قیمت را از فروشگاه‌های متعدد به دست آوردم. این فروشگاه اینترنتی کالا را با هزینه حمل ۴ هزار و ۵۰۰ تومان درب خانه تحویل می‌داد. پیشنهاد خوبی بود اما متاسفانه فروشگاه در آن زمان که تحقیقات اینترنتی ام کامل شد، بسته بود و من تحت تاثیر شرایط احساسی فوق‌العاده و با توجه به اینکه روز بعد از آن برای ۱۰ روز به سفر کاری می‌رفتم، اشتیاق شدیدی به خرید داشتم.
  • ۳۵سخن برگزیده از داووس ۲۰۱۶

    در نشست‌های مختلفی که در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس برگزار شد، رهبران اقتصادی و سیاسی جهان نظرات خود را مطرح کردند. در اینجا ۳۵ سخن برگزیده که در این نشست‌ها ایراد شده است، ارائه می‌شود:.
  • رایزنی هواپیماسازان در تهران

    غزاله طایفه

    دبیر گروه بازرگانی

    در فاصله یک هفته بعد از برجام، شرکت‌های مطرح هواپیماساز به تهران آمدند تا به بهانه اجلاس هوانوردی ۲۰۱۶ ایران در مورد فروش یا اجاره هواپیما پشت درهای بسته مذاکره کنند. شرکت‌هایی چون «بمباردیر» کانادا، «امبرائر» برزیل، «ای‌تی‌آر» فرانسه-ایتالیا و «ایرباس» فرانسه. علاوه‌بر این، شرکت‌های معتبر ارائه‌کننده خدمات فرودگاهی مانند «لوفت‌هانزا تکنیک» نیز در این گردهمایی حضور داشتند. «بویینگ» آمریکا اما از سایر رقبا به‌دلیل مشکلات صدور ویزا جا ماند.

  • برنامه ریزی متناسب با بازار هدف

    حمیدآخشته

    کارشناس ارشد مدیریت

    استراتژیک و فعال اقتصادی

    «حمیدآخشته» در گفت‌وگویی با خبرنگار گروه اقتصادی «دنیای اقتصاد» با تاکید بر اینکه سفر هیات اقتصادی ایران به فرانسه به‌نفع کشور و تمام فعالان اقتصادی ما است گفت: از مهم‌ترین اهدافی که در این سفر می‌توان به آنها اشاره کرد توجه دولت به ایجاد ارتباط موثر و کارآمد بین بخش خصوصی و دولت و کاهش تصدی‌گری‌اش در تمامی ابعاد اقتصادی و ایجاد بسترسازی مناسب برای فعالان اقتصادی و درنهایت تعامل با تمام دنیاست.

  • از دیپلماسی تا روابط اقتصادی

    دو روز پس از اعلام رسمی آغاز روند لغو تحریم‌ها از سوی اتحادیه اروپا، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در مراسمی میزبان سفرای برخی کشورهای اروپایی است. در این مراسم اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران و سفرای برخی کشورهای اروپایی در ایران حضور دارند تا در مورد همکاری‌های اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی در دوران پس از تحریم به مذاکره بپردازند. در این نشست مقامات و سفرای کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، سوئیس، اسپانیا، اتریش، بلژیک، هلند و مجارستان به گردهمایی بخش‌خصوصی پا می‌گذارند. پس از نهایی شدن مذاکرات هسته‌ای و رسیدن به توافق جامع، روابط اقتصادی ایران و کشورهای اروپایی در حال بازسازی است.
  • ضرورت شکیبایی در مدیریت کسب و کار

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    در هفته‌‌های گذشته با بیان تفاوت بین نقش یک «مجری» و یک «تولیدکننده»، بیان کردیم که اگر شرکت شما مجری‌محور باشد، همه فعالیت‌های موفقیت‌آمیز شبیه عملکرد به نظر می‌آید و همه نقش‌ها شبیه وظایف مجری است. برای موفقیت شرکت‌تان، نیاز به یک تولیدکننده دارید. کارمندان تولیدکننده هم، ۵ عادت ذهنی دارند. اولین مورد از این عادات ذهنی، تصورات همدلانه است که هفته گذشته به تفصیل بیان کردیم؛ با نگاهی به زندگی میلیاردرهای خودساخته، یک ایده مشابه بسیار موثر و سخت با یک فرمول مشابه وجود دارد: آگاهی، همدلی، تصور و دانش.

  • شناخت آبسه دندان و روش‌های درمانی

    عفونت از نوک ریشه دندان خود را به لثه رسانده و باعث تورم و ایجاد درد شدید آن می‌شود! معمولا درمان در این حالت کمی پیچیده‌تر بوده و در مواردی ممکن است لازم باشد دندان را کشید. در موارد پیشرفته‌تر از عفونت، آبسه دندان ممکن است به نواحی حساسی از سر و گردن نیز برسد که برای آن نیاز به جراحی‌های پیچیده در اتاق عمل باشد. متأسفانه درمان دندان‌های دچار آبسه در بعضی موارد بسیار مشکل و گاه غیرممکن است. در صورت بروز آبسه و عفونت دندان‌ها، استفاده سرخود از آنتی بیوتیک به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، چرا که گاهی مصرف نابجای آنتی‌بیوتیک‌ها باعث پنهان شدن علائم یا مقاوم شدن میکروب‌ها می‌گردد.
  • شروع فصل نوین ایرانی فرانسوی

    در آستانه شروع فصلی نوین در روابط تجاری و اقتصادی بین ایران و فرانسه و سفر رئیس‌جمهور به فرانسه سعی کرده‌ایم در این فرصت مروری بر گذشته روابط تجاری ایران و فرانسه و پتانسیل‌های پیش روی دو کشور داشته باشیم. مروری بر تاریخچه روابط دو کشور در چند قرن اخیر ما را به دوران صفویه و شکل گیری پایه‌های روابط تجاری، سیاسی و نظامی بین دو کشور باز می‌گرداند. در مورد سابقه و پیشینه این همکاری‌ها و چند و چون آن با قاسم شریعتی‌کیا، کارشناس ارشد و پژوهشگر اقتصادی به گفت‌وگو نشستیم.

