شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

آخر هفته

  • ۵ توصیه مالی برای بیست‌و‌چند‌ساله‌ها

    برخی از افراد در سنین بعد از بیست سالگی، تمایل زیادی به خرج کردن دارند. این موضوع باعث می‌شود که آنها برخی مواقع در مدیریت منابع مالی خود با چالش روبه‌رو شوند. افراد در این سنین، چندان علاقه‌ای به مدیریت مالی و تنظیم هزینه‌های خود ندارند. به‌عنوان مثال، بازنشستگی برای جوانان مفهومی بسیار دور از انتظار است و افراد در این گروه سنی تمایل ندارند که به دوران بازنشستگی خود فکر کنند. با این وجود، چیزی که افراد باید در سن بیست سالگی به آن توجه کرده و خود را برای آن آماده کنند این است که چه برنامه مالی برای «هزینه‌های ناگهانی و اورژانسی پزشکی»، «امکان به وجود آوردن یک زندگی مشترک» و «خرید خانه برای نخستین بار» دارند.
  • چگونه با رفتارتان فرهنگ شرکت را تغییر دهید؟

    سیدحسین علوی لنگرودی
    چند وقت پیش داستانی را درباره یک معلم که فرهنگ مدرسه محل تدریس خود را تغییر داده بود شنیدم که برایم بسیار آموزنده بود. بعد از شنیدن و فکر کردن به آن داستان بود که دریافتم همه ما می‌توانیم به همان سادگی، ‌فرهنگ شرکت یا سازمان متبوع خود را تغییر دهیم. آن معلم توانست طی چند ماه محیط کاری‌اش را از یک محیط سرشار از تنفر به محیطی رویایی تبدیل کند. آن معلم دوست نداشت مثل بقیه معلم‌ها و کارکنان مدرسه، ‌با دیگران رفتار کند. هنگامی که او برای اولین بار وارد آن مدرسه شد، خود را در میان همکارانی یافت که در هنگام با هم بودن، یا با هم به بحث و جدل می‌پرداختند و یا اینکه درباره مسائل سیاسی و تلخ صحبت می‌کردند و هیچ کدام، ‌تحمل دیگری را نداشتند.
  • کمبودهایی که شما را سرمایی می‌کند

    گاهی فرقی نمی‌کند هوا خوب است یا سرد. برخی افراد در هوای ملایم و خوب نیز می‌لرزند و سردشان است. این مساله می‌تواند ناشی از کمبود برخی ویتامین‌ها یا کم‌آبی بدن و برخی مشکلات دیگر باشد.
    دچار کمبود هورمون تیروئید هستید: توصیه می‌کنیم اگر همیشه سردتان می‌شود کمی هشیار بوده و مساله را ساده و بی‌اهمیت ندانید. این مشکل می‌تواند نشان دهنده یک بیماری پنهان باشد. اگر علاوه بر سرمایی بودن احساس خستگی می‌کنید و بی‌دلیل وزنتان اضافه می‌شود بهتر است سلامت غده تیروئیدتان را بررسی کنید. این غده وظیفه کنترل دمای درونی بدن را نیز برعهده دارد.
  • صادرات ۳۰ درصدی محصولات پژو محقق می‌شود؟

    بر اساس اعلام مدیر ارشد ایران خودرو یکی از مهم‌ترین تعهدات شرکت پژو در قرارداد منعقده «امکان استفاده از بازارهای صادراتی این محصولات در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) است» شرطی که در صورت تحقق، جهش قابل توجهی در بسیاری از ساختارهای صنعت خودروسازی در شرکت ایران خودرو ایجاد خواهد کرد، چرا که یقینا برای تحقق این شرط لازم است شرکت پژو در خصوص توسعه زیرساخت‌های ضروری تولید خودروی صادراتی با نشان خود در سایت ایران خودرو، گام‌های مهمی را بردارد.
    بر این اساس شرکت ایران خودرو درصورت کسب توانایی تولید محصولی مطابق استانداردهای شرکت پژو می‌تواند مدعی باشد که یک خودروساز درکلاس جهانی است اگرچه‌این توانایی به‌واسطه بهره‌مندی از پلت‌فرم و نشان یک شرکت بزرگ خودروساز نمود یافته ولی شرکت ایران‌خودرو برای دستیابی به همین سطح از توانایی نیز، نیازمند اعمال تغییرات بزرگی در زیرساخت‌های تولیدی و انسانی خود می‌باشد.
  • رقبای محصولات جدید پژو

    امضای قرارداد پژو همزمان با اولین سفر پسابرجامی رئیس جمهور بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و افکار عمومی داخل داشت. فارغ از انتقادات به برخی از مفاد این قرارداد (که هر قراردادی منتقدان خود را دارد) تاثیر این قرارداد بر بازار خودرو غیرقابل انکار است. هرچند برخی از تعهدات پژو در این قرارداد به نظر نمی‌رسد اجرایی شود (علی‌الخصوص صادرات ۳۰درصد مورد نظر وزارت صنایع که البته خود مشخص نیست مبنای تعیین حداقل صادرات ۳۰درصد چیست) این قرارداد شروع یک دوران جدید در بازار خودرو خواهد شد. به هر صورت فارغ از پیام‌هایی که این قرارداد به سایر سازندگان خودرو علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در کشور خواهد داشت، واردکنندگان و تولید‌کنندگان خودرو در ایران خود را باید برای رقابت با شرایط جدید آماده کنند.
  • جدا افتاده‌ها

    در تاریخ هشتم سپتامبر سال ۲۰۱۵، موسسه «خدمات تحقیقی کنگره» گزارشی به قلم «کریستوفر ام. بلانچارد»، متخصص مسایل خاورمیانه منتشر کرد که در آن به صراحت از برخی چالش‌های حل نشده بین ریاض و واشنگتن سخن گفته است. وی در این گزارش می‌نویسد: «پادشاهی عربستان سعودی در سال ۱۹۳۲ توسط خاندان سعود بنا گذاشته شده که باید گفت از نظر سیاسی و اقتصادی کشوری تاثیرگذار در منطقه و جهان است. این کشور به‌دلیل ذخایر نفتی عظیمی که دارد توانسته در اقتصاد جهان بازیگر مهمی باشد. ایالات‌متحده و عربستان سعودی از دهه ۱۹۴۰ میلادی ارتباط دوستانه‌ای با هم داشته‌اند، اما از همان زمان برخی اختلافات حل نشده باقی مانده است.
  • حضور پژو از گذشته تا امروز

    پژو در حالی به دنبال توافق هسته‌ای، قرارداد خود با ایران خودرو را بعد از ۲۶ سال بار دیگر به امضا رساند که قرارداد کنونی این شرکت با ایران خودرو به‌صورت همکاری مشترک و در قبال یک شرکت ۵۰ -۵۰ بسته شده است. موضوعی که در سابقه همکاری گذشته این شرکت با خودروساز ایرانی مغفول مانده بود. همکاری شرکت خودروساز فرانسوی با ایران خودرو از زمانی آغاز شد که این شرکت به فکر توسعه بازارهای خود در دیگر کشورهای جهان افتاد. این موضوع با بحث توسعه صنعت خودرو و ورود خودروهای جدید به ایران همزمانی پیدا کرد. براین اساس در سال ۱۳۶۹ مونتاژ و تولید انواع مدل‌های پژو در شرکت ایران خودرو آغاز شد.
  • گالری گردی - ۱۵ بهمن ۹۴

    گالری مژده
    «نو خط کهن» عنوان نمایشگاهی است که در آن ٢٣ هنرمند از سه نسل هنرمندان معاصر، زوایایی گوناگون از نقاشی‌خط ایران و سیر تحول تاریخی آن را عرضه می‌کنند. . این نمایشگاه در «گالری مژده» به نشانی سعادت‌آباد، خیابان علامه شمالی، خیابان هجدهم شرقی، پلاک ۲۷، واحد یک افتتاح می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند تا ٢٣ بهمن‌ماه هر روز از ساعت ۱۱ تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۶ تا ۱۹ از این نمایشگاه دیدن کنند.

