شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

آخرهفته۶ /۰۷/۱۳۹۱

  • رتبه‌بندی محک میان ۱۰ NGO اول دنیا - ۶ مهر ۹۱

    موسسه محک در سال ۱۳۸۵ اولین برنامه استراتژیکش را با اتکا به ظرفیت های درونی سازمان برای سال ۸۶ تا ۹۰ تدوین کرد. اهمیت انتخاب‌های استراتژیک آنقدر است که همان طور که می‌توانند یک سازمان را به سمت موفقیت ببرند، اگر اشتباه باشند ممکن است سازمان را به سوی شکست بکشند. محک به دنبال یک سیستم ارزیابی برای برنامه‌های استراتژیک، به استانداردی به نام NGO Benchmarking رسید که توسط شرکت بازرسی بین‌المللی SGS ارائه می‌شد. شرکتی که به عنوان یک شرکت بازرسی بین‌المللی معتبر، برای تمام کسانی که در حوزه‌های اقتصاد و صنعت و بازرگانی فعالیت می‌‌کنند آشنا است.
  • معضلی به نام دهه شصتی - ۶ مهر ۹۱

    معضلی هم هست به نام «دهه شصتی». این دهه شصت هر وقت نامش به میان آمده حاشیه و مشکل داشته است. از آن سال‌ها که به دنیا آمدند از شیرخشک گرفته تا پوشک بچه نایاب شد. جلو بیاییم تا برسیم به دبستان‌های دو شیفته (و گاهی سه شیفته)، نیم‌کت‌های چهار نفره و روی صندلی نشستن وسطی‌ها (این‌ها برای متولدین دهه هفتاد و هشتاد زیاد قابل لمس نیست) به کنکور هم که رسیدند، گلگوگاه کنکور تنگ‌تر شد، متقاضی زیاد بود و فضای آموزشی کم، موسسات کنکور کار و بارشان سکه شد و. . . درسشان هم که تمام شد، همان موسساتی که برای کارشناسی کار می‌کردند، حالا برای ارشد وارد عمل شدند.
  • ازدواج موقت قانونی - ۶ مهر ۹۱

    علی ابطحی
    سایت‌های همسریابی عمدتا در دو حوزه «ازدواج دائم» و «ازدواج موقت» فعالیت می‌کنند. برخی از آنها فقط به ازدواج دائم می‌پردازند، برخی فقط به ازدواج موقت و برخی هر دو را مد نظر قرار می‌دهند. اگرچه حالا اکثر پایتخت نشینان موضوع صیغه را با سایت‌های اینترنتی پیوند می‌دهند، اما بحث ازدواج موقت از مدت‌ها قبل رواج داشته، به خصوص در شهرهای مذهبی این امر به عنوان امری شرعی مورد نظر بوده است. موضوع به قبل از سال ۱۳۳۵ باز می‌گردد، زمانی که زنان خواهان ازدواج موقت به معتمدین محل مراجعه می‌کردند و ایشان نیز مردان را به این زنان معرفی می‌کردند.
  • عددو رقم - ۶ مهر ۹۱

  • نرخ‌های میلیاردی که در بازار مسکن جا افتاد - ۶ مهر ۹۱

    مهدیس فرقانی
    در بین آگهی‌های خرید و فروش واحدهای مسکونی در شمال تهران، اخیرا یک واحد مسکونی در منطقه زعفرانیه با عنوان «گران‌ترین فرعی پایتخت» برای فروش به بازار عرضه شد.

    متراژ این واحد مسکونی ۲۸۰ متر مربع و ارتفاع سقف آن ۲۰/۴ متر است و از ۷۰ متر مربع تراس بهره‌مند است که واسطه فروش این تراس را با چشم‌انداز عالی توصیف می‌کند. به غیر از امکاناتی که این واحد مسکونی برخوردار است، ۴ پارکینگ سندی برای آن در نظر گرفته شده است. قیمت هر متر مربع این واحد ۲۸۰ متری، ۱۲ میلیون تومان تعیین شده است یعنی خریدار باید در کل ۳ میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان پرداخت کند.

  • خط و نشان‌های صهیونیستی و پاسخ‌های ایران - ۶ مهر ۹۱

    پس از مقامات اسرائیلی این هفته نوبت مقام‌های نظامی ایران بود که بخواهند جواب لفاظی‌های اسرائیل را درباره تهدید ایران به حمله بدهند. در راس آنها هم فرمانده کل سپاه بود. چند ماهی هست که اسرائیل با بهانه قرار دادن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز مدام ایران را به حمله نظامی تهدید می‌کند و مدعی است که چون ایران در حال دستیابی به سلاح هسته‌ای است، دیگر زمان دیپلماسی به پایان رسیده و باید از گزینه نظامی استفاده شود. اگرچه تل آویو می‌داند در این مسیر لازم است که توافق ایالات متحده را هم به همراه داشته باشد به نظر می‌رسد آمریکا و اسرائیل درباره بازه زمانی‌ای که باید اقدام نظامی علیه ایران صورت بگیرد، توافق ندارند.
  • اوقات فراغت یا زمانی برای بطالت - ۶ مهر ۹۱

    مهسا جزینی
    Mark Keathley متولد ۱۹۶۳ در خانواده‌ای مزرعه دار و گاوچران در شرق تگزاس بزرگ شد و به‌عنوان یک کابوی علاقه‌مند به نقاشی پا به عرصه هنر گذاشت.

    او در سن پنچ سالگی بارها علاقه خود را در کشیدن نقاشی نشان داد. دشت‌های باز، جنگل‌های سرسبز، گله‌هایی که توسط گاوچران‌ها هدایت می‌شدند و جعبه وسایل نقاشی مادرش در اتاق زیر شیروانی، چیزهایی بود که در بیشتر اوقات فراغت نظر او را جلب می‌کرد. مارک بالاخره ۱۱ سال بیشتر نداشت که تقریبا چهارده ساعت در روز و شش روز در هفته را به نقاشی‌های الهام بخش می‌پرداخت تاجایی که ظرف یک سال توانست خود را به عنوان یک نوجوان نقاش مطرح معرفی کند.

  • به فکر روزهای سرد پیش‌رو هستید؟ - ۶ مهر ۹۱

    فاطمه نظیفی
    چند سالی است استفاده از سیستم گرمایش از کف برای تعدیل دمای زمستانی آپارتمان‌ها، باب شده است. این سیستم نسل جدیدی از وسایل گرمازا محسوب می‌شود که دو نسل جلوتر از بخاری‌های نفتی و یک نسل جلوتر از شوفاژ محسوب می‌شود.

    طی سال‌های اخیر، سیستم گرمایش از کف فقط در ساخت‌وسازهای جدید مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ اما این اواخر ساکنان ساختمان‌های سالخورده نیز هنگام نوسازی و بازسازی آپارتمان‌هایشان از این سیستم استفاده می‌کنند و با برچیدن سرامیک‌های کف، لوله‌های آب گرم کار می‌گذارند.
    همه ما هر روز به فکر این هستیم که آسایش، رفاه و کیفیت زندگی خود را از روز قبل بیشتر کنیم و برای راحتی بیشتر به دنبال روش‌های نوین و امکانات فزون‌تر هستیم.

  • مثل خارجی‌ها طراحی کن... - ۶ مهر ۹۱

    بعد از حضور گسترده محصولات شرکت فرانسوی پژو در ایران، این بار نوبت چینی‌ها است که به خودنمایی تولیدات خود در کشور بپردازند. پژو سالیان سال است که به عنوان شریک تجاری خودروسازان ایرانی شناخته می‌شود؛

    این در حالی است که هیچ خودروساز خارجی نتوانسته در مقابل این شرکت فرانسوی قد علم کند، اما این روزها ورق برگشته و ظاهرا چینی‌ها گوی سبقت را از فرانسوی‌ها ربوده‌اند. هر چند برخی از مسوولان دولتی و خودروسازان کشورمان بسیار تلاش کردند که مانع از ورود شرکت‌های چینی به کشور شوند؛ اما محدودیت‌های بین‌المللی زمینه‌ای مناسب برای ورود هر چه بیشتر خودروسازان چینی فراهم کرده ‌‌است.

  • در تهران ماهیگیری کنیم - ۶ مهر ۹۱

    پاییز آغاز شده و فراغت و فرصت و روزهای بلند تابستان را گذرانده‌ایم. از این روست که یافتن مکانی برای ماهیگیری در شهر یا اطراف آن می‌تواند بهترین گزینه برای آرامشی چند ساعته باشد. آنچه در ادامه می‌آید مکان‌های ماهیگیری در تهران و اطراف این کلان شهر است.

    دریاچه پارک المهدی
    پارک المهدی در ضلع جنوب شرقی میدان آزادی قرار دارد. علاوه بر امکانات رفاهی که به دلیل نزدیکی به پایانه‌ اتوبوسرانی غرب برای مسافران در نظر گرفته شده است، این پارک انتخاب مناسبی برای تفریح شهروندان تهرانی نیز به حساب می‌آید.

