شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • زندگی روی آب

    مجتبی سرانجام پور

    "اوری دی بنگلادش" یا به قول خودمان هر روز بنگلادش یکی از گروه های شکل گرفته در اینستاگرام است که به نمایش عکسهای موبایلی از این کشور فقیر و پرجمعیت می پردازد. . شما می توانید در این صفحه عکسهای مختلفی از زندگی اجتماعی مردمی را ببینید که به زندگی عادی و روزمره خود می پردازند . مردمی که درآمد اصلی آنان از راه فرآورده‌های دامی و کشاورزی است و به خاطر ارزان بودن نیروی کار در این کشور، محلی شده است برای مارک ها و برند های اروپایی و امریکایی که کارخانه‌های تولیدی خود را به این کشور منتقل می‌کنند.

  • با وجود تفکر«چرا من» آلودگی هوا حل نخواهد شد

    آسمان تهران پس از ۲۳ روز آلودگی شدید و رسیدن به حد هشدار به لطف بارش باران و وزش باد روز جمعه صاف شد و هوای این شهر در شرایط سالم قرار گرفت. چند شهر دیگر ایران از جمله اصفهان و اراک نیز در روزهای اخیر با آلودگی هوای گسترده‌ای مواجه بوده‌اند. وضعیتی که منجر به تعطیلی مدارس ابتدایی و برخی کارخانه‌ها و فعالیت‌های عمرانی در این شهرها شد. تهران هر سال در اواخر پاییز و اوایل دی با بحران آلودگی هوا مواجه است؛ شرایطی که به گفته کارشناسان حاصل تردد خودروها و مصرف سوخت بی‌کیفیت است اما بهتر شدن هوای این شهر تنها به دست بارش باران و وزش باد سپرده می‌شود.
  • گالری اثر

    گالری «اثر» این روزها میزبان آثار وحید چمانی با عنوان «اسید آمینه‌ها» است که این هنرمند از سال ١٣٨٥ بر آن تمرکز کرده و این ششمین روایت او از این مجموعه خاص است. «اسید آمینه‌ها» مجموعه‌ای عجیب و رمزآلود است که در مدیوم نقاشی می‌کوشد مفاهیمی مانند اصالت، هویت، سنت و مدرنیته را بر بستری از موجوداتی غریب و مکان‌های ناشناخته تعریف کند. در این نمایشگاه هشت اثر رنگ روغن روی بوم به نمایش درآمده است. «اسید آمینه‌ها» تا فردا جمعه ١٨ دی‌ماه در گالری «اثر» به نشانی خیابان ایرانشهر، خیابان برفروشان، شماره ۱۶ ادامه دارد و علاقه‌مندان می‌توانند روزهای یکشنبه تا پنج‌شنبه از ساعت ۱۱ تا ۲۰ و جمعه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ از این آثار دیدن کنند.

  • ارباب پونتیلا ونوکرش ماتی

    نویسنده: برتولت برشت

    طراح، کارگردان و دراماتورژ: میکائیل شهرستانی

    بازیگران: مهدی جواهری، نغمه تقوی، سعید پارسا، بهادر باستان حق، ملیکا پازوکی، علی قنبرزاده، شیرین فرخنده‌نژاد، مهرآفرین بهروان، معصومه اسمی، سیما حقی، احسان رحمتی، ابوذر فرهادی، علیرضا اخوان و مرسده قطبی

    محل: تماشاخانه ایران

    دوره اجرا: سه‌شنبه ۰۱ دى - چهارشنبه ۳۰ دى

    ساعت: ۱۹:۳۰

    مدت: یک ساعت و ۲۵ دقیقه

    قیمت بلیت: ۱۵,۰۰۰ تومان


    او شمال من، جنوب من، شرق و غرب من بود

    نویسنده: سجاد افشاریان

    طراح و کارگردان: محمد ولیزادگان

    بازیگران: عامر مسافر، مهدی حسینی نیا، بیتا معیریان و سوگل خلیق

    محل: تئاتر باران

    دوره اجرا: یکشنبه ۰۶ دى - جمعه ۰۲ بهمن

    ساعت: ۱۸:۳۰

    قیمت بلیت: ۱۵.

  • کمبود ید با بدن چه می‌کند؟

    یک کارشناس تغذیه، کمبود ید در بدن را عامل مهمی در کم‌کاری تیروئید، گواتر، اختلال عملکرد ذهنی و افزایش استعداد به آسیب‌های ناشی از تشعشع هسته‌ای دانست و گفت: در حال حاضر کمبود ید در کشور به‌خاطر اقداماتی که صورت گرفته کنترل شده است.
    سمیه اسدی دراین‌باره گفت: کمبود ید در زنان باردار عوارض خطرناکی دارد و باعث سقط جنین، مرده‌زایی، ناهنجاری های مادرزادی، اختلال حرکتی، روانی، ذهنی، کم‌کاری تیروئید، کری، لالی، عقب ماندگی روانی و ذهنی می‌شود. علاوه بر آن در افراد عادی باعث ایجاد گواتر، خواب آلودگی، بی‌حالی و سستی، اضافه وزن، چاقی، کمبود هوش، افت ضریب هوشی و همچنین کم‌کاری تیروئید، اختلال عملکرد ذهنی و افزایش استعداد به آسیب‌های ناشی از تشعشع هسته‌ای می‌شود.
  • چگونه غم موجب افسردگی ما می‌شود؟

    «غم» هم مانند خشم یکی از طبیعی‌ترین احساسات تعبیه شده در سیستم روانی است. به جرات می‌توان گفت خشم و غم، هر دو زاده و تقویت‌کننده ترس هستند. یکی از نشانه‌های یک انسان سالم نیز غمگین شدن است. کسی که غم را احساس نکند، هیچ بعید نیست که سیستم روان او دچار مشکل و اختلال شده باشد. غم می‌تواند یکی از علائم هشداردهنده و راهنما برای ما باشد. غم به ما می‌گوید که اشکالی در کار است، یک چیزی/ چیزهایی ناموزون است/هستند که باید موزون شود/ شوند. غم به ما نشان می‌دهد که چه چیزی خوب نیست، زیبا نیست، خواستنی نیست، به چه چیزهایی وابسته شده‌ایم و چه وقت حال ما خوب نیست.
  • «۱+۱۵» تکلیف معلق در هوای تهران

    هیات دولت در سال‌های ۹۰ و ۹۳ به منظور مقابله با بحران آلودگی هوا، مجموعه تکالیفی را برای وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف بابت اقدام همگانی برای کنترل منابع متحرک و ثابت آلاینده هوای تهران و شهرهای بزرگ به تصویب رساند اما با موشکافی‌هایی که هفته اول دی ماه امسال درباره چرایی بازگشت دوباره موج آلودگی به هوای پایتخت به عمل آمد، مشخص شد ۱۵ تکلیف مصوب ۴ سال پیش و یک تکلیف عمده مربوط به سال گذشته، همچنان بین زمین و هوا معلق مانده و اجرایی نشده است.
    براساس مصوبه ۱۶ اسفند سال ۹۰ هیات وزیران، نیروی انتظامی موظف شده بود از ابتدای تیرماه سال ۹۱ از تردد خودروهای شخصی بالای ۲۰ سال ساخت و تاکسی‌های بالای ۱۰ سال ساخت، در شهر تهران جلوگیری کند؛ اما مطابق آنچه چند روز پیش شهردار تهران اعلام کرد، این مصوبه تاکنون به اجرا درنیامده است و از آنجا که این خودروها دارای سیستم سوخت کاربراتوری هستند و ۵۰ درصد از کل ۸۰۰ هزار تن ذرات معلق آلاینده در هوای تهران را تولید می‌کنند، هم‌اکنون مدیریت شهری تهران رفع تعلیق این مصوبه را از دولت درخواست کرده است.
  • یک لحظه عاشق عاشق شو

    خواننده «یک لحظه عاشق عاشق شو» پس از اجرایی موفق در تالار وحدت بعد از چهارده روز در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی روی صحنه می‌رود. استقبال دوستداران موسیقی از حضور «حامی» در روی صحنه و اجرای زنده این خواننده که در تاریخ هشتم دی ماه در سالن تالار وحدت برگزار شد، این خواننده و تیم برنامه‌گذارش را بر آن داشت که اجرایی بزرگ‌تر را در تهران برنامه‌ریزی کنند و بر اساس اعلام تهیه‌کننده حامی، این خواننده در تاریخ بیست و دوم دی ماه در دو سانس در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی روی صحنه خواهد رفت.