    گالری سایه
    نمایشگاه گروهی «موزه اشیای مسروقه» شامل نقاشی‌هایی در سبک‌های مختلف کوبیسم، کلاژ، رنگ روغن و .
  • عکس خبری - ۱۵ بهمن ۹۴

  • مدرن‌سازی صنعت خودروی ایران به کمک فرانسوی‌ها

    پس از رفع تحریم‌های اقتصادی علیه ایران درپی توافق هسته‌ای، این کشور به سرعت گام‌هایی را برای مدرن‌سازی صنعت خودروی خود برداشته است. پژو قراردادی را امضا کرده است که به موجب آن در اواخر سال ۲۰۱۷ دوباره به ایران باز می‌گردد. با این قرارداد این خودروساز فرانسوی یکی از نخستین‌ خودروسازانی است که از مزیت لغو تحریم‌های ایران بهره‌مند می‌شود.
    به گزارش وال‌استریت ژورنال، براساس بخشی از این قرارداد، پژو به‌منظور بهبود تجهیزات کارخانه ایران‌خودرو طی پنج سال مبلغ ۴۳۹ میلیون دلار در این کارخانه سرمایه‌گذاری می‌کند.
  • نمایش عزت ایرانی در اروپا

    پس از رهایی اقتصاد کشورمان از زنجیرهای تحریم، روحانی نخستین سفر پساتحریمی خود را به ایتالیا و فرانسه اختصاص داد تا جلوه‌ای از عزت و سربلندی ایران را به نمایش بگذارد و نشان دهد که شرایط ایران پذیرای همکاری و سرمایه‌گذاری و حضور فعال در صحنه بین‌المللی است. در این سفرها اگرچه قراردادهای مهمی به امضا رسید اما شاید بتوان مهم‌ترین دستاورد سفر هیات ایرانی را رونمایی از ثمرات دیپلماسی گفت و گو و تعامل با دنیا دانست که به گفته روحانی بدون تلاش‌های ظریف امکان‌پذیر نبود. در ایتالیا ۱۴ سند همکاری به امضا رسید که ارزش آن حدود ۲۰ میلیارد یورو (۲۲ میلیارد دلار) تخمین زده شد.
  • توانمندسازی متقاضیان مسکن با نظام پس‌انداز

    بخش مسکن از تحولات اجرای برجام و لغو تحریم‌ها قطعا تاثیر خواهد گرفت، اما نوع اثرپذیری این بخش متفاوت از سایر بخش‌ها خواهد بود. در این باره عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی می‌گوید: مرتبط‌ کردن بحث مسکن به برجام چندان مبنای کارشناسی ندارد و نمی‌توان رونق در بازار مسکن را مستقیما به برجام وابسته کرد، با این حال اگر مرتبط باشد بیشتر در جهت توسعه رونق اقتصادی و افزایش درآمد مردم به صورت غیرمستقیم و نه مستقیم است. ارتباط برجام و بازار مسکن به این صورت است که کشور از حالت رکود خارج شود، مردم وضعیت مالی بهتری پیدا کنند و وقتی مردم وضعیت مالی بهتری پیدا می‌کنند قاعدتا اقدام به خرید مسکن خواهند کرد و بدین‌ترتیب مسکن فعال می‌شود؛ بنابراین ارتباط مسکن با برجام ارتباط غیرمستقیم است و مانند صنایع حمل‌و‌نقلی کشور نیست.
  • نسخه انحرافی مسکن قسطی آمد

    با گذشت نزدیک به سه ماه از جدی شدن موضوع فروش قسطی مسکن، هم اکنون شیوه ای خاص از فروش غیر نقد آپارتمان در برخی مناطق تهران مشاهده می‌شود که می‌توان از آن به عنوان نسخه انحرافی مسکن قسطی یاد کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، یک سال و نیم پیش انبوه‌سازان از دولت درخواست کردند با طراحی سازوکار مناسب، امکان فروش لیزینگی مسکن را برای آن‌ها فراهم کند تا با همکاری شرکت‌های لیزینگ بتوانند بخشی از واحدهای فروش نرفته خود را در چارچوب ضوابط فروش لیزینگی به متقاضیان واگذار کنند.
    استدلال انبوه‌سازان برای ضرورت راه اندازی لیزینگ مسکن، فروش نرفتن عمده واحدهای ساخته شده‌ای بود که به دلیل نبود قدرت خرید در جامعه، به رغم افت محسوس قیمت ها، امکان تبدیل آن‌ها به سرمایه مجدد برای شروع فعالیت‌های جدید ساختمانی را از سازندگان وانبوه‌سازان سلب کرده است.
  • رنو در محاق توجه به پژو

    با سفر حسن روحانی رئیس‌جمهوری به فرانسه و امضای قرارداد ایران خودرو و پژو بسیار از نگاه‌ها در شرایطی به واکنش رنو معطوف بود که این شرکت برخلاف هموطن خود(پژو) به‌رغم فشار کشورهای غربی برای تشدید تحریم، در ایران ماند و خط تولید خود را متوقف نکرد، اما حالا هر چند بازگشت پژو جشن گرفته می‌شود؛ اما خبری از رنو در قراردادهای خودرویی دیده نمی‌شود و حتی برخی از مدیران شرکت‌های خودروساز نسبت به بدعهدی این شرکت فرانسوی در تامین قطعات تندر-۹۰ شکایت هم می‌کنند. اما داستان رنو در ایران از سال ۸۱ شروع شد سالی که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به ابتکار رضا ویسه طرحی را با نام پلت‌فرم مشترک آماده کرد.
  • نحوه مواجهه با ریسک؛ وجه تمایز انسان‌های موفق

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد
    در هفته‌های گذشته ضمن آشنایی با زندگی میلیاردرهای خودساخته، بیان کردیم که معمولا سازمان‌های بزرگ در تمایز نقش‌های شناخته‌شده که نیاز به یک متخصص حرفه‌ای در بهینه‌سازی فضا (یک مجری) دارند و نقش‌هایی که نیاز به یک متخصص در بازتعریف یا تقسیم آن فضا (یک تولیدکننده) دارند، ضعیف عمل می‌کنند. اما چگونه می‌توان کارمندانی را شناسایی کرد که توانایی‌های یک تولیدکننده را برای در دست گرفتن امور داشته باشند؟ در هفته‌های گذشته دو عادت ذهنی افراد مولف و مولد را بیان کردیم و در ادامه به دو مورد دیگر اشاره می‌کنیم.
  • ایران؛ شاهراه حمل و نقل

    آذر‌ماه ۱۳۶۱. حدود یکصد فروند کشتی در سواحل خلیج‌فارس پهلو گرفته و منتظر تخلیه بار خود هستند. اوضاع جنگی است و کشور به لحاظ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی وضع نامناسبی دارد. فقط یک شخصیت کاریزماتیک می‌تواند این اوضاع نامطلوب را سروسامان داده و به انتظار طولانی کشتی‌ها پایان دهد. بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در کنار ده‌ها فرمان تاریخی خود این‌بار نیز به کامیون‌داران فرمان می‌دهد تا بسیج شده و راه جنوب را در پیش گیرند. آنان نیز با این فرمان متحد شده و به بنادر جنوبی کشور راهی می‌شوند تا در صف تخلیه بار کشتی‌ها قرار گیرند.
  • انتحار سعودی

    نفت شیل آیا عربستان را برای یک تغییر بزرگ آماده می‌کند؟ آیا عربستان توانایی اداره کردن کشور را با قیمت پایین نفت دارد؟ درحالی‌که عربستان سعودی ۱۱ درصد از ذخایر ارزی خود را مصروف امور جاری کرده است، زیرا با کاهش قیمت نفت مواجه شده، این خطر برای ریاض وجود دارد تا ۵ سال آینده عربستان با صندوق خالی ارزی مواجه شود. فرید زکریا، کارشناس مسائل بین‌الملل و مجری برنامه «GPS» از شبکه سی‌ان‌ان می‌نویسد: درحالی‌که ما شاهد اقدامات داعش هستیم و به بحث در مورد ایران می‌پردازیم، موضوعی بسیار بزرگ‌تر در جهان اتفاق می‌افتد.
  • بازگشت پژو با دستانی پر

    یکی از مهم‌ترین ره آوردهای سفر رئیس‌جمهور به فرانسه بازگشت شریک قدیمی ایران خودرو به کشورمان بود. شرکت پژوسیتروئن پس از ۳ سال تحریم این بار با دستی پر به ایران بازگشت تا با تولید سالانه ۲۰۰ هزار خودرو به ارزش ۴۳۶ میلیون دلار، شرکتی مشترک با سهم برابر با ایران خودرو تاسیس کند و در کنارانتقال تکنولوژی روز دنیا و همچنین استفاده از بازارهای صادراتی به تولید محصولات جدید شامل ۲۰۸، ۲۰۰۸ و۳۰۱ بپردازد. بر اساس این قرارداد نخستین خودرو در سال ۲۰۱۷ تولید خواهد شد. .
  • چرا پژو بازگشت؟

