شماره روزنامه ۶۱۵۹
|

آخر هفته

  • قیام روستایی‌ها - ۲۷ آبان ۹۵

    فرید زکریا: ترامپ نقشه سیاسی آمریکا را به مدد حمایت ساکنان جوامع روستایی تغییر داد تفسیر زبان بدن اوباما و ترامپ در نخستین ملاقات سناریوهای پیش‌روی برجام در گفت‌وگو با آصفی
  • آیا ترامپ برجام را لغو می‌کند؟

    احسان ابطحی

    دبیر گروه خبر

    پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده، مهم‌ترین پرسشی که برای ایرانیان و حتی مقامات سیاسی اروپا و آمریکا مطرح شده‌ این است که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا با «برجام» یا همان «توافق هسته‌ای» چه خواهد کرد؟ اگرچه ترامپ به‌عنوان «نامزد» حزب جمهوری‌خواه، در جریان مبارزات انتخاباتی «به ظاهر» با برجام مخالفت می‌کرد، اما مرور همان مواضع هم نشان می‌دهد که ترامپ موضع پایدار و منسجمی در قبال برجام اتخاذ نکرده‌ و از همان مواضع هم موضوعی که رنگ «مخالفت» با برجام داشته باشد، استنباط نمی‌شود.

  • عکس خبری - ۲۷ آبان ۹۵

  • آزادی افشاگر املاک نجومی

    بنا بر اعلام دادستان تهران با تکمیل تحقیقات پرونده، یاشار سلطانی، مدیر مسوول سایت معماری نیوز با تبدیل قرار تامین آزاد شد. وی دو ماه پیش به دلیل انتشار اسنادی از تخلفات شهرداری تهران درخصوص واگذاری برخی املاک با شرایط ویژه و تخفیف‌های کلان به برخی افراد (که به پرونده املاک نجومی معروف شد) بازداشت شده بود. پیش از این تعدادی از اعضای شورای شهر، برخی روزنامه‌نگاران و تعدادی از تشکل‌های دانشجویی نیز با امضای نامه‌هایی جداگانه به رئیس قوه قضائیه، خواستار آزادی یاشار سلطانی شده بودند.

    .
  • احتمال اجماع اصولگرایان؟

    در فاصله ۶ ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران، از اردوگاه اصولگرایان که هنوز کاندیدای مشخصی در رقابت با روحانی ندارند، اخبار متفاوتی به گوش می‌رسد. از طرفی یک سایت خبری از قول یک منبع نزدیک به سعید جلیلی ادعا کرده که او قصد دارد در انتخابات ‌سال ۹۶ کاندیدا شود. درهمین حال باهنر گفته لاریجانی قصد نامزدی ندارد اما احتمالا از نامزد مورد اجماع اصولگرایان حمایت می‌کند. برخی شنیده‌ها هم از کاندیداتوری محمد باقر قالیباف در صورت اجماع مجموعه اصولگرایی بر نامزدی وی حکایت می‌کنند.

    .
  • نفس تهران دوباره گرفت

    عبور شاخص آلودگی هوای تهران ازعدد ۱۵۰ یک بار دیگر جان‌ها را به لب آورد و نفس تنگی ریه‌های تهران موجب شد تا کمیته اضطرار آلودگی هوا تصمیم بگیرد تمام مدارس ابتدایی را به مدت ۳ روز از دوشنبه تعطیل کند. آلودگی هوای تهران در حالی به شرایط ناسالم برای عموم مردم رسیده که هر ساله با شروع پاییز و سرد شدن هوا، پدیده وارونگی موجب افزایش غلظت ذرات سمی در هوا و ایجاد وضعیت قرمز می‌شود. این در حالی است که برخی طرح‌های کارشناسی کاهش آلودگی هوا همچنان مسکوت مانده است.

    .
  • رئیس‌جمهور الکترال‌ها!

    حتی در زمان شمارش اولیه آرای انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم کمتر کسی فکر می‌کرد که پیروز نتایج این دوره تاجر ۷۰ ساله نیویورکی باشد که همه نظرسنجی‌ها تا پیش از آن اقبالی به پیروزی وی نداشتند. اما در نهایت واقعیت روی دیگری از خود نشان داد و دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری‌خواه که بسیاری هم حزبی‌هایش از حمایت او دست برداشته بودند، سکان‌دار کاخ سفید شد. میلیاردر جنجالی توانست با کسب ۲۸۹ رای الکترال و ۵/ ۴۷ درصد آرای مردمی نام چهل و پنجمین رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا را برای خود ثبت کند. هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات ترامپ که خود را برای عنوان اولین رئیس‌جمهور زن تاریخ آمریکا آماده کرده بود با ۲۱۸ رای الکترال و ۶/ ۴۷ درصد آرای مردمی شکست در انتخابات را پذیرفت.

  • ضامن خارجی بابک زنجانی؟

    وکیل مدافع بابک زنجانی (متهم میلیاردر نفتی) می‌گوید که یک بانک دولتی خارجی اعلام کرده که «در صورت تبدیل قرار بازداشت زنجانی به قرار وثیقه، مبلغ وثیقه را پرداخت می‌کند» اما سخنگوی دستگاه قضا گفته که بانک خارجی ضامن زنجانی نشده و چنانچه آنها پول نقد داشتند بدهی خود را پرداخت می‌کردند. وکیل زنجانی مدعی است که شرکای خارجی وی رسما به مرجع قضائی در این خصوص نامه داد‌ه‌اند، ولی افاقه نکرده است. بابک زنجانی اخیرا از زنگنه وزیر نفت به دلیل نشر اکاذیب شکایت کرده است.

    .
  • عذرخواهی ناجا

    انتشار فراگیر فیلمی کوتاه در فضای مجازی درباره برخورد خشن پلیس راهور ناجا با راننده‌ای در پمپ بنزین و واکنش کاربران به این فیلم خیلی زود نیروی انتظامی را بر آن داشت تا درباره آنچه اتفاق افتاده توضیح بدهد و درعین حال عذرخواهی کند. در این فیلم افسران پلیس به راننده‌ای که متهم به شرب خمر است و احتمالا به فرمان ایست پلیس توجهی نداشته است، حمله کرده و به شدت او را کتک می‌زنند. سخنگوی ناجا پس از انتشار این فیلم از اعمال تنبیهات انضباطی و تنزیل درجه در مورد هر سه مامور پلیس خبر داد.

    .
  • مذاکرات تسلیحاتی

    در گرماگرم پیروزی ترامپ در آمریکا، مقامات ایرانی هم پذیرای دو میهمان ویژه روس و چینی بودند. از یک‌سو رئیس شورای فدراسیون روسیه به‌عنوان سومین مقام بلندپایه در حاکمیت این کشور به ایران آمد و از سوی دیگر وزیر دفاع چین هم در سفری به تهران، توافق‌نامه‌ای نظامی به امضا رساند. برخی خبرگزاری‌ها نوشتند که روسیه و ایران مشغول مذاکره درباره امضای قرارداد نظامی ۱۰ میلیارد دلاری هستند. در حاشیه تحولات سریع جهانی به نظرمی رسد این دیدارها خبری مهم برای غربی‌ها و کشورهای عربی منطقه باشد.

    .
  • جلسه اضطراری اروپایی

    اگرچه سرفصل‌های سیاست خارجی دولت جدید آمریکا هنوز مشخص نشده است اما سران اتحادیه اروپا منتظر نماندند و در اولین اقدام با برگزاری نشستی اضطراری، چگونگی سیاست‌های این اتحادیه را با توجه به پیروزی ترامپ بررسی کردند. در این جلسه اگر چه بر سر مشارکت قوی با دولت جدید آمریکا براساس اصول و منافع اروپا اجماع نظروجود داشت اما با صدور بیانه‌ای ۱۰ بندی برای گسترش روابط بیشتر با ایران که به‌طور کامل با برجام سازگار باشد، پیامی واضح درباره توافق هسته‌ای به آمریکایی‌ها مخابره شد.

    .
  • روند معکوس اونس و سکه

    همانند بسیاری دیگر از بازارها، با انتخاب ترامپ، اونس جهانی هم دستخوش تغییراتی شد. اگرچه روزاعلام پیروزی، اونس جهانی ۳۵ دلارافزایش قیمت داشت اما خیلی زود بر خلاف پیش‌بینی‌های افزایشی، در ادامه هفته قیمت این فلز زرد سقوط کرد و ۸۰ دلاری از قیمت آن افتاد. در ایران اما بر خلاف کاهش قیمت جهانی طلا، سکه که با افزایش قیمت اونس تا۱۱۳۵ هزارتومان بالا رفته بود، در روزهای بعد اگرچه کاهش قیمت داشت اما از قیمت جهانی اونس تبعیت نکرد تا شاهد بالاترین حباب قیمت سکه در ۳ سال اخیر باشیم.

