شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

آخرهفته۱۹ /۰۲/۱۳۹۲

  • بزرگ‌ترین زلزله ایران که شهری را جابه‌جا کرد

    بعد از زلزله مهیب در لار، دولت به این جمع‌بندی رسید که بازسازی شهر در همان محل احتمال تخریب دوباره بر اثر زلزله‌ای دیگر را به‌وجود می‌آورد لذا لار جدید در ۵ کیلومتری لار قدیم ساخته شد.
    روز چهارم اردیبهشت سال ۱۳۳۹ شمسی در شهر لار استان فارس زلزله مهیبی رخ داد که هنوز هم به عنوان یکی از قدرتمندترین زلزله‌های ایران محسوب می‌شود. چنان که از اسناد به جای مانده مشخص است این زمین لرزه بخش‌هایی از شهر را کاملا نابود کرد و نزدیک به هزار نفر را به کام مرگ فرستاد. روزنامه اطلاعات در تاریخ ۵/۲/۱۳۳۹ خبر اول خود را به زلزله لار اختصاص داد و نوشت: .
  • نسیم جادویی بهار در بازار داغ کنسرت‌ها

    هوای بهاری این روزها جان می‌دهد برای شنیدن یک موسیقی ملایم. یک موسیقی ملایم که خاطره‌ها را به خنکای نسیم بسپارد.

    شاید به همین خاطر است که خواننده‌های زیادی تصمیم گرفته‌اند در اردیبهشت روی صحنه بروند و مخاطبانشان را به سالن‌های اجرا بکشانند. در نیمه اول این ماه، چهره‌های زیادی همچون رضا یزدانی، علی لهراسبی، ودود موذن‌زاده، فرزاد فرزین، گروه سون، بابک جهانبخش روی صحنه رفته‌اند و حالا نوبتی هم باشد نوبت خواننده‌های پرطرفدار دیگری است که در انتظار اجرا ایستاده‌اند. علاوه بر خوانندگان موسیقی پاپ، خوانندگان موسیقی سنتی همچون شهرام ناظری هم در این ماه روی صحنه رفته است و در نیمه دوم اردیبهشت خواننده‌ای مثل سالار عقیلی هم برنامه خواهد داشت.

  • توانایی استراتژیک برای مبارزه با جرم

    سینا قنبرپور
    «همین آمار ۴ میلیونی پرونده ورودی در سال گذشته می‌تواند مبنای تخمینی باشد که میزان درگیری مردم با امور قضایی را نشان دهد. فرض کنید همان طور که معاون آمار و فن‌آوری اطلاعات قوه قضاییه تخمین زده، میزان پرونده‌ها برای یکسال ۱۳۹۱ به ۴ میلیون پرونده رسیده باشد. اگر هر پرونده یک نفر شاکی و یک نفر متشاکی داشته باشد، دست‌کم ۸ میلیون نفر به طور مستقیم درگیر پرونده‌های قضایی در سال گذشته بوده‌اند. حال اگر برای هر یک از طرفین این پرونده‌ها ۴ عضو خانواده درنظر بگیریم، دست‌کم ۳۲ میلیون نفر در سال گذشته با پرونده‌هایی قضایی درگیر بوده‌اند.
  • فقدان درک محضر دیگران در حضور تکنولوژی

    صدرا محقق
    با آذر تشکر جامعه‌شناس و متخصص فضاهای شهری در این گفت‌وگو از تاثیر تکنولوژی بر تغییر و تحول حوزه عمومی و حوزه خصوصی در جامعه ایرانی سخن گفتیم. به تعبیر او، این تغییر و تحولات بیش از هر چیز ناشی از ورود و گسترش عرصه‌های زیر سلطه تکنولوژی‌های مدرن در جامعه بوده است. تشکر در این گفت‌وگو به خصوص بر اهمیت موضوع «درک محضر دیگری» یا بهره‌گیری افراد از حضور واقعی همدیگر تاکید داشت، درک محضر دیگران همان چیزی است که به دلیل توسعه ارتباطات مجازی از زاویه تلفن، اینترنت و دیگر ابزارها در عصر جدید رفته رفته به فراموشی سپرده می‌شود.
  • باید بپذیریم که گذشتمان کمتر شده است

    دکتر «علیرضا آذربایجانی» در تحلیل آماری که مرکز اطلاعات و آمار قوه قضاییه منتشر کرده و «توهین به اشخاص» و «تهدید» در میان ۱۰ جرم نخست کشور در سال ۱۳۹۱ رتبه‌های چهارم و پنجم را به خود اختصاص داده، می‌گوید: «باید بپذیریم که در سال‌های گذشته از نظر رفتار اجتماعی و فرهنگی به سمتی سوق پیدا کرده‌ایم که گذشتمان نسبت به یکدیگر کمتر شده است. بسیار شاهد هستیم که نسبت به همدیگر پرخاشگر و مهاجم شده‌ایم. » این حقوقدان و وکیل ۵۱ ساله که عضو هیات علمی دانشگاه تهران است و در زمینه حقوق خصوصی تخصص دارد در گفت‌وگویی که پیش رو دارید ضمن مروری بر شرایط موجود در جامعه که به تولید «توهین» منجر می‌شود، چشم‌انداز حاصل از این آمار برای قوه قضاییه را نیز بررسی کرده است که در ادامه می‌خوانید.
  • نقش بازی‌هاو برنامه‌های رایانه‌ای در رشد حرکتی کودکان

    دکتر امین غلامی
    رییس پژوهشکده علوم رفتاری پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی
    بی‌شک توجه به وضعیت سلامت و رشد جسمانی و حرکتی کودکان جزو اولویت‏هاى مهم سیاستگذاران بهداشت هر کشوری محسوب مى‏شود و از آنجا که در جوامع امروزى، نیروى انسانى با ارزش‏ترین و گرانبهاترین سرمایه هر جامعه‏اى است، لذا توجه به رشد و تکامل کودکان که آینده‏سازان جوامع هستند، به نوعى حفاظت از سرمایه‏هاى ملى محسوب مى‏شود.
    با پیشرفت تکنولوژی و کاهش قیمت و دسترسی بیشتر به رایانه و نرم‌افزارها تعداد رایانه‌های شخصی در منازل به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
  • مهلت خواهی فرزند آیت‌الله

    انتظارها به پایان رسید و مهدی هاشمی دادگاهی شد. مسافری که هشت ماهی می‌شود از لندن به تهران آمده خود را در برابر قاضی دادگاه انقلاب دید و همگان نیز منتظر بودند تا ببینند نتیجه اولین جلسه دادگاه چه می‌شود. با این وجود دادگاهی که منتقدان خانواده هاشمی بیش از سه سال در انتظارش بودند کمتر از نیم ساعت طول کشید. قاضی با تقاضای استمهال وی موافقت کرد. وکیلش می‌گوید که موضوع به نقایص کیفرخواست مربوط بوده اما به نوشته روزنامه جمهوری اسلامی این تصمیم به دلیل رعایت فضای سیاسی کنونی در آستانه انتخابات است.
  • از پدر تا پسر؛ دویدن در کوچه و نشستن پای مانیتور

    رضا سیدی‌پور
    اتاق شده است تاریکخانه، در و پنجره را با پرده ضخیم پوشانده‌ایم تا کمترین نور به اتاق برسد. کور سویی از تصویر حالا معلوم می‌شود از تلویزیون چهارده اینچ سیاه و سفید NIC که خیلی وقت است لامپ تصویرش نیم‌سوز شده است، اما غنیمتی است برای ما تا چشم‌ها را نیم بسته کنیم و چمباتمه بزنیم و چند دقیقه‌ای کارتون تماشا کنیم. پدر اما رادیو را گذاشته بغل گوشش و هی موج عوض می‌کند، اما غیر از پارازیت صدایی شنیده نمی‌شود. برفک روی صفحه نیمه‌جان تلویزیون جای کارتون را گرفته، قرعه جابه‌جا کردن آنتن به من می‌افتد، میله آنتن از گرمای تابستان شده است آتش، به هر بدبختی شده میله داغ را می‌چرخانم و داد می‌زنم تصویر نیومد! به اتاق برمی‌گردم، برفک تلویزیون را پوشانده است، پرده را کنار می‌زنم و همگی مغموم از اتاق خارج می‌شویم.
  • کسی دلش برای نوکیا ۱۲۰۰ تنگ نمی‌شود!

