شماره روزنامه ۶۱۸۸
|

آخر هفته

  • بهار موسیقی - ۲۴ مهر ۹۳

  • تداخل در وظایف وزارت کشور

    کلیات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در شرایطی به تصویب نمایندگان مجلس رسید که دولت صریحا مخالفت خود را با این طرح اعلام داشته و آن را به نوعی تداخل در وظایف وزارت کشور می‌داند. چندی پیش انصار حزب‌الله از آغاز فعالیت ۴ هزار آمر به معروف در سطح تهران خبر داده بود که البته مجوز قانونی از سوی وزارت کشور نداشت و رحمانی فضلی در این خصوص گفته بود که هرگونه فعالیت اجتماعی باید مبتنی بر قانون باشد و به‌صورت قانونی رفتار ‌شود. .
  • بال‌های رنگین‌کمانی ساخته شد

    در تمام دنیا، پروانه‌ها را به‌عنوان یکی از زیباترین حشرات موجود می‌شناسند، اما آیا تا به حال به علت این زیبایی اندیشیده‌اید. ساختار بال این حشرات به‌گونه‌ای است که در زیر نور می‌تواند زیبایی منحصربه‌فردی داشته باشد. در واقع، این ساختار مشابه منشورهای متعددی عمل می‌کند که باعث شکست نور و در نتیجه حالت رنگین‌کمانی می‌شود. بر این اساس، محققان در دانشگاه هاروارد موفق شدند با استفاده از مواد فوتونیک و الهام‌گیری از این پروانه‌ها، بال‌های رنگین بسازند. آنها این ساخته جدید را توری پراش‌دهنده نام‌گذاری کرده‌اند و در واقع یک صفحه است که نور سفید را به طول موج‌های رنگین خود می‌شکند.
  • بورس ومشکلات مزمن

    همایون دارابی عضو گروه بورس شاید سال گذشته پانزدهم دی ماه زمانی که بورس با ریزش قیمتی مواجه شد کسی گمان نمی‌کرد این ریزش قیمت از یک اصلاح قیمتی ساده و کوتاه‌مدت، شکل یک افت درازمدت را به خود گرفته و اینک بیش از ۹ ماه از آن تاریخ بازار همچنان با رکود دست به گریبان باشد و جالب آنکه همچنان درگیر نکاتی باشد که در ۹ ماه پیش بازار را متوقف کرد. اگر سرآغاز افت بازار سهام را در سال ۹۲ بحث بودجه بدانیم و تعیین نرخ خوراک پتروشیمی، این بحث همچنان به‌صورت مداوم و در هفته آینده پررنگ‌تر در لایحه تنظیم مقررات مالی دولت مجددا مطرح شده است.
  • نوشداروی برج‌های تهران

    فرید قدیری دبیر گروه مسکن ضوابطی که باید مهر سال ۹۱ برای بلندمرتبه‌سازی‌ در شهر تهران، تدوین و به اجرا گذاشته می‌شد، درست بعد از انبوه مجوزهایی که برای تعداد زیادی برج‌ساز طی دو سال اخیر صادر شده، قرار است ابلاغ شود. ارتفاع ساخت‌وسازهای یکی، دو سال اخیر در پایتخت با چراغ‌ سبز مدیریت شهری، از حد مجاز افزایش پیدا کرده و برای عمده زمین‌های بزرگ - بالای ۵ هزار مترمربع- که نهادهای دولتی یا شبه‌دولتی مالک آن هستند، پروانه‌های ساختمانی بالای ۱۲ طبقه و حتی بالای ۲۰ طبقه صادر شده است. این در حالی است که شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، سقف مجاز ساخت در طرح تفصیلی را ۱۲ طبقه تعیین کرده و برای صدور پروانه بلندمرتبه‌سازی به شهرداری فرصت داده بود حداکثر ۶ ماه پس‌از رونمایی از طرح، ضوابط مخصوص را تهیه و اجرایی کند.
  • روبات‌های مقابله با ابولا در بیمارستان

    ما چه دفاعی در برابر ابولا، یکی از کشنده‌ترین بیماری‌های کنونی جهان داریم؟ روبات‌های تخریب‌کننده نوری (Light-zapping) یکی از وسایل دفاعی ما در برابر این ویروس است. محققان آمریکایی نوعی روبات ساخته‌اند که هم‌اکنون در ۲۵۰ بیمارستان در سراسر این کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روبات با استفاده از اشعه فرابنفش (UV) ویروس‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برد. شاید بپرسید که اشعه فرابنفش به‌طور طبیعی و در نور خورشید وجود دارد پس چرا این ویروس را از بین نمی‌برد؟ برای پاسخ به این پرسش باید بدانیم که اشعه فرا بنفش از سه قسمت آ، ب و ث (B، C وA) تشکیل شده است که قسمت آ و ب همان‌هایی هستند که به زمین تابیده می‌شوند و افراد به کمک آنها حمام آفتاب می‌گیرند یا پوست دچار آفتاب‌سوختگی و سپس سرطان می‌شود.
  • همگرایی اصولگرایان

    به فاصله ۱۵ ماه مانده به انتخابات دوره دهم مجلس، همایش اصولگرایان برای همگرایی با حضور طیف‌های مختلف در حالی برگزار شد که احمدی‌نژادی‌ها در آن حضوری پررنگ داشتند. از وزرا و مسوولان سابق گرفته تا اعضای جبهه پایداری. در این همایش که سخنران اصلی آن آیت‌الله مصباح بود بر یک نکته کلیدی بسیار تاکید شد که آن هم عبرت از گذشته و تکیه بر وحدت بود. اما این انتخابات آینده مجلس است که نشان می‌دهد همگرایی در جبهه اصولگرایان حاصل شده یا خیر. .
  • ارائه دومین بسته غذایی

    گفت‌وگوی مستقیم رئیس‌جمهور با مردم علاوه بر اینکه حاوی گزارش‌هایی از عملکرد اقتصادی دولت طی ماه‌های گذشته بود یک خبر خوش را هم برای نیازمندان به همراه داشت. آن هم ارائه دومین بسته حمایت غذایی در قالب بخش دیگری از حمایت یارانه‌ای دولت از اقشار کم درآمد که طی هفته آینده به گروه‌های هدف تعلق می‌گیرد. ضمن اینکه قرار است تا پایان سال چهار نوبت دیگر هم پرداخت شود. البته به گفته نوبخت این کمک به‌صورت کارتی در اختیار اقشار کم درآمد قرار می‌گیرد. .
  • رقابت در بازار نفت

    حالا که عربستان قیمت نفت خود را کاهش داده است، ایران، کویت و عراق هم با کاهش قیمت نفت تولیدی خود به بازار رقابتی قیمت‌گذاری وارد شده‌اند تا از این طریق بتوانند سهم بیشتری از بازار نفت آسیا را از آن خود کنند. این تغییر قیمت‌ها نشان می‌دهد که تولیدکنندگان آماده رقابت بر سر سهم خود از بازار نفت هستند. همزمان با کند شدن رشد تقاضا و افزایش تولید نفت در آمریکا، روسیه و سایر کشورها، قیمت نفت طی هفته‌های اخیر به شدت کاهش یافته است. .
  • vسوالات غیر متداول در مصاحبه شغلی

    مترجم: مریم رضایی انجام مصاحبه‌های شغلی برای استخدام یک سمت جدید می‌تواند وظیفه‌ای خسته‌کننده برای مدیران باشد. چگونه می‌توانید بفهمید که افراد همان‌هایی هستند که می‌خواستید؟ چگونه می‌توانید بین متقاضیان تمایز قایل شوید؟ یکی از این مصاحبه‌کننده‌ها یک بار به من گفت که از پرسیدن سوالات تکراری مانند «چرا سراغ مهندسی رفتید؟» خسته شده‌ام. به نظر من وقت آن رسیده که سوالات جدیدی در این مصاحبه‌ها مطرح شود. البته مهم است که برخی سوالات اساسی پرسیده شود. باید در مورد مهارت‌ها و تجربیات پایه‌ای افراد اطلاعات داشته باشیم.
  • لیست سیاه برای تصادفی‌هایی که صفر می‌زنند