    .
  • خروج شاخص از شوک ترامپ

    بازار سهام هم در ایران مانند بسیاری از کشورهای دیگرهمزمان با اعلام نتیجه انتخابات آمریکا سقوطی ناخوشایند از خود به نمایش گذاشت. پیروزی ترامپ ۱۴۶۴ واحد از شاخص بورس کم کرد اما در روزهای بعدی، وضعیت معاملات در بازار سهام به حالت عادی بازگشت و تالار شیشه‌ای سبزپوش شد. ناظران اگرچه پایان موج ناشی از شوک ترامپ را بر رشد شاخص بی‌تاثیر نمی‌دانند اما همچنان فضای تردید بر معاملات سایه افکنده و در عین حال معامله‌گران را به سمت صنایع کوچک‌تر و سهام با نقدشوندگی بالاتر سوق داده است.

    .
  • فرجام برجام پس از ترامپ

    با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، فرجام توافق هسته‌ای ایران در‌هاله‌ای از ابهام فرو رفته است. آن‌گونه که پیش‌تر پسر ترامپ در مصاحبه‌ای اعلام کرده بود، توافق هسته‌ای با تهران یکی از مهم‌ترین عواملی بوده که باعث شده پدرش تصمیم بگیرد در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت کند. چرا که به گفته وی، ترامپ اعتقاد داشته که دیپلمات‌های اوباما نتوانستند از مهارت‌های مذاکره درس بگیرند.

    این اظهارات در کنار انتقادات بی‌شماری که نماینده حزب جمهوری‌خواه در رقابت‌های انتخاباتی علیه توافق هسته‌ای مطرح کرده بود، با پیروزی ترامپ در این انتخابات رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفت.

  • سرنوشت مبهم نفت جهانی

    پیروزی غیرمنتظره ترامپ اگرچه شوکی مقطعی به بازارجهانی نفت وارد کرد اما در ادامه با بازگشت بازارها، قیمت نفت با اندکی رشد مواجه شد. با این همه نامشخص بودن سیاست‌های اقتصادی ترامپ درکنار نگرانی‌ها ازعدم توافق اوپک در نشست آتی، قیمت جهانی نفت را تحت‌الشعاع قرار داده است. در حال حاضر نوسانات نفتی در سطح ۴۵ دلار قرار دارد اما متوسط پیش‌بینی موسسات مالی بزرگ جهان برای قیمت نفت در سال آینده میلادی ۵/ ۵۵ دلار در هر بشکه است. برخی خبرها از نفت ۴۰ دلاری در بودجه ۹۶ حکایت می‌کنند.

    .
  • ادامه روند صعودی دلار - ۲۷ آبان ۹۵

    تحت تاثیر انتخابات آمریکا، دلارهم در داخل کشورمان روندی صعودی در پیش گرفت، به‌گونه‌ای که با پیروزی تاجرآمریکایی ۱۵ تومان بر قیمت دلاراضافه شد و به ۳۶۵۲ تومان رسید. اما این روند در ادامه با افزایش ارزش جهانی دلار و نیز ورود معامله‌گران سکه برای جلوگیری از کاهش قیمت همچنان ادامه یافت، به‌گونه‌ای که روز سه‌شنبه دلار به قیمت ۳۶۸۵ تومان معامله‌گردید. در بازار داخلی اگرچه سفر زائران اربعین، عامل حمایت از تقاضا است اما احتمال افزایش عرضه از سوی صرافی‌ها، نوسانات دلار را تعدیل کرد.

    .
  • آخرین حربه اوباما

    پس از روی کار آمدن ترامپ در انتخابات آمریکا یکی از موضوعاتی که دوباره مورد توجه قرار گرفت بحث فروش هواپیمای بوئینگ به ایران بود که پیش‌تر مجوز آن از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود. حال جمهوری‌خواهان کنگره لایحه‌ای را ارائه کرده‌اند که در صورت تصویب آن، فروش هواپیمای مسافربری به ایران ممنوع می‌شود. این در حالی است که کاخ سفید گفته از آنجا که لایحه منع فروش هواپیمای مسافربری به ایران مصداق نقض «برجام» است؛ رئیس‌جمهوری آمریکا آن را وتو خواهد کرد.

    .
  • واکنش بورس به تغییر معادلات جهانی

    بهزاد بهمن‌نژاد

    دبیر گروه بورس

    شوک انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید ایالات‌متحده، نه تنها بازارهای جهانی بلکه بورس تهران را به لرزه درآورد. به این ترتیب، چهارشنبه هفته گذشته شاخص سهام با ۸/ ۱ درصد کاهش، بیشترین افت از اواخر فروردین را در کارنامه خود به ثبت رساند. اما طولی نکشید که بازارهای جهانی به وجه مثبت انتخاب ترامپ وزن بیشتری داده و رشد دسته‌جمعی کالاهای پایه رقم خورد. بر این اساس، بورس تهران که از ابتدای پاییز به دنبال خوش‌بینی به تقویت قیمت کالاها در بازارهای جهانی روند مثبتی را تجربه کرده بود، در روزهای ابتدایی هفته نیز همگام با بازارهای جهانی توانست با رشدی نسبی بخشی از ریزش هفته گذشته را جبران کند.

  • تکرار سالانه سناریوی تراژیک آلودگی هوا

    پرستو فخاریان

    دبیر گروه گردشگری

    مدارس ابتدایی، پیش‌دبستانی‌ها و مهدهای کودک در هفته‌ای که گذشت ۳روز را در تعطیلی گذراندند ولی هوای تهران همچنان رو به وخامت می‌گذارد. این یک سناریوی سالانه است که هر سال همین موقع‌ در صحنه زندگی پایتخت‌نشینان اجرا می‌شود و حالا چند سالی است که برخی دیگر از کلان‌شهرها را نیز با خود درگیر کرده است. برخی معتقدند باید فرهنگ استفاده از وسایل نقلیه عمومی را در میان شهروندان جا انداخت. این موضوع البته نقیضش را در خود جای داده است؛ بسیاری از وسایل نقلیه عمومی در تهران و دیگر کلان‌شهرها، خود دارای آلاینده‌های خارج از استاندارد هستند و همین وسایل نقلیه خود نقش عمده‌ای در آلودگی شهرها دارند.

  • دست ترامپ کوتاه و برجام بر نخیل

    کامران کرمی

    عضو گروه دیپلماسی

    اظهارات جنجالی نامزد جمهوری‌خواهان در دوران کارزار انتخاباتی با رقیبش درخصوص اینکه برجام بدترین معامله برای آمریکا بوده و باید این توافق را پاره کرد را کسی جدی نمی‌گرفت تا اینکه در یک اتفاق غیرقابل پیش‌بینی دونالد ترامپ پیروز پنجاه و هشتمین رقابت‌های ریاست‌جمهوری در آمریکا شد و بیش از پیش نگرانی‌ها و گمانه‌زنی‌ها از واقعی شدن این سخن برای افکار عمومی، ایران و اعضای ۱+۵ نمایان شد. اینکه ترامپ بتواند توافق هسته‌ای میان ایران و ۱+۵ را که دارای پشتوانه حقوق بین‌الملل است و قطعنامه شورای امنیت آن را به‌عنوان یک توافق بین‌المللی به رسمیت شناخته است، ملغی یا با تعدیل برخی بندها اصلاح کند، موضوع دشواری است که به سادگی شعارهای انتخاباتی نیست.

  • بی‌تفاوتی دلار به انتخابات آمریکا؟

    حمید عزیزی

    عضو گروه بانک و بیمه

    قیمت دلار از اواسط هفته گذشته تحت تاثیر انتخابات آمریکا قرار گرفت، ولی پس از پیروزی ترامپ خیلی زود خود را با این حادثه غیرمنتظره تطبیق داد. شاخص ارزی از روز برگزاری انتخابات تا دوشنبه هفته جاری عمدتا در مسیر افزایشی قرار داشت، ولی عده زیادی روند افزایشی را به نتایج انتخابات آمریکا مرتبط ندانستند. دلار که در تاریخ ۱۸ آبان ماه روی قیمت ۳ هزار و ۶۳۷ تومان قرار گرفته بود، تا روز دوشنبه هفته جاری تا محدوده ۳ هزار و ۶۷۰ تومان بالا رفت.

