عمر باتری دوربین عکاسی‌تان را افزایش دهید

همه ما بارها و بارها درباره روش‌های بهره‌وری بیشتر عمر محدود باتری شنیده‌ایم و خوانده‌ایم، اما تکلیف عکاس‌ها چیست؟ چطور می‌توان از آخرین توان باتری دوربین‌های DSLR یا بدون آینه، برای گرفتن عکس‌های بیشتر استفاده کرد؟ یک روز بالاخره این اتفاق می‌افتد. کاملا مطمئن هستید که تمام باتری‌های دوربین خود را شارژ کرده‌اید، اما به‌خاطر استفاده نابجا یا هر علت دیگری با تنها یک یا دو باتری کاملا شارژ شده در کیف خود باقی می‌مانید. حالا باقی باتری‌ها خالی هستند و قرار است که عکاسی یک عروسی بالای ۱۵ ساعت را انجام دهید! شاید در روزهای قدیم باتری‌هایتان یک روز کامل کاری را دوام می‌آوردند و حالا به هر دلیلی (شاید به‌خاطر استفاده مداوم از باتری‌ها به مدت ۲ تا ۳ سال؟) هنوز به نصف یک پروژه نزدیک نشده‌اید، آخرین باتری‌تان تنها ۵۰ درصد شارژ دارد. البته می‌توانید از دستیار، دوست یا همکار خود بخواهید به نزدیک‌ترین مغازه تجهیزات دوربین برود و چند باتری اضافه بخرد. یا یک شارژر باتری همراه خریداری کنید. برای الان راهنمایی‌های این‌چنین را کنار گذاشته و سراغ موقعیتی می‌رویم که هیچ راه خارجی ندارید و باید به خودتان تکیه کنید. چگونه می‌توان تا آخرین ذره باتری را هم بهینه استفاده کرد؟

نکاتی که امروز به آنها می‌پردازیم توسط گروه SLR Lounge گردآوری شده است و امکان دارد برخی از آنها آشنا به‌نظر برسند؛ چراکه از تعدادی از این راه‌ها جهت افزایش عمر باتری گوشی‌های هوشمند استفاده می‌شود. از خاموش کردن وای‌فای گرفته تا کم کردن میزان روشنایی LCD، به‌احتمال‌زیاد قبلا هم به بعضی برخورده‌اید. با این ‌وجود مرور این لیست خالی از لطف نخواهد بود. پس برای حفظ باتری برای دفعه بعدی که به روز کاری شلوغی برخوردید ادامه مقاله را مطالعه کنید:

تمام اتصالات بی‌سیم دوربین خود را خاموش ‌کنید

دوربین‌های امروزی قادر به برقرار کردن اتصالات بیشتری هستند؛ از GPS و وای‌فای گرفته تا بلوتوث و NFC. حالا این وظیفه شماست که ببینید کدام‌یک از این تنظیمات تشنه به انرژی باتری، به‌صورت پیش‌فرض فعال هستند. مطمئن شوید زمانی که به آنها نیاز ندارید خاموش باشند؛ مثلا در دوربین‌های سونی تنها کافی است دوربین را روی حالت پرواز یا Airplane Mode قرار دهید. در دوربین‌های دیگر مثل نیکون و کانن، باید ببینید که دوربین کدام‌یک از قابلیت‌های وایرلس را دارد. گزینه موردنظر را در منو پیدا کرده و مطمئن شوید تنها وقتی‌ که به آنها نیاز دارید روشن باشند.

تثبیت‌کننده را خاموش ‌کنید

تثبیت‌کننده از سویی به‌شدت باتری را مصرف می‌کند و از سویی دیگر اگر با لنزهای طولانی‌تر مثل۲۰۰- ۷۰ میلی‌متری عکاسی کنید و دست‌هایتان بلرزد، اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند؛ بنابراین سعی کنید برای لنزهای زوم واید، معمولی یا هر لنز پرایمی که دارید، تثبیت‌کننده تصویر را خاموش‌کنید. اگر یک دوربین بدون آینه یا یک Pentax به همراه تثبیت‌کننده تصویر مبتنی‌بر حسگر دارید، می‌توانید آن را خاموش‌ کنید و درصد زیادی از باتری دوربین را نجات دهید. برای استفاده از لنزهای طولانی‌تر مثل ۲۰۰- ۷۰میلیمتری هم می‌توانید تثبیت‌کننده را خاموش کرده و از مونوپاد یا تریپاد استفاده کنید. می‌توانید دوربین یا دست خود را به اشیاء محکم، بچسبانید یا حتی تلاش بیشتری در به‌کارگیری تکنیک‌های ثابت نگه‌داشتن دستتان بکنید. علاوه‌بر این، به استفاده از لنز پرایم تله‌فتو (مثل ۸۵ میلی‌متری f/ ۱.۴) برای عکاسی موشن‌استاپ در نور کم هم فکر کنید. البته با یک لنز ۸۵ میلی‌متری باید اندکی به سوژه نزدیک‌تر بشوید، اما چندان مشکل بزرگی نیست.

تمیزکننده خودکار حسگر را خاموش ‌کنید

در شرایط عادی می‌توانید تنظیمات آن را بر بیشترین حالت ممکن قرار دهید؛ یعنی هر بار که دوربین خاموش و روشن می‌شود، حسگر را هم به‌‌صورت خودکار تمیز کند. کانن، نیکون و سونی همه این قابلیت را دارا هستند. اما اگر سعی دارید دوام باتری را برای یک سفر چندروزه در طبیعت یا یک عروسی طولانی افزایش دهید، باید به منوی دوربین وارد شده و این قابلیت را به‌‌طور کلی خاموش‌ کنید. حسگر به‌ سرعت کثیف نمی‌شود و می‌توانید آن ذره از توان باتری که برای عکس گرفتن نیاز دارید را ذخیره کنید.

