چرا خواب بیش از حد شما را بیشتر خسته میکند؟
بیدار شدن بعد از یک خواب کوتاه کمتر از ۵ ساعت میتواند احساسی به شما دهد که انگار روی بستری از زغال داغ راه میروید. بنابراین متخصصان علم خواب توصیه میکنند که باید حداقل میزان خواب ۸ ساعته در طول شبانهروز داشته باشید. به گزارش خبرگزاری msn، برخی در این میان تصور میکنند خواب بیش از حد میتواند ایده آل باشد اما این روند تنها چرخه خواب را مختل میکند. ممکن است بپرسید میزان استاندارد خواب چقدر است؟ پاسخ این سوال در افراد مختلف متفاوت است و به سن و خیلی از عوامل دیگر بستگی دارد. خواب بیش از حد همیشگی میتواند عوارض جسمی و روانی به همراه داشته باشد و چرخه بیولوژیکی بدن را مختل کند.
بیدار شدن بعد از یک خواب کوتاه کمتر از 5 ساعت میتواند احساسی به شما دهد که انگار روی بستری از زغال داغ راه میروید. بنابراین متخصصان علم خواب توصیه میکنند که باید حداقل میزان خواب 8 ساعته در طول شبانهروز داشته باشید.به گزارش خبرگزاری msn، برخی در این میان تصور میکنند خواب بیش از حد میتواند ایده آل باشد اما این روند تنها چرخه خواب را مختل میکند. ممکن است بپرسید میزان استاندارد خواب چقدر است؟ پاسخ این سوال در افراد مختلف متفاوت است و به سن و خیلی از عوامل دیگر بستگی دارد.خواب بیش از حد همیشگی میتواند عوارض جسمی و روانی به همراه داشته باشد و چرخه بیولوژیکی بدن را مختل کند. برای مثال برخی تحقیقات نشان دادهاند کسانی که بیش از حد میخوابند، دچار کمردرد، سکته مغزی، دیابت و بیماریهای قلبی میشوند. گاهی عوارض جدیتر خواب طولانی میتواند شامل افسردگی، سوء مصرف الکل و یا آپنه انسدادی خواب شود.
توصیه بر این است اگر شما در حال مصرف هر نوع دارویی هستید که باعث خوابآلودگی میشود، با پزشک خود برای توقف مصرف آن مشورت کنید. قرار گرفتن در معرض نور یا تاریکی برای ریتم خواب شبانهروزی ضروری است. پس اجازه دهید برای بیدار شدن نور خورشید به اتاقتان بتابد و برای خوابیدن، خود را از هر نوری دور کنید. ایجاد برنامههای خواب و پایبندی به آنها ضروری است.فراموش نکنید خوابیدن در روزهای آخر هفته باعث ایجاد ریتم نامنظم خواب در روزهای کاری میشود.
شما هم قرص خواب میخورید؟
داروهای خوابآور، داروهایی هستند که با سرکوب سیستم اعصاب مرکزی (CNS) سبب ایجاد آرامش، تمدد اعصاب، کاهش اضطراب و استرس، خواب آلودگی، سرخوشی، کندی تنفس، کاهش حس تعادل، شل شدن عضلات، قضاوت مختل و واکنشهای کند و مردد میشوند.
