شماره روزنامه ۶۱۴۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۴۴ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۶۱۴۴

  • ابزارآلات در کشاکش مقررات

    دنیای اقتصاد -سید سجاد موسوی: در هر صنعت و حوزه‌ای استفــاده از ابــزارآلات استــاندارد اهمیت زیادی دارد؛ چرا که ابزارهای باکیفیت، بهره‌وری را در کار بهبود می‌بخشند، ایمنی را تضمین و در نهایت به رشد و کیفیت تولید کمک می‌کنند. بر این اساس صنعت ابزارآلات در کشور ما نیز سابقه‌ای دیرینه دارد اما به تناسب رشد کمی و تعداد شرکت‌های تولیدکننده و وارد‌کننده نتوانسته رشد کیفی لازم را ارائه کند که نتیجه آن تکیه بر واردات و صادرات بسیار محدود به برخی کشورهای همسایه است؛ کارشناسان علل مختلفی را برای این مساله عنوان می‌کنند که از اصلی‌ترین آنها می‌توان به فقدان سیاست‌های توسعه محور توسط دولت‌ها، تخصیص و ثبت‌سفارش طولانی‌مدت، عملکرد گمرکات و سازمان ملی استاندارد در ترخیص کالاها، مدت زمان کوتاه برای رفع تعهد ارزی و... اشاره کرد.
  • بیمه «تجارت نو» رکورد زد

    کارنامه هفت‌‌‌‌ماهه ۱۴۰۳ بیمه تجارت‌‌‌‌نو، نشان از شکسته شدن یک رکورد در فروش و افزایش در شاخص‌‌‌‌های عملکردی دارد و پیش‌‌‌‌بینی می‌‌‌‌شود که در پایان سال ۱۴۰۳ سهامداران «بنو» شاهد اتفاق مثبت از جنس ثروت‌‌‌‌افزایی مستحکم و پایدار باشند.
  • آخرین روند طرح «تغلیظ ۲ میدوک»

    معاون توسعه صنعتی و تولید شرکت ملی صنایع مس ایران در بازدید از پروژه احداث کارخانه تغلیظ۲ میدوک گفت: پروژه احداث کارخانه تغلیظ۲ میدوک در حال حاضر با ۱۰۰۰ نفر نیروی کار در حال انجام است و با توجه به پیشرفت فیزیکی خوبی که دارد، به عنوان پروژه توسعه‌ای ممتاز و پیشرو در بین ده‌ها پروژه شرکت ملی صنایع مس محسوب می‌شود.
  • ناترازی در سیاست انرژی

    رضا پاکدامن/ کارشناس حقوق انرژی و توسعه
    بحث معضل انرژی چند دهه در کشور مطرح بوده ولی به علت فقدان سیاست انرژی جامع این موضوع از «کمبود انرژی» به «بحران انرژی» تبدیل شده است اگرچه‌‌ اخیرا از عنوان شیک «ناترازی » استفاده می‌شود! بر وضعیت اقلام اصلی حامل‌های انرژی مروری اجمالی می‌کنیم.
  • رکوردزنی در بارگیری دریایی

    پتروشیمی مسجدسلیمان با بهره‌‌گیری از شیپ لودر پیشرفته، رکورد جدیدی در بارگیری دریایی محصولات ثبت کرد.این شرکت با بهره‌‌برداری از شیپ لودر پیشرفته و با ظرفیت ۸۰۰ تن در ساعت، پتروشیمی مسجدسلیمان گامی بزرگ در راستای افزایش سرعت و دقت عملیات بارگیری دریایی محصولات خود برداشته است. این دستاورد مهم، علاوه بر کاهش چشمگیر زمان بارگیری کشتی‌‌ها، امکان صادرات حجم بیشتری از محصولات پتروشیمی را فراهم آورده است. به‌‌گونه‌‌ای که با وجود این دستگاه، شرکت صنایع پتروشیمی مسجد سلیمان موفق شده است تا ۶۰ هزارتن از محصولات خود را در یک کشتی تجاری به فروش برساند.
  • صعود «تکیمیا» به بازار دوم فرابورس

    نماد تامین سرمایه کیمیا در بازار دوم فرابورس درج شد. به گزارش روابط عمومی تامین سرمایه کیمیا، براساس اطلاعیه فرابورس، شرکت تامین سرمایه کیمیا با نماد تکیمیا، پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از ﺗﺎرﯾﺦ ۱۴آبان ماه‌۱۴۰۳، به عنوان سیصد‌وسی‌وپنجمین نماد معاملاتی (دویست‌وبیست‌وچهارمین شرکت در بازار دوم) در فهرست نرخ‌های فرابورس ایران درج شد.
  • فرصت‌های اقتصادی «کیش اینوکس»

    دنیای اقتصاد: در شرایط حساس و پرتلاطم اقتصادی و سیاسی کشور، برگزاری رویدادی همچون کیش اینوکس فرصتی برای تبادل افکار، انتقال تجربیات و بررسی چالش‏‏‌های پیش روی بازارهای مالی و اقتصاد ایران فراهم آورده‏‏‌است. این رویداد، به عنوان یکی از برجسته‏‏‌ترین گردهمایی‏‏‌های مالی و اقتصادی کشور، بار دیگر میزبان فعالان و کارشناسان حوزه سرمایه‏‏‌گذاری و بازارهای مالی شده است. در این رویداد، حسین عبده‌تبریزی، چهره برجسته و تاثیرگذار اقتصادی ایران، در مصاحبه‏‏‌ای به بررسی نقش کیش اینوکس در ارتقای همگرایی و شفافیت بازارهای مالی، اهمیت جذب سرمایه‏‏‌گذاران خارجی و چالش‏‏‌های اساسی بازار سرمایه کشور پرداخته است. عبده تبریزی با نگاهی تحلیلی، از موانع کنونی و لزوم ایجاد بسترهای اعتمادساز برای توسعه و رشد پایدار بازارهای مالی سخن می‏‏‌گوید.
  • جاماندگان توزیع وام

    دنیای اقتصاد: نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد که بسیاری از خانوارها همچنان با چالش‌هایی در دریافت وام‌های خرد مواجه هستند. نداشتن رتبه اعتباری مناسب، نیاز به ضامن معتبر یا وثیقه و کمبود منابع مالی از مهم‌ترین موانع دسترسی به وام خرد به‌شمار می‌رود. افزون برآن تخصیص منابع بانکی به تسهیلات تکلیفی، دسترسی را بیش از پیش محدود و پیچیده کرده است. بررسی گزارش تسهیلات پرداختی به تفکیک بخش‌های اقتصادی در ۷ماه نخست سال جاری نیز به درک بهتر از وضعیت کنونی کمک می‌کند.
  • فرصت‌‌ها و چالش‌‌های صنعت پتروشیمی ایران

    میثم فتحی محب / کارشناس انرژی زنجیره ارزش نفت و گاز
    صنعت پتروشیمی ایران، یک صنعت حدودا ۲۳.۵ میلیارد دلاری است که علاوه بر تامین نیازهای صنایع متنوع داخلی، سهم قابل‌توجهی در صادرات غیرنفتی داشته و بخش مهمی از درآمدهای ارزی کشور به این صنعت وابسته است. در سال ۱۴۰۲، ظرفیت اسمی کل صنعت پتروشیمی به حدود ۹۶ میلیون تن رسیده، اما میزان تولید همواره کمتر از ظرفیت اسمی بوده است؛ در کشوری که در مجموع منابع نفت گاز، رتبه اول جهان را در اختیار دارد، حدود ۲۰ میلیون تن عدم‌تولید در صنعت پتروشیمی رخ داده که ۶۰‌درصد از این میزان به واسطه کمبود خوراک رخ می‌دهد.
  • جایزه بریکس به کارآفرین ایرانی به‌خاطر تکنولوژی «اسکن تحلیلی قند خون»

    دنیای‌اقتصاد: مجمع تجاری بریکس ۲۰۲۴ که در حاشیه نشست اخیر اعضای گروه بریکس در مسکو برگزار شد، با اعلام نتایج رقابت «استارت‌آپ زنانه» در جامعه کارآفرینان زن فعال در کشورهای عضو این گروه، ۲۲ کارآفرین زن را برنده این رویداد معرفی کرد. در این مجمع، چهار کارآفرین زن ایرانی برنده این رقابت شدند که یکی از آنها به‌خاطر خلق تکنولوژی «اسکن تحلیلی قند خون» (iSGM)، حائز دریافت جایزه و تقدیرنامه بریکس شد.
  • صنعتی‌سازی مسکن در کما

    دنیای اقتصاد: رئیس انجمن صنعت ساختمان در تحلیل وضعیت «روش‌ ساخت‌و‌ساز در کشور» اعلام کرد: با وجود آنکه صنعتی‌سازی مسکن، سرعت تولید را افزایش می‌دهد و بر کاهش قیمت تمام‌شده ساخت اثر مثبت معنادار دارد، اما میزان استفاد‌ه‌ از این روش، اصلا رضایت‌بخش نیست. پژمان جوزی با تعریف مشخصات صنعتی‌سازی مسکن، آن را برای «تامین مسکن ارزان» ضروری دانست.
  • صنعتی‌سازی با حفظ روح موجود

    مهندس مهرداد دریایی/عضو انجمن صنعت ساختمان
    شهرسازی و تامین مسکن در ایران طی دهه‌های گذشته تغییرات بسیاری را به خود دیده است و همیشه این سوال مطرح بوده که برای برون‌رفت از شرایطی نظیر کمبود عرضه، یا تحریک تقاضا چه باید کرد. در این بازار گاهی مشکلات ناشی از فقدان قانون گاهی هم مصائب ناشی از وجود برخی قوانین ناکارآمد بر سر زبان‌ها افتاده است و در برخی اوقات نیز سیاست‌های کلان و کاستی‌های آنها در بخش ساخت‌وساز به بحث داغ رسانه‌ها و جراید تبدیل شده، با این حال آنچه همواره در مقام بررسی اهمیت ثابتی داشته، موضوع اهمیت جان انسان‌ها و لزوم حفاظت از آن است.
  • چشم‌انداز تولید شمش آلومینیوم

    دنیای اقتصاد -سید‌سجاد موسوی: از ابتدای امسال موضوع ثبت‌سفارش و تخصیص ارز به شدت زمان‌بر شده و شاهد نوعی ناهماهنگی بین نهادهای مختلف دولتی هستیم که در نهایت باعث سخت‌تر‌ شدن مسیر توسعه شرکت‌ها شده است؛ در واقع با راه‌اندازی سامانه جامع تجارت به جای اینکه فرآیندها سریع‌تر و با آمد و رفت کمتر برای باز شدن گره‌ها انجام شود، چند گره دیگر به آن اضافه شده که فعالان اقتصادی برای رفع آنها باید در نهادهای دولتی کفش آهنین به پا کنند و البته برخی معتقدند طولانی شدن فرآیندها با توجه به کمبود ذخایر ارزی اتفاق افتاده که تایید یا رد این مدعا جای بحث و بررسی بیشتر دارد.
  • ارتقای شاخص‌های هوش تجاری در فولاد اکسین خوزستان