  • بچه: نمی‌خواهیم یا نمی‌توانیم؟ - ۶ مهر ۹۱

    یاسر میرزایی
    دبیر گروه اندیشه
    رییس مرکز آمار ایران گفته است: «خانواده‌های ایرانی کمتر حاضر به داشتن بچه هستند. » آیا این گزاره معتبر است؟
    نحوه‌ نگاه کردن به مشکل در سیاست‌گذاری برای حل آن اثر می‌گذارد؛ شما هر طور که سوال را بخوانید، پاسخ آن را نیز به همان شکل می‌دهید. مشکل کمتر بچه‌دار شدن در زبان سیاست‌گذاران این‌طور بیان می‌شود که قبلا «مردم بیشتر می‌خواستند» الان «کمتر می‌خواهند»؛ تو گویی تمایل به رفتن پارک یا خوردن بستنی است. این خواستن یا نخواستن را طوری تفسیر می‌کنند که گویا مربوط به یک ویژگی روانی مستقل از اوضاع و احوال است.
  • سایت های همسریابی قاعده منظم ندارند - ۶ مهر ۹۱

    مکمل گزینی بهتر است
    سعید یزدانی، مدیر موسسه خانه امید جوان، دکترای روانشناسی بالینی دارد و مبتکر طرح همسان گزینی در ازدواج است؛ طرحی که در بخش حقوق مولفین ومصنفین در کتابخانه ملی هم ثبت شده است. او طراح مجموعه‌ای از تست‌های چند وجهی است که بر اساس آن شناسایی وجوه مختلف شخصیت افراد را جهت آشنایی یا معرفی به هم آسان‌تر و علمی‌تر می‌کند؛ اگرچه برخی بر این باورند که این موسسات شرعی نیستند، اما وی یادآوری می‌کند که از مراجع عظام نظیر آیت‌الله سیستانی، آیت‌الله مکارم شیرازی و حتی آیت‌الله امینی (امام جمعه قم) برای فعالیت مرکز استفتا دریافت کرده است.
  • زوج، طبیعت و تنوع - ۶ مهر ۹۱

    بعضی از آدم‌ها کارهای جالبی می‌کنند مثلا رضا آقاپور و مهناز حامدی زوجی هستند که خانه اشان را با دست خود و از جنس محیط و اقلیم‌های چهار فصل ایران ساخته‌اند و الان حدود ۶ سال است در آن زندگی می‌کنند. آنان این روزها مجموعه‌ای از نقاشی‌های انتزاعی آن را در کنار بازسازی فضای زندگی خود، همراه با رنگ‌های طبیعی و نقش انتزاع به نمایش گذاشتند. کل این اتفاق بیشتر از آنکه اتفاق هنری باشد یک برخورد کاربردی باهنر است؛ چرا که آثار ارائه شده در این نمایشگاه در کنارتابلوهای نقاشی مجموعه اشیا و دست ساخته‌هایی از این زوج هنرمند است که تماما با الهام از طبیعت و فرم‌ها و اشکال طبیعی ساخته شده از جمله جلد سازی، ظروف وزیورآلات، اشیای چوبی و بافته‌های چرمی.
  • هزینه‌های تبلیغات رسانه‌ای و محیطی محک - ۶ مهر ۹۱

    هزینه‌های تبلیغات در محک به سه دسته هزینه‌های طراحی، هزینه‌های لجستیکی و هزینه‌های رسانه‌ای تقسیم شود. از میان این سه دسته، هزینه طراحی تقریبا صفر است. به این دلیل که تمام طراحی‌های ارتباطی موسسه در سطح جامعه، اعم از طراحی مفهومی و هنری، به صورت درون سازمانی انجام می گیرد. همچنین فضای رسانه ای برای تبلیغات به صورت رایگان در اختیار محک قرار می‌گیرد، اما ممکن است گاهی هزینه‌هایی برای پشتیبانی صرف شود آن هم زمانی که در تبلیغات محیطی بیلبوردی در اختیار محک قرار می‌گیرد، هزینه چاپ بنری که بنا است روی بیلبورد نصب شود را خود موسسه می‌پردازد، که البته در هشتاد درصد موارد این هزینه هم توسط شرکتی که بیلبورد را در اختیار محک قرار می‌دهد پرداخت می‌شود.
  • ازدواج موقت از نظر شهید مطهری - ۶ مهر ۹۱

    عمده کسانی که از دیدگاه شرعی به موضوع نگاه و موافق موضوع ازدواج موقت هستند با تاکید بر پذیرش نیازهای طبیعی اشخاص ازدواج موقت را راهکاری برای پاسخ به این نیازها عنوان می‌کنند، بد نیست در اینجا به بخشی از نظر شهید مطهری در کتاب نظام حقوقی زن در اسلام اشاره داشته باشیم: « ازدواج دائم مسوولیت و تکلیف بیشترى براى زوجین تولید می‌کند، به همین دلیل پسر یا دخترى نمی‌توان یافت که از اول بلوغ طبیعى آماده ازدواج دائم باشد. خاصیت عصر جدید این است که فاصله بلوغ طبیعى را با بلوغ اجتماعى و قدرت تشکیل عائله زیادتر کرده است.
  • خانواده آقای هاشمی - ۶ مهر ۹۱

    خانواده آقای هاشمی طی روزهای گذشته کم خبرساز نبودند. شنبه شب در تب و تاب خبر بازگشت مهدی هاشمی به کشور بود که خبر بازداشت فائزه هاشمی منتشرشد. او پس از وقایع خرداد ۸۸ حکم شش ماه حبس تعزیری داشت که اجرا نمی‌شد، اما بالاخره شد و ماموران اجرای احکام او را از خانه به اوین منتقل کردند. فائزه البته پیش‌تر هم دو بار بازداشت شده بود که هر بار بیش از چند روز به طول نینجامید. فائزه در حالی به اوین برده شد که تنها دو روز بعد مهدی، دیگر فرزند هاشمی رفسنجانی هم پس از بازگشت به ایران، بازداشت و روانه زندان شد.
  • به صدای زمین گوش کن - ۶ مهر ۹۱

    باور اینکه تئاتر ما محدود به چهارراه ولی عصر و این روزها خیابان ایرانشهر نیست برای خود اهالی تئاتر هم سخت است. اما گاهی اجرای نمایش‌هایی که ارزشش را دارد از آن سر شهر تا سر دیگر شهر برایشان بروی و ببینی. گاهی وقت‌ها یک اسم تو را از آن سوی تهران به سوی دیگرش می‌کشاند. یکی از این نام‌ها « جلال تهرانی» است که این روزها باز صحنه تالار دانشجویی مولوی را در اختیار خود قرار گرفته است و نمایش «به صدای زمین گوش کن» را به صحنه برده است. تهرانی یک داستان کوتاه‌، یک نمایشنامه کوتاه‌، مقداری دیالوگ و تعدادی شعر را با هم تلفیق کرده تا این نمایش را به صحنه بیاورد.
  • کمک اقشار مختلف، از هزار تا چند میلیارد تومان - ۶ مهر ۹۱

    الهام دانیالی
    حمایت از کودکان مبتلا به سرطان آن هم در قالب فعالیت خیریه بی‌شک کار آسانی نیست. به‌خصوص وقتی تامین کل هزینه‌های درمان و امکانات لازم و کافی مدنظر باشد.

    با درنظر گرفتن تمام دشواری‌های این کار، موسسه خیریه محک، از سال ۱۳۷۰ به صورت رسمی و با هدف «تحت حمایت قرار دادن تمام کودکان مبتلا به سرطان» فعالیت خود را آغاز کرده و با در پیش گرفتن تدابیر و فعالیت‌های مبتکرانه همراه با خلاقیت، با کسب رتبه‌های جهانی، در کشور و دنیا به موفقیت دست پیدا کرده. آراسب احمدیان به عنوان مدیرعامل این موسسه از سال ۸۶ تاکنون، در گفت‌وگویی از چگونگی تامین منابع مالی و انسانی موسسه و نحوه پذیرش و تحت پوشش قرار دادن اطفال مبتلا به سرطان در سازمان محک توضیح می‌دهد:


    هزینه‌های تاسیس و تامین منابع مالی موسسه محک چگونه تامین می‌شود؟
    در چرخه مالی موسسه محک به عنوان یک موسسه غیردولتی و غیرانتفاعی چیزی به نام سود تعریف نشده.

  • کلان شهر‌هاظرفیت‌های عادلانه‌ای برای تمامی شهروندان ندارند - ۶ مهر ۹۱

    فواد شمس
    عدم توانایی مالی برای پر کردن اوقات فراغت به صورت مفید و سالم، در بلند مدت تبعات جبران‌ناپذیری برای جامعه دارد. شهروندانی که نتوانند از پس هزینه‌های تفریحات سالم فرهنگی، ورزش و سفر بر بیایند، در دامن اعتیاد، ناهنجاری‌هایی رفتار`ی و حتی قانون‌شکنی خواهند افتاد. دکتر حسین راغفر استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا، بر این اعتقاد است که این روز‌ها در شهر‌های بزرگ کمتر فضایی باقی مانده است که برای همگان به صورت رایگان امکان تفریح کردن و پر کردن اوقات فراغت باقی بماند. از منظر این پژوهشگر حوزه اقتصاد توسعه و فقر، این خودش یک نمونه دیگر از بی‌عدالتی در شهرهای ناعادلانه ماست.
  • پیشنهاد تهاتر داخلی کالاها - ۶ مهر ۹۱