    جناب مهندس خواهشمند است سابقه همکاری بین دو کشور ایران و فرانسه بعد از انقلاب را توضیح داده و نظرتان را درباره پارامترهای تاثیرگذار بر تصمیم‌گیری‌های دولت فرانسه بیان کنید؟

    نگاهی به ترازوی فراز و فرودهای روابط بین دو کشور، کفه منفعت کوتاه‌مدت به نفع فرانسوی‌ها را پایین‌تر از کفه منفعت طرف ایرانی از این روابط و حتی منفعت دو طرف نگاه می‌دارد.

  • قرار سالانه نقش‌آفرینان بزرگ جهان

    مجمع جهانی اقتصاد که به نام «اجلاس داووس» معروف شده است، هرساله در فصل زمستان در شهری با همین نام که یک تفریحگاه اسکی در کشور سوئیس است برپا می‌شود. این گردهمایی بزرگ سابقه‌ای قدیمی دارد. نخستین بار در سال ۱۹۷۱ بود که ۴۵۰ نفر از رهبران اقتصادی و سرمایه‌داران اروپایی به دعوت کلاوس شواب مهندس و اقتصاد‌دان آلمانی در یک تفریحگاه اسکی سوئیس که شهر داووس نام دارد، گرد هم آمدند. شواب که در آن زمان در دانشگاه ژنو تدریس می‌کرد، داووس را برای جمع شدن اقتصاددانان، سیاستمداران، صاحبان سرمایه، نظریه‌پردازان و هنرمندان انتخاب کرد.
  • موسیقی خوب تاریخ مصرف ندارد

    لی‌لا رضایی
    امیر سام را می‌توان جزو آخرین نسل از خوانندگانی معرفی کرد که آخرین ملودی‌های زنده یاد بابک بیات را خوانده‌اند. آلبوم «آخرین ثانیه» با صدای این خواننده جوان که اخیرا منتشر شده است یکی از آخرین آلبوم‌های موجود در بازار است که نت‌های آهنگساز نسل بزرگی از خوانندگان مطرح را در دل خود جای داده است. امیرسام در آخرین روزهای زندگی بابک بیات، دلساخته‌های او را اجرا کرد و خواند. اما استاد نماند تا آنچه که خود ساخته و خلق کرده را بشنود. با امیرسام به بهانه انتشار آلبومش گفت‌وگو کرده‌ایم.
  • ایران و اروپا؛ بازتعریف مناسبات اقتصادی

    دکتر علیرضا سلطانی

    کارشناس اقتصادی


    سفر رئیس‌جمهور ایران به همراه یک هیات اقتصادی بلند مرتبه به سه کشور اروپایی، جدا از اهمیت سیاسی آن در شرایط کنونی، دربردارنده دستاوردهای بزرگ اقتصادی است. روابط اقتصادی و تجاری ایران و کشورهای اروپایی از پیشینه زیادی برخوردار است. این روابط در ۴ دهه اخیر با وجود اینکه دچار نوسانات و فرازونشیب‌های زیادی شده اما اهمیت بیشتری به‌خصوص برای طرف ایرانی داشته است. این اهمیت عمدتا ناشی از قطع روابط رسمی و مستقیم اقتصادی ایران با ایالات‌متحده آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی بوده است، به این معنا که ایران به‌عنوان یک کشور بزرگ تولید‌کننده نفت از یک‌سو و وجود بازار مصرفی جذاب، تمام ظرفیت‌های اقتصادی و تجاری خود با غرب را در ظرف چند کشور اروپایی قرار داد.
  • توتال فرانسه به دنبال نفت ایران

    ایران با در اختیار داشتن بیش از ۱۵۷ میلیارد بشکه ذخایر نفت‌خام و ۳۴ تریلیون مترمکعب ذخایر قابل برداشت گاز طبیعی، بزرگ‌ترین دارنده مجموعه ذخایر هیدروکربوری جهان است و بسیاری از شرکت‌های بین‌المللی از این موضوع مطلع هستند. از آنجایی که بسیاری از تولیدکنندگان نفت در دنیا باید هزینه زیادی برای استخراج و استحصال نفت بپردازند، قیمت فعلی برای آنها سودی دربر ندارد و به همین دلیل ناچار به کنار کشیدن از میدان رقابت هستند. اما در این بین ایران از جمله کشورهایی است که هزینه استحصال نفت در آن بسیار پایین و حتی با کاهش قیمت فعلی نفت، بازهم برای تولیدکننده سودآور است و همین موضوع بازار نفت ایران را به بازاری جذاب برای سرمایه‌گذاران خارجی تبدیل کرده است.
  • اولین قرارداد خودرویی در پساتحریم

    اولین تفاهم‌نامه خودرویی در پساتحریم به نام شرکت دایملر و ایران‌خودرو زده شد. هر چند این دو شرکت پس از قطع همکاری به واسطه تحریم‌های بین‌المللی، شراکت خود را پیش از امضای برجام آغاز کردند اما فردای لغو رسمی تحریم‌ها به‌طور نمادین با امضای تفاهنامه‌ای همکاری مجدد خود را آشکار کردند. دایملر (مالک مرسدس بنز، آ. ام. گ و اسمارت) که در قرارداد جدید خود با ایران‌خودرو در قالب شرکتی مشترک با ایران‌خودرو فعالیت خواهد کرد پیش از این در زمینه تولید خودروهای سنگین و سواری در بازار خودروی کشورمان حضور داشت اما این همکاری به واسطه تشدید تحریم‌های بین‌المللی به ناگهان قطع شد.

  • خاطرات هنرپیشه نقش دوم

    نمایش «خاطرات هنرپیشه نقش دوم» نوشته بهرام بیضایی و کارگردانی افشین زمانی از نیمه بهمن در تماشاخانه سنگلج به اجرا درمی‌آیدو پیش فروش بلیت‌های اینترنتی در سامانه فروش بلیت تیوال آغاز شد. بهرام بیضایی نمایشنامه «خاطرات هنرپیشه نقش دوم» را در سال ۱۳۶۰ نوشته و فضایی متفاوت و اجتماعی نسبت به دیگر آثار این نویسنده و کارگردان دارد. این نمایش پیش از این در سال ۸۲ توسط‌هادی مرزبان در تماشاخانه سنگلج اجرا شده و ۴۲ بازیگر داشته است. محمدرضا خادمی، پانته‌آ مرزبانیان، سهیل ساعی، مریم توکلی، امیر ستوده، مهدی بزرگزاده، محمد ابوحمزه، و.