بازبینی عکس را غیرفعال کنید

برخی از عکاسان ترجیح می‌دهند که بعد از گرفتن یک عکس آن را مشاهده کنند، چون مایلند نگاهی به هیستوگرام یا نقاط زیادی روشن آن بیندازند. در بازبینی عکس‌ها در LCD دوربین، راه‌های مختلفی برای کمک به حفظ باتری وجود دارد. می‌توانید این قابلیت را به‌‌طور کلی غیرفعال کنید. می‌توانید زمان بازبینی عکس را به‌جای چند دقیقه یا حتی ۳۰ ثانیه، بر ۱ یا ۲ ثانیه قرار دهید. به‌خاطر بسپارید در دوربین‌های نیکون می‌توانید نه‌تنها مدت بازبینی عکس، بلکه زمان نمایش منوها یا اطلاعات مختلف را هم کاهش دهید. حتی می‌توانید زمان نمایش نوار روشنایی را هم بر چند ثانیه تنظیم کنید!

میزان روشنایی LCD دوربین را کاهش دهید

این هم یک مورد قابل پیش‌بینی دیگر. امیدواریم که تا الان نحوه استفاده از هیستوگرام دوربین را یاد گرفته باشید. در این صورت حتی با قرار دادن روشنایی LCD دوربین بر ۱- یا ۲- هم می‌توانید نور عکس‌ها را به‌خوبی تنظیم کنید. مسلما صفحه‌نمایش بسیار تاریک‌تر دیده می‌شود و در روشنایی خورشید باید کاملا به هیستوگرام تکیه کنید، اما عادت کردن به آن بسیار آسان است. البته اگر عکاسی یک عروسی را قبول کرده‌اید و در محیط بسته قرار داشته باشید، LCD تاریک می‌تواند به نفعتان باشد. روشنایی صفحه‌نمایش دوربین را تا ۳- یا ۵- هم پایین ببرید. از افزایش دوام باتری شگفت‌زده خواهید شد!

زمانی که عکس نمی‌گیرید، دوربین را خاموش‌کنید

این مورد با اینکه بسیار منطقی به‌نظر می‌رسد، به‌اندازه ۵ تا ۱۰ سال پیش مفید نخواهد بود. دوربین‌های امروزی بسیار بهینه عمل می‌کنند و دوربین‌های کانن شهرتی درخصوص کم‌مصرف کردن باتری در طول روز و در زمانی که از آنها استفاده نمی‌شود دارند. بسیاری از عکاسان عروسی، دوربین خود را یک روز کامل روشن می‌گذارند و به مشکلی برنمی‌خورند. با ‌وجود این همچنان بهترین راه ذخیره باتری دوربین، خاموش کردن آن در مواقع بیکاری است. حتی اگر بین ۱ تا ۵ درصد شارژ داشته باشید، با عکاسی محتاطانه و خاموش کردن زیاد، می‌توانید به‌اندازه چند صد عکس دیگر نیز از باتری کار بکشید.

باتری‌های فرسوده را با باتری‌های نو جایگزین کنید

در ابتدا بگوییم که بهتر است باتری‌های خود را شماره‌گذاری کنید تا بتوانید وضعیت هرکدام را به‌خاطر بسپارید. هردو دوربین‌های پیشرفته و نیمه پیشرفته نیکون و کانن به قابلیتی در منو مجهز هستند که درصد باتری باقی‌مانده و تعداد عکسی را که گرفته‌اید به شما نشان می‌دهد. دفعه بعدی که عکاسی یک عروسی را به عهده داشتید و اخطار باتری کم را در نمایاب مشاهده کردید، به منو رفته و درصد باتری به همراه تعداد عکس‌های گرفته‌شده را هم به‌خاطر بسپارید. معمولا تا رسیدن به ۱۰ درصد باتری باید ۱۰۰۰ عکس گرفته باشید. اگر نکات بالا را رعایت کنید، تا زمان رسیدن به ۱۵ درصد باتری احتمالا ۱۲۰۰ یا ۱۳۰۰ عکس گرفته‌اید.با چک کردن مداوم این منو کم‌کم می‌توانید متوجه کم شدن توان باتری دوربین بشوید. در این مثال اگر به پنج درصد رسیده و تنها چند صد عکس گرفته و هیچ ویدئویی هم ضبط نکرده باشید، مشکلی برای باتری به وجود آمده است. بسیاری از دوربین‌های امروزی به مقیاسی برای تشخیص سلامت یا عمر باتری مجهز شده‌اند، اما استفاده از روش بالا و توجه به مدت‌زمانی که باتری شارژ نگه می‌دارد روش کارآمدتری برای تشخیص سلامت باتری است.با توضیح تمام این موارد امیدواریم به‌عنوان یک عکاس حرفه‌ای هیچ‌وقت با باتری کم مواجه نشوید. البته هر عکاس قابلی باید یک شارژر ارزان‌قیمت را خریداری کرده و برای موارد اضطراری در کیف لوازم عکاسی‌اش نگه دارد. حالا اگر باتری خود را اشتباه در شارژر قرار دهید یا به هر دلیلی یک یا دو عدد از باتری‌ها شارژ نشوند،برای ادامه دادن می‌دانید چه‌ کاری باید انجام دهید.