بیتفاوتی دلار به انتخابات آمریکا؟
حمید عزیزی
عضو گروه بانک و بیمه
قیمت دلار از اواسط هفته گذشته تحت تاثیر انتخابات آمریکا قرار گرفت، ولی پس از پیروزی ترامپ خیلی زود خود را با این حادثه غیرمنتظره تطبیق داد. شاخص ارزی از روز برگزاری انتخابات تا دوشنبه هفته جاری عمدتا در مسیر افزایشی قرار داشت، ولی عده زیادی روند افزایشی را به نتایج انتخابات آمریکا مرتبط ندانستند. دلار که در تاریخ ۱۸ آبان ماه روی قیمت ۳ هزار و ۶۳۷ تومان قرار گرفته بود، تا روز دوشنبه هفته جاری تا محدوده ۳ هزار و ۶۷۰ تومان بالا رفت.
حمید عزیزی
عضو گروه بانک و بیمه
قیمت دلار از اواسط هفته گذشته تحت تاثیر انتخابات آمریکا قرار گرفت، ولی پس از پیروزی ترامپ خیلی زود خود را با این حادثه غیرمنتظره تطبیق داد.شاخص ارزی از روز برگزاری انتخابات تا دوشنبه هفته جاری عمدتا در مسیر افزایشی قرار داشت، ولی عده زیادی روند افزایشی را به نتایج انتخابات آمریکا مرتبط ندانستند. دلار که در تاریخ ۱۸ آبان ماه روی قیمت ۳ هزار و ۶۳۷ تومان قرار گرفته بود، تا روز دوشنبه هفته جاری تا محدوده ۳ هزار و ۶۷۰ تومان بالا رفت. به گفته برخی فعالان، افزایش تقاضای زائران عتباتعالیات در کنار تقاضای سکه بازان برای خرید دلار دو عامل مهمی بود که زمینه ساز این رشد شد.
با وجود اینکه، شماری از فعالان، روند افزایشی دلار را وابسته به انتخابات آمریکا ندانستند، عده دیگری انتظار دارند این ارز در آینده تحت تاثیر اظهارات ترامپ پیرامون توافق هستهای قرار بگیرد. در این میان، عده دیگر باور دارند، بازار ارز در آذرماه بیش از هر عاملی تحت تاثیر افزایش تقاضای تجاری قرار خواهد گرفت.به گفته این عده، بهطور سنتی این انتظار در بازار وجود دارد که در سومین ماه پاییز تقاضای تجاری افزایش پیدا کند. این موضوع در روند قیمتی دلار در ۲ سال گذشته نیز مشاهده شده است و این ارز در آذر ۹۳ و ۹۴ روزهای پرنوسانی را پشت سر گذاشته بود. در این وضعیت باید دید که میزان عرضه بازارساز در آذر سال جاری چگونه خواهد بود. آنچه مسلم است، دلار تا این مقطع از سال با شیب ملایم و نوسانات محدود رشد کرده است. در این شرایط، حجم زیادی از تقاضا باید وارد شود که قیمتها را پرنوسان کند
ارسال نظر