  • راه دشوار توسعه گردشگری

    رئیس‌جمهور ایران در آخرین سفر خارجی خود، عازم فرانسه است. در این سفر مسعود سلطانی‌فر به منظور انجام مذاکرات و تعاملات دو جانبه و امضای اسناد همکاری سه‌شنبه ۶ بهمن ماه در معیت رئیس‌جمهور کشورمان عازم فرانسه شد. گفتنی است، با رایزنی و همکاری‌های صورت گرفته، قرار است در جریان سفر سلطانی‌فر به فرانسه، دو سند همکاری گردشگری و پژوهشی به امضا برسد. در این راستا یادداشت همکاری گردشگری ایران و فرانسه با هدف ارتقای روابط دوجانبه، تسهیل افزایش شمار گردشگران دو کشور، ارتقای توسعه منابع انسانی در زمینه صنعت گردشگری و نیز بازاریابی و توسعه گردشگری کوهستان و طبیعت گردی میان طرفین امضا ‌شود.
  • تهدید و تنبیه کارآیی ندارد!

    اگر با لجبازی و مقاومت فرزند خود مواجه هستید، بدانید که بحث، تنبیه و تهدید او کارآیی ندارد. فرزندان شما زمانی از شما اطاعت می‌کنند که قاطعیت و بزرگی را در شما ببینند و بدانند که شما رئیس هستید و نه آنها. وقتی در رابطه با موضوعات مختلف به بحث و جدل با آنها می‌پردازید تنها پیامی که به آنها می‌دهید این است که « تو هم‌تراز با من هستی و می‌توانی به حرف من گوش ندهی. » راه‌حل چیست؟ زمانی که چیزی از فرزندتان می‌خواهید قاطعانه بخواهید و هیچ بحثی راجع به آن نکنید، در مقابل بحث و سوالات او فقط خواسته خود را در یک جمله تکرار کنید و قاطعانه به آن متعهد باشید تا او به آن عمل کند، سپس می‌توانید با نرمی و ملایمت با او برخورد کنید.

  • پایان یک رویا

    رویای صعود فوتبال ایران به المپپک خیلی زود تمام شد و تیم امید کشورمان درحالی با شکست برابر ژاپن از رسیدن به المپیک بازماند که براساس تصمیم غیررسمی مسوولان فیفا و کمیته المپیک قراراست ازالمپیک بعدی فوتسال جایگزین فوتبال شود. پس از پیروزی ۲ بر صفر ژاپن در وقت اضافه، کفاشیان از پایان ماموریت خاکپور و مایلی‌کهن در تیم امید خبر داد و گفت فدراسیون فوتبال مسوولیت شکست این تیم را به گردن می‌گیرد. مایلی کهن که از منتقدان جدی کی روش است پس از این شکست گفت همیشه مربی ایرانی محکوم است!

    .
  • تکانه به بازار خودرو

    همزمان با آغاز دهه فجر دولت در صدد است با وام ۲۰ میلیون تومانی با سود ۱۶ درصد و دوره بازپرداخت ۴۸ ماهه به نوسازی ناوگان فرسوده تاکسیرانی بپردازد. در حال حاضر ۹۰ هزار تاکسی فرسوده وجود دارد که بر اساس این طرح قرار است سمند و پژو از اسفند ماه جایگزین آن شود. دولت پیش‌تر هم با اختصاص وام ۲۵ میلیونی خرید خودرو به تحریک تقاضای متقاضیان دامن زد. وزیر صنعت اخیرا از راهکارهایی برای افزایش تولید خودروسازان (تولید خودروکاهش ۳۴ درصدی در سال جاری را تجربه کرد) تحت عنوان برنامه جبرانی خبرداده بود.

    .
  • آلبوم - ۸ بهمن ۹۴

    با قرص‌ها می‌رقصد

    آلبوم «با قرص‌ها می‌رقصد» نخستین آلبوم رسمی کاوه آفاق روانه بازار موسیقی کشور شد تا این خواننده پس از مدت‌ها نخستین اثر رسمی خود را در بازار موسیقی کشور عرضه کند. کاوه آفاق این آلبوم را به دوستدارانش تقدیم کرده و نوشته: «این اثر را به هواداران فرهیخته و بی‌نظیرمان تقدیم می‌کنم که تنها دلیل زنده ماندنم تصور دیدارشان در کنسرت‌هاست. » آلبوم «با قرص‌ها می‌رقصد» در ۱۲ قطعه به نام‌های «عبور نو، بدرود، حق، فلوکستین (با قرص‌ها می‌رقصد)، ماسک، بیگانه، عطر تو، حس، همهمه، سد، سوال، خونه» منتشر شده است.

  • مذاکره با غول‌های هوایی

    تنها یک هفته پس از اجرایی شدن برجام نمایندگان شرکت‌های بزرگ هوانوردی جهان راهی ایران شدند تا هرچه سریع‌تر فرصت‌های از دست رفته طی سال های تحریم را جبران کنند و بتوانند در دوران پساتحریم، سهم خود را از نوسازی ناوگان هوایی ایران به‌دست آورند. ایران در حال حاضر ۲۵۶ فروند هواپیمای مسافرتی دارد که حدود ۴۰ درصد زمین‌گیرند و مابقی نیز سن بسیار بالایی دارند. شرکت‌های هواپیمایی کشورمان سال‌هاست که بر اثر تحریم‌های آمریکا از معامله مستقیم با شرکت‌های عمده هواپیماسازی که آمریکا سهامدار اصلی آنها است، محروم بوده‌اند.
  • شبه‌جزیره اسرارآمیز - ۸ بهمن ۹۴

    بخش هفتم

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).

  • خودروهای داخلی وکره‌ای در صف اول خرید مشتریان

    امیرحسین خسروی
    دو شرکت بزرگ خودروساز کشور در حالی بخش اعظمی از بازار خودرو را در اختیار دارند که فعالان بازار معتقدند به رغم هیاهوی تمایل مشتریان به خرید خودروهای خارجی و چینی اما خرید خودروهای داخلی به دلیل خدمات پس از فروش نسبتا ارزان و قیمت مناسب همچنان در لیست اول خرید متقاضیان قرار دارد. این فعالان بازار عنوان می‌کنند که برند دو شرکت بزرگ خودروساز کشور بین افراد جامعه در هر سطوحی بومی شده است.