  • آن سقف شیشه‌ای نشکست

    ایالات متحده دوران ملتهبی را طی می‌کند. با انتخاب ترامپ، مردم آمریکا هنوز حضور وی را در کاخ سفید باور ندارند اما برای اینکه راه ورود میلیاردر نیویورکی را به اتاق بیضی بدانیم، لازم است ترکیب رای‌دهندگان به ترامپ شناسایی شود.

    به نوشته سایت پیو (PEW)، ترامپ برای این پیروزی‌اش مدیون سفیدپوست‌هایی است که در میان آنها می‌توان گروه‌های افراطی ضد مهاجرتی هم یافت. سایت پیو در روز ۹ نوامبر آخرین تقسیم‌بندی‌های آرای مردمی را بر اساس نژاد، تحصیلات و جنسیت ارائه داد که بنا بر اعلام این سایت ترامپ با اختلاف ۲۱ امتیازی بیشتر از هیلاری کلینتون توانست رای سفیدهای غیرلاتین‌تبار را به دست آورد.

  • شورش علیه جهانی‌گرایی

    غول املاک و مستغلات ایالات‌متحده در هشتم نوامبر به شدت مورد استقبال عوام قرار گرفت. این پیروزی موجب شد تا این سوال مطرح شود آیا پوپولیسم در جهان در حال فراگیر شدن است؟ در ژوئن گذشته، مردم انگلستان نیز علیه حضور این کشور در اتحادیه اروپا شوریدند و به‌طور ناگهانی رای به خروج از این اتحادیه دادند. حالا در نقاط دیگر اروپا این احتمال می‌رود پوپولیست‌ها کنترل اکثریت پارلمان را به دست گیرند و سه کشور بیش از دیگر کشورها در معرض این آسیب قرار دارند. فرانسه، ممکن است طعمه بعدی پوپولیست‌ها باشد، جایی که مارین لوپن رهبری راست‌های افراطی را به عهده دارد.

  • قیام روستایی‌ها

    فرید زکریا

    مترجم: شادی آذری

    واکنش آن دسته از ما که مخالف ترامپ بوده‌ایم در برابر نتایج رای گیری روز سه‌شنبه، یکی از این دو می‌تواند باشد: خشم یا عکس‌العمل صادقانه. من ذاتا شخصیت خشمگینی نیستم بنابراین راه دوم را انتخاب می‌کنم. ترامپ نقشه سیاسی آمریکا را به مدد حمایت عظیم قشر سفیدپوست شاغل بویژه ساکنان جوامع روستایی تغییر داد. صادقانه بگویم، این دنیایی است که من شناختی از آن ندارم و احتمالا بسیاری از افراد هم آن را به خوبی نمی‌شناسند.

  • اوبامای ناامید، ترامپ ترسیده

    مهمان مو نارنجی هفته گذشته وارد کاخ سفید شد تا از نزدیک با محل اسکان خود آشنا شود و با باراک اوباما، مستاجر موقت این خانه نیز گفت‌وگویی داشته باشد. گفت وگویی که دور از چشم رسانه‌ها رخ داد و در نهایت رسانه‌ها و عکاسان خبری تنها چند دقیقه اجازه یافتند تا در محل حضور پیدا کنند. بسیاری از رسانه‌ها قصد داشتند تا درخصوص گفت‌وگوی این دو کسب خبر کنند اما چون مذاکرات پشت درهای بسته برگزار شد اطلاعات خاصی به بیرون درز پیدا نکرد.

    در این زمینه روزنامه ایندیپندنت در اقدامی متفاوت از یک کارشناس «زبان بدن» (Body Language) خواسته است نظر خود را درباره این دیدار اعلام کند.

  • «میشله اوباما» رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا؟!

    کارتون سیمپسون‌ها محبوب مردم ایالات‌متحده است. کارتونی که گاه با نقد و هجو سبک زندگی آمریکایی (American Lifestyle) مورد توجه بیشتر مردم این کشور قرار می‌گیرد. به تازگی در رسانه‌های ایرانی این موضوع مطرح شده است که سازندگان انیمیشن سیمپسون‌ها، حضور ترامپ را در کاخ سفید پیش‌بینی کرده اند. برخی می‌گویند این قسمت از کارتون سیمپسون‌ها مربوط به سال ۱۹۹۶ است و برخی دیگر آن را به سال ۲۰۰۰ مربوط می‌دانند.

    کارتون سیمپسون‌ها از سال ۱۹۸۹ شروع به پخش کرد و همچنان نیز پخش این سریال کارتونی ادامه دارد.

  • ترامپ و پوپولیسم آمریکایی

    مایکل کازین *

    مترجمان: ابوذر باقی/ مریم رضایی

    دونالد ترامپ یک «پوپولیست غیرمحتمل» است. نامزد جمهوری خواهان برای ریاست‌جمهوری میراث دار بخت و اقبال است، در مورد ثروت و دارایی‌های خود لاف می‌زند، میان تفریحگاه‌های انحصاری و هتل‌های لوکس خود در رفت و آمد است و برنامه اقتصادی‌ای را اتخاذ کرده که - در میان بسیاری از چیزها- نرخ مالیات را برای ثروتمندانی مانند خودش تخفیف خواهد داد. ترامپ به زنجیره عمیق بی‌اعتمادی و تنفر در میان میلیون‌ها آمریکایی سفیدپوست کارگر و طبقه متوسط پی برده است.

  • آمار غلط‌انداز

    رفیعه هراتی

    اکثر نظرسنجی‌هایی که پیش از انتخابات ۸ نوامبر انجام شدند، پیروزی هیلاری کلینتون را پیش‌بینی کرده بودند. دو هفته پیش از برگزاری انتخابات، نیت سیلور، تحلیلگر آماری انتخابات، در وب‌سایت«فایوترتی‌ایت» شانس پیروزی کلینتون را تا ۸۵ درصد دانست. این در‌حالی است که وی چند روز پیش از انتخابات به ترامپ ۳۵ درصد شانس پیروزی داد، و همین امر موجب شد تا کارشناسان لیبرال از او انتقاد کنند. حتی با توجه به روند کاهش مستمر پیشتازی کلینتون که از اواسط اکتبر به دلیل رسوایی ایمیل‌های او روی داد، در نهایت بازهم به نظر می‌رسید او در این رقابت پیشتاز است.

  • سونامی پوپولیست‌ها

    آیا ترامپ یک زلزله سیاسی در اروپا به راه خواهد انداخت یا اینکه داستان عکس آن خواهد شد و اروپایی‌ها سعی خواهند کرد تا با استفاده از تجربه دست آمده، اجازه ندهند تا پوپولیست‌ها در اروپا قدرت بگیرند. چند ماه پیش رای مثبت به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و هشتم نوامبر هم پیروزی تعجب آور دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دو موردی هستند که کارشناسان از آن به‌عنوان یک هشدار یاد می‌کنند. زلزله سیاسی که غرب را به لرزه درآورده اکنون رهبران دموکراسی‌های لیبرالی را در اروپا تهدید می‌کند.

  • سناریوهای پیش‌روی برجام

    سعیده سادات فهری

    حمیدرضا آصفی، سفیر سابق ایران در امارات و فرانسه در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به بررسی مواضع احتمالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در قبال برجام پرداخت و گفت سناریوهایی چون لغو یا اصلاح برجام در دوره دونالد ترامپ مطرح اما احتمال عملی شدن آنها بسیار کم است. آصفی گزینه دیگر را این دانست که آمریکایی‌ها ادعا کنند ایران برخی نکات را در برجام نقض کرده و آن را به کمیسیون مشترک ارجاع دهند. کمیسیون مشترک نیز اگر راضی نشد آن را به شورای امنیت برده و در آنجا کارشکنی کنند.