    به پاس تلاش های موثر شرکت فولاد اکسین خوزستان در اجرای پروژه ها درسال‌های اخیر و همزمان با روز جهانی مدیریت پروژه، در دهمین سمپوزیوم مدیران حرفه ای پروژه ایران از این شرکت تجلیل به عمل آمد. دهمین سمپوزیوم مدیران حرفه‌ای پروژه،به مناسبت روز جهانی مدیریت پروژه در تاریخ ۱۰ آبان ۱۴۰۳ با حضور مجید فراهانی معاون پیگیری و هماهنگی نهاد ریاست جمهوری در مرکز همایش‌های برج میلاد در تهران برگزار شد.
  • رونمایی از مرکز نوآوری صنعت بیمه‌‌‌

    مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان دردومین روزهمایش «جهش تولید، رضایت مشتری و بهره‌‌‌وری پایدار» ضمن رونمایی از نخستین مرکز نوآوری و فناوری صنعت بیمه کشور با تیم‌‌‌های استارت‌آپی حرفه‌‌‌ای در شرکت بیمه معلم، توسعه فعالیت‌‌‌های دانش‌‌‌بنیان، تسهیل انتقال دانش و فناوری‌‌‌های نوین به صنعت بیمه را از ضرورت‌‌‌های بقا و سودآوری پایدار برای شرکت‌های بیمه‌‌‌ای دانست و جهت‌‌‌گیری اساسی صندوق ذخیره را پشتیبانی از تولیدات و خدمات دانش‌‌‌بنیان اعلام کرد.
  • کارنامه تجارت زنجیره آهن و فولاد

    بررسی آمار صادرات و واردات زنجیره آهن و فولاد کشور در نیمه نخست امسال و مقایسه آن با عملکرد مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد که صادرات این زنجیره با افت ۲درصدی به لحاظ وزنی و با افت ۱۶ درصدی ارزش صادرات مواجه بوده است؛ این درحالی است که هرچند واردات این زنجیره از منظر وزنی کاهش داشته اما ارزبری ناشی از واردات آنها، رشد چشمگیری داشته است.
  • مسیر توسعه صنعت لیزر در ایران

    دنیای‌اقتصاد: آمریکا، فرانسه، ژاپن، آلمان، چین و روسیه جزو کشورهای پیشرو در زمینه دانش لیزر هستند. صنعت لیزر ایران نیز در چند سال اخیر در برخی موارد توانسته از مرحله وابستگی به واردات عبور کند و به مرحله خودکفایی در ساخت و حتی صادرات برسد. در طول چند سال گذشته، شرکت‌های دانش‏‏‌بنیان ایرانی از محصولات تولیدی خود در حوزه لیزر رونمایی کرده‏‏‌اند که مهم‌ترین این محصولات لیزرهای پیشرفته پزشکی و صنعتی است. اما هنوز موانع و محدودیت‌هایی در این مسیر وجود دارد که راه ایران را برای دستیابی به موفقیت‌های بزرگ‌تر در عرصه لیزر با چالش‌هایی مواجه کرده است. سیف‌الله اسداللهی، مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در این باره بر این باور است که عموم جامعه تا اندازه‏‏‌ای به جایگاه خاص این فناوری در زندگی و مشاغل مختلف پی برده‏‏‌اند ولی زیرساخت‏‏‌های فعلی در برهه کنونی نمی‌تواند پاسخگوی تمام مراجعه‏‏‌های مردمی باشد.
  • تکمیل زنجیره در فولاد هرمزگان

    شرکت فولاد هرمزگان با نگاه صادرات‌محور به دنبال توسعه حداکثری و تنوع سبد محصولات خود است. عطاءاله معروفخانی، مدیر عامل این شرکت در این‌باره اظهار کرد: ما در فولاد هرمزگان به دنبال تکمیل زنجیره ارزش هستیم و طرح‌هایی همچون واحد نورد به دنبال تولید ورق‌هایی هستیم که در کشور تولید نمی‌شود.
  • حفظ مشتری با هوش مصنوعی ؟

    سرویس‌‌دهی به مشتری همیشه کار آسانی نیست، به‌‌خصوص وقتی مشتریان آنقدر از محصول ناراضی‌‌اند که از شدت خشم دوست دارند سر شما فریاد بزنند. این اتفاقی است که در ماه مه برای شرکت «سونوس» (Sonos)، تولیدکننده سیستم‌های صوتی خانگی، افتاد. جدیدترین به‌‌روزرسانی اپلیکیشن شرکت ایرادات فنی بسیاری داشت که به افت سهام شرکت منجر شد و طبیعتا مشتریان ناراضی بودند.
  • جهش سودآوری در بانک سینا

    بانک سینا در گزارش مالی میان‌‌‌دوره‌‌‌ای ۶ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۳، رشد قابل‌‌‌توجهی در درآمدها و سود عملیات خود نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ثبت رسانده است.
  • افزایش فشار مالیاتی روی صنایع

    رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران با اشاره به این موضوع که بر اساس بودجه پیشنهادی دولت تازه‌کار مسعود پزشکیان برای سال ۱۴۰۴ درآمد مالیاتی رشد ۳۹ درصدی داشته گفت: در واقع این یعنی درآمد مالیاتی از حدود ۱۲۲۲‌هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۳ به رقم ۱۷۰۰‌هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که سهم مالیات در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز ۸۲۶‌هزار میلیارد تومان بود.
  • فرآیند سبز در خطوط تولید فولاد

    مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: با برنامه‌‌هایی که تدارک دیده شده و اقداماتی که صورت دادیم، به زودی تولید فولاد سبز در فولاد هرمزگان آغاز می‌شود.
  • ناترازی در آزادراه‌‌‌ها

    خدایار خاشع/دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار در آزادراه‏‏‌‏‏‌‏‏‌ها
    وضعیت پروژه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های زیرساختی به‌‌‌ویژه آزادراه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در کشور، پیچیده و چالش‌‌‌‌‌‌‌‌‌برانگیز بوده و با ناترازی مواجه است. از این رو می‌توان از تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گذشته درس گرفت و مسیر تازه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را برای توسعه پایدار زیرساخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ترسیم کرد. بررسی مشکلات زیرساختی و ناترازی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های موجود به‌‌‌ویژه در حوزه آزادراه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، نشان می‌دهد که این موضوع نتیجه ‌‌‌سرمایه‌گذاری نامناسب، مدیریت ناکارآمد و اجرای ناموفق قوانین و مصوبات است. مشکلات شرکت‌های سرمایه‌گذار آزادرا‌‌‌‌‌‌‌‌‌هی شامل نرخ سود پایین برای سرمایه‌گذاری، نا‌‌‌هماهنگی بین دستگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اجرایی و ترک فعل مسوولان است که توصیه می‌شود دولت جدید با رویکردی متفاوت و کارشناسانه، از جمله بازنگری در قوانین و تعامل با بخش خصوصی، به حل این معضلات بپردازد.
  • چهار شرکتی که با تکنولوژی دی‏‏‌اکسید کربن را از اقیانوس حذف می‌کنند

    اقیانوس به عنوان بزرگ‌ترین جذب‌‌‌کننده کربن روی زمین، قهرمان گمنام مبارزه با انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای و تغییرات اقلیمی است. اقیانوس‌‌‌ها یک‌چهارم کل دی اکسید کربن منتشرشده و ۹۰‌درصد گرمای اضافی ناشی از این انتشارها را جذب می‌کنند. چه می‌شود اگر ما بتوانیم کاری کنیم اقیانوس دی‌‌‌اکسیدکربن بیشتری از هوا جذب کند؟ این مفهوم متد «جذب مستقیم اقیانوس» (Direct Ocean Capture) یا DOC است.
  • خودآگاهی رهبران سازمانی

    روزی عالی را به یاد می‌‌‌آورم که جمعی از مدیران عامل شرکت‌هایی از صنایع مختلف در کالیفرنیای شمالی برای یک کنفرانس دوستانه دور هم جمع شده بودند. اتاق کنفرانس پنجره‌‌‌هایی بلند و مشرف به تپه‌‌‌های سرسبز اطراف داشت. هوای معتدل و چشم‌‌‌انداز تاکستان‌‌‌های منطقه، جاذبه اصلی آن روز نبود. رهبران شرکت‌های بزرگ آن روز را فرصتی می‌‌‌دانستند که از سرعت کار و زندگی خود بکاهند، به تأمل و بازنگری در رویه‌‌‌های خود بپردازند، از یکدیگر درس بگیرند و خود را توسعه دهند. چنین فراغت و فرصتی در روزهای شلوغ کاری به ندرت نصیب آنها می‌‌‌شد.
  • بانک ناتراز در بن‌بست

    دنیای اقتصاد: آمار‌ها نشان می‌دهد که بانک آینده، با نسبت کفایت سرمایه منفی ۳۶۰‌درصد در وضعیت بحرانی قرار دارد و از معیارهای استاندارد جهانی بسیار دور است. به گفته صاحب‌نظران حوزه بانکداری این وضعیت بحرانی، رسیدگی فوری و اقدامات اصلاحی جدی را طلب می‌کند. «دنیای‌اقتصاد» در گفت‏‏‌وگویی با احسان راکعی، کارشناس بانکی و دیگر کارشناسان اقتصادی به آنالیز چالش‌های بانک و تعیین‌تکلیف آن پرداخته است.
  • تدابیر ویژه بانک مرکزی برای مقابله با تراکنش‌های غیرعادی و نامتعارف در بانک‌ها

    معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی خواستار واکنش جدی هیات‌مدیره بانک‌ها نسبت به تراکنش‌های مشکوک برخی مشتریان شد و با اشاره به قانون جدید بانک مرکزی تکالیف بانک‌ها در قبال مجازات‌های قضایی متخلفان ، تدابیر ویژه بانک مرکزی برای مقابله با تراکنش‌های غیر عادی و نامتعارف در بانک‌ها و چگونگی نظارت و شناسایی مصادیق پولشویی در بانک‌ها را تشریح کرد .
  • پرداخت وام مشاغل خانگی الزامی شد

    با ابلاغ بانک مرکزی،‌ بانک‌ها ملزم شدند مبلغ ۵هزار میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی را با قید فوریت به متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت کنند. توجه به مشاغل خانگی و کارآفرینی خانگی یکی از زیرمجموعه‌های مهم حوزه تولید و کارآفرینی به شمار می‌رود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل می‌دهند. از نگاه کارشناسان، ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده، عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینه‌های بهره‌برداری از ویژگی‌ها و مزایای ایجاد کسب‌وکارهای خانگی است. بر اساس گزارش‌ها، کسب‌وکارهای خانگی به راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد در سراسر جهان تبدیل شده است و شرایط و قابلیت انجام این نوع کسب‌وکار در خانه یا محیط‌های غیررسمی مزیت‌های بسیاری برای علاقه‌مندان و صاحبان این دسته کسب‌وکارها داشته است. مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردارند و این مساله باعث شده روز به روز به تعداد علاقه‌مندان این مدل از کسب‌وکار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدود بودن فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری بیشتر شود.
  • تراژدی حقوق دولتی معادن

    دنیای اقتصاد - سارا اصغری: دولت مکلف است بر اساس بند الف تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، ۱۵درصد حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانه‌‌‌‌داری کل کشور منظور کند و سهم هر استان و شهرستان دارای معادن را به نسبت پرداختی هر شهرستان و با اولویت شهرستانی که معدن در آن قرار دارد، هزینه کند.
  • شفافیت مالی؛ مسیر سودآوری پایدار