داروهای خوابآور؛ خطرات و عوارض
بر پایه پژوهش جدیدی که توسط یک تیم پزشکی آمریکایی در نشریه «ژورنال بیام جی اوپن» به چاپ رسیده است، مصرف قرصهای خواب که در میان بسیاری از مردم طرفدار دارد، به میزان چهار برابر احتمال بروز مرگ زودرس را تشدید میکنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، مصرفکنندگان دوز بالایی از قرصهای خواب نیز تا ۳۵ درصد نسبت به کسانی که از این داروها استفاده نمیکنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری سرطان قرار دارند. گزارش یافتههای این پژوهشگران دلیلی برای این مساله ذکر نمیکند.پزشکان تحت رهبری دکتر «دنیل کریپک» از مرکز پژوهشهای خواب کلینیک «اسکریپس» در ایالت کالیفرنیا با بررسی سوابق پزشکی بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ فرد بزرگسال ایالت پنسیلوانیا که داروی خواب مصرف میکردند و مقایسه این افراد با ۲۳ هزار و ۶۰۰ نفر دیگر که بدون قرص خواب زندگی میکردند به نتایج فوق دست یافتند. تحقیق یاد شده حدود دو سال و نیم به طول انجامیده و مجموعه گستردهای از داروهای خواب موجود در بازار را مورد بررسی و آزمایش قرار داده است. تعداد کل مرگومیرهای رخ داده در هر دو گروه تحت آزمایش در این بازه زمانی ناچیز بوده و در کل به هزار نفر هم نرسیده است. با وجود این، پزشکان میگویند که تفاوتی فاحش در میزان مرگومیرها وجود داشته است. احتمال مرگ کسانی که حدود ۱۸ تا ۱۳۲ قرص خواب در سال مصرف میکردند تا حدود ۴.۶ برابر بیشتر از اعضای گروه «کنترل» تحقیق بوده است. حتی کسانی که کمتر از ۱۸ قرص خواب در طول سال مصرف میکردند ۳.۵ برابر بیشتر از بقیه در معرض مرگ ناگهانی قرار داشتهاند. در گزارش یافتههای این پژوهش تصریح شده است ارقام و آمار تقریبی نشان میدهند که در سال ۲۰۱۰ تنها در ایالات متحده آمریکا گروه داروهای موسوم به «هیپنونیک» (همان قرصهای خواب) عامل حدود ۳۲۰ تا ۵۰۷ هزار مورد مرگومیر بودهاند.
محققان تاکید میکنند اگرچه یافتههایشان رابطه معنادار آماری بین میزان مرگومیر و استفاده از داروهای خوابآور را نشان میدهند ولی هنوز موفق نشدهاند دلیلی برای بروز این مساله بیابند. اما همین نتایج کافی است که زنگ خطر را برای طرفداران پرشمار داروهای خوابآور به صدا درآورد. گزارش تیم پزشکی در ادامه میافزاید: «تخمین میزنیم که حدود ۶ تا ۱۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی در سال ۲۰۱۰ از این داروها استفاده کردهاند و درصد این استفاده در بخشهایی از اروپا از این میزان نیز فراتر بوده است.»تحقیقهای پیشین درباره قرصهای خواب ارتباط مصرف این دسته دارویی با تصادفهای خودرویی و زمین خوردنهای خطرناک و مرگبار را آشکار کرده بود. علاوه بر این دو، موارد دیگری از جمله «[سندروم] شب خواری» از قبیل بلعیدن غذا و مسدود شدن مری و همچنین عارضه زخم معده نیز از اثرات سوءمصرف داروهای خوابآور اعلام شده بود.به گفته برخی از متخصصان، بیماریهای قلبی، آلزایمر و اختلالات هورمونی نیز از عوامل دیگری هستند که میتوانند خواب طبیعی را مختل کنند. در مورد مصرف قرصهای خوابآور در کشورمان آماری در دست نیست اما در کشور آمریکا سالانه یکصد میلیون نسخه برای قرصهای خوابآور تجویز میشود که تعداد زیادی از این افراد نیز به مصرف این نوع قرص اعتیاد پیدا میکنند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند قرصهای خوابآور باید بهعنوان آخرین علاج مصرف شود و نباید بیش از چند هفته مورد استفاده قرار گیرد. مصرف این قرصها در روزهای نخست بسیار آسان است اما در هفته دوم به تدریج اعتیادآور خواهد بود. از سوی دیگر قرصهای خوابآور دارای عوارض جانبی از جمله سرگیجه، تورم صورت، سردرد، احساس خواب آلودگی بعد از خوردن غذا و حتی تا روز بعد است. بر این اساس روانشناسان و متخصصان توصیه میکنند افراد برای نجات از بیخوابی برنامه زندگی خود را تغییر دهند. بهعنوان مثال افرادی که دچار بیخوابی هستند باید از خوردن غذاهای سنگین در اواخر شب اجتناب کنند.
