پیامد خرید سهام اپال توسط«فولاد مبارکه»
شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا مالک ۹۱درصد از سهام شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس با نماد اپال به عنوان یک هلدینگ بورسی در حوزه زنجیره بالا دست فولاد است. فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه خرید سهم اپال را اقدامی موثر در راستای کاهش ریسک زنجیره تامین فولاد مبارکه میداند و در خصوص این قرارداد به خبرنگار ایراسین توضیح میدهد: مجموعه فولاد مبارکه با خرید سهام شرکت معدنی کانیسازان کیمیا به عنوان سهامدار اپال به نوعی تکمیل زنجیره ارزش و تامین مواد اولیه مورد نیاز برای فولاد خود را مدیریت کرد و نتیجه این معامله تامین مواد اولیه فولاد مبارکه در چشمانداز حداقل ۵سال آینده با درجه ریسک پایین است.
آقابزرگی اضافه میکند: در شرایطی که کشور ما با نوسانات و تلاطمهای بسیار شدید چه به صورت سیستماتیک، چه غیرسیستماتیک، چه برونمرزی و درونمرزی مواجه است، این ابتکار عملها به تداوم در سودآوری شرکتها بهخصوص شرکت بزرگی مثل فولاد مبارکه کمک شایانی میکند. این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ارزش بالای گروههای فولاد در بازار سرمایه بیان میدارد: اکنون بخش قابلتوجهی از بازار سرمایه ما به گروه فولاد مربوط است و ارزش فعلی فولاد مبارکه در بورس حدود ۵۰۰ همت برآورد میشود که این رقم در مقایسه با ارزش ۶هزار همتی کل بازار سرمایه بسیار قابلتوجه است. ولی موضوع مهمتر از ارزش و سهم شرکتها در بازار سرمایه، تداوم در تامین مواد اولیه آنهاست که اکنون با ابهاماتی مواجه است. به نظر بنده خرید سهام شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا توسط شرکت مجموعه فولاد مبارکه حرکتی بسیار مناسب محسوب میشود.
خرید «اپال»، معاملهای ارزشمند برای «فولاد مبارکه»
طبق توضیحات آقابزرگی اگرچه فولاد مبارکه مبلغی بالایی در ازای خرید سهام شرکت اپال پرداخته است ولی باتوجه به اهمیت این شرکت در تامین مواد اولیه فولادسازان، این اقدام منطقی تلقی میشود. این کارشناس بازار سرمایه دراینباره میگوید: نکته قابلتوجه مبلغ خرید سهام شرکت اپال یعنی حدود ۶۶ همت است. از لحاظ کارشناسی و با توجه به سود انباشته چهار همتی شرکت اپال در ۶ماهه سالجاری باید گفت خرید سهام این شرکت با چنین رقمی منطقی است. به گزارش ایراسین آقابزرگی ادامه میدهد: در واقع شاید در نگاه کلی ۶۶ همت عدد قابلتوجه و بزرگی به نظر آید ولی با در نظر گرفتن نقش این شرکت در تامین مواد اولیه و تکمیل زنجیره ارزش گروه فولاد مبارکه این قرارداد مطلوب و بسیار ارزشمند است.
معامله برد برد برای فولاد مبارکه و شرکت سرمایهگذاری پارسیان
معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه گفت: خرید اُپال از چند سال گذشته در دستور کار بود و با توجه به اینکه ما در منطقه شمال شرق کشور، سنگان را نیز داریم، این معامله میمون و مبارک است، چرا که یک معامله برد برد برای فولاد مبارکه و شرکت سرمایهگذاری پارسیان به شمار میرود.