    «لیست سیاه» برای خودروهایی که معاملات آنها غیرقانونی به شمار می‌رود، اگرچه در سیستم پلیس راهنمایی و رانندگی وجود دارد اما اخیرا برخی فعالان بازار خودرو نیز برای همکاری با پلیس در تکمیل این لیست اعلام آمادگی کرده‌اند. بر این اساس خودروهایی که تصادف‌های شدید داشته‌اند و اصطلاحا اتاق آنها دو تکه شده است، سقف‌ یا ستون‌های آنها برش خورده یا تعویضی است، خودروهای استوک یا آنهایی که اتاقشان به صورت غیرقانونی تعویض شده است یا برش شماره شاسی دارند (اصطلاحا شماره شاسی آنها دست‌کوب است) وارد این لیست سیاه شده تا دیگر امکان تعویض شماره پلاک نداشته باشند.
  • راه دشوار مـوفقیـت

    ۱- کیتارو در سال ۱۹۵۳ با نام واقعى «ماسانورى تاکاهاشى» در ژاپن به دنیا آمد. او در خانواده‌ای به دنیا آمد که پیرو مذهب شینتو بودند. پدر و مادر او هر دو کشاورز بودند. او از کودکی متوجه می‌شود که با دهقانان اطراف خود متفاوت است و همیشه در سرش صدای موسیقی می‌شنود. پس یک گیتار می‌خرد و بدون معلم و با روش سعی و خطا، گیتارنوازی می‌آموزد. به گفته خودش او که هرگز معلم نداشته، آموخته ‌است که تنها به گوش‌ها و احساسات خود اعتماد کند.
    pic۱
    ۲- نکته قابل تامل زندگی این هنرمند این است که او سواد موسیقی به مفهوم کلاسیکش را ندارد.
  • گردشـی در همبودگی انسان، تاریخ و طبیعت

    عاطفه نبوی ترکیب زیبای تاریخ و طبیعت در دل هر مکانی که می‌نشیند ویژگی‌های منحصربه‌فردی به آن می‌بخشد که آن‌را مقصد مناسبی برای انواع سلایق جهت گشت و گذار و تماشا می‌کند. اینکه در سالیان دور مردمان چگونه در دل بکرترین و سرسخت‌ترین بخش‌های طبیعت برای خودشان مامن و سرپناهی فراهم می‌کردند، چگونه گاهی آن‌را به خواست خود تغییر داده و چگونه زمانی طبیعت بنابر اقتضائات خود شکل خاصی به خانه‌ها و برج و باروهای آنان می‌داد، در خود جذابیتی نهان برای کشف و دیده شدن دارد. نمونه‌های فراوان و بکری از این همزیستی انسان و طبیعت در سراسر ایران پراکنده است، که آثار آن از میمند کرمان گرفته تا الموت قزوین و قلعه رودخان گیلان قابل مشاهده است.
  • عکس خبری - ۲۴ مهر ۹۳

  • خانه‌های زیردریایی برای مقابله باسیل

    این یک واقعیت است که سطح دریاها در حال بالا آمدن است و شاید برای نسل‌های آینده، ساحل‌ها تبدیل به اقیانوس شوند. از سیل همیشه در طول تاریخ بشر به‌عنوان یک پدیده طبیعی و خطرناک یاد می‌شود که خسارت‌های جانی و مالی زیادی برای بشر داشته است، اما هم‌اکنون دانشمندان در فکر راهی هستند که بشر را از این پدیده نجات دهند. به این ترتیب، آنها در حال ساخت خانه‌هایی در زیر آب هستند. گرچه این پروژه قرار بود در سال ۲۰۰۸ کامل شود، اما هنوز به اتمام نرسیده است. با این حال، ۱۵۰ هزار نفر علاقه جدی خود را با پرداخت ۱۴ هزار دلار به صورت هفتگی به این پروژه نشان داده‌اند تا بتوانند در آینده سهمی از آن داشته باشند.
  • برنامـه مدیریت بحران برای خشکسالی

    قرار گرفتن در هفته کاهش بلایای طبیعی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور را بر آن داشت تا گزارشی از وضعیت مناطق شهری به لحاظ میزان آمادگی در برابر حوادث طبیعی ارائه کند. اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران معتقد است: با توجه به بحران خشکسالی و ورود به دوره کم‌آبی، دیگر پدیده‌ای همچون سیل چندان نگران‌کننده محسوب نمی‌شود؛ بلکه سایر حوادث و بلایای طبیعی باید مورد توجه قرار گیرد.
    رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی که در کشور داریم و با استفاده از دانشی که در خدمت بشر است سیل، بلا و بحران طبیعی نیست بلکه می‌توان آن را با مدیریت صحیح برای رفع خشکسالی مورد استفاده قرار داد.
  • خودروی جدیدتسلابرای آب و هوای بد

    غول خودروسازهای الکتریکی، تسلا، خودروی جدید دوموتوره خود را عرضه کرد. خودروهای الکتریکی پس از مشکل کمبود سوخت و همچنین آلودگی‌های زیست‌محیطی این سوخت‌ها به شدت مورد توجه قرار گرفتند. در این میان، شرکت تسلا بهترین و کاراترین خودروهای الکتریکی را در حال حاضر تولید می‌کند. اما یکی از مشکلاتی که خودروهای فعلی تسلا داشتند، کارآیی پایین در شرایط بد آب و هوایی است. اما با این مدل جدید سعی شده است که این مشکل نیز برطرف شود. این خودرو مجهز به یک سیستم ضدتصادف است که به کمک یک رادار می‌تواند خودروهایی را که در مقابل شما حتی در هوای مه‌آلود، برفی یا توفانی وجود دارند، علامت دهد.
  • ۴۰ روز سرنوشت‌ساز

    در فاصله چهل روز باقی مانده تا پایان مهلت تعیین شده برای رسیدن به توافق جامع و در شرایطی که زمزمه‌هایی از احتمال تمدید دوباره مهلت مذاکرات مطرح شده است، رایزنی‌های هسته‌ای ایران با برخی اعضای گروه ۱+۵ پس از دو هفته توقف از روز سه‌شنبه دوباره از سر گرفته شد. پیش از این عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای گفته بود در مذاکرات وین درخصوص موضوعات کلیدی از جمله تحریم‌ها، چگونگی رفع آنها و درخصوص غنی‌سازی صحبت خواهد شد و امید داریم بتوانیم مسیر جدیدی را باز کنیم. از این رو شهر وین روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه میزبان رایزنی‌های دو و سه‌جانبه بین هیات مذاکره‌کننده ایران، آمریکا و رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود.
  • نرم‌‌افزارهایی که هر کاربر ویندوز باید داشته باشد

    این روزها اغلب ما یک فلش درایو USB را با خودمان همه جا به همراه داریم که معمولا روی آن فضای آزاد زیادی هم وجود دارد. بهتر است از این فضای آزاد نهایت استفاده را بکنید و بعضی از نرم‌افزار‌های کاربردی و قابل حمل مفید را برای خودتان روی آن بریزید تا همیشه و همه جا همراهتان باشد. در اینجا می‌توانید با چند نرم‌افزار کاربردی و قابل حمل آشنا شوید که کاربران ویندوز بهتر است همیشه با خودشان داشته باشند. اگر با نرم‌‌افزار‌های قابل حمل یا پرتابل آشنا نیستید، باید بدانید که آنها برنامه‌هایی هستند که بدون نیاز به نصب روی سیستم کامپیوتر شروع به کار و اجرا شدن می‌کنند.
  • راه‌های اتصال مخفیانه کامپیوتر شما به سایت‌های مختلف

