شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۶۱۰۰

  • مثلث تولید ناترازی بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: در نخستین روز از سی‌وچهارمین همایش بانکداری اسلامی ولی‌‌‌الله سیف رئیس کل اسبق بانک مرکزی، در خصوص ناترازی‌‌‌ها و مسیر اصلاحات نظام بانکی به سخنرانی پرداخت. سیف، در تحلیل وضعیت کنونی نظام بانکی و اشاره به مشکلات جدی و ناترازی‌‌‌های نظام بانکی تاکید کرد که این مشکلات ناشی از سیاست‌‌‌های اقتصادی نادرست و ساختار سهامداری غیر اصولی است. همچنین ترکیب هیات عالی و فقدان نظام حسابرسی مستقل، از عوامل اصلی ناکارآمدی نظام بانکی هستند. رئیس اسبق بانک مرکزی به سه عامل کلیدی ناترازی شامل عدم‌تعادل در جریان نقدینگی، عدم‌تعادل در درآمد و هزینه و عدم‌تعادل در ترازنامه بانک‌ها اشاره کرد. او همچنین بر لزوم اصلاح سیاست‌‌‌های پولی و مالی، بهبود نظام نظارت بانک مرکزی و تقویت نظام حسابرسی و ساختار سهامداری بانک‌ها تاکید کرد. طراحی راهکارهای بومی و استفاده از تجربیات جهانی برای اصلاح نظام بانکی نیز از نکات مهمی بود که در این همایش مطرح شد. سیف در سخنان خود از نهادهای کلیدی مانند شرکت ارزش‌‌‌گذاری دارایی‌‌‌ها، شرکت‌های مدیریت دارایی‌‌‌ها و صندوق‌های ضمانت سپرده به‌‌‌عنوان ابزارهای کلیدی در این اصلاحات نام برد.
  • معرفی توان صادراتی معادن سنگ ایران

    نمایشگاه بین‌المللی سنگ محلات-نیم ور به واسطه قرارگیری در قطب سنگ ایران و ارتباط تنگاتنگ جمع کثیری از فعالان این صنعت و مراوده آنها با کارخانه‌ها و معادن سنگ به یکی از مهم‌ترین نمایشگاه‌های ایران در این حوزه تبدیل شده و هرساله علاوه بر بازدیدکنندگان و متخصصان داخلی، میهمانان خارجی متعددی نیز از نمایشگاه دیدن می‌کنند. امسال و از ۱۷ تا ۲۰ مهرماه شانزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران، محلات- نیم ور در سایت نمایشگاهی شهر نیم‌ور برگزار می‌شود که در ادامه «محمد حلاجیان» مدیر اجرایی این نمایشگاه و مدیرعامل شرکت فرجاد تجارت پاسخگوی سوالات ما خواهند شد.
  • کاهش صادرات فولاد در سال‌جاری

    دنیای‌اقتصاد: صنعت ساختمان که از آن به عنوان یکی از اصلی‌ترین محرک‌های اقتصادی یاد می‌شود، با اغلب صنایع ارتباط تنگاتنگی دارد و رکود این صنعت بزرگ در سال‌های اخیر بسیاری از صنایع را دچار مشکلات عدیده‌ای در بخش تقاضا کرده است؛ از طرفی با توجه به وجود تحریم‌ها و همچنین قطعی‌های مکرر برق واحد‌های صنعتی صادرات با لطایف الحیلی باید انجام شود و به همین دلیل بسیاری از کارخانه‌ها با تمام ظرفیت فعالیت نمی‌کنند.
  • اشتیاق منابع انسانی؛ رکن توسعه پایدار

    مدیرعامل فولاد هرمزگان با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه افزایش انگیزه سرمایه‌‌های انسانی این مجموعه فولادی و تاثیر قابل‌توجه آن بر بالا بردن میزان بهره‌‌وری تاکید کرد: توسعه متوازن و پایدار در مجموعه فولاد هرمزگان تنها با توجه ویژه به سرمایه‌‌های انسانی میسر خواهد شد و ما نیز در این خصوص اقدامات گسترده‌‌ای انجام داده‌‌ایم.
  • مدیریت موجودی در دوره ناپایداری

    صادق زهره‏‌وند
    در سال‌های اخیر، بحران‌های جهانی نظیر پاندمی‌ کووید۱۹، تحولات ژئوپلیتیکی و نوسانات اقتصادی باعث شده‌‌اند که مدیریت موجودی به یکی از چالش‌‌های مهم سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ تبدیل شود. شرکت‌ها ناگزیر به اتخاذ راهبردهای جدید و انعطاف‌‌پذیرتر در مدیریت موجودی خود هستند تا بتوانند با شرایط عدم‌قطعیت و ناپایداری‌‌های جهانی کنار بیایند. در این مقاله به بررسی راهبردهای مدیریت موجودی در شرایط بحرانی و تاثیرات آن بر زنجیره تامین و سودآوری سازمان‌ها پرداخته و نمونه‌‌هایی از شرکت‌های بزرگ که در این زمینه موفق بوده‌‌اند را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
  • استقلال یا وابستگی؟

    میثم حقیقی
    در سال‌های اخیر، بحث استقلال بانک‌های مرکزی به یکی از موضوعات کلیدی در حوزه سیاست‌‌های اقتصادی تبدیل شده است. این موضوع به‌ویژه در کشورهایی با اقتصادهای در حال توسعه، از جمله ایران، از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است. در این میان، اصلاحات قانونی جدید در ساختار بانک مرکزی ایران و تغییرات اعمال‌‌شده در نقش و وظایف آن، توجه بسیاری از کارشناسان را به خود جلب کرده است. این تغییرات، در عین حال که به دنبال افزایش استقلال بانک مرکزی هستند، اما با توجه به جزئیات این قانون جدید، همچنان پرسش‌‌های جدی در مورد میزان واقعی استقلال این نهاد مطرح می‌شود. در ادامه، به بررسی دقیق‌‌تر مفاد قانون جدید و تحلیل این پرسش که آیا واقعا استقلال بانک مرکزی افزایش یافته است یا خیر، می‌‌پردازیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر