پرواز بورس همراه با چاشنی امید و هیجان
بهزاد بهمن نژاد
دبیر گروه بورس
با تصویب برجام، نشانههای خروج از رکود بازار سهام پررنگتر از پیش شد و هفته گذشته جهشهای کمنظیری در این بازار رقم خورد. به این ترتیب، شاخص بورس توانست پس از حدود یک سال ورود به کانالهای بالاتر از ۷۰ هزار واحد را تجربه کند. مسالهای که به دنبال گشایشهای هستهای و انتظار بهبود شرایط اقتصادی دور از ذهن نبود. در شرایطی که مراجع بینالمللی نیز رشد اقتصادی حدود ۶ درصدی را برای سال آینده کشورمان پیشبینی کردهاند، خوشبینی و امیدواری به بازار سهام طبیعی به نظر میرسد.
بهزاد بهمن نژاد
دبیر گروه بورس
با تصویب برجام، نشانههای خروج از رکود بازار سهام پررنگتر از پیش شد و هفته گذشته جهشهای کمنظیری در این بازار رقم خورد. به این ترتیب، شاخص بورس توانست پس از حدود یک سال ورود به کانالهای بالاتر از ۷۰ هزار واحد را تجربه کند. مسالهای که به دنبال گشایشهای هستهای و انتظار بهبود شرایط اقتصادی دور از ذهن نبود. در شرایطی که مراجع بینالمللی نیز رشد اقتصادی حدود ۶ درصدی را برای سال آینده کشورمان پیشبینی کردهاند، خوشبینی و امیدواری به بازار سهام طبیعی به نظر میرسد. با این حال، نکتهای که شاید میان فعالان این بازار مغفول مانده است عدم تفکیک و توجه به تحلیل واقعی است. حضور «پول هوشمند» یکی از نشانههای اصلی رونقهای پایدار در یک بازار است؛ امری که به نظر میرسد در وضعیت کنونی بورس تهران وجود ندارد.
ورود پرشتاب نقدینگی و جهشهای عمومی قیمتها نگرانی اصلی است که در صورت تداوم میتواند منجر به ناپایداری فضای رونق فعلی شود. به عبارت دقیقتر، فعالان فعلی، تفکیکی میان سهام پرپتانسیل و متاثر از رفع تحریمها و سهامی که چشمانداز مناسبی به واسطه وضعیت اقتصاد داخلی و بینالمللی ندارند قائل نیستند. موضوعی که بر عدم هوشمندی پول فعال در بازار کنونی سهام تاکید میکند. بنابراین، به واسطه هیجان ایجادشده این نگرانی به وجود میآید که مطابق دورههای پرشتاب بورس در تاریخ فعالیت خود، با رسیدن به اوج، روند معکوس نیز با همین شتاب یا حتی بیشتر آغاز شود؛ موضوعی که نه تنها به نفع سهامداران نیست، بلکه میتواند موجب بیاعتمادی مجدد سرمایهگذاران شود. بر این اساس، باید با تامل بیشتر و پرهیز از هیجان، فضای مناسبی را که در بستر اقتصاد و بورس کشور به وجود آمده، محفوظ نگه داشت
ارسال نظر