    حتما برای شما هم به‌عنوان کاربری که از لپ‌تاپ یا pc‌ استفاده می‌کنید بارها پیش‌آمده که کامپیوترتان دچار کندی یا هنگ هنگام کار شده باشد. شرایطی که کار را سخت‌تر می‌کند و اعصابی هم برای شما باقی نمی‌گذارد. همیشه دلیل‌های مختلفی در چنین شرایطی به ذهن آدم می‌رسد اینکه شاید ویندوزتان قدیمی شده و باید آن را عوض کنید یا آنقدر برنامه روی دستگاه نصب کرده‌اید که دیگر کامپیوتر نفس برای کار کردن ندارد. در بعضی مواقع وقتی سرعت اینترنت و دستگاه‌تان با هم کند می‌شو‌د نیز شاید مشکل را گردن یک usb‌ بیندازیم که به احتمال زیاد ویروسی بوده و هنگام اتصال، کامپیوتر شما را هم آلوده کرده و همین سبب کند شدن یا هنگ کردن دستگاه شما شده است.
  • حقوق بازنشستگان محفوظ!

    در واکنش به انتشار برخی اخبار مبنی بر کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی حقوق بازنشستگان طی روزهای اخیر، سخنگوی دولت تاکید کرد که این اخبار، اطلاع‌رسانی نادرست و غیرواقعی است و چنین اتفاقی هیچگاه نخواهد افتاد. نوبخت با اشاره به ارسال اصلاحیه یک قانون به مجلس گفت که مطلقا از هیچ فردی حقی ضایع نخواهد شد و اگر کسانی هم‌اکنون می‌خواهند بازنشسته شوند و در دو سال آخر کارشان از آنها به درستی یا نادرستی کسری انجام شده، حق‌شان محفوظ است. .
  • همنشینی صداهای متضاد

    فرهاد فرجاد نیو ایج سبکی از موسیقی مدرن و الکترونیک، با ضرب‌آهنگی آرام است که عمدتا قصد دارد فضایی دور از تنش، آرام‌بخش و معنوی ایجاد کند. هارمونی‌ها در این ژانر، عموما مُدال، پیوسته و برخوردار از باس یکنواخت هستند. گاه در ملودی‌های نیو ایج از صداهای موجود در طبیعت برای فضاسازی پس زمینه استفاده می‌شود. طیفی از هنرمندان مختلف، از فولک نوازهایی مثل «جان فی» گرفته تا مینی مالیست‌هایی مثل فیلیپ گلس و جازیست‌هایی مثل کیت جارت، در شکل‌گیری ژانر نیو ایج تاثیرگذار بوده‌اند. ژانر نیو ایج، بیشتر با تاثیر و حسی که ایجاد می‌کند تعریف می‌شود، نه با سازهایی که در خلق آن نقش داشته‌اند.
  • تولید یا مصرف؟

    سحر باقری کارشناس‌ارشد‌برنامه‌ریزی‌و‌توسعه صفحه اینستاگرام «بچه پولدارهای تهران» به نمایش سبک متفاوت زندگی گروهی از جوانان تهرانی در قالب تصاویری از ماشین‌ها، ویلاها، میهمانی‌ها، لوازم شخصی گران‌قیمت و مارک و حتی کادوهایشان می‌پردازد. در مدت زمان کوتاهی، این صفحه افراد زیادی را به خود جذب کرد که البته با انتقادات شدیدی هم از جانب مردم مواجه شد؛ اما موضوع صرفا به اشتراک گذاشتن تصاویر یک زندگی لوکس نیست و این‌گونه پنداشتن نشان از افتادن در دام عقلانیت توجیه‌شده از جانب سرمایه‌داری است. این گروه از افراد که درصد بالایی از جامعه را به خود اختصاص نمی‌دهند و البته می‌شود گفت فراطبقه هستند، آن‌گونه که نشان داده‌اند تلقی خاصی از خود دارند، طوری که انگار در ایران زندگی نمی‌کنند.
  • هیجان و توهم پسامدرن!

    فریماه فلاحی مصرف مفهومی آغشته به ارزش است، مفهومی کلیدی؛ به این معنی که می‌توان با آن قفل فهم جامعه مدرن و پسامدرن را دریافت. در جهان کنونی بینش بازار باز به‌عنوان یک جامعه خوب مطرح شده است که ادعا می‌شود که ثروت، کالاها و خدمات را به مصرف‌کنندگان خردمند و آزادی که آنها را طلب می‌کنند، تحویل می‌دهد. در مقابل هم می‌توان بخش منفی و تاریک مصرف را در واژه‌های تحقیرآمیز مصرف‌گرایی، مادی‌گرایی، فرصت‌طلبی، خودپرستی، لذت‌گرایی و. . . دید. انسان اقتصادی به دنبال حداکثر کردن رضایت‌مندی از کالاها و اشیا است.
  • تامین غذایی؛ مقدم برحق انتخاب

    کارشناسان اقتصادی بر این باورند که پرداخت یارانه در این سطح وسیع و به شکل کنونی آن، فاقد توجیه اقتصادی و حتی رفاهی بلندمدت برای جامعه است و تنها افرادی باید مشمول دریافت آن باشند که جزو گروه‌های آسیب‌پذیرند. اما اینکه این یارانه باید به‌صورت نقدی یا کالایی به خانوارها داده شود، همچنان محل اختلاف است. با این همه، چندماه پیش خبر توزیع بسته‌های امنیت غذایی با هدف تامین امنیت غذایی خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شد و به دنبال آن مرحلهنخست این طرح اجرایی شد.
  • بحران گرسنگی جهان

    شادی آذری آشوب‌‌های سیاسی، ناآرامی‌‌های اجتماعی و تروریسم همه گزینه‌های روی میز خواهند بود مگر آنکه جهان بتواند تولید مواد غذایی خود را تا اواسط این قرن ۶۰ درصد افزایش دهد. انتظار می‌‌رود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفر برسد و این در شرایطی خواهد بود که اقشار ثروتمندی که تعداد آن‌ها رو به فزونی است، مصرف کالری خود را افزایش می‌‌دهند. مجموعه این شرایط منجر می‌‌شود به اینکه طی دهه‌‌های آینده تقاضا برای مواد غذایی به شدت افزایش یابد. افزایش تقاضا برای مواد غذایی زمانی روی می‌‌دهد که جهان هزینه کمتری را صرف تحقیقات کشاورزی می‌‌کند و این دانشمندان جهان را نگران کرده است که ممکن است امنیت غذایی جهان به خطر بیفتد.
  • چالش های پیش روی صنعت غذایی کشور

    علی رضا نبی دکترای اقتصاد بین الملل صنعت غذا در ایران می‌تواند با توجه به شرایط آب و هوایی، تنوع و کیفیت مطلوب کشاورزی دارای اهمیت و مزایای فراوانی باشد. پیشرفت در زمینه توسعه در صنعت غذا منوط به اجرای برنامه‌های متعددی است. به‌عنوان مثال با توجه به محصولات متنوع کشاورزی موجود در کشور که تامین‌کننده مواد اولیه صنعت غذا هستند ما باید در افزایش تولید انواع محصولات کشاورزی موفق باشیم که این مساله تا کنون به صورت صددرصد ممکن نشده است. ضمن آنکه بعد از آن باید در زمینه نوسازی، توسعه و تجهیز صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی و دامداری پیشرفت می‌کردیم که هنوز به‌طور کامل امکان‌پذیر نشده است.
  • بچه‌پولدارها، روایت‌شناسی واکنش‌ها

    علی محمد ولی این نوشته درباره صفحه‌ بچه‌پولدارهای تهران است. اما قبل از خواندنش تاکید می‌کنم که از موضع‌گیری‌های انهدامی و بد‌ و بیراه‌‌گویی برای آرامش اعصاب و روان در آن خبری نیست. نه اینکه بدوبیراه‌گویی بد باشد؛ ولی به اندازه‌ کافی گفته شده. دو سوال‌ مشخص مطرح می‌کنم و سعی می‌کنم به آنها پاسخ بدهم. یک. چه چیزی در این صفحه باعث عصبانیت عمده مخاطبان شده است؟
    دو. دلیل اتحاد چپ‌گرا‌ترین چپ‌گرایان با راست‌گرا ترین راست‌گرایان در مذمت این صفحه چیست؟
    برای پاسخ دادن به سوال‌ اول، باید دو روایت عمده از واکنش‌های منتقدانه را مشخص کنیم.
  • احتمال کمبود گاز در زمستان

    با شروع فصل پاییز که انگار سرما را زودتر از همیشه با خود به همراه آورده است، معاون وزیر نفت از احتمال بروز مشکل در تامین گاز زمستان خبر داده و گفته تامین گاز به میزان سرما و مصرف بستگی دارد و در این راستا باید با احتیاط پیش برویم. قرار است ۱۰۰ میلیون متر‌مکعب گاز پارس جنوبی امسال به مدار وارد ‌شود اما ممکن است همه این گاز ابتدای زمستان به مدار نرسد. سال گذشته وزیر نفت گفته بود که شب‌های زمستان از فکر تامین گاز کشور خوابش نمی‌برده است. .
  • مشتری‌های فراری

    بازار خودروی کشور هم‌اکنون در شرایط باثباتی به سر می‌برد این در حالی است که ثبات موجود می‌تواند با اندک تغییری در بازار متحول شود. اصرار برخی از نمایندگان مجلس به کاهش قیمت و مقاومت خودروسازان در این زمینه خود می‌تواند منجر به بی‌ثباتی بازار شود. در حاضر نمایندگان منتقد مجلس، وزیر صنعت و معدن و تجارت را به دلیل آنچه که بی‌اعتنایی به خواست مشتریان در کاهش قیمت خودرو خوانده می‌شود تحت فشار گذاشته‌اند تا بلکه بتوانند از قیمت خودرو کم کنند. حال آنکه خودروسازان با توجه به اینکه در غیاب حمایت‌های دولتی و با فروش اموال مازاد خود توانستند تیراژ را بهبود بخشند حاضر به کاهش قیمت نیستند و مدعی هستند که در صورت کاهش قیمت بار دیگر بازار با شرایط دو سال پیش مواجه خواهدشد.
  • ورود به دنیای سه‌بعدی بازی‌ها با مایکروسافت

    طی سال‌های اخیر پیشرفت‌های زیادی در زمینه بازی‌های رایانه‌ای انجام شده است و علاقه‌مندی افراد در سنین مختلف سبب شده است که بخش زیادی از تحقیقات در این زمینه انجام شود. بر این اساس، RoomAlive (اتاق زنده) محصول جدیدی از مایکروسافت است که شما را وارد دنیای سه‌بعدی بازی‌ها می‌کند. به این ترتیب، هر اتاقی به یک محیط بازی تبدیل می‌شود و شما کاملا احساس می‌کنید وارد میدان نبرد شده‌اید. این سیستم از ۶ دوربین کینکت (دوربینی که در دستگاه X-Box استفاده می‌شود) بهره می‌برد که ابتدا فضای اتاق را بررسی می‌کند و پس از آن تصاویر انیمیشن را در اتاق نمایان می‌کند.
  • کیتارو چگونه به ایران آمد؟

    علی چراغعلی تهیه‌کننده کنسرت کیتارو حدود دو سال است که با همراهی آقای کبیری مدیر شرکت رویای طنین پارسه پیگیر برگزاری کنسرت‌هایی با حضور هنرمندان خارجی در ایران هستیم. در این مدت نیز از طریق آژانس‌های بین‌المللی قراردادهایی را منعقد کرده‌ایم. برای انتخاب و آوردن این هنرمندان به ایران ملاکمان کسانی بوده‌اند که هیچ مشکلی نداشته و مورد تایید مراجع قانونی کشور باشند. برگزاری چنین کنسرت‌هایی هزینه‌های سنگینی دارد و برای برگزاری این کنسرت حمایت مالی از طرف هیچ ارگانی از ما صورت نگرفت؛ اما وزارت ارشاد در صدور مجوزهای لازم با ما کمال همکاری را داشت و وزارت خارجه نیز تمایل بسیاری برای برگزاری این کنسرت نشان داد و همکاری خوبی با ما داشتند.
  • محاکمه ویلاهای آبسرد

    چند سالی می‌شود که خرید ویلا و داشتن باغچه‌های شخصی در خارج از پایتخت به یکی از علایق اصلی پایتخت‌نشینان تبدیل شده است. همزمان با این تمایل، بازار ویلاسازی و فروش ویلا که پیش از این در مناطق شمالی کشور، گرم‌تر از سایر نواحی بود، در حومه تهران هم رونق گرفت تا آن دسته از افرادی که از توانایی مالی مناسبی برخوردار هستند بخشی از سرمایه‌های خود را به خرید ویلا در خارج از شهر اختصاص دهند. افزایش آلودگی هوا در پایتخت همراه با سایر آسیب‌های پایتخت‌نشینی همچون ترافیک، آلودگی صوتی و دغدغه‌های زندگی در بزرگترین کلان‌شهر کشور، طی سال‌های اخیر تمایل به خرید ویلا در خارج از شهر را از گروه‌های مرفه به طبقات متوسط رو به بالا نیز سرایت داده است.
  • ویلاسازی به جای کشاورزی

    مجموعه دولت و قوه قضائیه طی ماه‌های اخیر مصوبات و دستورات ویژه‌ای برای مهار پدیده «ویلاسازی در زمین‌های جنگلی، ساحلی و کشاورزی استان‌های شمالی کشور» ابلاغ کرده‌اند طوری‌که طبق یک تحقیق در سازمان امور اراضی کشور، میزان تغییرکاربری اراضی در ۶ ماه گذشته بین ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده و دلالان زمین تاحدودی از منابع طبیعی شمال عقب‌نشینی کرده‌اند. اما آنچه در حال حاضر تهدید جدید برای اراضی سبز استان‌های شمالی محسوب می‌شود، بروز پدیده خشکسالی و کم‌آبی و تصمیم دولت به محدودکردن برخی فعالیت‌های کشاورزی برای کنترل میزان مصرف آب است.
  • چگونه درسفر آتش روشن کنیم؟

    ترجمه: امیررضا فخاریان در روزهای پاییزی،‌ بسیاری از ما برای گردش‌های یک روزه به اطراف شهر می‌رویم و گاهی هم گذرمان به جنگل می‌افتد؛ سردمان که می‌شود نیاز داریم آتش روشن کنیم. اما بعضا نمی‌دانیم چطور می‌توانیم آتش برپا کنیم که زود خاموش نشود یا دود نکند. این اینفوگرافی به ما کمک می‌کند که راه روشن کردن آتش را بدانیم، اما باید حواسمان باشد که به جنگل و محیط زیست آسیب نزنیم،‌ چوب درختان را جدا نکنیم و فقط از چوب‌هایی که روی زمین هستند استفاده کنیم. همچنین یادمان باشد که هنگام ترک محل، حتما ومطمئنا از خاموش شدن کامل آتش اطمینان حاصل کنیم که مبادا سهل‌انگاری ما به آتش‌سوزی وسیعی بینجامد.
  • داستان فقیرو ثروتمنددرچین