خواب آلودگی و خستگی صبح روز بعد از مصرف، عدم هماهنگی عضلات، ضعف، سرگیجه، گیجی، آلرژی، تاری دید، توهم، بیحالی، سردرد، اشکال در گفتار، حافظه و قضاوت، حالت تهوع، استفراغ و سوزش سر دل، ایجاد فراموشی پیش گستر (خاطرات اخیر به یاد نمیمانند)، خشونت طلبی و پرخاشگری، بیخوابی، تحریک پذیری، افسردگی و اختلال در حفظ تعادل از عوارض کوتاه مدت ناشی از مصرف این قرصها است. مصرف این قرصها سبب میشود که فرد در درازمدت دچار اختلالات عصبی و حتی زوال مغزی شود. خواب آلودگی، خواب عمیق و حتی مرگ از عوارض داروهای خوابآور است که در اثر تضعیف مراکز تنظیم حیاتی در مغز در نتیجه مصرف بیش از حد ایجاد میشود.
داروهای خوابآور، داروهایی هستند که با سرکوب سیستم اعصاب مرکزی (CNS) سبب ایجاد آرامش، تمدد اعصاب، کاهش اضطراب و استرس، خواب آلودگی، سرخوشی، کندی تنفس، کاهش حس تعادل، شل شدن عضلات، قضاوت مختل و واکنشهای کند و مردد میشوند. مصرف دُز بالای این دسته از داروها میتواند به از دست رفتن هوشیاری و حتی مرگ بینجامد. مصرف بیش از حد این داروها در فرد وابستگی روانی و جسمانی نیز ایجاد میکند. عموما داروهای خوابآور برای کاهش استرس و اضطراب، درمان بیخوابی، تسکین و کاهش گرفتگی و تنش عضلات، کاهش علایم محرومیت از الکل و مواد مخدر، درمان حملات وحشتزدگی، افزایش اثر بیحسکنندههای موضعی و بیهوشی عمومی، درمان پسیکوز (روان پریشی) و فراموشی پیش گستر قبل از اعمال جراحی تجویز میشوند. استفاده از این داروها پس از یک تا دو هفته ممکن است اثر معکوس بر خواب فرد داشته باشد.براساس این گزارش، از سوی دیگر محققان هشدار دادند مصرف مداوم قرصهای خوابآور میتواند خطر مرگ یا ابتلا به انواع خاصی از سرطانها را حدود پنج برابر افزایش دهد.
به گزارش ساینس دیلی، پژوهشهای انجام شده در Scripps Clinic آمریکا نشاندهنده افزایش 4.6 برابری خطر مرگ و افزایش چشمگیر خطر ابتلا به برخی سرطانها در افراد است که بهطور منظم قرص خوابآور استفاده میکنند.محققان مرکز مطالعات خواب در سان دیهگو میگویند آنچه مطالعات ما نشان داد این است که قرصهای خوابآور برای سلامتی مضر و خطرناکند و با کمک به بروز سرطان، بیماریهای قلبی و سایر بیماریها میتوانند موجب مرگ شوند. این بررسی نخستین مطالعهای است که نشان میدهد هشت مورد از داروهای رایج خوابآور با افزایش خطر مرگومیر و سرطان مرتبط هستند. رایج ترین این داروها که توسط پزشکان تجویز میشود شامل زولپیدم با برند Ambien و تمازپام موسوم به رستوریل هستند. بر این اساس، متخصصان توصیه میکنند که باید از مصرف خودسرانه قرصهای خوابآور جلوگیری کرده و در صورتی که افراد از بیخوابی شبانه رنج میبرند به متخصصان مراجعه کنند تا با شناسایی دلایل بیخوابی داروهای مرتبط تجویز شود.