    بر این اساس این فعالان معتقدند که با ورود خودروهای چینی به کشور در ابتدا ذهن مشتریان نسبت به این خودروها غریب بود.

  • دیدار رهبری با دست اندرکاران انتخابات

    رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با دست‌اندرکاران انتخابات بار دیگر با اشاره به این سخنان خود که گفته بودند «حتی کسانی هم که با نظام مساله دارند در انتخابات شرکت کنند» خاطرنشان کردند این سخن به معنای آن نیست که بخواهند کسانی که نظام را قبول ندارند به مجلس بفرستند. از سوی دیگر رد صلاحیت گسترده بیش از نیمی از داوطلبان، انتقاد بسیاری از گروه‌ها و جناح‌های سیاسی را برانگیخته و برخی رد صلاحیت‌های گسترده را مغایر با تاکید رهبری بر حضور حداکثری مردم می دانند. .
  • طراحی یک کیبورد خوب باید چطور باشد؟

    ماه ژوئن سال ۲۰۱۲ بود که مایکروسافت اولین دستگاه‌های خود را از سری سرفیس با هدف رقابت با اپل در زمینه تبلت‌ها معرفی کرد، هدف دیگر مایکروسافت اما به چالش کشیدن ایده‌ اولیه‌ تبلت بود. بر این اساس آنها در کنار تبلت‌های خود از دو کیبورد جدید و کاملا متفاوت نیز رونمایی کردند. مایکروسافت در جریان معرفی نسل اول تبلت‌های سرفیس خود، از دو کیبورد جدید نیز با نام‌های تاچ‌کاور و تایپ‌کاور رونمایی کرد. تاچ‌کاور کیبوردی با ضخامت ۳ میلی‌متر بود که کلید‌های آن تقریبا غیر قابل فشردن بود. معرفی این کیبورد اقدامی رادیکال و زیرکانه از جانب مایکروسافت با هدف متحول ساختن کیبورد‌ها در عین حفظ عوامل اصلی و ابتدایی آن بود، اما متاسفانه این اقدام با شکست مواجه شد.
  • شروط بازگشت رونق به مسکن

    کارشناسان و تحلیلگران بخش مسکن معتقدند بازگشت بخش مسکن به جاده رونق به عوامل متعدد بیرونی و درونی این بخش بستگی دارد. عوامل متعددی که بخش مسکن با اثرپذیری از آنها می‌تواند مسیر آتی خود را تعیین کند. در حال حاضر با تثبیت قیمت مسکن و به فرجام رسیدن برجام بسیاری از تحلیلگران این بخش پیش‌بینی می‌کنند که بازار مسکن به ایستگاه پایانی رکود نزدیک شده و به تدریج مسیر رونق معاملات و سرمایه‌گذاری در بخش مسکن باز خواهد شد. فردین یزدانی مدیر بازنگری طرح جامع مسکن نیز در پاسخ به این سوال که چه زمانی بخش مسکن در فاز رونق قرار می‌گیرد؟ می‌گوید: پیش از بررسی عوامل اثرگذار در بازگشت رونق، بررسی یک نکته مهم است.
  • مقابله با اضطراب کار - ۸ بهمن ۹۴

    مترجم: سیدحسین علوی‌لنگرودی

    برای بسیاری از ما، ‌اضطراب و دلهره جزو یکی از اتفاقات روزمره ماست. بسیاری از ما در مورد ضرب‌الاجل‌های تعیین شده برای اتمام یک پروژه یا انجام دادن وظیفه‌ای که برعهده ما گذاشته شده یا عقیده رئیس‌مان درباره ما، ‌دچار نوعی اضطراب هستیم. البته این پدیده، ‌کاملا ‌طبیعی است اما باعث به‌هم خوردن آرامش ما می‌شود در حالی که احساسات برای این هستند که به ما دراتخاذ تصمیمات هوشمندانه و درست کمک کنند اما اگر ما فاقد دقت کافی در مورد احساساتمان باشیم، مشکلات ما دوچندان می‌شوند و مانند گلوله برفی که به سرعت بزرگ‌تر می‌شود، می‌توانند فاجعه‌ای بیافرینند.
  • اعتراض به دغدغه رئیس‌جمهور

    در شرایطی که رایزنی‌ها با شورای نگهبان در خصوص رد صلاحیت نامزدهای انتخابات ادامه دارد حسن روحانی در همایش استانداران و فرمانداران با تاکید بر اینکه مجلس خانه ملت است، نه خانه یک جناح خاص و اگر قرار بر وجود یک گروه خاص است نیازی به برگزاری انتخابات نیست، همگان را به تشکیل مجلسی معتدل و با وجود همه سلایق دعوت کرد. اما اظهارات رئیس‌جمهور به مذاق برخی بهارستان‌نشینان خوش نیامد و ۲۱ نماینده درنامه‌ای به شورای نگهبان تاکید کردند دولت یازدهم به‌دنبال ایجاد مجلس دولت‌ساخته است!

    .
  • گالری گردی - ۸ بهمن ۹۴

    گالری شکوه

    زهرا قیاسی در نمایشگاه نقاشی‌هایش آثاری را با موضوع مرگ و عشق به‌نمایش گذاشت. عنوان نمایشگاه آثار این هنرمند «آپوکالیپس؛ عشق از اول سرکش و خونی بود» است که در آن ۱۱ اثر رنگ روغن روی بوم و ترمه روی دیوار گالری رفت. این نمایشگاه تا سیزدهم بهمن‌ماه (به‌جز پنج‌شنبه‌ها و تعطیلات رسمی) از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری «شکوه» فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، شماره ۱۹ میزبان علاقه‌مندان به هنر نقاشی خواهد بود.

