شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • سیاست اروپا پس از اشتون

  • روی سرخ تو که زرد کرد؟

    صدرا بهشتی * در اوایل کارم در حوزه نشر، از بسیاری از مسوولان وزارت ارشاد در رسانه‌ها می‌شنیدم که علاقه مند هستند تا به رونق حوزه نشر و گسترش کتاب‌خوانی کمک کنند و در این راستا سخن از کمک‌هایی به ناشران اعم از خرید کتاب و اعطای کاغذ دولتی به ناشران می‌شد. پیرو همین سخنان از بچه‌های نشر می‌خواستم که پیگیر شوند تا نشر ما هم از این کمک‌ها بی‌بهره نماند. بعد از بار‌ها کاغذ بازی برای گرفتن کاغذ دولتی کار به جایی نرسید در صورتی که خبرها حاکی از این آن بود که بعضی از نشرهای حوزه‌های خاص از این کاغذ بی‌بهره نماندند.
  • کاتانیا؛ شهری در دامنه گدازه‌های اتنا

    سعید انوری‌نژاد از کتابفروشی بیرون آمده بودیم و سبکبار و شاد به مرکز شهر می‌رفتیم. حالا سختی‌های چند روز گذشته را اتفاقی و بدشانسی می‌انگاشتم و توانایی و اعتماد به نفسم را بازیافته بودم. بر سر تقاطعی با تجمع غریب و رفت‌و‌آمد آدم‌ها روبه‌رو شدیم. در سمت راستمان خیابانی بود پر از گاری با سایه‌بان‌هایی سفید، ردیف و به هم چسبیده، طولانی و ادامه یافته در کوچه پس کوچه‌های آن حوالی. کمی تردید کردیم که برویم و سرکی بکشیم یا نه، «شاید جایی دیگر خبرهایی بهتر باشد»؛ بالاخره اما همراه جمعیت روان شدیم.
    شلوغ بود و پر سر و صدا، گاری و میزهای تاشونده کنار هم، روی هر کدام پارچه‌ای انداخته و اجناسشان را چیده بودند، برخی آرام بودند و برخی پرغوغا به آواز، قیمت اجناسشان را می‌‌گفتند: «اوونو اورو» -یک یورو-.
  • قصه‌های دنباله‌دار تخلف بانکی

    مجید حیدری عضو گروه بانک و بیمه از ۸۰ میلیارد تومان گرفته تا سه هزار میلیارد تومان، از «تیمور تاش» گرفته تا «امیر خسروی». تاریخ اختلاس و فساد بانکی در ایران را که ورق می‌زنی، مملو است از اسامی و مبلغ‌های گوناگون که همه از «ضعف سیستم نظارت در نظام بانکی» خبر می‌دهد. در روزهای گذشته باز هم «فساد ۱۲ هزار میلیارد تومانی»، به یکی از خبر‌های مهم روزنامه‌ها و خبرگزاری‌ها تبدیل شد. به گفته رئیس بانک مرکزی، این رقم «حجم سوءاستفاده» نیست و گردش عملیاتی بوده که اتفاق افتاده و رقم ۷۰ میلیارد تومان رقم واقعی است که مورد استفاده سوءاستفاده‌کنندگان قرار گرفته است.
  • تقویت قلب با گیاهان و ادویه‌ها

    کارشناسان تغذیه طی تحقیقات خود مخلوطی از ادویه، دارچین و سیر را بررسی کردند. نتایج بررسی‌ها نشان داد که دارچین به‌طور موثر کلسترول خون را در مبتلایان به دیابت کاهش می‌دهد اما روی افراد سالم تاثیری ندارد. ادویه و گیاهان غنی از آنتی‌اکسیدان است که تراکم تری‌گلیسیرید و لیپیدهای خون را کاهش می‌دهد. پس از مصرف غذای سرشار از چربی، میزان تری‌گلیسیرید افزایش می‌یابد که می‌تواند خطر بیماری قلبی را در پی داشته باشد. اگر مخلوطی از انواع ادویه سرشار از آنتی‌اکسیدان به غذا افزوده شود، میزان تری‌گلیسیرید تا ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.
  • تقاضای سودجویانه در بازار ویلاهای فروشی

    حساسیت‌ها، اقدامات و محدودیت‌های اخیر شورای عالی شهرسازی و معماری درخصوص کنترل و جلوگیری از ساخت‌و‌سازهای بی‌ضابطه و غیر‌قانونی در پایتخت و به‌تبع آن در کل کشور، هم‌اکنون رفتار دلالان بازار زمین و ویلا در مناطق شمالی را نیز تحت تاثیر قرار داده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در شرایطی که طی یک سال اخیر، شورای عالی شهرسازی و معماری و وزارت راه و شهرسازی نسبت به شیوع ساخت‌و‌سازهای غیرقانونی و تغییر کاربری‌های غیر‌مجاز، در مناطق مختلف کشور به ویژه در تهران و اطراف پایتخت و همچنین در شهرها و روستاهای شمال کشور، واکنش نشان داده و هم‌اکنون پیگیر ضوابطی برای پایان دادن به این ساخت و سازهای غیر قانونی هستند، دلالان زمین و ویلا در مناطق شمالی کشور، رفتار تازه‌ای را در بازاریابی برای برخی از انواع ویلاهای سلامت آغاز کرده‌اند.
  • مزایا و معایب نمایشگر‌های غول‌پیکر

    تصمیم‌گرفته‌اید تلویزیون جدیدی با صفحه نمایش بزرگ خریداری کنید. اما برند‌های مختلف به همراه محصولات گوناگونشان باعث سردرگمی شما شده‌اند؟ اگر در این شرایط قرار گرفته‌اید بد نیست به راه‌های جایگزین برای صفحه‌های نمایشگر غول‌پیکر فکر کنید. مثلا استفاده از پروژکتورها می‌تواند بهترین گزینه و جایگزین برای افرادی باشد که به‌دنبال صفحه نمایش بزرگ هستند. در حال حاضر با بالا رفتن کیفیت نمایش پروژکتورها، این دستگاه‌ها که روزگاری استفاده از آنها بسیار محدود و تنها به بهانه برگزاری یک کنفرانس بود، مورد توجه قرار گرفته است.
  • اگر پژو بازگردد...

    شرکت فرانسوی پژو رسما به ایران بازمی‌گردد، این خبر در کنفرانس بین‌المللی صنعت خودرو ازسوی دو شرکت ایران‌خودرو و پژو در حالی تایید شد که مقامات دو شرکت هم‌اکنون در حال رایزنی برای تاسیس یک شرکت با حضور هر دو گروه خودروسازی هستند. هر چند برخی از کارشناسان و دست‌اندرکاران صنعت خودرو ایده تشکیل شرکت را به شرکت رنوپارس در ایران تشبیه می‌کنند اما آنچه مشخص است تاسیس شرکت مورد نظر ایران‌خودرو و پژو برخلاف رنو پارس ۵۰-۵۰ خواهد بود ضمن اینکه طرف فرانسوی در این شرکت متعهد به سرمایه‌گذاری در ایران شده است.
  • این پنج عادت را کنار بگذارید تا موفق شوید

    مترجم:میثاق شمشیری بعضی از عادت‌های بد بر روند کاری شما تاثیر دارد. شاید اصلا حواستان به آن نباشد، ولی چه بدانید و چه ندانید آن عادت‌ها کار خود را می‌کنند. قبل از هر چیز باید ببینید که کدام یک از این عادات برای کار شما مضر هستند. بعد اینکه چگونه آنها را ترک کنید و مهارت‌های خوب را جایگزین آنها کنید. یادتان باشد! هیچ‌یک از ما کامل نیستیم. همه اشتباه می‌کنند. فقط کسانی متمایز می‌شوند که اشتباه‌شان را تکرار نکنند. خیلی از اشخاص، دائما کارهای اشتباه می‌کنند. ولی مشکل وقتی اساسی‌تر از قبل می‌شود که حتی ندانیم کجای کارمان ایراد دارد.
  • کاهش یارانه نان در بودجه

    دولت در شرایطی مجوز افزایش قیمت نان را صادر کرده است که در سال جاری، هفت‌هزار میلیارد تومان یارانه به‌عنوان مابه‌التفاوت قیمت گندم خریداری شده از کشاورزان پرداخت می‌کند و ۴ هزار میلیارد تومان نیز به حساب مردم به‌عنوان یارانه نقدی نان می‌ریزد؛ اما برخی منتقدان سیاست‌های دولت معتقدند دولت باید یارانه نقدی نان را افزایش دهد. در لایحه بودجه ۹۴ نیز یارانه نقدی نان ۲۳۰۰میلیارد تومان پیش‌بینی شده که نسبت به ۳۸۰۰میلیارد تومان سال جاری با کاهش ۴۰درصدی همراه است. .
  • چطور در گفت‌وگوهای پولی دعوا نکنیم

    تا مدت‌ها زن و مرد فقط به هم لبخند می‌زنند و در حق هم فداکاری می‌کنند و حتی از هم می‌پرسند: «خدای من ما چرا اصلا هیچ مشکلی با هم نداریم؟» اما چند وقت که می‌گذرد کم‌کم بهانه‌گیری‌ها و کام‌تلخی‌های جای آن لبخندهای گشاده را می‌گیرند؛ یکی از این کام‌تلخی‌ها مربوط به مساله مالی است. از آنجا که آدم‌ها معمولا قبل از ازدواج در یک حالت خلسه به سر می‌برند و بدون اینکه حساب جیب و درآمد ماهانه و خرج ومخارج بالای زندگی را داشته‌ باشند، زندگی زناشویی را آغاز می‌کنند، طبیعی است که بعد از مدتی سر پرداخت یک قبض ماهانه یا خرید سوپر با هم به اختلاف برسند.
  • نانی که در تنور رسانه‌ها سوخت!

    افشین داورپناه انسان شناس چندی پیش مطلع شدم که وزارت راه و شهرسازی در حال راه‌اندازی یک «خبرگزاری» است! راه‌اندازی بخشی به‌عنوان خبرگزاری توسط وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی البته امری مسبوق به سابقه است. پیش از این در سال‌های گذشته، در وزارت نفت نیز خبرگزاری مستقلی با عنوان خبرگزاری «شانا» راه‌اندازی شد. همچنین سازمان ملی جوانان سابق خبرگزاری «برنا» را راه‌اندازی کرد که اینک زیرمجموعه وزارت ورزش و جوانان است. خبرگزاری‌هایی مثل «شبستان» (از زیرمجموعه‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و خبرگزاری «پانا» (که مرتبط با وزارت آموزش و پرورش است) را نیز باید در این مجموعه گنجاند.
  • در روی همان پاشنه می‌چرخد

    احمد تهوری کارشناس نشر در اصل چهل و چهارم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به روشنی تصریح شده نظام اقتصادی کشور بر سه پایه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی استوار شده است و حتی تاکید شده که بخش خصوصی به نوعی مکمل فعالیت‌های اقتصادی بخش دولتی و تعاونی است. دولت‌هایی که در سال‌های مختلف بعد از انقلاب و به‌خصوص پس از پایان جنگ تحمیلی تصدی امور اجرایی کشور را برعهده گرفتند هرکدام نگاه متفاوتی به این نقشه راه ترسیم شده در قانون اساسی داشتند، هرچند همگی آنها متفق‌القول بودند که باید به نحوی از انحا این بخش از قانون اساسی - اصل ۴۴ - را فعال کرد و در تصدیگری امور، دست بخش خصوصی را بازگذاشت اما در حوزه نشر قضیه به شکل دیگری تاکنون رقم خورده است.
  • آیا یارانه‌های کتاب به دست مخاطب می‌رسد؟!

    حسن همایون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سه بخش، سیاست‌گذاری، نظارت و حمایت در حوزه‌های فرهنگی و هنری فعالیت‌ها و برنامه‌هایش را دنبال می‌کند. حوزه کتاب و نشر هم از این موضوع مستثنا نیست. ما در این گزارش مروری بر برنامه‌ها، سیاست‌ها و اهداف حمایتی ارشاد در حوزه کتاب و نشر خواهیم داشت. عمده ماموریت‌های وزارت ارشاد در حوزه کتاب و نشر را معاونت فرهنگی این نهاد دولتی اجرا می‌کند. سیاست‌های حمایتی دولت از آغازین روز‌های تشکیل جمهوری اسلامی تاکنون از موضوع‌های مورد بحث و اهتمام فعالان حوزه نشر کتاب در ایران بوده است.
  • خارش، نتیجه مکانیسم پیچیده عصبى- سلولى

    بدتر از درد چیزی به خاطرتان مى‌رسد؟ خارش! حسی که گاه غیرقابل تحمل مى‌شود. بسیاری از پزشکان نیز هنوز نمى‌دانند چطور مى‌توان احساس خارش را وقتى تبدیل به حالت آزار‌دهنده و مزمن مى‌شود، درمان کرد. وقتى که هیچ دارویى خارش را درمان نمى‌کند!
    از چندی پیش توجه پژوهشگران رشته‌هاى پزشکی و نورولوژى به این نکته جلب شده است، اینکه احساس خارش نتیجه واکنش فیزیولوژیک بسیار پیچیده‌ای است که به‌راحتى نمى‌توان آن را تحت کنترل درآورد.
    علل مختلفی مى‌توانند سبب بروز خارش مزمن شوند. حالتى که فرد تمام مدت و بى‌وقفه احساس خارش مى‌کند.
  • چرا فرزندان مسوولیت خود را انجام نمی‌دهند؟

    فرزندان بعد از تولد و در دوره کودکی در وابستگی کامل به سر می‌برند و فقط دستِ گیرنده دارند. پدر و مادر از این دهندگی و کمک به فرزند احساس خوبی دارند. ولی اگر این دهندگی ادامه یابد، روند طبیعی رشد کودکان درست طی نمی‌شود و آنان به وابستگی عادت می‌کنند، در صورتی که فرزندان باید به تدریج از وابستگی کامل به سوی استقلال پیش بروند. بنابراین وظیفه پدر و مادر است که کمک کنند تا فرزندشان این مراحل را به درستی بگذارنند. مراقبت‌هایی که برای نوزاد یا کودک چند ماهه لازم است نه‌تنها برای بچه یکساله، دو ساله، پنج ساله و ده ساله لازم نیست، بلکه می‌توانند مخرب هم باشد.
  • ۷ معجزه رازیانه

    رازیانه گیاهی با رایحه‌ای شیرین است که برای بهبود سلامتی فواید بسیاری دارد. سایت «هلث لاین» در یک مطلب تازه به برخی از فواید این گیاه برای سلامتی اشاره کرده است که شامل موارد زیر می‌شود: ۱. افزایش شیر در مادران شیرده: در مطالعه‌ای که سال ۲۰۰۸ انجام گرفت، مشخص شد رازیانه حاوی نوع خفیف استروژن است. این هورمون تولید شیر را افزایش می‌دهد که همین خاصیت رازیانه در زنان شیرده نیز مشاهده شده است.
    ۲. درمان گریه‌های بی‌وقفه نوزادان: «کولیک» یا قولنج در نوزاد مشکلی است که باعث می‌شود گریه‌های بی‌وقفه او برای چند ساعت به طول انجامد.
  • اکران - ۲۰ آذر ۹۳

  • فرصت دیگر پیش‌روی خریداران مسکن

    فرید قدیری دبیر گروه مسکن شواهد و اعداد و ارقام به ثبت رسیده در بازار مسکن نشان می‌دهد یک فرصت دیگر در آستانه فصل زمستان پیش‌روی متقاضیان خرید مسکن قرار گرفته است تا این گروه - تقاضای مصرفی- بتواند باز هم با بهره‌برداری از شیب کاهشی قیمت‌ها، ولو اندک و خیلی ناچیز، خرید خود را ارزان‌تر از ماه‌های قبل از بازار انجام دهد. همه‌ساله یک ماه مانده به شروع فصل زمستان، فصل خرید زمین و ملک کلنگی در بازار ساخت‌وساز شروع می‌شود. بسازوبفروش‌ها امسال برای خرید زمین، مهم‌ترین ابزاری که سال‌های قبل، به نسبت در اختیار داشتند را ندارند.
  • فرشته‌ها با هم می‌آیند

    فیلم‌های سینمایی به فاصله کمی بعد از اکران در سینماها به شبکه نمایش خانگی می‌آیند تا چرخه اقتصادی سینما کمی بهبود پیدا کند. هرچند مشکلات زیادی در این شبکه وجود دارد و امکان تحقق اهداف عوامل تولید یک فیلم شکل نمی‌گیرد. با این حال شبکه نمایش خانگی فرصت خوبی برای سینمای ایران به حساب می‌آید و همان مقدار تاثیرگذاری‌اش هم در این شرایط قابل توجه است. در روزهای اخیر فیلم سینمایی «فرشته‌ها با هم می‌آیند» محصول حوزه هنری هم به شبکه نمایش خانگی پیوست. این فیلم ساخته حامد محمدی است و داستان زوجی را به تصویر می‌کشد که صاحب سه قلو می‌شوند و ماجراهایی برای آنها اتفاق می‌افتد.
  • شکنندگی قیمت نوسازها