  • دلایل ناتوانی ترامپ در پاره کردن برجام

    کامران کرمی

    همگان، اظهارات جنجالی دونالد ترامپ درخصوص پاره کردن برجام در دوران کارزار انتخاباتی اش با هیلاری کلینتون را که توافق هسته‌ای را بدترین معامله برای آمریکا دانسته بود که به تقویت ایران در خاورمیانه منجر شده است، بیشتر شبیه یک جوک و شوخی سیاسی می‌دانستند، آن هم از سوی کسی که تجربه سیاست ورزی ندارد و بیشتر عمر خود را صرف پول و تجارت کرده است. اما در همان زمان که همگان باده مستانه پیروزی هیلاری را سر می‌دادند،یک اتفاق غیر قابل پیش‌بینی رخ داد و دونالد ترامپ از حزب جمهوری‌خواه پیروز پنجاه و هشتمین رقابت‌های ریاست‌جمهوری در آمریکا شد و بیش از پیش گمانه‌ها درباره واقعی شدن اظهارات او درخصوص برجام مطرح و مایه نگرانی افکار عمومی و اعضای ۱+۵ گردید.

  • هزینه های لغو برجام برای واشنگتن

    علی خرم

    نماینده پیشین ایران
    در دفتر اروپایی سازمان ملل متحد

    انتخاب دونالد ترامپ، به‌عنوان رئیس‌جمهوری جدید ایالات متحده آمریکا، اما و اگرهایی را درخصوص اجرای برجام به وجود آورده است. زیرا نامزد حزب جمهوری خواه در رقابت‌های انتخاباتی خود از پاره کردن و لغو برجام و سپس نیز اصلاح آن سخن گفته بود. البته این‌که ترامپ سخنانی در گذشته به زبان رانده، نمی‌تواند ملاک قرار بگیرد. زیرا او نه‌تنها در مورد توافق هسته‌ای، بلکه در مورد موافقتنامه «نفتا» در آمریکای‌ شمالی، ناتو و مواردی از این دست هم صحبت کرده و گفته است که همه اینها را از بین می‌برد و باطل می‌کند، اما در عمل نمی‌تواند هیچ‌کدام از این کارها را انجام دهد.

  • دکه مطبوعات - ۲۷ آبان ۹۵

    The Economist

    ترامپ؛ تهدیدی علیه همه

    اکونومیست جزو مجلاتی بود که در ایام انتخابات از هیلاری کلینتون به‌طور مستقیم دفاع می‌کرد و ترامپ را فردی ضد جهانی‌گرایی معرفی می‌کرد اما با پیروزی ترامپ داستان تحلیل‌ها فرق کرده است. هفته نامه اکونومیست در سرمقاله این هفته خود، در واکنش به پیروزی ترامپ در رقابت‌های انتخاباتی، این رویداد را به‌عنوان تهدیدی علیه همه باورهای قدیمی در رابطه با آمریکا و نقش این ابرقدرت در جهان توصیف کرده است.

  • هم‌مرز با افغانستان، هم‌نشین با دوتارنوازان

    فاطمه باباخانی

    سفر ما به خراسان با انگیزه بازدید از آسبادهای نشتیفان و هم‌نشینی با مردمی‌که دوتار با گوشت و پوست‌شان آمیخته شده، شکل گرفت. در‌این منطقه توانستیم هم سری به آرامگاه قطب‌الدین حیدر بزنیم و هم در نیمه‌های شب در قنات قدیمی ‌یک روستا قدم برداریم؛ تجربه‌ای که گرچه برای ما غریب بود اما به زحمتش می‌ارزید. گرچه بهترین راه برای رسیدن به مشهد و از آنجا رهسپار شدن به سمت نشتیفان، هواپیما است، اما لزوما آسان‌ترین راه‌ها، به صرفه‌ترین راه‌ها نیستند. از ‌این رو ما برای کاهش هزینه سفر بین دو گزینه اتوبوس و قطار، مورد دوم را انتخاب کردیم.

  • چگونه از گردشگری پول دربیاورم؟ - ۴

    مترجم: امیر شاملویی

    ایده کسب درآمد از طریق وب‌سایت‌های گردشگری یکی از راه‌های کسب درآمد در این حوزه است که در سال‌های اخیر با اقبال عمومی روبه‌رو شده و گسترش چشمگیر استفاده از اینترنت و به خصوص تلفن‌های همراه هوشمند نیز به شدت بر این حوزه و افزایش نوآوری در این بخش اثر گذاشته است. رونق گرفتن گردشگری مجازی نیز یکی دیگر از عوامل رشد این نوع وب‌سایت‌ها و سودآوری آنها است که افرادی را به ایجاد آنها تشویق می‌کند. با این حال، کسب درآمد از وب‌سایت گردشگری نیز همانند هر کار دیگری سختی‌هایی دارد و با چالش‌هایی مواجه است.

  • در برابر توصیه‌های مالی بد هوشیار باشید

    مترجم: مریم رضایی

    چرا افراد به توصیه‌های بد مالی از طرف دوستان و خانواده خود گوش می‌دهند؟ چون به گفته وید پوناپالی، موسس شرکت مشاوره یونیک، واقعیت تلخ است و پذیرفتن حرف‌های دیگران راحت‌تر از پذیرفتن واقعیت است. یکی از این افرادی که در برابر توصیه‌های نادرست اطرافیانش مقاومت کرده می‌گوید: «هنوز توصیه یکی از همکاران بی‌تجربه‌ام را به یاد دارم که در دوره اوج قیمت املاک در سال ۲۰۰۷ به من پیشنهاد کرد ملک بخرم. اما من گوش نکردم و به جای آن اوراق قرضه خریدم. از این اوراق سود خوب و امنی به دست آوردم.

  • شما ثروتمند می‌شوید اگر...

    شکی نیست که همه می‌خواهند پولدار شوند؛ کتاب‌های زیادی در این باره نوشته شده، افراد بسیاری با ادعای اینکه می‌توانند راه‌های ثروتمند شدن سریع را به شما بیاموزند، کلاس‌هایی برگزار می‌کنند. در روزنامه‌ها و اطراف شما، افراد ثروتمندی، نکته‌هایی برای پولدار شدن بیان می‌کنند و گروهی هم تضمین می‌دهند که می‌توانند شما را در مدت کوتاهی ثروتمند سازند. با وجود این، بیشتر این روش‌ها در دنیای واقعی جوابگو نیستند و دلیلش این است که مهم‌ترین جزء فرآیند ثروتمند شدن شما، خودتان هستید. بدون دانش عمیق، ریسک‌پذیری، انعطاف‌پذیری، اراده، زمان و.

  • انتخاب ترامپ برای سیاره زمین به چه معنا است؟

    آناهیتا جمشیدنژاد

    Anahita. jamshidnezhad@gmail. com

    انتخاب دونالد ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور بعدی ایالات‌متحده آمریکا نگرانی‌های زیادی را در سراسر جهان برانگیخته است. از زمان اعلام نتایج تاکنون سخنان بسیاری در مورد تاثیر انتخاب ترامپ بر سیاست و اقتصاد آمریکا و جهان گفته شده است. اما نکته‌ای که شاید کمتر در مرکز اخبار قرار گرفته، سخنان ترامپ در مورد محیط‌زیست و تغییرات اقلیمی است. انتخاب او به‌عنوان رئیس‌جمهور بعدی ایالات‌متحده موجب نگرانی کارشناسان تغییرات اقلیمی شده است.

  • هوای تهران بار دیگر در وضعیت قرمز قرار گرفت

    نقشه غلظت ذرات معلق و ریز (PM۲. ۵) در ایران این نقشه سازمان بهداشت جهانی نشان می دهد که میزان غلظت این نوع آلاینده در سراسر ایران بالاتر از حد مجاز خود است. غلظت این آلاینده در اکثر نقاط ایران در بالاترین حد قرار دارد. به طور کلی نواحی زرد و نارنجی در این نقشه از وضعیت بهتری نسبت به نواحی قرمز برخوردارند.

    .
  • دلایل بحران آب در ایران

    کمبود آب یک مشکل رو به افزایش است که به‌دلایل متعدد از تغییرات اقلیمی گرفته تا حکمرانی ضعیف به‌وجود آمده است. این مشکل بر افراد بیشتر و بیشتری، در همه قاره‌های جهان تاثیر گذاشته است. زندگی بدون دسترسی کافی به آب تمیز دشوار است؛ اما در بخش‌هایی از جهان به خصوص خاورمیانه، تغییر اقلیم، مهاجرت گسترده، فرسایش زیست‌محیطی، خشکسالی و بی‌ثباتی سیاسی (در کنار سایر مسائل) استفاده و مدیریت منابع آبی را به یک چالش بزرگ تبدیل کرده است. در ایران که در منطقه گرم و خشک دنیا واقع شده است، بحران کمبود آب همواره وجود داشته و امروزه بیش از گذشته توجه‌ها را به خود جلب کرده است.

  • پس‌انداز و رشد اقتصادی

    سید محمد مجیدی

    پس‌انداز در اقتصاد چیست و اهمیت آن به چه دلیل است؟ آیا کسی که پول خود را ذخیره می‌کند تنها خودش از منافع آن بهره‌مند می‌شود یا اینکه کار او دیگران را نیز منتفع می‌کند. فرق پس‌انداز و سرمایه‌گذاری در چیست؟ کسی که پول خود را در بانک می‌گذارد و ماهانه سود دریافت می‌کند آیا پس‌انداز کرده یا سرمایه‌گذاری؟

    به بیان ساده پس‌انداز بخشی از درآمد قابل تصرف شماست که ترجیح می‌دهید در زمان حال از آن استفاده نکنید و مصرف آن را به آینده موکول کنید. منظور از درآمد قابل تصرف درآمدی است که امکان دخل و تصرف در آن در اختیار شماست.

  • توزیع درآمد به زبان ساده

    مرتضی زارع

    کارشناس اقتصادی

    این جمله‌ها به گوش‌تان خورده است؛ این دیگر چه وضعش است، پول‌دارها پول‌دارتر می‌شوند و فقرا فقیرتر، یا فلانی که کار خاصی نکرده، من اگر پول داشتم خیلی بهتر از او با سرمایه‌ام کار می‌کردم. اگر مشکل پول نبود من مهارت‌هایی به‌دست می‌آوردم تا به‌اندازه ۵ سال یک کارمند در عرض یک سال پول در بیاورم، اووه عجب ماشینی دارد، پول ماشین او به اندازه کل زندگی ما است، ما که هرچه تلاش کنیم عمرا نمی‌توانیم به‌اندازه پول‌دارهای کشور درآمد کسب کنیم.

  • زبان اقتصادی ترامپ

    امیر شاملویی

    روز ۸ نوامبر انتخابات ایالات متحده آمریکا برگزار شد و دو نامزد و رقیب اصلی به مصاف هم رفتند. از شمارش آرا مشخص شد برخلاف پیش‌بینی‌ها نامزد دموکرات که قرار بود نخستین رئیس جمهور زن آمریکا باشد، شکست خورد و دونالد ترامپ، میلیاردر آمریکایی به قدرت رسید. اقتصاد آمریکا و فراز و نشیب‌های آن در سال‌های اخیر به‌ویژه برای برخی از اقشار مردم را می‌توان یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در به قدرت رسیدن ترامپ در آمریکا دانست. در واقع، سیاست‌های اقتصادی که هر کاندیدایی عنوان می‌کند بر بخش‌هایی از هر اقتصادی تاثیر مثبت می‌گذارد و ممکن است برخی بخش‌ها را نیز با اثر منفی مواجه کند.

  • بهره‌وری در اقتصاد

    بهره‌‌‌وری چیست؟ بارها و بارها تعاریف مختلفی از این واژه را شنیده یا دیده‌اید. به بیان ساده در اقتصاد بهره‌وری حاصل مقایسه میزان تولید به‌دست آمده با منابع به‌کار گرفته شده برای آن، در واحد زمان است. اگر بتوانید محصول بیشتری با همان منابع فعلی تولید کنید بهره‌وری تولید شما بالا می‌رود یا اگر همان میزان محصول را با صرف منابع کمتر تولید کنید باز هم همین معنی را دارد. بهره‌وری نقش کلیدی در علم اقتصاد دارد. این مفهوم بر مهم‌ترین فاکتورهای اقتصادی یعنی میزان تولید، تورم و بیکاری تاثیر بسزایی دارد.

  • سه ویژگی مهم مدیرانی که هوش هیجانی بالایی دارند چیست؟

    میترا فتحی

    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی

    info@mitrafathi. com

    هر چیزی که به هیجانات، مدیریت خود، آگاهی و درک از دیگران و مدیریت روابط ربط داشته باشد مستقیما تحت تاثیر هوش هیجانی و هوش اجتماعی ما است. یکی از اقشاری که شدیدا به مهارت‌های این دو هوش نیاز دارند، قشر مدیران هستند. طبق تحقیقات دستیابی به سمت‌های بالا ارتباطی معکوس با هوش هیجانی و اجتماعی افراد دارد. یعنی هر چه سمت بالاتر می‌رود هوش هیجانی افراد کاهش می‌یابد.

  • چگونه می‌توانم هوش هیجانی خود را تقویت کنم؟

    هوش هیجانی هوشی است که به ما توانایی دریافت، تجربه، شناخت، درک و ارزیابی صحیح هیجانات را می‌دهد. شناخت و درک هیجانات درون منجر به آرامش بیشتر، کنترل بر خود و رفتارهای خود شده و نسبت به هیجانات دیگران نیز شناخت کافی‌ای به ما می‌دهد. شناخت و درک هیجانات دیگران منجر به همدلی با آنها و در نتیجه ارتباطات اجتماعی و عاطفی موفق‌تر می‌گردد. این هوش درون همه انسان‌ها تعبیه شده است و خبر خوش این است که هوش هیجانی و هوش اجتماعی، هر دو، با کسب مهارت‌هایی تقویت شدنی هستند. علی رغم اینکه برای تقویت این دو هوش به یک بلدِ راه (مربی یا مشاور کاردان) نیاز است اما خود افراد هم می‌توانند با تمرین هایی ساده در راه تقویت آن قدم بردارند ولی نباید توقع زیادی از خود داشته باشند.

  • بازی روانی «شک»چه بازی‌ای است؟

    یکی دیگر از بازی‌های روانی بازی شک و تردید نسبت به خود است. در این بازی قرار است شک درونی شما که از دوران کودکی در شما بوجود آمده است تحریک شده و شما را یا تسلیم یا دیوانه کند تا اینکه از موضع خود عقب‌نشینی کنید. همبازی این بازی روانی ممکن است اصلا متوجه نباشد که چه بازی‌ای را راه انداخته است. یعنی اینکه فرد مقابل شما ممکن است کاملا ناآگاهانه با شما برخورد کند و نیت بدی هم نداشته باشد اما از طرفی دیگر ممکن است کاملا از مکانیزم این بازی ناسالم مطلع باشد و به عمد آن را راه انداخته باشد. یا اینکه ممکن است مکانیزم بازی را هم نداند اما از آن برای دفاع از خود و دور کردن خطر از خود استفاده کند.

  • تنفس در هوای آلوده

    عاطفه چهره‌گشا

    در سال‌های اخیر، همزمان با سرد شدن هوا، آلودگی هوا در برخی از روزها، آن‌قدر شدید می‌شود که کارشناسان از شرایط هشدار و اضطرار می‌گویند و مسوولان مثل همیشه به‌دنبال راهکاری برای حل مساله هستند. با توجه به اینکه روز یکشنبه گذشته آلوده‌ترین روز سال ۱۳۹۵ بوده است به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

    آلودگی هوا عبارت است از وجود هر نوع آلاینده اعم از جامد، مایع، گاز یا تشعشع پرتوزا و غیرپرتوزا در هوا به تعداد و در مدت زمانی‌که کیفیت زندگی را برای انسان و دیگر جانداران به خطر اندازد یا به آثار باستانی و اموال خسارت وارد آورد.

  • پیام‌های مدیریتی بعد ازپیروزی ترامپ

    مترجم: مریم رضایی

    بیش از یک هفته از انتخابات آمریکا گذشته و مردم این کشور هنوز در حال تجزیه و تحلیل پیروزی دونالد ترامپ و اثرات آن بر زندگی خود هستند. بسیاری از مدیران عامل شرکت‌های بزرگ با پرسش‌هایی از سوی کارمندان و سرمایه‌گذاران خود مواجه شده‌اند که «چه خواهد شد و آینده چه چیزی را برای آنها رقم خواهد زد. » برخی از این مدیران در بیانیه‌هایی به کارمندان خود پاسخ‌های امیدبخش داده‌اند که تعدادی از آنها را مرور می‌کنیم.

    مت مالونی، مدیرعامل شرکت GrubHub

    مت مالونی در یادداشتی خطاب به کارمندانش در مورد اجتناب از عجز و ناتوانی نوشت:

    انتخابات ریاست‌جمهوری امسال بدون شک تفرقه‌انداز بود و باعث شد بسیاری از کارمندان احساس نگرانی کنند.