    بعد از آنکه مشکل دامداران بر سر تامین نهاده‌ها و تعیین نرخ شیر خام راه به جایی نبرد و در این خصوص توافقی حاصل نشد، فعالان این حوزه به راهکاری جدید برای پایان دادن به کش و قوس‌های موجود روی آوردند. اتحادیه دامداران به وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد تهاتر گوشت قرمز با نهاده‌های یارانه‌ای را داده. البته قبل‌تر پیشنهاد تهاتر شیر خام با نهاده‌ها هم مطرح شده بود که هنوز راه به جایی نبرده است. حال باید دید که آیا از نظر دولتی‌ها، گوشت می‌تواند گزینه مناسبی برای تهاتر با نهاده‌های یارانه‌ای باشد یا نه؟.
  • سخنان دردسرساز آقای رییس - ۶ مهر ۹۱

    رییس سازمان انرژی اتمی که برای شرکت در کنفرانس سالانه آژانس انرژی هسته‌ای به وین رفته بود طی گفت‌وگویی اعلام کرد که «برای گمراهی جاسوسان هسته‌ای، اطلاعات غلط از برنامه هسته‌ای کشور ارائه شده است. » نولاند سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بلافاصله واکنش نشان داد و مدعی شد که «با این سخنان ایران به طور عمومی پذیرفته که درباره برنامه هسته‌ای خود دروغ می‌گوید. » حسین شریعتمداری هم در روزنامه کیهان با انتقاد از عباسی که چرا گزگ دست دشمن داده، نوشت: «اظهارنظر در این موارد باید تنها بر عهده افرادی باشد که جایگاهشان تعریف شده باشد.
  • بهتر از مسکن‌ویژه چیست؟<br>

    صرف‌نظر از اینکه «طرح جدید دولت برای بازار مسکن تهران چرا با این شکل و محتوا، به اجرا درآمده است و آیا اصلا متقاضیان مسکن یا اجاره‌نشین‌ها خواهند توانست آورده‌نقدی و اقساط واحدهای مسکونی این طرح - مسکن‌ویژه- را پرداخت کنند یا نه؟»، اکنون در ذهن تهرانی‌ها این پرسش شکل گرفته است: «بهتر از مسکن‌ویژه گزینه‌ دیگری برای صاحب‌خانه شدن در پایتخت وجود دارد؟»
    برای پاسخ به این پرسش اول باید شرایط قیمتی مسکن‌ویژه به صورت دقیق مورد تحلیل قرار گیرد و سپس در بازار مسکن جست‌وجو به دنبال واحدهایی با شرایط پرداخت بهتر از مسکن‌ویژه، آغاز شود.
  • انتهای خیابان هشتم، برای تخمه خوردن نیست - ۶ مهر ۹۱

    بابک حمیدیان
    بازیگر
    شاید برای اینکه روی صندلیت لم بدهی، تخمه بشکنی و بخواهی وقت فراغتت را بگذرانی «انتهای خیابان هشتم» گزینه مناسبی نباشد؛ اما در میان بلبشوی سینما و تلویزیون انتخاب یک فیلم خوب کار دشواری به نظر می‌رسد با این توضیح که گاهی اوقات فراغت می‌تواند ما را به تفکر و تعمق وا دارد. «انتهای خیابان هشتم» که به تازگی وارد سینمای خانگی شده، اضطراب، نگرانی، رفاقت و دوست داشتن و نفرت را توامان به بیننده می‌دهد. «امینی» در این فیلم خیلی خوب توانست از بازیگرانش بازی‌های روانی بگیرد، قصه‌اش را بدون ادا و دست‌انداز تعریف کند و در مجموع داستانی را به زبان تصویر درآورد که جای خالی‌اش در سینمای ایران احساس می‌شد.
  • ناخدا خورشید؛ فیلمی که نمی‌توان فراموش کرد - ۶ مهر ۹۱

    محمدعلی اینانلو
    هرچه به دورتر خیره می‌شویم فیلم‌های خوب و تاثیرگذار ایرانی بیشتر می‌شود. شرایطی در آن مهیا می‌شود که می‌توان به عنوان فیلم ماندگار و خاطرات خوب سینمایی از آنها یاد کرد. حالا هر چقدر این خاطرات دورتر می‌شود تعداد فیلم‌ها بیشتر می‌شود و کارگردان‌هایی که اثرات ماندگار خلق می‌کنند. ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی، واروژ کریم مسیحی، داریوش مهرجویی و. . .
    من انتخابم برای جوانان این روزها که می‌خواهند اوقات فراغتشان را با فیلم‌های قدیمی ایرانی پر کنند فیلم پرمحتوای «ناخدا خورشید» اثر استاد ناصر تقوایی است.
  • پای تقاضا از گلیم عرضه بیرون است - ۶ مهر ۹۱

    حمزه بهادیوند چگینی
    قانون تقاضا می‌گوید در اغلب کالاها، افزایش قیمت باعث کاهش مصرف می‌شود و بالعکس با کاهش قیمت‌ها میزان درخواست کالا توسط مصرف‌کننده افزایش می‌یابد، اما چرا خانواده ایرانی، قانون تقاضا را نقض می‌کند؟ برای پاسخ به این پرسش باید به چند دلیل عمده اشاره کنیم:
    ۱-اثر روانی قیمت: مردم کشورمان به تورم معتاد شده‌اند و در شرایط اعتیاد تورم، مهم‌ترین اثرات روانی قیمتی به وجود می‌آید. قیمت‌ها در سه دهه گذشته همواره روند رو به رشدی داشته و این موضوع باعث شده خانوار ایرانی همیشه افزایش قیمت‌ها را انتظار داشته باشد.
  • رسما خوش‌تیپ باشید! - ۶ مهر ۹۱

    محسن پروان
    در شماره گذشته پیرامون آنچه نباید در پوشش اتفاق بیفتد صحبت کردیم در این شماره می‌خواهیم پیرامون لباس در جلسات رسمی مانند جلسات اداری، سمینارها، کنفرانس‌ها، میهمانی‌های اداری و دیدارهای رسمی بحث کنیم، هرچند همیشه خانم‌ها مقدم‌اند، اما به دلیل آنکه محدودیت‌های پوشش آقایان بیشتر است ابتدا آقایان، در شماره قبل هم ذکر شد که هر کت و شلواری رسمی محسوب نمی‌شود کت و شلوار آقایان باید مشخصات زیر را داشته باشد تا رسمی به حساب بیاید: ۱- هیچ کت تکی به درد هیچ مجلس رسمی نمی‌خورد بنابراین در جلسات رسمی با کت تک ظاهر نشوید.
  • همسر قانونی در سایت‌های قانونی - ۶ مهر ۹۱

    مهسا جزینی
    ۲۱ ساله، مو مشکی، سبزه رو، چشم سبز، مسلمان، تحصیلات متوسطه، مشغول ادامه تحصیل، خنده‌رو، باخانواده زندگی می‌کند،. . . . . . . . . . خواهان ازدواج با مردی ۲۸ سال ازدواج نکرده، قد ۱۷۰ سانتی‌متر، قیافه و ظاهر مهم نیست اصالت خانوادگی اهمیت دارد، دیپلم به بالا، درآمد کافی برای یک زندگی راحت، . . . .

    قطعا برای نسل سال‌های دور این جملات آشناست، نمونه‌های مشابه این آگهی‌ها که در نشریات سال‌های آخر دهه۵۰ زیاد دیده می‌شد. اگرچه مدت‌هاست در دنیای رسانه‌های چاپی دیگر خبری از آگهی‌های همسریابی نیست، اما دنیای عریض و طویل مجازی تا دلتان بخواهد در سال‌های اخیر پر شده است از سایت‌های زمینه صورتی با طرح‌های قلب و گل که خبر از یافتن همسر مناسب برای شما می‌دهند اگرچه کمتر مشخصات افراد در معرض دید عموم قرار می‌گیرد و با عضویت و پر کردن فرم مشخصات قاعدتا فقط مسوول سایت به این اطلاعات دسترسی خواهد داشت.

  • شوکران؛ تم آشنا - ۶ مهر ۹۱

    الیکاعبدالرزاقی
    بازیگر قهوه تلخ
    شاید هنوز که هنوز است فیلم «شوکران» بهروز افخمی از نظر من یکی از بهترین فیلم‌های سینمای ایران باشد. این فیلم با بازی‌های ماندگار «هدیه تهرانی» و «فریبرز عرب نیا » یک معضل اجتماعی را به تصویر می‌کشد. بهروز افخمی توانسته است با هدایت بازیگران به خوبی از عهده روایت بر بیاید. شوکران خیلی آرام و معمولی در اوایل سال ۱۳۷۹در سینماهای کشور اکران شد. در واقع فیلم کمتر پیش‌زمینه ذهنی در بین مخاطبان خود ایجاد کرده بود و افرادی که آگاهانه انتخابش کرده بودند، بیشتر نظر به پیشینه خود کارگردانش داشتند که با آثاری از قبیل «عروس» و «جهان‌پهلوان تختی» خوش درخشیده بود.
  • توصیه برای ماهیگیران بگیر و رها کن - ۶ مهر ۹۱

    ۱- اگر از طعمه‌های مصنوعی، قاشقک یا سایر ترفندهای درگیر با قلاب استفاده می‌کنید از صاف بودن و بدون خار بودن قلاب خود مطمئن باشید تا در هنگام بیرون کشیدن آن آسیب کمتری به ماهی وارد شود ۲- سرعت عمل در رها کردن ماهی بسیار مهم است. بنابراین برای گرفتن و رها کردن ماهی از قبل برنامه داشته باشید. وقتی ماهی به قلاب افتاد دقیقا باید بدانید که کجا و چطور می‌خواهید به ماهی نزدیک شوید و آن را آزاد کنید
    ۳- وقتی ماهی به قلاب افتاد آن را آهسته و یکنواخت بکشید. حرکت‌های سریع و محکم باعث وارد آمدن فشار و هیجان زیاد به ماهی خواهد شد.
  • همه چیزمان به همه چیزمان می‌آید - ۶ مهر ۹۱