    .
  • ۶ نکته برای تقویت توانایی مالی کودکان

    این موضوعی طبیعی است که شما بخواهید فرزندانتان تمام ابزار مورد نیاز را برای موفقیت در زندگی داشته باشند. اما کلید موفقیت در دست کودکانی است که در دوران کودکی، به خوبی توانایی مدیریت مالی را کسب کرده باشند. مواردی مانند جلوگیری از ایجاد بدهی‌های سنگین و نحوه پس‌انداز کردن، چه برای حصول یک هدف مشخص و چه برای مقابله در برابر یک بحران غیرمنتظره می‌تواند به شکل ابتدایی در دوران کودکی آموزش داده شود. اما چگونه می‌توانید این مهارت‌ها را به کودکان خود منتقل کنید. در این مطلب مواردی مطرح شده است که با استناد به آن می‌توانید مهارت‌های مالی بچه‌های خود را بهبود دهید.
  • تجربه موفق مکزیکوسیتی در‌کاهش‌آلودگی هوا

    گروه اقتصاد بین‌الملل: سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۲ گزارش داد که مکزیکوسیتی آلوده‌ترین شهر جهان است. اما به لطف اتخاذ یکسری اقدامات جامع طی دو دهه گذشته آلودگی هوا و میزان انتشار گاز دی‌اکسید کربن در این شهر به شدت کاهش یافته است. گرچه این شهر در مورد کاهش آلودگی هوا پیشرفت‌های چشمگیری داشته است، اما همچنان راهی طولانی درپیش دارد. اقدامات مکزیکوسیتی در بهبود کیفیت هوا متنوع بوده و از تعطیلی کارخانه‌های آلاینده تا ممنوعیت یک روز در هفته برای تردد خودروها در مناطق شهری را دربر گرفته است. سیستم متروباس(بی‌آرتی) این شهر که در سال ۲۰۰۵ به‌عنوان بخشی از برنامه«پروایر۳» راه‌اندازی شد، در حال حاضر بزرگ‌ترین بی‌آر‌تی در منطقه آمریکای لاتین است.
  • شبه‌جزیره اسرارآمیز - ۱۷ دی ۹۴

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده بوده و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود). به همین ترتیب، در درون کشور، پیونگ یانگ از سوی رسانه‌های دولتی به‌عنوان پایتخت انقلاب نشان داده می‌شود؛ بنابراین، بسیاری از ساکنان این کشور تصور اندکی از واقعیت هستی و زندگی روزانه در پایتخت دارند.
  • محدودیت‌هایی برای خریداران خودروهای اقساطی

    امیررشیدمهرآبادی

    کارشناس خودرو

    در تمام دنیا یکی از راه‌های مالکیت،خرید اقساطی است که به‌نوعی هم کمک به تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان کالا است و هم موجب گردش چرخ‌های تولید و ایجاد کار و رونق اقتصادی می‌شود و از طرفی دیگر قدرت خرید اقشار مختلف جامعه را به پلکانی بالاتر از سطح توانشان ارتقا می‌دهد. در سال‌جاری با توجه به رکود حاکم بر اقتصاد و تولید در کشور و همچنین شرایط به‌وجود آمده برای صنعت خودرو، بسته حمایتی از تولید در قالب فروش اقساطی خودرو ارائه شد تا هم باعث رونق بازار شود و هم انبارهای خودروسازان از تولیدات انباشت خالی شود و هم خریدارانی که انتظار ارزان شدن خودرو را می‌کشیدند بتوانند با شرایط آسان‌تر و اقساط نسبتا بلندمدت و با سود تسهیلاتی معقول به مطلوب خود برسند و نیز شاید این روال بتواند شوکی به بازار منجمد خودرو بدهد.

  • اعدام شیخ معترض شیعه

    چهره جاهلیت عربستان سعودی با اعدام روحانی معترض شیعه بار دیگر نمایان شد. پس از آنکه وزارت کشورعربستان از اجرای حکم اعدام «شیخ نمر باقر النمر» رهبر شیعیان این کشور به همراه ۴۶ متهم دیگر خبر داد، احساسات میلیون‌ها مسلمان در سراسر جهان جریحه‌دار شد و این حماقت سعودی‌ها اعتراض جهانیان را هم بر انگیخت. اعدام شیخ نمر که به اتهام «فتنه انگیزی، تحریک شورش و برهم زدن امنیت نظام پادشاهی»، و ایراد سخنرانی‌هایی علیه رژیم عربستان و دفاع از زندانیان سیاسی صورت گرفت، موجب اعتراض شیعیان کشورهای عراق، بحرین، یمن، پاکستان، کشمیر و ایران شد و تظاهرات و تجمعاتی در پی داشت.
  • عواملی که هرگز فکر نمی‌کنید چاق‌تان کند

    اگر فکر می‌کنید پرخوری و کم تحرکی، تنها دلایل زیاد شدن چربی‌های دورکمر و چاقی است، در اشتباهید زیرا بعضی از علت‌های غیرعادی چاقی مقصر اصلی هستند! این عوامل به‌رغم رژیم و دوندگی روی تردمیل باشگاه چاق‌تان می‌کنند:
    محرومیت از نور آفتاب
    اگر فکر می‌کنید خوردن قرص ویتامین D برای جبران کمبود نورآفتاب کافیست، اشتباه می‌کنید. مطالعات نشان داده، قرار داشتن در معرض نور آفتاب می‌تواند به کاهش وزن و جلوگیری از چاقی کمک کند. حداقل ۲۰ دقیقه در روز، زیر آفتاب باشید تا به بدن‌تان برای چربی‌سوزی کمک کنید.
  • آوار نگاه

    آلبوم «آوار نگاه» دومین اثر بابک بابایی در دسترس علاقه مندان قرار گرفت. بابک بابایی، فارغ التحصیل رشته نگارگری (مینیاتور و نقاشی) است و ردیف‌های آوازی موسیقی ایرانی را سال ها پیش نزد زنده یاد رضوی سروستانی و محمد منتشری آموخت. او در عرصه هنرهای تجسمی از محضر محمدباقر آقا میری، اردشیر مجرد تاکستانی، منوچهر معتبر و . . . بهره برده است. این خواننده تا کنون روی دیوان حافظ و سعدی به نگار‌گری پرداخته و نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی متعددی برگزار کرده است. این اثر یکی از آخرین آثاری است که زنده یاد علیرضا خورشیدفر در آن به هنرنمایی پرداخته و در آن قطعاتی را با اشعار شاعرانی همچون مهدی سهیلی ،فرهنگ قاسمی ،فریدون مشیری و مهدی اخوان ثالث خوانده است.
  • چرا خواب بیش از حد شما را بیشتر خسته می‌کند؟

    بیدار شدن بعد از یک خواب کوتاه کمتر از ۵ ساعت می‌تواند احساسی به شما دهد که انگار روی بستری از زغال داغ راه می‌روید. بنابراین متخصصان علم خواب توصیه می‌کنند که باید حداقل میزان خواب ۸ ساعته در طول شبانه‌روز داشته باشید. به گزارش خبرگزاری msn، برخی در این میان تصور می‌کنند خواب بیش از حد می‌تواند ایده آل باشد اما این روند تنها چرخه خواب را مختل می‌کند. ممکن است بپرسید میزان استاندارد خواب چقدر است؟ پاسخ این سوال در افراد مختلف متفاوت است و به سن و خیلی از عوامل دیگر بستگی دارد. خواب بیش از حد همیشگی می‌تواند عوارض جسمی و روانی به همراه داشته باشد و چرخه بیولوژیکی بدن را مختل کند.
  • استارت‌آپ‌های آسیایی شکست‌خورده در سال ۲۰۱۵

    استارت‌آپ‌ها اغلب شکست می‌خورند. هر فردی که زمانی را در اکوسیستم سرمایه‌گذاری بنگاهی و استارت‌آپ سپری کرده به شما می‌گوید که شکست رایج‌ترین ویژگی این اکوسیستم است و این موضوع نباید مایه شرمساری باشد. اگر راه‌اندازی یک کسب‌وکار بزرگ از یک استارت‌آپ کار آسانی بود، همه افراد کارآفرین بودند. اگر هر استارت‌آپی ۱۰ برابر سرمایه اولیه را بازمی‌گرداند، همه افراد سرمایه‌گذار می‌شدند. پس با اینکه داستان‌های موفقیت کسب‌وکارهای کوچک، می‌توانند به ما در راه‌اندازی بنگاه مد نظرمان کمک کنند، داستان‌های شکست هم تجربیات نهفته زیادی برای ما دارند.
  • راهکارهایی برای افزایشسرعت کامپیوترهای‌ مک

    اگر کامپیوتر‌ مک شما بسیار کند شده و عملکرد آن نسبت به خواسته‌های شما از یک کامپیوتر امروزی کاهش یافته است، راهکارهایی وجود دارد که می‌توانید به وسیله آنها به کامپیوتر‌ خود جان دوباره ببخشید. در اینجا با راهکارهایی آشنا می‌شوید که عملکرد کامپیوتر‌ مک را افزایش داده و فضای ذخیره‌سازی دیسک سخت بیشتری در اختیارتان قرار دهد.