    با وجود آنکه وضعیت رکودی در بازار مسکن مانند سریال‌های دنباله‌دار همچنان ادامه دارد، اما در آستانه فصل زمستان، قیمت آپارتمان‌های نوساز از کاهشی معنادار برخوردار شده است. به عبارتی مطابق یک سنت مرسوم در بازار ساخت‌وساز که بساز و بفروش‌ها از آن تبعیت می‌کنند، از اواسط آذرماه فصل خرید زمین و ملک کلنگی در تهران آغاز می‌شود و امسال این شروع فصل خرید، موجب شکنندگی بیشتر در قیمت آپارتمان‌های نوساز به دلیل تامین نقدینگی برای خرید زمین شده است. .
  • نگرانی ازروند کاهشی تولید خودرو

    روند کاهشی تولید خودرو در آبان ماه نیز ادامه پیدا کرد. هر چند تولید در هشت ماه سال جاری نسبت به پارسال از رشد ۶۴ درصدی برخوردار شده است، اما از شهریورماه امسال تولید خودرو روند کاهشی پیدا کرده این در شرایطی است که افت تولید تا آبان ماه تداوم یافته است. طبق آمارهای ارائه شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در آبان امسال ۹۶ هزار و ۶۴۸ دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد که نسبت به مهر ماه با افت ۶هزار و ۵۹۰ دستگاهی روبه‌رو بوده است. میزان تولید سواری در آبان ماه نیز به ۸۲ هزار و ۵۰۵ دستگاه رسید که در مقایسه با مهر ماه ۵ هزار و ۱۶۱ دستگاه کاهش داشته است.
  • بانوی چالش و تحول

    حسین موسوی مهم‌ترین پرسشی که هم‌اینک مطرح شده، این است که آیا با تغییر نفرات اعضای اتحادیه اروپا، رویه قاره سبز در مسائل اقتصادی و سیاسی تغییر خواهد کرد یا اینکه این نفرات همین سیاست‌های جاری را دنبال خواهند کرد. اتحادیه اروپا با دو مشکل روبه‌رو است، ابتدا بحران اقتصادی فراگیر در قاره سبز، دومین آن نیز، نبود یک دید منسجم برای رفع مشکلات اقتصادی. بر این موارد باید نتیجه انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا را افزود. در انتخاباتی که در سال جاری میلادی برگزار شد، اقلیتی قوی از مخالفان سیاست‌های اتحادیه اروپا به پارلمان آن راه یافتند.
  • مثنوی در موسیقی دستگاهی ایران

    حاتم عسگری یکی از ردیف‌دان‌های برجسته و مدرس متبحر موسیقی ایران است که بسیاری از هنرمندان سرشناس شاگردی‌اش را کرده‌اند. این هنرمند که متولد سال ۱۳۱۲ است به‌تازگی آلبومی را با عنوان «مثنوی در موسیقی دستگاهی ایران» توسط انتشارات ماهور منتشر کرده است. این مجموعه شامل چهارده مثنوی به روایت این هنرمند پیشکسوت است و هیچ‌یک از قطعات هم دوبار تکرار نشده اند. نوازنده  همراه هم تا حد امکان سعی کرده است فقط تتمه  آوازها را در کوتاه ترین زمان ممکن اجرا کند تا پیوستگی کلام برای شنوندگان بیشتر نمایان شود.
  • تراژدی

    هفته گذشته فیلم «تراژدی» به کارگردانی آزیتا موگویی روی پرده آمد و به خاطر حضور جمعی از بازیگران محبوب سینمای ایران توانست به فروش خوبی هم برسد. این فیلم اولین ساخته کارگردان است که فعلا در ۱۸ سینما روی پرده رفته و قرار است به تعداد سالن‌هایش اضافه شود. داستان این فیلم درباره مردی به نام قاسم است که برای جبران غرور از دست رفته‌اش تصمیم عجیبی می‌گیرد، حبیب نگران، زینب مردد و موسی سرگردان و پژمان بی‌خبر از همه است، اما اتفاق عجیبی در پیش است وماجرا به سمتی پیش می‌رود که مخاطب را درگیر فیلم می‌کند.
  • همایش جهانی اربعین

    امسال بزرگ‌ترین راهپیمایی جهان در شرایطی آغاز شد که سیل خروشان عاشقان حسینی در مسیر کربلا با موج سفرهای ایرانیان در مرزهای مختلف زمینی برای حضور در مراسم اربعین همراه بود. البته این استقبال گسترده و بی‌سابقه با مشکلات بسیاری همراه شد و در بسیاری از مرزها هجوم مردم باعث کندی کارها و معطلی چندین ساعته و حتی چند روزه آنها شد. سرگردانی مردم در مسائلی مانند تهیه ویزا یا لزوم پرداخت یا عدم‌پرداخت عوارض خروج از کشور این مشکلات را بیشتر کرد. .
  • سیاست‌گذاری و اقناع افکار عمومی

    سیاست‌گذاران نه فقط باید قادر باشند سیاست‌های درست را در زمان مناسبی به اجرا رسانند، بلکه باید قادر باشند افکار عمومی را نیز به واسطه سیاست‌های خود اقناع کنند. اکنون موضوع شهرت سیاست‌گذار در سیاست‌های کلان اقتصادی از اهمیت شایان توجهی برخوردار شده است. بر این مبنا نه فقط سیاست‌گذاران باید از اعتبار لازم برای پذیرش سیاست‌های خود برخوردار باشند، بلکه باید بتوانند پذیرش قاطبه ملت را برای اجرای برنامه‌های خود کسب کنند.
    معمولا اجرای اصلاحات اقتصادی همچون یک عمل جراحی است که قبل از اجرای آن باید بیمار را نسبت به ضرورت انجام عمل جراحی، پیامدهای آن در صورت موفقیت یا شکست هنگام جراحی و همچنین عواقب سوء ناشی از تداوم روند فعلی را به‌طور کامل روشن کرد.
  • گرانی نان و تکالیف برنامه پنجم

    غزاله طایفه دبیر گروه بازرگانی پس از حدود ۳۰ ماه، دولت سرانجام تغییرات قیمت انواع نان را در دستور کار قرار داد تا به تکلیف خود مطابق قانون برنامه عمل کند؛ براساس ماده ۱۱۰ قانون برنامه پنجم توسعه باید تا پایان سال ۹۴ تکلیف قیمت‌گذاری و تک‌نرخی کردن قیمت گندم، نان و آرد روشن شود، البته از مدت‌ها قبل زمزمه افزایش قیمت نان مطرح بود، زمزمه‌ای که در روز دهم آذر ماه تحقق پیدا کرد و دولت مجوز افزایش ۳۰ درصدی قیمت را اعلام کرد. افزایش قیمت نان در راستای بهبود کیفیت نان و رقابتی شدن این صنعت از یکسو و اصلاح ساختار تولید و مصرف در زنجیره گندم، آرد و نان از سوی دیگر در دستور کار قرار گرفته و مسوولان وعده داده‌اند تا اهداف تعیین شده تا پایان قانون پنجم محقق شود.
  • کینکاس بوربا

    عبدالله کوثری یکی از مترجمان کاربلد ایران است که آثارش همواره مورد توجه علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. این مترجم اخیرا رمانی را باعنوان «کینکاس بوربا» نوشته «ماشادو دِ آسیس» ترجمه کرده و در دسترس علاقه‌مندان قرار داده است. «خواکیم ماریا دِ ماشادو دِ آسیس» یکی از بزرگ‌ترین رمان‌نویسان آمریکای لاتین در قرن نوزدهم است و مهم‌ترین داستان‌های او متونی پیچیده و بسیار اصیل است که با هوشیاری تمام چنان طراحی شده که راه بر تفسیرهای گوناگون باز می‌کند.
    «کینکاس بوربا» در این رمان فیلسوف پیر و بیمار ثروتمندی است که از قضا هیچ خویشاوندی ندارد و تنها دلخوشی او علاقه غیرعادی و شگفتی است که به سگی دارد که متعلق به خود اوست.
  • اخبار موازی در غیاب اطلاع رسانی شفاف