    امیرهادی انواری
    اینکه تلویزیون ایران می‌نویسد «+۳۰» و کارتون‌های دوران مجری‌گری آقای پاکدل را پخش می‌کند و اتفاقا جواب هم می‌گیرد، اینکه یک نفر پیدا می‌شود و عکس پاک کن جوهری و شیرکاکائو شیشه‌ای کوچک را چاپ می‌کند و بعد اسمش را می‌گذارد کتاب ِ «شما یادتون نمیاد. . . » و این همه طرفدار پیدا می‌کند، شاید برای خیلی‌ها موضوعی جدی نباشد. تا به‌حال شده فکر کنید چرا همه ما وقتی به گذشته نگاه می‌کنیم آهی می‌کشیم؟ انگار دلمان تنگ شده، انگار که نه؛ حتما دلمان تنگ شده است. بله؛ ما دلمان تنگ شده است.
  • قبل از دورانداختن لپ‌تاپ چه کنیم؟

    مریم عسگری
    این روزها با توجه به گران شدن لپ‌تاپ و قطعات کامپیوتری، کمتر پیش می‌آید که یک کاربر لپ‌تاپ یا کامپیوتر قید لپ‌تاپ کهنه و خراب خود را بزند و قصد دور انداختن یا به فروش رساندن آن را بکند، حتی اگر نیاز به بارها و بارها تعمیر داشته باشد.
    اما به هر حال وقتی لپ‌تاپی عمرش را کرده و به خط پایان نزدیک شده، تعمیر و استفاده مجددش چندان به صرفه نیست، چراکه تجربه ثابت کرده است که چنین اقدامی باعث می‌شود خرج اضافی روی دست کاربر گذاشته شود و پس از چند ماه کاربر ناچار به تعمیر دوباره و دوباره و دوباره لپ‌تاپ شود.
  • آنچه یقه سفید‌ها و یقه چرکین‌ها را وارد میدان کرده است

    «باید بین جرایم یقه سفیدها و یقه چرکین‌ها تفاوت و تفکیک قائل شده، اما آنچه مسلم است اینکه وضعیت اقتصادی و شرایط حاکم بر اوضاع مالی سبب شده تا در هر دو گروه شاهد بروز جرایمی باشیم که همه نیز در صدر جدول پرونده‌های تشکیل شده در دستگاه قضایی قرار دارند. » بهمن کشاورز حقوقدان و وکیل نام‌آشنای دادگستری ضمن بیان این تحلیل درباره کیفیت پرونده‌هایی که در سال ۱۳۹۱ در دستگاه قضایی تشکیل شده، به زمینه‌های بروز چنین رخدادی اشاره کرده است. گفت‌وگو‌ی حاضر با او تلاشی است برای عمیق‌تر شدن در آنچه به عنوان پرونده‌های ورودی سال ۱۳۹۱ دستگاه قضایی مطرح شده است و اینکه امسال چه وضعی پیش رو داریم.
  • اقدامات جسورترین شرکت‌های جهان چه بوده است؟

    مترجم: مریم رضایی
    راه‌اندازی یک شرکت، به تنهایی اقدامی جسورانه است، اما بسیاری از این شرکت‌ها دست به ابتکاراتی هم می‌زنند که ممکن است انجام آن از نظر خیلی‌ها غیرممکن باشد، البته اینکه شرکت‌ها چگونه این جسارت خود را به معرض نمایش می‌گذارند، تا حد زیادی به این بستگی دارد که در چه کسب‌وکاری فعالیت می‌کنند.

    بنابراین اقدامات جسورانه آنها در حوزه‌های مختلف طراحی، بازاریابی، تکنولوژی، تاثیر اجتماعی و فرهنگی قرار می‌گیرد. اینگونه شرکت‌ها ریسک‌های بزرگی می‌کنند و البته اطمینان دارند که مشتریان و کارمندانشان به آنها علاقه دارند.

  • بورس ۴۵ هزار تایی

    شاخص بورس تهران این هفته بعد از مدت‌ها رکوردشکنی، چند روز به فاز استراحت رفت. فاز استراحت البته نه به این معنا که رکود بر بازار حاکم شود، بلکه به این صورت که چند روزی از رشدهای یک درصد و یک و نیم درصد روزانه خبری نبود و بازار نوسان‌های کوچک‌تری را تجربه کرد. بازاری که حالا شاخص خود را به حوالی ۴۵ هزار واحد رسانده، در یک ماه و نیم آینده چشم به تحولات سیاسی مهم خواهد دوخت تا با روشن شدن چشم‌انداز دولت آینده، خود را برای رکوردهای بعدی
    آماده کند. .
  • هیلمن، جوان ناکام صنعت خودروی بریتانیا

    هیلمن برای ایرانی‌ها نام آشنایی است. اگرچه امروز دیگر نه ردی از آن در خیابان‌ها می‌بینند و نه حتی نامش را می‌شنوند، در سال‌های ابتدایی دهه ۵۰ خورشیدی، شاهد ورود و مونتاژش در ایران بودند. هیلمن اَوِنجر خودروی کوچکی بود محصول صنعت خودروی بریتانیا که تولیدش در واقع از اوایل قرن بیستم آغاز شد و در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ میلادی به قصد رقابت با خودروهای شاخص آن زمان جدی‌تر پی گرفته شد. با این وصف هیلمن نه‌تنها در بریتانیا بلکه در ایران هم هرگز آن خودروی محبوبی نشد که سازندگانش رویای آن را در سر داشتند و به همین دلیل رفته‌رفته روند تولیدش کم‌رمق شد و نهایتا متوقف شد.
  • تبانی دوباره موزمحور و بادمجان‌محور

    پوریا عالمی
    (یا چطور بانک موزی اکون‌آبادی‌ها را دور زد؟) به اینجا رسیدیم که اکون‌آبادی‌ها مساله اخلاق را از مساله اقتصاد جدا نمی‌دانستند و حاضر نبودند اخلاق را زیر پا بگذارند، اما دلیلی هم نمی‌دیدند وقتی خودشان در امر غیراخلاقی درگیر نمی‌شوند از منفعت اقتصادی چشم بپوشند و سر همین موضوع با رابین‌هود و زورو دچار اختلاف شدند. . . و حالا ادامه ماجرا:

    وقتی اکون‌آبادی‌ها درگیر پیدا کردن راهی برای برگرداندن سرمایه و خانه و زندگی‌شان از بانک موزی بودند، یعنی درواقع نشسته بودند در میدان اکون‌آباد و به جلو خیره شده بودند و هیچ کاری نمی‌کردند، موزمحور طرحی کشیده بود تا چاه آب اصلی اکون‌آباد را هم به نفع بانک موزی مصادره کند.
  • یک قران یارانه

    یک روز بعد از آنکه کمیسیون تلفیق مجلس با هزار شک و تردید، رای به کاهش منابع یارانه نقدی در بودجه ۹۲ داد، رییس‌جمهور از فرصت استفاده کرد و در جریان یک سفر استانی گفت: «یارانه‌ها مال مردم است و هیچ‌کس نمی‌تواند یک قران از آن را کم کند. » جالب آنکه در همان روز کمیسیون تلفیقی‌ها به فکر تجدید نظر در مصوبه خود افتاده بودند تا با یک «مجوز خاص» کاری کنند که «یارانه نقدی کم نشود» اما کمی دیر شده بود و احمدی‌نژاد مانور خود روی وعده‌های یارانه‌ای را تکمیل کرده بود. .
  • بازی برد برد شورای رقابت و خودروسازان

    شورای رقابت در باب قیمت‌گذاری خودرو مطابق خواسته خودروسازان پیش رفت یا به فرمولی که سه ماه تمام مشغول تهیه آن بود، پایبند ماند؟

    این سوالی است که اگر چه پاسخ روشنی دارد، اما صراحتی در بازگویی آن نمی‌یابیم. پاسخ روشن را می‌توان از جدول قیمتی که مرکز ملی رقابت پیش از نهایی شدن قیمت‌ها و طبق فرمول تعیین شده، در سایت خود قرار داد، دریافت. این مرکز به رغم ادعای رییس شورای رقابت که عنوان کرده بود وظیفه ما تنها در حد تعیین دستورالعمل است نه قیمت‌گذاری، جدول قیمتی، طبق فرمول تهیه شده از سوی شورای رقابت را در سایت خود قرار داد که در این جدول قیمت برخی از خودروهای پرتیراژ مشاهده می‌شد.