    طبیعی است که هر سیستم کامپیوتر‌ پس از گذشت زمان، قدیمی شده و از لحاظ سخت‌افزاری و حتی نرم‌افزاری دیگر پاسخگوی نیازهای فعلی کاربر نباشد؛ کامپیوتر‌های مک اپل هم از این قاعده مستثنی نیستند.

  • در حاشیه ۲

    پخش سریال «در حاشیه ۲» به کارگردانی مهران مدیری از شنبه گذشته در شبکه سه آغاز شده است. در این سری از سریال «در حاشیه» مهران مدیری، محمدرضا هدایتی و علی اوجی حضور ندارند و بعضی از بازیگران زن نیز طی ملاقات هایی در زندان در داستان دیده خواهند شد. فصل دوم این سریال در یک اردوگاه می‌گذرد که پزشکان متخلف فصل اول قرار است محکومیت خود را در آنجا سپری کنند. سریال «در حاشیه» به کارگردانی مهران مدیری و به تهیه‌کنندگی حمیدرضا مهدوی کوچک‌سرایی برای شبکه سه سیما ساخته شد و هر شب ساعت ۲۰:۴۵ روی آنتن شبکه سه می‌رود.

  • حسرت‌ هوای پاک

  • ناگهان کفتری

    نمایش «ناگهان کفتری» به کارگردانی مهدی چاکری از سیزده دی ماه روی صحنه رفت. این نمایش که نویسندگی آن هم بر عهده چاکری بوده است در پانزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران نیز به صحنه رفته است. داستان این نمایش در مورد زنی با نام طوبی شیرازی و همسرش است که سال‌هاست بچه‌دار نمی‌شوند تا اینکه یک شب طوبی خواب می‌بیند برای برآورده شدن نذرش باید راهی مشهد و حرم امام رضا (ع) شود. او وقتی برای راز و نیاز به حرم می‌رود. . . این اثر کاری از گروه تئاتر «لیو - سایه» است و در آن آزاده مؤیدى فرد، عنایت‌الله خادم بشیری و عرفان نظریان‌پور به ایفای نقش می‌پردازند.
  • دو پیش شرط کاهش سفرهای درون شهری

    رحمت‌اله حافظی رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران اگرچه معتقد است یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوای تهران، مدیریت سفرهای درون شهری از طریق افزایش عوارض سالانه خودرو و افزایش قیمت سوخت است اما می‌گوید استفاده از این راهکارها، نیاز به پیش شرط‌هایی دارد که باید اجرایی شود وگرنه تحمیل هزینه اضافه به شهروندان در چنین شرایطی اجحاف در حق مردم است.
    در بررسی مباحث آلودگی هوا به نظر می‌رسد یکی از دلایل آلودگی هوا بالا بودن تعداد سفرهای درون شهری در تهران است که ۵/ ۲ برابر استاندارد جهانی است.
  • اقتصاد جهان در سال ۲۰۱۶

    هر چند که برخی پیش‌بینی‌های خوشبینانه از رشد اقتصادی ۶ درصدی ایران طی سال جاری میلادی خبر داده‌اند اما غالب پیش‌بینی‌ها برای اقتصاد جهان از سالی که در پیش روست چندان دلگرم‌کننده نیست. رئیس صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصاد جهانی نابرابر و دلسردکننده‌ای را برای سال جدید میلادی ارزیابی کرده و گفته زمینه‌ساز این وضعیت شرایطی چون ناامنی سیاسی، رکود اقتصادی چین، چشم انداز افزایش نرخ بهره در آمریکا، تنش در خاورمیانه و شمال آفریقا و کاهش قیمت نفت و مواد خام در جهان است.
    .
  • شیوه‌های برخورد با ترافیک و آلودگی

    محمد بهشتی، کارشناس ارشد معماری و شهرسازی و رئیس شورای سیاست‌گذاری و رئیس کارگروه تخصصی معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر ایران، با بیان اینکه آلودگی هوا آنقدر زیاد شده که تبدیل به مشکلی همگانی شده است و به‌نوعی همه نسبت به آن احساس خطر می‌کنند، گفت: در این میان هر کسی مساله آلودگی را گردن دیگری می‌اندازد؛ گو اینکه موضوع آلودگی هوا صاحب ندارد، همه تنها به‌دنبال مقصر می‌گردند. اما اگر قرار باشد به شکل ماهوی به مساله آلودگی هوا توجه کنیم خوب است که موضوع آلودگی هوا ذیل یک مدیریت واحد پیگیری شود و باید مشکل آن از جهت اولویت‌بندی‌ها، مقیاسی ملی پیدا کند.
  • دکوراسیون گرم برای روزهای سرد

    با شروع فصل زمستان، یکی از ایده‌های خلاقانه برای لذت بردن بیشتر از این فصل و مناسب‌سازی محیط زندگی متناسب با تغییر آب و هوا، ایجاد تحول در فضای داخلی واحدهای مسکونی است. تغییر دکوراسیون همزمان با شروع هر فصل یکی از ایده‌های جالبی است که می‌توانید آن را برای جذاب‌سازی و مناسب‌سازی مکان زندگی خود با صرف زمان و هزینه اندکی انجام دهید. اگرچه در برخی پیشنهادهای دکوراسیونی برای تغییر دکور متناسب با تغییر فصل، رنگ‌ها و جنس‌های خاصی از تزیینات و وسایل داخلی آپارتمان توصیه می‌شود که ممکن است در میان اشیا و وسایل منزل شما نباشد اما می‌توانید با ایده‌هایی نو با استفاده از همان وسایلی که در تمام فصول سال از آنها استفاده می‌کنید، خانه خود را حال و هوایی زمستانی‌تر بدهید و آن را با چند حرکت ساده در روزهای سرد گرم‌تر کنید.

  • تنش سعودی در منطقه

    در شرایطی که اعتراضات جهانی به حکم اعدام شیخ نمر در کنار تظاهرات و تجمعات گسترده در کشورهای مسلمان می‌رفت تا رژیم دیکتاتور سعودی را با چالشی جدی مواجه کند اما به ناگهان اقدام خلاف عرف دیپلماتیک در ایران از سوی برخی تندروهای افراطی موقعیت را به سود این دولت تغییر داد و یکباره ظالم جای خود را با مظلوم عوض کرد. خبر تعرض به سفارت خیلی زود به سرخط مهم‌ترین خبرهای دنیا تبدیل شد و این همانی بود که عربستان مدت‌ها منتظرش بود و حتی شاید برایش نقشه هم کشیده بود.
    حمله به سفارت اگرچه به شدت از سوی مقامات و مسوولان محکوم شد اما سعودی‌ها فرصت را غنیمت شمرده و با تبلیغات رسانه‌ای و دیپلماتیک فشار بر ایران را آغاز کردند.
  • حجم معاملات مسکن به تفکیک متراژ

    گزارشی که بانک مرکزی از تحولات قیمت و معاملات مسکن شهر تهران در ماه گذشته منتشر کرده است، بیانگر آن است که در آذرماه سال ١٣٩٤، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران بـه بیش از ۱۲ هزار واحد مسکونی رسید. بررسـی توزیـع تعـداد واحـدهای مسکونی معامله شده به تفکیک عمر بنا در آذرماه سال ١٣٩٤ حاکی از آن است که واحـدهای نوسـاز تـا ٥ سـال ساخت با سهم ۵/ ۵۴ درصدی، بیشترین حجم از واحدهای مسکونی معامله شده را به خود اختصـاص داده‌انـد.

    سـهم مزبور در مقایسه با آذرماه سال١٣٩٣، ۶/ ۳ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

  • درگذشت مرد طبیعت

    خبر آنقدر ناگهانی بود که باورش را برای بسیاری مشکل می‌کرد. محمدعلی اینانلو که سابقه‌ای ۴۰‌ساله در طبیعت‌گردی ایران داشت، به دلیل سکته قلبی در بیمارستان آتیه درگذشت. کارشناس طبیعت‌گردی و گردشگری که آموخته‌های خود را به‌صورت نوشته و فیلم درآورده بود، در عین حال از مبتکران کلاس‌های آموزش اکوتوریسم در ایران بود و دستی هم در حوزه ورزش والیبال داشت و گزارشگری می‌کرد. مرد طبیعت را براساس آخرین وصیتش به بوئین‌زهرای قزوین بردند تا در کنار پدر و مادرش آرامش ابدی بگیرد.
    .
  • رابطه حقوق شهروندی و بلندمرتبه سازی

    دکتر حمیده امکچی

    مدیر گروه مطالعاتی مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران

    ساخت‌وساز بناها به‌ویژه هنگامی‌ که یک طبقه یا در قطعه‌ای مستقل و برای استفاده‌های شخصی ساخته شده باشند، دامنه اثرگذاری‌شان در حوزه‌های محدودتر و عرصه‌های خصوصی‌تری مطرح می‌شوند؛ اگرچه این‌گونه ساختمان‌ها را هم باید دارای اثرات جانبی فراتر از حوزه بلافصل‌شان دانست. اما مجتمع‌های ساختمانی و بناهای مرتفع یا بلندمرتبه‌سازی‌ها پیش از هر نوع دیگر از بناها بر محیط اطراف خود اثر می‌گذارند و مباحث‌شان به عرصه‌های جمعی و حقوق عمومی شهروندان کشیده شده و حوزه‌ای برای تعامل منافع فردی با حقوق جمعی شهروندان به‌شمار می‌آید.