    پژمان موسوی
    Pejman. mousavi@gmail. com
    عکس: نگار متین‌نیا
    بنویسیم اوقات فراغت بخوانیم اوقات بطالت! واقعیت به همین تلخی است؛ به همین عریانی و به همین شفافی!تازه این مختص به آن تعداد از جمعیت ایرانی است که اساسا می‌توانند از پدیده‌ای به نام اوقات فراغت سخن بگویند و تنگناهای مالی و شرایط اقتصادی شان به گونه‌ای هست که بتوانند برای اوقات فراغتشان برنامه‌ریزی کنند، بقیه که فعلا و تا اطلاع ثانوی از این گردونه بیرون‌اند. اوقات فراغت هم به مانند بسیاری دیگر از وقایع و پدیده‌های اجتماعی، تابع شرایط و مختصاتی است که بررسی تام و تمام آن بی شک در این مقال ممکن نیست و آنچه که می‌تواند در این نوشته یا پرونده مورد بررسی قرار گیرد، تنها اشاراتی است به پدیده‌ای که می‌تواند و باید که نقشی اساسی در زندگی هر کدام از ما ایفا نماید و متاسفانه فعلا به هر دلیلی سبک زندگی ما تا تحقق این آرمان کیلومترها فاصله دارد.
  • شوخی تلخی به نام اوقات فراغت - ۶ مهر ۹۱

    فواد شمس
    بررسی هزینه‌های مورد نیاز برای گذران یک اوقات فراغت معمولی
    پر کردن اوقات فراغت در شهر‌های بزرگ برای شهروندان نه دیگر یک رویایی شیرین که تبدیل به یک آرزو شده است. اگر تا چند صباحی پیش‌تر،یک خانوار پنج نفره تصمیم می‌گرفت آخر هفته خود را به سفر، رفتن به سینما و تئا‌تر یا خواندن کتاب وقت بگذراند، اکنون داشتن یک تفریح سالم و یک گردش ساده فرهنگی، آن چنان هزینه‌ای در بر دارد که «پر کردن اوقات فراغت» نه یک تفریح مسرت‌بخش که «بطالتی» کابوس گونه شده است. اگر حقوق متوسط یک خانوار را ماهیانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان در نظر بگیریم عمق این مساله را بهتر درک خواهیم کرد.
  • همه تلاش‌های صالحی برای سوریه - ۶ مهر ۹۱

    علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه تلاش‌های گسترده دیپلماتیکی را در روزهای اخیر برای حل بحران سوریه به کار بست. شرکت در نشست چهارجانبه قاهره از مهم‌ترین آنها بود. وزرای خارجه ترکیه و مصر در غیاب عربستان با ایران گردهم جمع شدند تا درباره سوریه به تفاهم برسند که نرسیدند و تنها وعده دادند که این مذاکرات را ادامه می‌دهند. صالحی هم که قبل از این سفر با مقامات سوری رایزنی کرده بود، بعد از آن بلافاصله عازم دمشق شد و محورهای مذاکرات خود را به بشار اسد و ولید معلم انتقال داد. هرچند اوضاع سوریه هنوز تغییر خاصی نکرده است.
  • اوقات فراغت، آیینه فرهنگ و افکار یک جامعه است - ۶ مهر ۹۱

    پژمان موسوی-حمید رضا محمدی
    دکتر مقصود فراستخواه جامعه شناس و از اعضای ﻫﯿات ﻋﻠﻤﯽ ﮔﺮوه ﻣﻄﺎﻟﻌﺎت ﺗﻄﺒﯿﻘﯽ و ﻧﻮآوری موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی است. او که مطالعات و پژوهش‌های گسترده‌ای در حوزه جامعه ایرانی دارد، کم و کیف‌گذران اوقات فراغت را از جمله ویژگی‌هایی می‌داند که می‌تواند خصایص یک جامعه و فرهنگ را آشکار سازد. به باور او در اقتصاد معیشتی اوقات فراغت اساسا معنی ندارد و ما برای اینکه جامعه فراغتی بشویم لازم است از سطح یک جامعه معیشتی وسنتی فراتر بیاییم. با او که سال‌ها در عرصه‌هایی چون فلسفه آموزش و پرورش، برنامه‌ریزی و مطالعات فرهنگی و جامعه‌شناسی به تحقیق و پژوهش پرداخته است درباره آسیب شناسی اوقات فراغت در ایران گفت‌وگویی ترتیب داده‌ایم که متن کامل آن را در ادامه می‌خوانید.
  • از فردیت غربی تا جامعه ایرانی - ۶ مهر ۹۱

    سید هادی معتمدی
    روانپزشک و آسیب‌شناس اجتماعی
    در کشورهای پیشرفته، اوقات فراغت مردم بخش‌های مشخصی دارد؛ به بیان بهتر اوقاتی به مطالعه، اوقاتی به ورزش، اوقاتی به تئاتر، موسیقی و سینما، اوقاتی به صرف غذا در بیرون، اوقاتی به سفر و. . . می‌گذرد. به طور کلی فضای زندگی در این کشورها فردی است. یعنی هم گذران اوقات فراغت و هم فضای کسب و کار به سمت و سویی رفته است که فرد و نه خانواده، در درجه اول اهمیت قرار دارد. اما در کشورهای جهان سوم خانواده در اولویت است و از آنجا که شرایط زندگی به گونه‌ای است که آنان زمان کمتری را در کنار هم هستند و عموما دو یا سه شیفت کار می‌کنند، به محض آنکه فرصت و فراغتی می‌یابند، سعی می‌کنند تا تنها از طریق در کنار هم بودن، به گذران آن بپردازند و این سبب می‌شود تا در این سبک از زندگی که نیازهای جمعی ارجحیت دارد، از میزان آسیب‌های اجتماعی کاسته شود.
  • پنج گام برای خرید سینمای خانگی - ۶ مهر ۹۱

    مریم عسگری
    این روزها سینمای خانگی بخش جدایی ناپذیر از سیستم‌های صوتی و تصویری موجود در منازل است. اما یک سینمای خانگی خوب چه مشخصاتی دارد و چه نکاتی را در خرید آن باید در نظر گرفت؟ این مطلب به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد. سینماهای خانگی این روزها در اکثر خانه‌ها حضور دارند. حقیقتش را بخواهید، پای این کالا از زمانی در خانه‌های بیشتری باز شد که برخی از نمایندگی‌های فروش این کالا را به‌عنوان پروموشن یا هدیه ضمن خرید به خریداران تلویزیون ارائه کردند. به همین دلیل اکثر خریداران این کالا دقت چندانی به قابلیت‌های فنی و حتی ظاهری سینمای خانگی که از شرکت فروشنده در یافت می‌کردند نداشتند.
  • صفحه فیلترینگ بالاخره جای گوگل را خواهد گرفت؟ - ۶ مهر ۹۱

    از همان اول هم که آمد زیاد تحویلش نگرفتند. مسوولان به جای خود، جامعه با آن مشکل داشت. یادتان هست آن روزها که اینترنت واژه‌ای بود دقیقا برابر «چت» همان روزها ذهنیت نسبت به آن شکل گرفت.

    روزهای کارت‌های ساعتی اینترنت گذشت، همان کارت‌هایی که روی آنها نوشته می‌شد «بدون فیلتر» بعد از اینکه دیگر سیستم اینترنت‌های پرسرعت فراگیر شدند، موضوع فیلترینگ هماهنگ اعمال شد.
    دانشجوها برای یافتن مقاله به اینترنت هجوم بردند و این «اینترنت» شد بلای جان استادان، حالا طیف جدیدی هم علیه اینترنت موضع گرفتند و آن برخی محافل آکادمیکی بود.

  • اتهامات غیرکارشناسی به یارانه نقدی ارزی - ۶ مهر ۹۱

    میثم هاشم‌خانی
    گروه اندیشه
    «افزایش تورم» و «لطمه به بودجه طرح‌های مفید دولتی»، مهم‌ترین اتهاماتی هستند که در هفته اخیر به طرح موسوم به «یارانه ارزی» نسبت داده شده‌اند. اتهام اول، یعنی «افزایش تورم»، از سوی افرادی مطرح می‌شود که گویا مدافع استمرار فروش دلار دولتی به قیمت دولتی ۱۲۲۶ تومانی هستند و معتقدند فروش دلار ارزان از سوی دولت، سطح قیمت کالاهای وارداتی را پایین می‌آورد. ولی آیا این افراد، می‌توانند فقط و فقط یک کالای وارداتی را نام ببرند که هم‌اکنون قیمت فروش آن در بازار بر مبنای دلار ۱۲۲۶ تومانی باشد؟
    اما اتهام دوم یعنی «لطمه به بودجه طرح‌های مفید و زیربنایی دولتی»، از طرف افرادی مطرح می‌شود که ظاهرا با فروش دلارهای نفتی به قیمت بازار آزاد موافق هستند؛ ولی معتقدند اضافه درآمد حاصله از اجرای چنین سیاستی، باید به اجرای طرح‌های مفید از سوی دولت اختصاص یابد.
  • ۲ کارت زرد در شش ماه - ۶ مهر ۹۱