  • کارآفرینان بزرگ برای ذخیره پول از چه روش‌هایی استفاده می‌کنند؟

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    به‌عنوان یک کارآفرین، نیاز به گسترش هر دلار از پولتان دارید. این کار به هیچ وجه آسان نیست. هنگامی که شرکت شما رشد می‌کند، شناخت اینکه شرکت‌تان در چه جاهایی ممکن است پول خود را از دست بدهد یا در کجاها می‌تواند کاراتر باشد، سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود. این مثال‌ها از دنیای واقعی می‌تواند مثمر ثمر باشد. ما استراتژی‌های پس‌انداز را از کارآفرینان بسیاری جمع‌آوری کرده‌ایم تا در شما انگیزه ایجاد کنیم. با خواندن این مقاله درخواهید یافت که پس‌انداز پول همیشه به معنای صرف‌نظر کردن از خرج و مخارج نیست.

  • چرا شرکت‌های بزرگ باید به استارت‌آپ‌ها نزدیک شوند؟

    مترجم: مریم لقمانی

    چرا در سراسر دنیا شرکت‌ها در حال نزدیک شدن به کارآفرینی و در فکر راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوپا هستند؟ در اینجا صحبت از پیوستن آنها به طرح مسوولیت اجتماعی شرکت‌ها که در واحدهای مجزا صورت می‌گیرد و به کارآفرینی مرتبط نمی‌شوند، نیست؛ بلکه بحث استراتژی اساسی موجود در بخشی از شرکت‌های بزرگ و شناخته شده مطرح است که یک نگاه دقیق به چگونگی رشد کسب‌وکار خود و تحول صنایع خود دارند. سرمایه‌گذاری در یک استارت‌آپ می‌تواند هزینه کمتر و کارآیی بیشتری به‌منظور رشد سریع نسبت به تحقیق و توسعه خود شرکت داشته باشد.

  • خودرو؛ متهم اصلی آسمان خاکستری

    هوای سرد پایتخت بار دیگر پرده خاکستری برشهر کشید. این در شرایطی است که دربه شماره افتادن نفس‌های تهران و شهرهای بزرگ، متهم اصلی همچنان وسایل نقلیه شناخته می‌شود. طبق آماری که از سال گذشته تاکنون از سوی بسیاری از مراجع زیست محیطی منتشر شده، حدود ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در کشور تردد می‌کنند که یک میلیون از این خودروها گازوئیلی و مابقی بنزینی و گازی هستند، این در شرایطی است که گفته می‌شود تردد خودرو در کشور ما دوبرابر استانداردهای جهانی است. همچنین موتورسیکلت‌ها ۲۱ درصد، خودروهای سواری ۴۳ درصد و وانت بارها و سایر وسایل نقلیه ۳۶ درصد در میزان آلودگی هوا نقش دارند.

  • ترامپ تهدیدی برای خودروسازان داخلی و خارجی؟

    به‌‌نظر می‌رسد قضاوت در مورد شعارهای انتخاباتی ترامپ که پیش‌تر توافق هسته‌ای ایران را مورد هدف قرار داده بود کمی زود باشد، با این حال برخی کارشناسان نسبت به عملکرد رئیس‌جمهور آینده ایالات‌متحده آمریکا در حوزه اقتصاد خوشبین هستند و نگرانی از بابت اجرای قراردادهای خارجی ایران ندارند، حال آنکه برخی دیگر با عینک بدبینی به این موضوع نگاه می‌کنند. در هر صورت آنچه مهم به‌‌نظر می‌رسد این است که شرکت‌هایی که در انتظار انتخابات آمریکا بودند در شرایط کنونی این اطمینان را پیدا کنند که انتخاب ترامپ خدشه‌ای به اعتبار جهانی آنها وارد نخواهد کرد.

  • برترین برندهای وارداتی در هفت ماه سال‌جاری

    براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در هفت ماه سال‌جاری ۳۷ هزار و ۵۱۰ دستگاه خودروی خارجی به کشور وارد شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۷/ ۵۸ درصدی واردات خودرو به کشور را نشان می‌دهد.

    براساس این گزارش، در مهرماه سال‌جاری ۱۶ هزار و ۷۳۵ دستگاه خودروی سواری وارد کشور شده است که برترین برندها به ترتیب هیوندای، کیا، تویوتا و رنو هستند. همچون سال‌های اخیر، بیشترین سهم از واردات خودرو به ایران در هفت ماه سال‌جاری متعلق به برند هیوندای بوده است و پس از این شرکت، کیا و تویوتا در رتبه‌های دوم و سوم ایستاده‌اند.

  • خروج آهسته از رکود مسکن

    ناظران و سیاست‌گذاران بازار ملک با تاکید بر روند رو به جلو در مسیر خروج از رکود مسکن، از آرامش نسبی قیمت‌ها خبر می‌دهند و معتقدند معاملات مسکن به‌گونه‌ای در حال تغییر و دگرگونی است که در حال حاضر و همچنین سال آینده، زمینه‌ای برای جهش قیمت مسکن در بازار دیده نمی‌شود. مدیرکل برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر ادامه روند خروج از رکود کامل در بازار معاملات مسکن تا پایان سال ۹۵، از احتمال افزایش حجم صدور پروانه‌های ساختمانی و ساخت‌و‌‌‌ساز در سال آینده خبر داد.

    علی چگینی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره پیش‌بینی‌های خود از وضعیت بازار مسکن برای نیمه‌دوم سال و تا سه ماه نخست سال ۹۶ با اشاره به اینکه اقتصاد، زنجیره‌ای به هم پیوسته است که همه بخش‌های آن از هم تاثیر می‌گیرند و مسکن نیز از آن زنجیره جدا نیست گفت: تا زمانی که در مجموع اقتصاد رشد قابل‌توجهی رخ ندهد و یا بهبود و رشد اقتصادی نداشته باشیم، بخش مسکن نیز نمی‌تواند به خودی خود تحول عظیمی را در کشور ایجاد کند.

  • نقشه جدید دولت برای توسعه روستایی

    وزارت کشور با طراحی نقشه راه جدیدی برای مدیریت توسعه روستایی با الگو گرفتن از مدل‌های تجربه شده در کشورهای توسعه‌یافته، یک بانک اطلاعاتی جامع از ظرفیت‌های کشاورزی، صنعتی، خدماتی و گردشگری یکهزار و ۳۰ روستا در سراسر کشور ایجاد کرده است که بر اساس آن، استانداری‌ها موظف هستند با در اختیار قراردادن امکانات مورد نیاز دهیاری‌ها مبتنی بر نقشه از پیش تعریف شده برای توسعه روستایی هر یک از روستاها زمینه به فعلیت درآمدن ظرفیت‌های روستاهای کشور را فراهم کنند. با این حال ایده اصلی وزارت کشور برای توسعه روستایی، تحقق مدیریت یکپارچه محلی در روستاها با واگذاری مسوولیت‌ها و امکانات لازم به دهیاری‌ها است که آن را به‌عنوان مکمل مدلی که امسال برای توسعه روستایی پیاده کرده است، در قالب لایحه برنامه ششم توسعه دنبال می‌کند.

  • ناپایداری منابع مالی و فروش تراکم

    کارشناسان شهری معتقدند «ناپایداری» اولین عارضه‌ای است که فروش تراکم بر منابع مدیریت شهری وارد می‌کند. منابع مالی شهرداری‌ها با نوسان ناشی از دوره‌های رونق و رکود ساخت وساز قبض و بسط پیدا می‌کند و پس از مدتی با اشباع سطح شهر از ساختمان‌ها، امکان برنامه‌ریزی بلندمدت را از مدیریت شهری سلب می‌کند. علاوه‌بر این در سطح شهر شاهد هستیم ساختار معماری و طراحی فضای شهری از الگوی درآمد شهری متاثر شده است. شهرداری برای کسب درآمد بیشتر بدون توجه به ضوابط و مقررات ساخت وساز به‌دنبال حداکثر کردن ارتفاع ساختمان‌ها و توسعه فضای شهری است.

  • پاسخ بازار به شکل جدید تقاضای املاک اداری

    شکل جدید تقاضا در بازار واحدهای اداری پایتخت این روزها در شکل تحرک بیشتر برای خرید و فروش یا اجاره این واحدها از سوی هر دو سمت عرضه و تقاضا قابل مشاهده است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، هم‌اکنون تعداد قابل توجهی از فایل‌های خرید وفروش یا اجاره واحدهای اداری مربوط به آن دسته از واحدهایی است که طی نزدیک به یکسال گذشته با عنوان واحدهای اداری ساخته وطراحی شده با الگوها و استانداردهای بین‌المللی فضای کسب و کار به بازار ملک معرفی شده‌اند. زمستان سال گذشته و به دنبال شروع اجرای برجام، جست و جوها و تقاضاهای تازه‌ای به بازار املاک اداری وارد شد که عمده متقاضیان آنها نمایندگان شرکت‌های معتبر خارجی بودند.

