نشست تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری مپنا برگزار شد
نقشه راه «مپنا» در تامین مالی
در این نشست که روز سهشنبه ۱۵ آبان در سالن ابنسینا در مرکز همایشهای بینالمللی جزیره کیش و با حضور گسترده مخاطبان همراه بود، نقشه راه مپنا برای تامین مالی فرصتهای سرمایهگذاری در بخشهای کسب و کار مپنا در سالهای آتی، تغییر ساختار برای استفاده بیشتر از ابزارهای مالی، بورسی و بانکی ارائه شد. در ادامه در پنل تخصصی مپنا که امیر هامونی عضو هیاتمدیره گروه مپنا ریاست جلسه را بر عهده داشت، معاون اقتصادی حوزه برق گروه مپنا طرحهای سرمایهگذاری حوزه نیروگاهی بهویژه تجدیدپذیر و بخشی از وضعیت سرمایهگذاری در حوزه برق را تشریح کرد.
ایزد گلستانه با تاکید بر لزوم بازگشتپذیر بودن پروژههای مختلف و تشریح برخی چالشهای سرمایهگذاری دورههای گوناگون برنامههای سوم، چهارم، پنجم، ششم و هفتم توسعه خاطرنشان کرد: با توجه به معاهده پاریس و توقف سرمایهگذاری در نیروگاههای گازی در بسیاری از کشورهای دنیا، دولت جدید و وزارت نیرو اخیرا برنامههای توسعه در این زمینه را در برنامه قرار داده است.
او تصریح کرد: مپنا نیز بخشی از این مسوولیت تولید را بر عهده گرفته و به دنبال تامین مالی بلندمدت پروژههای خود است.
گلستانه از برنده شدن مپنا در حدود ۱۰۰ مگاوات جدید نیروگاههای بادی خبر داد و گفت: بازگشت سرمایهگذاری در این پروژهها به صورت ۳ تا ۴ ساله خواهد بود و خرید تضمینی مناسبی هم خواهد داشت؛ این در حالی است که مپنا تاکنون ۱۵۵ مگاوات نیروگاه بادی در سطح کشور احداث کرده است. همچنین احداث نیروگاههای خورشیدی از جمله نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه و دو پروژه خورشیدی استانهای کرمان و یزد در برنامه مپناست.
گلستانه پروژههای مقیاس کوچک مپنا و آب شیرینکنهای بوشهر چارک و دیر را از دیگر پروژههای نیروگاهی حوزه سرمایهگذاری نیروگاهی مپنا عنوان کرد.
به گفته معاون اقتصادی حوزه برق گروه مپنا برای تامین مالی پروژههای نیروگاهی جاری مپنا، مبلغ ۱۷۵ میلیون دلار و ۷۹هزار ۹۸۰میلیارد ریال نیاز است که بخشی از این نیاز از طریق بازار سرمایه تامین خواهد شد.
معاون اقتصادی بخش نفت و گاز گروه مپنا در نشست تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری مپنا به تشریح این مهم در بخشهای بالادست و پاییندست صنعت نفت و گاز پرداخت.
تالین منصوریان گفت: قرارداد توسعه و بهرهبرداری میدان نفتی بند کرخه، پروژه ذخیرهسازی گاز مخازن شوریجه، پروژههای متعدد پیمانکاری EPC، فشار افزایی پارس جنوبی و پروژه EPD حفاری پروژههای مطالعاتی از جمله تهیه MPD و مشاوره مدیریت در حوزه بالادست و پروژه واحد فرآورش سریع الاحداث قلعه نار در میان دست و طرح تولید بنزین از متانول و طرحهای پتروشیمی از جمله پروژههای پاییندست جاری بخش نفت و گاز مپناست.
وی از بودجه هفت و نیم میلیارد دلاری موردنیاز برای پروژههای جاری بخش نفت و گاز مپنا خبر داد.
منصوریان مواردی از جمله مدت زمان قرارداد، میزان سرمایهگذاری و آورده، میزان بهرهبرداری و تولید، میزان سود پروژهها و...را به تفصیل تشریح کرد. همچنین برخی ویژگیهای پروژههای زودبازده نفت و گاز مپنا را برای حاضران توضیح داد.