    جونا ام. کسل۱ ترجمه:فریده ایزدی اشاره: معمولا از آنچه در چین اتفاق می‌افتد و نیز از وضعیت ثروتمندان و فقرای این کشور آمار موثقی در دست نیست به علاوه نویسنده مقاله حاضر، به قدر کافی با منبع اطلاعاتی خود آشنا نبوده است. او به دنبال این پرسش بوده که آیا در چین به‌عنوان یک کشور با ساختار سیاسی و اقتصادی «غیرلیبرال»، بچه پولدار وجود دارد و اگر وجود ندارد دلایل آنچه بوده است. رقم ۹۶ درصد محرومیت بیانگر نرخ بالایی از نابرابری در این کشور است، این رقم را نیویورک تایمز نیز تایید کرده است. همچنین اخباری که از تجمعات اعتراض‌آمیز حدود ۲۵۰ هزار نفر در ۲۰۱۳و یک میلیون نفر در ۲۰۱۴در چین منتشر شده است خود نشان‌دهنده نابرابری گسترده در این کشور است.
  • عدم کنترل و بازرسی درسطح عرضه های خرد

    شیما رئیسی یکی از دغدغه‌های عمده مصرف‌کنندگان در رابطه با هرکالایی که از بازار تهیه می‌کنند، اطمینان یافتن از کیفیت آن است؛ بدیهی است که اگر این کالا برای برطرف کردن نیازهای تغذیه‌ای افراد باشد به همان نسبت حساسیت مصرف‌کنندگاندر مورد کیفیت و سلامت آن بیشتر خواهدبود. همچنین در سال‌های اخیر با رشد آگاهی و دانش شهروندان در مورد نیازهای غذایی خود و نیز توجه بیشتر به کیفیت مواد مصرفی خوراکی، در کنار اینکه رشد جمعیت و افزایش تقاضای بازار مصرفی، افراد زیادی را با هدف بهره‌مندی از سود و درآمد بیشتر به سمت این بازار کشانده، مردم ترجیح داده‌اند که مایحتاج غذایی خود را از میان تولیدات صنعتی که با در نظر گرفتن استانداردها و با نظارت سازمان‌ها و نهادهای متولی حفظ سلامت و بهداشت جامعه صورت می‌گیرد، تهیه کنند.
  • پایان طلسم

    یاسین نمکچیان بامداد دوشنبه گذشته متفاوت‌ترین روز فرهنگی ایران در سال‌های پس از انقلاب رقم خورد و آهنگساز برجسته ژاپنی در فرودگاه امام خمینی، پله‌ها را یکی یکی زیر قدم‌هایش گذاشت تا انتظار ایرانی‌های علاقه‌مند به موسیقی جهان را پایان ببخشد. انتظاری که شاید ۳۵ سال تمام طول کشیده بود و حتی خوشبین‌ترین آدم‌ها هم تصور نمی‌کردند با حضور کسی به انتها برسد که خاطره‌ساز چند نسل بوده است. بامداد دوشنبه گذشته کیتارو به ایران آمد تا در تالار وزارت کشور میزبان هزاران علاقه‌مندی باشد که از مدت‌ها پیش بلیت‌های اجرایش را تهیه کرده بودند و روزشماری می‌کردند تا یک شب به یادماندنی را به تجربه بنشینند.
  • «پیش‌خرید» یا آپارتمان آماده؟

    حجم پیش‌فروش مسکن در اواخر تابستان ۹۳ بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرد و در ازای آن، فروش واحدهای نوساز و آماده سکونت بیش از ۱۵ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که کارشناسان مسکن، صرفه پیش‌خرید را در این مقطع بیشتر از آپارتمان آماده می‌دانند. در شهر تهران طی دست کم دو سال اخیر، ماهانه حداقل ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد مسکونی در دست ساخت، پیش‌فروش می‌شد. در بازار پیش‌فروش، به‌علت آنکه آپارتمان‌ها حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد ارزان‌تر از نرخ آپارتمان‌های کلیدتحویل، واگذار می‌شود، مشتری زیادی جذب می‌شود و به‌خصوص در ایامی که قیمت مسکن تغییرات صعودی پیدا می‌کند، پیش‌خرید جذاب‌تر می‌شود.
  • عکاسی با شتر گوگل

    شاید همه شما با Google Street View آشنا باشید؛ در این برنامه که توسط سایت گوگل طراحی شده است شما می‌توانید در خیابان‌های شهرهای مختلف حرکت کنید و تصاویر واقعی را که از آن مناطق گرفته شده است مشاهده کنید. به عبارتی این برنامه به شما این امکان را می‌دهد که در کوچه‌ها و مناطق مختلف قدم بزنید و به‌صورت سه‌بعدی اطراف خود را مشاهده کنید. برای تهیه این تصاویر از قایق‌ها، ماشین‌ها و حتی زیردریایی‌ها نیز استفاده شده است. اما اکنون گوگل در حال تصویربرداری از بیابان‌های ابوظبی به کمک شتر است. به گفته اعضای گوگل، آنها سعی دارند در هر منطقه از امکانات محلی آنها برای تصویربرداری استفاده کنند، بنابراین برای این صحرا بهترین انتخاب شتر است.
  • میل به ثروت و اراده به قدرت

    محسن آزموده بایدها و نبایدها در فرآیندی پیچیده و از کودکی در ذهن انسان درونی می‌شود و به تعبیر روانکاوان نهایتا «فراخود»(super ego) او را بر می‌سازند، مرکز درونی هنجارها و ارزش‌ها برای لگام زدن به خواست‌های ناتمام و بلکه ویران گر «نهاد»(Id). به کودک می‌آموزیم که فخر فروشی نکند، نه با این الفاظ پیچیده که با بایدها و نبایدهایی ساده مثل اینکه تغذیه‌ات را در مدرسه جلوی چشم کسانی که گرسنه هستند نخور! زشت است، شاید دلش بخواهد! این‌طور می‌کوشیم حس هم دلی را در او بر انگیزانیم و به او بقبولانیم که تظاهر عملی ناپسند است.
  • استارت در گام پایانی مذاکرات هسته‌ای

    کامران کرمی عضو گروه خبر دور تازه مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ در گام پایانی توافق موقت ژنو از روز سه‌شنبه با مذاکرات دوجانبه هیات‌های ایران و آمریکا در هتل کوبورگ وین اتریش آغاز و با مذاکرات سه جانبه ظریف، کری و اشتون ادامه پیدا کرد. به گفته دومنک دوویلپن وزیرخارجه سابق فرانسه تعداد سانتریفیوژها به‌عنوان تنها اختلاف باقی مانده، همچنان از اصلی‌ترین بندهای اختلافی میان طرفین در هشتمین دور مذاکرات است که محل رایزنی‌های فشرده برای رسیدن به توافق جامع در ۶ هفته مانده به پایان ضرب‌الاجل ۳ آذر است.
  • امنیت غذایی؛ پیش‌نیاز امنیت اقتصادی

    دکترجعفر خیرخواهان مشاور معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی جهان امروز بیش از هر زمان دیگری در طول تاریخ از فراوانی منابع و رشد سرسام‌آور مصرف در ابعاد مختلف و به خصوص از نظر غذایی بهره‌‌مند شده است. با این حال، این فراوانی و مصرف مواد غذایی در سایه نابرابری، ناآگاهی، جنگ، سوانح طبیعی و نظایر آنها، همه اقشار انسانی به خصوص زنان و کودکان را در تمامی جوامع در بر‌نمی‌گیرد، به‌طوری که در دوره حاضر نیز همچنان شاهد عوارض و آسیب‎‌های سهمگین ناشی از کمبود مصرف مواد مغذی به خصوص به وسیله زنان و کودکان هستیم.
  • «رقیب»؛ مشکلات تهران رارفع می‌کند

    تهران به شهری نفس‌گیر بدل شده و نشانه‌های آن هم انتشار آمارهایی از کاهش مطلوبیت زندگی در این شهر است. فوت سالانه دو هزار و۳۰۰ نفر و افزایش آمار ابتلا به آلزایمر و پارکینسون به علت آلودگی هوا، رکوردزنی آمار ابتلا به سرطان، ابتلای چهار هزار نفر شهروند تهرانی به اختلالات روانی، تنها جامعه آماری کوچکی از هزاران پیامد زندگی در شهر تهران در این چند سال است. گروهی تهران امروز را غیرقابل سکونت می‌دانند و معتقدند به دلیل تهدید این شهر توسط حوادث طبیعی همچون زلزله بهترین گزینه حل مشکلات تهران، انتقال پایتخت سیاسی- اداری است.
  • ما «فان»ایم، همه چیز را جدی نگیرید!