  • عمر باتری دوربین عکاسی‌تان را افزایش دهید

    همه ما بارها و بارها درباره روش‌های بهره‌وری بیشتر عمر محدود باتری شنیده‌ایم و خوانده‌ایم، اما تکلیف عکاس‌ها چیست؟ چطور می‌توان از آخرین توان باتری دوربین‌های DSLR یا بدون آینه، برای گرفتن عکس‌های بیشتر استفاده کرد؟ یک روز بالاخره این اتفاق می‌افتد. کاملا مطمئن هستید که تمام باتری‌های دوربین خود را شارژ کرده‌اید، اما به‌خاطر استفاده نابجا یا هر علت دیگری با تنها یک یا دو باتری کاملا شارژ شده در کیف خود باقی می‌مانید. حالا باقی باتری‌ها خالی هستند و قرار است که عکاسی یک عروسی بالای ۱۵ ساعت را انجام دهید! شاید در روزهای قدیم باتری‌هایتان یک روز کامل کاری را دوام می‌آوردند و حالا به هر دلیلی (شاید به‌خاطر استفاده مداوم از باتری‌ها به مدت ۲ تا ۳ سال؟) هنوز به نصف یک پروژه نزدیک نشده‌اید، آخرین باتری‌تان تنها ۵۰ درصد شارژ دارد.

  • راه‌اندازی ویندوز بدون استفاده از رمز عبور

    در اینجا قرار است با روشی ساده آشنا شویم و با استفاده از دستور netplwiz بدون نیاز به ورود کلمه عبور، ویندوز را راه‌اندازی کنیم. شاید از اینکه مجبور هستید در هر بار لاگین شدن به ویندوز، رمز عبور سیستم را وارد کنید، ناراحت و کلافه هستید. شما هر بار مجبورید تا با دقت زیاد، کلمه عبور را در مکان مشخص شده تایپ کنید چون کاراکترها در حالت پیش فرض به‌صورت ستاره نمایش داده می‌شوند و در صورت بروز اشتباه تایپی نمی‌توانید بلافاصله آن را تشخیص دهید. بنابراین این امکان وجود دارد تا در مواقعی که عجله دارید، در وارد کردن کلمات دچار اشتباه تایپی شوید (و حتی چندین بار مجبور باشید رمز عبور را وارد کنید) که این خود می‌تواند شما را کلافه کند.

  • ملزومات یک استارت‌آپ قوی

    داشتن یک استارت‌آپ؛ این ایده‌ای است که این روزها همه بر سر آن توافق دارند. استارت‌آپ یک کسب و کار در فضای مجازی است که به خوبی در ایران توانسته جای خود را باز کند. اگر به خوردن غذاهای بیرون از خانه عادت داشته باشید سفارش دادن غذا به‌صورت آنلاین را خوب می‌شناسید. حالا چنان این صنعت رشد کرده که انواع مختلفی از استارت‌آپ‌ها از آن حمایت می‌کنند که یکی از آنها به خوبی توانسته رشد کند. این استارت‌آپ با آماده کردن غذاهای خانگی توانسته مشتریان زیادی جمع کند. اینجا و آنجا استارت‌آپ‌های زیادی پیدا می‌شوند؛ از استارت‌آپی که نان گرم برایتان تهیه می‌کند تا لباس‌هایتان را به خشکشویی می‌برد.

  • تور «پردگیان باغ سکوت»

    کیهان کلهر، آهنگساز و نوازنده پرآوازه کمانچه، همراه اردال ارزنجان، نوازنده ترکیه‌ای باغلاما، از ۱۳ تا ۱۶ آذرماه در تالار وحدت تهران روی صحنه خواهد رفت. پس‌ از این کنسرت دونوازی، بلافاصله تور کنسرت‌های «پردگیان باغ سکوت» این نوازنده بین‌المللی کمانچه همراه گروه خود شامل علی بهرامی‌فرد (نوازنده سنتور)، هادی آذرپیرا (نوازنده تار) و نوید افقه (نوازنده تنبک) در تهران و شهرستان‌ها برگزار خواهد شد. کنسرت «پردگیان باغ سکوت» در اردیبهشت و خردادماه گذشته در چند شهر ایران و ۹ شب در تهران برگزار شد.

  • وداع با بازمانده از کاروان نسل عاشق

    بهنام ناصح

    از دست رفتن پیشکسوتان هنر، چون ابراهیم شریف‌زاده، پژمردن گلی از گلخانه‌ هنر بازاری نیست که شاخه‌ای دیگر جایگزین آن شود بلکه به‌خاک افتادن درختی تناور است که سال‌ها ریشه‌اش را در زمین فرهنگ این دیار کهن دوانده و شاخه‌های پرثمرش با آفتاب مردم دیارش بالنده شده است. از این‌رو غم درگذشت چنین هنرمندی تنها نگرانی از محروم شدن از لذت همنشینی با نوایی موزون نیست که می‌نوازد و می‌خواند «نوایی. . . نوایی»، که وحشت بیابان شدن پهنه‌ای است که قدرشاخسار پرسایه سال‌ها پروردن را نمی‌داند و قلمه‌ای از شاخسار بخشنده‌ این درخت کهنسال، به‌قدری که باید، برای نشاندن نهال‌های آینده برنمی‌گیرد و جز به چشم هیزمی که آتش محافل جشنواره‌ای را ساعتی روشن کند به آن نمی‌نگرد.

  • آلبوم - ۲۷ آبان ۹۵

    سوغاتی امیر حسینی برای مخاطبان

    آلبوم «سوغاتی» اثری از امیر حسینی به‌زودی منتشر خواهد شد. این مجموعه شامل ۸ قطعه بی‌کلام است و این خواننده پس از اخذ مجوزهای آن، تاکنون چند اثرش از جمله «کمی با من مدارا کن» و «دلم تنگه» و «بیا بنویسیم» را در فضای مجازی منتشر کرده است. قطعات آلبوم سوغاتی بازتنظیم آثار قدیمی است و در این مجموعه ساز ویولون محوریت دارد. میکس و مستر قطعات آلبوم و همچنین بازتنظیم آنها توسط «مازیار کلاهی» انجام شده است. «ناصر رحیمی» نوازنده فلوت، «فیروز ویسانلو» نوازنده گیتار و همچنین «کوروش درخشان» نوازنده پیانو در این آلبوم هنرنمایی کرده‌اند.

  • ارکستر سمفونیک تهران

    ارکستر سمفونیک تهران به رهبری شهرداد روحانی یازدهم آذرماه سال جاری تازه ترین کنسرت خود را در تالار وحدت تهران برگزار می‌کند. در این برنامه قرار است آواهای اسلوانی شماره ٨ از آنتونین دورژاک اجرا شود. کنسرتو در ر مینور برای دو ویو لون از یوهان سباستین باخ با هنرمندی مونیکا لران، علیرضا چهره‌قانی، «مارش اسلوانی» از پیتر چایکوفسکی، «آوای مرگ» از کامیل سن سانس، «پاوان» اثر گابریل فوره از دیگر اجراهای برنامه یازدهم آذرماه ارکستر سمفونیک تهران است و همچنین قطعه «بر فراز کوه سنگی» از مودست موسورسکی اجرا می‌شود.

  • موسیقی

    اجرای آنیا لخنر و فرانسوا کوتوریه در تهران

    «آنیا لخنر» نوازنده ویولنسل و «فرانسوا کوتوریه» وسس کوارتت تارکوفسکی و نوازنده پیانو ۲۶ و ۲۷ آذرماه در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه خواهند رفت. این دو هنرمند، در این کنسرت قطعاتی از دوره نئو رمانتیک تا مدرن را به اجرا در می‌آورند و علاوه بر آن، تعدادی از آثار گورجیف اجرا می‌شود. این اجرا به همت موسسه «هرمس» با مدیریت «رامین صدیقی» برگزار می‌شود. «آنیا لخنر»، پیش از این نیز در ایران به اجرای برنامه پرداخته بود و علاوه بر اجرای قطعاتی از آهنگسازان کلاسیک اروپایی، قطعه «باغ شماره ۳» از هوشیار خیام را نواخته بود.