    گالری اثر
    مجتبی تاجیک در تازه‌ترین نمایشگاهش با عنوان «ممهور» روایتی تازه از جعبه‌ها و چمدان‌ها ارائه کرده است.
  • داووس ۲۰۱۶ از نگاه ارقام

    شادی آذری

    رهبران سیاسی، تجاری، فرهنگی و جامعه مدنی سرتاسر جهان به رسم هر ساله از سال ۱۹۷۱ تاکنون، چند روزی را در کوهستان‌های داووس سوئیس سپری کردند. این ۲۵۰۰ زن و مردی که در اجلاس جهانی اقتصاد امسال حضور یافتند که هستند؟ طبق معمول درصد حضور مردان در اجلاس امسال بیش از زنان بود. در اجلاس داووس امسال ۸۲ درصد از حضار مرد بودند و تنها ۱۸ درصد از حضار را زنان تشکیل دادند. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گروه از افراد شرکت‌کننده در اجلاس داووس افرادی بودند که به هیچ‌وجه با حوزه کسب‌و‌کار مرتبط نبودند.
  • هنر و تجربه - ۸ بهمن ۹۴

    آزادراه (مستند)

    کارگردان:

    محسن خان جهانی

    تهیه‌کننده:

    محسن خان جهانی

    خلاصه داستان: «آزادراه» همان‌طور که از نامش هم پیداست نگاهی دارد به روند طولانی‌مدت ساخت آزادراه تهران- شمال و دلایل عدم تحقق وعده‌های مدیران در مورد راه‌اندازی به‌موقع این آزادراه. گفته شده بخشی از دیدنی‌ترین نماهای «آزادراه» جایی است که تصاویری از وضعیت اقامت کارگران ایرانی فعال در این پروژه را نشان داده و مقایسه‌ای انجام می‌دهد میان زندگی این کارگران و نیروهای پیمانکار چینی این آزادراه.

  • اکران - ۸ بهمن ۹۴

    بیداری

    کارگردان: فرزاد موتمن

    تهیه کننده:

    سعید حاجی میری و بنیاد سینمایی فارابی

    بازیگران: نیکی کریمی، شقایق فراهانی، مهدی احمدی، حامد بهداد، نیره فراهانی، کیهان ملکی، هوشنگ قوانلو، مریم کاویانی، مهوش وقاری، افسانه ناصری، حسین محب‌اهری و. . .

    خلاصه داستان: داستان زنی به نام زهرا است که حافظه‌اش از زمانی که برای آخرین بار دختر ۶ ساله‌اش یاسمن را دیده، متوقف شده است. اکنون پس از گذشت ۲۴ سال از آن اتفاق، حافظه زهرا بازگشته و او قصد دارد دختر گمشده‌اش را بیابد اما همه نشانی‌هایی که به یاد دارد به کلی تغییر کرده است.

  • ردیابی جریان پول‌های‌کثیف

    مجید حیدری

    عضو گروه بانک و بیمه

    پرونده ورود پول‌های کثیف به انتخابات دوباره باز شد. در تازه‌ترین اظهار نظر، رئیس‌کل بانک مرکزی، از آغاز رصد این بانک برای جلوگیری از ورود پول‌های کثیف به انتخابات اسفند ماه امسال خبر داد. به گفته سیف، سیستم‌های ضد پولشویی نظام بانکی در حال پیگیری امور هستند.

    اما این اولین باری نیست که در خصوص گردش پول‌های کثیف در انتخابات صحبت شده است. حدود یک سال پیش در اسفند سال ۹۳، عبدالرضا رحمانی فضلی از افشاگری در خصوص ورود پول‌های کثیف به جریان انتخابات صحبت کرد.
  • تعریف جرم سیاسی

    با تصویب جزئیات «طرح جرم سیاسی» و تفکیک آن از سایر جرایم، تعریف جرم سیاسی تنها یک قدم تا تبدیل شدن به قانون فاصله دارد و حالا همه چشم‌ها به شورای نگهبان دوخته‌شده است. بنابر اصل ۱۶۸ قانون اساسی، رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی علنی و با حضور هیات منصفه صورت می‌گیرد. درحالی‌که دادگاه کسانی که علی الظاهر متهم به ارتکاب جرایم سیاسی بودند، طی ۳۷ سال گذشته بدون حضور هیات منصفه برگزار می‌شد. امتیازهای مشمولان این قانون شامل ممنوعیت حبس انفرادی بیش از ۱۵ روز و مجزا بودن محل نگهداری و حبس از مجرمان عادی است.

  • چه آتش‌ها

    آلبوم تصویری «چه آتش‌ها» به خوانندگی همایون شجریان و آهنگسازی علی قمصری منتشر شد. این آلبوم تصویری دارای ۱۷ قطعه و مربوط به کنسرت سال ۱۳۹۰ تالار وحدت است که پیش از این آلبوم صوتی آن در زمستان ۱۳۹۲ منتشر شد. «ساز و آواز راست پنجگاه»، «آواز زورق شکسته»، «تصنیف چه آتش‌ها»، «آواز بیات ترک»، «تصنیف بزم تو»، «تکنوازی تار»، «تصنیف نه گریه‌ای»، «تصنیف دلم دیوانه شد»، «آواز گناه عشق»، «قطعه راه‌ها»، «مقدمه دشتی»، «تصنیف دل‌افروزتر از صبح»، «مقدمه اصفهان»، «تصنیف یاران موافق» و . . . قطعات این آلبوم هستند که براساس اشعار سعدی، حافظ، خیام، مولانا، محمدرضا شفیعی‌کدکنی، محمدعلی بهمنی، عماد خراسانی، ه.
  • پرواز در ایران - ۸ بهمن ۹۴

    در روزهای اخیر خبر برقراری ارتباط تجاری میان کشورهای فرانسه و ایران از خبرسازترین عناوینی بود که در بسیاری از روزنامه‌های کشور انعکاس یافت. در این میان، خرید بیش از صد فروند هواپیمای مسافربری ایرباس نیز شنیده شد. ورود این هواپیماها می‌تواند نقش مهمی در نوسازی ناوگان هوایی کشور داشته باشد. در سال‌های اخیر به واسطه وضع تحریم‌های اقتصادی این بخش دچار مشکلات فراوانی شد و حتی امکان سوخت گیری در برخی فرودگاه‌های بین‌المللی نیز با دشواری‌هایی مواجه شده بود اما به نظر می‌رسد در شرایط پساتحریم بخش هوایی روزهای خوشی را تجربه کند.
  • گزارش تحولات پاییزی بازار مسکن

    تحولات قیمت مسکن از ابتدای سال ۱۳۹۰ تا پایان پاییز سال ۱۳۹۴ در شهر تهران از شکل‌گیری روند با ثبات در سطح ۴ میلیون تومان به ازای هر متر مربع برای قیمت مسکن حکایت دارد. با مشاهده روند قیمت مسکن در فصل پاییز ۱۳۹۴ می‌توان گفت بازار مسکن نسبت به فصل قبل و فصل مشابه سال قبل به ترتیب با افزایش اندکی ۵/ ۰ و ۲/ ۰ درصدی مواجه شده است.