  • تحلیلی بر چالش‌های منجر به آلودگی هوای تهران

    ۱. درآمد
    دوستان دنیای اقتصاد از اینجانب درخواست یادداشتی در حوزه مدیریت شهری و آلودگی هوای شهر تهران داشتند. راستش برخوردهای صورت گرفته از سوی سیستم انتقاد ناپذیری که مدیر ارشدش در نخستین روزهای انتصاب مجددش در مهرماه ۹۲ گفته بود بدون نقد، دیکتاتور می‌شویم، انگیزه‌های لازم را از اینجانب ربوده بود. با این حال پیگیری دوستان دنیای اقتصاد نتیجه داد و در رو دربایستی پذیرفتم. سرانجام تلاش شد با تغییر مقیاس تحلیل در نوشتار حاضر موضوع مورد بحث و بررسی قرار گیرد. البته این یادداشت در یکی از بهترین روزهای تهران به لحاظ آب و هوا (۱۳ دی ۹۴) قلم خورد و وقتی دیدم که «غلامعلی حداد عادل برای آلودگی هوای تهران شعری گفته و معصومه ابتکار هم مردم و دولت را به «چالش دمای ۱۸ درجه» دعوت کرده است»، گفتم لابد من هم باید تکانی بخورم!
    خوشبختانه مستی اکسیژن این قدرت را داد که تدوین این نوشتار را با طرح سوالات آزمون نهایی دانشجویانم در درس برنامه‌ریزی و مدیریت محیطی همزمان کنم.
  • موزه هنرهای معاصر تهران موزه‌ای برای زمان حال

    سینا رئیسی

    هم‌نشینی دو واژه موزه و معاصر در نگاه نخست تا حدی غریب به نظر می‌رسد و این سوال را به ذهن متبادر می‌کند که چه نیازی است به داشتن یک موزه، برای هنری که خود هنوز جریان دارد و پویایی‌اش نه تنها کم نشده، بلکه هر روز نو می‌شود و پوست می‌اندازد؟ پاسخ به این سوال دو رویه دارد ؛ رویه‌ اول باز می‌گردد به کارکردی که امروزه موزه‌ها می‌توانند داشته باشند؛ به این معنا که موزه‌ها دیگر فقط و فقط جایی برای نشان دادن عظمت گذشته‌ها نیستند و در واقع هر موزه خود به تنهایی می‌تواند نهادی باشد برای بازنمایی و اعتلای فرهنگ جاری در جامعه، و از آنجا که جامعه مترقی جامعه‌ای است با فرهنگ پیشرو بنابراین اهمیت بازتعریف نقش موزه‌ها برای رسیدن به اهداف فرهنگی یک جامعه، لازم و ضروری به نظر می‌رسد.
  • بهترین ابزار برای جلوگیری از سرقت

    «سرقت خودرو» و «سرقت لوازم خودرو» دو نوع سرقتی است که خسارات بسیاری را به مالکان خودرو وارد می‌کند. در این میان اما آمارها حاکی از آن است که سرقت لوازم خودرو در مقایسه با سرقت خودرو به مراتب بیشتر رخ می‌دهد. طبق آمار بین‌المللی سارقان برای ورود به هر خودرویی به بیش از ۳۰ ثانیه و برای سرقت آن به بیش از ۲. ۵ دقیقه زمان نیاز دارند. براین‌اساس بسیاری از کارشناسان بر استفاده از تجهیزات و وسایل ضد سرقت خودرو به‌منظور ایجاد تاخیر در این مدت زمان تاکید دارند و معتقدند که مهم‌ترین موضوع برای جلوگیری از سرقت خودرو، پیشگیری و آگاهی از روش‌های مورد استفاده سارقان است تا از این طریق ریسک سرقت خودرو را کاهش دهیم.
  • تجربه های زندگی، نقطه آغاز کسب و کار جدید

    شما ‏هرگز نمی‏دانید زندگی چه سورپرایزی برایتان در نظر دارد و ممکن است در حین حرکت در جریان عادی زندگیتان با نشانه‏هایی مواجه شوید که شما را در مسیری کاملا متفاوت قرار دهد. ‏همانند Bill Corbett که در مسیر زندگی‌اش با ماجراهایی روبه‌رو شد که او را به سمت برگزاری سمیناری به نام «اشتراک‌پذیری کودکان» سوق داد. Corbett ۵۷ ساله در شهر‏ هاتفیلد ایالت ماساچوست بزرگ شد. او و خواهران و برادرانش در سراسر دوران زندگیشان با رفتاری از طرف پدرشان مواجه بودند که کوربت آن را «نظم و انضباط قوی فیزیکی» می‏نامد. او یادآورمی‏شود: «رفتار انضباطی سختگیرانه‌ای در خانه ما حکمفرما بود که البته در دهه ۱۹۶۰ این رسم در بسیاری از خانواده‏ها وجود داشت، ولی مخفی نگه داشته می‏شد.
  • آلبوم - ۱۷ دی ۹۴

    آبی (پاپ)


    آهنگساز: گرشا رضایی

    خواننده: گرشا رضایی

    ترانه‌سرا: گرشا رضایی، امیرحسین اللهیاری، مهدیه عرب

    تنظیم‌کننده: گرشا رضایی

    انتشارات: نغمه هفت اقلیم



    انعکاس رویا (تلفیقی)

    pic۰۲

    آهنگساز: پویا حاجیلی

    خواننده: بی‌کلام

    تنظیم‌کننده: پویا حاجیلی

  • سرما در کشور

    این هفته کاهش محسوس دما و سرمای هوا در برخی از نقاط، موج جدیدی از بارش‌های شدید برف و باران را در ۱۱ استان کشور در پی داشت. در بعضی مناطق ارتفاع برف به ۲ متر هم رسید و در عین حال کولاک و سرما راه بسیاری از شهرستان‌ها را مسدود کرد و در برخی مناطق مرزی به قطع برق و تعطیلی مدارس منجر شد. در همین حال شهرستان ریگان در کرمان با طوفان شدید شن مواجه شد و خاش و برخی شهرهای جنوبی هم دچارآبگرفتگی معابر، سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌های فصلی شدند.
    .
  • کشورهایی با پاک‌ترین هوا در جهان

    آلودگی هوا سالانه موجب مرگ ۳. ۳ میلیون نفر در جهان می‌شود. ذرات کوچکتر از ۲. ۵ میکرون(PM۲. ۵) مهم‌ترین آلاینده هوا هستند. این آلاینده در دود و گرد و غبار یافت می‌شود. زمانی که این ذرات بسیار‌ریز وارد ریه می‌شوند، مشکلات بلندمدتی برای سلامتی مانند آسم و مشکلات ریوی مزمن ایجاد می‌کنند. در اینجا نگاهی به کشورهایی با کمترین میزان آلاینده‌ها، از نگاه سازمان بهداشت جهانی می‌اندازیم.
    سوئد و برونئی؛ هر کدام ۴ شهر: در میان ۱۰ کشور با پاک‌ترین هوا، سوئد و برونئی، هر دو دارای ۴ شهر با کمترین میزان آلاینده‌ها هستند.
  • شکاف

    کارگردان:کیارش اسدی زاده

    تهیه کننده: علی سرتیپی و منیژه حکمت

    بازیگران: هانیه توسلی، بابک حمیدیان، پارسا پیروزفر، سحر دولتشاهی، امیرکیان نجف‌زاده، احسان امانی، علیرضا علویان، حسین راضی، طوفان مهردادیان، مرتضی آقاحسینی، هستی گودرزی، علی حصاری و مریم همتیان

    خلاصه داستان: روایت زوج جوانی است که ناخواسته برای مدت کوتاهی از فرزند دوست خود نگهداری می‌کنند، اما حادثه‌ای برای کودک باعث می‌شود که زندگی این زوج به بحران کشیده شود.