    نوسانات بازار ارز کار دست «شمس‌الدین حسینی» داد و وی را به نخستین وزیر کابینه احمدی نژاد تبدیل کرد که از مجلس نهم کارت زرد می‌گیرد. پس از آنکه نمایندگان مجلس از پاسخ‌های سخنگوی اقتصادی دولت در خصوص سیاست‌های ارزی قانع نشدند، با یک کارت زرد بدرقه‌اش کردند تا حسینی، دومین اخطارش را در کمتر از شش ماه بگیرد. معوقات شبکه بانکی موضوع دیگری بود که نخستین کارت زرد امسال مجلس به وزیر اقتصاد را برایش رقم زده بود. جالب آنکه در هر دو مورد، شمس‌الدین حسینی پاسخگویی در خصوص موضوع مطرح را خارج از اختیارات خود عنوان کرده بود.
  • تاریخچه - ۶ مهر ۹۱

    ایده اولیه تاسیس موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان (محک) توسط سعیده قدس باآگاهی از مشکلات کودکان مبتلا به سرطان به واسطه بیماری فرزندش صورت گرفت. لوگوی محک طرح برگ است که نماد حیات و زندگی است و برروی آن کودک و خانواده‌اش امیدوارانه ایستاده‌اند. شروع به کار غیررسمی این موسسه در سال ۶۸ بود، اما ثبت موسسه محک در سال ۱۳۷۰ براساس مجوز وزارت کشور انجام گرفت. نوع ثبت آن از نظر قوانین ثبت شرکت‌ها، به صورت یک موسسه غیرتجاری است. همچنین شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) محک را به عنوان یک سازمان غیردولتی می‌شناسد.
  • آینه‌های روبه‌رو در قم - ۶ مهر ۹۱

    این بار فیلم آینه‌های روبه‌رو، «یک ماه قبل از تهران به قم (سینما ونوس) رفته است تا محکی باشد برای یک موضوع پرتاب و تنش. این فیلم که در ۳۶ جشنواره جهانی حضور داشته اولین و تنها فیلم سینمای نگار آذربایجانی است که مدام جایزه گرفته و بعد سفر جهانی خود را آغاز کرده است. اما بعد از دو سال تازه به ایران رسیده است و قرار است مهمان سینماهای تهران و شهرستان ها شود. فیلمی درباره آشنایی دو زن جوان از موقعیت‌های کاملا متضاد اجتماعی است که هرکدام با انگیزه‌ای متفاوت وارد مسیری شدند و همراه هم شده‌اند. یکی از شخصیت‌های محوری آن، دختری بیمار، است که «شایسته ایرانی» ( بازیگر فیلم آفساید) نقشش را بازی می‌کند.
  • پشت پرده - ۶ مهر ۹۱

    این روزها دنیای تجسمی در دستان جوانان است آنها در گوشه و کنار شهر مدام نمایشگاه برگزار می‌کنند اما یکی از کمی قدیمی ترها این روزها در گالری سین نمایشگاه عکس برپا کرده است با عنوان «پشت پرده». اصلان ارفع عکاس متولد سال ۴۹ صاحب این آثار است و می‌خواهد درآمد حاصل از فروش آثار این مجموعه را صرف اجرای پروژه‌ای از همین عکاس با هدف نشان دادن رنج‌های کودکان افغانستان کند. او پیش از این پروژه‌های «زندگی معتادان در ایران»، «زنان پیش‌مرگه در شمال عراق»، «زندگی مردم در شمال افغانستان» و «بچه‌های کار در ایران» را انجام داده است.
  • شهرهای زیرزمینی و کارکرد آنها - ۶ مهر ۹۱

    حمید نجار
    najar. hamid۶۲@gmail. com
    شهر زیرزمینی عنوان سازه‌ای است که در دل زمین و به دست انسان ساخته شده است و ساختار آن بیشتر از هر چیز دیگر لایه ‌به لایه و تودرتو است. نظریه‌های رایج در خصوص علت ساخت این شهرها استفاده از آنها برای دفاع در مقابل تجاوز دشمن است. شاید آنچه این باور را به وجود آورده هجوم گاه و بیگاه اقوام مختلف به ایران بوده است. شهرهای زیرزمینی که جنبه پناهگاهی دارند به دو شکل ایجاد شده‌اند یا در بیرون از شهرها و در دل تپه‌های طبیعی یا در زیر شهرهای مسکونی تا عمق حتی ۵۰ متری از سطح زمین ایجاد شده‌اند.
  • بررسی قطعنامه علیه ایران - ۶ مهر ۹۱

    شورای امنیت باز هم مشغول بررسی احتمال تشدید تحریم‌ها علیه ایران است و آمریکا، فرانسه و انگلیس هم از حامیان آن. البته طبق معمول، روسیه و چین مخالفتشان را اعلام کرده‌اند. این تلاش‌ها در حالی است که اشتون و جلیلی یکدیگر را در استانبول ملاقات کردند. هم ملاقلات و هم مرور مذاکرات گذشته ایران و ۱+۵. مذاکراتی که هر دو طرف گفتند سازنده بود و مثبت. قرار شد تا اشتون با شش قدرت جهانی در نیویورک در این باره رایزنی کند و حاصل این همه اگرچه مثبت بود، بحث‌های درون شورای امنیت چندان خوشایند نیست. .
  • جامعه فراغتی - ۶ مهر ۹۱

    فروزان آصف نخعی
    روزنامه نگار و پژوهشگر اجتماعی
    مقدمه: ایران در حال گذار ازدولت رفاه به دولت با بازار آزاد است. این تحول بزرگی است که می‌توان در اقتصاد و اوقات فراغت ناشی از آن تعیین کننده باشد که اگر توجه جدی به آن نشود،‌می‌تواند سرمایه انسانی ایران را دچار استهلاک و توسعه آن را با اختلال جدی مواجه کند. جایگاه ساماندهی اوقات فراغت جوانان در سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران دربندهای ۴ و۵ و برخورداری از سلامت، رفاه و تامین اجتماعی و فرصت‌های برابر و بهره‌مند از محیط زیست سالم و ایجاد خصلت‌های فعال، ایثار، مومن، برخوردار از وجدان کاری و رضایتمند و.
  • ماهی بگیرو رها کن - ۶ مهر ۹۱

    هر ماهیگیری که به صورت تفریحی به ماهیگیری می‌پردازد حداقل یک بار تجربه رها کردن ماهی را داشته است. عرف ماهیگیری اقتضا می‌کند که ماهی‌های با اندازه‌ کوچک رها ‌شوند. متاسفانه هنوز هستند کسانی که ماهیگیری را تنها در بیرون کشیدن ماهی از آب و یا طبخ و خوردن ماهی می‌بینند. صید بی‌رویه‌ ماهی در ایران و روش‌های منسوخ و تهاجمی که باعث می‌شود گاه به بخش بزرگی از زیستگاه‌های طبیعی آسیب وارد شود سبب شده است که حیات آبزیان با خطر مواجه شود. در بسیاری از کشورهای توسعه یافته مجوز ماهیگیری صرفا در صورت التزام به سبک بگیر و رها کن catch and release fishing صادر می‌شود و ماهیگیران حق کشتن ماهی‌ها را ندارند و در صورت مشاهده با جریمه‌های سنگینی مواجه می‌شوند.
  • مسکن ویژه طرفدار ندارد - ۶ مهر ۹۱

    ثبت نام مسکن ویژه تهران، موضوع داغ این روزهای بازار مسکن پایتخت است. طی هفته‌ای که گذشت، وزارت راه و شهرسازی سامانه جدیدی به آدرس Tehran-maskanmehr. net را به متقاضیان برای انجام ثبت نامشان معرفی کرد. با این حال آخرین گزارش‌های موجود نشان می‌دهد که تاکنون حدود ۲۰۰۰ نفر برای استفاده از این طرح، افتتاح حساب کرده‌اند. جالب آنکه این تعداد کمتر از نصف ظرفیت ۴۵۰۰ واحدی پروژه تهرانسر است و به نظر می‌رسد تعداد مستاجرهای میلیونری که بتوانند ظرف یک سال ۸۰ میلیون تومان برای این پروژه بپردازند، چندان زیاد نیست.
  • بغض دهه شصتی‌ها می‌ترکد - ۶ مهر ۹۱

    به زودی فیلم «بغض» با شعار «فیلم دهه ۶۰ ای‌ها» در سینماهای تهران و شهرستان‌ها اکران می‌شود. این فیلم که تماما در ترکیه فیلمبرداری شده ماجرای پرتنش عشق و نفرت میان دو جوان ایرانی معتاد را در ساعت‌های آخر حضورشان در استانبول روایت می‌کند. «بغض» در بخش رقابتی فیلم‌های اول سی و ششمین جشنواره فیلم مونترال کانادا هم حضور داشته است و بعدش هم می‌خواهد به جشنواره فیلم ورشو در کشور لهستان برود. باران کوثری، بابک حمیدیان و مهران احمدی تنها بازیگران ایرانی «بغض» هستند.
    این فیلم مجموعه‌ای از تفاوت‌های نسل‌های مختلف را به صورت سینمایی نشان می‌دهد.
  • آخرین سفر آمریکایی احمدی‌نژاد - ۶ مهر ۹۱

    محمود احمدی‌نژاد برای آخرین بار در مقام رییس‌جمهور ایران رهسپار نیویورک شد. او برای شرکت در مجمع عمومی و سالانه سازمان ملل راهی آمریکا شد و بیش از ۱۰۰ نفر از جمله مشایی و بقایی و ملک‌زاده را هم به همراه خود برد. اگرچه برای ۱۶۰ نفر درخواست ویزا شده بود. ابراز تردید در ماجرای هولوکاست و صحبت‌های ضد اسرائیلی عموما در این مجامع توسط احمدی‌نژاد طرح شده و او این بار گفته بود که باز هم با محور اصلاح سازمان ملل سخنرانی می‌کند و موضوع بحران سوریه را در دیدارهایش مطرح می‌کند. .
  • راهی برای تصدیگری بیشتر دولت - ۶ مهر ۹۱

    اشرف بروجردی «سایت‌های همسریابی» چه از نوع مجوزدار و چه از نوع بدون مجوز را راهکار چندان مناسب و نتیجه‌بخشی برای حل مسائل مربوط به ازدواج در جامعه نمی‌داند.