    مدیرعامل بیمه سینا از شفافیت مالی به عنوان یک ضرورت برای تقویت سودآوری پایدار یاد کرد.
  • سایه جدال کریدورها بر شرکت‌های حمل و نقل و انرژی

    مهدی عرب‌صادق / کارشناس ارشد دیپلماسی انرژی
    امروز، جدال کریدورهای انرژی‌ برق یکی از موضوعات مهم و حیاتی در عرصه بین‌المللی و شرکت‌های فعال در زمینه حمل و نقل و انرژی است که به اشکال مختلف به توسعه، امنیت و تحولات اقتصادی کشورهای مختلف دنیا مربوط می‌شود و در این مسیر، تضاد در منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتی ذی‌نفعان از زمینه‌های چالش‌ساز در صحنه بین‌المللی است. از سوی دیگر، تامین منابع مالی از سدهای بزرگ مسیر طراحی و اجرای این کریدورها به عنوان شریان حیاتی انرژی است.
  • ظرفیت بانکی شارژ انرژی

    دنیای اقتصاد: کارشناسان معتقدند، برای ثابت نگه داشتن وضعیت ناترازی صنعت برق، لازم است تا سال آینده حداقل ۶‌هزار مگاوات عرضه برق در کشور افزایش داشته باشد که این مهم نیازمند ورود میلیارد‏‌ها دلار به این صنعت خواهد بود. به نظر می‌رسد اولین و اصلی‏‌ترین راه پیش‌روی سیاستگذار برای جلوگیری از خاموشی‏‌های بیشتر در کشور، افزایش تکالیف شبکه بانکی برای وام‌دهی به فعالیت‏‌های حوزه انرژی است. با وجود این آیا شبکه بانکی توان پاسخگویی به نیازهای مالی صنعت انرژی را دارد؟ و آیا مشکل ناترازی انرژی در کشور با تحمیل آن به شبکه بانکی کشور حل خواهد شد؟
  • رکوردشکنی تولید در فولاد هرمزگان

    سرپرست مدیریت فولادسازی و ریخته‌‌‌گری مداوم شرکت فولاد هرمزگان گفت: رکوردشکنی‌‌‌های فولاد هرمزگان در دو ماه نخست امسال فراتر از ظرفیت اسمی و عملیاتی بوده است.
  • صدرنشینی بیمه معلم

    شرکت بیمه معلم بر اساس اعلام فرابورس ایران، با کسب بالاترین امتیاز حاکمیت شرکتی، در جایگاه نخست در میان شرکت‌های بیمه ایستاد.
  • تفاهم‌ همکاری فولاد غدیر نی‌ریز و شرکت MME

    محسن مصطفی‌‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌‌ریز، در نشست امضای سند همکاری بین فولاد غدیر نی‌‌ریز و شرکت‌MME، با اشاره به اهمیت پروژه و تاثیر آن بر صنعت فولاد کشور گفت: به لطف خدا و با همت همه همکاران در مجتمع فولاد غدیر نی‌‌ریز، کارخانه فولادسازی به ظرفیت یک میلیون تن وارد مدار تولید شد و بعد از همه مشکلات و محدودیت‌هایی که در حوزه انرژی وجود داشت، تولید مستمر از سر گرفته شده و برای رسیدن به ظرفیت مطلوب یکی از الزاماتی که برای ما ایجاد نگرانی می‌‌کرد، بحث تامین خوراک به میزان بود.
  • رشد اشتغال‌زایی در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌‌‌فارس

    مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس از اشتغال‌زایی ‌هزار و ۱۶۱ نفری در هفت ماه نخست امسال خبر داد و گفت: این اشتغال‌زایی که با محوریت استفاده حداکثری از ظرفیت نیروهای بومی صورت پذیرفت، بیشتر از اشتغال‌زایی تعهدی ما بود.
  • تولید ۷۱۳ هزار خودرو تا آخر مهرماه

    دومین رویداد فرصت های نوآوری و فناوری کرمان موتور یا همان کیتونکس این بار در دانشگاه شریف برگزار شد.
  • بخش خصوصی در گردنه بودجه‌نویسی

    محمدحسین بابالو
    فصل بودجه‌‌نویسی و چکش‌‌کاری آن در مجلس زمانی بسیار مهم برای بخش خصوصی است که خود را برای مهم‌ترین برنامه یکساله پولی و مالی دولت آماده کند. این ارقام و جداول که در نهایت دخل و خرج دولت را تعیین خواهد کرد می‌تواند این ذهنیت را برای بخش خصوصی ایجاد کند که سال آینده باید منتظر چه تورمی باشد یا کسری بودجه دولت چه اثری بر ‌سازوکارهای تولیدی و تجاری و نوسان قیمت‌ها می‌‌گذارد.
  • کارنامه تولید جهان‏‏‌فولاد سیرجان

    در مهرماه سال جاری، شرکت جهان‏‏‌فولاد سیرجان در سایه الطاف خداوند و با پشتوانه تخصص و تلاش‏‏‌های بی‏‏‌وقفه مدیران و کارکنان خود، موفق به ثبت دو رکورد جدید در تولید ماهانه آهن اسفنجی و میلگرد شد. بر این اساس، کارخانه احیای شماره ۲ با تولید ۷۳,۳۱۱ تن آهن اسفنجی، و کارخانه نورد با تولید ۴۰,۷۶۴ تن میلگرد رکوردهای جدید را به ثبت رساندند. ثبت این رکوردها نشان‏‏‌دهنده تعهد و پشتکار کارکنان شرکت، در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» و همزمان افزایش استانداردهای کمی و کیفی تولیدی است که نشان‏‏‌دهنده قدرت و انسجام شرکت جهان‏‏‌فولاد در مسیر رشد و توسعه‏‏‌ صنعت فولاد کشور است.
  • تفاوت حساب تجاری و غیرتجاری

    دنیای‌اقتصاد: حساب‌های تجاری و غیرتجاری نزد بانک‌ها از معایب و مزایایی برخوردار است که دنیای اقتصاد در گزارشی به بررسی اجمالی آنها پرداخته است.
  • امرِ غیرقانونیِ آمرِ قانونی

    میثم حقیقی/ کارشناس حوزه بانکی
    با توجه به طولانی شدن صف متقاضیان دریافت تسهیلات تکلیفی قرض‌‌‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری از بانک‌ها، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی طی یک ضرب‌‌‌الاجل، بانک مرکزی را ملزم کرده که تا پایان سال ۱۴۰۳، تسهیلات قرض‌‌‌الحسنه‌‌‌ای تکلیفی تمامی متقاضیان در صف پرداخت شود، در غیر این صورت، نسبت به پیگیری موضوع از طریق دستگاه قضا علیه بانک مرکزی و بانک‌ها اقدام خواهد کرد.
  • ساخت‏‏‌وساز با فرمت «حقیقی» یا «حقوقی»؟

    دنیای اقتصاد: این روزها بازار مسکن ایران مسیر رکودی را می‌‌‌پیماید. در شرایطی که طی سال‌های گذشته تورم لجام‌گسیخته تا حد بسیار زیادی از قدرت خرید طبقه متوسط و حتی متوسط رو به بالا کاسته، سازندگان نیز به سبب قوانین دست‌و‌پاگیر و مشکلات عدیده اقتصادی ناشی از سخت شدن شرایط مالی در کنار ریسک‌‌‌های ریز و درشتی که تورم در بستر اقتصادی ایران ایجاد کرده، با تنگناهای بسیاری روبه‌رو شده‌‌‌اند. همین امر سبب شده تا بازار یادشده مانند قبل شاهد حضور خریداران و فروشندگان و تبدیل معاملات به شرایط رقابتی نباشد.
  • «چکنو و سفته الکترونیک» در بانک صادرات به عنوان وثیقه

    شرایط صدور و پذیرش سفته و چک الکترونیک به عنوان وثیقه تسهیلات و تعهدات در بانک صادرات ایران مهیا شد.
  • چشم اسفندیار سازندگان خوشنام

    احمد کاردان‏‏‌پور/عضو هیات موسس انجمن صنعت ساختمان
    مبحث زمان و زمان‌بندی در اجرای پروژه‌‌‌های ساختمانی مانند بسیاری از حوزه‌‌‌های کسب‌وکار امری است که باعث می‌شود یک سرمایه‌گذار تصمیم بگیرد نحوه فعالیت خود را در آینده چگونه و با چه کیفیتی ادامه دهد. اهمیت این مساله در آنجا نهفته است که در صورت طولانی شدن اجرای یک پروژه و افزایش زمانی که برای به ثمر رسیدن آن صرف می‌شود، زیان‌‌‌های هنگفتی به صاحبان کسب و کار تحمیل می‌شود. از این رو نیاز است با بررسی عوامل ناشی از تاخیر در به ثمر رسیدن قراردادهای تحویل، درکی جدی از فرآیند ساخت ساختمان و تاثیر متقابل ایفای تعهدات بر یکدیگر داشته باشیم.
  • تولید انبوه خودروهای آزمایشی‏‌ کرمان موتور

    دنیای اقتصاد: کرمان موتور دومین رویداد فرصت‌‌های نوآوری و فناوری خود را با چند محور اصلی برای نوآوری در صنعت خودرو و خودروهای هوشمند برگزار کرد.به گزارش «دنیای‌اقتصاد» دومین رویداد کیتونکس با حضور مدیرعامل، مدیران ارشد شرکت کرمان موتور، ریاست و معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف، معاون ماشین‌آلات و تجهیزات وزیر صمت، اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، شرکای خارجی کرمان موتور به همراه مهمانانی از کشور روسیه و همچنین اصحاب رسانه با محوریت ناترازی انرژی، کاهش انتشار آلاینده‌‌ها، حمایت از طرح‌‌ها و ایده‌‌ها، مواد پیشرفته در خودرو، پیشرانه‌‌های نوین، خودرو‌‌های هوشمند و روش‌های پیشرفته خودرو‌‌های فرسوده در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
  • روند افزایشی سود «بنو»

    گزارش عملکرد ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۳ بیمه تجارت نو منتشر شد که این گزارش از ادامه روند افزایشی سود شرکت حکایت دارد. بر اساس این گزارش، سود هر سهم «بنو» به ۲۴۰ ریال رسیده که نشان از بهبود مستمر عملکرد مالی دارد.
  • گردهمایی بزرگان صنعت ابزارآلات

    اولین نمایشگاه بین‌المللی ابزارآلات صنعتی ایران از تاریخ ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳ در محل دائمی ‌‌‌نمایشگاه بین‌المللی تهران و با حضور شرکت‌های معتبر این صنعت برگزار می‌شود. مهم‌ترین و معتبرترین رویداد صنعت ابزارآلات ایران امسال برای اولین بار و همزمان با نمایشگاه صنعت، از تاریخ ۱۳ تا ۱۶ آبان در سالن ۹- ۸ و ۲۷ نمایشگاه بین‌المللی تهران از ساعت ۸ تا ۱۵ به همت شرکت فرجاد تجارت و با همکاری اتحادیه ابزارفروشان تهران با حضور شرکت‌های مطرح این صنعت برگزار خواهد شد.
  • پیشتازی وام‌دهی بانک‌های خصوصی