    حسن کریمی سنجری
    کارشناس صنعت خودرو
    شرایط بازار آتی خودرو به‌ویژه در سال‌های پس از ۲۰۲۰ به‌گونه‌ای خواهد بود که شرکت‌های بزرگ خودروساز برای جبران افت تقاضای به‌وجود آمده نیازمند آن هستند که از هم‌اکنون نسبت به ایجاد بازارهای جدید برای فروش محصولات خود اقدام کنند.
    شرکت پژو به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های خودروساز اروپایی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به‌نظر می‌رسد خیلی زودتر از سال‌های بحران تقاضای خودرو در دنیا، دچار افت فروش شده است؛ به‌نحوی‌که در سال ۲۰۱۵ رشد فروش این شرکت فرانسوی با کاهش نسبتا قابل‌توجهی به‌ویژه در منطقه اوراسیا، آمریکای لاتین و حتی چین مواجه شد.
  • سهم اندک عوارض پسماند

    شیوه کنونی اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند در شهر تهران نیاز به اصلاح دارد. در حال حاضر شهروندان تهرانی روزانه ۲۸۰ گرم بیش از سایر شهرهای توسعه یافته زباله تولید می‌کنند و این نشان‌دهنده لزوم بازنگری در شیوه اخذ بهای خدمات مدیریت پسماند دارد. اخذ این عوارض می‌تواند به عنوان یکی از منابع درآمدی پایدار شهر محسوب شودو منبعی که پیش از این چندان به آن توجه نمی‌شد. بابک نگاهداری، رئیس مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران با اشاره به حرکت شهرداری تهران به سوی درآمدهای پایدار در سال‌های اخیر، گفت: استفاده از روش‌های متداول در کشورهای توسعه یافته می‌تواند در تامین عادلانه هزینه‌های شهر و فاصله گرفتن از منابع درآمدی ناپایدار تاثیر گذار باشد.
  • ایران در مقابل عربستان چه می‌تواند بکند؟

    دوران ماه عسل کشورهای نفتی به پایان رسیده است. بعد از یک دوره نسبتا طولانی که قیمت نفت به بالا‌ترین سطح خود رسیده بود و مدت زمان زیادی بازار نفت ۱۰۰ دلاری را به خود می‌دید حالا آن دوران به سر آمده و قیمت‌ها رو به سقوط است. اما اکنون در بین کشورهای نفتی این ضرب‌المثل جیک جیک مستون و فکر زمستون بودن نماد عینی پیدا کرده است. در آن زمان که مدیران دولت نهم و دهم سر مست از درآمد نفتی فکر بریز و بپاش بودند و به دنبال ثبت رکورد در سفرهای استانی و برای نبود‌‌ همان نظارت نیم‌بند سازمان برنامه بودجه را حذف کردند، شیوخ عرب منطقه در حال سرمایه‌گذاری در طرح‌های میان‌مدت و طولانی‌مدت اقتصادی بودند.
  • ترکیه و مالزی رقبای اصلی ایران

    کشورهای عربی به دلیل برخورداری از ثروت سرشار و باد آورده نفت همواره پر از افراد دست به جیبی هستند که به دنبال جایی برای خرج کردن پولهایشان می‌گردند. این گردشگران که طبیعت کشورهای خود را به دلیل گرمی و خشکی نمی‌پسندند عاشق مناظر زیبای کوهستان، جنگل، اسکی و. . . . . هستند، تفریحاتی که در ممالک خود مثل قطر یا عربستان از محالات است. اما این گردشگران خصوصیت‌های دیگری هم دارند که این خصوصیت برای کشور ما یک مزیت محسوب می‌شود. این خصوصیت نوع فرهنگ خاص آنها است که متاثر از دین اسلام است و بر اساس آن رفتارهای این گردشگران اروپایی با رفتارهای گردشگران تفاوت دارد، .
  • یک تیرو دو نشان پژو

    قرارداد پژو پس از کش‌وقوس‌های فراوان امضا شد تا دو شرکت خودروساز بار دیگر همکاری خود را از سر بگیرند. در این شرایط، هر چند دو طرف قرارداد وعده تولید خودروهایی با کیفیت و همراه با تکنولوژی روز را داده‌اند اما آنچه در این میان ناگفته مانده ارتقای سطح کیفی قطعاتی است که قرار است در تولید خودروهای جدید به‌کارگرفته شود. به اعتقاد برخی از کارشناسان تا وقتی صنعت قطعه کشور متحول نشود امیدی به تحول در خودروسازی‌ها نیست. با محمدرضا نجفی‌منش رئیس هیات‌مدیره انجمن قطعه سازان در مورد تاثیر حضور سرمایه‌گذاران خارجی بر صنعت قطعه به گفت‌وگو نشستیم.
  • ۳ خودروی پژو در مسیر ایران

    سه خودروی ۲۰۸، ۲۰۰۸ و ۳۰۱ در حالی طی یک سال و نیم آینده راهی بازار ایران خواهند شد که برخی از منتقدان نسبت به سال تولید خودروهای یاد شده لب به اعتراض گشودند این در شرایطی است که ایران‌خودرو معتقد است خودروهای یاد شده به‌صورت فیس لیفت وارد بازار ایران خواهند شد. آن‌طور که برخی از مسوولان این شرکت عنوان می‌کنند قرار نیست که خودروها بنا به همان سالی که تولید شده‌اند در ایران عرضه شوند؛ بلکه محصولات یاد شده براساس تغییرات روز اروپا به مشتریان داخلی فروخته خواهد شد. بر این اساس در این مطلب گزارشی از خودروهای جدیدی که قرار است در ایران تولید شود مورد بررسی قرار گرفته است.
  • ایجاد پنجره دائمی در ویندوز

    ویندوز به‌صورت پیش فرض راهکاری برای قرار دادن همیشگی یک پنجره بالاتر از دیگر پنجره‌ها (یا به اصطلاح always-on-top کردن یک پنجره) ارائه نداده است. از طرفی تنها تعداد کمی از نرم‌افزارها به‌صورت پیش‌فرض گزینه‌ای برای انجام این کار در نظر گرفته‌اند. در اینجا با روش‌های قرار دادن دائمی یک پنجره روی دیگر پنجره‌ها در ویندوز آشنا خواهیم شد. شرایط متفاوتی وجود دارند که درآن شاید بخواهید یک پنجره را برای همیشه روی دیگر پنجره‌ها قرار دهید. حالتی را در نظر بگیرید که می‌خواهید نرم‌افزار مانیتورینگ مصرف منابع سیستمی شما همواره قابل رویت باشد، یا هنگام وارد کردن یک سرمشی داده در نرم‌افزار اکسل، کلیک کردن بین پنجره‌ها برای اینکه ترتیب آنها را عوض کنید، شما را به ستوه آورده است.
  • اجرا - ۱۵ بهمن ۹۴

    پینوکیو
    نویسنده: فریبرز کریمی
    کارگردان: شیما عرب
    بازیگران: مونا احمدی، ایون بنی‌طبا، متین بیات، مصطفی پوریوسف، سینا رستگاری، پریسا شاعری، فریبرز کریمی، نگین کشفی، فریما کهنمویی
    محل: خانه هنرمندان - سالن استاد انتظامی
    دوره اجرا: چهارشنبه ۱۴ بهمن - جمعه ۳۰ بهمن
    ساعت: ۱۹:۳۰
    مدت: ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه
    قیمت بلیت: ۱۵,۰۰۰ تومان

    خشم اژدها

    نویسنده: نیل سایمون (براساس نمایشنامه «خنده در طبقه بیست و سوم»)
    مترجمان نمایشنامه: بهروز محمودی بختیاری، مینا رضاپور
    بازنویس، دراماتورژ و کارگردان: علی احمدی
    بازیگران: علی شادمان، تینو صالحی، خسرو احمدی، سینا کرمی، نیما شعبان‌نژاد، الهه شه‌پرست، مهران امام‌بخش، علی احمدی
    محل: سالن حافظ
    دوره اجرا: سه‌شنبه ۱۵ دی - جمعه ۳۰ بهمن
    ساعت: ۱۸:۳۰
    مدت: ۱ ساعت و ۲۰ دقیقه
    قیمت بلیت: ۲۵,۰۰۰ تومان