    عاطفه نبوی داستان تقریبا از یک ماه پیش شروع شد. زمانی که گروهی از جوانان و نوجوانان پولدار تهرانی تصمیم گرفتند در صفحه‌ای که به تعبیر خودشان «فان» بود «روی دیگر سکه ایران» را به دنیا نشان دهند و به واسطه عکس‌هایشان بگویند که این سرزمین فقط کشور فقیر و بدبختی و تحریم نیست و مردمانی در آن در حالی که ساعت رولکس می‌بندند، سوار بر پورشه و مازراتی می‌شوند و با دختران و پسرانی سالم، شاد و مرفه در استخرهای خصوصی و میهمانی‌ها، تفریحاتی در سطح پولدارها و سلبریتی های همه جای دنیا دارند. Richkids در ابتدا صفحه‌ای معمولی بود مانند هزاران صفحه‌ای که روزانه در فضای مجازی شکل می‌گیرد، بازدیدها و مخاطبان محدودی داشت تا ‌آنکه با کار شدن گزارشی از این صفحه و عکس‌های آن در سایت خبری، تحلیلی «المانیتور» که اخبار خاورمیانه را پوشش می‌دهد، تعداد بازدیدهای آن به سرعت بالا رفت و نقل محافل مجازی و واقعی شد.
  • ستاره‌های فوتبـال جهان چه خودروهایی دارند؟

    شادی آذری بازیکنان مسابقات فوتبال برای بازی‌هایی که در سطح جهان انجام می‌دهند، دستمزدهای نجومی می‌گیرند. طبیعی است که با به‌دست آوردن میلیون‌ها دلار در هر سال، هر فردی به دنبال بهترین خودرویی باشد که می‌تواند بخرد. در اینجا ۸ مدل از بهترین خودروهایی را که ۸ نفر از ستارگان فوتبال جام جهانی امسال برای خود برگزیده‌اند، با هم مرور می‌کنیم: ماریو بالوتلی
    pic۱
    فراری اف ۱۲ برای این فوق ستاره فوتبال ایتالیا فقط یک خودروی فراری اف ۱۲ قرمز رنگ مناسب است تا «سوپر ماریو» را در شهر میلان به گردش ببرد.
  • ساختارپیچیده خانواده فیل‌ها

    فرقی نمی‌کند انسان باشد یا فیل، مادرها عاشق فرزندان خود هستند. هنگامی که بچه فیل‌ها به دنیا می‌آیند، مادرانشان با صدای بلند و خوشحالی آمدن این فرزند را به سایر همنوعان خود خبر می‌دهند. فیل‌های مادر بسیار فداکار هستند، آنها از فرزندان خود با دقت تمام مراقبت می‌کنند. فیل مادر همیشه در کنار فیل کوچکی که تازه به دنیا آمده است و با استفاده از پاها یا عاج خود به فرزندش برای حرکت کمک می‌کند و در شرایطی که زمین برای راه رفتن نامساعد باشد، خود به تنهایی کودک را حمل می‌کند. این مادر است که بچه فیل‌ها را حمام می‌کند و در مواقعی که آنها احساس ناامنی می‌کنند به سرعت کنارشان می‌ایستد.
  • حدگذاری برای فرزندان

    نقطه مشترک استینگ، بیل گیتس و وارن بافت چیست؟ هر سه ثروتی عظیم دارند و هیچ‌کدام از آنها ثروتشان را به فرزندانشان نمی‌دهند. استینگ به تازگی اعلام کرده است که ۳۰۰ میلیون دلار ثروتش به شش فرزند بزرگسالش نخواهد رسید. این موسیقیدان در ماه ژوئن به دیلی میل گفت: «مطمئنا نمی‌خواهم این ثروت را به آنها بدهم؛ چون وبال گردنشان می‌شود. آنها باید کار کنند. همه فرزندانم این را می‌دانند و به ندرت از من چیزی می‌خواهند و من این را تحسین می‌کنم. » «فیلیپ سیمور هافمن»، که در ماه فوریه به‌دلیل مصرف بیش از حد هروئین درگذشت، در وصیتنامه‌اش شرایط ویژه‌ای را مطرح کرده بود: پسرش باید در یکی از شهرهای بزرگ آمریکا بزرگ شود و «با فرهنگ، هنر و معماری» آن شهر آشنا شود.
  • برندگان صلح نوبل

    جایزه صلح نوبل امسال دو برنده داشت: ملاله یوسف زی و کایلاش ساتیارتی به خاطر مبارزه‌شان علیه سرکوب کودکان و جوانان و مبارزه برای حق تحصیل همه کودکان. ملاله یوسف زی به دلیل تلاش‌هایش برای ارتقای سطح تحصیل بانوان در پاکستان و ساتیارتی نیز از فعالان حقوق کودکان در هند و از افراد پیشرو در مبارزه با کار کودکان محسوب می‌شود. یک گروه نزدیک به طالبان در واکنش به اعطای جایزه صلح نوبل به ملاله وی را تهدید به مرگ کرده است. .
  • ضوابط جدید برج‌سازی

    شهرداری تهران طرحی را به مراجع بالاتر ارائه کرده که بر اساس آن برج‌سازی از این پس ضابطه‌مند شده و امکان بلندمرتبه‌سازی بیش از ۱۲ طبقه تنها در برخی مکان‌های خاص، امکان‌پذیر است. بر‌اساس این تصمیم شهرداری، برج‌سازی فقط در پهنه‌های مسکونی و تجاری مجاز شناخته شده صورت می‌گیرد و حتی در جوار برخی بزرگراه‌های اصلی شهر امکان صدور مجوز ساختمان‌های با ارتفاع ۳۰۰ متر نیز وجود دارد. ضمن آنکه عوارض ویژه‌ای از مالک برج‌ساز دریافت می‌شود. .
  • عملیاتی درسکوت شب

    ترجمه حسین موسوی هنوز مدت زمانی از شکار بن‌لادن توسط تیم تفنگداران نیروی دریایی نگذشته بود که مارک اوون، یکی از تفنگداران نیروی دریایی که در این عملیات حضور داشت دست به انتشار خاطرات خود از این شکار زد. هلاکت بن‌لادن، رهبر القاعده اما با حرف و حدیث‌هایی همراه بود که حکایت از روایتی متفاوت از آنچه پنتاگون تعریف می‌کرد، داشت. رازهایی همچون به دریا انداختن جسد او به این بهانه که مبادا خاکسپاری او با جار و جنجال همراه باشد و اینکه برخی روایت‌ها حکایت از این داشت که او پیش از دستگیری توسط تیم تفنگداران نیروی دریایی ایالات متحده، اقدام به خودزنی کرده بود تنها گوشه‌ای از پیچیدگی موضوع است.
  • خود انضباطی