    دنیای اقتصاد-فائزه پوزش: بانک مرکزی در پایان مهرماه آمار تسهیلات امهالی و تسهیلات پرداختی بانک‌ها در نیمه اول سال ۱۴۰۳ را منتشر کرد. طبق این گزارش، بانک‌ها به تعداد زیادی تسهیلات پرداخت کرده و تسهیلات امهالی قابل‌توجهی داشتند. بانک مسکن که در ماه‏‏‌های اخیر آماری ارائه نداده بود، تنها سه تسهیلات امهالی در این مدت اعلام کرده که این موضوع با توجه به حجم بالای تسهیلات پرداختی‏‏‌اش، موجب تعجب کارشناسان شده است. در عین حال، بانک سرمایه با کفایت سرمایه منفی، در انتهای جدول آمار تسهیلات قرار دارد.
  • تصویب خسارت افت قیمت خودرو

    پرویز خسروشاهی، رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص پیشنهادهای نوین برای ارتقای کارآمدی صنعت بیمه و تصویب دستورالعمل جدید خسارت افت قیمت خودرو اظهار کرد: در دوره‌‌‌های مختلف در بیمه مرکزی اتاق‌‌‌های‌‌‌ فکری به‌صورت محدود یا گسترده برگزار می‌‌‌شد که به نظرم بسیار مفید بودند. اما مشکل آنجا بود که وقتی افراد حاضر ثابت بودند بحث‌‌‌ها تکراری و کلیشه‌‌‌ای می‎شد و وقتی هم تعداد آنان زیاد بود امکان باز شدن بحث‌‌‌ها و انتقال درست منظور حاضرین میسر نمی‌‌‌شد.
  • کاهش فرصت‏‏‌های شغلی در بازار کار ایران

    ارائه آمار و اطلاعات شفاف بازار کار و نیروی کار برای درک وضعیت و مسیر اقتصاد یک کشور بسیار ضروری است، چون بینشی در مورد دینامیک‌‌‌های متغیر بازارهای کار به سیاستگذاران، شرکت‌ها و افراد ارائه می‌کند تا بر اساس آن تصمیم‌گیری کنند. اما به گزارش «جاب‌‌‌‌‌‌ویژن»، در ایران چنین اطلاعات جامعی به طور منظم ارائه نمی‌شود و این کمبود به‌‌‌ویژه در مواجهه با تغییرات سریع بازار کار احساس می‌شود. بر همین اساس، جاب‌‌‌ویژن در راستای مسوولیت اجتماعی خود، به صورت منظم گزارش‌‌‌های مربوط به وضعیت بازار کار را منتشر می‌کند. هدف از این اقدام، ارائه اطلاعات کاربردی به کارجویان و کارفرمایان است تا با شناخت بهتر از بازار کار بتوانند تصمیم‌‌‌های هوشمندانه‌‌‌تری برای مسیر شغلی و سیاستگذاری خود بگیرند.
  • رشد درآمد نفت سپاهان

    دنیای اقتصاد: بررسی آمار فروش داخلی و صادراتی شرکت نفت سپاهان در نیمه نخست امسال از افزایش ۲۲درصدی درآمدهای این شرکت نسبت به دوره مشابه سال گذشته حکایت دارد.
  • ۹ همت خدمات مالی به دانش‌‌‌بنیان‌‌‌ها

    صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری که مهم‌‌‌ترین رکن تامین مالی فناوری در کشور به‌‌‌شمار می‌‌‌آید، در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ به میزان ۹ همت (هزار میلیارد تومان) تسهیلات و ضمانت‌‌‌نامه در اختیار شرکت‌‌‌های دانش‌‌‌بنیان قرار داده است.
  • فرصت‌های نمایشگاه صنعت برق

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران به عنوان بزرگ‌ترین رخداد صنعتی و تجاری ایران در این حوزه‌، که سالانه با حضور جمع کثیری از شرکت‌های توانمند داخلی و خارجی در زمینه صنعت برق برپا می‌شود امسال نیز با استقبال قابل توجهی روبه‌رو شده است .
  • «سپ» در باشگاه جهانی شرکت‌های پرداخت

    سپ، با حفظ جایگاه نخست خود در ایران و منطقه خاورمیانه، گامی بلند در عرصه جهانی برداشت و در جمع ۱۱ شرکت برتر پرداخت جهان قرار گرفت. بر اساس آخرین گزارش نشریه نیلسون ریپورت، پرداخت الکترونیک سامان (سپ)، با پردازش ۹ میلیون و ۷۹۸‌هزار و یکصد تراکنش در سال ۲۰۲۳، در جایگاه یازدهم جهان قرار گرفت و رکورددار شرکت‌های ایرانی در جمع ۱۵۰ شرکت برگزیده ارائه‌‌‌کننده خدمات پرداخت دنیا شد.
  • پرداخت روزانه ۱۳۰ میلیارد تومان خسارت توسط بیمه ایران

    سرپرست بیمه ایران در حاشیه مراسم اهدای لوح برند محبوب به شرکت سهامی بیمه ایران، محبوبیت آن را ناشی از اصالت این شرکت و وفاداری کارکنان و نمایندگان آن دانست و گفت: بیمه ایران اخیرا توانسته از نهاد ناظر صنعت بیمه رتبه توانگری خود را در عالی ترین سطح دریافت کند و این در حالی است که روزانه بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد ریال خسارت‌های جزء را در ۲۰۲ شعبه به مردم پرداخت کرده است.
  • شرط ریلی انتقال صنایع به جنوب

    سیدطه‏‏‌‏‏‌‏‏‌حسین مدنی/ رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند
    چندی است که موضوع انتقال صنایع بزرگ به جنوب کشور و تمرکززدایی و انتقال مراکز سیاسی و اقتصادی دوباره مطرح شده است. موضوع تمرکززدایی و انتقال مراکز سیاسی و اقتصادی به‌‌‌خصوص صنایع بزرگ به جنوب کشور از چهار دهه پیش مطرح شده، اما کسی آن را جدی نگرفته است.
  • هفته کاری پنج روزه، کارکنان آمازون را فراری داد!

    این روزها برای کارکنان آمازون روزهای خوبی نیست. حدود یک ماه پیش، اندی جسی، مدیرعامل شرکت در یادداشتی با عنوان «تقویت فرهنگ و تیم‌‌‌ها» پس از کلی مقدمه‌‌‌چینی درباره فرهنگ سازمانی در آمازون خطاب به کارکنان شرکت گفت: «برای بهبود نوآوری، مشارکت و ارتباط کافی میان کارکنان با یکدیگر و ارائه بهترین‌‌‌ها به مشتریانمان، تصمیم گرفتیم به روال قبل از کرونا برگردیم و مثل سابق، در محل کار حضور داشته باشیم.»
  • ابتدا یک جامعه هستیم، بعد یک شرکت (بخش پایانی)

    چشم‌‌‌انداز و ماموریت هر شرکت باید مانند یک ستاره قطبی، ثابت و راهنمای مسیر در شرایط سخت و آسان باشد. شرکت خدمات دیالیز داویتا یکی از الگوهای پایبندی به چشم‌‌‌انداز و ماموریت سازمانی است. داویتا در اوایل دهه ۱۹۹۰ با نام هلدینگ مراقبت‌‌‌های کلیوی توتال (Total Renal Care Holdings) در ایالات متحده تولد یافت. این شرکت، ظرف ۶ سال به دلیل سیاست تهاجمی و توسعه لجام‌‌‌گسیخته به آستانه ورشکستگی افتاده بود. مدیرعامل بلندپرواز آنها، ویکتور چلتیل به دنبال سلطه سریع بر بازار، چنان بر تعداد واحدهای عملیاتی افزود که دیگر امکان مدیریت آنها وجود نداشت. در این شرایط، چلتیل اخراج شد و عملیات نجات شرکت با مدیرعامل جدیدی به نام کنت تیری کلید خورد.
  • قیمت‏‏‌گذاری دستوری؛ بلای تولید

    دنیای اقتصاد: مدیرعامل پایا فولاد کویر یزد می‌‌‌گوید هرچند قیمت‌گذاری دستوری در کوتاه مدت برای خریدار، حاشیه سود بالاتری به وجود می‌‌‌آورد اما تداوم آن به قیمت کنار رفتن تولیدکننده و در نهایت افزایش قیمت و متضرر شدن مصرف‌کننده نهایی تمام خواهد شد. رضا تسلیمی در گفت و گو با «دنیای اقتصاد»، گفت: ما به عنوان بخش ابتدایی از زنجیره تولید فولاد کشور که به عنوان یکی از صنایع اصلی و بالادستی اقتصاد ایران به شمار می‌‌‌رود و محصول تولیدی ما رکن اصلی در روند تولیدی فولاد کشور به شمار می‌‌‌رود. در مورد جایگاه تولیدکنندگان فولاد متاسفانه کم لطفی شده است. به طوری که با قیمت‌‌‌گذاری‌‌‌های دستوری و دور شدن از قیمت واقعی، سعی دارند که قیمت تمام شده محصولات خود را پایین بیاورند تا در نهایت سود بیشتری داشته باشند. در حالی که در بلند مدت این موضوع به ضرر آنها نیز تمام می‌‌‌شود.
  • هلدینگ خلیج‌‌‌فارس ۵۴تومان سود تقسیم کرد

    دنیای اقتصاد: مجمع عمومی عادی سالانه شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌‌‌فارس (هلدینگ خلیج‌‌‌فارس) سال مالی منتهی به خردادماه ۱۴۰۳ روز گذشته با حضور بیش از ۸۱‌درصد از صاحبان سهام برگزار شد. در این مجمع صورت‌های مالی شرکت توسط علی‌‌‌ عسکری، مدیرعامل شرکت ارائه و به سوالات پاسخ داده شد. پس از ارائه گزارش، صورت‌های مالی مجمع توسط صاحبان سهام حاضر به تصویب رسید و به ازای هر سهم مبلغ ۵۴ تومان تقسیم شد. مابقی سود به عنوان ذخیره برای تکمیل طرح‌‌‌های گروه در نظر گرفته شده است. روزنامه‌‌‌های دنیای‌اقتصاد و ایران به عنوان روزنامه‌‌‌های رسمی کثیرالانتشار شرکت انتخاب شدند.
  • شرکت پالایش نفت تهران الگوی مدیریت پساب شهری صنایع

    مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران از شرکت‌ها و صنایع این استان خواست تا عملکرد شرکت پالایش نفت تهران را در خصوص مدیریت پساب الگو قرار دهند. محسن اردکانی خاطرنشان‌‌‌‌کرد: اخطارهای لازم به صنایع ارسال شده است و برخی صنایع تمکین کرده و زیرساخت‌‌‌‌های بهره‌‌‌‌مندی از پساب را فراهم کرده‌‌‌‌اند؛ مانند پالایشگاه نفت تهران که آب مصرفی دستگاه‌‌‌‌های خنک‌‌‌‌کننده را از محل پساب تولیدی این استان تامین می‌کند.
  • مشهد ؛ میزبان‌‌ نمایشگاه صادرات به کشورهای آسیای میانه و افغانستان