    بوفالو

    کارگردان:

    کاوه سجادی حسینی

    تهیه کننده:

    همایون اسعدیان

    بازیگران: پرویز پرستویی، سهیلا گلستانی، پانته‌آ پناهی‌ها، سیامک ادیب، محمدرضا فتحی، هومن سیدی

    خلاصه داستان: این فیلم داستان شکوفه و پیمان زوج جوانی است که مرتکب دزدی شده‌اند و به بندر انزلی می‌روند تا شخصی را ملاقات کنند غافل از اینکه طمعشان پرخطر است.

  • افزایش موقت بهای نفت

    با وجود آنکه سرانجام پس از ماه‌ها کاهش مداوم قیمت نفت، بهای طلای سیاه به دلیل تنش میان دو تولید‌کننده وصادرکننده نفت با ترس از اختلال در عرضه، با افزایش قیمت مواجه شد، اما اغلب تحلیلگران معتقدند که روند افزایش قیمت موقتی خواهد بود و بهای نفت با توجه به رکود اقتصادی آسیا و تقاضای پایین برای نفت دوباره نزول خواهد کرد. این در شرایطی است که اختلاف دیپلماتیک میان ایران و عربستان می‌تواند تلاش اوپک برای ساکت کردن بازار نفت را تکمیل کرده و تداوم کاهش قیمت نفت را به دنبال داشته باشد.
    .
  • ادامه پرداخت یارانه نقدی

    با ادامه روند کاهشی قیمت نفت در بازارهای جهانی شایعه حذف یارانه نقدی در سال آینده بیش از همیشه بر سر زبان‌ها افتاد. اما معاون اول رئیس‌جمهور با اعلام اینکه مردم روی پول یارانه‌ها حساب بازکرده‌اند به همه حرف و حدیث‌ها پایان داد و گفت دولت یارانه نقدی را قطع نمی‌کند. وی البته گفت که تنها یارانه افرادی که جزو دهک‌های بالای جامعه باشند حذف می‌شود. هر چند در شرایط حاضر دولت توان پرداخت یارانه‌ها را ندارد اما به نظر می‌رسد شرایط سیاسی و اجتماعی جامعه، متولیان را ناچار به ادامه راه کرده است.
    .
  • عکس خبری - ۱۷ دی ۹۴

  • مهرجویی، کارنامه چهل ساله

    مستند «مهرجویی، کارنامه چهل ساله» به کارگردانی مانی حقیقی در گروه هنر سینمایی «هنر و تجربه» اکران شد. داریوش مهرجویی یکی از کارگردانان مهم و تاثیرگذار سینمای ایران است که این بار خود، در برابر دوربین فردی قرار گرفته است تا درباره آثاری که خلق کرده به چالش کشیده شود. این فیلم با نظرات و حضور مجموعه ای از چهره های مهم سینما و فرهنگ ایران درباره «مهرجویی» شکل گرفته است. لیلا حاتمی، داریوش شایگان، عزت‌الله انتظامی، بهرام رادان و نیکی کریمی در این مستند درباره داریوش مهرجویی سخن گفته‌اند. پیمان خاکسار و بهمن کیارستمی تدوین این فیلم را برعهده داشته اند.

  • همان شرکای قبلی

    زمانی به پایان تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران نمانده حال آنکه هنوز خبری از وعده خودروسازان مبنی بر حضور سرمایه‌گذاران خارجی در زنجیره خودروسازی کشور نیست. بعد از توافقنامه‌های ژنو و لوزان اخبار متعددی از تمایل خودروسازان معتبر جهانی برای حضور در بازار خودروی ایران شنیده می‌شد در این بین هر چند دو خودروساز بزرگ کشور اخبار مربوط به ورود این خودروسازان به ایران را تایید و تکذیب نمی‌کردند، اما برخی از قطعه‌سازان کشور در اخبار تایید نشده متعددی، از تمایل شرکت‌هایی برای ورود به ایران می‌گفتند که شاید در باور مشتریان داخلی خیلی هم نمی‌گنجید.
  • قاطعیت موشکی

    در شرایطی که ایران گام به گام تعهدات خود را در قبال برجام انجام می‌دهد اما طرح تحریم‌های جدید آمریکا درباره برخی اشخاص و شرکت‌های مرتبط با برنامه موشکی ایران، واکنش قاطع مقامات ایرانی را در پی داشته است. به گونه‌ای که رئیس‌جمهور در نامه‌ای به وزیر دفاع از وی خواسته تا در چارچوب سیاست‌های دفاعی مصوب، برنامه تولید انواع موشک‌های مورد نیاز نیروهای مسلح با سرعت و جدیت بیشتری ادامه یابد. لحن قاطع ایران، مقامات آمریکایی را بر آن داشت تا تحریم‌های جدید علیه ایران را به تعویق بیندازند.
    .
  • چگونه در بدترین شرایط اقتصادی پس‌انداز کنیم؟

    شاید بارها و بارها شنیده باشید یا به شما پیشنهاد شده باشد که بهتر است «بخشی از درآمد خود را پس‌انداز کنید. » اما در بسیاری از مواقع در مقابل این پیشنهاد پاسخ داده‌اید که «مگر پولی می‌ماند که بخواهیم پس‌انداز کنیم؟!» کارشناسان اقتصاد خانواده در بررسی این پاسخ حق را به شما می‌دهند، چراکه با تفکر و اندیشه و عاداتی که نسبت به پول و مدیریت آن در کشور ما وجود دارد، پس‌انداز کردن تقریبا غیرممکن است اما بهتر است بدانید که یکی از اقتصادهای قوی جهان یعنی «ژاپن»، این قدرت خود را مدیون عادت مردمانش به پس‌انداز کردن است.
  • بهترین برنامه‌ها برای نصب روی ویندوز ۱۰

    سال گذشته میلادی شاید یکی از بهترین‌ سال‌ها برای شرکتی مانند مایکروسافت بود. شرکت نرم‌افزاری که با روانه کردن ویندوز ۱۰ به بازار کامپیوتر توانست مجددا سهم از دست رفته خود از حوزه سیستم‌عامل‌ها را به دست بگیرد. مایکروسافت که امیدوار به نصب ویندوز ۱۰ روی یک میلیارد رایانه در سراسر جهان است، می‌گوید تاکنون (پایان سال ۲۰۱۵) ۲۰۰ میلیون کاربر به ویندوز مذکور مهاجرت کرده‌اند. براساس این آمار هر ماه ۴۰ میلیون کاربر جدید به جمع کاربران ویندوز ۱۰ اضافه شده‌اند. البته این شرکت مهاجرت به ویندوز ۱۰ را برای کاربران ویندوزهای ۷ و ۸ رایگان اعلام کرده تا بتواند افراد را هر چه بیشتر به تغییر سیستم عامل رایانه‌شان ترغیب کند.

  • سوگنامه‌ای برای یاشار

    کارگردان:

    بابک خرم دین

    تهیه‌کننده:

    بابک خرم دین

    بازیگران: یاشار علی شناس، سولومون میناسیان، فریده ارجمندی، شیوا فرهنگیان، ترنج کشانی، کیارا آوتسو، جما فیگراس رائورل و سرجیو کاسترودزا

    خلاصه داستان: یاشار جوانی است که با ویزای دانشجویی وارد لندن شده است. همزمان با اتمام کالج، دچار مشکل مالی و دلتنگی برای خانواده‌اش و ایران می‌شود. اکنون او بین ماندن و برگشتن مردد است و به استیصال رسیده است.


    سایه روشن

    pic۰۲

    کارگردان:

    فرزاد موتمن

    تهیه‌کننده:

    سید جمال ساداتیان

    بازیگران: محمد رضا فروتن، شقایق فراهانی، الهه استیری و سونیا اسپهروم

    خلاصه داستان: «سایه‌ روشن» داستان مرد میانسالی به نام رامین است که دچار فراموشی شده و خانمی به او کمک می‌کند که حافظه‌اش را به دست آورد.

  • گروه موسیقی دالغا

    گروه موسیقی «دالغا» به سرپرستی چنگیز مهدی‌پور و خوانندگی وَدود موذن، کنسرت خود را ۲۹ دی ماه در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌کند. این گروه برای برنامه‌ی اخیر خود عنوان «عاشیق‌جنون» را انتخاب کرده و قرار است قطعه‌هایی از ردیف آوازی، قطعه‌هایی شاد و قطعه‌هایی حماسی را اجرا کند. قطعه « موغانا جئیران» در دستگاه ماهور، قطعه « کورعرب ماهنیسی» با آهنگسازی فیکرت امیر‌ اوو، قطعه‌ای در دستگاه شور، قطعه‌ای با نام« اوینا گولوم» و «آی ایشیغیندا»، از جمله آثاری است که در کنسرت گروه «دالغا»‌ اجرا می‌شود.