    به اعتقاد او صحبت از صدور مجوز برای این سایت‌ها از سوی دولت در راستای تصدیگری بیشتر است. به اعتقاد بروجردی سیاست‌های متناقض طی سنوات گذشته تشدیدکننده مشکلات خانواده در جامعه است. اشرف بروجردی، فعال زنان و استاد دانشگاه، سمت‌هایی همچون مشاور و مدیر کل امور بانوان وزارت کشور از سال ۱۳۷۶ به مدت ۴ سال، معاون وزیر کشور در امور اجتماعی و شوراها از ۱۳۸۰ تا سال ۱۳۸۴ و عضویت در کمیته شوراهای کمیسیون سیاسی - دفاعی امنیتی مجمع تشخیص مصلحت نظام، را در کارنامه فعالیت‌های اجرایی خود دارد.

  • داستان آی‌فون از آغاز تا امروز - ۶ مهر ۹۱

    م. ر. بهنام رئوف
    جمعه ۲۹ ژوئن ۲۰۰۷ مصادف با ۸ تیر سال ۱۳۸۱، جنجال خبری اپل که از ژانویه همان سال دنیای رسانه‌های جهان را احاطه کرده بود پایان یافت و‌ای فون فرزند جدید این غول دیجیتالی جهان وارد بازار شد.

    در این روز بسیاری از علاقه‌مندان با تشکیل صف‌های طولانی در برابر فروشگاه‌های اپل و شرکت AT& T ایستادند تا جزو اولین کسانی باشند که این گوشی را می‌خرند. معرفی و عرضه این محصول در آن زمان ارزش سهام اپل در بازار بورس را ۸ درصد افزایش و در مقابل، سهام شرکت‌های سازنده موبایل همچون پالم را با کاهش روبه‌رو کرد.

  • آی‌فون فقط یک گوشی نیست - ۶ مهر ۹۱

    شهرام شریف
    دبیر گروه بازار دیجیتال
    آی‌فون به باور و ذهن بازار یک گوشی موبایل هوشمند موفق است؛ اما نگاهی به روند رشد و فضای پیرامونی حاصل از آن نشان می‌دهد آی‌فون یک محصول/اکوسیستم است که در تغییر جهان موبایل و بالاتر از آن جهان تکنولوژی بسیار موثر بوده است. این گوشی جذاب از سال ۲۰۰۷ که اولین نسخه اش به بازار عرضه شد تا این هفته که نسل ششم این گوشی به بازار عرضه شد، تنها تلفن همراه شرکت اپل بوده که به رغم تغییر اندک ظاهری تغییرات عمیق گسترده‌ای در جهان تکنولوژی ایجاد کرده است.
    آی‌فون به همراه سایر محصولات اپل، استراتژی‌های بازار را از ایجاد یک تک محصول به سمت و سوی «ترکیب محصولات» تغییر داد.
  • نمایشگاه۳۰ هنرمند، ۳۰ روزاز بوکسور تا... - ۶ مهر ۹۱

    سحر آزاد
    شاخه‌های مختلف هنرهای معاصر عمر طولانی در کشور ما ندارند هرچند در سال‌های اخیر به دلیل علاقه مندی هنرمندان جوان و حمایت تعدادی از گالری‌داران، این حوزه رشد بیشتری داشته است، اما پرفرمنس آرت در مقایسه با دیگر گونه‌های هنر معاصر فرصت کمتری برای معرفی داشته است. البته گاهی پرفرمنس آرت هایی در یک گالری اجرا می‌شود، اما به شکلی محدود. با این حال جشنواره «۳۰پرفورمنس، ۳۰ هنرمند، ۳۰ روز» که برای دومین سال در گالری ایست برگزار می‌شود، فرصتی برای دوستداران هنر معاصر ایجاد کرده است تا طی این ۳۰ روز مجال مشارکت در یک پرفرمنس آرت از هنرمندان صاحبنام را بیابند.
  • موسیقی وارداتی از بین می‌رود - ۶ مهر ۹۱

    لیلا رضایی
    رضا یزدانی نوازنده و خواننده‌ای است که تعریف مشخصی از سبک کاری خود ارائه نمی‌دهد، اما از سبکش همیشه تحت عنوان راک یاد می‌شود. او که بازیگری را همزمان و به موازات موسیقی دنبال می‌کند، معتقد است تجربه‌های شنیداری که داشته کمک فراوانی به موسیقی او کرده است.

    این خواننده جوان نقشه‌های بین‌المللی شدن را در سر می‌پرواند و بر این باور است که صرف چند اجرا در کشورهای اروپایی نمی‌تواند از یک موسیقی، موسیقی جهانی بسازد. با او که روزهای پرکاری را برای تولید آلبومش پشت سر می‌گذارد و مشغول انجام تمرینات خود برای برگزاری کنسرت است، گفت‌وگو کرده‌ایم:


    شما خواننده‌ای هستید که نوازندگی می‌کنید و در کنار آنها بازیگری را هم به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنید.

  • فلای فیشینگ و لذت هیجان ماهیگیری - ۶ مهر ۹۱

    فلای فیشینگ مجموعه‌ای از تفریح، هوشمندی و ورزش است. فلای فیشینگ با فرم مرسوم ماهیگیری تفاوت می‌کند. یک شیوه‌ جدید ماهیگیری است که با توجه به ویژگی‌های خاصی که دارد تبدیل به یک ورزش، تفریح و سرگرمی شده است. درگیر شدن ماهیگیر با جریان آب، پویایی و هیجان و حاشیه‌هایی مانند بافتن پشه برای ماهیگیری از جمله جاذبه‌های این نوع ماهیگیری است. این روش در دنیا علاقه‌مندان و مخاطبان خاص خود را دارد. در ایران نیز مدتی است که این روش مورد توجه قرار گرفته است.
    بخشی از غذای ماهی‌ها از طریق حشراتی که روی آب پرواز می‌کنند و یا برای مدتی کوتاه روی آب می‌نشینند تامین می‌شود.
  • چگونه مجوز ماهیگیری بگیریم؟ - ۶ مهر ۹۱

    پارک المهدی، ارم، و رازی در دست بخش خصوصی هستند و مجوز ماهیگیری در همان محل صادر می‌شود. برای سدهای لار، سد لتیان و سد ماملو مجوز روزانه صادر می‌شود.
    دریاچه امامزاده علی و دریاچه‌های تار و هویر در اختیار بخش خصوصی هستند و مجوز ماهیگیری در همان محل صادر می‌شود.
    سد پلور مربوط به تهران است و مجوز روزانه برایش صادر می‌شود اما رودخانه پایین آن مربوط به مازندران است.
    مجوزهای روزانه از یک ساعت قبل از طلوع آفتاب تا یک ساعت بعد از غروب آفتاب اعتبار دارد و قیمت آنها ۱۰ هزار تومان است. .
  • هفت گام برای رفع مشکلات اقتصادی خانواده - ۶ مهر ۹۱

    چگونه می‌توان انتظارات مالی در زندگی زناشویی را مدیریت کرد؟
    مشکلات مالی یکی از رایج‌ترین دلایل اختلافات میان همسران است. گرچه شرایط سخت اقتصادی می‌تواند بیشترین فشار را بر خانواده بیاورد، هنوز می‌توان راه‌هایی را یافت که خانواده را حفظ کرد و حتی شکوفایی آن را تداوم بخشید. چه شغل‌تان را از دست داده باشید و چه میزان حقوق پرداختی‌تان کم شده باشد، همیشه به یاد داشته باشید آنچه که باعث تداوم رابطه شما با همسرتان می‌شود، عشق به کسی است که به او اعتماد دارید. اگر رابطه‌ای عاشقانه و بر مبنای اعتماد با فردی دارید، به این رابطه باور داشته باشید.
  • وقتی خاطره‌ها فراموش می‌شوند - ۶ مهر ۹۱