    صدیقه ببران عضو هیات علمی در هم تنیدگی ارتباطات با زندگی دنیای امروز به حدی رسیده است که به یقین زندگی را نمی‌توان بدون رسانه‌ها و تکنولوژی‌های اطلاع‌رسانی تصور کرد. این موضوع در سطوح مختلف قابل بررسی است؛ از تکنولوژی‌های اطلاع‌رسانی فردی گرفته تا رسانه‌های جمعی که از قضا بسیار مطبوع طبع مخاطبان است، همگی حالا به یکی از نیازهای مهم بشر تبدیل شده‌اند. در سوی دیگر اما، این فرستندگان پیام هستند که چگونگی بهره‌گیری از این کانال‌ها را در اولویت خود قرار می‌دهند تا بتوانند اولا گستره وسیعی از مخاطبان را در اختیار گیرند، ثانیا بیش از رقیبان، مخاطبان را در فرآیند اطلاع‌رسانی، قانع سازند.
  • تاثیر کنشگران فرهنگی هم پایه سرمایه مالی است

    احمد مرتضایی‌فرحسن مدیر نشر گمان راه افتادن نشر یا هر کار فرهنگی دیگری، اگر با نیتِ درست و شناخت راه پیش‌رو صورت بگیرد، به دو سرمایه اساسی نیاز دارد: یکی سرمایه‌ مالی و دیگری سرمایه‌ فرهنگی. سرمایه‌ مادی باید به حدِ برنامه و طرحی که ریخته‌ایم مهیا شود و سرمایه‌ فرهنگی نیز خودش را در جهت‌گیری و تداوم و تشخص آن کارها نشان خواهد داد. در هرکدام از این حوزه‌های سرمایه‌ای، اگر خودکفایی و استقلال وجود نداشته باشد، آن کار تداوم، تمایز و تاثیر نخواهد داشت.
    این در تمهید و ریختنِ طرح و پیِکار است، حمایت‌های فرهنگی می‌تواند وجود داشته باشد و چیزی نیست که خاص این مملکت باشد، در فرانسه هم مالرو بودجه گزافی را خرج این کار کرد.
  • همه چیز آنجاست

    مجموعه تلویزیونی «همه چیز آنجاست» به کارگردانی «شهرام شاه‌حسینی» در این شب‌ها روی آنتن شبکه سه می‌رود. داستان این سریال درباره کارگاه تولیدی خانواده محسن است که به علت ورود کالاهای خارجی به تعطیلی کشانده می‌شود و مهدی پسر بزرگ محسن درگیر و دار مشکلات به وجود آمده، به بسیاری از رازهای خانواده پی می‌برد و. . . . بخشی از داستان با قصه خانواده محسن پیش می‌رود و در ادامه داستانک‌ها و قصه‌های فرعی متعددی در دل قصه اصلی به وجود می‌آیند. امین زندگانی، محمد عمرانی، الهام حمیدی، حسین مهری، حدیث میرامینی، مهرانه مهین ترابی، سام درخشانی و ….
  • دولت یازدهم، روی گسل دولت دهم

    اشکان خواجه نوری کارشناس‌ارشد رسانه و تبلیغات هنگامی که زلزله‌ای در اقتصاد کشور در حال رخ دادن بود، محمود احمدی‌نژاد در مورد قطعی بودن زلزله در پایتخت، نگرانی دولت در مورد جان مردم و انتقال پایتخت هشدار می‌داد. محمود احمدی‌نژاد در هر چه تبحر نداشت، درارتباط با مردم و برخورد با افکار عمومی از توانایی ویژه‌ای برخوردار بود. او مخاطب خود را که عامه مردم و طبقات کمتر بهره‌مند جامعه بودند، خوب می‌شناخت. این چنین بود که در توضیح پیشرفت‌های علمی، شکافتن اتم به سطح کاردستی دانش‌آموزی تنزل می‌کرد و محبوبیت جهانی رئیس‌جمهوری وقت ایران در شناختن فرد مذکور با نام کوچک آن هم توسط یک کودک در نیویورک خلاصه می‌شد و البته مشکلات جدی در برنامه‌ریزی و بودجه کشور، با این عنوان که جای دلار و ریال اشتباه شده و غلط تایپی بوده است، کوچک شمرده و توجیه می‌شد.
  • چهار تفاوت صندوق زمین و ساختمان

    شهریورماه امسال دولتمردان یازدهم شیوه نوین تامین مالی را در بخش مسکن برای تقویت بخش تقاضا آغاز کردند که به مدد آن خریداران با کمترین آورده معادل هزار تومان امکان خرید یک چهارهزارم مترمربع واحد مسکونی را پیدا می‌کنند. صندوق‌های زمین و ساختمان به عنوان یکی از روش‌های تامین مالی برای ساخت پروژه‌های ساختمانی مشخص تاسیس می‌شوند و اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند در مدت زمانی که برای پذیره‌نویسی این صندوق‌ها اعلام می‌شود، نسبت به خرید سهم اقدام کنند. این سهام مانند هر سهام دیگری، از طریق بازار بورس قابل مبادله و خرید و فروش است.
  • عهد ما شکستنی نیست

    مراسم روز دانشجوی امسال کمی متفاوت با سال‌های قبل بود. شاید از آن جهت که تازه چند روزی از رای اعتماد نمایندگان به پنجمین وزیر پیشنهادی علوم می‌گذشت و روحانی در حالی با همراهی فرهادی رئیس این وزارتخانه به میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی رفت که بار دیگر تاکید کرد وزیر علوم جدید ادامه‌دهنده راه و مسیر عزیزان پیشین خود در دولت یازدهم خواهد بود. رئیس‌جمهور گفت فرهادی همان راهی را ادامه می‌دهد که بنا بود میلی منفرد آن را ادامه دهد و نگذاشتند؛ بنا بود دکتر‌توفیقی ادامه دهد و نگذاشتند؛ دکتر فرجی دانا آمد و این راه را بر عهده گرفت اما ادامه راه برای وی ممکن نشد و همان راه را دکتر نجفی ادامه داد؛ همان راهی که قرار بود دکتر نیلی احمدآبادی و دکتر دانش آشتیانی ادامه دهند.
  • نمی توانم نفس بکشم

    زمانی‌که یک دادگاه عالی آمریکا حکم به تبرئه افسر پلیسی که «اریک گارنر» شهروند ۴۳ ساله سیاهپوست آمریکایی را خفه کرده بود، می داد شاید هرگز گمان نمی‌کرد که موج تازه‌ای از تظاهرات ضدنژادپرستی را در شهرهای مختلف آمریکا رقم بزند. معترضان در شهرهای نیویورک، کالیفرنیا و شیکاگو، در اعتراض به نژادپرستی و برخوردهای خشن نیروهای پلیس به خیابان‌ها آمدند. اریک گارنر دچار بیماری تنفسی بود و در لحظات آخر در حال بازداشت می‌گفت: «نمی‌توانم نفس بکشم. ».
  • رازغیبت«تاکسی» در بارندگی

    نورا حسینی انتظار برای یافتن تاکسی در تهران به یک عادت همیشگی تبدیل شده است و غروب‌های پاییزی خبری از این خودرو‌های زرد و سبز نیست. کافی است نم بارانی بزند و ترافیک خیابان‌ها بیش از همیشه شود. آن زمان است که بیشتر تاکسی‌های گردشی، تبدیل می‌شوند به تاکسی‌های دربستی و هر لحظه نیز بر حجم مسافران منتظر افزوده می‌شود. با وجود مسافران سرگردانی که تا نیمه خیابان را اشغال کرده‌اند. تنها کلیدواژه‌ای که می‌تواند تاکسی ها را متوقف کند کلمه «دربست» است.
    برخی رانندگان تاکسی هم نرخ خودشان را در ساعت‌های پرمسافر می‌گیرند.
  • تهران ۷ صبح

    مجتبی سرانجام پور تهران ۶ صبح -کلیشه ای ترین سوالی که در همه عمرم شنیده ام و جوابش را نیافتم: صبح خود را چگونه آغاز کرده اید؟ مگرچند راه وجود دارد برای مردم عادی که صبح خود را شروع کنند،که لباس بپوشند صبحانه ای بخورند و راهی شوند. شاید امروز اتوبوس خلوت تر باشد و بتوانند سوارش شوند و خود را به انقلاب برسانند تا نگاهشان از روبرویی که به آن خیره شده اند جدا شود .
    تهران ۷صبح - انقلاب که دیگر غوغاست خطی ها به صف شده اند و منتظر مسافران دربستی هستند،بهترین وسیله مترو است، از پله هایش پایین می‌روند کارت می زنند و خود را به قطار می رسانند،جای عجیبی است همه جور آدم در مترو می بینی کارمند،دانشجو،سرباز،بچه ،بزرگ،مریض،خواب، بیدار و دستفروشانی که از اول صبح آدامس هزار تومانی می فروشند.
  • همراهی اشتون با موگرینی

    حالا که مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ برای هفت ماه دیگر تمدید شده است، اتحادیه اروپا اعلام کرده از این پس موگرینی به‌عنوان سکاندار جدید در نشست‌های هسته‌ای وزرای کشورهای مذاکره‌کننده حضور خواهد یافت. اما تجربه اشتون در ماراتن هسته‌ای موجب شده تا موگرینی وی را به‌عنوان مشاور ویژه در تسهیل مذاکرات انتخاب کند. به این ترتیب بارونس انگلیسی که نخستین بار اواخر فروردین ۹۱ به جمع مذاکره‌کنندگان پیوست، تا حصول نتیجه نهایی در قطار مذاکرات می‌ماند. .
  • نان، عشق و...