    خاطرات هنرپیشه نقش دوم
    نویسنده: بهرام بیضایی
    طراح و کارگردان: افشین زمانی
    بازیگران: محمد رضا خادمی، پانته‌آ مرزبانیان، سهیل ساعی، مریم گلدوز‌توکلی، امیر ستوده، مهدی بزرگ‌زاده، محمد ابوحمزه، مهدیس توکلی، وحید کلیایی و.
  • جورج بوش منطقه در برابر اوباما

    آیا سیاست خارجی ایالات‌متحده تغییر کرده است آیا آمریکا نسبت به دو رژیم اسرائیل و عربستان سعودی سخت‌گیرتر شده است؟ پرسش‌هایی از این دست تاکنون بارها در مقالات متفکران سیاسی و سیاستمداران مطرح شده است. برخی ریشه این تغییرات را به اتفاقات سال ۲۰۱۱ نسبت می‌دهند و می‌گویند با شروع بهار عربی، کشورهای مونارشی منطقه انتظار داشتند ایالات‌متحده همچنان پشت آنها قرار گیرد، اما ایالات‌متحده با رویه «بی‌عملی» و حمایت از کشورهای بهار عربی، به رویارویی با جبهه محافظه‌کاران سنتی در منطقه خاورمیانه رفت. عربستان سعودی به‌عنوان نماد سیاست‌های محافظه‌کارانه در منطقه انتظار داشت واشنگتن همچنان سیاست «چک سفید امضا» را داشته باشد، اما «ار ن دیوید میلر» در فارن پالیسی می‌نویسد: در دیدارهایی که با برخی مقامات اسرائیلی و سعودی داشتم برخی از آنها اعتقاد داشتند که ایالات‌متحده همچنان شریک راهبردی آنهاست اما برخی دیگر می‌گفتند ایالات‌متحده سیاست‌های خود را تغییر داده است.
  • روش‌های خلاقانه کسب‌وکارهای کوچک برای حفظ کارمندان

    مترجم: مریم رضایی
    سامانتا مارتین، مالک شرکت روابط عمومی مدیا میسون (Media Maison)، می‌گوید:‌ «هر از گاهی یکی از کارمندان پیام می‌‌دهد که می‌خواهد با من صحبت کند و در صحبت‌هایش می‌گوید در حالی که به دنبال کار دیگری نبوده، شرکتی با او ارتباط برقرار و درخواست همکاری کرده است. در صنعت ما، اگر شرکتی ۵ هزار دلار دستمزد پیشنهاد دهد، کارمند وفادار شما خواهد رفت. »
    از آنجا که رفتن هر کارمند باعث می‌شود کار تیم ۱۴ نفره خانم مارتین در شرکت لنگ بماند، او تلاش می‌کند پیش‌دستی کند. او دائما با تک‌تک پرسنل خود جلسه می‌گذارد، به مشکلات مالی آنها رسیدگی می‌کند و در اعطای عناوین و ارتقای کاری به همکارانش دست و دلباز است.
  • ادامه رایزنی‌های اصلاح‌طلبان

    در فاصله مهلت باقی‌مانده تا اعلام نتایج نهایی اعتراض به ردصلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی تلاش‌ها برای رایزنی با شورای نگهبان همچنان ادامه دارد و در این میان اصلاح‌طلبان که طیف گسترده‌تری از کاندیداهای ردصلاحیت شده دارند نسبت به تجدید‌نظر شورای نگهبان همچنان امیدوارند و دست از تلاش برنداشته‌اند. این در حالی است که محمدرضا عارف، رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان گفته «اگر چه به روند بررسی صلاحیت‌ها گلایه جدی داریم، ولی در نهایت با تمکین به قانون در انتخابات مجلس حاضر می‌شویم.
  • حمایت از بانوی سینما

    حمایت اهالی سینما از فاطمه معتمد آریا پس از ماجرای حمله به نشست یک فیلم سینمایی در کاشان در افتتاحیه جشنواره فیلم فجر با حمایت یکپارچه سینماگران و تشویق پرشور حاضران از بانوی «روسری آبی» تکمیل شد. وی در اینستاگرامش نوشت که از سفر به کاشان تنها خاطره مهر و محبت مردمان هنر دوستش برایش باقی مانده است. وزیر ارشاد در پی وقایع اخیر از ائمه جمعه خواست در سخنان خود دقت جدی کنند. آیتالله نمازی امام جمعه کاشان به‌خاطر حضور معتمد آریا در کاشان اعلام عزای عمومی کرده بود. .
  • پدر عود ایران

    فیلم مستند پرتره «منصور نریمان، پدر عود ایران» به کارگردانی شهرام میرسراجی در روزهای آینده منتشر خواهد شد. در این فیلم محمد فیروزی، حسین بهروزی‌نیا، علی پژوهشگر، نگار بوبان، مجید ناظم‌پور و مرحوم استاد نریمان از ساز عود، تاریخچه این ساز در ایران و تاثیر منصور نریمان بر روند این ساز صحبت می‌کنند. این فیلم که بخش‌های ناگفته‌ این ساز و زندگی این استاد فقید را به تصویر می‌کشد، به همت شهرام میرسراجی و سال‌ها پژوهش امسال تدوین نهایی شد و در اسفندماه توسط موسسه فرهنگی - هنری «آوا خورشید» و در مجموعه «سینمای مستند مرکز موسیقی بتهوون» منتشر می‌شود و در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.
  • معیارهایم را زیر سوال نخواهم برد

    مریم خوشرنگ
    سال‌هاست که افراد معروف و سرشناس در عرصه‌های دیگر از جمله سینما و فوتبال جذب خوانندگی می‌شوند. البته کمتر پیش آمده که به موفقیت چشمگیر و حتی نسبی در این عرصه دست پیدا کنند. شاید به ظاهر حضور بازیگران در دنیای خوانندگی به جهت درگیر بودن با دنیای هنر، اتفاقی عجیب نباشد ضمن اینکه خیلی وقت‌ها برخی از خواننده‌ها نیز به دنیای بازیگری ورود می‌کنند، اما به‌طور حتم نمی‌توان گریز فوتبالیست‌ها از دنیایی خشن و بدون ظرافت و ورودشان به عرصه خوانندگی را نادیده گرفت، ضمن اینکه همه گیر شدن این موضوع نیز قابل توجه است.
  • تعریف نوینی از تفاوت میان انسان و حیوان

    ‌میترا‌فری‌نژاد فتحی‌(دریا‌حقی)
    محقق، نویسنده، مربی خودشناسی
    Farinezhad_mitra@yahoo. com
    به نظر می‌رسد آنچه تا کنون به طور عمده انسان را از حیوان متمایز می‌ساخته «قدرت تفکر و تعقل، منطق و خرد» وی بوده است. اما بر اساس علم روانشناسی نوین می‌توان نتیجه گرفت که تفاوت انسان با حیوان در قابلیت آگاهی بر خود یا همان خود آگاهی نیز هست که البته چندان به نتیجه گیری سابق نیز بی‌ربط نیست. این قابلیت در تمامی انسان‌ها وجود دارد اما به این معنی نیست که در تمامی انسان‌ها به فعل رسیده و به یک میزان رشد کرده باشد.
  • ۷۹

    «سعید شهروز» خواننده باسابقه آلبوم‌هایی چون «غزلک»، «نقره داغ»، «بی‌خوابی» و. . . دموی آلبوم جدید خود را برای انتشار در اختیار سایت «موسیقی ما» قرار داد. این هنرمند که در سال ۷۹ نخستین آلبوم خود را روانه بازار کرده بود، اکنون پس از هفت سال، نهمین آلبوم خود را تولید کرده و از همین رو نام آن را «۷۹» گذاشته است. محمد کاظمی، انوشیروان تقوی، مهران عباسی، حامد برادران، پیام هوشمند، امیرعباس حسن‌زاده، سیاوش صدری، امیرعلی زمانیان، صادق نورانی و مهدی کاشیان، از جمله عوامل تولید آلبوم «۷۹» هستند. سعید شهروز درباره انتخاب همکارانش در این آلبوم گفت که از دوستان و موزیسین‌های بسیار با صفا و حرفه‌ای در این آلبوم استفاده کرده‌ام.
  • راهبرد انتخاباتی اصلاح‌طلبان