  • جنسیت مجهول

    هیچ فکر کرده‌اید آنهایی که به لحاظ پزشکی مجبور به تغییر جنسیت هستند چه مشکلاتی را با جنسیت تازه خود خواهند داشت؟ اطرافیانشان با آنها چگونه برخورد می‌کنند؟ این سوال‌هایی است که شخصیت اصلی نمایش مخمل آبی نیز با آنها روبه‌رو می‌شود. مخمل آبی تازه‌ترین همکاری آتیلا پسیانی و محمد چرمشیر در مقام کارگردان و نویسنده است که این روزها در تالار تازه تاسیس شمس بنیاد شمس تبریزی به صحنه رفته است.
    مخمل آبی که به نوعی نمایشی خانوادگی است، داستان پسری است که بعد از تغییر جنسیت قانونی از ایران به آمریکا می‌رود تا نزد مادرش زندگی کند، اما این تازه اول مشکلاتش است.
  • بیلبیلک محبوب من

    سحر طلوعی
    برای خودتان می‌گویم. بد است بگویند پایبند حرف‌های پیرمردی هستید. پیرمردها هیچ‌وقت با تکنولوژی کنار نیامده‌اند. حتی اسم‌های انواع تکنولوژی هم در دهانشان نمی‌چرخد. پیرمردها به همه وسایل مدرن اعم از گوشی موبایل، تلفن، کنترل تلویزیون و چه می‌دانم دستگاه دیجیتال فشار خون و . . . می‌گویند«بیلبیلک». البته معلوم است که منظورم از پیرمرد‌ها اشاره به سن و سال نیست. منظورم از پیرمرد یک جور حس و فکر قدیمی و خاک گرفته است که تاب تغییر و تحول ندارد. به میل پیرمردها بود هنوز هم باید با دود و کبوتر نامه بر همدیگر را خبر می‌کردیم.
  • نوبت MP۳ کردن کتاب‌ها هم رسید

    مریم سلطان‌زاده
    انگار این روزها کمتر کسی آن برگه‌های یار مهربان را ورق نمی‌زند. یار مهربانی که یک وقتی، می‌شد با دست زدن به برگ‌هایش حس دوستی پیدا کرد. هر روز که می‌گذرد همه چیز کوچک‌تر می‌شود، از گوشی‌های تلفن گرفته تا تلویزیون و. . . حالا انگار نبوت کتاب شده است. کتاب‌های دائره المعارف که روزگاری به تنهایی یک طبقه کتابخانه را ‌می‌گرفتند، حالا در یک دی وی دی یا لوح فشرده جمع شده‌اند. همه چیز انگار MP۳ شده و عجیب نیست که یار مهربان هم جزو همه چیز باشد.
    ورق زدن کتاب حسی است که انگار آدم قاطی می‌شود و کششی برای باز خواندنش ایجاد می‌کند.
  • وایمکس بخریم یا نه؟

    وایمکس نامی برای تکنولوژی است که در سراسر جهان برای اینترنت در حال حرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال این تکنولوژی در کشور ما که از فقر پهنای باند و توزیع اینترنت رنج می‌برد برای ابتدایی‌ترین شکل یعنی اتصال ثابت به اینترنت به کار می‌رود. طی یکی دو سال اخیر دو شرکت ایرانسل و مبین‌نت روی تکنولوژی وایمکس سرمایه‌گذاری و تبلیغات گسترده‌ای انجام دادند و به دنبال آن مشتریان زیادی را نیز به سمت خود جلب کرده‌اند. بسیاری از این مشترکان از روی ناچاری از فقدان اتصال ثابت در مناطق سکونت یا کار خود به سمت این سرویس روی آورده‌اند، اما خود وایمکس هم دارای محدودیت‌ها و ضعف‌هایی هم هست.
  • اشک قرمزها، لبخند آبی‌ها

    دو بازی سرنوشت ساز برای سه تیم استقلال،‌ پرسپولیس و سپاهان با قهرمانی استقلال و سپاهان، یکشنبه این هفته را کاملا فوتبالی کرده بود. سپاهانی‌ها که خبر برد یک بر صفر استقلال برابر فولاد اهواز به گوششان رسیده بود و قهرمانی در لیگ برتر را از دست رفته می‌دیدند برای غلبه بر پرسپولیس آستین بالا زدند. یک گل خورده بودند اما در ادامه، بازی به دو-دو در وقت اضافه کشید. شانس پنالتی‌ها اما با سپاهانی‌ها بود تا پرسپولیس با جام حذفی هم خداحافظی کند. استقلالی‌ها اما منتظر برگزاری جشن قهرمانی در تهران هستند. .
  • حمله اسرائیل به سوریه

    حمله موشکی اسرائیل به سوریه اتفاق تازه‌ای در سوریه رقم زد. ماجرای این حمله با مخابره خبری مبنی بر وقوع یک رشته انفجار در صبح یکشنبه در دمشق رسانه‌ای شد. تلویزیون سوریه در گزارشی اعلام کرد که این حمله با هدف روحیه دادن به تروریست‌ها بوده است. فیصل المقداد، معاون وزیر خارجه سوریه نیز گفته است که حمله اسرائیل به این کشور به مثابه اعلام جنگ است. اعضای هیات دولت سوریه معتقدند که حمله اسرائیل وضعیت منطقه را خطرناک‌تر
    کرده است. ایران نیز موضع مشابهی اتخاذ کرده است. .
  • آوار پسوردهای پرشمار بر ذهن انسان مدرن

    تا حالا فکر کرده‌اید که یک فرد در زندگی مدرن برای دوام آوردن و به روز بودن باید چند پسورد (password)، رمز، یا شماره را در ذهنش حفظ کند؟ رمز و پسوردهایی که گم شدن یا فراموش شدن هر کدامشان ممکن است ضرر و زیان بسیاری برای او به دنبال داشته باشد. بیایید با هم تعدادی از آنها را که ضروری هستند بشماریم، پسورد ایمیل، پسورد فیسبوک، رمز کارت‌های بانکی، پسورد اینترنتی بانکی، رمز دوم کارت، پسورد ورود به سامانه محل کار، پسورد وبلاگ، رمز کارت بنزین، شماره ملی، شماره شناسنامه، پین کد موبایل و گاهی کد پستی و.
  • خواندن یا شنیدن مساله این است!