  • بر فراز ارتفاعات ارفع‌ده

    نرگس لطیف‌پور

    برای رهایی از ازدحام و شلوغی شهر، پیدا کردن جایی که آرامش‌بخش باشد چندان سخت نیست؛ اگر اهلش باشی و رفیقِ راه. بستن کوله بار سبک یک روزه و جُستن چند تن همراهِ اهل دل چاره کار است. این بار راهی ارفع‌ده و جنگل‌های زیبایش در فصل زمستان در ارتفاعات این روستای کوچک که روستایی مدرن و ویلایی است می‌شویم . البته این منطقه در فصل بهار هم میزبان دوستداران طبیعت است و با مناظر خیره‌‌کننده و مسیر جنگل‌نوردی سبکی که دارد، اوقات به یادماندنی را برای هر بیننده‌ای رقم می‌زند.

  • تجارت ایران و عربستان در یک نگاه

    روابط دیپلماتیک ایران و عربستان یک روز پس از اعدام شیخ نمر روحانی برجسته شیعی در عربستان و تعرض به سفارتخانه این کشور در تهران و کنسولگری عربستان در مشهد قطع شد. بررسی روابط تهران-ریاض نشان می‌دهد که تاکنون روابط دو کشور تا این حد تیره نبوده است. قطع روابط ایران و عربستان که یکشنبه شب (۱۳ دی ماه) از سوی عادل الجبیر، وزیر خارجه این کشور اعلام شد، واکنش مقامات دولتی در ایران را به دنبال داشت؛ به‌گونه‌ای که به اعتقاد آنها این عربستان است که از قطع رابطه با ایران ضرر خواهد کرد.
    در این میان، بررسی روابط ایران و عربستان از منظر اقتصادی نیز قابل‌توجه است.
  • نکاتی که قبل از خرید گوشی هوشمند باید بدانید

    این روزها داشتن یک گوشی آن هم از نوع هوشمندش به‌یکی از ضروری‌ترین دستگاه‌هایی تبدیل شده که هر فردی در پی خرید آن است. در کنار این حجم استقبال، تعداد مدل‌ها و پرچمداران شرکت‌های تولید‌کننده گوشی نیز روز به روز در حال افزایش است. در این شرایط بسیاری از کاربران برای انتخاب بهترین گوشی هوشمند از میان صدها مدل سردرگم می‌مانند. سایت cnet در گزارشی به نکاتی اشاره کرده که هر فرد قبل از خرید گوشی هوشمند باید به آن توجه کند.

    آیا خرید مستقیم از وب‌سایت تولیدکننده گوشی هوشمند راهی عاقلانه و مطمئن است؟

    خرید اینترنتی در جهان روزبه‌روز به‌صرفه‌تر و مناسب‌تر از گذشته شده و اجازه مقایسه قیمت-کیفیت و خدمات کالا را به مصرف‌کنندگان می‌دهد، به همین خاطر رضایت مشتریان بیش از پیش شده و اغلب ترجیح می‌دهند خرید خود را از اینترنت انجام دهند.

  • قرائت شخصی از قانون هوای پاک

    پیوستگی آلودگی هوا در هفته‌های پایانی آذر و دهه اول دی‌ماه مردم شهر را نگران کرده است. آنچه بیشتر از آلودگی هوا افکار عمومی را آزار می‌دهد، فرافکنی، عدم‌مسوولیت‌پذیری و کم‌توجهی بلکه بی‌توجهی به هشدارها و پیامدهای زیان بار این پدیده زیست محیطی است. آلودگی هوا، مساله‌ای است که اثرات مخربی بر سلامت شهروندان می‌گذارد و اگر به‌طور جدی از سوی نهادهای تصمیم‌گیر برای آن چاره‌اندیشی نشود، با بحران‌هایی مواجه می‌شویم که هزینه‌های بیشتری به جامعه تحمیل خواهند کرد.
    برنامه‌ها و راهکارهای عملیاتی که باید برای مهار و کنترل آلودگی هوا به‌عنوان مساله‌ای زیست محیطی ارائه شود، به‌دلیل جدال‌های جناحی به حاشیه رفته است .
  • فرزندانتان را به‌خاطر درس نخواندن تنبیه نکنید!

    یکی از اشتباهات رایج پدرها و مادر‌ها، تنبیه فرزند به‌خاطر درس نخواندن و وارد کردن فشار و تنش به او است. پدرها و مادرها کاملا حق دارند که نگران آینده ثمره زندگی خود باشند اما نکته‌ای که برخی از آنها به آن بی‌توجه هستند این است که: «درس و مدرک در مقابل سلامتی، خلاقیت و مهارت فرزند در اولویت دوم قرار دارد!» سوال درست این است: «آیا آمده‌ام که زندگی کنم و در حاشیه آن درس هم بخوانم یا آمده‌ام که درس بخوانم و در حاشیه آن زندگی کنم؟» بسیاری از ما فراموش کرده ایم که هدف این بود که بیاییم و زندگی کنیم و در حاشیه زندگی کار کنیم یا درس بخوانیم؛ فراموش کرده‌ایم که آمده‌ایم درس بخوانیم و کار کنیم برای زندگی بهتر نه اینکه زندگی کنیم برای اینکه صرفا کار کنیم یا درس بخوانیم؛ بنابراین، شروع کردیم به درس خواندن‌ها و کار کردن‌هایی که منجر به این شد که کاملا فراموش کنیم که باید « زندگی کنیم»!
    چه بسیار تحصیلکردگانی که از زندگی هیچ نفهمیدند، چه بسیار تحصیلکردگانی که زندگی را از دست دادند.
  • منبع مالی دو منظوره برای پایتخت

    در سال ۱۳۹۰، تحقیقی در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران برای اخذ یک نوع مالیات شهری جدید از پایتخت‌نشینان و مسافران روز این کلان‌شهر انجام شد که نتایج آن، همانند آنچه کارشناسان اقتصاد شهر طی سال‌های اخیر بر آن تاکید داشته‌اند، به شهرداری توصیه می‌کند، «از مصرف بنزین خودروهای سواری شهر تهران، مالیات سوخت اخذ کند. » اما نتایج این بررسی به‌رغم آنکه از پشتوانه تجربی عمده کشورهای توسعه یافته اروپا و آمریکا برخوردار بوده و پیامدهای مثبت طرح مالیات سوخت بر کیفیت اداره پایتخت و همین‌طور کیفیت زندگی در تهران، به خوبی در آن تشریح شده است، کل تحقیق تاکنون در بایگانی مدیریت شهری قرار گرفته است و تهران تاکنون از یکی از پایدارترین منابع درآمدی دو منظوره محروم بوده است.
  • ابتکار برای کاهش آلودگی

    سرانجام بارش باران و وزش باد مکرر، آلودگی هوای تهران را به کناری زد و ریه‌های شهرپس از مدت‌ها نفس تازه‌ای کشید. در حالی که دادستان کل کشور، مسوولیت اصلی رفع آلودگی هوا را برعهده دولت و سازمان محیط‌زیست دانست، معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط‌زیست هم از مردم خواست تا دمای منزل و محیط کارشان را در ۱۸ درجه تنظیم کنند که هم انرژی به هدر نرود و هم هوا کمتر آلوده شود. در همین شرایط شهرداری تهران که سر دیگر این ماجراست خواستار کمک دولت برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی شده است.
    .
  • وقت آن رسیده که از تهران کوچ کنیم... - ۱۷ دی ۹۴

    «معترضان به آلودگی هوا در اسکوپیه پایتخت مقدونیه در برابر ساختمان دولت گرد هم آمدند و با دولت این کشور اتمام حجت کردند که تا ۱۵ ژانویه (۲۵ دی) فرصت دارد تا برای رفع آلودگی شدید هوای این شهر اقدامات اساسی انجام دهند. »
    متن بالا، عین خبری است که چند روز قبل از این شهر اروپایی مخابره شد. متن حاضر را با خبر فوق آغاز کردم تا در همین ابتدا تاکید کنم که نگارنده، اعتقاد دارد مسوولیت مستقیم آلودگی هوا با دولت است و فرقی نمی‌کند، تهران باشد یا مشهد و اسکوپیه باشد یا پکن و همچنان فرقی نمی‌کند که رئیس دولت آقای احمدی‌نژاد باشد یا آقای روحانی.
  • خیلی‌ها شوق کارگردانی دارند

    مهرداد نصرتی

    مسعود نورمحمدیان، نویسنده، کارگردان و منتقد جوانی است که در رشته کارگردانی تئاتر از دانشکده هنر و معماری لیسانس و فوق‌لیسانس گرفته است. وی که در سال ٨٨ منتقد نمونه کشور شد، کارگردانی کارهای مختلفی را به عهده داشته است که نمایش‌های پستچی نوشته آنتونیو اسکارمتا، سلام خداحافظ، نوشته آثول فوگارد و پشت شیشه‌ها نوشته محمد چرمشیر چند نمونه از این نمایش‌ها هستند. وی در حال حاضر قصد دارد کتابی با موضوع تئاتر پرولتاری در فرانسه و مشخصا ژان ویلار را منتشر کند.