    در این فصل بیشترین نرخ رشد افزایش قیمت در شهر تهران نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب متعلق به مناطق ۲۰ و ۱۹ با ۸/ ۸ و ۳/ ۸ درصد بوده است و بیشترین کاهش قیمتی در مناطق ۲۲ و ۵ با ۷- و ۴- درصد مشاهده می‌شود.

  • چهارمین انقلاب صنعتی چیست؟

    نوشته کلاوس شواب، موسس مجمع جهانی اقتصاد
    مترجم: حمید نوغانی
    ما امروزه در آستانه یک انقلاب صنعتی تکنولوژیک قرار داریم که بدون تردید نحوه زیست، کار و ارتباطات ما را به طور بنیادی تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. به لحاظ اندازه، مقیاس، چشم‌انداز و پیچیدگی تحولی پیش‌روی ما قرار دارد که مانند آن را بشر تاکنون تجربه نکرده است. هنوز نمی‌دانیم این انقلاب چگونه پرده از ماهیت خود می‌افکند اما وجود یک حقیقت عیان است: واکنش ما هر چه که باشد باید یگانه، جامع، متحد و هماهنگ باشد. تمامی اجزای جامعه جهانی باید به‌طور کاملا هم‌ساز و آگاهانه و در تقابل و همکاری متقابل باید دست به عمل بزنند: بخش خصوصی در کنار بخش دولتی، فضای آکادمیک در جوار جامعه.
  • انتظارات قیمتی مشتریان در پسا تحریم

    تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران در شرایطی لغو شد که بسیاری از مشتریان چشم انتظار ورود خودروهای جدید، باکیفیت و با قیمت مناسب به کشور هستند. بر این اساس امضای توافق هسته‌ای و علاقه‌مندی خودروسازان خارجی برای ورود به بازار ۸۰ میلیونی ایران موجب شد تا بحث کاهش قیمت خودرو از یک سو و بحث ورود خودروهای جدید با قیمت مناسب در صدر اولویت‌های مشتریان قرار بگیرد. به خصوص آنکه طی سه سال گذشته با تشدید تحریم‌ها، تولید خودروهای داخلی به لحاظ کیفی و کمی، افت بسیاری داشت و خودروسازان به دلیل محدودیت‌های ایجاد شده قادر به توسعه محصول نبودند؛ بنابراین تصور ورود شرکای جدید در بازار و تولید خودرو مطابق استانداردهای جهانی موجب شد تا انتظار مشتریان مبنی بر ورود خودروی با کیفیت و قیمت مناسب تقویت شود.
  • کنسرت‌ها - ۸ بهمن ۹۴

    کنسرت گروه عروج

    تاریخ: پنجشنبه ۸ بهمن

    مکان: کرج، سالن سیروس صابر

    ساعت: ۲۱:۰۰

    قیمت بلیت: ۳۰، ۳۵ و ۴۰ هزار تومان

    کنسرت بهنام صفوی

    تاریخ: پنجشنبه ۸ بهمن

    مکان: سالن سینما سپهر ساری

    ساعت: ۱۸:۰۰ و ۲۱:۰۰


    کنسرت گروه وه هار

    تاریخ: ۹ و ۱۰ بهمن

    مکان: فرهنگسرای ارسباران (هنر)

    ساعت:

  • می‌توانی، می‌شود، راه هست!

    اگر می‌گویی نمی‌توانم پس نمی‌توانی؛

    اگر می‌گویی نمی‌بینم پس نمی‌بینی؛

    اگر می‌گویی نمی‌شود پس نمی‌شود؛

    ما همانی هستیم که فکر می‌کنیم و هستی همان چیزی را به ما می‌دهد که «باور ناخودآگاهی» ما از آن می‌خواهد. هستی با ما همان برخوردی را می‌کند که ما زمینه آن را فراهم می‌کنیم. اگر باور اینکه «هیچ‌وقت نمی‌توانید کاری را به درستی انجام دهید» در ناخودآگاهی شما ثبت شده باشد، پس ناخودآگاه هیچوقت نمی‌توانید کاری را به درستی انجام دهید.

    اگر باور شما «نمی‌شود» باشد، پس ناخودآگاه ذهن، چشم و دست و پای شما بسته می‌شود تا نه ببینید و نه پیش بروید.

  • عکس خبری - ۸ بهمن ۹۴

  • شریک دوران تحریم در ایران

    تهران این هفته میزبان رئیس‌جمهوری چین به عنوان نخستین مقام بلند پایه خارجی پس از برجام بود. کشوری که به‌دلیل حمایت‌های سیاسی و اقتصادی در دوران تحریم‌های ظالمانه غرب علیه ایران به شریک اصلی روزهای تحریم تبدیل شد. سفر شی جین پینگ که در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی به تهران آمد، پس از حدود ۱۴ سال از سفر رئیس‌جمهور اسبق چین به ایران انجام می‌شد. وی پیش از این سفر، میهمان مقامات مصر و عربستان هم بود تا گمانه‌زنی‌ها درباره رایزنی او با مقامات کشورمان درباره تنش اخیر میان تهران و ریاض و سایر چالش‌های منطقه‌ای تقویت شود.