    فکر کنید دراز کشیده‌اید و کتاب می‌خوانید، شاید هم کتاب می‌شنوید! کتاب گویا یا سخنگو (audio book) سال‌ها است به بخش مهمی از صنعت نشر جهان بدل شده و بسیاری از کتاب‌های مهم با فاصله‌ای اندک از چاپ کاغذی به‌صورت صوتی نیز منتشر می‌شوند.
    کتاب را می‌توان در خانه نگه داشت و بارها به آن رجوع کرد و هر بار به کشف تازه‌ای از آن رسید، جدی‌ترین شاخصه‌ای که «آدیو بوک» یا «کتاب سخن‌گو» باید داشته باشد، این است که چون شنونده آن را نگه‌داری می‌کند، باید به صورت یک بسته صوتی، مواد غذایی روح را برای شنونده فراهم کند؛ بنابراین می‌طلبد که زمانی جدی صرف تولید آن شود.
  • معجزه تغییر سال پایه

    تغییر سال پایه محاسبه نرخ تورم در بانک مرکزی و مرکز آمار، نتایج جالب توجهی داشت، مثلا نرخ تورم میانگین و نقطه به نقطه در پایان سال ۹۱ که به ترتیب ۵/۳۱ و ۶/۴۰ درصد اعلام شده بودند، با محاسبات جدید (بر مبنای سال پایه ۹۰) به ۶/۲۸ و ۷/۳۶ درصد رسیدند. مسوولان مرکز آمار البته قبلا تغییر سال پایه با هدف کاهش «نرخ» را رد کرده بودند، اما وقتی این ارقام اعلام شد، اولین چیزی که به ذهن خطور می‌کرد، همین بود که «اگر سیاست‌ها نتوانسته نرخ تورم را کنترل کند، شاید ابزارها بتواند. ».
  • آمار پرونده‌های قضایی

  • اعتیاد به فیس‌بوک

    فیس‌بوک با وجود آنکه کمتر از ۶ سال از راه‌اندازی‌اش می‌گذرد، فراگیرترین شبکه اجتماعی در تمام دنیاست، برای عضویت در این شبکه اجتماعی هیچ محدودیت سنی وجود ندارد و هر کس توان استفاده از کامپیوتر و دیگر ابزارهای قابل اتصال به اینترنت را داشته باشد، می‌تواند برای خود در این شبکه اجتماعی یک حساب کاربری ایجاد کرده و با دیگران ارتباط برقرار کند. در ایران نیز با وجود فیلتر بودن وب‌سایت این شبکه اجتماعی بر اساس آمارهای برخی مسوولان چندین میلیون نفر کاربر عضو آن شده‌اند. در این میان بخش عمده‌ای از این کاربران را قشر نوجوان شامل می‌شود.
  • از مهرآباد تا تهران

    کیا مقدم بعد از ۱۲ سال دوری از وطن و شکست در زندگی زناشویی برای پیگیری کارهای شخصی و خانوادگی به کشور بازمی‌گردد، ولی در همان بدو ورود با اتفاقی روبه‌رو می‌شود که زندگی خودش و بسیاری را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. او با این اتفاق‌ها با شرایط تازه در ایران نیز روبه‌رو می‌شود.
    این خلاصه‌ای از داستان مجموعه تلویزیونی مهرآباد است که قرار است از شبکه تهران هرشب پخش شود، اما این تصور را نداشته باشید که قرار است سریالی جدی و البته دراماتیک ببینید، چرا که مهرآباد مجموعه کمدی‌درام اجتماعی است. این سریال که با نام تهران نو به کارگردانی فرید سجادی حسینی براساس نوشته‌ای از امید سهرابی و امیر رضا طلاچیان ساخته شده است، تصویربرداری خود را از آذر ۹۰ آغاز کرد.
  • گرمای تابستان را با اسپلیت فراری دهید

    روزهای گرم تابستان در راه است و قطعا شما هم به دنبال یک خنک‌کننده مناسب هستید، کولرهای گازی یا در واقع همان اسپلیت‌ها یکی از اولین گزینه‌هایی هستند که به ذهن شما می‌رسند. این روزها استفاده از کولر گازی در مناطق مختلف کشور بسیار فراگیرتر از پیش شده، در حالی که قبلا تنها در مناطق بسیار گرمی چون جنوب کشور کاربرد آن رایج و زیاد بود.
    یکی از دلایل این فراگیری می‌تواند افزایش دمای هوا در سال‌های اخیر باشد یا علاقه مردم به استفاده از تکنولوژی‌های جدیدتر، در هر صورت به خاطر داشته باشید که هر محصول جدید زمانی بازدهی مناسبی خواهد داشت که متناسب با شرایط و محیط مورد استفاده قرار گیرد.
  • روابط مجازی جای روابط واقعی را گرفته است

    دکتر رابعه موحد
    روانشناس اجتماعی
    کافی است شعار همراه اول را به یاد آوریم که می‌گوید هیچ کس تنها نیست! بله، تکنولوژی در قالب اینترنت، ماهواره، موبایل، در دسترس‌ترین شکل تکنولوژی است که مرزهای تنهایی انسان‌ها را درنوردیده و فاصله‌ها را ندید می‌گیرد و اطلاعات به روز و جهانی را در اختیار ما قرار می‌دهد دیگر از نامه‌های یک ماه در راه خبری نیست که معلوم نبود به مقصد می‌رسد یا نه، تا جمله معروف «اگر جویای حال ما هستید ملالی نیست جز دوری شما» را به صاحبش برساند. قبول که تکنولوژی محاسن بسیاری دارد، اما در جامعه ما این محاسن تا چه حدی توانسته است بر معایب آن فایق آید؟
    هیچ‌کس تنها نیست، زیرا کافی است دکمه‌ای را فشار دهید و با نیمکره دیگر جهان مرتبط شوید، فرصتی برای تنهایی باقی نمی‌ماند، اما به راستی آیا انسان نیازی به با خود بودن، با خود زیستن، برای خود اندیشیدن، ندارد؟ آیا ما نیازی به حریم‌ها و تعریف رابطه‌ها نداریم؟ عدم شناخت و کاربرد صحیح تکنولوژی تعاریف و مرزهای روابط انسانی را بر هم زده و اهمیت روابط فردی را به تمسخر گرفته است.
  • مشترک مورد نظر تنهاست

    لقمان خالدی
    کارگردان و مستند ساز
    چند سالی از ساخت مستند «مشترک مورد نظر» می‌گذرد، وقتی قرار شد یادداشتی درباره آن بنویسم، سعی کردم به تحقیقات قبلی خودم در مورد تلفن همراه نگاهی بیندازم، اما متوجه شدم که همه تحقیقات فیلمم روی هارد کامپیوتری بوده است که چند وقت پیش همه اطلاعات آن پرید. اطمینان کردن به تکنولوژی این دردسرها را هم دارد! البته این اولین بار نبود که تکنولوژی مرا ناامید می‌کرد، چند سال پیش هم یکی دیگر از هادرهای کامپیوترم بعد از تدوین کامل مستند «و من مسافرم» ناگهان بالا نیامد.
  • معجون خصوصی‌سازی و دلار

    همایون دارابی
    عضو گروه بورس
    برای بسیاری از ناظران وضعیت کنونی بازار سرمایه شرایطی آمیخته از شگفتی، ابهام و پرسش است. حصول سود بیش از ۱۸ درصدی در ۴۵ روز نخست سال جاری در حالی که بخش عمده‌ای از روزهای کاری نیز در فروردین‌ماه تعطیل بوده است، بازدهی فوق‌العاده‌ای را حکایت می‌کند؛ بازدهی‌ای که البته در مقیاس ۱۸درصد بازدهی متوسط بازار است و کم نبوده‌اند شرکت‌هایی که بازدهی بالاتری داشته‌اند که در نقطه اوج آنها پالایشگاه تهران با بیش از ۷۰۰درصد سودآوری قرار دارد، سودآوری‌ای که علاوه بر وسوسه حضور در بازار سوالاتی در مورد چرایی آن پدید آورده است.
  • تحلیل‌های شخصی بدون آمار دقیق

    مجید یوسفی
    محقق علوم اجتماعی
    با فرا رسیدن اردیبهشت و جنب و جوش ناشران و برگزارکنندگان برای عرضه بهتر کتاب‌ها به مخاطبان بازار تحلیل و نقد اوضاع کتابخوانی و پایین بودن شمارگان کتاب هم در بین فعالان این عرصه فرهنگی گرم است. بارها شبیه به این جمله را خوانده‌ایم و شنیده‌ایم که «برای یک کشور با تقریبا۸۰ میلیون نفر جمعیت تیراژهای ۱۰۰۰ نسخه‌ای برای کتاب ناامیدکننده است. » برای بررسی و نقد وضعیت کتاب و کتابخوانی از لحاظ آماری اطلاعات کافی وجود ندارد تا بتوانیم تحلیلی مبتنی بر واقعیت را بیان کنیم.
  • داستان آدم‌های تنها