    وضعیت این روز‌های تئاتر ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

    حقیقتا پاسخ به این سوال احتیاج به مجال زیادی دارد.

  • رد صلاحیت نرخ سود دستوری

    در پایان سال ۹۲، بانک‌ها و موسسات اعتباری به دنبال جذب منابع سپرده بانکی وارد رقابت شدند و با اعلام نرخ‌های سود بالا سعی در جذب منابع بانکی داشتند که این روند با دخالت بانک مرکزی در ابتدای سال ۹۳ تا حدودی متوقف شد و نهاد ناظر بازار پول، با یکسان‌سازی نرخ سود سپرده‌های یک‌ساله و کوتاه‌مدت، سعی در کنترل ریسک سپرده‌گیری داشت. با تداوم کاهش نرخ تورم، سیاست دستوری در جهت کاهشی تداوم یافت، هر چند که برخی از گزارش‌ها نشان می‌داد بانک‌ها تمایلی به رعایت نرخ سود اعلامی نداشتند.
    در این بین منتقدان نیز از سیاست‌های یکسان‌سازی در نرخ سود بانک‌ها انتقاد می‌کردند و آن را مصداق تبانی می‌دانستند، زیرا تبانی بانک‌ها در کشورهای پیشرفته یک تخلف بزرگ محسوب می‌شود.
  • جهش بزرگی از یک رویاپرداز به یک کارآفرین

    کارآفرینی بدون ریسک‌پذیری معنایی ندارد؛ چراکه غیرممکن است بدون ریسک‌های قابل‌توجه موفقیت بزرگی در دنیای کسب‌و‌کار به‌دست آید. البته ریسک‌ها ترساننده هستند، اما این نکته‌ای است که قسمت بزرگ جمعیت را از کارآفرینان سخت‌کوش و باانگیزه‌ جدا می‌کند. کسانی که بیشترین تلاش‌شان را برای موفقیت یک ایده می‌کنند. همه کسب‌و‌کارها یکسان نیستند؛ برخی ریسک‌ها اختیاری هستند. باید بدانید که همه کارآفرینان به‌دنبال اهداف یکسان نیستند و برخی موقعیت‌ها نیز اجتناب‌‌ناپذیرند.
    هنوز تعدادی از ریسک‌ها وجود دارند که همه کارآفرین ها مجبور به اتخاذ آنها هستند.
  • کاهش معنی‌دار سود بین بانکی

    در شرایطی که نرخ سود بازار بین بانکی در ادامه روند کاهشی خود از ۲۹ درصد به ۲۰ درصد رسیده است مسوولان بانکی پیش‌بینی کرده‌اند با تداوم اقداماتی که چنین دستاوردی داشته، روند کاهشی نرخ سود متناسب با تحولات نرخ تورم ادامه پیدا کند. سیاست‌گذاران بانک مرکزی با پیگیری سه اقدام «ساماندهی جریمه اضافه برداشت‌ها»، «مدیریت فعالان بانک مرکزی در بازار بین بانکی» و «کاهش هزینه تمام شده منابع بانک‌ها و تغییر در نرخ سپرده قانون» به این نرخ رسیده‌اند که نشانگر ناکارآمدی تعیین نرخ بهره به شیوه دستوری است.
    .
  • تکالیف قانونی برزمین مانده دولت و شهرداری

    هیات وزیران در جلسه چهارم دی‌ماه سال ۹۰، بنا به پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست «برنامه کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ کشور» را به تصویب رساند. مطابق با متن قانون «برنامه کاهش آلودگی هوا» به دستگاه‌های ذی‌ربط در هشت شهر کشور شامل تهران، اهواز، اراک، تبریز، مشهد، شیراز، کرج و اصفهان تکلیف داده شد تا نسبت به اجرا و رعایت احکام ۲۲گانه این برنامه در محدوده و حریم شهرهای نام برده اقدام کنند.
    در بند نخست مصوبه دولت، نیروی انتظامی مکلف شده است تا از ابتدای تیرماه سال ۹۱ از تردد وسایل نقلیه با عمر زیاد در شهر جلوگیری کند.
  • جنگ روانی در فوتبال

    به دنبال تنش در روابط ایران و عربستان، مسوولان فوتبال‌سعودی سیاست را وارد ورزش کردند و با تهدید به اینکه حاضر نیستند به ایران بیایند تا در جام قهرمانان آسیا شرکت کنند، از دیگر کشورهای عربی هم خواستند تا به این حرکت غیرورزشی بپیوندند. مسوولان فوتبال کشورمان هم در واکنش به این جوسازی اعلام کردند به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت خواهند برد. در همین حال نایب رئیس باشگاه الاهلی که احتمالا تیمش با نفت تهران همگروه می‌شود خواستار بازی‌نمایندگان عربستان با تیم‌های ایرانی در زمین بی‌طرف شد.
    .
  • منشأ اقتصادی آلودگی تهران

    سه ضلع تصمیم‌گیر برای امورات شهری تهران، اگر چه بر سر انبوه مسائل مرتبط با پایتخت، اختلاف‌نظر جدی دارند و حتی درباره نحوه کنترل و کاهش آلودگی هوا نیز هنوز نتوانسته‌اند به نقطه اجرایی مشترک برسند، اما این اضلاع که شامل دولت، شهرداری و پلیس راهور می‌شود، فعلا بر سر عامل اصلی تولید ذرات آلاینده در آسمان تهران هم‌نظر هستند و معتقدند: دست‌کم ۷۵ تا ۸۰ درصد ذرات ریز معلق در هوا (ذرات با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکرون که در مقایسه با پنج آلاینده دیگر یعنی منواکسید کربن، ازن، دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن و ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون، خطرناک‌تر است)، توسط انواع خودرو به‌عنوان منابع متحرک آلایندگی هوا، تولید و منتشر می‌شود.
  • حیوانات سرزمین من

    «حیوانات سرزمین من» عنوان پروژه‌ای است شامل قصه و موسیقی و ترانه برای کودکان تا با گونه‌های در حال انقراض ایران بیشتر آشنا شوند. پدیدآورندگان این مجموعه می گویند از آنجا که یکی از دلایل منقرض شدن گونه‌های مختلف جانوری در ایران و تمام نقاط دنیا به نحوه برخورد انسان‌ها با حیوانات برمی‌گردد و با توجه به اینکه نحوه برخورد با حیوانات، امری کاملاً اکتسابی و تحت تاثیر آموزش در دوران کودکی است، تصمیم به ساخت مجموعه‌ای صوتی در زمینه حیوانات در حال انقراض ایران گرفتیم. مراسم رونمایی «کوشکی و دلبر» هم قرار است روز ۲۲ دی‌ماه ساعت ۱۸ با حضور عوامل تولید در محل شهر کتاب مرکزی، واقع در خیابان شریعتی نرسیده به خیابان معلم برگزار ‌شود.
  • وضعیت موسیقی امروز بسیار نامناسب است

    لی‌لا رضایی

    مزدا شاهانی یکی از آهنگسازان و خوانندگان پیشکسوت موسیقی پاپ است که فعالیت هنری‌اش را سال‌ها پیش آغاز کرده است، اما همیشه ترجیح داده دور از حاشیه کار کند. شاید همین نکته باعث شده است که آثارش همواره مهجور بمانند و به اندازه حق واقعی‌اش در جامعه مطرح نشود. او مدرس موسیقی در دانشگاه و آموزشگاه‌های مطرح تهران است و بسیاری از چهره‌های سرشناس و جوان موسیقی در سال‌های اخیر از شاگردان او بوده‌اند و فعالیت‌های حرفه‌ای خود را زیرنظر او آغاز کرده‌اند. از شاهانی تاکنون آلبوم‌های زیادی منتشر شده است و در کارنامه‌اش تجربه‌های مختلفی به چشم می‌آید.
  • عوارض شناور خودرو برای کنترل‌آلودگی

    آسمان زمستان امسال نیز مانند سال گذشته تیره و سیاه بود. ۲۱ روز آلاینده‌های سیاه آسمان شهر تهران را ترک نکردند، اما آمارها می‌گویند کیفیت هوای تهران در پاییز و زمستان امسال تفاوت چندانی با سال گذشته نکرده است. وحید حسینی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران یکی از مشکلات اصلی در این حوزه را عدم پیوستگی عمل به برنامه‌های پیش‌بینی شده برای کاهش آلودگی هوا می‌داند و می‌گوید: دیگر در اسفند ماه هیچ مسوولی از آلودگی هوا سراغی نمی‌گیرد؛ این در حالی است که در سایر کشورها که وضعیت بدتری از لحاظ آلودگی هوا داشتند به دلیل پیوستگی عمل به نسخه کاهش آلودگی هوا از میزان مشکلاتشان به شدت کاسته شده است.
  • راهکارهایی برای مشکلات رایج حافظه‌‌های‌ ذخیره‌سازی