    سیدمحمد اعظمی‌نژاد عضو‌هیات‌رئیسه‌کمیته‌تخصصی توسعه-انجمن‌مدیریت‌منابع‌انسانی ایران ویژگی‌های مختلفی برای رسیدن افراد به دستاوردهای مهم و شادی در زندگی وجود دارد، اما شاید تنها عاملی که می‌تواند موجب پایداری و رسیدن به موفقیت‌های بلندمدت در تمامی جنبه‌های زندگی شود، ویژگی «خود انضباطی» است. برای اینکه بتوانید رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنید، تناسب اندام داشته باشید، از اخلاق حرفه‌ای مناسبی برخودار باشید یا ارتباطات مناسبی با اطرافیان خود داشته باشید، نیازمند ویژگی مهم «خود انضباطی» برای رسیدن به اهداف تعیین شده خود، سبک زندگی مناسب و در نهایت داشتن یک زندگی شاد هستید.
  • بچه پولدارهای مصرف‌گرا

    گروه پرونده: صفحه‌ای که حدود یک ماه پیش با عنوان «بچه پولدارهای تهران» در فضای مجازی باز شد به سرعت چشم‌های مخاطبانش را به خود خیره کرد. این صفحه نشانگر یک وضعیت استثنایی در زندگی پولدارهای مصرفگرا است. به گزارش «ایسنا» باز شدن این صفحه بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های غربی داشته است و برخی رسانه‌های غربی با بازنشر تصاویر منتشرشده در این صفحه به تحلیل ابعاد و زوایای زندگی شهری در ایران پرداخته‌اند. روزنامه نیویورک‌پست آمریکا با اشاره به باز شدن صفحه اینستاگرام «بچه پولدارهای تهران» می‌نویسد: «تصاویر، مشابه است.
  • اشتغال نقطه آسیب دولت

    علیرضا بهداد عضو گروه خبر گزارش مرکز آمار درباره نرخ بیکاری سبب شد تا برخی از کارشناسان اقتصادی نسبت به تک رقمی شدن این شاخص تشکیک کنند. این نهاد وابسته به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی نرخ بیکاری در فصل تابستان امسال نسبت به سال گذشته را ۵/۹ درصد اعلام کرد این در حالی است که از تعداد شاغلانی که در سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات مشغول به کار بوده‌اند، ۶۷۰ هزار نفر کم شده است. اگرچه در نگاه اول تک رقمی شدن نرخ بیکاری به‌رغم کاهش ۶۷۰ هزار نفری شاغلان در تابستان سال جاری، گویای تناقض در آمارهای رسمی است اما بررسی‌های دقیق‌تر حاکی از آن است که نرخ اعلام شده منافاتی با حقایق بازار کار کشور ندارد.
  • همه چیز درباره کدهای QR

    کدهای QR این روزها دیگر برای اغلب ما آشنا هستند. این کد را بارها روی تبلیغات نشریات، بیلبوردها، لباس، کارت ویزیت و حتی محصولات برخی فروشگاه‌ها دیده‌اید. به نظر می‌رسد این نوع از کدهای جدید در بین سیستم‌های بازاریابی طرفداران بسیاری داشته باشد، هر چند کمتر پیش می‌آید که کسی این کدها را اسکن کند. کدهای QR را‌ می‌توان به کمک موبایل‌های هوشمند اسکن کرد. این کدها می‌توانند حاوی اطلاعاتی مانند آدرس اینترنتی، نام، نشانی، تلفن، متن دلخواه یا هر اطلاعات دیگری باشند و در صورتی که این کد حاوی نشانی اینترنتی خاصی باشد، پس از نشانه گیری و اسکن آن توسط موبایل هوشمند، نشانی رمزگشایی شده و صفحه مورد نظر هم باز می‌شود.
  • کوبانی در مرز سقوط

    در شرایطی که حملات نیروهای ائتلاف همچنان ادامه دارد؛ اما به نظر می‌رسد تا چندی دیگر مقاومت شهر کوبانی بیشتر طول نکشد و این شهر کردنشین سوریه به تصرف تروریست‌های داعش در‌بیاید. این در حالی است که ترکیه مرزی طولانی با عراق و سوریه دارد و تاکنون با هرگونه حمله زمینی به داعش در این دو کشور مخالفت کرده است. روز دوشنبه مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آمریکا گفت ترکیه موافقت کرده که نیروهای آمریکایی از پایگاه هوایی اینجرلیک علیه داعش استفاده کنند. .
  • ۶ اشتباه مهلک درتیم‌سازی

    مترجم: مینا افروزی شکی وجود ندارد که محیط‌های کار سنتی، با تاکید بر رقابت داخلی و تحسین عملکرد فردی، در حال تغییر و تحول است. متخصصان مدیریت و محققان بر این باورند که یک سازمان موفق قبل از مدیریت، دارای کار گروهی موثر و رهبری تیمی است. سازمان‌ها امروز دیگر به اهمیت توسعه تیم‌ها که می‌توانند به‌صورت هماهنگ، کارآمد و خلاق کار کنند، آگاهی یافته‌اند. اگر شما نیز نیاز به توسعه کار تیمی را تشخیص داده و فعالیت‌هایی را برای این هدف طرح‌ریزی کرده‌اید، بهتر است نخست از دام‌های تیم‌سازی و چگونگی روبه‌رو شدن با آن آگاهی داشته باشید.
  • ستاره های دیگری درراهند

    لی‌لا رضایی قرار است پای موزیسین‌های حرفه‌ای سراسر دنیا به ایران باز شود. باحضور هنرمند ژاپنی که ایرانی‌های بسیاری با آثارش زندگی کرده‌اند، می‌توان دریافت که دعوت از کیتارو برای برگزاری کنسرت در ایران نقطه عطفی در تاریخ موسیقی ایران است که توسط بخش خصوصی صورت گرفته است. اینکه چقدر چنین وضعیتی ادامه داشته باشد و هنرمندان و علاقه‌مندان به موسیقی چقدر می‌توانند در کمال امنیت و آرامش در کشور خودشان از موسیقی روز دنیا بهره‌مند شوند، منوط به اجرای کیتارو در ایران است. همه چیز بستگی به این دارد که این کنسرت چگونه برگزار شود و مسوولان بعداز این اجرا چگونه تصمیم‌گیری و سیاست گذاری کنند.
  • راه‌ کوربه مجتمع‌های تجاری تهران

    صدمتر مانده به یکی از مجتمع‌های تجاری غرب تهران بر تراکم خودروها افزوده می‌شود. اهالی محل کم‌کم به ترافیک این منطقه عادت کرده‌اند. خودروها سرگردان به دنبال جای پارک هستند. ترافیک تا کوچه و پس کوچه‌های اطراف این مجتمع کشیده شده است. برای رسیدن به پارکینگ این مجتمع باید از کوچه‌های اطراف عبور کرد تا به پارکینگ چند طبقه و مجهز این مجتمع رسید. این در حالی است که در یکی از مجتمع‌های تجاری دیگر در همین منطقه با ایجاد دسترسی اختصاصی به پارکینگ مراجعه کنندگان کمتر گرفتار چنین مشکلاتی هستند. بیشتر مراجعه‌کنندگان به این مجتمع ترجیح می‌دهند به جای آنکه گرفتار ترافیک داخل کوچه‌ها شوند در حاشیه بزرگراه پارک کنند تا گرفتار هفت‌خوان ترافیکی اطراف این مجتمع نشوند.
  • وضعیت انتظاری بورس