    علی ضیائی زمانی بود که می‌خواستیم همه چیز را ترجمه کنیم یا حداقل برایش معادلی فارسی پیدا کنیم. آن قدر این فضا غالب بود که روی ما نوجوانان هم تاثیرگذاشته بوده و هرجا کلمه یا عبارتی می‌دیدیم که احساس می‌کردیم فرنگی است کلی وقت صرف پیدا کردن معادلی فارسی برای آن می‌کردیم. شاید شما هم یادتان باشد آن میان برنامه‌های «فارسی را پاس بداریم. » فرهنگستان ادب و هنرفارسی (پارسی) متولی آن بود و هست. کلی لغت اختراع و اکتشاف شد و بسیاری از آنها رایج شد و بسیاری دیگر نقل محافل دوستان، اقوام وآشنایان! حتی برای بعضی هم چند واژه جایگزین کشف شد.
  • نغمات کهن در موسیقی ما جا دارند؟

    یاسمین نمکچیان ارسلان پالیزبان آهنگساز و نوازنده تحصیلکرده‌ای است که در یکی از معتبرترین دانشگاه‌های کشور در رشته مهندسی تحصیل کرده است و در کنار آن موسیقی را هم به عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان زندگی‌اش ادامه داده است. او نزد استاد برجسته‌ای همچون داریوش صفوت تکنیک‌های موسیقی را آموزش دیده و اگرچه سال های زیادی از فعالیتش در این عرصه موسیقی می‌گذرد، اما نخستین آلبومش را با عنوان «آوای وصل» چندی پیش روانه بازار کرده است. آلبومی که حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و به‌عنوان اثر اول یک آهنگساز کار قابل تاملی به شمار می آید.
  • ناخدای اروپا

    پنج سال به سرعت گذشت. گویی همین دیروز بود که رهبران اتحادیه اروپا از «فرآیند انتصاب» عبور کردند؛ فرآیندی که کاترین اشتون- عضو مجلس اعیان بریتانیا و کمیسر اخیرا منصوب شده تجارت اروپا- را به‌عنوان اولین نماینده ارشد برای امور خارجی و سیاست امنیتی اعلام می‌کرد؛ به نوعی وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا که یک بحران ارزیِ جدی و دو تهاجم از سوی روسیه علیه اوکراین برای جانشین او به یادگار مانده است. با گذشت زمان و سرعت حوادث، مخاطرات بسیار بیشتر شده است. با وجود این، اتحادیه اروپا همچنان به انتخاب رهبرانش ادامه می‌دهد چنانکه گویی بهشت این قارهِ پست مدرن از جنوب (به دلیل فروپاشی جهان عرب) و از شرق (به دلیل تهاجم روسیه)در محاصره نیست.
  • کشف فساد ۱۲هزار میلیاردی

    ابعاد فساد بزرگ مالی ۳ هزار میلیارد تومانی در دولت قبل به قدری گسترده بود که دولتمردان روحانی تصمیم گرفتند برای جلوگیری از تشویش اذهان عمومی، راز فساد ۱۲ هزار میلیارد تومانی شبکه بانکی را این بار بیش از ۲ سال در سینه نگاه دارند تا به وقتش برای مردم بازگو کنند. فسادی که بنا به گفته وزیر اقتصاد، از سال ۸۵ تا اوایل سال ۹۱ روی داده و در اواخر ۶ ماه نخست سال ۹۲، کشف شده و پس از در جریان قرار گرفتن مراجع قضائی و به دلیل حفظ منافع بانک، دیر اعلام شده است. .
  • کنسرت - ۲۰ آذر ۹۳

  • دغدغه‌های بانوی دیپلمات

    فدریکا موگرینی سیاستمدار ایتالیایی از حزب دموکراتیک ایتالیا است. او از فوریه سال ۲۰۱۴ وزیر امور خارجه ایتالیا و در ۳۰ اوت ۲۰۱۴ به‌عنوان نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی جانشین کاترین اشتون شد. او به‌عنوان نماینده عالی اتحادیه اروپا دیدگاه‌های خاصی راجع به برخی مسائل مهم جهانی دارد که باعث اما و اگرهایی راجع به او و دیدگاه‌هایش شده است. با این حال، او در شرایطی ریاست اتحادیه اروپا را در دست می‌گیرد که جهان با بحران‌هایی روبه‌روست: بحران داعش، بحران دیپلماسی در اوکراین، مذاکرات TTIP (شراکت در سرمایه‌گذاری و تجارت فرا آتلانتیکی۱)، بحران‌های تمام‌نشدنی خاورمیانه، روابط اتحادیه اروپا با ناتو، هند، چین، آمریکای لاتین و مشارکت کاهش یافته استراتژیک با روسیه.
  • صفر تا صد معامله خودروهای کارکرده

    در شرایطی که فاصله قیمت خودروهای داخلی با قدرت خرید بخشی از مشتریان، آنها را از خرید خودرو صفر محروم کرده است، این روزها بازار خودروهای کارکرده بیش از گذشته با رونق همراه شده است، اما خرید خودرو، خصوصا یک خودرو کارکرده با نکات و ظرایفی همراه است که چنانچه فرد خریدار به آن توجه نکند ممکن است با مشکلاتی همراه شود. بر این اساس یک کارشناس فروش خودرو نکاتی را برای خرید یک خودرو کارکرده پیشنهاد می‌کند که توجه به آنها می‌تواند خریدی مطمئن‌تر را تضمین کند. داوود اسماعیلی کنار گذاشتن بودجه مناسب برای خرید، چگونگی انتخاب خودرو، توجه به نکات فنی، نحوه سند زدن و همچنین زمان و نحوه استفاده از خودرو پس از خرید را از نکات مورد توجه درخرید خودرو دست دوم می داند.
  • مختصات بودجه ۹۴

    فروغ کریمی عضو گروه خبر دومین لایحه بودجه دولت حسن روحانی که نقشه راه اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۴ است، در موعد مقرر قانونی، روز یکشنبه ۱۶ آذر ۹۳ از سوی حسن روحانی رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد. بر این اساس، سقف کل بودجه ۹۴ از سوی دولت ۸۳۷ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است، البته برای سال آینده سقف بودجه عمومی ۲۶۷ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده است. در لایحه بودجه سال آینده، درآمدهای مالیاتی و سایر درآمدهای غیرنفتی نسبت به سال ۹۳ به ترتیب از رشدی معادل ۲۳ و ۱۱ درصدی برخوردار هستند و همچنین دولت در لایحه بودجه سال آینده نرخ مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد را پیشنهاد داده است.
  • خرید سربازی در ۹۴؟

    با وجود آنکه ۱۳ سال از توقف طرح فروش خدمت سربازی گذشته است؛ اما حالا دولت در لایحه بودجه سال ۹۴ برای مشمولان با غیبت بالای ۱۰ سال پیشنهاد خرید سربازی داده است. هرچند که هنوز همه چیز در حد یک پیشنهاد است و تا تصویب آن از سوی نمایندگان مجلس و تبدیل شدن به قانون راه درازی باقی مانده، اما این پیشنهاد می‌تواند برای بسیاری از سربازان فراری که حالا چند سالی است وارد چرخه پرفراز و نشیب زندگی شده‌اند، خبر بسیار خوشی باشد. .
  • روضه نوح