    داستان جنگ تروا یکی از آشناترین داستان‌های جهان است که نویسندگان بزرگی چون اوریپید و هومر در حماسه‌سرایی‌های بزرگشان به آن اشاره کرده‌اند. داستان جنگ میان یونان و تروا که تنها رقابت میان هکتور و آشیل و پاریس و جنگ بر سر هلن نیست و رقابت میان خدایان یونانی است. رقابتی که با مرگ اشیل به پایان می‌رساند. داستانی که در لابه‌لای آثار ویرژیل و اووید و استاتیوس هست. اما یکی از زیباترین برداشت‌ها از داستان زنان تروا اثر اوریپید است که سارتر در قالب نمایشنامه‌ای خواندنی و دیدنی بازنویسی کرده است. داستان این نمایش از آنجا شروع می‌شود که یونانیان از غفلت تروایی‌ها استفاده می‌کنند و به شهر تروا وارد می‌شوند حالا روایت اوریپید و سارتر با خوانش دکتر قطب‌الدین صادقی کارگردان شناخته شده تئاتر با نام «خاطره‌ای نداشتم حتی اگر هزار سالم بود» ساعت ۱۹در تالار حافظ به صحنه می‌رود.
  • گرانی رسمی خودروهای ارزان - ۶ مهر ۹۱

    پس از توقف چند هفته‌ای فروش خودرو در نمایندگی شرکت‌های داخلی و شکل‌گیری تب قیمتی در بازار آزاد، دو خودروساز اصلی کشور نرخ پرفروش‌ترین محصولاتشان را به طور رسمی افزایش دادند. افزایش نیم میلیون تومانی قیمت پراید و یک میلیون تومانی پژو ۴۰۵ و پژو پارس سال، تغییراتی بود که در خلال یک هفته گذشته در بازار رسمی رقم خورد. طبق این تغییرات، قیمت سایپا ۱۳۱ برابر با ۱۰ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان و پژو ۴۰۵ به حدود ۱۶ میلیون تومان رسید. قیمت پژو پارس سال هم به ۲۰ میلیون و ۴۸۱ هزار تومان افزایش پیدا کرد. .
  • عرفان NGOها - ۶ مهر ۹۱

    دکتر حسین باهر
    professovbahher. com
    محک، مؤسسه حمایت از کودکان سرطانی است که از نظر رتبه کیفیت عملکرد جزو ده رتبه جهانی NGO های خدمات درمانی قرار گرفته است. به نظر اینجانب دلایل دهگانه زیر می‌تواند بخشی از عوامل توفیق این موسسه مردم نهاد را تشکیل دهد: ۱- نیت خیر بنیانگذاران این تشکیلات خدمات مردمی برای نیازمندان معصوم. ۲- همکاری صادقانه عموم دست‌اندرکاران مالی و اداری وکادرهای پزشکی و پیراپزشکی و صاحب احترام آنجا. ۳- رعایت اصول مدیریت مشارکتی و پرهیز از مدیریت‌های محوری، به هر شکل و شمایل.
  • اینترنت ملی و یک پرسش اصلی - ۶ مهر ۹۱

    شهرام شریف
    آیا هدف نهایی اینترنت ملی قطع اینترنت جهانی است؟ این اصلی‌ترین و مهم‌ترین پرسش همه کسانی است که با اینترنت سر و کار دارند. پرسشی که همزمانی اعلام راه‌اندازی این شبکه از ابتدای هفته و مسدود شدن جی‌میل و گوگل در اواسط هفته بیش از پیش مطرح شده است. اما برای یافتن پاسخ به این پرسش شاید مناسب است که میزان وابستگی دولت به اینترنت را مورد بررسی قرار دهیم. جایی که اجرای پروژه‌های عظیمی چون کارت هوشمند سوخت یا پرداخت یارانه عملا بدون اینترنت ممکن نمی‌شد یا با دشواری و هزینه‌های کلان قابلیت اجرایی می‌یافت.
  • ارزش ریالی ساختمان خود را ارتقا دهید - ۶ مهر ۹۱

    مهدی محمدی
    m. mohammadi@rasaeng. com
    هفته گذشته راجع به سیستم‌های مدیریتی ساختمان یا همان BMS مطالبی ارائه کردیم. این هفته در نظر داریم برای آشنایی بیشتر شما با این سیستم، مبحث ساختمان‌های هوشمند را ادامه دهیم. همان‌طور که گفته شد سیستم‌های مدیریتی ساختمان بیشتر در بحث صرفه‌جویی انرژی در ساختمان‌ها و مجتمع‌های بزرگ به کار می‌آیند که این میزان صرفه‌جویی در ساختمان‌های اداری تا بیش از ۴۰ درصد و در مجتمع‌های مسکونی تا حداکثر ۲۰ درصد می‌باشد. در این مبحث بیشتر تمرکز در کنترل تاسیسات مکانیکی ساختمان مانند سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی است.
  • روایت شهر از ونیز تا تهران - ۶ مهر ۹۱

    خانه هنرمندان این روزها پشت سر هم برنامه دارد. میزبان تئاترهای ۵ روزه و ۱۰ روزه است و درگالری‌های آن هم نمایشگاه‌های مختلف برپا است. یکی از آنها نمایشگاه آثار جشنواره فلسیتی است که حدود دوسال پیش در ونیز برپاشده است. مجموعه‌ای از پوسترها که مسائل اجتماعی را مطرح می‌کند و اتفاقا جامعه هدفش نیز کودکان است. نمایشگاه‌هایی این‌گونه راهی برای درگیر کردن ذهن برای تغییر مشکلات شهرها هستند البته چقدر این نگاه تاثیرگذار است هدف از برگزاری این جشنواره در ابتدا درگیر کردن ذهن طراحان گرافیک و هنرمندان به مسائل شهری و مشکلات آن بود و هدف بعدی هم حساس کردن شهروندان نسبت به مشکلاتی که گاهی نسبت به آنها بی‌تفاوتند شعار این جشنواره «تغییر شهر شما، تغییر زندگی شما» انتخاب شده است.
  • پرطرفدارترین مناطق ماهیگیری در ایران - ۶ مهر ۹۱

    وجود دریاچه‌ها و رودهای فراوان در ایران، امکان ماهیگیری در اغلب استان‌ها را فراهم کرده است. به این ترتیب با سفر به هر نقطه می‌توان قلاب و سایر تجهیزات را به همراه برد. اگر لیستی از پرطرفدارترین نقاط ماهیگیری در ایران ندارید این فهرست می‌تواند راهنمای شما در سفرهایتان باشد. دریاچه اوان
    این دریاچه در استان قزوین و ۷۵ کیلومتری شهر قزوین، نزدیک روستای زرآباد قرار دارد و زیستگاه اردک ماهی است.
    ‌ سد اکباتان
    این سد در شرق همدان و جوار کوه الوند واقع شده است؛ ماهیان کپور و شیربت از ماهیان مهم این سد هستند.
  • اینترنت ملی، از سیر تا پیاز - ۶ مهر ۹۱

    مسوولان وزارت ارتباطات می‌گویند فاز اول اینترنت ملی راه‌اندازی شده اما این تاثیری روی کاربری عادی مردم نخواهد گذاشت.
    «شبکه ملی اطلاعات تا هفته آینده در کل کشور و برای تمامی دستگاه‌های اجرایی راه‌اندازی خواهد شد. »

    این آخرین اظهارنظر رضا تقی‌پور، وزیر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است. پیش از این قرار بود فاز اول شبکه ملی اطلاعات تا پایان شهریور ماه سال جاری راه‌اندازی شود و قبل‌تر از آن نیز قرار بود این شبکه تا پایان خرداد ماه مورد بهره‌برداری قرار بگیرد. وزیر ارتباطات در پایان هر هفته راه‌اندازی این شبکه را به هفته‌های بعدی موکول می‌کند.

  • واکاوی اینترنت چینی - ۶ مهر ۹۱

    مریم رضایی/ پریسا حبیبی
    کشور چین بیشترین کاربران اینترنت در جهان را دارد. در اواسط سال ۲۰۱۰ تعداد کاربران اینترنت در این کشور به ۴۲۰ میلیون نفر رسیده. همچنین میزان استفاده از تلفن همراه در این کشور افزایش قابل‌توجهی یافته، به طوری که تعداد مشترکین آن در همین زمان به بیش از ۸۰۰ میلیون نفر رسیده است.

    این آمار باعث شده در میان کل کشورهای نوظهور و در حال توسعه، چین در راس توسعه و همگانی‌سازی اینترنت قرار بگیرد. اینترنت به موتوری برای ارتقای توسعه اقتصادی چین تبدیل شده است.
    در عین حال، چین یکی از بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین سیستم‌های فیلترینگ دنیا را در اختیار دارد.