    جمال ساداتیان
    تهیه کننده برف روی کاج‌ها
    برای اکران «برف روی کاج‌ها» هفت‌خوان رستم را رد کرده‌ایم. ماجرایی بسیار پیچیده که در جشنواره دو سال پیش فیلم فجر فیلم منتخب مخاطبان شد و در میان دعواهای میان حوزه هنری و ارشاد قربانی واژه‌ای به نام خیانت شد. ماجرای فیلم ما خیانت نیست، انسانیت است، قصه از آنجایی شروع می‌شود که رابطه‌ها به نابودی کشیده می‌شوند، زندگی‌ها مثل تصاویر فیلم یا سیاه سیاه‌اند یا سفید سفید. ماجرای قصه «برف روی کاج‌ها» داستان سردرگمی آدم‌ها است و دوست داشتن‌هایی که ته کشیده‌اند.
  • تحولی برای رصدکردن جرایم

    تعطیلات نوروزی امسال که تمام شد، معاون آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه که می‌خواست از تازه‌ترین دستاوردهای بخش انفورماتیک این نهاد خبر دهد از ورود حدود ۴ میلیون پرونده در یازده ماهه سال ۱۳۹۱ خبر داد.

    در واقع حجت‌الاسلام حمیدشهریاری در حالی از تحول در سیستم اطلاعات و آمار قوه قضاییه خبر می‌داد که مهم‌ترین دستاورد آنها در ثبت پرونده‌ها را در قالب ۱۰ جرم نخست کشور ترسیم می‌کرد. او که با خبرگزاری مهر در این باره سخن گفته بود به دستور رییس قوه قضاییه در سال ۱۳۸۸ اشاره کرده بود که باعث ایجاد مرکز آمار و اطلاعات قوه قضاییه شده بود و به گفته این معاون قوه قضاییه عملا از سال ۱۳۹۱ موجب تحول آماری در این نهاد شده است.

  • گوشی سیاه کوچولو

    فروغ صادقی
    گوشی تلفن من از ساده‌ترین گوشی‌های تلفن همراه است. از این گوشی‌ها که فقط می‌شود با آنها تلفن زد و تنها امکانات جانبی که دارند یک چراغ قوه است. گاهی با خودم فکر می‌کنم کاش من هم مثل همه اطرافیانم گوشی‌های مدل بالا و خوش قیافه و پر امکانات داشتم، از همین گوشی‌ها که بازار را قبضه کرده و همه هم دارند، مدل‌های مختلف اپل، htc، سامسونگ؛ ال جی یا سونی. همین گوشی‌هایی که الان قیمت اکثرشان از یک تا ۳، ۴ میلیون تومان است. با این همه همیشه بعد از چند ساعت یا نهایت چند روز وسوسه شدن منصرف شده‌ام و به گوشی ارزان قیمت خودم افتخار کرده‌ام.
  • راکب و نفرین ادیپ

    ادیپ در کودکی نفرین شده است که پدرش را می‌کشد و با مادرش ازدواج می‌کند. برای همین او را از شهر تب دور می‌کنند. اما او بعد از بازگشت به تب پادشاه را می‌کشد و با همسرش ازدواج می‌کند و فرجام این گناه کوری و تبیعد و دربدری فرزندانش است. در این میان آنتیگون تنها فرزندی است که بار گناه پدر را بر دوش می‌کشد و علیه کرئون دایی و جانشین ادیپ می‌ایستد. . . . در میان متون کلاسیک تئاتر شاید آنتیگونه اثر سوفکل نمایشنامه‌نویس یونان باستان یکی از متونی باشد که هیچگاه آفتابش غروب نمی‌کند و در هر لحظه در جایی از جهان آن را به شکل‌های مختلف اجرا می‌کنند.
  • مصائب نرخ سود بانکی

    رئیس کل بانک مرکزی در تیم طرفداران «متناسب سازی نرخ سود بانکی با تورم» قرار گرفته است. تیمی که معتقدند با تورم حداقل ۳۰ درصدی و نرخ سود ۲۰ درصدی نمی‌توان کسی را به سرمایه‌گذاری در بانک‌ها مجاب کرد. البته آقای رییس کل در شورای پول و اعتبار (که متولی رسمی تعیین نرخ سود است) هم مخالفانی دارد. کسانی که اصولا «در دستور کار بودن» بررسی نرخ سود بانکی را تکذیب می‌کنند. این گروه احتمالا در راس دولت هم به شدت حمایت می‌شوند، چون رییس‌جمهور همواره از طرفداران کاهش سود بوده است. .
  • دیار آرزو‌ها

    در تماشای گالری‌ها، شاید دوست داشته باشید به نمایشگاه نقاشی هم سری بزنید. پیشنهاد ما نمایشگاه نقاشی‌های ابراهیم صاحب اختیاری در گالری ساربان است که «دیار آروزها» نام دارد. در این نمایشگاه ۲۵ تابلو با تکنیک رنگ روغن روی بوم به روی دیوار رفته است. آثار او در ابعاد مختلف از حداقل سایز ۵۰*۷۰ تا حداکثر سایز ۱۰۰*۱۰۰ خلق هستند که همزمان با چهارمین سال درگذشت این هنرمند فقید از سوی نگارخانه ساربان به یاد و خاطره این هنرمند تقدیم شده است. نمایشگاه «دیار آروزها» از جمعه ۱۳ تا ۲۳ اردیبهشت ادامه دارد. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این آثار همه روزه به جز سه‌شنبه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به گالری ساربان واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی(مهناز)، کوچه مهماندوست، پلاک ۸ مراجعه کنند.
  • خانه پیش‌ساخته از دیروز تا امروز

    مسعود فیاض‌آذر
    کارشناس مسکن و فعال ساختمانی
    به گواهی تاریخ شاید بتوان سیاه چادرهای مورد استفاده شده در قبایل و عشایر ملل مختلف را به‌عنوان اولین نمونه‌های صنعت پیش‌ساختگی نام برد، ولی در این مقاله قصد تاریخ‌نگاری این صنعت را در دنیا و کشور ایران نداشته و بیشتر نگاهمان به توسعه و بهره‌گیری هر چه بیشتر از این صنعت در زندگی امروزی است.

    برای ورود به بحث نیاز است چند تعریف را به‌عنوان مبنای تقسیم‌بندی خود قرار دهیم، گواینکه امکان دارد‌ این تعریف‌ها و تقسیم‌بندی‌ها از کشوری به کشور دیگر، حتی از گزارشی به مقاله‌ای دیگر تغییر یافته و یکسان نباشد.

  • تن و روان در دامگه تکنولوژی

    صدرا محقق
    «تا آنجا که به روابط انسانی مربوط می‎شود، همان تکنولوژی‌های اطلاعاتی که قادرند ما را به هم متصل سازند، می‎توانند در عین حال با در اختیار گذاشتن توهمی از با هم بودن، ما را از داشتن یک ارتباط رویاروی با همنوعان جدا سازند. » این عبارت جمله‌ای است از دکتر یحیی کمالی‌پور، کارشناس برجسته رشته ارتباطات و استاد دانشگاه در آمریکا، اشاره این کارشناس به سیطره روابط تکنولوژیک و مجازی بر روابط چهره به چهره و واقعی است. با نگاهی به حضور مقتدرانه انواع این وسایل جدید در زندگی روزمره انسان مدرن، واقعیت گفته شده در نظریه بالا به وضوح قابل درک است.
  • قابلیت تکثر روی زمین

    اشکان خطیبی
    بازیگر خدای کشتار
    خدای کشتار تازه‌ترین نمایشنامه یاسمینا رضا است که در سال ۲۰۰۷ میلادی نوشته شده است و در حال حاضر در بسیاری از کشورها اجرا می‌شود. اولین چیزی که در این اثر جلب توجه می‌کند، عنوان آن است.
    اگر در تراژدی‌های یونان باستان و نمایشنامه‌های کلاسیک دوره شکسپیر، نام قهرمان اثر بر تارک نمایشنامه‌ جای می‌گرفت، اینجا هم عنوان خدای کشتار به شخصیتی اشاره دارد که در متن اثر در درباره آن بحث می‌شود؛ شخصیتی که به تعداد آدم‌های روی زمین قابلیت تکثیر دارد و هر کس می‌تواند خود را به جای آن بگذارد.
  • نمایشگاه باید جایی برای نمایش کتاب باشد نه فروش