تنظیم زمان خواب براساس طب سنتی
مریم مقیمی، دستیار تخصصی طب سنتی ایران در این باره گفت: خواب روز بیماریزاست و افراد باید آرام آرام خواب روز را ترک کنند.در طب جدید خواب مورد غفلت قرار میگیرد و پزشک از بیمار درباره نحوه خوابیدن و مدت زمان خواب سوالی نمیکند. به گفته وی خواب معتدل از ۶ تا ۱۰ ساعت است البته برحسب مزاج افراد متفاوت است. خواب نوزادان و کودکان بیشتر از سایر افراد است و یک کودک ۲ ساله به ۱۲ ساعت خواب نیاز دارد و با افزایش سن کمکم میزان خواب کودکان کم میشود.۶ ساعت خواب پیوسته به بدن سود فراوان میرساند و بیشترین ترشح هورمون رشد هنگام خواب صورت میگیرد. براساس دیدگاه طب جدید در خواب هورمون آندروفین و آنکفالین ترشح میشود که منجر به راحتی عضلات در طول روز میشود. مقیمی گفت: خواب سپیده دم به خواب عیلوله، خواب پس از طلوع آفتاب به فیلوله، خواب قبل از ظهر به قیلوله، خواب عصر به حیلوله و خواب بعد از غروب آفتاب به غیلوله معروف است. وی ادامه داد: بهترین زمان خواب از اول شب تا قبل از طلوع آفتاب است که باعث نشاط و سرور میشود.
احتمال افزایش سرطان در افراد شب کار
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی کسانی که در شیفت شب کار میکنند بیشتر در معرض بروز سرطان قرار دارند، سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان بیشتر رخ میدهد. مقیمی اضافه کرد: افرادی که عادت به خواب روز دارند باید کمکم عادت خود را قطع کنند چرا که خواب روز بیماریزاست و باید گفت که هیچ خوابی جای خواب شب را نمیگیرد.
خوابیدن با شکم خالی ممنوع
بهترین زمان خواب زمانی است که غذا از معده عبور کرده باشد که نشانه آن سبکی سر معده است. همچنین، خوابیدن در حال گرسنگی و خالی بودن معده بسیار مضر است چرا که موجب ضعف قوا میشود. وی یادآور شد: افراد سعی کنند در ساعت مشخصی به رختخواب بروند و سر ساعت مشخصی از خواب بیدار شوند چرا که خود موجب سلامتی است.
این 4 ماده غذایی خواب را به هم میزند
برخی از مواد غذایی اگرچه جزو دسته خوراکیهای سالم هستند، اما مصرف آنها در شب هنگام منجر به بروز اختلالاتی در ریتم خواب میشود.به گزارش پایگاه خبری msn، کلم یکی از این خوراکیها است. کلم مقادیر زیادی فیبر نامحلول دارد که مصرف بیش از حد آن فرآیند هضم آن را طولانی میکند و از بروز خواب مطلوب جلوگیری مینماید.سس گوجه فرنگی اگرچه سرشار از ویتامین سی و لیکوپن است اما به علت خاصیت اسیدی که دارد میتواند منجر به سوزش سر دل در طول شب شود.شکلات تیره سرشار از کافئین است و میتواند اثرات تحریککننده و بیخوابی داشته باشد.گوشت قرمز و مصرف بیش از حد آن در شب هنگام میتواند منجر به بروز آپنه خواب شود و کیفیت خواب را در طول شب کاهش دهد.
توصیه بر این است اگر شما در حال مصرف هر نوع دارویی هستید که باعث خوابآلودگی میشود، با پزشک خود برای توقف مصرف آن مشورت کنید. قرار گرفتن در معرض نور یا تاریکی برای ریتم خواب شبانهروزی ضروری است. پس اجازه دهید برای بیدار شدن نور خورشید به اتاقتان بتابد و برای خوابیدن، خود را از هر نوری دور کنید. ایجاد برنامههای خواب و پایبندی به آنها ضروری است.فراموش نکنید خوابیدن در روزهای آخر هفته باعث ایجاد ریتم نامنظم خواب در روزهای کاری میشود.
شما هم قرص خواب میخورید؟
داروهای خوابآور، داروهایی هستند که با سرکوب سیستم اعصاب مرکزی (CNS) سبب ایجاد آرامش، تمدد اعصاب، کاهش اضطراب و استرس، خواب آلودگی، سرخوشی، کندی تنفس، کاهش حس تعادل، شل شدن عضلات، قضاوت مختل و واکنشهای کند و مردد میشوند.