معاون اقتصادی بخش حملونقل گروه مپنا در نشست تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری مبنا به تبیین مسیر ورود بخش ریلی به حوزههای مختلف از سال ۱۳۸۳ تاکنون پرداخت.
لیلا موسوی گفت: در حال حاضر بخش حملونقل ریلی به بخش حملونقل تبدیل شده و نگاه مپنا از B۲G به B۲C حرکت میکند. سیر تحولات حوزه حملونقل مپنا از مشتریان دولتی به سمت هلدینگ حملونقل و برنامه عرضه سهام جهتدهی دارد.
برخی فرصتهای سرمایهگذاری از جمله پروژه استخراج از معادن بوکسیت کشور گینه با نیاز به سرمایهگذاری یک میلیارد دلار، فرصت بازسازی، نگهداری و بهرهبرداری و انتقال مالکیت ۵۰ دستگاه لکوموتیو آلستوم به روش Ŕ.O.O به میزان هر کدام ۱.۵ میلیون یورو، پروژه احداث خطوط فرعی اتصال چشمهای بار به شبکه راهآهن با سرمایهگذاری لازم به طور متوسط با فرض ۵۵ میلیارد تومان برای احداث هر کیلومتر خط فرعی سالانه بیش از ۴ همت، فرصت سرمایهگذاری راهاندازی قطار ۵ ستاره و V.I.P و پروژه فرصت سرمایهگذاری کارخانه باتری لیتیوم با امکان تولید سالانه ۲ میلیون و ۷۰۰هزار سلول باتری لیتیوم در جنوب غربی تهران که تاکنون ۳۰ میلیون یورو برای احداث ماشینآلات پیشرفته آن هزینه شده است.
مدیرعامل تامین سرمایه کاردان در نشست تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری مپنا به تشریح برخی همکاریهای مالی مشترک پرداخت.
امید قائمی به عنوان مشاور پروژههای سرمایهگذاری مپنا برخی آمارهای تامین مالی پروژههای مپنا را تشریح کرد.
او با اشاره به برخی برنامههای آتی مپنا در زمینه تشکیل هلدینگهای تخصصی در حوزههای کسب و کار گفت: به عنوان مثال هلدینگ نفت و گاز با دارا بودن ۸ شرکت، امکان عرضه سهام در عرض یک سال آینده را خواهد داشت.
وی از برنامههای پیشنهادی تامین مالی پروژههای نیروگاهی گروه مپنا با همکاری برخی بانکها خبر داد و افزود: با توجه به راهبردی بودن و ملی بودن بسیاری از این پروژهها، امکان سرمایهگذاری در این گونه طرحها و پروژهها کاملا مناسب و موفق ارزیابی میشود.
مدیرعامل بورس انرژی گفت: با توجه به برخی کمبودها و ناترازیها در حوزههایی مانند برق و گاز در کشور اوراق سلف تجدیدپذیر از جمله راهکارهای مناسب در زمینه سرمایهگذاری در حوزه برق محسوب میشود.
علی نقوی در نشست تخصصی فرصتهای سرمایهگذاری مپنا خاطرنشان کرد: گواهی سلف سوخت تجدیدپذیر نیز در برنامه قرار دارد. نقوی همچنین افزود: برنامه ارائه گواهی سپرده برق تجدیدپذیر برای عموم مردم در زمینه برق تجدیدپذیر فراهم خواهد شد. این ابزارها به مپنا و سایر سازندگان نیروگاه کمک میکند که از تامین مالی مناسب در این حوزهها برخوردار باشند. ما نیز آمادگی داریم برای صادرات برق در بورس انرژی کمک کنیم. این تالار کاملا رقابتی بوده است. در حوزه نفت نیز شیوهنامه بالا دست نفت اخیرا به تصویب رسیده و با ابلاغ شیوهنامه مربوطه سرمایهگذاران در میادین بالادست نیز برای اولین بار اختیار فروش خواهند داشت. گواهی سپرده نفت خام، گواهی سپرده ذخیرهسازی گاز، گواهی سپرده در حملونقل نیز توسط مدیرعامل بورس انرژی مطرح شد.