    «نوح، پسر هجده ساله لیلاو یونس، ساعت ده ونیم صبح روز بیست وهفتم مهرماه ۱۳۶۶، به همراه سی ودو سرباز وظیفه، عازم جبهه است. سربازهای وظیفه و بدرقه‌کنندگان، همه‌شان می‌دانند اتوبوس آبکش شده قرار است سرنشینانش را یکراست ببرد جبهه غرب. سال‌ها است توی شهر چو افتاده است که امریه هر کسی را برای جبهه غرب صادر کنند، فاتحه‌اش ناجور خوانده شده. » سطرهای بالا آغاز یک رمان است. رمانی که می‌تواند مخاطب را در لابه‌لای سطرهایش گم کند و لذت متن را به شکل قابل‌توجهی به اجرا دربیاورد. رمان «روضه نوح» نوشته حسن محمودی یکی از کتاب‌های قابل تامل بازار کتاب در ماه‌های اخیر بوده است.
  • مشکلات بی‌پایان سرمایه‌گذاری در کار نشر کتاب

    علی باقری مدیر نشر نگیما مشکلات نشر کتاب‌های عمومی و ادبیات اعم از شعر، داستان، رمان، نقدوبررسی و. . . در دو رویه قابل بررسی است. نخست مساله‌ تولید و توزیع کتاب است. وهله نخست تولید عبارت ا‌ست از: تالیف و تولید فکری. آماده‌سازی اولیه، مانند: حذف موارد مساله دار، ویرایش و. . . و در نهایت تهیه یک نسخه از اثر برای ارائه به ارشاد برای اخذ مجوز که مرحله اخذ مجوز خود حکایت‌ها دارد. دراین مرحله است که بیشتر مخاطبان را از دست می‌دهیم مرحله تولید کتاب به تیراژ منظور و اخذ اعلام وصول برای توزیع و فروش کتاب.
  • نفت ۴۳ دلاری در ۲۰۱۵ ؟

    پیش‌بینی کاهش قیمت نفت تا به آنجا رسیده که یک تحلیلگر نفتی می‌گوید در صورت ادامه عرضه نفت به شکل کنونی، قیمت نفت در سه ماه دوم ۲۰۱۵، به زیر ۴۳ دلار سقوط خواهد کرد. این در حالی است که با پیش‌بینی ادامه عرضه بیش از حد، قیمت نفت در بازارهای جهانی روز دوشنبه به ۶۷ تا۷۵ دلار در هر بشکه رسید. روحانی اخیرا با هشدار نسبت به توطئه نفتی کشورهای منطقه گفت بودجه ۹۴ بدون کسری خواهد بود. از این رو قیمت نفت در لایحه، بشکه‌ای ۷۲ دلار در نظر گرفته شد. .
  • از رویای ناپلئون تـا واقعـیت یک رویا

    از قدیم اروپایی‌ها به دنبال یک سیستم واحد بودند. یک سیستمی که در عین تکثر، متضمن وحدت اقتصادی اروپا باشد. برای رسیدن به این رویا راهی دراز طی شد تا اینکه طرح اروپای واحد از وادی رویا به وادی حقیقت پانهاد. پیش از قرن نوزدهم برنامه‌های بلندپروازانه و انقلابی ناپلئون برای تشکیل اتحادیه اروپا به شکست انجامید، زیرا تمامی این طرح‌ها بر بهره‌گیری از زور و اهرم نظامی تکیه و تاکید داشت. ناپلئون تلاش کرد با استفاده از اهرم نظامی، اروپای متحد را تشکیل دهد که این دیدگاه وی بیش از پیش احساسات ملی‌گرایانه در منطقه را تشدید کرد.
  • یونکر و بریتانیا؛ دیو و دلبر

    پارلمان اروپا با انتخاب ژان‌ کلود یونکر، نخست وزیر سابق لوکزامبورگ به ریاست کمیسیون اروپا نشان داد که همچنان در نظر دارد سیاست محافظه‌کارانه خود را در قاره سبز ادامه دهد. یونکر که از پاییز امسال و بعد از پایان کار«خوزه مانوئل باروسو» کار خود را به‌عنوان رئیس کمیسیون اروپا آغاز کرده است، جزو سیاستمدارانی است که گفته می‌شود به آلمان نزدیک است و همچنان وفادار به سیاست‌های جاری این اتحادیه خواهد ماند. سیاست‌هایی که گفته می‌شود بیشتر حاصل اعمال نفوذ آلمان و صدراعظم این کشور است که همچنان مانند تک گلی است که در خزان اقتصادی اروپا خود را با مرارت حفظ کرده است.
  • در ایران ناشر خصوصی نداریم

    فواد شمس یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که معمولا دست‌اندرکاران حوزه چاپ و نشر کتاب با آن مواجه هستند، مساله اقتصادی است؛ به‌نحوی‌که حتی این معضل اقتصادی تا جایی پیش رفته که نفس صنعت نشر ایران را گرفته است. مهدی فیروزان که سال‌ها تجربه اداره شهر کتاب را داشته و به قول معروف خاک کتاب را خورده بر این اعتقاد است که ناشران خصوصی در ایران روی لبه تیغ گام بر می‌دارند و هر لحظه احتمال ورشکسته شد‌نشان وجود دارد. از نظر او یکی از مشکلات عمده ناشران دیر فروش رفتن کتاب‌های‌شان است. یک ناشر وقتی که کتابی را روانه بازار می‌کند، یعنی پس از چاپ کتاب باید چند سالی را صبر کند تا کتاب به فروش برسد تا شاید سرمایه‌اش برگردد.
  • دو دلقک و نصفی

    جلال تهرانی کارگردان خوش‌فکری است که آثارش همواره با استقبال و واکنش‌های متفاوتی روبه‌رو می‌شود. تازه‌ترین اثر این کارگردان با عنوان «دو دلقک و نصفی» روی صحنه رفته است. این نمایش به همراه جمعی از اعضای مکتب تهران در حال اجرا است و تمامی بازیگران و عوامل آن از شاگردان کلاس‌های بازیگری، کارگردانی و نمایشنامه‌نویسی جلال تهرانی در همایش‌های مکتب تهران هستند. زنگ افتتاح این نمایش هفته گذشته توسط مسعود کیمیایی به صدا درآمد و کارگردان سینمای ایران در آن مراسم در سخنانی کوتاه و انتقادی، از شیوع بیماری سرطان و بی‌توجهی به آن ابراز تاسف کرد.
  • آلبوم‌ها - ۲۰ آذر ۹۳

  • نوسان دلار در بازار

    پس از تمدید مذاکرات هسته‌ای که هیجاناتی را به بازار ارز تزریق کرد قیمت دلار که دوباره در آرامش نسبی بود، روز یکشنبه همزمان با ارائه لایحه بودجه به مجلس و افزایش تحرکات سفته بازان، افزایش قیمت یافت و تا ۳۴۰۰ تومان بالا رفت. اما این هیجان ارزی روز دوشنبه فروکش نکرد و دلار با قیمت ۳۴۴۰ تومان مبادله شد. برخی فعالان بازار، افزایش ۲۰۰ تومانی قیمت دلار در بودجه، افزایش تقاضای مسافرتی و نیز ایجاد نگرانی از جانب عرضه دلار را عامل افزایش قیمت می‌دانند. .
  • بودجه ۹۴ با هدف کنترل تورم

    لایحه پیشنهادی بودجه سال ۹۴ امسال هم مانند سال گذشته به موقع تحویل مجلس شد تا نمایندگان فرصت کافی برای بررسی دقیق‌تر دومین سند یکساله کشور در دولت روحانی داشته باشند. لایحه‌ای که با هدف کنترل تورم و در وضعیت انقباضی تدوین شده تا نشان دهد که با وجود کاهش شدید درآمدهای نفتی، دولت تدبیر و امید با اتخاذ راهکارهایی برای جبران کاهش قیمت نفت، زیر بار کسری بودجه نخواهد رفت. رئیس‌جمهور زمانی‌ که بودجه را تحویل نمایندگان می‌داد گفت اگر بارها گفته‌ام ما اولویت خود را در عرصه اقتصادی، کاهش تورم عنوان کردیم چراکه اعتقاد داریم در شرایط بی‌ثباتی اقتصادی سرمایه‌گذاری شکل نمی‌گیرد و فعالیت اقتصادی توسعه نمی‌یابد، بنابراین کاهش تورم شرط لازم خروج از رکود و ایجاد رونق است.
  • یک تفریح ارزان به نام ورزش