داروهای خوابآور؛ خطرات و عوارض
بر پایه پژوهش جدیدی که توسط یک تیم پزشکی آمریکایی در نشریه «ژورنال بیام جی اوپن» به چاپ رسیده است، مصرف قرصهای خواب که در میان بسیاری از مردم طرفدار دارد، به میزان چهار برابر احتمال بروز مرگ زودرس را تشدید میکنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، مصرفکنندگان دوز بالایی از قرصهای خواب نیز تا ۳۵ درصد نسبت به کسانی که از این داروها استفاده نمیکنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری سرطان قرار دارند. گزارش یافتههای این پژوهشگران دلیلی برای این مساله ذکر نمیکند.پزشکان تحت رهبری دکتر «دنیل کریپک» از مرکز پژوهشهای خواب کلینیک «اسکریپس» در ایالت کالیفرنیا با بررسی سوابق پزشکی بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ فرد بزرگسال ایالت پنسیلوانیا که داروی خواب مصرف میکردند و مقایسه این افراد با ۲۳ هزار و ۶۰۰ نفر دیگر که بدون قرص خواب زندگی میکردند به نتایج فوق دست یافتند. تحقیق یاد شده حدود دو سال و نیم به طول انجامیده و مجموعه گستردهای از داروهای خواب موجود در بازار را مورد بررسی و آزمایش قرار داده است. تعداد کل مرگومیرهای رخ داده در هر دو گروه تحت آزمایش در این بازه زمانی ناچیز بوده و در کل به هزار نفر هم نرسیده است. با وجود این، پزشکان میگویند که تفاوتی فاحش در میزان مرگومیرها وجود داشته است. احتمال مرگ کسانی که حدود ۱۸ تا ۱۳۲ قرص خواب در سال مصرف میکردند تا حدود ۴.۶ برابر بیشتر از اعضای گروه «کنترل» تحقیق بوده است. حتی کسانی که کمتر از ۱۸ قرص خواب در طول سال مصرف میکردند ۳.۵ برابر بیشتر از بقیه در معرض مرگ ناگهانی قرار داشتهاند. در گزارش یافتههای این پژوهش تصریح شده است ارقام و آمار تقریبی نشان میدهند که در سال ۲۰۱۰ تنها در ایالات متحده آمریکا گروه داروهای موسوم به «هیپنونیک» (همان قرصهای خواب) عامل حدود ۳۲۰ تا ۵۰۷ هزار مورد مرگومیر بودهاند.
محققان تاکید میکنند اگرچه یافتههایشان رابطه معنادار آماری بین میزان مرگومیر و استفاده از داروهای خوابآور را نشان میدهند ولی هنوز موفق نشدهاند دلیلی برای بروز این مساله بیابند. اما همین نتایج کافی است که زنگ خطر را برای طرفداران پرشمار داروهای خوابآور به صدا درآورد. گزارش تیم پزشکی در ادامه میافزاید: «تخمین میزنیم که حدود ۶ تا ۱۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی در سال ۲۰۱۰ از این داروها استفاده کردهاند و درصد این استفاده در بخشهایی از اروپا از این میزان نیز فراتر بوده است.»تحقیقهای پیشین درباره قرصهای خواب ارتباط مصرف این دسته دارویی با تصادفهای خودرویی و زمین خوردنهای خطرناک و مرگبار را آشکار کرده بود. علاوه بر این دو، موارد دیگری از جمله «[سندروم] شب خواری» از قبیل بلعیدن غذا و مسدود شدن مری و همچنین عارضه زخم معده نیز از اثرات سوءمصرف داروهای خوابآور اعلام شده بود.به گفته برخی از متخصصان، بیماریهای قلبی، آلزایمر و اختلالات هورمونی نیز از عوامل دیگری هستند که میتوانند خواب طبیعی را مختل کنند. در مورد مصرف قرصهای خوابآور در کشورمان آماری در دست نیست اما در کشور آمریکا سالانه یکصد میلیون نسخه برای قرصهای خوابآور تجویز میشود که تعداد زیادی از این افراد نیز به مصرف این نوع قرص اعتیاد پیدا میکنند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند قرصهای خوابآور باید بهعنوان آخرین علاج مصرف شود و نباید بیش از چند هفته مورد استفاده قرار گیرد. مصرف این قرصها در روزهای نخست بسیار آسان است اما در هفته دوم به تدریج اعتیادآور خواهد بود. از سوی دیگر قرصهای خوابآور دارای عوارض جانبی از جمله سرگیجه، تورم صورت، سردرد، احساس خواب آلودگی بعد از خوردن غذا و حتی تا روز بعد است. بر این اساس روانشناسان و متخصصان توصیه میکنند افراد برای نجات از بیخوابی برنامه زندگی خود را تغییر دهند. بهعنوان مثال افرادی که دچار بیخوابی هستند باید از خوردن غذاهای سنگین در اواخر شب اجتناب کنند.