    داریوش معمار یکی از چهره های جدید شعر ایران است که در سال های اخیر حضوری فعال در عرصه داشته است. این شاعر و منتقد علاوه بر انتشار چند مجموعه شعر در دهه ۸۰، سردبیری مجله ارمغان فرهنگی را هم عهد‌دار بوده و همچنین در دو نشر "نگاه" و "بوتیمار" در انتشار مجموعه شعر شاعران جوان هم نقش زیادی ایفا می کند. با این شاعر و فعال فرهنگی که این روزها را در نمایشگاه کتاب می گذراند به گفتگو نشسته ایم
    وضعیت استقبال مخاطبان از مجموعه‌های شعر چگونه است و نسبت به سال‌های گذشته چقدر تفاوت دارد؟
    خوشبختانه در دو سه سال اخیر مراکز پخش و کتابفروشی‌ها وضعیت بهتری دارند.
  • خداحافظی با فیلترشکن‌ها؟

    این هفته، هفته سختی برای کاربران اینترنت ایران بود. تقریبا همه فیلترشکن‌ها و وی. پی. ان‌ها قطع شدند و دسترسی به سایت‌های فیلترشده بسیار سخت‌تر از قبل شد. اتفاقی که اگرچه نشان‌دهنده قدرتمندتر شدن سیستم فیلترینگ است، اما باعث بروز نگرانی‌هایی نیز در میان کاربران شده است، مثلا خیلی از کاربران که برای مقابله با تحریم اینترنتی خدمات شرکت‌های اروپایی و آمریکایی و دانلود نرم‌افزار از فروشگاه‌های آنها به این فیلترشکن‌ها وابسته بودند، حالا در تحریمی دوجانبه گرفتار شده‌اند و دسترسی‌شان به این منابع قطع شده است.
  • وقتی زندگی باهوش می‌شود

    م. ر. بهنام رئوف
    صبح با صدای زنگ ساعت از خواب بلند می‌شوید. دستتان را به سمت گوشی دراز می‌کنید تا صدای زنگ بیدارباش را قطع کنید. در فاصله بیرون آمدن شما از رختخواب باز هم صدای زنگ دیگری از گوشی شما بلند می‌شود. گوشی را نگاه کرده و به طور خلاصه متوجه تمامی برنامه‌ها و قرار ملاقات‌هایی که امروز دارید، می‌‌شوید. برای گرفتن یک دوش صبحگاهی به حمام می‌روید. ناگهان صدای زنگ تلفن همراهتان را می‌شنوید. به راحتی و از طریق اسپیگر بلوتوث ضدآب دوش بالای سرتان جواب تلفن را می‌دهید و بعد از بیرون آمدن برای صرف صبحانه سریع به آشپزخانه می‌روید.
  • فکر می‌کردم فرهنگسراهاباعث رونق گالری‌گردی می‌شوند

    ابراهیم حقیقی می‌گوید زمانی که فرهنگسراها به‌وجود آمد، تصور می‌کرده است که رونقی در گالری‌گردی تهران به‌وجود آید، اما این مکان‌ها با برگزاری نمایشگاه‌های صنایع خانگی از این فرصت برای رشد هنر میان مردم استفاده نکردند. ابراهیم حقیقی طراح گرافیست بسیاری از پوسترهای سینمایی و آثار گرافیکی است که البته در سال‌های اخیر به دلیل برگزاری نمایشگاه‌های عکس به عنوان عکاس هم شناخته می‌شود. او از جمله هنرمندانی است که در افتتاحیه بسیاری از نمایشگاه‌هایی که عصرهای جمعه برگزار می‌شود، حضور دارد. به همین دلیل وقتی از او درباره اینکه چگونه می‌توان مردم را به گالری‌گردی دعوت کرد، پرسیدیم، این‌طور پاسخ داد: «هیچ‌وقت به این موضوع فکر نکرده بودم.
  • کتاب یعنی صلح و عشق و آرامش

    رسول یونان
    شاعر و روزنامه‌نگار
    من از نمایشگاه خوشم می‌آید، نمایشگاه صنایع دستی، نمایشگاه نقاشی، نمایشگاه‌های مد لباس این خوش آمدن وقتی دور محور کتاب می‌چرخد برای من دو برابر می‌شود. شاید خیلی‌ها از نمایشگاه خوششان نیاید این حق طبیعی آنها است، اما دوست دارم آنهایی که خوششان می‌آید این نمایشگاه را از دست ندهند. وظیفه‌ای که ادبیات برعهده دارد سهل کردن زندگی و کاهش خشونت است ما باید از هر فرصتی که برای ارائه کتاب و دانایی ایجاد می‌شود استفاده کنیم و این ادبیات را تا جایی که می‌توانیم همه‌گیر کنیم.
  • یار مهربان الکترونیکی

    امروزه فناوری‌های نوین توانسته‌اند به بسیاری از نیازهای ما انسان‌ها در زمینه‌های مختلف پاسخ گویند. یکی از این فناوری‌های جدید در عرصه طراحی و ساخت گجت‌های کامپیوتری، کتابخوان‌های الکترونیکی هستند که براساس نیازها و خواسته‌های افراد علاقه‌مند به کتابخوانی طراحی شده‌اند و با وجود این که مدت زمان زیادی از عرضه کتابخوان‌های الکترونیکی نمی‌گذرد، سر و صدای زیادی به راه انداخته‌اند. گرچه پیش از این تصور می‌شد، روزنامه‌هایی شبیه آنچه نخستین بار در مجموعه داستان‌های هری پاتر با آنها آشنا شدیم در داستان‌های علمی ـ تخیلی هستند که برای تبدیل آنها به حقایق زندگی باید سال‌های طولانی درانتظار باشیم، اما دیری نگذشت، این روزنامه‌ها که داشتن تصاویر متحرک از ویژگی‌های منحصربه فرد آنها به شمار می‌رفت، به واقعیت مبدل شده و قدم به زندگی واقعی ما گذاشتند.
  • پیشگویی دردسرساز

    تا تب و تاب «هاشمی می‌آید یا نمی‌آید» کم می‌شود به یکباره اظهار نظر و اتفاقی باعث می‌شود که هیجانات انتخاباتی پیرامون وی افزایش یابد. در این میان پس از آنکه هاشمی گفت «نمی‌گویم که نمی‌آیم» و در پی تاکیداتش بر درستی پیش‌بینی‌هایش درباره برخی تحولات، وزیر اطلاعات در اظهارنظری واکنش صریحی به وی نشان داد. مصلحی که «پیشگوی حوادث ۸۸» را دخیل در این وقایع خواند نیز البته با واکنش هایی روبرو شد، چنانکه احمد توکلی و علی مطهری از او به خاطر اظهارنظرش درباره هاشمی انتقاد کردند. .
  • صد ویدیو آرت

    تماشای ۱۰۰ ویدئوآرت از سراسر جهان را از دست ندهید. گالری ایست که همواره در برپایی نمایشگاه‌هایی در زمینه هنرهای مفهومی و هنرهای جدید شهرت دارد، درحال حاضر نیز نمایشگاهی با عنوان «صد ضربدر صد مساوی است با نهصد» برگزار کرده است. این گالری پیش از این هم اولین جشنواره ویدیوآرت را در تهران را برپا کرده بود و حالا در آستانه پنجاهمین سالگرد پخش اولین ویدیوآرت ساخته «نام جون پایک» هنرمند کره‌ای این نمایشگاه را برگزار کرده است. البته در این نمایشگاه نامی از هنرمندان ایرانی نیست، اما صد هنرمند از کشورهای مختلف با حمایت گالری‌ها و نمایشگاه گردان‌هایی از کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، چین، آمریکا.
  • واکنش‌های مالی در مواجهه با کودکان