    ورزش کردن یکی از عادت‌های ثابت زندگی ما نیست؛ منظور از ما همین خودمان است، ما «ایرانی‌ها». در واقع بهتر است بگوییم از بچگی به ما یاد ندادند که باید ساعاتی در هفته را به ورزش کردن اختصاص دهیم، نه در مدرسه و نه حتی در خانه. آن خانواده‌هایی که به فرزندان‌شان چنین آموزشی را داده‌اند یا می‌دهند، استثنا هستند. در اینجا روی صحبت با کسانی است که این کار را نکرده‌اند و بنابراین هم خودشان هم فرزندان‌شان تمایل زیادی به «ورزش نکردن» دارند. البته اگر از بعضی از کسانی که جزو این دسته قرار می‌گیرند، بپرسید چرا ورزش نمی‌کنند بهانه‌های زیادی را مسلسل‌وار برایتان فهرست می‌کنند؛ بهانه‌‌هایی مثل ترافیک و آلودگی هوا که البته اگر بهانه‌ تهرانی‌ها باشد، چندان بیراه هم نمی‌گویند، یا کمبود وقت و مشغله زیاد و در نهایت مساله مالی.
  • گالری گردی - ۲۰ آذر ۹۳

  • اجرا - ۲۰ آذر ۹۳

  • کره‌شمالی و سومالی فاسدترین ساختارهای اداری را دارند

    نگار حسینی رشوه‌گیری و دیگر مظاهر فساد اداری ماجرایی مسبوق به سابقه است. به نظر می‌رسد در کشورهایی که نظارت کمتری بر دولت در آنها وجود دارد این فساد بیشتر مشاهده می‌شود کما اینکه کشور کره شمالی به‌عنوان کشوری دیکتاتوری با مرزهاD بسته و کمترین میزان کنترل حکومت از سوی رسانه‌ها، احزاب و نهادها به همراه سومالی یکی از دو کشوری است که بیشترین فساد اداری در ساختار آن دیده می‌شود. در مقابل در کشور دانمارک کمترین میزان فساد اداری و رشوه‌خواری قابل رویت است. سازمان شفافیت بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود، شاخص «ادراک فساد» برای ۱۷۵ کشور جهان را بررسی کرده است.
  • چک لیست مهم برای ارزیابی رزومه

    ترجمه:سیدمحمدجواد رجالی کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی رزومه در غربالگری اول فقط در ۱۵ ثانیه مرور می‌شود. اگر فردی از شما خواست رزومه او را مطالعه کنید و شما نیز خواستید به او کمک کنید یا خواستید بدانید رزومه شما با او برابری می‌کند، اطمینان حاصل کنید که می‌توانید به سوالات زیر پاسخ آری بدهید. اولین تاثیر
    آیا رزومه بکر به نظر می‌رسد یا نوشته شده از روی یک الگو است؟
    آیا رزومه با در نظر گرفتن قسمت‌های مختلف و فضاهای خالی مناسب شما را تشویق به خواندن می‌کند؟
    آیا طراحی رزومه حرفه‌ای به نظر می‌رسد یا یک تایپ ساده است؟
    آیا شایستگی‌های فرد به خوبی بیان شده‌اند و خواننده با سرعت به ارزش او پی می‌برد؟
    آیا طول رزومه و ظاهر آن با شغل و موضوع کار هماهنگی دارد؟
    ظاهر
    آیا رزومه از نظر دیداری دارای جذابیت هست؟
    آیا فونت رزومه با سطح شغلی و صنعت مورد فعالیت همخوانی دارد؟
    آیا از نشانه‌گذاری‌های مناسب برای هدایت چشم خواننده به نکات مهم استفاده شده است؟
    آیا همخوانی مناسبی بین متن و قسمت‌های سفید صفحه وجود دارد؟
    آیا حاشیه‌گذاری وجود دارد؟
    آیا نشانه‌گذاری‌هایی مثل فاصله‌ها و سایز فونت در همه متن یکسان رعایت شده است؟
    اگر رزومه بیشتر از یک صفحه است، آیا صفحه بعدی دارای سرتیتر است؟
    بخش‌های رزومه
    آیا همه بخش‌های رزومه تیتر خورده‌اند؟
    آیا بخش‌های رزومه به منظور نشان دادن شایستگی‌های فرد دارای ترتیب مناسبی هستند؟
    آیا سابقه شغلی فرد دارای توالی تاریخی هست؟ (شغل‌های اخیر ابتدا ذکر می‌شوند)
    اهداف شغلی
    آیا اهداف شغلی در سرتیتر، اهداف یا خلاصه شایستگی‌ها ذکر شده است؟
    آیا رزومه برای رسیدن به اهداف شغلی نوشته شده است یا یک رزومه کلی است؟
    اگر رزومه برای تغییر شغل است، آیا اهداف فعلی به خوبی بیان شده‌اند و این نکته که تجربه گذشته چگونه می‌تواند در دستیابی به اهداف فعلی کمک کند؟
    فضیلت‌ها و شایستگی‌ها
    آیا رزومه دارای لیستی از شایستگی‌های شغلی است؟
    آیا این شایستگی‌ها با اعداد، درصد یا مبلغ ریالی کمیتی شده‌اند؟
    آیا شایستگی‌ها با فعل‌های استوار و متنوع بیان شده‌اند؟
    آیا شایستگی‌ها از مسوولیت‌ها تفکیک شده‌اند؟
    ارتباط
    آیا اطلاعات ارائه شده با نیازهای استخدامی همخوانی دارد؟
    آیا متن رزومه با اهداف شغلی مرتبط است؟
    آیا اطلاعات اضافی مانند جوایز در حالی که سایر اطلاعات مانند سن و جنس و ملیت به دلیل نامربوطی حذف شده‌اند؛ ذکر شده‌اند؟
    سبک نوشتاری
    آیا از به کار بردن ضمیرهای اول شخص مفرد مانند من خودداری شده است؟
    آیا متن دارای روند منطقی است و درک آن آسان است؟
    آیا رزومه در حد امکان کامل و بدون اشتباهات تایپی و دستور زبان تنظیم شده است؟
    منبع:Monster.
  • بازداشت سیاسی

    انگار زندان رفتن برای فوتبالی‌ها مثل آب خوردن شده است. در یک ماه گذشته، مدیرعامل پرسپولیس دومین فرد فوتبالی است که به اوین رفته است. علی پروین در این باره گفته حرمت‌ها از بین رفته و هر روز برای ملاقات باید به زندان اوین برویم. گفته شده بازداشت سیاسی دلیل امنیتی نداشته و به‌ خاطر یکسری قراردادهایی است که دو سال پیش از مدیریت وی امضا شده بود. معاون وزیر ورزش در این باره تاکید کرده که این مشکلات اقتصادی هیچ بعید نیست گریبان مدیرعامل آبی پوشان را هم بگیرد. .
  • کویتی‌پور

    غلام کویتی‌پور خواننده‌ای است که صدایش خاطرات روزهای جنگ را تداعی می‌کند. در روزگاری که موسیقی جایگاه چندانی در رسانه ملی نداشت و کشور با مشکلات دوران پرفراز و نشیب جنگ دست و پنجه نرم می‌کرد صدای این خواننده التیامی بود برای زخم‌ها. کویتی‌پور آدم بی‌حاشیه‌ای است و ترجیح می‌دهد زندگی‌اش را در آرامش بگذراند اما همین آدم کم‌حاشیه هم گاهی درگیر مشکلات متعدد جامعه می‌شود. قرار بود این خواننده در روزهای ۱۳ و ۱۴ آذرماه در سالن همایش‌های برج میلاد کنسرتش را برگزار کند اما این برنامه به دلایل نامعلومی لغو شد.
  • از رانت خبری نبود

    حسن همایون دستگاه وزارت ارشاد اسلامی یکی از وظایفش را حمایت از فعالیت‌های فرهنگی - هنری تعریف کرده است. از این‌رو در سی و اندی سال بعد انقلاب این نهاد، به انحای مختلف سعی در اجرای سیاست‌های حمایتی داشته است. از ارائه کاغذ یارانه‌ای تا برگزاری نمایشگاه کتاب تهران و. . . در دوره مدیریت محسن پرویز بر معاونت فرهنگی ارشاد بساط پر از فساد کاغذ یارانه‌ای برچیده شد. با این مقام پیشین فرهنگی به‌عنوان فردی مطلع که تصمیم‌ها و سیاست‌هایی را در حوزه حمایتی نشر انجام داده است، مصاحبه کردیم تا درباره یارانه، سوبسید یا رانت در دوره مدیریتش در ارشاد توضیح دهد.
  • لحاف سرطان روی شهر