خواب آلودگی و خستگی صبح روز بعد از مصرف، عدم هماهنگی عضلات، ضعف، سرگیجه، گیجی، آلرژی، تاری دید، توهم، بیحالی، سردرد، اشکال در گفتار، حافظه و قضاوت، حالت تهوع، استفراغ و سوزش سر دل، ایجاد فراموشی پیش گستر (خاطرات اخیر به یاد نمیمانند)، خشونت طلبی و پرخاشگری، بیخوابی، تحریک پذیری، افسردگی و اختلال در حفظ تعادل از عوارض کوتاه مدت ناشی از مصرف این قرصها است. مصرف این قرصها سبب میشود که فرد در درازمدت دچار اختلالات عصبی و حتی زوال مغزی شود. خواب آلودگی، خواب عمیق و حتی مرگ از عوارض داروهای خوابآور است که در اثر تضعیف مراکز تنظیم حیاتی در مغز در نتیجه مصرف بیش از حد ایجاد میشود.
داروهای خوابآور، داروهایی هستند که با سرکوب سیستم اعصاب مرکزی (CNS) سبب ایجاد آرامش، تمدد اعصاب، کاهش اضطراب و استرس، خواب آلودگی، سرخوشی، کندی تنفس، کاهش حس تعادل، شل شدن عضلات، قضاوت مختل و واکنشهای کند و مردد میشوند. مصرف دُز بالای این دسته از داروها میتواند به از دست رفتن هوشیاری و حتی مرگ بینجامد. مصرف بیش از حد این داروها در فرد وابستگی روانی و جسمانی نیز ایجاد میکند. عموما داروهای خوابآور برای کاهش استرس و اضطراب، درمان بیخوابی، تسکین و کاهش گرفتگی و تنش عضلات، کاهش علایم محرومیت از الکل و مواد مخدر، درمان حملات وحشتزدگی، افزایش اثر بیحسکنندههای موضعی و بیهوشی عمومی، درمان پسیکوز (روان پریشی) و فراموشی پیش گستر قبل از اعمال جراحی تجویز میشوند. استفاده از این داروها پس از یک تا دو هفته ممکن است اثر معکوس بر خواب فرد داشته باشد.براساس این گزارش، از سوی دیگر محققان هشدار دادند مصرف مداوم قرصهای خوابآور میتواند خطر مرگ یا ابتلا به انواع خاصی از سرطانها را حدود پنج برابر افزایش دهد.
به گزارش ساینس دیلی، پژوهشهای انجام شده در Scripps Clinic آمریکا نشاندهنده افزایش 4.6 برابری خطر مرگ و افزایش چشمگیر خطر ابتلا به برخی سرطانها در افراد است که بهطور منظم قرص خوابآور استفاده میکنند.محققان مرکز مطالعات خواب در سان دیهگو میگویند آنچه مطالعات ما نشان داد این است که قرصهای خوابآور برای سلامتی مضر و خطرناکند و با کمک به بروز سرطان، بیماریهای قلبی و سایر بیماریها میتوانند موجب مرگ شوند. این بررسی نخستین مطالعهای است که نشان میدهد هشت مورد از داروهای رایج خوابآور با افزایش خطر مرگومیر و سرطان مرتبط هستند. رایج ترین این داروها که توسط پزشکان تجویز میشود شامل زولپیدم با برند Ambien و تمازپام موسوم به رستوریل هستند. بر این اساس، متخصصان توصیه میکنند که باید از مصرف خودسرانه قرصهای خوابآور جلوگیری کرده و در صورتی که افراد از بیخوابی شبانه رنج میبرند به متخصصان مراجعه کنند تا با شناسایی دلایل بیخوابی داروهای مرتبط تجویز شود.