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر
    انتخابات هفتم اسفندماه در شرایطی برگزار خواهد شد که تاکنون و بر اساس آمار اعلام شده از سوی مقامات شورای نگهبان و وزارت کشور، تنها، صلاحیت حدود ۴۰ درصد ثبت‌نام‌کنندگان حضور در مجلس احراز شده است. در این میان عدم احراز صلاحیت بیش از ۵۰ درصداز ثبت‌نام کنندگان، به ویژه بسیاری از چهره‌های شناخته شده از دو جریان سیاسی کشور ازجمله برخی نمایندگان فعلی مجلس نهم، علاوه بر آنکه واکنش برخی گروه‌ها از این دو جریان را به دنبال داشت، با واکنش رئیس‌جمهوری نیز روبه‌رو شد.
  • شبکه‌های وای‌فای رایگان عمومی چقدر ناامن هستند ؟

    این روزها اگثر کارهای ما با اینترنت انجام می‌شود . حالا شرایط به گونه‌ای رقم خورده که نمی‌توان لحظه‌ای بدون اینترنت ماند. اگر در خیابان یا مکان‌های عمومی نگاهی به مردم اطراف خود بیاندازیم اکثر آنها در یک حالت دیده می‌شوند: گوشی در دست و سری خم روی گوشی. در یک سال گذشته و با برداشته شدن انحصار خدمات نسل سوم همراه، میزان استفاده کاربران از اینترنت همراه هم افزایش پیدا کرده است. اما سرعت و قیمت اینترنت اپراتورهای تلفن‌همراه برای بیشتر کاربران مناسب و مقرون به صرفه نیست.
    در اکثر کشورها دولت‌ها برای ارائه سرویس‌های باکیفیت همراه با قیمت مناسب «وای‌فای رایگان عمومی» راه‌اندازی کرده‌اند.
  • صبح خود را باآبلیمو و عسل شروع کنید

    شروع صبح با یک لیوان چای، قهوه یا هر نوشیدنی کافئین دار دیگری برای بسیاری از ما به عادتی غیر قابل ترک بدل شده است؛ عادتی که چشم ما را به روی دیگر گزینه‌های ممکن و صد البته مناسب‌تر بسته است. احتمالا از خودتان می‌پرسید به جز شیر و آب پرتقال چه نوشیدنی دیگری می‌توان به این فهرست اضافه کرد؟ پاسخ ما به شما آبلیمو عسل است. نوشیدنی لذت بخش که نه فقط در هنگام سرماخوردگی و گلو درد بلکه در روزهای عادی هم می‌تواند سلامتی را به ما هدیه کند. اگر هم چنان برای استفاده از آبلیمو عسل به عنوان نوشیدنی آغازین روز مشکوک هستید بهتر است این گزارش را دنبال کنید و با پنج ویژگی منحصربه‌فرد این ترکیب آشنا شوید.
  • بودجه چنددوازدهمی شد

    سرانجام نمایندگان مجلس موفق شدند دولت را متقاعد کنند که به دلیل فعالیت‌های انتخاباتی فرصتی برای بررسی لایحه بودجه ۹۵ ندارند و با ارائه بودجه چند دوازدهمی طی چند روز آینده، حداقل تکلیف دخل و خرج ابتدای سال ۹۵ را برای دولت مشخص کنند. آن‌گونه که سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه خبر داده براساس توافق بین مجلس و دولت همچنین قرار شده عملا بررسی لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس آینده موکول شود و تا آن زمان برنامه پنجم تمدید خواهد شد. کمیسیون تلفیق بررسی بودجه را ۹ اسفند شروع خواهد کرد. .
  • پرداخت بدهی دولت

    دولت درصدد است با پرداخت بدهی‌های انباشته از دولت‌های گذشته تحرک و رونق اقتصادی را به تولید بازگرداند. آنگونه که از متن تبصره‌های لایحه بودجه ۹۵ و ماده مربوطه در لایحه برنامه ششم و سخنان رئیس‌جمهوری می‌توان برداشت کرد، تصمیم بر آن است که بدهی دولت به نظام بانکی و پیمانکاران احصا و تا سال ۹۶ در قالب اوراق اسلامی تسویه شود. این فرآیند قرار است در قالب سه ابزار «صکوک اجاره»، «اوراق تسویه» و «اسناد خرانه» که هر کدام با بازه زمانی متفاوت تعریف شده، آغاز شود.
    .
  • خود را ببین؛ خود را بشناس

    به جرات می‌توانیم بگوییم که تعبیر بسیار اشتباهی از خودشناسی در سطح جامعه وجود دارد. اشتباه رایجی که در میان مردم و همچنین در میان سخنرانان انگیزشی و بسیاری از روانشناسان وجود دارد، برداشت اشتباه از واژه و روند خودشناسی است. خودشناسی به هیچ‌وجه به معنی موفقیت، سخنان مثبت، مثبت اندیشی یا تظاهر به خوب بودن نیست! همانطور که در مقاله پیشین در رابطه با خودشناسی گفتیم، خودشناسی یعنی «خود را شناختن»، اما ما در حوزه خودشناسی تعاریف مشخص، جامع و وسیعی را از «خود» و «شناخت» داریم. همچنین، پروسه درمانی در حوزه خودشناسی اصلا مانند آنچه که در روانشناسی کلاسیک و قدیمی می‌گذشت نیست.
  • قرارداد ایران‌خودرو – پژو در رسانه‌های خارجی

    قرارداد ایران‌خودرو و پژو در حالی پنج‌‌شنبه گذشته به امضای هاشم یکه‌زارع مدیرعامل ایران‌خودرو و تاوارس رئیس هیات‌مدیره گروه پژو سیتروئن رسید که این اتفاق در رسانه‌های جهان بازتاب وسیعی به خود گرفت. بیشتر این رسانه‌ها حضور دوباره پژو در بازار ایران را موفقیتی برای این شرکت در مقایسه با دیگر رقبا خواندند. در ادامه به واکنش برخی رسانه‌های جهان به این رویداد مهم می‌پردازیم.
    روزنامه ویرتشافت بلات اتریش
    این روزنامه نوشت: با امضای قرارداد پژو و ایران‌خودرو، شرکت فرانسوی در ایران ۲۰۰ هزار خودرو در سال تولید می کند.
  • شکاف در معادله دوستی عربستان و آمریکا

    کامران کرمی
    پژوهشگر خلیج فارس
    روابط عربستان سعودی و ایالات‌متحده آمریکا در ادبیات سیاسی به همکاری استراتژیک در ابعاد سیاسی-اقتصادی و راهبردی معروف است. روابطی که تبدیل به شبکه در هم تنیده‌ای از همکاری‌ها و همگرایی در سطوح چندگانه شده است. اگرچه این معادله فراز و فرودهای فراوانی داشته، اما هیچ‌گاه دو کشور عناصر استراتژیک همکاری را برای متعادل کردن پدیده‌های خارج از کنترل و گریز از مرکز فراموش نکرده و بر آن تاکید ورزیده‌اند. اما این معادله در ۱۵ سال اخیر به دلایل مختلف در خط واگرایی قرار گرفته است.
  • ۱۰ اشکال بلندمرتبه‌های پایتخت

    بررسی‌های مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهرداری تهران از ساخت‌وسازهای بلندمرتبه در پایتخت نشان می‌دهد: آنچه تحت عنوان برج‌سازی در تهران رخ می‌دهد بدون توجه به بررسی اثرات کالبدی فضایی نمود یافته است. به این معنی که به جای آنکه بلندمرتبه‌سازی در اراضی، مطابق معیارهای طرح جامع و تفصیلی صورت گیرد بیشتر تحت تاثیر ملاحظات اقتصادی و تمایلات سرمایه‌گذاران و مالکان شکل گرفته است. مهم‌تر آنکه هیچ گونه نظم و هماهنگی در شکل‌گیری ساختمان‌های بلند‌مرتبه شهر تهران حاکم نبوده طوری که تنوع در سطح اشغال (از ۳۰ تا ۱۰۰ درصد) منجر به شکل‌گیری تبعات منفی در سیما و منظر شهر و ایجاد ناهماهنگی در انسجام لفاف فضایی بلوک شهری شده است.
  • تثبیت اقتدار دریایی