    شاید همزمانی مرگ چند هنرمند و ورزشکار به دلیل سرطان تنها تلنگری بود تا وجدان جامعه و مسوولان را نسبت به این بیماری بیدار کند. بیماری که حالا کمپین‌هایی علیه آن تشکیل شده و حتی هنرمندان را وادار به صحبت درباره آن می‌کند. زمانی‌که مسعود کیمیایی برای افتتاح نمایشی به تماشاخانه ایرانشهر رفت، ترجیح داد تا از سرطان بگوید. بیماری که به گفته وی مثل لحاف روی شهر افتاده و به جان همه صدمه زده است. کیمیایی از مسوولان خواست این لحاف را از روی شهر جمع کنند. .
  • پوشش‌های ممنوعه زمستانی

    همزمان با نزدیکی به شروع فصل سرما، پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی هم مصادیق بدپوششی را در فصل زمستان ۹۳ اعلام کرد. به گفته ناجا، کلاه حجاب کاملی برای بانوان محسوب نمی‌شود و با استفاده کنندگان مانتوهای کوتاه، تنگ و منقوش به تصاویر نامانوس با فرهنگ ایرانی و ساپورت های بدن نما و منقش به طرح‌های مبتذل برخورد خواهد شد. برخورد با نحوه پوشیدن لباس زمستانی به سال ۸۶ یعنی زمانی‌که سردار رادان پوشیدن چکمه را نشانه تبرج و خودنمایی دانست، برمی گردد. .
  • زنان هم می‌توانند امنیت مالی داشته باشند

    همه ما می‌دانیم که زنان از بسیاری جهات تفاوت‌های زیادی با مردان دارند اما آیا این درست است که بگوییم وقتی پای برنامه‌ریزی مالی و اقتصادی به میان می‌آید، این تفاوت‌ها پررنگ‌تر می‌شود؟ بله؛ می‌توان گفت که در این مورد به خصوص خانم‌ها با مشکلات بیشتری نسبت به آقایان مواجه می‌شوند. یکی از دلایل اصلی این تفاوت عمده درآمد پایین‌تر خانم‌های شاغل نسبت به آقایان شاغل است؛ البته که در این مورد استثنا هم وجود دارد اما به‌طور کلی می‌توان گفت کسب درآمد بیشتر برای آقایان بسیار آسان‌تر است تا برای خانم‌ها. همه ما خواهان امنیت مالی هستیم اما بعضا شاید با مشکلاتی مواجه شویم که بر توانایی‌مان برای رسیدن به آن تاثیر بگذارد.
  • خطر آسپیرین برای زنان جوان

    پزشکان در یک مطالعه جدید هشدار دادند که زنان جوان و سالم از مصرف مداوم دوز پایین آسپیرین پرهیز کنند. پزشکان هشدار دادند زنان جوان سالمی که مرتب دوز پایین آسپرین مصرف می‌کنند، بیش از فواید آن در معرض آسیب‌های ناشی از مصرف این دارو هستند. زنان جوانی که مرتب آسپرین مصرف می‌کنند با خطرات بیشتری نسبت به زنان میانسال روبه‌رو می‌شوند. در واقع مصرف آسپرین در سنین بالاتر برای زنان نه تنها خطرات کمتری دارد، بلکه می‌تواند مفیدتر نیز باشد. بنابر یافته‌های این مطالعه مصرف آسپرین در زنان بالای ۶۵ سال فواید درمانی بیشتری نسبت به زنان جوان دارد.
  • عکس خبری - ۲۰ آذر ۹۳

  • کدام کارآفرینان درسال ۲۰۱۴ تاثیر گذار بودند؟

    مترجم: مریم رضایی تکنولوژی‌های متحول‌کننده، رکوردهای استثنایی عرضه در بورس و رسوایی‌های شرکت‌های معروف دنیا، اتفاقات دنیای کسب‌وکار در سال ۲۰۱۴ بود. برخی استارت‌آپ‌ها توانستند خود را بالا بکشند و برخی دیگر زمین خوردند. به همین ترتیب، کارآفرینان نیز از صفر به صد رسیدند و برعکس. در اینجا به چند تن از رهبران کسب‌وکار که در سال ۲۰۱۴ بیشترین تیترها را به خود اختصاص داده و زمینه‌ساز موفقیت در سال آینده بودند، می‌پردازیم.


    ماری بارا
    pic۱

    تاریخ ماری بارا را به‌عنوان اولین مدیر عامل زن یک شرکت بزرگ خودروسازی، ثبت خواهد کرد.
  • بازار ملک تا اسفنـدماه چگونه رقم می‌خورد؟

    توافقی که سوم آذرماه در جریان مذاکرات هسته‌ای در وین برای ادامه نشست‌های مشترک ایران و ۱+۵ حاصل شد، اگر چه واکنش بازارهای «زود اثرپذیر» را به همراه داشت اما بررسی‌های کارشناسان اقتصاد مسکن نشان می‌دهد این رخداد سیاسی به‌گونه‌ای متفاوت، بر بازار ملک تاثیر می‌گذارد. دیپلمات‌ها در آخرین دور از مذاکرات، توافق کردند روند مذاکره مشترک، تا دو مقطع زمانی به ترتیب اسفند امسال و تیر سال آینده، ادامه پیدا کند. این توافق که در سومین روز از ماه جاری حاصل شد، باعث می‌شود بازار معاملات مسکن برای حداقل سه ماه آینده، کماکان از تحرکات مخرب سوداگران در امان بماند.
  • همه چیز درباره ارتقای سخت‌افزاری یک لپ‌تاپ

    لپ‌تاپ‌ها این روزها به جزئی جدا نشدنی از زندگی روزمره اغلب ما تبدیل شده‌اند که در واقع ما را در انجام اغلب کارهای روزانه کمک می‌کنند. ارتقای سخت‌افزاری لپ‌تاپ‌ها اما به آسانی کامپیوترهای رومیزی نیست و حتی ارتقای قطعات لپ‌تاپ‌های جدید سخت‌تر هم شده است. با این حال باز هم ممکن است بخواهید لپ‌تاپ خودتان را با رم بیشتر یا یک هارد SSD به‌روز کنید. بسیاری از لپ‌تاپ‌ها به راحتی قابل ‌ارتقا هستند. با این حال این کار نیاز به آگاهی از پیش‌ نیازهایی دارد که می‌توانید در اینجا با آنها آشنا شوید. به طور کلی اما بهتر است سخت‌افزار مورد نیاز خودتان در لپ‌تاپ را همان ابتدا در نظر بگیرید سپس مدل مطابق با آن را بخرید تا در آینده برای پیدا‌ کردن نسخه‌ مورد نظر خود وقت و هزینه‌ بیشتر تلف نکنید.
  • هنر و تجربه - ۲۰ آذر ۹۳

  • معضل شهرهای خالی در چین

    در روزهای گذشته گزارش‌های جدیدی درباره وضعیت اقتصادی و شاخص‌های بازار چین منتشر شده که توجه جهان را به ابعاد جدیدی از این اقتصاد بزرگ و حیرت‌آور جلب کرده است. این گزارش‌های جدید نشان می‌دهد اوضاع مانند سال‌های گذشته در چین به خوبی پیش نمی‌رود. اقتصاد عظیم چین هم کند شده و هم مسیرهایی را به اشتباه رفته‌است. یکی از مهم‌ترین گزارش‌ها به سرمایه‌گذاری ۷ تریلیون دلاری در صنعت ساخت‌وساز و مسکن چین در سال‌های اخیر مربوط می‌شود که براساس تحقیقات خود دولت چین، این سرمایه‌گذاری به هدر رفته و به نتیجه نرسیده است.
  • تبعات اقتصادی و اجتماعی افسردگی را دست کم نگیرید

    شادی آذری بسیاری از ما فردی را می‌شناسیم که از افسردگی رنج می‌برد. اما تداوم این بیماری در بسیاری از نقاط جهان که همراه با بروز مشکلات ذهنی است و در سایر نقاط جهان هم رو به افزایش است، به این معنا است که ابعاد این مشکل و تاثیراتش معمولا خیلی آشکار نیست. در شرایطی که جهان با جنگ و بیماری‌های همه گیر از جمله ابولا دست و پنجه نرم می‌کند، نرخ بالای افسردگی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد اما همچنان اثرات خود را بر محیط‌های کاری و بودجه‌های بهداشت و درمان دولت‌های سرتاسر جهان تحمیل می‌کند.
    سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که حدود ۳۵۰ میلیون نفر در سرتاسر جهان از افسردگی رنج می‌برند.
بیشتر