تنظیم زمان خواب براساس طب سنتی
مریم مقیمی، دستیار تخصصی طب سنتی ایران در این باره گفت: خواب روز بیماریزاست و افراد باید آرام آرام خواب روز را ترک کنند.در طب جدید خواب مورد غفلت قرار میگیرد و پزشک از بیمار درباره نحوه خوابیدن و مدت زمان خواب سوالی نمیکند. به گفته وی خواب معتدل از ۶ تا ۱۰ ساعت است البته برحسب مزاج افراد متفاوت است. خواب نوزادان و کودکان بیشتر از سایر افراد است و یک کودک ۲ ساله به ۱۲ ساعت خواب نیاز دارد و با افزایش سن کمکم میزان خواب کودکان کم میشود.۶ ساعت خواب پیوسته به بدن سود فراوان میرساند و بیشترین ترشح هورمون رشد هنگام خواب صورت میگیرد. براساس دیدگاه طب جدید در خواب هورمون آندروفین و آنکفالین ترشح میشود که منجر به راحتی عضلات در طول روز میشود. مقیمی گفت: خواب سپیده دم به خواب عیلوله، خواب پس از طلوع آفتاب به فیلوله، خواب قبل از ظهر به قیلوله، خواب عصر به حیلوله و خواب بعد از غروب آفتاب به غیلوله معروف است. وی ادامه داد: بهترین زمان خواب از اول شب تا قبل از طلوع آفتاب است که باعث نشاط و سرور میشود.
احتمال افزایش سرطان در افراد شب کار
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی کسانی که در شیفت شب کار میکنند بیشتر در معرض بروز سرطان قرار دارند، سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان بیشتر رخ میدهد. مقیمی اضافه کرد: افرادی که عادت به خواب روز دارند باید کمکم عادت خود را قطع کنند چرا که خواب روز بیماریزاست و باید گفت که هیچ خوابی جای خواب شب را نمیگیرد.
خوابیدن با شکم خالی ممنوع
بهترین زمان خواب زمانی است که غذا از معده عبور کرده باشد که نشانه آن سبکی سر معده است. همچنین، خوابیدن در حال گرسنگی و خالی بودن معده بسیار مضر است چرا که موجب ضعف قوا میشود. وی یادآور شد: افراد سعی کنند در ساعت مشخصی به رختخواب بروند و سر ساعت مشخصی از خواب بیدار شوند چرا که خود موجب سلامتی است.
این 4 ماده غذایی خواب را به هم میزند
برخی از مواد غذایی اگرچه جزو دسته خوراکیهای سالم هستند، اما مصرف آنها در شب هنگام منجر به بروز اختلالاتی در ریتم خواب میشود.به گزارش پایگاه خبری msn، کلم یکی از این خوراکیها است. کلم مقادیر زیادی فیبر نامحلول دارد که مصرف بیش از حد آن فرآیند هضم آن را طولانی میکند و از بروز خواب مطلوب جلوگیری مینماید.سس گوجه فرنگی اگرچه سرشار از ویتامین سی و لیکوپن است اما به علت خاصیت اسیدی که دارد میتواند منجر به سوزش سر دل در طول شب شود.شکلات تیره سرشار از کافئین است و میتواند اثرات تحریککننده و بیخوابی داشته باشد.گوشت قرمز و مصرف بیش از حد آن در شب هنگام میتواند منجر به بروز آپنه خواب شود و کیفیت خواب را در طول شب کاهش دهد.
عاطفه چهرهگشا
ارسال نظر