غلامرضا سلیمی، معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه در خصوص خرید اُپال توسط شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: فولاد مبارکه دارای ۵ استراتژی است که مهمترین استراتژی بحث استفاده حداکثری از ظرفیتهای موجود با تمرکز بر تولید محصولات ویژه با ارزش افزوده بالاتر است که بارها در محافل و جلسات نیز بر آن تاکید کردهایم. وی با بیان اینکه برای تحقق این استراتژی و رسیدن به تولید اقتصادی از نظر کمی و کیفی در گروه فولاد مبارکه دو راهکار را در دستور کار قرار دادهایم، ابراز کرد: یکی از این راهکارها مدیریت کارگاههای تولیدی مانند مدیریت تعمیرات، مدیریت تولید در زمان محدودیتها و غیر محدودیتهاست و دیگر راهکار نیز خودتامینی در دو بخش منابع انرژی و مواد اولیه است.
معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: در بخش خودتامینی منابع انرژی راهاندازی نیروگاه ۹۱۴مگاواتی سیکل ترکیبی که ۲واحد آن بهرهبرداری شده، راهاندازی نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی که ۲۰ مگاوات آن ۳۰مهر وارد شبکه شد و بر اساس پیشبینیها تا پایان امسال ۱۲۰ مگاوات آن نیز وارد مدار میشود، نیروگاه بادی را در دستور کار قرار داد، همچنین برای تامین آب در پروژه انتقال آب از دریای عمان مشارکت کرد و در حوزه تامین گاز نیز اقداماتی را انجام داده که تحقق آن کمی زمانبراست. وی با بیان اینکه طی چند سال اخیر با توجه به اینکه ذخایر معادن به حداقل رسیده و از طرفی نیز شرکتهای معدنی از اسکوپ کاری خود خارج شده و به سمت تولید فولاد و حتی محصولات تخت رفتهاند، اضافه کرد: در این شرایط تامین مواد اولیه برای شرکتهای فولادی با مشکل مواجه شد، طبیعتا در چنین شرایطی شرکتهایی مانند فولاد مبارکه باید فکری برای تامین مواد اولیه میکرد، که این کار را انجام داد. سلیمی با بیان اینکه خرید اُپال از چند سال گذشته در دستور کار بود و با توجه به اینکه ما در منطقه شمال شرق کشور، سنگان را نیز داریم، این معامله میمون و مبارک است، چرا که یک معامله برد برد برای فولاد مبارکه و شرکت سرمایهگذاری پارسیان است، ادامه داد: ادغام اُپال با فولاد مبارکه الگو گرفته از ادغامهایی است که سالهاست در سطح دنیا اتفاق افتاده که بر اساس آن برخی شرکتها تملک یا خارج شدهاند یا ادغام و یکپارچگی صورت گرفته که این اتفاقات بیشتر در راستای حفظ جایگاه شرکتهای بزرگ صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه این اتفاق باید در سطح کشور بیشتر تکرار شود گفت: در مدل برنامهریزی استراتژیک پورتر بر این امر تاکید شده است که تازهواردها آمدهاند، قدیمیها نیز هستند و مشتریان توقع بیشتری دارند و از این رو باید سبک مدیریتی را با نگاه بلندمدت برنامهریزی کنیم. معاون بهرهبرداری فولاد مبارکه تاکید کرد: گام دوم پس از خرید اُپال این است که اتفاقی که در فولاد مبارکه در بحث تولیدات طی ۳سال اخیر صورت گرفته، در بحث مواد اولیه بهویژه اُپال و سنگان نیز انجام دهیم. وی اضافه کرد: طی ۳سال اخیر کیفیت تولیدات در فولاد مبارکه به میزان ۶درصد ارتقا یافته است، در حوزه مواد اولیه نیز خیلی جای کار داریم و در سنگان و اُپال باید این مهم را اجرایی کنیم.
سلیمی با بیان اینکه جا دارد به عنوان متولی تولید از مدیرعامل و اعضای هیات مدیره و همکاران در فولاد مبارکه و اعضایی که در این اتفاق همکاری داشتند، تشکر کنم، افزود: این اتفاق اطمینان خاطری برای پایداری تولید در گروه فولاد مبارکه شد.