    دنیای‌اقتصاد - مشهد: سرپرست نمایشگاه بین‌المللی مشهد با اشاره به اینکه مشهد دومین قطب نمایشگاهی کشور است، گفت: در هر کشوری، نمایشگاه‌‌ها به‌‌عنوان آینه پیشرفت و اقتصاد محسوب می‌‌شوند و این در حالی است که هرساله حدود ۳۲‌هزار نمایشگاه در کل دنیا برگزار می‌شود که بیش از ۵۵۱ میلیارد دلار گردش مالی ایجاد می‌کنند. به گزارش ستاد خبری نخستین نمایشگاه تخصصی صادرات به آسیای میانه و افغانستان، فرزین سلطانی ادامه داد: به همین دلیل و با توجه به اهمیت برگزاری نمایشگاه در کشور‌‌های توسعه‌یافته، نمایشگاه بین‌المللی مشهد متمرکز است تا فعالیت‌‌های نمایشگاهی و همایش‌‌های تخصصی را بیش از پیش گسترش دهد.
  • شرکت گل‌‌‌گهر صادرکننده نمونه ملی شد

    شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌‌‌گهر به عنوان صادرکننده نمونه ملی سال ۱۴۰۳ انتخاب شد و مدیرعامل این شرکت در آیین گرامیداشت روز ملی صادرات با حضور رئیس جمهور و وزیر صمت، تندیس و لوح تقدیر را دریافت کرد. مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌‌‌گهر با اشاره به تقویت رویکرد در حوزه بازاریابی و فروش و حضور موثر در بازارهای بین‌‌‌المللی جدید، گفت: این شرکت ضمن کمک به تامین نیاز مصرف‌‌‌کنندگان داخلی به عنوان بزرگ‌‌‌ترین عرضه‌‌‌کننده آهن اسفنجی داخل کشور، توانست در صادرات محصول در سال ۱۴۰۲ از نظر وزنی ۳برابر و از نظر ارزی ۳.۱ برابر نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته باشد. مهندس حجت نجمی نیا ضمن تشکر از حمایت‌‌‌های همیشگی مهندس عتیقی مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌‌‌گهر و سهامداران شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌‌‌گهر و نیز تقدیر از زحمات همه کارکنان واحدهای این شرکت در تحقق کسب این عنوان ارزشمند، افزود: رشد صادرات همزمان وزنی و ارزی این شرکت به‌‌‌‌‌‌رغم وجود تحریم‌‌‌های ناجوانمردانه و نیز در شرایطی رقم خورد که در سال گذشته حامل‌‌‌های انرژی شامل برق و گاز محدودیت بیشتری داشت.
  • عملیات افزایش ظرفیت مدول F در فولاد مبارکه

    عملیات دمونتاژ سوله ناحیه WTP فولاد مبارکه اصفهان با هدف آماده‌‌‌سازی برای اجرای فونداسیون‌‌‌های تجهیزات مدول F آغاز شد. این پروژه که با همکاری شرکت ایریتک در حال انجام است، به منظور افزایش ظرفیت تولید در این مجموعه صنعتی بزرگ طراحی شده است. پروژه افزایش ظرفیت مدول F بخشی از برنامه‌‌‌های توسعه‌‌‌ای فولاد مبارکه محسوب می‌‌‌شود. هدف اصلی این طرح، ارتقای ظرفیت تولید و بهره‌‌‌وری بیشتر است. در این مرحله، دمونتاژ سوله WTP نخستین گام در آماده‌‌‌سازی این ناحیه برای نصب تجهیزات جدید است. همکاری شرکت ایریتک، یکی از پیشروان صنعت مهندسی و اجرا، در این پروژه بسیار مهم است. انتظار می‌‌‌رود با اتمام این پروژه، ظرفیت تولید در مدولF به طور چشمگیری افزایش یابد و فولاد مبارکه به اهداف توسعه‌‌‌ای خود نزدیک‌‌‌تر شود.
  • چالش وام ازدواج دیجیتالی

    دنیای اقتصاد: بررسی‌ها حاکی از آن است که متقاضیان وام ازدواج همچنان با موانع مختلفی در فرآیند اخذ تسهیلات مواجهند. اگرچه مراحل اولیه مانند ثبت‏‏‌نام آنلاین تسریع شده، اما مشکلاتی مانند ارائه مدارک و ثبت ضامن، که اغلب به صورت حضوری یا با مشکلات سامانه آنلاین همراه است، مانع از سهولت در دریافت وام می‌شود. تجربه یکی از متقاضیان بانک‌ها نشان داد که با وجود مراجعه حضوری و تماس با پشتیبانی، همچنان مشکلات سامانه دیجیتال حل نشده باقی می‏‏‌ماند. این نشان‏‏‌دهنده چالش‏‏‌های زیرساختی بانکداری آنلاین و نیاز به بهبود کیفیت خدمات پشتیبانی است.
  • با بهره‌برداری از پروژه‌های‌توسعه‌ای، فولاد هرمزگان در زمره بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد کشور قرار خواهد گرفت

    شرکت فولاد هرمزگان به‌‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فولاد در جنوب کشور و بزرگ‌ترین شرکت زیرمجموعه گروه فولاد مبارکه در راستای پیشبرد اهداف استراتژیک خود با هدف افزایش ظرفیت تولید، توسعه زنجیره ارزش پایین‌‌دستی تولید و توسعه زیرساخت‌‌های موردنیاز، چند پروژه توسعه‌‌ای را در برنامه‌‌های خود تعریف کرده است.
  • ابزار ایجاد اعتماد در بازارهای اقتصادی

    در دنیای امروز اعتبارسنجی مساله مهمی ‌‌‌است که می‌تواند با ایجاد شفافیت در وضعیت مالی اعتبارگیرنده و اعتباردهنده فضای امن و قابل اعتمادی را فراهم کند.
  • پویش حمایت بیمه معلم از دانش‌‌‌آموزان کم‌‌‌بضاعت

    شرکت بیمه معلم برای حمایت از دانش‌‌‌آموزان کم‌‌‌بضاعت، اقدام به توزیع ۲‌هزار بسته شامل کیف و لوازم‌‌‌التحریر در برخی مدارس مناطق محروم در سراسر کشور کرده است. با هدف حذف یکی از موانع تحصیلی دانش‌‌‌آموزان در مناطق کم‌‌‌برخوردار سراسر کشور، بیمه معلم با هماهنگی ادارات کل آموزش و پرورش به توزیع کیف و لوازم‌‌‌التحریر در برخی مدارس کشور پرداخت.
  • رکوردشکنی «سپ» در پرداخت الکترونیکی

    سپ، در شهریورماه امسال دوباره رکوردشکنی کرد و به عنوان رتبه اول رده‌‌بندی شاپرک در شاخص سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌های پرداخت ایران معرفی شد. بر اساس آخرین گزارش شاپرک مربوط به شهریور ماه ۱۴۰۳، پرداخت الکترونیک سامان کیش (سپ)، در شاخص سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌‌های پرداخت ایران به ترتیب با سهم ۲۰.۵۵ و ۲۱.۳۱ درصدی، جایگاه اول را به خود اختصاص داده است.
  • باطله‌هایی مملو از مواد معدنی

    بهروز برنا/ کارشناس حوزه معدن و صنایع معدنی
    ایران به لحاظ دارا بودن مواد معدنی پتانسیل‌های بسیار بالایی دارد اما آنچه در عمل برای کشف، استخراج و بهره‌برداری این مواهب خدادادی انجام می‌شود، حاکی از نبود یک برنامه منسجم و به‌روز است که باعث شده تا عمدتا شاهد معادنی باشیم که به جای بهره‌برداری، زخمی شده و به حال خود رها شده‌اند چرا که سرمایه‌گذاران لایه‌های رویی معادن را برداشت کرده‌اند و هر نقطه‌ای که نیاز به فعالیت بیشتر و استفاده از تجهیزات هزینه‌بر داشته به حال خود رها شده است. این در حالی است که شرایط برداشت از معادن ما به دلیل نبود جنگل یا توده‌های یخ بسیار ساده‌تر از اغلب کشورهاست؛ در این میان اعتراف تلخ، فاصله صنعت و دانشگاه است که مزید بر علت شده است؛ به این معنا که دانشگاه‌ها دست کم فعالیت‌های عملی را در دستور کار ندارند و از سویی معدن‌داران حاضر به ایجاد ارتباط برای حل مشکلات خود نیستند و این کار را هزینه‌بر و بی‌فایده می‌دانند. نتیجه فارغ التحصیلانی است که معدن را لمس نکرده‌اند و معدن‌داران با روش‌هایی در حال بهره‌برداری هستند که با استانداردهای دنیا فاصله دارد.
  • راهکار جذاب سازی سپرده بانکی

    علی کسائی/کارشناس اقتصادی
    یکی از مسائل پولی کشور مساله کاهش ارزش پول در مدت کم است. برای حل این مساله برخی از مردم برای حفظ ارزش پول خود در طول زمان به سپرده‌‌‌گذاری بلند‌‌‌مدت در بانک روی آورده‌‌‌اند. مضافا اینکه از اهداف قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوب شهریور۱۳۶۲ مجلس نیز حفظ ارزش پول توسط بانک‌ها اعلام شده بود. در بند چهارم ماده اول قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) مصوب شهریور ۱۳۶۲ به عنوان یکی از اهداف و وظایف نظام بانکی آمده است: حفظ ارزش پول و ایجاد تعادل در موازنه پرداخت‌‌‌ها و تسهیل مبادلات بازرگانی. اما این روش ضمن اینکه راحتی‌‌‌های خاص خود را دارد، مشکلاتی هم در بر دارد؛ نظیر آنکه به طور کامل تامین‌‌‌کننده حفظ ارزش پول اولیه نیست و افزون بر آن، به دلیل تعیین سود مشخص، با شبهه ربوی مطرح شده از سوی بعضی متشرعین و فقها همراه است.
  • جذب حق بیمه‌‌ به هر قیمت به افزایش ضریب نفوذ بیمه منجر نخواهد شد

    ماموریت اساسی بیمه مرکزی، تقویت رویکرد نظارتی و اصلاح رویه‌های نادرستی است که فضای کسب و کارهای بیمه‌ای را با اختلال روبه‌رو می‌کند. دکتر پرویز خوشکلام خسروشاهی که در جمع مدیران عامل شرکت‌های بیمه سخن می‌گفت با اعلام این مطلب افزود: نظارت هوشمند یک ضرورت آشکار است اما بدون تهیه صورت‌های مالی ماهانه و تجهیز شرکت‌های بیمه و بیمه مرکزی به فناوری‌های روز، این خواسته عملی نخواهد شد.
  • جریمه‌‌های دوبرابر شده بخشیده نمی‌شود

    به گفته رئیس مرکز اجرائیات پلیس راهور فراجا، جریمه‌‌های دوبرابر شده بخشیده نمی‌شود و این امر نیاز به مصوب مجلس شورای اسلامی دارد. سرهنگ محمدحسن ابراهیم‌‌پور در گفت‌‌وگو با «ایسنا» گفت: بر اساس ماده ۵ رسیدگی به تخلفات رانندگی، هر تخلفی که توسط افسر پلیس راهور یا دوربین‌ها ثبت شود؛ پس از ثبت و تایید در سامانه اجرائیات، به حساب خودرو متخلف نوشته می‌شود.
  • ابطال ۲۳‌هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث

    مدیرعامل صندوق تامین در مصاحبه با صداوسیما از ابطال ۲۳‌هزار کارت سوخت تاکسی فاقد بیمه شخص ثالث خبر داد و گفت حدود ۳۰‌هزار وسیله نقلیه فاقد بیمه‌نامه که سهمیه سوخت آنها قطع شده بود، به تهیه بیمه‌‌نامه اقدام کردند. روابط عمومی صندوق تامین خسارت‌‌های بدنی، مهدی قمصریان مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌‌های بدنی اعلام کرد که به طور کلی حدود ۵ میلیون و ۶۰۰‌هزار کارت سوخت موتورسیکلت وجود دارد که از این میزان، تنها کمی بیشتر از یک میلیون و ۵۰۰‌هزار موتورسیکلت دارای بیمه‌نامه شخص ثالث هستند. وی افزود که با اجرای ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری در خصوص موتورسیکلت‌ها، بیش از ۴ میلیون کارت سوخت قابلیت محدودیت سهمیه سوخت دارند که این موضوع در حال پیگیری بوده و به تدریج اطلاع‌رسانی می‌شود./ دنیای بانک و بیمه
  • لنز جدید به بلندمرتبه‏‏‌سازی

    دنیای اقتصاد-گروه شرکت‌های ساختمانی: بازار ساخت‌وساز در شهرهای بزرگ کشور چند سالی است که وارد رکود سنگین و بزرگ شده و از طرف دیگر تورم مسکن به‌خصوص در حوزه اجاره‌بها سبب شده تا در شهرهایی نظیر تهران سهم هزینه تامین مسکن از درآمد خانوار به ۵۶‌درصد برسد. در این میان بررسی‏‏‌های انجام‌شده در بازه تاریخی ۱۰۰ ساله نشان می‌دهد که نگاه علمی اقتصادی و فنی در دولت و شهرداری در خصوص بلند‌مرتبه‌سازی چندان با روش‌های مدرن شهرسازی سنخیتی نداشته و با معیارهای سنتی همساز شده است؛ عاملی که می‌تواند مدیران شهری را در تحلیل فضای کنونی و اتخاذ تصمیمات آتی گمراه کند و باعث سلب‏‏‌انگیزه سرمایه‌گذاران ساختمانی شود.
  • نیسان رونیز جدید به زودی در جاده‌های ایران

    یکی از خودروهای شاسی‌بلندی که اکثر خانواده‌ها و مخصوصا آفرود‌سوارها با آن خاطره دارند، نیسان رونیز است. خودرویی که ریشه آمریکایی دارد و برای بازار آمریکا طراحی شده بود، اما از طریق شریک چینی نیسان یعنی ژنگژونیسان به بازار کشورهای دیگر نیز راه یافت.
  • ماراتن تولید تجهیزات پزشکی

    دنیای‌اقتصاد: بیش از دو دهه از تلاش شـرکت تولیـدى و صنعتـى «آوا پزشـک» به عنوان تولیدکننده تجهیـزات پزشـکى یک‌بار مصـرف می‌گذرد؛ این شرکت علاوه بر تامین بخش عمده‌ای از نیـاز کشـور بـه سرسـوزن یک‌بـار مصـرف پزشـکى، برنامه‌ریزی منسجمی را در زمینه صادرات به کشورهای اطراف و همچنین کشورهای آفریقایی دنبال می‌کند که البته با توجه به تحریم‌ها و همچنین الزام دارا بودن استانداردCE اروپا برای صادرات، می‌توان گفت مسیر سخت و پیچیده‌ای پیش روی مدیران شرکت قرار دارد؛ علاوه بر این، مشکلاتی نظیر طولانی شدن فرآیند تخصیص ارز، پرداخت نشدن به موقع هزینه‌های خرید محصولات یک‌بار مصرف پزشکی توسط دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها، نبود رویه واحد برای دریافت مجوزهای داخلی و همچنین قطعی برق در ماه‌های گرم سال، که عدم‌النفع‌های سنگین را به همراه داشته، شرایط را برای تولید پیچیده‌تر کرده است.
  • استفاده از رمزپول‌ها برای تامین مالی

    امیرنوژن یونسیان / مدیراقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو
    در اسفند ماه سال گذشته قانونی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید با نام «قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها» که به نوعی بخش‌هایی از آن جزو قوانین مترقی محسوب می‌شود. با وجود این نگرانی‌هایی وجود دارد که شاید اهمیت موضوع در بدنه تخصصی به‌خصوص معدن و صنایع معدنی درک نشده و کشور از مزایای آن بی‌بهره بماند. در بند ث ماده ۲۹ آمده است که «به منظور استفاده از ظرفیت‌‌‌ها و سازوکارهای جدید تبادلات مالی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلفند آیین‌نامه اجرایی مربوط به تامین مالی خارجی (فاینانس) و سرمایه‌گذاری خارجی از طریق رمز‌‌‌پول‌‌‌ها را تدوین کنند و حداکثر ظرف دو ‌‌‌ماه از تصویب این قانون به تصویب هیات وزیران برسانند.»
  • نیاز فرسوده ها به نوسازی کارآمد

    مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران اهمیت و نقش قوانین ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌‌های فرسوده و ناکارآمد شهری و حمایت از بافت‌‌های فرهنگی و تاریخی را در تحقق برنامه هفتم تشریح کرد.
  • شورای فنی مرکز تحقیقات راه و مسکن راه‌‌اندازی می‌شود

    نشست هم‌‌اندیشی معاونت حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر هم‌‌افزایی بیشتر مرکز و معاونت حمل‌ونقل وزارت راه و شهرسازی و ضرورت راه‌‌اندازی مجدد شورای فنی برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در ابتدای این جلسه، گزارشی از وظایف، ماموریت‌‌ها، ساختار و فعالیت‌‌های علمی و پژوهشی مرکز به عنوان اتاق فکر و بازوی علمی و پژوهشی وزارت راه و شهرسازی ارائه شد. در ادامه نشست، سیدکمال هادیانفر معاون حمل‌‌ونقل وزیر راه و شهرسازی، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مدیران، پژوهشگران و نخبگان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر انجام تحقیقات کاربردی گفت: در نهایت خروجی این تحقیقات باید بتواند گره‌‌گشای مشکلات و مسائل اساسی و اصلی در حوزه حمل‌‌ونقل کشور باشد.
  • بازیگران اصلی بیمه نیمه اول

    حمیده زمانی/کارشناس ارتباطات صنعت بیمه
    براساس آمار منتشر‌شده از سوی بیمه مرکزی، طی ۶ ماه سال‌جاری حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در حالی رشد۶۰درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده است که تعداد بیمه‌نامه‌های صادره ۱۱‌درصد رشد داشته است. این موضوع بیانگر این است که بخشی از افزایش حق بیمه تولیدی ناشی از افزایش تعداد بیمه‌نامه‌های صادره بوده است. در بازه موردنظر حق بیمه تولیدی بازار به رقم ۲۱۶.۸ همت (هزار میلیارد تومان) رسیده است. سهم بخش غیردولتی ۸۱‌درصد است که بیش از نیمی از حق بیمه تولیدی بازار بیمه در بخش غیردولتی (۵۳ درصد) مربوط به شرکت‌های بیمه دانا، دی، آسیا و ملت بوده است که به ترتیب رشدی معادل ۲۶، ۷۶، ۶۰ و ۶۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته‌اند.
  • هوش مصنوعی و آینده صنعت بسته‌بندی

    دنیای اقتصاد: صنعت بسته‌بندی در آستانه یک تحول قابل‌توجه است که با پیشرفت‌های سریع در هوش‌مصنوعی (AI) قابل هدایت است. از بهبود طراحی جعبه تا تحول در مدیریت موجودی، هوش‌مصنوعی قرار است چشم‌انداز تولید جعبه‌ها را تغییر دهد.
  • برتری بانک پارسیان در وام ازدواج

    بانک پارسیان در راستای عمل به تعهدات و تکالیف قانونی، طی نیمه نخست سال‌جاری ۲۹‌هزار و ۳۸۵ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌‌‌الحسنه در بخش‌‌‌های ازدواج، فرزندآوری، اشتغال‌زایی، مسکن محرومان، خودروی بنیاد شهید و امور ایثارگران و رفع احتیاجات ضروری به متقاضیان و نیازمندان از طریق صندوق قرض‌‌‌الحسنه بانک پارسیان پرداخت کرده است.
  • بهینه‌‌‌سازی مصرف؛ شاه‌‌‌کلید ‌گذار از ناترازی گاز

    سید‌حسن افتخاری
    اسراف میلیاردها مترمکعب گاز که طی چند سال گذشته در بعضی از مناطق کشور بیهوده سوخته می‌شود نکته بسیار مهمی است که توجه به آن به معنی عبور دائمی از ناترازی گازی به شمار می‌رود.
  • آثار کاهش نرخ سود بانکی در رفتار بازیگران بازار پول

    میثم حقیقی/کارشناس بانکی
    اخیرا وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی طی یادداشتی، به تمهیدات در نظر گرفته شده از سوی آن وزارتخانه با همکاری بانک مرکزی و سازمان بورس در خصوص فروش اوراق، مدیریت نقدینگی و کاهش نرخ سود اشاره داشته‌‌‌اند. از آنجا که تغییر نرخ سود در رفتار تسهیلات‌‌‌دهی بانک‌ها و رفتار پس‌‌‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری خانوارها و بنگاه‌‌‌های اقتصاری اثرگذار بوده و هر یک از این موارد نیز به نوبه خود، بر تقاضای کل و تورم موثر هستند، در نوشتار حاضر بر آنیم تا با نگاهی مختصر، به بررسی آثار کاهش نرخ سود بانکی بر رفتار بانک‌ها، بنگاه‌‌‌های اقتصادی و خانوارها بپردازیم.
  • درس فروش از برند «زشت»

    دنیای اقتصاد: در روز عرضه اولیه سهام شرکت «کراکس» این سوال در ذهن بسیاری افراد به وجود آمد که «چرا کسی باید چنین کفش زشتی را به پا کند؟» اما در کمال شگفتی، این برند مسیری را آغاز کرد که از یک ماهیت مسخره زشت تبدیل به یک نماد فرهنگی شد. موفقیت کراکس گواه قدرت نوآوری، بازاریابی هدفمند، گوش‏‏‌ شنوا داشتن و تاثیر شبکه‏‏‌های اجتماعی است. در خیلی از کشورها حالا کراکس را همه جا در پای مردم می‏‏‌بینید؛ در کافی‏‏‌شاپ و رستوران، باشگاه، فروشگاه، مطب دکتر و پیاده‏‏‌روی روزانه. به عنوان یک برند، کراکس که در سال ۲۰۰۲ تاسیس شده، الان در موقعیتی قرار گرفته که خیلی از برندهای معروف کفش آرزویش را دارند. درآمد شرکت در سال ۲۰۲۱ به رکورد ۲.۳ میلیارد دلار رسید.
  • جذب ۲۰۸میلیارد تومان در رئالیتی‏‏‌شوی کارمانی