  • کاوه یغمایی

    کاوه یغمایی خواننده سبک پاپ-راک پس از مدتها دوری از عرصه موسیقی داخل کشور، در قالب سی‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر کنسرت برگزار می‌کند. سال‌ها پیش از این کاوه یغمایی اجراهای محدودی در تالار حرکت داشته و همچنین همراه با پدرش کوروش یغمایی در کیش روی صحنه رفته بود. با این حال، طی سال‌های رونق موسیقی‌های پاپ - راک در کشور، او موفق به اجرای زنده در ایران نشده بود. وی همچنین آلبوم‌های « مترسک» و«سکوت سرد» را در کارنامه خود دارد. قرار است این خواننده پاپ - راک نخستین اجرای صحنه‌ای خود را در قالب سی‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر و در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۳۰ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی به روی صحنه ببرد.
  • موقت

    گروه هنر و تجربه در یک سال گذشته فضای خوبی را برای کارگردانان جوان به وجود آورده است و از سویی دیگر مخاطبان هم به این فضا روی خوش نشان داده‌اند و از آن استقبال کرده‌اند. «موقت» اولین فیلم بلند سینمایی امیر عزیزی است که سابقه دستیاری کیانوش عیاری، محمدحسین لطیفی و رخشان بنی اعتماد را در کارنامه دارد و تا به حال چندین فیلم کوتاه ساخته است. محوریت فیلم، اسباب‌کشی و نقل مکان است. امیر عزیزی که از سه سال پیش به دنبال ساخت این فیلم بوده، علت نام‌گذاری موقت برای این فیلم را جابه‌جایی‌ها در زندگی و موقت بودن آن ذکر می‌کند.
  • آینده کسب‌وکارهادر گرو مشارکت

    مترجم: مریم رضایی

    با وجود رقابت‌‌‌های شدید، سرعت بالای جهانی‌ شدن، تحولات اجتماعی، پیشرفت‌‌‌های تکنولوژیک و کمبود مواد اولیه، کسب‌وکارها باید همواره خود را بازآفرینی کنند تا به مقابله با این رشته از چالش‌‌‌ها بپردازند. نوآوری‌‌های فنی، تجاری و مالی مرکز توجه هستند و مشارکت‌‌های نوآورانه کمتر چنین توجهی را به خود جلب می‌کنند. با این حال، دومی غیرضروری‌تر از اولی نیست. آینده کسب‌وکار نیز باید از منشور مشارکت‌‌های تازه دیده شود. مشارکت‌‌‌های توسعه یافته، خلاقانه و بی‌قاعده؛ مشارکت‌‌ها‌یی که ذی‌نفعان متنوعی را گرد هم می‌آورد و موضوعات غیرقابل انتظاری را پوشش می‌دهد؛ مشارکت‌‌هایی که منبع رشد، نوآوری و مشروعیت هستند.
  • واقعا جرم‌گیری برای دندان مضر است؟

    باورهای متفاوتی دررابطه با جرم گیری دندان وجود دارد. برخی می‌گویند جرم‌گیری دندان راضعیف وحساس می‌کند و برخی دیگر معتقدند که جرم‌گیری دندان برای سلامت و زیبایی مفید است. بهتراست نظر متخصصان را بدانیم. حتما شما هم شنیده‌اید که جرم گیری مضر است و دندان را از بین می‌برد. بهتراست قبل از اینکه کسی این باور را بپذیرد به این بیندیشد که باقی ماندن جرم چقدر می‌تواند در نابودی سلامت و زیبایی دندان‌ها تاثیرگذار باشد.

    عدم رعایت بهداشت دهان باعث ایجاد جرم دندانی و بیماری‌های دهان می‌شود و مشکلات ناشی از آن تاثیر بسیاری بر کیفیت زندگی افراد می‌گذارد و می‌تواند آنها را دچار گرفتاری و ناراحتی کند.

  • شرکت‌های خوب چگونه با شکایت‌های اینترنتی مقابله می‌کنند

    مترجم: مریم رضایی

    از نظر اندرو گروئل (Andrew Gruel)، رستوران‌دار اهل کالیفرنیا، انتقادات منفی مشتریان در سرویس آنلاین یلپ (Yelp، وب‌سایتی که دیدگاه‌های کاربران را در مورد اماکن مسافرتی و خدماتی ارائه می‌دهد و این اماکن را برای معرفی با اختصاص ستاره رتبه‌بندی می‌کند) باید به سرعت پاسخ داده شود. یکی از رستوران‌های جدید او که فقط غذای دریایی سرو می‌کند، در سال ۲۰۱۵ با ده‌ها انتقاد منفی مواجه شد. شکایت مشتریان در مورد قیمت بالای غذا در برابر حجم اندک آن بود. بنابراین گروئل همه تلاش خود را به کار بست تا این موقعیت را به یک موفقیت تبدیل کند.

  • سینما خانگی

    دوران عاشقی

    کارگردان: علیرضا رئیسیان

    بازیگران: لیلا حاتمی، شهاب حسینی، فرهاد اصلانی، پرویز پورحسینی و بیتا فرهی و با حضور: لی‌لی فرهادپور، سوگل قلاتیان، نسیم ادبی، سعید داخ، عاطفه للهی، داریوش فائزی، شهرام جمشیدی و. . .

    خلاصه داستان: «دوران عاشقی» درام عاشقانه‌ای بر بستر مسائل روز اجتماعی است.


    طعم شیرین خیال

    کارگردان: کمال تبریزی

    بازیگران: شهاب حسینی، نازنین بیاتی، نادر فلاح، نازنین فراهانی، پریوش نظریه، مهدی حسینی بجستانی، عیسی یوسف پور و .

  • پرواز بورس همراه با چاشنی امید و هیجان

    بهزاد بهمن نژاد

    دبیر گروه بورس

    با تصویب برجام، نشانه‌های خروج از رکود بازار سهام پررنگ‌تر از پیش شد و هفته گذشته جهش‌های کم‌نظیری در این بازار رقم خورد. به این ترتیب، شاخص بورس توانست پس از حدود یک سال ورود به کانال‌های بالاتر از ۷۰ هزار واحد را تجربه کند. مساله‌ای که به دنبال گشایش‌های هسته‌ای و انتظار بهبود شرایط اقتصادی دور از ذهن نبود. در شرایطی که مراجع بین‌المللی نیز رشد اقتصادی حدود ۶ درصدی را برای سال آینده کشورمان پیش‌بینی کرده‌اند، خوش‌بینی و امیدواری به بازار سهام طبیعی به نظر می‌رسد.

  • تاریخ بهانه بود

    مهشید سادات فهیم

    عبدالرحمان اونق متولد ۱۳۳۹ درترکمن صحرا است و در سال‌های گذشته کتاب‌هایی همچون قصه‌های ترکمن، سورتیک، در عمق شب‌های تار، چوپان کوچک، راز خایر خوجه، آوای صحرا، حماسه گوراوغلی و سماجت را منتشر کرده است. برخی کتاب‌هایش برنده جوایزی هم شده و از روی یکی از آثارش هم فیلم تلویزیونی ساخته‌اند. آخرین کتاب این نویسنده با عنوان دایره سرخ چندی پیش منتشر شد و مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار گرفت. «دایره سرخ» رمانی تاریخی‌ ـ بومی است که به شرح درگیری‌‌های ترکمانان و زندگی آنها در زمان سلطنت ناصرالدین شاه می‌پردازد.