    سارا محمودی
    تمامی والدین می‌دانند که کودکان در حال رشد در مورد مسائل مالی بسیار آسیب‌پذیر هستند، دوران کودکی دورانی است که پایه‌های زندگی مالی افراد در آن پی‌ریزی می‌شود، مهارت شکل‌دهی به زندگی مالی موفق و عادات اقتصادی کلیدی همگی در این دوران شکل می‌گیرند، بنابراین طبیعی است که والدین نگرانی‌های فزاینده‌ای در خصوص نحوه تربیت مالی فرزندان خویش داشته باشند . وجود کودکان به خودی خود یک موقیعت چالش‌برانگیز در زندگی مالی خانواده است، بعضی از زوج‌ها پس از فرزنددار شدن به دلیل نداشتن دانش کافی در خصوص رفتار مالی درست دچار مشکلات اقتصادی می‌شوند، خرج‌های نامعقولی می‌کنند، گاهی بیشتر و گاهی کمتر از حد ضروری خرج می‌کنند و در مجموع حضور کودکان زندگی مالی آنها را دچار بحران می‌کند، در تست زیر ۶ موقعیت حساس که به صورت طبیعی ممکن است در زندگی روزمره مالی هر خانواده‌ای رخ دهد، شرح داده شده است، این موقعیت‌ها متنوع هستند و از مساله پول توجیبی کودکان تا مخارج آنها را دربرمی‌گیرند، ابتدا بدون مراجعه به پاسخ‌ها به سوالات پاسخ دهید و سپس به پاسخ‌های درست که در انتهای هر تست آمده‌اند، مراجعه کنید، اگر به بیش از نیمی از سوالات پاسخ درست داده باشید، احتمالا دانش مناسبی در ارتباط با نحوه برخورد با فرزندانتان در زندگی مالی دارید، اگر به بیشتر سوالات پاسخ غلط دادید، لازم است قدری بیشتر راجع به نحوه مواجهه با مسائل تامل کنید و بکوشید عمق و گستره اطلاعات خود را در این زمینه بهبود ببخشید.
  • غربت مهدوی کیا در خانه

    علیرضا مجمع
    عضو گروه ورزش
    مهدی مهدوی‌کیا چهار گوشه زمین استادیوم آزادی را بوسید و برای همیشه از فوتبال خداحافظی کرد. دقایقی قبل از آن، مهدی سومین تعویض یحیی گل‌محمدی برای فینال جام حذفی بود و در دقایق اندک حضورش دو سانتر ویران‌کننده روی دروازه سپاهان داشت که با اندکی هوش از سمت بازیکنان پرسپولیس، جام حذفی مال پرسپولیس می‌شد. دقایقی بعد سوت داور حکم به قهرمانی سپاهان داد و شرمساری خداحافظی غریبانه «کیا» ماند برای فوتبال ایران و مدیرانی که به شدت به شعار «پهلوان زنده را عشق است» اعتقاد دارند.
  • پایان ماراتن قیمت‌گذاری

    بعد از سه ماه رفت و برگشت، این هفته بالاخره خودروسازان بر سر قیمت‌های جدید محصولاتشان با شورای رقابت به توافق رسیدند. توافقی که به اعتقاد بسیاری از ناظران می‌توانست بسیار زودتر از این به دست بیاید. چنانچه یک بار حتی وزیر صنعت، معدن و تجارت هم از طولانی شدن روند قیمت‌گذاری ابراز نگرانی و انتقاد کرده بود. ماجرای قیمت‌گذاری جدید اما از کجا شروع شد؟ وقتی در بهمن‌ماه پارسال خودروسازان با مصوبه «آزادسازی قیمت‌ها» شروع به قیمت گذاری تولیداتشان کردند، بازار آزاد خودرو که پیش‌تر هم رشد قیمت را شروع کرده بود، شروع به ثبت رکوردهای تازه کرد و مثلا پراید را ۲۰ میلیون تومانی کرد، اما چند روز بعد، محمود احمدی‌نژاد در یک برنامه تلویزیونی از این روند انتقاد کرد و گفت: «بالاخره پراید کیلویی چند؟» بعد از این حرف بود که شورای رقابت مسوول تعیین قیمت خودرو شد و قول داد در آغاز سال جدید قیمت‌های منصفانه را اعلام کند.
  • هتک حرمت صحابی پیامبر

    نبش قبر حجر بن عدی به دست معارضان سوری واکنش‌های متعددی برانگیخت. علاوه بر مسوولان ایران که این اقدام را محکوم کردند، آیت‌الله مکارم شیرازی نیز گفته است که «قطعا این جنایتکاران کوردل به‌زودی به سزاى اعمالشان می‌رسند. » در پی این اقدام معارضان سوری، حوزه‌های علمیه قم، نجف و مشهد روز شنبه گذشته را تعطیل کردند. محمود احمدی‌نژاد نیز گفت: «می‌گویند می‌خواهیم طبق ضوابط درست شرعی او را دفن کنیم اما آیا همه کارهایتان را انجام داده‌اید و فقط این قبیل فرعیات مانده است؟».
  • قصه‌های امیرعلی از رادیو هفت تا کتاب صوتی

    حدود ۲ سال است که قصه‌های «امیرعلی» توسط برنامه تلویزیونی رادیو هفت که شب‌ها از شبکه آموزش پخش می‌شود، جای خود را در بین مخاطبان به‌خصوص جوان‌ها پیدا کرده است. قصه‌های امیرعلی داستان پسر جوانی است که اتفاقات مختلفی در خانواده، بین دوستان و دانشگاه برایش می‌افتد. به همین دلیل با امیرعلی نبویان نویسنده این داستان‌ها به گفت‌وگو نشستیم . قصه‌های امیرعلی از کجا متولد شد؟
    من همیشه به نویسندگی علاقه‌مند بودم، . گه گداری داستان هایی می نوشتم، آقای مسعود فروتن که دایی بنده هستند و در رادیو هفت قصه‌های «خان جون» را اجرا می‌کردند مرا به آقای منصور ضابطیان که کارگردان این برنامه هستند معرفی کردند ایشان برای امتحان سفارش متنی به مناسبت سالگرد آقای علی حاتمی دادند که مورد قبولشان قرار گرفت، بعد از آن متن‌های دیگری نوشتم که آنها هم از نظر ایشان قابل قبول بود، بعد از مدتی در اواخر اسفند ۸۹ که قرار بود به نویسنده قصه‌های «خان جون» فرجه‌ای بدهند تا قصه‌های نوروز خود را بنویسد به من سفارش قصه‌هایی دادند که با حال و هوای امروزی متناسب باشد، زمینه طنز داشته باشد و قابلیت ادامه در ۱۰ شب را هم دارا باشد، و به این صورت قصه های امیرعلی متولد شد و می توان گفت به نوعی «قصه‌های امیرعلی» فرزند رادیو هفت است.
  • فیلترشکن‌ها از نگاهی دیگر <br>

    شهرام شریف
    دبیر گروه دیجیتال
    موضوع قطع دسترسی به فیلترشکن‌ها بحث داغ کاربران اینترنت در این هفته بود. روند مسدودسازی که دو ماه قبل با بستن VPNها آغاز شد، طی روزهای اخیر به مسدود کردن یک به یک پروتکل‌های مختلفی رسید که روزانه معرفی و سپس از دسترس خارج می‌شدند. برای ورود کارشناسی به موضوع فیلترینگ باید بحث را نه صرفا از زاویه ضرورت وجود فیلترینگ که از دیدگاه تعامل و نیاز کاربران ایرانی در گستره مجازی نیز نگریست. کاربران ایرانی در مواجهه با اینترنت دچار محدودیت‌های فراوانی هستند که از سوی شرکت‌های آمریکایی و اروپایی و عموما به واسطه تحریم‌ها وضع شده است.
  • پرسه‌زنی در خیابان‌های مجازی