  • «تمرین آخر» و «تعزیه»

    این روزها سه مستند از ناصر تقوایی کارگردان مولف ایران در گروه هنر و تجربه روی پرده است و فرصتی مناسب برای علاقه‌مندان آثار این سینماگر برجسته ایرانی. «کشتی یونانی»، «تعزیه» و «تمرین آخر»، عنوان سه فیلمی از این کارگردان است که اکران شده است. «کشتی یونانی» عنوان اپیزود اول فیلمی چند اپیزودی با نام «قصه‌های کیش» است که در سال ۱۳۷۷ با هدف انجام کاری مشترک بین چند کارگردان مطرح سینمای ایران مقابل دوربین رفت. قصه این فیلم به مراسم «زار» اختصاص دارد که یکی از قدیمی‌ترین آیین‌های موسیقایی مردم جنوب ایران است.

  • تاریخ به روایت موزه مشروطه بهارستان

    هنرهای شهری در تمام نقاط جهان وظیفه قابل تاملی در انتقال مفاهیم فرهنگی جامعه برعهده دارند. تولید هنر شهری در ایران اما کمتر اتفاق افتاده است و مدیران نسبت به این قضیه بی‌توجه بوده‌اند. از این‌رو خیابان‌ها و میدان‌ها تنها جایی هستند برای عبور عابران، بدون هیچ درنگی. در چند ماه گذشته اما برای اولین بار مجموعه‌ای از المان‌های تاریخی در میدان بهارستان به نمایش گذاشته شده و توانسته است نگاه مردم را جلب کند. گویا ایده طراحی المان‌ها از رویداد‌های تاریخی گرفته شده است و این میدان مهم تهران را تبدیل به موزه‌ای قابل‌توجه کرده است.

  • هنر و تجربه - ۲۷ آبان ۹۵

    قبیله من

    کارگردان: غلامرضا آزادی

    تهیه‌کننده: فریال بهزاد

    بازیگران: آیدا نامجو، میلاد سرجوئی، مهران‌هادی، الهام طهموری، محمدرضا سهرابی، افسانه صالحی، مینو کرمی، مرتضی حسینی، ‌هاله میر‌هادی، حمید مظاهری، پارسا صحرایی، محمدرضا حبیبی، شهروز شیروانی، نازنین احمدی، حسین غیابی و . . .

    خلاصه داستان: زندگی مثل یک فیلمه، کوتاه و بلندش فرقی نمی‌کنه، اما برای همه آدم‌ها از یه جایی شروع می‎شه و یک روزدیگه که اصلا منتظرش نبودیم ناگهان تموم می‎شه، ما مجبوریم به تماشا.

  • نفس - ۲۷ آبان ۹۵

    فیلم سینمایی «نفس» آخرین ساخته نرگس آبیار در جشنواره فیلم فجر سال گذشته به نمایش در آمد و واکنش‌های متفاوتی را به وجود آورد. «نفس» قصه زندگی یک خانواده یزدی بین سال‌های ۵۷ تا ۶۲ است. روایتی از زندگی چهار کودک با نامهای بهار، نادر، کمال و مریم است که همراه پدرشان غفور (با بازی مهران احمدی) و مادربزرگ (با بازی پانته‌آ پناهی‌ها) در دهه۵۰ خورشیدی نفس می‌کشند. دنیای این کودکان دنیایی است پر از رویاهای زیبای کودکانه که قرار است رنگ حقیقت به خود بگیرد. مهران احمدی، پانته‌آ پناهی ها، گلاره عباسی، سیامک صفری، شبنم مقدمی، سیامک عبادی‌زاده، ساقی زینتی، محمدرضا شیرخانلو، سیده‌ساره نورموسوی، علی خانبابایی و جمشید هاشم پور بازیگران این فیلم هستند.

  • اکران - ۲۷ آبان ۹۵

    این زن حقش را می‌خواهد

    کارگردان:

    محسن توکلی

    تهیه‌کننده:

    ناصر شعبانی

    بازیگران: میترا حجار، کامران تفتی، لعیا زنگنه، افسانه پاکرو، روشنک عجمیان، مینا جعفرزاده، رسول توکلی و رضا آشتیانی

    خلاصه داستان: داستان پایداری یک زن را روایت می‌کند که سعی در گرفتن حق قانونی اش از طریق مراجع قضایی برای قصاص فردی که او را مضروب کرده دارد …

    نیمه شب اتفاق افتاد

    کارگردان:

    تینا پاکروان

    تهیه‌کننده: تینا پاکروان و امیرحسین عبداللهی

    بازیگران: حامد بهداد، رویا نونهالی، گوهر خیر اندیش، آتیلا پسیانی، ستاره اسکندی، رابعه اسکویی، سینا رازانی، کریم امینی، فرناز زوفا، دینا آبرون، علی تاجیک، محمد فیروز بخت، مهراب رضایی و شقایق فراهانی

    خلاصه داستان: داستان عشق‌های نامتعارف از عروسی تا عزاست.

  • جمجمه‌ای در کانه مارا

    نمایش «جمجمه‌ای در کانه مارا» نوشته مارتین مک دونا به کارگردانی وحید حافظی در تماشاخانه مشایخی روی صحنه می‌رود. «جمجمه‌ای در کانه مارا» دومین نمایشنامه از مجموعه‌ای است که به سه‌گانه لی نین مشهور شد. این متن، قصه مردی است که کارش نبش قبر و باز کردن جا برای مردگان تازه است اما امسال نوبت قبر زن مرحومش رسیده که هفت سال پیش‌تر به طرز مشکوک مرده است. وحید حافظی، فرید رحمتی، آرمین مهدیلو و زینب مسیبی بازیگران این نمایش هستند و کارگردانی این کار بر عهده وحید حافظی است. این نمایش از ۱ تا ٢٣ آذر ماه ساعت ۲۰:۴۵ در تماشاخانه استاد مشایخی روی صحنه می‌رود.

  • اجرا - ۲۷ آبان ۹۵

    یک اسم

    یه کلمه‌ای که «م»، «ک»

    نویسنده: علیرضا ایزدی

    کارگردان: پونه پارسایی

    بازیگران: محمد حسینعلی‌پور، سپیده امینی، پونه پارسایی، سارا طالبیان، محسن خزاعی

    مکان: تماشاخانه فانوس

    دوره اجرا: دوشنبه ۱۷ آبان - جمعه ۵ آذر

    ساعت: ۲۰:۰۰

    مدت زمان اجرا: ۵۰ دقیقه

    قیمت…

  • هیهات

    فیلم سینمایی «هیهات» در روزهای ابتدایی محرم روی پرده رفت و پس از مدت کوتاهی از پایان اکرانش به شبکه نمایش خانگی آمد. این فیلم در چند اپیزود ساخته شده و هر قسمت را یکی از سینماگران سرشناس کارگردانی کرده است که هادی نائیجی، دانش اقباشاوی، روح‌الله حجازی و هادی مقدم دوست کارگردانان این اثر هستند و با موضوعات اجتماعی و مفاهیم عاشورایی ساخته شده‌اند. کارگردانان این اثر روایت‌های متفاوتی از عاشورا را روایت کرده‌اند و در نهایت به ساختاری یکدست رسیده‌اند. در این فیلم بازیگرانی چون حمید فرخ‌نژاد، حامد بهداد، مینا ساداتی، بابک حمیدیان، آلا نجم، بهاران بنی احمدی و خسرو شهراز ایفای نقش کرده‌اند.

  • شهر برج و بارو نیست

    سید محسن‌هاشمی

    مدیر فرهنگی

    نشانه شهر، برج و بارو و ازدحام جمعیت نیست. شهر حضور شهروند دارای خاطره و حق است که تعریف و ممتازش می‌کند. با گسترش فزاینده و بی‌محابای شمارگان خودرو در شهرها و نبود درک درست از مفهوم شهر نزد مدیران شهری هر روزه شاهد فتح خاکریز‌های زندگی انسانی توسط ماشین هستیم. پیاده‌رو‌ها به نفع ماشین، کوچک و امکان ملاقات و دیدار رو در روی شهروندان محدود و از آن سو معابر ماشین رو بزرگ‌تر می‌شوند. طرفه اینکه این اتوبان و خیابان‌های عریض شده نیز همچنان پاسخگوی تردد خودرو‌ها نیستند.

  • شبه‌جزیره اسرارآمیز

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).

بیشتر