  • هبوط انسانی با فناوری

    آیا ما در آستانه چهارمین انقلاب صنعتی قرار گرفته‌ایم؟ بیشتر کسانی که در داووس شرکت کرده‌ بودند، چنین فکر می‌کردند. و آن شبیه چیزی که تا حالا تجربه کرده‌ایم نبوده است. «مارک بینوف»، مدیر «CEO» در آخرین روز از اجلاس سالانه در این خصوص به حضار گفت: به‌عنوان یک اجتماع، وارد قلمروی ناشناخته می‌شویم. در هر حال این انقلاب تاثیر شگرفی بر روی تمامی صنایع، اجتماعات و مناطق شکل گرفته در گوشه گوشه دنیا به‌جا خواهد گذاشت. آیا این موضوع خیر است یا شر؟ آیا این موضوع (چهارمین انقلاب صنعتی) برای همه ما ایجاد فرصت خواهد کرد یا اینکه به نابرابری‌ها دامن خواهد زد؟این پرسش‌ها، هسته اصلی مذاکرات ۴ روزه اجلاس داووس بود.
  • تجارت و سرمایه‌گذاری سنگ‌بنای رشد اقتصادی

    ریچارد سامانز و ریکاردو ملندز

    مترجم: حمید نوغانی

    روند کاهشی رشد اقتصاد جهانی نیاز به تجدید مذاکرات و همکاری‌های بین‌المللی را در سال جدید میلادی تقویت کرده است. دولت‌مردان پکن، پایتخت چین، بر ضرورت تحریک رشد اقتصادی و ایجاد موقعیت‌های جدید برای تجارت و سرمایه‌گذاری در سطح جهانی تاکید کردند و این مساله را در کنار بهبود و اصلاح در مدیریت اقتصادی در سطح جهانی جزو اولویت‌های ۲۰ کشور صنعتی حاضر در اجلاس امسال دانستند.

    با این حال، رسیدن به همکاری‌های تجاری و بهبود وضعیت رشد اقتصادی و سرمایه‌گذاری بین‌المللی با نظر به مخالفت کشورها در مورد وجود و چگونگی ادامه اجلاس دوحه و مذاکرات تجاری چند جانبه سازمان تجارت جهانی دشوار و ناممکن می‌نماید.

  • اولین سفرپسابرجامی روحانی

    رئیس دولت تدبیر و امید در نخستین سفر خود پس از اجرایی شدن توافق هسته‌ای، با هیاتی ۱۲۰ نفره متشکل از کارآفرینان و فعالان اقتصادی ایرانی و همچنین وزیر نفت و برخی دیگر از وزرای کابینه، به رم و پاریس رفت تا ضمن گسترش روابط سیاسی و امضای قراردادهای اقتصادی، کشورهای اروپایی را به سرمایه‌گذاری در ایران پساتحریمی و در شرایط جدید ترغیب کند. پیش از اجرای تحریم‌های اقتصادی در ژانویه ۲۰۱۲ ایتالیا و فرانسه از شرکای تجاری اقتصادی اصلی ایران به شمارمی‌آ‌مدند.

    .
  • تبدیل بحران به فرصت

    هفت سال پیش، موضوعی که اروپا را به چند پاره شدن تهدید می‌کرد، توفانی بود که بحران مالی به راه انداخته بود. امروز اما بحران انسانی است که رهبران اروپایی را به چالش کشیده است، چنانچه میلیون‌ها انسان بیچاره به دلیل جنگ و درگیری در سوریه از این کشور خارج شده‌‌اند. حضور آنها دارای پیامدهای سیاسی و اقتصادی خواهد بود. در اجلاس داووس، سه اقتصاددان به موضوع این بحران انسانی پرداخته‌ و خواستار واکنش مناسب به این بحران شده‌اند.

    هلن ری، پروفسور اقتصادی در کالج لندن از این بحران، به‌عنوان «لحظه چرچیل» یاد کرد و از خطر پوپولیسمی که پس از حملات تروریستی به‌وجود آمده سخن گفت.

  • کارتون‌هایی با دغدغه حفظ محیط‌زیست

    خانه کاریکاتوراین روزها شاهد برپایی نمایشگاهی از آثار کارتون «ندا شجاعی» با موضوعات مرتبط با محیط زیست است. مارپل ۷۳/ ۷۸ یکی از مهم‌ترین معاهدات بین‌المللی حفاظت از محیط زیست دریایی است که با هدف کاهش آلودگی آب‌ها از جمله تخلیه زباله، نفت و مواد مشتق آن در آب و آلودگی‌های ناشی از دود کشتی‌ها، وضع شده است. آثار ندا شجاعی نیز در راستای توجه دادن همه به این موضوع ارائه شده است. در این نمایشگاه ۲۵ اثر با تکنیک اکریلیک و در ابعاد A۴ در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت. علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند از ۵ تا ۱۲ بهمن ماه ۱۳۹۴ از ساعت ۹ تا ۱۷ به نشانی تهران، خیابان شریعتی، تقاطع همت، خیابان گل‌نبی غربی، بعد از میدان شهید احمدی روشن (کتابی)، شماره ۴۴ مراجعه کنند.
  • اختلاف بر سر تصویب بودجه

    با تاخیر ۴۲ روزه دولت در ارائه لایحه بودجه ۹۵ به مجلس که دلیل آن شرایط پسابرجامی عنوان شد، حالا برخی نمایندگان، زمان بررسی لایحه را به‌دلیل همزمانی آن با انتخابات کافی نمی‌دانند و خواستار بودجه چنددوازدهمی هستند. از طرفی دولت معتقد است درفاصله دوماهی که از زمان ارائه بودجه تا پایان سال باقی مانده با وجود فعالیت ۲۰ روزه انتخاباتی نمایندگان، باز هم حداقل ۴۰ روز زمان برای بررسی بودجه باقی می‌ماند و نیازی به بودجه چند دوازدهمی نیست. نوبخت پیشنهاد داده مجلس دو یا سه شیفته کار کند. .
بیشتر