    اگر یو‌ اس‌بی فلش درایو، اس‌دی کارت یا هر درایو ذخیره‌سازی دیگری دارید که به درستی کار نمی‌کند، به راحتی می‌توانید با پاکسازی، حذف پارتیشن و فرمت دوباره آن، مشکلات مربوط به حافظه ذخیره‌سازی مورد نظر را رفع کنید. اغلب ما هر روز از حافظه‌های ذخیره‌سازی مختلفی استفاده می‌کنیم که ممکن است با گذشت زمان دچار مشکلات متعددی شده و عملکرد سابق را نداشته باشند. در اینجا می‌‌خواهیم با استفاده از پاکسازی کامل حافظه ذخیره‌سازی ‌که در اصطلاح وایپ (Wipe) نامیده می‌شود و حذف پارتیشن آن، مشکلات مربوط به فرمت نشدن درایو و نمایش اشتباه ظرفیت حافظه‌ ذخیره‌سازی و غیره را برطرف سازیم.
  • رابطه حقوق شهروندی و بلندمرتبه سازی - ۱۷ دی ۹۴

  • کنسرت حجت اشرف‌زاده

    تاریخ جدید نخستین کنسرت رسمی خواننده «ماه و ماهی» اعلام شد. سید محمدحسین مقدس تفرشی درباره تاریخ جدید این کنسرت گفت: «نخستین کنسرت رسمی حجت اشرف‌زاده در تاریخ دوم بهمن ماه در برج میلاد روی صحنه خواهد رفت. » تفرشی درباره محتوای این کنسرت و دلایل تعویق آن اظهار کرد: «برخی ناهماهنگی‌ها باعث تعویق در برگزاری این کنسرت شد ولی با برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده، این کنسرت در تاریخ جدید و با کنداکتور و محتوایی جدید با گلچینی از آثار پرطرفدار این خواننده روی صحنه خواهد رفت. » حجت اشرف‌زاده پس از گل کردن و همه‌گیر شدن قطعه «ماه و ماهی» و انتشار و بازنشر آلبومی به همین نام، با اقبال عمومی روبه‌رو شد و آلبومش در ماه‌های گذشته جزو پرفروش‌های بازار موسیقی کشور شد.
  • کجا امن‌تر از ایران؟

    اصطکاک‌های اخیر پیش آمده بین ایران و عربستان، خیلی زود اثر خودش را روی حوزه ورزش گذاشت. باشگاه‌های سعودی که به زودی باید در فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا به مصاف نمایندگان ایران بروند، متفق‌القول اعلام کرده‌اند نه حاضرند برای بازی به کشورمان بیایند و نه تمایلی دارند تیم‌های ایرانی را در خاک خودشان بپذیرند. عربستانی‌ها کنفدراسیون فوتبال آسیا را تحت فشار قرار داده‌اند تا مسابقات آنها با تیم‌های ایرانی در زمین «بی‌طرف» برگزار شود. از قرار معلوم AFC هم در این مورد کمی مردد شده و ممکن است در نهایت تن به خواسته شگفت‌انگیز سعودی‌ها بدهد.
  • تقدیر مراجع از دولت

    رهاورد سفر نماینده دولت به قم و دیدار با مراجع عظام، تقدیر از تلاش‌های اقتصادی دولت در راستای رفع مشکلات معیشتی و تنگناهای اقتصادی مردم بود. رئیس دفتر رئیس‌جمهور در دیدار با آیات‌ عظام نوری همدانی، مکارم‌شیرازی، سبحانی، موسوی‌اردبیلی، جوادی‌آملی، صافی‌گلپایگانی، خراسانی و نماینده آیت‌الله سیستانی، گزارشی از روند اقدامات و تلاش‌های دولت تدبیر و امید در عرصه‌های مختلف داخلی و بین‌المللی ارائه کرد. آیات عظام هم بر لزوم تشریح دستاوردهای سیاسی و اقتصادی دولت برای مردم تاکید کردند.
    .
  • آزمون اجتهاد

    به دنبال ثبت نام ۸۰۱ نفردر انتخابات مجلس خبرگان، شورای نگهبان با برگزاری آزمونی به بررسی سطح دانش فقهی و اجتهاد داوطلبان پرداخت تا از این طریق تکلیف کاندیداهای نهایی مشخص شود. در این میان از ۵۳۷ نفر برای شرکت در آزمون دعوت شد و مابقی کسانی بودند که یا اجتهادشان برای شورای نگهبان احراز شده بود یا مدارک کافی نداشتند. درحالی که اعلام شد از طریق سامانه پیام کوتاه؛ داوطلبان برای آزمون دعوت شده اند، اما آیت‌الله سیدحسن خمینی، محمود امجد، مرتضی آقاتهرانی و رسول منتجب‌نیا در آزمون حاضر نشدند.
    .
  • نوسان عربی در بازار دلار

    با وجود اینکه چشم اندازی روشن از رفع تحریم‌های اقتصادی و اجرای برجام طی روزهای آینده وجود دارد اما همزمان با استارت گرانی دلار درسال نو میلادی، این بار هم تنش در روابط خارجی کشورمان بر بازار ارز سایه انداخت و نگرانی ناشی از اخبار مربوط به قطع رابطه ایران و عربستان و نیز مهم‌تر از آن کاهش سطح روابط با امارات موجب افزایش قیمت دلار در بازار آزاد شد. این در حالی است که میزان نوسانات دلار در دی‌ماه به شدت کاهش یافته بود و ناظران پیش‌بینی می‌کنند نوسانات فعلی هم موقتی باشد.
    .
  • ورود عربستان به فرآیندهای تقابلی

    کمتر از ۲۴ ساعت پس از حمله برخی به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد، عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی در تصمیمی متاثر از فضای به‌وجود آمده قطع روابط دیپلماتیک با ایران را اعلام کرد. در هماهنگی با این تصمیم بحرین، سودان و جیبوتی روابط خود با تهران را قطع و امارات عربی متحده نیز روابط خود را به سطح کاردار تنزل داد. در این میان کویت نیز که روابط بسیار خوبی با ایران دارد، سفیر خود را از تهران فراخواند. در یک سال گذشته حجم تنش‌های ایران و عربستان به میزانی افزایش پیدا کرده که در چهار دهه اخیر بی سابقه بوده است.
  • آماده باش شهر در برابر بحران‌های پایتخت

    بحران‌های زیادی تهران را تهدید می‌کند. بحران‌هایی که گاهی با مداخله انسانی وگاهی بدون دخالت آن روی می‌دهد . برخی از مسوولان و کارشناسان سه بحران کمبود آب، نشست زمین و زلزله را مهم‌ترین آنها می‌دانند و برخی دیگر ۳۸ بحران را برای تهرانی‌ها می شمرند . سیل اخیر و توفان سال گذشته نشان داد که نه مسوولان و نه شهروندان در مقابل بحران‌های طبیعی آمادگی لازم را ندارند زیرا طبق آمارهای به‌دست‌آمده تنها ۸ درصد تهرانی‌ها آمادگی مقابله با بحران را دارند که این رقم به هیچ عنوان عدد خوبی نیست. زلزله یکی از مخاطراتی است که تهران را تهدید می‌کند.
  • راهکار اولیه برای کنترل آلودگی هوا

    دکتر حسن روحانی، رئیس‌جمهور اخیرا در جلسه هیات دولت در واکنش به‌شدت آلودگی هوا در تهران، روی موضوعی که پیش‌تر شورای‌عالی شهرسازی دست گذاشته بود، حساس شد و با تاکید بر پیگیری برج‌سازی‌های برخی مناطق تهران و لزوم نظارت بر آن اعلام کرد: باید برای ساختمان‌های بلندمرتبه به‌خصوص آنهایی که در کریدور جابه‌جایی هوا قرار دارند، چاره‌اندیشی شود و حداقل از این به بعد از ساختن آنها در این‌گونه مناطق جلوگیری شود. شورای‌عالی شهرسازی، منطقه ۲۲ تهران را کریدور هوایی و محل ورود جریان هوای تازه به پایتخت می‌داند و برج‌های متعدد ساخته شده در این منطقه را دیوار باد و مانع جریان هوا می‌داند اما مقامات شهرداری تهران چنین موضوعی را قبول ندارند و رد می‌کنند.
بیشتر