    در حالی‌‌‌ ۱۸ قسمت از «کارمانی»، نخستین رئالیتی‌‌‌شوی تامین مالی جمعی می‌‌‌گذرد که اجرای این رئالیتی‌‌‌شو، نتایجی همچون تامین مالی ۱۰‌میلیارد تومانی در ۶۶ دقیقه را برای یکی از طرح‌‌‌های جذاب ارائه‌‌‌شده به‌‌‌دنبال داشت. به عقیده کارشناسان، توسعه فرهنگ تامین مالی جمعی این امکان را فراهم می‌‌‌کند که کارآفرینان برای طرح‌‌‌های خود تامین مالی کرده و آن را به بهره‌‌‌برداری برسانند و خود از مزایای آن بهره‌‌‌مند شوند.
  • مدیریت ۱۴ همتی «تکیمیا»

    تکیمیا، تامین سرمایه نوظهور بازارسرمایه که تنها دو سال از فعالیت آن می‌‌‌گذرد، اکنون بیش از ۱۴ همت منابع تحت مدیریت دارد و ۲.۸همت اوراق منتشر کرده و صندوق اونیکس این نهاد مالی نیز با اقبال گسترده سرمایه‌‌‌گذاران روبه‌رو است. مهرداد فرح‌‌‌آبادی، ‌‌‌ مدیرعامل تامین سرمایه کیمیا، در خصوص عملکرد مثبت شرکت و برنامه‌‌‌های آتی آن، به «دنیای‌اقتصاد» گفت: کیمیا، طی دو سال فعالیت، سهم خوبی از بازار کسب کرده و از نظر حجم دارایی تحت مدیریت، انتشار اوراق و معیارهای شفافیت، جایگاه مناسبی دارد.
  • راهکارهای ارتقای صنعت هوایی

    حمید نجف/ کارشناس حمل‏‌ونقل هوایی
    صنعت حمل‌‌‌‌‌‌ونقل هوایی ایران با مجموعه‌‌‌‌‌‌ای از مشکلات پیچیده و چندلایه مواجه است که نیازمند اصلاحات عمیق مدیریتی و ساختاری است. نکات کلیدی این مشکلات بر مسائل مدیریتی، ناوگان زمین‌‌‌‌‌‌گیر، آزادسازی مشروط قیمت بلیت و ضرورت شفافیت و عدالت در تخصیص بودجه متمرکز است.
  • مدیر ارشد گوگل: بهره‏‏‌وری حاصل از هوش مصنوعی، تضمین‏‏‌شده نیست!

    نوامبر گذشته در یک میزگرد کاری، سم آلتمن، هم‌‌‌بنیان‌گذار شرکت OpenAI، پیش‌بینی کرده بود در سال ۲۰۲۴ جهشی در هوش مصنوعی ایجاد می‌شود که کسی انتظارش را ندارد. جیمز مانیکا، از مدیران شرکت گوگل، با این موضوع موافق بود: «به اضافه یک چیز دیگر.» آیا سالی که پشت سر گذاشتیم، مطابق این انتظارات پیش رفت؟ تنزل ارزش سهام شرکت‌های تکنولوژی در تابستان، این حس را منعکس کرد که کاربرد همه‌‌‌جانبه هوش مصنوعی، بیش از حد انتظار طول خواهد کشید.
  • لزوم عمل به مرام‌نامه شرکت

    مرام‌‌‌نامه و اصول اخلاقی شرکت‌ها تابلوی هنری نیست که روی دیوار نصب شود و به لذت بردن از زیبایی آن بسنده کرد. اعمال و رفتار کارکنان میزان اخلاقی بودن هر شرکت را نشان می‌دهد که آن هم به طور مستقیم از مدیرعامل و مدیران ارشد سرچشمه می‌‌‌گیرد.
  • شیوه جدید اعتبارسنجی

    دنیای اقتصاد: با سخت‌‌‌تر شدن روند اعتبارسنجی برای گروه‌‌‌هایی مانند زنان خانه‌‌‌دار و دانشجویان، برخی پلتفرم‌‌‌های ارائه‌‌‌دهنده «کالا کارت» راهکارهایی برای تسهیل این فرآیند ارائه کرده‌‌‌اند. این روش‌ها شامل خرید بسته‌‌‌هایی است که به کاربران امکان می‌دهد بدون عبور از مراحل پیچیده اعتبارسنجی به وام‌‌‌های مورد نظر خود دسترسی پیدا کنند. در حالی که برخی کارشناسان این رویکرد را به‌‌‌عنوان دور زدن اعتبارسنجی تلقی می‌کنند، دیگران آن را اقدام مثبتی برای افزایش دسترسی به خدمات مالی می‌‌‌دانند. در ادامه نیز به‌‌‌جای بارگذاری چک، کاربران باید سفته الکترونیکی خریداری کنند. البته ناگفته نماند که سود موثر در روش دوم و خرید بسته‌ها حدود ۴۸‌درصد است که تفاوت چندانی با روش قبل و اعتبار‌سنجی به شیوه‌های پیشین ندارد.
  • ظرفیت‌‌‌های کارآفرینی گردشگری

    سعید ترابیان رئیس کمیسیون گردشگری صنایع دستی و کسب و کار خانگی به تبیین تاریخی گردشگری در ایران پرداخت و گفت: گردشگری یکی از مهم‌ترین محورهای توسعه در ایران است، از آنجا که ایران هم از منظر باستانی و هم از منظر طبیعی دارای ظرفیت‌‌‌های قابل‌توجهی در گردشگری است می‌تواند موتور اصلی محرک در رشد و توسعه باشد.
  • پیشتاز ی فولاد خراسان درمدیریت‌انرژی

    فولاد خراسان با شفاف‌‌‌سازی اخیر خود در سامانه کدال، کمترین تعدیل هزینه‌‌‌های گاز مصرفی را در مقایسه با سایر شرکت‌های فولادی اعلام کرد. مجتمع فولاد خراسان (فخاس) در جدیدترین اطلاعیه منتشر شده در سامانه کدال به شفاف‌‌‌سازی در خصوص تعدیل هزینه‌‌‌های گاز مصرفی در سال ۱۴۰۲ پرداخته است.
  • نخ‌‌تایر صبا، واحد نمونه ملی استاندارد شد

    شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع لاستیک بعد از کسب موفقیت در آزمون‌‌های کیفی سازمان ملی استاندارد موفق به کسب عنوان واحد نمونه‌‌ استاندارد ملی شد. در مراسم تجلیل از واحدهای نمونه استاندارد که در سالن اجلاس سران تهران برگزار شد، مسعود امیدی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه صنایع لاستیک لوح و تندیس کسب این رتبه را دریافت کرد.
  • سرعت پروژه‌‌‌های فولاد هرمزگان

    رئیس سازمان صمت استان هرمزگان گفت: فولاد هرمزگان در سه سال گذشته پروژه‌‌‌های بزرگی را برای تکمیل زنجیره و دستیابی به هدف ۱۰ میلیون تنی تولید فولاد در استان هرمزگان آغاز کرده است که امیدواریم این پروژه‌‌‌ها طبق زمان‌‌‌بندی اعلام‌شده به بهره‌‌‌برداری برسند.
  • توسعه همکاری‏‏‌های بیمه تجارت‏‏‌نو

    شرکت بیمه تجارت‌‌‌نو و شرکت سهامی بیمه ایران برای ارتقای همکاری‌‌‌های راهبردی و تخصصی، افزایش دامنه پوشش‌‌‌های بیمه‌‌‌ای و بهبود سطح خدمات در حوزه بیمه‌‌‌های حمل کالا، کشتی و هواپیما، تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌ مشترک همکاری امضا کردند.
  • هیدروژن یا فیروزه صنعت شیمیایی

    اسدالله غلام پور
    هیدروژن فراوان‌ترین عنصر در جهان با عدد اتمی ‌‌۱ در جدول تناوبی است و ساده‌‌ترین و سبک‌‌ترین عنصر است. گاز هیدروژن، با داشتن دو اتم (H۲)، بی‌رنگ، بی‌بو، غیر سمی ‌‌و بسیار قابل اشتعال است. یک جایگزین، که به دلیل شدت انرژی بسیار کمتر توجه و ‌‌ رو به رشدی را به خود جلب کرده است. هیدروژن فیروزه‌‌ای است که از تجزیه گاز متان تولید می‌‌شود. هیدروژن فیروزه‌‌ای به فرآیندی گفته می‌‌شود که طی آن از پیرولیز متان هیدروژن و کربن جامد تولید می‌‌شود. هیدروژن تولید شده در اثر تجزیه متان از طریق پلاسمای حرارتی دارای شدت کربن بسیار کم (حدود ٩١) است. منبع گاز طبیعی عامل اصلی تاثیرگذار بر شدت کربن است. هیدروژن فیروزه‌‌ای از نظر زیست محیطی بهتر از هیدروژن خاکستری و آبی است و با استفاده از گاز طبیعی‌‌ تجدید‌‌پذیر یا به عنوان یک حامل انرژی بدون کربن در هنگام ترکیب با گاز طبیعی است. گاز طبیعی تجدیدپذیر RNG) Renewable Natural Energy ) از زیست توده یا سایر منابع تجدیدپذیر تولید می‌‌شود و با کیفیت گاز خطوط لوله اســت که کاملا با گاز طبیعی معمولی قابل جایگزینی است.
  • بازارهای صادراتی‌جدید برای فرش دستباف ایران

    دنیای‌اقتصاد: بازارهای جدید صادراتی برای فرش دستباف ایجاد شده است.قدرت‏‌الله دوست محمدی فعال صنعت فرش با بیان این مطلب اظهار کرد: هدف اصلی از برگزاری سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی فرش دستباف تهران، حمایت از صنعت فرش دستباف ایران و ایجاد بازارهای جدید صادراتی برای محصولات ایرانی به خاطر کیفیت بالای فرش‏‌های دستباف است.وی افزود: در راستای رفع مشکلات تولیدکنندگان فرش، در جلسات متعددی که با مرکز ملی فرش ایران داشتیم، مسائل مختلف را به صورت جدی پیگیری کرده و خواسته‏‌های تولیدکنندگان را به گوش مسوولان رساندیم.
  • رصد آماری بانک خصوصی

    دنیای اقتصاد: بانک ملت یکی از بانک‌های بزرگ کشور است که پس از انقلاب اسلامی، از ادغام بانک‌های تهران، داریوش، عمران، بین‌الملل ایران، فرهنگیان، بیمه ایران، پارس، تجارت خارجی، ایران و عرب و.. تشکیل شد. سهام این بانک در دهه هشتاد در بورس منتشر شد و اکنون بزرگ‌ترین سهم را در مقایسه با سایر بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری عرضه‌‌شده در بورس دارد. در حال حاضر ۱۱.۶‌درصد از سهام بانک ملت در اختیار دولت است. همچنین ۲۹.۵۳‌درصد از این بانک در اختیار شرکت‌های استانی سهام عدالت قرار دارد و مابقی سهام این بانک به بخش خصوصی واگذار شده است.
  • بانک‌ها در سال ۱۴۰۲ برای جذب پول چقدر هزینه کردند؟

