شریک دوران تحریم در ایران
تهران این هفته میزبان رئیسجمهوری چین به عنوان نخستین مقام بلند پایه خارجی پس از برجام بود. کشوری که بهدلیل حمایتهای سیاسی و اقتصادی در دوران تحریمهای ظالمانه غرب علیه ایران به شریک اصلی روزهای تحریم تبدیل شد. سفر شی جین پینگ که در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی به تهران آمد، پس از حدود ۱۴ سال از سفر رئیسجمهور اسبق چین به ایران انجام میشد. وی پیش از این سفر، میهمان مقامات مصر و عربستان هم بود تا گمانهزنیها درباره رایزنی او با مقامات کشورمان درباره تنش اخیر میان تهران و ریاض و سایر چالشهای منطقهای تقویت شود.
تهران این هفته میزبان رئیسجمهوری چین به عنوان نخستین مقام بلند پایه خارجی پس از برجام بود. کشوری که بهدلیل حمایتهای سیاسی و اقتصادی در دوران تحریمهای ظالمانه غرب علیه ایران به شریک اصلی روزهای تحریم تبدیل شد. سفر شی جین پینگ که در صدر یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی به تهران آمد، پس از حدود ۱۴ سال از سفر رئیسجمهور اسبق چین به ایران انجام میشد. وی پیش از این سفر، میهمان مقامات مصر و عربستان هم بود تا گمانهزنیها درباره رایزنی او با مقامات کشورمان درباره تنش اخیر میان تهران و ریاض و سایر چالشهای منطقهای تقویت شود. اما آنچه اهمیت حضور شی جین پینگ در ایران پساتحریم را بیشتر میکند، هدفی راهبردی است که دوکشور به دنبال آن هستند.
در این رابطه روحانی پس از امضای 17 سند همکاری میان تهران و پکن روابط دو کشور را راهبردی خواند و تاکید کرد دو کشور درباره سند جامع همکاریهای 25 ساله گفتوگو و تبادل نظر کردهاند. وی همچنین از افزایش رقم مبادلات تجاری دو کشور طی 10 سال به سقف 600 میلیارد دلار، خبر داد. رئیسجمهور چین در این سفر به دیدار رهبر معظم انقلاب هم رفت. حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار توافق روسای جمهوری ایران و چین برای یک روابط استراتژیک 25 ساله را کاملا درست و حکمتآمیز خواندند. چین به عنوان نخستین شریک تجاری کشورمان، عنوان بزرگترین خریدار نفت خام از ایران و مهمترین بازار کالا و صادرات غیرنفتی ما را به خود اختصاص داده است. کارشناسان پیشبینی میکنند مبادلات تجاری ایران و چین پس از این دیدارها رو به افزایش رود و همچنانکه دو کشور در نظر دارند فصل تازهای از مناسبات را در ابعاد مختلف سیاسی و اقتصادی بگشایند. فصلی که سفر رئیسجمهوری چین به ایران آغازکننده آن بود.
ارسال نظر