    گرچه حجم معاملات در بازار بورس اوراق بهادار در سطوح پایینی قرار دارد، اما جو آرام و بدون نوسان بورس همچنان در سایه برخی نگرانی‌های سابق و البته برخی تحولات جدید پیش رو قرار گرفته است. از طرفی به گفته برخی تحلیلگران، بازار هنوز هم از نگرانی‌های قدیمی نظیر بالا بودن نرخ سود بانکی و اقدامات دولت در تعیین نرخ‌های خدمات دولتی و خوراک واحدهای پتروشیمی رنج می‌برد و از سوی دیگر منتظر نتیجه ادامه مذاکرات هسته‌ای و توافقات پیش رو است. .
  • ملاقات جنجالی در مادرید

    ماجرای بازی دوستانه پرسپولیس - رئال مادرید ازروزی که رویانیان خبرش را رسانه‌ای کرد، جنجال ساز بود؛ اما حالا مسوولان پرسپولیس با سفر به اسپانیا و ملاقات با مسوولان رئال این جنجال را برای دومین بار به راه انداختند. براساس خبرها ملاقات هیات ایرانی با مدیران رئال با واسطه‌ای به نام جهانشاهی صورت گرفته که ازعناصر ضد انقلاب بوده و حتی احتمال دارد پای وزارت اطلاعات به میان کشیده شود. در همین رابطه خادم از دستور وزیر ورزش برای برخورد با خاطیان خبر داده است. .
  • برترین جراح مغز جهان

    کلکسیون افتخارات ایرانیان در جهان با اعطای جایزه آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب به پروفسور مجید سمیعی کامل شد. استاد مجید سمیعی پرافتخارترین جراح ایرانی که ده‌ها جایزه و مدال علمی بین‌المللی را در زمینه گسترش مرزهای دانش در حیطه علوم مغز و اعصاب به دست آورده از سوی آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب به‌عنوان چهره ماندگار پزشکی ایران و جهان و برترین دانشمند و جراح مغز و اعصاب جهان در سال ۲۰۱۴ انتخاب و برنده جایزه این آکادمی شد. .
  • هرگز دنبال شغل نرفتم

    ترجمه: مجتبی پورمحسن اسطوره‌های موسیقی با اشتیاقی سوزان راه خود را ترسیم می‌کنند. برای کیتارو، ستاره‌ای که جایزه‌های گرمی و گلدن گلوب را دریافت کرده مسیر زندگی‌اش او را به قلب موسیقی عصر جدید (New Age Music) کشاند، اما او ورای چنین چهار چوب هایی است. کارهای این نابغه‌ موسیقی در ژانرهای مختلف ساخته شده است. او خالق موسیقی جاودانه «راه ابریشم» است. کیتارو این روزها در یک اتفاق مهم هنری در کشورمان، به ایران آمده است. ترجمه گفت‌و‌گویی از او را در زیر می‌خوانید: اخیرا در فیلم «۴۴۲ - با افتخار زندگی کن، با عزت بمیر.
  • کاهش نرخ بیکاری - ۲۴ مهر ۹۳

    با وجود آنکه مرکز آمار ایران از تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در تابستان امسال خبر داده اما همچون اعلان نرخ رشد اقتصادی در فصل بهار، رقم ۵/۹ درصد نرخ بیکاری هم با اما و اگرهایی از سوی محافل کارشناسی مواجه شده است. چراکه کاهش نرخ بیکاری در شرایطی صورت گرفته که نرخ مشارکت اقتصادی کاهش یافته و طی این مدت ۶۷۰ هزار فرصت شغلی نیز از دست رفته است. به عبارتی تعداد شاغلان سه بخش صنعت، کشاورزی و خدمات از ۲۲ میلیون و ۱۷۰ هزار نفر در تابستان ۹۲ به حدود ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده و ۶۷۰ هزار شغل در این سه بخش از بین رفته است.
  • لزوم اجماع جهانی دررویارویی بابحران غذا

    روز ۱۶ اکتبر، برابر با ۲۴ مهرماه هرسال را از آن جهت روز جهانی غذا نام نهاده‌اند که در سال ۱۹۴۵ میلادی و در چنین روزی در کبک کانادا، سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، با هدف متقاعد نمودن کشورها و نیز هدایت آنان تحت یک حرکت بین‌المللی و هم راستا، در جهت توسعه سیاست‌های کشاورزی پایدار و سالم، مدیریت منابع آبی در تولیدات غذایی به‌ویژه نهاده‌های کشاورزی و نیز نظارت بر قیمت و کیفیت غذا به‌گونه‌ای که امکان دسترسی همه اقشار به غذای کافی و سالم فراهم شود، تاسیس شد. درحقیقت هدف اصلی ازشکل‌گیری چنین نهادی در سطح بین‌المللی، مبارزه با فقر و گرسنگی رو به رشد جهان است؛ که با به وجود آوردن یک شبکه گسترده جهانی، سعی در یکپارچه‌سازی اطلاعات و تجارب کشورهای عضو در رویارویی با مشکل گرسنگی و راه‌های مبارزه با آن داشته است.
  • همه برای یکی

    سارا مالکی توزیع عادلانه ثروت و امکان رشد اقتصادی برای تمام اقشار جامعه، آرمانی است که در کشور ما نیز همانند بسیاری از کشورها و دوران‌های تاریخی وجود داشته و البته دارد. هرچند چنین آرمانی برای سالیان سال به‌عنوان الگویی برای عملکرد دولت‌ها وجود داشته، اما اخیرا شبکه‌های اجتماعی تبدیل به دریچه‌ای برای نشان دادن واقعیت‌هایی شده‌اند که امروزبیش‌ازپیش خودنمایی می‌کنند.
    راه افتادن صفحه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی موسوم به «بچه پولدارهای تهران» و نام‌هایی از این دست، در کنار اینکه فاصله موجود میان «ثروتمندان» و «کمتر ثروتمندان» را به خوبی نشان می‌دهد، سوال‌هایی را نیز در ذهن بینندگان این صفحه‌ها ایجاد می‌کند؛ سوالاتی از این دست که چرا فاصله میان فقرا و اغنیا نه تنها هر روز بیشتر می‌شود بلکه ثروتمندان ترجیح می‌دهند به جای واژه «فقیر» از واژه‌ای مانند «کمتر ثروتمند» استفاده کنند؟ سوال دیگر این است که چطور بخش کوچکی از افراد یک جامعه آنچنان ثروتمند می‌شوند که سبک زندگی آنها که درعکس‌ها و تصاویر نمود دارد برای بخش عمده ای از مردم غیرقابل تصور خواهد بود؟ و آیا ثروتمندتر شدن این قشر از جامعه به فقیرتر شدن دیگر اقشار منتج می‌شود؟ سوالاتی از این دست در رابطه با جنجال اخیر «بچه پولدارهای تهران» در حالی برای افراد بسیاری مطرح شده است که ریشه اختلاف میان فقرا و اغنیا تنها به کشور ما محدود نمی‌شود و این موضوع ابعادی جهانی دارد.
  • یک درصدی‌های ایرانی و مساله‌ مصرف تظاهری

    حسام سلامت اول. مطابق آمار مرکز گمرک ایران حجم واردات کالا در سه ماه نخست امسال نسبت به دوره زمانی مشابه آن در سال گذشته ۳۵ درصد افزایش داشته است. بیشترین کالاهای وارداتی به ترتیب برنج، ماشین‌های لوکس و گندم بوده‌اند. از مورد برنج و گندم که بگذریم واردات ماشین‌های لوکس در قیاس با سال ۹۲ به تنهایی ۲۶۱ درصد رشد کرده است که آمار حیرت‌انگیزی است. در سال ۹۲ بیش از صد اتومبیل پورشه مدل ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ که قیمت‌شان از ۳۵۰ میلیون تا یک میلیارد تومان در نوسان بود بود وارد بازار ایران شد که بالاترین آمار در کل منطقه خاورمیانه بوده است.