    نیروی دریایی مقتدر ارتش کشورمان با برگزاری رزمایش ولایت ۹۴ بار دیگر توانمندی ایران در بحث دفاعی و نیز برقراری امنیت در شمال اقیانوس هند، شرق تنگه هرمز و دریای عمان را به جهانیان یادآور شد و اقتدار دریایی ایران را تثبیت کرد. در این رزمایش تسلط کامل بر منطقه رزمایش با به‌کارگیری انواع زیردریایی‌ وناوشکن‌ها، اجرای آتش بسیارگسترده با تیپ‌های تکاور و تفنگداردریایی و نیزغرش موشک‌های سطح به سطح، سطح به هوا و ساحل به دریای نیروی دریایی طی پنج روز به نمایش گذاشته شد. .
  • با این توصیه‌ها ۱۵ سال بیشتر عمر می‌کنید

    تلاش‌ها برای پیدا کردن اکسیر‌هایی که قرار است آدم‌ها را جوان و سالم نگه‌ دارند، ادامه داشته و هنوز هم محققان بر این باورند که می‌توان با ساختن اکسیر حیات، به تک‌تک آدم‌ها عمر نوح داد. گرچه چنین اکسیری هنوز کشف نشده و هر سال به جمع محققان ناکامی که از پس ساخت این داروی حیات‌بخش برنیامده‌اند، اضافه می‌شود، اما بررسی‌های پژوهشگران تا امروز چندان هم در این زمینه بی‌نتیجه نبوده‌ است. محققان می‌گویند اضافه کردن چند شمع به شمع‌های کیک تولدتان، به معجون عجیب و غریبی نیاز ندارد. از نظر آنها اگر توصیه‌هایی را که در ادامه آورده‌ایم به کار ببندید، می‌توانید بین یک تا ۱۵سال بیشتر عمر کنید.
  • شبه‌جزیره اسرارآمیز(بخش هشتم)

    ترجمه: محمدحسین باقی
    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).
  • سوغات نفتی زنگنه

    وزیر نفت کشورمان هم در سفر به اروپا با وجود شرایط نامساعد قیمت جهانی نفت، برای بازار ایران مشتریانی دست به نقد پیدا کرد. گفت‌وگوی شرکت ملی نفت جنوب با شرکت اس اس ای، عقد قرارداد با شرکت توتال برای فروش ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزاربشکه نفت به‌صورت روزانه و نیزحضور شرکت انی ایتالیا در پروژه‌های نفتی ایران بخشی از قراردادهایی بود که به امضا رسید. به عقیده کارشناسان این سفرحکم آگهی تبلیغاتی برای ایران داشت تا با انتشار آن سایرکشورهای خارجی هم وارد مذاکره با ایران شوند. .
  • از «همگرایی» تا «واگرایی»

    اوج اختلافات عربستان سعودی و ایالات متحده به ماجرای کمپ دیوید بازمی‌گردد. جایی که ایالات متحده قصد داشت با متحدان عرب خود در مورد مسائل مهم منطقه‌ای از جمله سوریه و موضوع هسته‌ای ایران صحبت کند. باراک اوباما برای این منظور روسای عرب را به استراحتگاه روسای جمهوری آمریکا، یعنی کمپ دیوید دعوت کرد. اما این دعوت با یک مشکل مواجه شد. ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی به بهانه نظارت بر کمک‌های مردمی به یمن از انجام این سفر سر باز زد. البته عربستانی‌ها برای این موضوع بهانه‌های متفاوتی آوردند. از جمله اینکه وی مریض احوال است و نمی‌تواند به آمریکا سفر کند.
  • سوغات فرانسه

  • جنگل بزرگ فاکنر

    کتاب «جنگل بزرگ» نوشته ویلیام فاکنر با ترجمه احمد اخوت منتشر شد. این کتاب شامل پنج داستان با عنوان‌های «لایِن»، «مُر قانون»، «شکار خرس»، «بزرگان طایفه» و «تازی» است. در این کتاب قبل از هر داستان معرفی کوتاهی آورده شده است. همچنین مقدمه‌ای درباره نحوه انتخاب داستان‌ها، زندگینامه مختصر فاکنر به زبان خودش و موخره‌ای در معرفی سرزمین داستانی فاکنر بیان شده است. براساس توضیحات مترجم و فهرست آثار فاکنر، این کتاب با عنوان «جنگل بزرگ» در سال ۱۹۵۵ در انتشارات «رندوم‌هاوس» منتشر شده که حاوی چهار داستان با محور شکار و طبیعت است.
  • شب کوک

    برنامه موسیقی «شب کوک» با ویژه برنامه‌های متنوع و برگرفته از آثار انقلابی، در ایام دهه فجر روی آنتن شبکه نسیم می‌رود. این برنامه موسیقایی شبکه نسیم که در ایام عادی پذیرای علاقه‌مندان به موسیقی است، در ایام دهه فجر با آثار انقلابی و حضور برخی چهره‌های موسیقی که برای ایران قطعاتی را ساخته و تولید کرده‌اند، روی آنتن شبکه نسیم خواهد رفت تا در ایام دهه فجر به معرفی آثاری در حال و هوای انقلاب بپردازد. مسعود فروتن کارگردان تلویزیونی این برنامه است و «امیریوسف فیروزی» نیز دوربین پشت صحنه این برنامه را مدیریت می‌کند.
  • موج جدید « پناهندگان آلایندگی» به سمت کشورهای آسیایی

    آرش جمشیدنژاد
    Arash-jam-eco@yahoo. com
    هفته گذشته با نگاهی به نظریات متفکران اقتصادی پیرامون تجارت و اثرات آن بر محیط‌زیست، بیان کردیم که انسان با تخریب محیط‌زیست، موجودیت خود را در معرض خطر و تهدید قرار داده است و این نابودی به دنبال انقلاب صنعتی شدت یافته و منجر به انهدام تدریجی اما مستمر محیط‌زیست گردید. در واقع طی دهه‌ها شاهد کاهش کیفیت زیست‌بوم در ازای افزایش رشد اقتصادی در کشورهای پیشرفته بوده‌ایم. در ادامه مقاله هفته گذشته با مفهومی به نام «پناهگاه آلایندگی» آشنا می‌شویم.
  • دیوار بلند بی‌‌اعتمادی

    در سفری که ملک سلمان به آمریکا داشت، بارک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به وی اعلام کرد که نگرانی‌‌های وی را درک می‌‌کند. اما عربستان اعتقاد دارد این نوع گفته‌‌ها در حد یک «تعارف» است. تعارفی آمریکایی که آل سعود را مجاب نخواهد کرد. او گفته است که به ویژه نگرانی‌های ‌‌عربستان سعودی در قبال یمن را می‌تواند درک کند. در یمن یک ائتلاف بین‌المللی به رهبری عربستان سعودی از چند ماه پیش به این طرف علیه مردم یمن و حوثی‌‌ها می‌جنگد. این امر به طور غیرمستقیم واکنشی در برابر توافق هسته‌‌ای تازه‌‌ای است که بین ایران و قدرت‌‌های غربی منعقد شده است.
  • اصلاحات نفتی در کف خیابان

    قراردادهای جدید نفتی اگرچه پای سرمایه‌گذاران خارجی را به ایران باز می‌کند، اما منتقدان سرسختی هم دارد. روز شنبه برخی از دانشجویان منتقد دولت در مقابل وزارت نفت تجمع کردند که البته چون مجوز نداشت با برخورد نیروی انتظامی مواجه شد. در واکنش به این اقدام، احمد توکلی گفت اهمیت قرارداد نفتی به حدی بالاست که اگر ده‌ها تظاهرات سراسری برای آن انجام شود، باز هم کافی نیست. رئیس مجلس هم در پاسخ گفت بدون شک با تظاهرات نمی‌توان قرارداد تنظیم کرد و این مسائل در خیابان قابل حل نیست. .
  • قرارداد ایران و پژو زیر ذره بین منتقدان

    منتقدان قرارداد پژو و ایران‌خودرو چه پیش از امضای قرارداد و چه بعد از حضور حسن روحانی رئیس‌جمهور در فرانسه و اعلام دوباره پیوند این دو شرکت همچنان به این قرارداد می‌تازند و آن را به‌نوعی فراموشی خیانت‌ها و بدعهدی‌های پسا تحریم می‌خوانند.
    منتقدان، پیش از اجرای برجام بایادآوری بدعهدی پژو و ترک ناگهانی ایران توسط پژو، مسوولان صنعتی کشور و ایران‌خودرو را از همکاری با این شرکت فرانسوی بر حذر می‌داشتند حال آنکه پس از امضای قرارداد، با گمانه زنی برخی از بندهای مورد توافق دو شرکت، آن را معاهده ای ترکمانچای مانند می‌خوانند؛ به‌طوری‌که در برخی از اظهارات منتقدان گفته شده بود که ایران‌خودرو و پژو قرار است کارخانه جدیدی برای تولید محصولات مشترک احداث کنند حال آنکه به گفته یکی از مسوولان شرکت ایران‌خودرو که در جریان مذاکرات دو شرکت است، ایران‌خودرو نه‌تنها قصدی برای احداث کارخانه جدید ندارد؛ بلکه قرار است از ظرفیت‌های موجود برای تولید محصولات جدید استفاده کند.
  • انتخاب خودرو متناسب با شرایط بازار