  • تئاتر؛ هنر جدی با آداب و رسوم خاص - ۶ مهر ۹۱

    مریم سعادت
    تئاتر دیدن آداب و رسوم خودش را دارد. هر کسی برای دیدن تئاتر باید علاقه خود را به هر ژانری در نظر بگیرد. مخاطبین تئاتر باید نسبت به سینما خیلی جدی‌تر به این مقوله نگاه کنند، چرا که تئاتر خودش حتی در فضای کمدی بسیار جدی است. البته این ماجرا جدا از تئاترهای روحوضی یا تماشاخانه‌های سینمایی است. تئاتر هنری جدی و بسیار آرتیستیک است و فضای آن نیز نیاز به مخاطب جدی دارد و شاید تصمیم گرفتن برای تئاتر دیدن کمی عجیب به نظر برسد، باید تئاتر را از کودکی دید. یعنی خانواده‌ها باید از همان ابتدا نمایش را در سبد خرید کالای فرهنگی خود قرار دهند.
  • مسوولیت پذیری بچه‌ها با خرید‌ - ۶ مهر ۹۱

    شاید خرید کردن کار سختی نباشد، اما خرید کردن توسط بچه‌ها، آن هم برای اولین بار به نوعی هم سخت است و هم آزمونی برای درک مهارت‌های زندگی در بچه‌ها. خرید کردن از فعالیت‌های خوبی است که می‌تواند هم به همکاری فرزندان در امور خانه کمک کند و هم عاملی برای ایجاد حس مسوولیت پذیری و مهارت برای زندگی مشترک آینده آنها باشد. به جز اینها؛ گاهی خرید کردن فرزندان بزرگ‌تر در مواقع ضروری برای کوچک‌ترها موجب ایجاد محبت بیشتر بین آنها می‌شود. اگر با فرزندانتان به خرید می‌روید به نکات ساده ای دقت کنید تا به رشد این حس در کودکان کمک کرده باشید.
  • کلید حل همه مشکلات!؟ - ۶ مهر ۹۱

    اینترنت ملی، اینترنت را ارزان می‌کند، مجلس بودجه اینترنت ملی را تصویب نکرد، جزئیات اینترنت ملی عنوان شد، کارگروه طرح اینترنت ملی آغاز به کار کرد، جزئیات اینترنت ملی تشریح شد، ۲۲ میلیون نفر به اینترنت پرسرعت دسترسی می‌یابند، آماده‌سازی طرح اینترنت ملی تا آذر، اظهار امیدواری برای تصویب اینترنت ملی، شبکه ملی اینترنت ایجاد می‌شود، شبکه ملی اینترنت سراسری می‌شود، ۵۰ هزار مدرسه به اینترنت ملی متصل می‌شوند و فاز اول شبکه ملی اینترنت به زودی به بهره برداری می‌رسد. جملات فوق تنها بخش کوچکی از تیترهایی بود که از سال ۸۴ تا به امروز درباره پدیده‌ای جدید در دنیای فناوری به عنوان اینترنت ملی در رسانه‌های گروهی منتشر شده است.
  • دهه شصتی‌های کم بچه - ۶ مهر ۹۱

    روند رو به کاهش نرخ رشد جمعیت کشور، موضوعی بود که رییس مرکز آمار کشور در صحن علنی مجلس نسبت به آن هشداری جدی داد. هشدار عادل آذر بر این مساله تاکید داشت که در صورت عدم بازنگری در سیاست‌های جمعیتی، باید انتظار بروز مشکلاتی از این باب در سال‌های آتی را داشت. گویا بخشی از این روند رو به کاهش رشد جمعیت از آنجا ناشی می‌شود که دهه شصتی‌ها علاقه‌ای به داشتن فرزندان زیادی ندارند! بر این اساس احتمالا باید در سیاست جمعیتی کشور در دهه ۷۰ با محوریت «فرزند کمتر، زندگی بهتر» بازنگری شود. .
  • محک مدیریت مدرن خیریه - ۶ مهر ۹۱

    کودکی با لباس بیمارستان که موهایش به خاطر شیمی درمانی ریخته. معلوم نیست دختر است یا پسر. روبه آینه و پشت به بیننده ایستاده و با ماژیک سیاه روی تصویرِ سرش در آینه مو نقاشی می‌کند. این همان عکسی است که بیشتر مردم، موسسه محک را با آن می‌شناسند.

    به‌رغم این تصویر غم‌انگیز و خلاف آنچه تصور می‌شود، از در اصلی بیمارستان محک که وارد شوید، فضا را سرشار از آرامش توام با نشاط و شادمانی در می‌یابید. خانم‌هایی با روسری زرشکی اطراف میز جذب کمک‌های نقدی و غیرنقدی و مشارکت‌های مردمی با لبخند رفت‌وآمد می‌کنند.

  • نوشداروی «اتاق مبادلات ارزی» - ۶ مهر ۹۱

    راه‌اندازی مرکز مبادلات ارزی، تازه‌ترین ایده دولتی‌ها برای کنترل بازار ارز است. مرکزی که سوم مهرماه به صورت رسمی افتتاح شد و اولین قیمت «دو درصد زیر نرخ بازار»ش را هم ۲۴۰۴ تومان برای هر دلار اعلام کرد. تاسیس «مرکز مبادلات ارزی» سیاست حاصل از توافقات به عمل آمده میان مجریان اقتصادی از جمله بانک مرکزی، بانک‌های عامل، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت اقتصاد با نمایندگان مجلس بود که در چند هفته اخیر انتقاداتشان از «بی‌عملی عامدانه» دولت درباره دلار بالا گرفته بود. طبق تصمیمات اتخاذ شده، قرار است که در این مرکز نرخ دلار معاملاتی دو درصد زیر قیمت بازار از سوی بانک مرکزی کشف قیمت شده و برمبنای این قیمت، عرضه و تقاضای موجود پوشش داده شود.
  • رکود نسبی بازار آپشن با کاهش تولید خودرو - ۶ مهر ۹۱

    قیمت خودرو در بازار سر به فلک زده، خودروسازان فروششان را به امید گرفتن مجوز افزایش قیمت محدود کرده‌اند و قدرت خرید مردم پایین آمده، این در شرایطی است که در بازار تجهیزات سفارشی هیاهویی دیگر برقرار است؛ چرا که بیشتر از دلالان این بازار، دوستداران واقعی آپشن و تیونینگ حضور دارند.

    هرچند کاهش عرضه خودروهای داخلی این بازار را بسیار تحت تاثیر قرار داده است، اما باز هم هستند بسیاری از مردم که در سطوح متوسط و حرفه‌ای دست به تغییرات ظاهری و فنی خودرو خود می‌زنند. این وضعیت به خصوص برای ۲۰۶ نمود بیشتری داشته؛ چرا که به واقع می‌توان گفت این خودرو محبوب ترین خودرو قشر متوسط برای آپشن بوده است که هم اکنون کمتر کسی به خصوص برای تیپ ۵ آن چنین فرصتی می‌یابد.

  • پرواز هواپیماها با دلار آزاد؟ - ۶ مهر ۹۱

    خبر حذف سهمیه ارز مرجع ایرلاین‌ها مبنایی شد تا یک بار دیگر شرکت‌های هواپیمایی درخواست خود برای افزایش قیمت بلیت هواپیما را مطرح کنند. اول رییس انجمن شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرد که بانک مرکزی طی دستورالعملی، سهمیه ارز ۱۲۲۶ تومانی ایرلاین‌ها را حذف کرده. اما با گذشت یکی دو روز از طرح این خبر، رییس سازمان هواپیمایی کشوری خبر یادشده را تکذیب کرد و به دنبال آن هرگونه تصمیم برای افزایش قیمت بلیت را منتفی دانست. پهلوانی البته گفت حذف ارز مرجع «هنوز» به طور رسمی ابلاغ نشده ولی احتمال ابلاغ آن در آینده را رد نکرد.
  • نامه حمایت از مرتضوی - ۶ مهر ۹۱

    ۱۱۸ یا ۱۶۴ خیلی فرقی نمی‌کند، مهم نفس نامه تقدیر از دولت به خاطر ابقای مرتضوی در سازمان تامین اجتماعی بود که به نام مجلس منتشر شد و امضای این تعداد نماینده را هم در پای خود داشت. اگرچه برخی از آنها اعلام کردند که این نامه را تحت عنوان دیگری امضا کرده‌اند و بعضی از آنها امضا را تکذیب کردند و گفتند که شکایت می‌کنند. لاریجانی هم در توصیه به نمایندگان گفت که این اقدامات نادرست است و نباید پای هر برگه‌ای را امضا کرد. مهدی کوچک‌زاده تنها فردی بود که در آن جلسه از «قاضی مرتضوی»
    تقدیر کرد. .
  • در راسته ماهیگیران - ۶ مهر ۹۱

    علی موقر
    تقاطع جمهوری را رد می‌کنم و راسته فردوسی را پایین می‌روم. ضلع شرقی پر است از فروشگاه‌های شکار و ماهیگیری. پرسان پرسان سراغ فروشگاه تورج را می‌گیرم. بدون استثناء همه می‌شناسندش و راهنمایی می‌کنند. اصرار من باعث نمی‌شود که پیرمرد خنده رو رضایت به مصاحبه بدهد. اما برای اینکه مرا ناامید نگذاشته باشد همسایه و همکارش را که به قول خودش جوان است و با حوصله معرفی می‌کند و اعتبار نام تورج را هم ضمیمه‌اش. محمدرضا مستقیم فروشنده‌ای جوان است و مهربان و مودب. به نشستن تعارفم می‌کند . آنچه در ادامه می‌آید بیشتر گفت‌وگویی است از آنچه از ماهیگیری پرسیده‌ام و آنچه او لازم دانسته به آنها اضافه کند.
  • ستون‌های ناتمام اتاق ارزی - ۶ مهر ۹۱

    مهدی نوروزیان
    دبیر گروه بازار پول
    سیاست جدید برای مواجهه با التهاب ارزی بر خلاف سناریوهای قبل که بر مدیریت نرخ بازار غیررسمی استوار بود، به مدیریت تقاضا در بازار تغییر کرده است. این سیاست که طرح تبادل عرضه و تقاضای ارز نام دارد به گفته مسوولان نقطه شروع در بازار بین‌بانکی ارز است. در این اتاق اولویت‌های ۳ تا ۵ واردات پوشش داده می‌شود و به گفته مسوولان بانک مرکزی در سیاست جدید نزدیک شدن ارز به قیمت واقعی بر کنترل نوسان اولویت دارد. از نگاه کارشناسان ستون اتاق نوپای ارزی هنوز ناتمام است و برای آن باید تدبیری صورت گیرد.