    داوود پنهانی
    ای. ام. فورستر در کتاب «ماشین متوقف نمی‌شود» به پیشگویی درباره آینده‌ای می‌پردازد که شباهتی عجیب به جهان امروز دارد، جهانی که در آن به سر می‌بریم. فورستر می‌نویسد: «او می‌توانست تصویر پسرش را ببیند که در آن سوی کره‌زمین زندگی می‌کرد و پسرش هم می‌توانست مادرش را ببیند. . . این چیست، عزیزترینم؟. . . می‌خواهم بیایی و مرا ببینی. مادر گفت: اما من تو را می‌بینم! و بیشتر از این چه می‌خواهی؟. . . من چیزی مانند تو را می‌بینم. . . اما تو را نمی‌بینم. من از طریق این تلفن چیزی مانند تو را می‌شنوم، اما تو را نمی‌شنوم.
  • وزارت سه ماهه عباسی

    اسدالله عباسی توانست رای اعتماد نمایندگان برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را کسب کند. البته او کوتاه ترین عمر وزارت در این دولت را خواهد داشت؛ فقط سه ماه. از مجموع ۲۵۲ رای اخذ شده، ۲۰۰ رای موافق، ۴۰ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع به عباسی داده شد. مجلس ۱۵ بهمن ماه سال ۹۱ شیخ الاسلامی، وزیر سابق تعاون را به دلیل اصرار بر انتصاب مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی استیضاح کرد که در آن جلسه صحبت‌هایی بین روسای دو قوه رد و بدل شد. برخی آن روز را «یکشنبه سیاه» نامگذاری کردند. .
  • تنظیم بازار کاندیداتوری

    دو سه هفته بیشتر تا سامان گرفتن بازار پررونق نامزدهای ریاست‌جمهوری باقی نمانده است. بخت اگر یار باشد در یکی دو روزی که از فرصت ثبت نام داوطلبان مانده چهره تازه‌ای به جمع آنها که تا امروز به عنوان کاندیدای احتمالی شناخته می‌شدند، اضافه نشود. پس از این است که شورای نگهبان به این بازار ورود می‌کند و نهایتا تا آخر اردیبهشت نام آنهایی را که باید جدی‌شان بگیریم و درباره انتخابشان تصمیم بگیریم اعلام می‌کند.
    در این بین آنچه ویژگی فضای انتخاباتی ۹۲ را شکل داده، تعلیق منحصر به فرد حاکم بر اردوگاه‌های سیاسی است.
  • همین اعتیاد لعنتی

    ستاره اسکندری
    بازیگر
    شاید آن روزها فیلم‌های خارجی جذابیت بیشتری داشت، اسکار فیلم‌های بهتری داشت و ما می‌توانستیم بیشتر به سینمای جهان امیدوار باشیم. این قدیم هم که می‌گویم مال ۲۰ سال پیش نیست. در همین ۵-۶ سال اسکار جزو اتفاقاتی بود که با جان و دل دنبالش می‌کردم. آن روزها که از کتابفروشی محبوبم که حالا تعطیل شده فیلم می‌گرفتم، جاناتان دمی مستندساز برجسته‌ای بود و خیلی سینمای داستان‌گو او را نمی‌شناخت. شاید باید بگویم هنوز کشف نشده بود. معروف‌ترین اثر «جاناتان دمی» سکوت بره‌هاست که برایش اسکار به ارمغان آورده است.
  • دست خالی نمی‌مانید

    افشین هاشمی
    بازیگر آزمایشگاه
    یادم می‌آید آن روزها وقتی قرار شد در «آزمایشگاه» بازی کنم احساساتم دوگانه بود. برای منی که از تئاتر آمده‌ام و سینما حیاط خلوتم محسوب می‌شود اینکه یک کارگردان قدر تئاتر بیاید بخواهد در سینما کار طنز بکند خیلی هیجان‌انگیز است و با توجه به اینکه «حمید امجد» برای من جزو کارگردان‌های مهم تئاتر محسوب می‌شد، بازی در آزمایشگاه را قبول کردم و این شد یک تجربه متفاوت برای منی که از تئاتر آمده بودم و به نظرم تئاتر اتفاق بسیار مهم‌تری از سینما بود. می‌خواهم به شما بگویم قرار نیست با یک کمدی سراسر خنده روبه‌رو شوید و از قهقهه روی زمین پهن شوید.
  • حباب قیمت مسکن می‌ترکد؟

    هفته گذشته در همین صفحه از فرجام خوش رکودی گفتیم که از ابتدای امسال بازار مسکن را فرا گرفته است. رکود سنگین در معاملات مسکن در نتیجه تصوری به‌وجود آمده که هر یک از دو گروه خریدار و فروشنده درباره آینده قیمت مسکن، تصویری برای خود ترسیم کرده‌اند. خریداران با این تصور که بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری دولت کارآمد اقدام به برنامه‌ریزی برای کنترل قیمت مسکن خواهد کرد، امید به بازگشت قیمت‌ها را دارند و تا زمان واقعی‌شدن ارزش آپارتمان‌ها، دست نگه داشته‌اند.
    در طرف مقابل نیز، فروشنده‌ها چون امید به بی‌برنامه‌گی چندماه بعد از انتخابات را دارند و فکر می‌کنند در فاصله خرداد تا مرداد که کابینه جدید بر سر کار حاضر شود، عملا بازار مسکن بدون نظارت خواهد بود، قصد دارند واحدهای تازه‌ساز خود را در آن دوره به بازار عرضه کنند تا بتوانند با حداکثر قیمت ممکن، به فروش برسانند.
  • بنزین آخرش چند؟

    محمدرضا فرزین گفته است که در دولت سه سناریو برای قیمت بنزین در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تنظیم شده است. براساس سناریوی حداقلی که پیشنهاد دولت به مجلس بود، قیمت هر لیتر بنزین به ۱۰۶۰ تومان می‌رسد و یارانه نقدی‌ای تقریبا دو برابر به مردم پرداخت می‌شود، اما در سناریوی حداکثری که با یارانه ۲۵۰ هزار تومانی همراه می‌شود، دولت قیمت بنزین را ۲۱۶۰ تومان تعیین می‌کند. به گفته دبیر ستاد هدفمندی، تفاوت این سناریوها در قیمت محاسباتی دلار است که بعضی با دلار ۱۲۲۶ تومانی محاسبه شده‌اند. .
  • نه سیخ سوخت نه کباب

    مرجان شهریاری
    دبیر گروه خودرو
    اینکه برنده میدان، خودروسازان بودند یا شورای رقابت، خیلی مهم نیست؛ اما شاید اعضای شورای رقابت که در اظهارنظرهای مختلف خواستار زانو زدن خودروسازان در مقابل مشتریان بودند، فراموش کردند که خودروسازان پیش از این در اغلب میدان‌ها برنده بوده اند؛ این میدان می‌تواند محلی برای منازعات بر سر قیمت باشد یا تعیین تعرفه‌ای که خودروسازان نسبت به افزایش آن آلرژی دارند.
    این بار اما حریف، شورای رقابت بود، شورایی که به پشتوانه احمدی‌نژاد در یک شب تاریخی پا به عرصه قیمت‌گذاری خودرو گذاشت.
  • چینی‌های با کیفیت در بازار

    بازار ایران مملو از خودروهای چینی است، خودروهایی که در کلاس‌های مختلف پا به بازار ایران نهاده و هر یک سعی دارند تا سهمی از بازار داشته باشند، حال آنکه این نکته را نباید فراموش کرد که ذهنیت مردم ایران نسبت به خوروهای چینی چندان هم مثبت نیست، هر چند که این روزها خیابان‌های کشور مان انباشته از این خودروها است، اما این بار داستان به گونه‌ای دیگر رقم خورده است. ظاهرا، چینی‌ها می‌خواهند به این بی‌اعتمادی پایان دهند، چراکه در سال گذشته، سه خودروی با کیفیت از سه برند مختلف در ایران رونمایی شد که البته با قیمت‌هایی بالا به فروش می‌رسند.