    با توجه به اجرای برجام و لغو تحریم‌های بین‌المللی، امضای قراردادهای خودروسازان با شرکای خارجی‌شان از سراب خارج شده و صورت واقعی به خود گرفته. در این شرایط یکی از موضوعات مهم در قراردادهای خودروسازان با طرف خارجی، بحث انتخاب خودروی متناسب با نیاز بازار است. بعد از توافق هسته‌ای و تحریم بازار خودرو از سوی مشتریان، آنها در شرایط کنونی در انتظار زمان مناسب برای خرید خودرو هستند. از آنجا که در موضوع خرید خودرو بحث قیمت و کیفیت برای مشتریان از اولویت بسیار زیادی برخوردار است، بنابراین یکی از موضوعات مهم در آینده بازار خودرو انتخاب محصولاتی است که بتواند انتظارات و نیاز مشتریان را مرتفع کند.
  • مذاکرات صلح سوریه

    سومین دور مذاکرات صلح سوریه در ژنو در شرایطی این هفته آغاز شد که پیروزی نیروهای دولتی در عرصه میدانی موجب شده تا نظام سوریه دست بالاتر را در مذاکرات داشته باشد. در این دور از مذاکرات نمایندگان بشار اسد و مخالفان در اتاق‌های جداگانه و از طریق نمایندگان سازمان ملل گفت‌وگو خواهند کرد. برقراری آتش بس، ارسال کمک‌های بشردوستانه و مقابله با تهدیدات داعش از اولویت‌های فوری مذاکرات است؛ اما هدف نهایی شامل ایجاد دوره انتقالی و برگزاری انتخابات در راستای برقراری صلح سوریه است. .
  • اعتراض آیت‌الله جوان

    پس از آنکه صلاحیت سید‌حسن خمینی مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت آیتالله جوان روز جمعه اعلام کرد امیدی به تایید صلاحیت خود در انتخابات مجلس خبرگان ندارد، اما «تنها با توجه به درخواست عمومی مردم و برخی بزرگان حوزه و سیاست» به عدم تایید صلاحیت خود اعتراض خواهد کرد. آیتالله هاشمی رفسنجانی با انتقاد تند از ردصلاحیت سید‌حسن گفت که بدهکارها هدیه‌ خوبی در مقدمه انتخابات به بیت امام(ره) ندادند. این در حالی است که جواد لاریجانی گفته ورود سیدحسن‌خمینی به صحنه سیاسی زود بود. .
  • اجازه دهید فرزندتان احساسات منفی خود را بیان کند

    یکی از مقاومت‌هایی که در سطح جامعه ما دیده می‌شود، فرار اغلب مردم از احساسات منفی خود یا دیگران است و متاسفانه این حالت به بخش تربیت فرزند نیز منتقل شده است. یکی از مثال‌های رایج این مساله که همه ما آن را خوب می‌شناسیم و علم روانشناسی و روانشناسی نوین نیز آسیب‌های آن را برای ما آشکار ساخته‌ است، این است که: «مرد که گریه نمی‌کند!» این را خوب به خاطر بسپاریم که: «احساسات منفی ما بخشی از وجود ما هستند و برای رشد و سلامتی ما لازم هستند، انکار و سرکوب آن‌ها آسیب‌های جدی و زیادی به ما وارد می‌کنند. »
    یکی از اصولی‌ترین روش‌های تربیتی در رابطه با این موضوع « پذیرفتن احساسات منفی فرزندان» و «گوش دادن به فرزند» و «همدلی» با او است.
  • نگرانی واهی از قراردادهای نفتی

    نسیم علایی
    عضو گروه نفت و پتروشیمی
    از ابتدای روی کار آمدن بیژن زنگنه بر مسند وزارت نفت در دولت یازدهم، بازنگری در قراردادهای بالادست صنعت نفت ایران که به بیع‌متقابل موسومند، در دستور کار قرار گرفت. در واقع قراردادهای بیع‌متقابل مربوط به شرایط و وضعیت کنونی بازار نفت نبودند و ایران نمی‌توانست با این نوع از قراردادها سرمایه لازم برای توسعه صنعت نفت را جلب کند، اما با وجود بیش از دو سال کار با حضور بسیاری از کارشناسان نفتی کشورمان، با رونمایی از قراردادهای جدید (IPC) در کنفرانس تهران موجی از انتقادات علیه آنها آغاز شد، انتقاداتی که بیشتر از سوی جناحی بیان می‌شود که همواره در پی زیرسوال بردن اقدامات دولت است.
  • تسویه بدهی با ابزار سه‌گانه

    مجید حیدری
    عضو گروه بانک و بیمه
    مسوولان دولت درصددند که تا پایان سال ۹۶، میزان قابل‌توجهی از بدهی‌هایی که در سال گذشته انباشته شده بود، تسویه کنند. در سال‌هایی که اقتصاد ایران با کاهش درآمدهای نفتی، تشدید تحریم و اوضاع نامناسب در شاخص‌های اقتصادی روبه‌رو بود، میزان بدهی دولت به بانک‌ها، پیمانکاران و سازمان تامین اجتماعی همواره در حال افزایش بود. بخش قابل‌توجهی از این بدهی‌ها به دلیل اتخاذ سیاست‌های نامناسب اقتصادی در دولت گذشته بوده و میراث ناخوشایندی برای دولت یازدهم به‌جا گذاشته است.
  • پول همه چیز است؟

    حتما مثال واکنش قورباغه‌ها با ظرف آب گرم را شنیده‌اید. قورباغه اول به‌محض تماس با ظرف آب جوش از آن بیرون می‌پرد هرچند که شاید دچار سوختگی هم نشود اما قورباغه دوم که از شنا در ظرف آب سرد لذت می‌برد به‌مرور و با گرم شدن آب (درحالی‌که فکر می‌کند شرایط عادی است) دچار مرگ تدریجی شده تا اینکه جان خود را از دست می‌دهد. واکنش تعداد زیادی از افراد در مواجهه با شرایط سخت مالی به ویژه پس‌انداز، مشابه همین وضعیت است. آنچه برای شما اتفاق می‌افتد به این شرح است: شما عادت به پس‌انداز منظم ندارید، حساب اضطراری را راه نیفتاده قربانی می‌کنید، درآمد که مشخص‌ترین صورت مالی شما است به‌صورت مبهم در ذهن شما وجود دارد چه برسد به مخارج.
  • آغاز سال نوی سینما

    سال نوی سینمای ایران یکشنبه شب در شرایطی آغاز شد که جشنواره سی و چهارم فجر امسال تفاوت محسوسی با سال‌های گذشته داشت. جشنواره‌ای که به گفته وزیر ارشاد همه فیلم‌هایش تمام‌قد در دولت تدبیر و امید متولد شده و بالیده است. در این دوره ۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ (مسابقه سینمای ایران)، ۱۱ فیلم در بخش نگاه نو (فیلم‌های اول)، ۱۱ فیلم در بخش هنر و تجربه و۱۱فیلم هم در بخش مستند طی یک ماراتن ۱۰ روزه به نمایش در می‌آید. جنتی گفته شرایط مستعدِ پسابرجام، موقعیت ممتازی برای سینمای ایران است.
    .
  • قهوه با طعم فقر

    مجتبی سرانجام پور
    اوری دی السالوادور یا به قول خودمان هر روز السالوادور یکی از گروه های شکل گرفته در اینستاگرام است که به نمایش عکسهای موبایلی از این کشورآمریکای مرکزی می پردازد. در این صفحه عکسهای مختلفی از زندگی اجتماعی مردمی را ببینید که به زندگی عادی خود می پردازند . این عکسها زندگی روزمره مردم در این کشور کوچک و پر تراکم را سالها بعد از جنگ های داخلی و طولانی مدت با کارتل های مواد مخدر و نهادهای قدرت در این کشور نشان می دهد. با توجه به شرایط جغرافیایی این کشور عمده درآمد مردم از راه قهوه،شکر،میگو و چیزهایی از این دست کسب می شود.
  • پژو این‌بار هم پیروز میدان بود

    مرجان شهریاری
    دبیر گروه خودرو
    پژو بار دیگر شریک اول خودروسازی ایران شد. سه سال پیش که این شرکت فرانسوی به یکباره ایران را ترک کرد، بازگشت آن شاید برای بسیاری از دست‌اندرکاران صنعت خودرو قابل تصور نبود؛ چراکه رویگردانی این فرانسوی از ایران بزرگ‌ترین خودروساز کشور را در مرز سقوط و ورشکستگی قرار داد. هر چند پژو نیز بابت قطع همکاری با ایران‌خودرو ضرر ۴ میلیارد دلاری را در کارنامه خود به ثبت رساند، اما اوضاع به شکلی پیش رفت که با ظهور اولین موفقیت‌ها در مذاکرات هسته‌ای، پژو زودتر از دیگر برندهای جهانی برای مشارکتی دوباره پیشقدم شد.
  • انتقال راحت تصاویر و ویدئوهای آی‌فون و آی‌پد به ویندوز

    یکپارچگی بی‌نظیر آی‌فون و آی‌پد با کامپیوترهای شخصی مک موضوع بدیهی و شناخته شده‌ای در میان کاربران سراسر دنیاست. با این حال اما حتی اگر کاربر سیستم عامل ویندوز مایکروسافت هم باشید، می‌توانید از طریق کامپیوتر ویندوزی به تصاویر و ویدئوهای داخل دستگاه‌های اپلی خودتان دسترسی داشته باشید. دستگاه‌های اپلی به‌طور عمیقی با کامپیوترهای شخصی مک این شرکت یکپارچه شده و عملکرد بی‌نقصی را برای کاربران به همراه می‌آورند. محصولات شرکت اپل در سال‌های اخیر محبوب‌تر شده‌اند، اما هنوز افراد بسیاری وجود دارند که کاربر وفادار سیستم عامل ویندوز مایکروسافت هستند.
  • خطر کاهش حس بویایی

    برخی افراد یا دچار افت حس بویایی می‌شوند یا اینکه کاملا آن را از دست می‌دهند. اگر این مشکل به علت سرماخوردگی نباشد، بهتر است با پزشک در میان بگذارید. مشکلات بویایی با اختلالات متعدد ارتباط دارد و اغلب در اوایل پیشرفت بیماری خود را نشان می‌دهد. استشمام بوی خوب مانند بوی غذای مادر بلافاصله احساس آسایش و خوشحالی می‌آورد، درحالی‌که بوی نامطلوب مانند بوی غذای فاسد هشدار می‌دهد. اما گاهی هم فرد دچار مشکل بویایی می‌شود. تغییر در حس بویایی می‌تواند نشانه یک مشکل باشد. از دست دادن حس بویایی می‌تواند علت‌های مختلفی داشته باشد.
  • نشان فتح به سرداران سپاه

    سردار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و چهار تن از فرماندهان این نیرو که در جریان توقیف شناورهای آمریکایی و بازداشت تفنگداران متجاوز آمریکا در محدوده جزیره فارسی، اقدام شجاعانه و بهنگام کرده بودند، به افتخار دریافت «نشان فتح» از دست حضرت آیتالله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب و فرمانده معظم کل قوا نائل شدند. در همین رابطه فرمانده نیروی دریایی سپاه در مجلس گفت که اطلاعات زیادی از لپ‌تاپ‌ها و موبایل‌های نظامیان آمریکایی استخراج کردیم که در وقت مناسب قابل ارائه هستند. .
  • آلبوم - ۱۵ بهمن ۹۴

    اسب و آتش

    آلبوم موسیقی «اسب و آتش» با آهنگسازی آرش کامور شامل هشت قطعه بی‌کلام و یک قطعه باکلام با نام «شهر خاموش» با صدای وحید تاج بر اساس شعری از محمدرضا شفیعی کدکنی توسط انتشارات جوان منتشر خواهد شد. این اثر در ژانر موسیقی فیوژن (تلفیق ایرانی و مدرن) تولید شده است، اگرچه «کامور» خودش بر این اعتقاد است که اثرش را با تکیه بر موسیقی ایرانی ساخته است، هرچند نگاهی معاصر و امروزی به این اثر داشته است و تلاش کرده تا رویکردی مینی‌مال به موسیقی‌اش داشته باشد، نگاهی که در آن با متریال اندک، بیشترین معنا را منتقل کند.
  • سرنوشت چینی‌ها در بازار خودرو

    هیچ کارشناسی به طور قاطع در مورد آینده خودروسازان چینی در ایران اظهار نظر نمی‌کند. هر چند با توافق هسته‌ای و پایان انتظار برای لغو تحریم‌ها درهای بازار خودرو بر تولیدکنندگان غربی گشوده شد اما تاثیر این اتفاق بر ادامه فعالیت چینی‌ها در ایران هنوز نامشخص است و دست‌اندرکاران خودرو نمی‌توانند به وضوح در مورد آینده تولیدکنندگان چینی اظهار نظر کنند. خودروسازان این کشور قبل از تشدید تحریم‌ها در ایران حضور یافتند و در اوج تحریم‌ها فعالیت خود در ایران را گسترش دادند. معضل دامپینگ در مورد تولید‌کنندگان این کشور در ایران کاملا صدق می‌کند چرا که آن‌ها در ابتدای ورود خود به ایران با قیمت‌هایی بسیار اندک به جذب مشتریان داخلی پرداختند اما با گذشت مدت زمانی قیمت محصولات خود را افزایش دادند.
  • کنسرت‌ها - ۱۵ بهمن ۹۴

    اجرای سهراب پورناظری و آنتونیو ری

    کنسرت مشترک ژیوان گاسپاریان و سهراب پورناظری در سی‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر، به‌دلیل ابتلای این نوازنده برجسته و جهانی دودوک به بیماری آنفلوآنزا منتفی و به زمان دیگری موکول شد. نوه‌ این هنرمند که او نیز «ژیوان» نام دارد، با اعلام این خبر توضیح داد:‌ «این نوازنده به علت بیماری اخیر خود و کهولت سن، بنا به توصیه اکید پزشکان امکان سفر به ایران را ندارد. » ژیوان گاسپاریان نوازنده ارمنی دودوک و سهراب پورناظری آهنگساز و نوازنده تنبور و کمانچه قرار بود در روز ۲۹ بهمن در سالن برج میلاد روی صحنه بروند.
  • سوغاتی‌های اولین سفر پسابرجام

    نیلوفر منصوریان
    عضو گروه خبر
    اولین سفر پسابرجام رئیس‌جمهوری به دو کشور اروپایی هرچند کوتاه بود اما برای ایران دستاوردهای اقتصادی و سیاسی بسیاری به همراه داشت. امضای بیش از ۳۰ قرارداد میان ایران با ایتالیا و فرانسه در حوزه‌های مختلف تنها یکی از دستاوردهای نخستین سفر اروپایی حسن روحانی است. در سفر روحانی به ایتالیا، قراردادهایی به ارزش ۲۰ میلیارد یورو میان دو کشور منعقد شد. همچنین در سفر رئیس‌جمهور به فرانسه، قراردادهایی به ارزش حدود ۳۰ میلیارد یورو (۳۳ میلیارد دلار) میان دو کشور امضا شد که در این میان خرید ۱۱۴ فروند هواپیما از شرکت هواپیمایی ایرباس، بازگشت غول نفتی توتال به ایران وامضای قرارداد با کمپانی پژو از مهم‌ترین قراردادهای ایران و فرانسه محسوب می‌شود.
  • آلمان در قامت میانجی

    پس ازعراق و پاکستان نوبت به آلمان رسید تا در قامت یک میانجی میان تهران و ریاض نقش آفرینی کند. اگر چه محور مذاکرات فرانک والتراشتاین مایر وزیر خارجه آلمان در سفر خود به تهران که به همراه یک هیأت اقتصادی- تجاری صورت گرفت، مسائل خاورمیانه و روابط دوجانبه ایران و آلمان عنوان شد، اما پیش از این سفر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان هدف از سفر اشتاین مایر به دو کشور ایران و عربستان را پیشبرد مذاکرات صلح سوریه ازطریق یافتن یک راه‌حل سیاسی و پایان دادن به جنگ در این کشور عنوان کرده بود. .