    احسان راکعی/کارشناس حوزه بانکی
    محاسبه قیمت تمام‌‌‌شده و مقایسه آن با درآمدهای اصلی، اصلی‌‌‌ترین راه برای سنجش میزان سودآوری هر کسب و کاری از فعالیت‌‌‌های اصلی خود است. این امر در صنعت بانکی نیز مستثنی نیست.
  • سقف برداشت از حساب بانکی اشخاص محجور زیاد شد

    دستورالعمل اجرایی تعیین حدود ارائه خدمات بانکی به اشخاص محجور در موسسات اعتباری در چارچوب بند «ب» ماده (۶۷) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مصوب سال ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفت و پس از اعمال اصلاحات به شبکه بانکی ابلاغ شد. بانک مرکزی «دستورالعمل اجرایی تعیین حدود ارائه خدمات بانکی به اشخاص محجور در موسسات اعتباری» را به شبکه بانکی ابلاغ و تاکید کرد: آستانه مجاز مجموع مبالغ برداشت حضوری از کلیه حساب‌‌های سپرده متعلق به شخص محجور با توجه به رشد شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در سه سال اخیر و نیز درخواست‌‌های متعدد واصله در این خصوص به روزانه مبلغ یک میلیارد ریال و ماهانه مبلغ ۱۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
  • سودآوری پایدار بانک خصوصی

    مهرداد جمشیدیان/کارشناس حوزه پولی و بانکی
    بانک سینا پس از بیست‏‏‌و‏‏‌چند سال فعالیت در کسوت موسسه‏‏‌ای مالی و اعتباری در اواخر سال ۱۳۸۷ پا به‏‏‌عرصه بانکداری کشور گذاشت و در اسناد راهبردی خویش اعلام کرده می‏‏‌خواهد از لحاظ سودآوری در بین پنج بانک برتر خصوصی- بورسی کشور قرار گیرد که برای نیل به این چشم‏‏‌انداز دارای رقبای پرتوانی است و نیاز به استمرار تلاش بی‏‏‌وقفه‏‏‌اش دارد. داده‏‏‌ها و اطلاعات گزارش برگرفته از صورت‌های مالی سالانه حسابرسی‌شده‏‏‌ بانک‌های کشور بوده و از این پس بانک‌های کشور «شبکه بانکی»، بانک‌ها یا «شبکه» هم نامیده می‏‏‌شوند و از بانک‌های غیردولتی نظیر بانک سینا که به استناد ‏‏‌قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و ماده واحده قانون اجازه تاسیس بانک‌های غیردولتی بنیان‌گذاری شده‏‏‌اند با اسم بانک‌های خصوصی یاد خواهد شد.‌
  • دانش و تجربه؛ لازم و ملزوم توسعه صنعت سنگ

    دنیای اقتصاد: پنل «توسعه نیروی کار متخصص و به‌‌‌کارگیری روش‌های علمی-تجربی در اکتشاف و استخراج معادن سنگ ساختمانی» در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ ایران برگزار شد. در این نشست محمود صلصالی مدیرعامل «صلصال سنگ سپاهان»، بهنام نیکفر مدیر گروه کارخانجات نیکفر، مجتبی بیاتی مدیرعامل شرکت «پویشگران معادن مکنون پارسیان» و محمد حلاجیان مدیر اجرایی نمایشگاه سنگ محلات‌‌‌/نیم‌‌‌ور حضور داشتند و به ضرورت استفاده از تجربه معدن‌‌‌کاران حوزه سنگ در کنار روش‌های علمی و تکنولوژیک پرداختند؛ به گفته فعالان حوزه صنعت سنگ، در شرایطی که هزینه‌‌‌های مربوط به این حوزه سرسام‌‌‌آور شده و ایران هم با وجود ناوگان فرسوده، در به‌‌‌روزرسانی تجهیزات با مشکل مواجه است، با ترکیب روش‌های تجربی و علمی، می‌توان هزینه‌‌‌های اکتشاف و استخراج را کاهش داد.
  • بازدید معاون اقتصادی سازمان بازرسی از بیمه آسیا

    دکتر شیرعالی ضمن دیدار و گفت‌وگو با مدیرعامل بیمه آسیا، از واحد پرداخت خسارت خودروی این شرکت بازدید کرد. مسعود بادین، نایب رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل بیمه آسیا و دکتر ستار شیرعالی معاون نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور و هیات همراه دیدار کردند.
  • زنجیره تامین سبز؛ ضرورت یا انتخاب؟

    صادق زهره‌وند
    در دنیای امروز که مسائل محیط‌‌‌زیستی به یک اولویت جهانی تبدیل شده است، شرکت‌ها و کسب‌و‌کارهای بزرگ به دنبال راهکارهایی هستند تا علاوه بر افزایش بهره‌‌‌وری، تاثیرات زیست‌‌‌محیطی خود را نیز کاهش دهند. یکی از راهکارهای اساسی برای رسیدن به این هدف، ایجاد و مدیریت زنجیره تامین سبز است. زنجیره تامین سبز به فرآیندی اشاره دارد که در آن شرکت‌ها تلاش می‌کنند تا از منابع طبیعی به صورت بهینه استفاده کرده، آلودگی‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی را کاهش داده و در عین حال، محصولات خود را به صورت پایدار تولید کنند.
  • برنامه‏‏‌های بانک مرکزی برای وضعیت ناترازی بانک‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد: معاون نظارت و تنظیم‌گری بانک مرکزی با تشریح دلایل ناترازی بانک‌ها گفت: بانک مرکزی در چارچوب قانون برنامه هفتم توسعه و قانون جدید بانک مرکزی با ارائه برنامه اصلاحی به بانک‌های ناتراز در مسیر اصلاح نظام بانکی گام برمی‌دارد. وی گفت: کفایت سرمایه ۱۰ بانک کشور هم‌اکنون در شرایط استاندارد ۸ درصدی قرار دارد و۱۱بانک دارای کفایت سرمایه مثبت هستند و با انجام برنامه اصلاحی به کفایت سرمایه استاندارد خواهند رسید.
  • ضوابط بحران‏‏‌ساز «ایمنی ساختمان»

    دنیای اقتصاد-گروه ساختمان: کیفیت ساختمان تا چه حد بر کیفیت زندگی شهروندان اثرگذار است و تا چه حد می‌توان آن را در بهبود وضعیت اجتماعی و اقتصادی کشور موثر دانست؟ بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که ساختمان به عنوان مأمن جای‌گیری خانواده‌‌‌ها، کسب و کارها و بستر فیزیکی تداوم فعالیت دستگاه‌‌‌های اداری همواره مهم‌ترین بخش زیرساختی از تمدن بشری بوده‌‌‌ است. با این حال ‌گذار به دوره مدرن زندگی بشر و افزوده شدن بر میزان استانداردها، بر اهمیت کیفیت ساخت آنها تا حد زیادی افزوده است. یکی از مهم‌ترین مقوله‌‌‌های کیفیت ساختمان بحث ایمنی است که همواره از سوی قانون‌گذاران سعی شده تا بر حسن اجرای آن تاکید شود. این در حالی است که مواردی نظیر مقابله با حریق در ساختمان و کمک‌رسانی به حفظ جان شهروندان بر عهده دستگاه‌‌‌های دولتی و نهادهای عمومی همچون آتش‌‌‌نشانی است. با وجود این، بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که قانون‌گذاران اگرچه به هنگام وضع قوانین و پیگیری وظایف سازندگان بسیار سختگیر هستند اما هنگام ایفای تعهدات خود آنچنان که باید موفق عمل نمی‌‌‌کنند به همین منظور در گفت‌وگو با احمد ذوالفقاری‌اصل، عضو انجمن صنعت ساختمان تهران به بررسی وضعیت ایمنی و نحوه ساخت ساختمان‌‌‌ها از جهت انجام تعهدات قانونی به سازمان آتش‌نشانی و همچنین وضعیت موجود در خدمات‌دهی و امکانات سازمان مذکور پرداخته شده است.
  • پتانسیل سنگ برای تقویت تجارت خارجی

    دنیای اقتصاد: پنل «ارتقای دانش و آگاهی در توسعه بازار با تسهیل‏‏‏‌گری انجمن‏‏‏‌های تخصصی» در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی سنگ برگزار شد. در این نشست علی جودکی، رئیس سازمان صمت استان مرکزی، زیبا یزدانی، دبیر انجمن سنگ ایران، دیمیتری مدیان‏‏‏‌سف، رئیس انجمن سنگ روسیه و محمد حلاجیان، مدیر اجرایی نمایشگاه سنگ محلات‏‏‏‌/نیم‏‏‏‌ور حضور داشتند. در این نشست، به پتانسیل ایران و روسیه برای همکاری پایدار و همگرایی در حوزه سنگ اشاره شد. رئیس انجمن سنگ روسیه برای واردات سنگ‏‏‏‌های اونیکس و تراورتن از ایران ابراز تمایل کرده؛ در مقابل رئیس سازمان صمت استان مرکزی از ضرورت حل مشکلات مربوط ‏‏‏‌به فرآیند پرداخت بین ایران و روسیه سخن گفت. همچنین دبیر انجمن سنگ ایران به اهمیت تشکل‌های اقتصادی و تخصصی اشاره کرد که می‌تواند صدای فعالان اقتصادی را به گوش سیاستگذاران برساند و توسعه صنعت سنگ را فراهم کند.
  • ۱۶ پروژه زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان

    منطقه ویژه اقتصادی پارسیان (زیرمجموعه ایمیدرو) با هدف جذب سرمایه‌گذار و جهش تولید؛ ۱۶ پروژه زیرساختی در دست اجرا دارد که متوسط پیشرفت پروژه‌‌های برجسته آن به بیش از ۸۳‌درصد می‌‌رسد.
  • زیان ایران‌خودرو و سایپا حاصل قیمت‌گذاری دستوری است

    جمشید ایمانی، کارشناس مالی صنعت خودرو معتقد است، مادامی که خودرو به ‌صورت دستوری قیمت‌گذاری شود، ارزیابی دقیق درصد عوامل ناکارآمدی این صنعت در ایجاد زیان دشوار خواهد بود و نمی‌توان تشخیص داد که چند درصد مشکلات خودروسازی متاثر از قیمت‌گذاری دستوری است یا چند درصد ریشه در سوء مدیریت دارد.
  • ارزیابی مجتمع مس شهربابک برای رتبه‌بندی

    کیومرث مبلغ ناصری معاون توسعه صنعتی و تولید شرکت ملی مس در جلسه تولید مجتمع مس شهربابک با اشاره به ویژگی‌های مثبت این مجتمع در زمینه تولید، توسعه و نیروی انسانی گفت: مجتمع مس شهربابک با توجه به عملکرد مطلوب در زمینه‌های مختلف، برای معرفی به عنوان مجتمع ممتاز و نمونه شرکت ملی مس ایران، در پایان سال ۱۴۰۳ مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
  • دور‌نمایی از ایمنی ساختمان

    حسین رمضان/عضو انجمن صنعت ساختمان
    امنیت و ایمنی ساختمان در فضای شهری به‌خصوص شهرهای امروزی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که سازندگان ساختمان را در مرحله اول از حیات یک سازه با خود درگیر می‌کند. با این حال اهمیت این مساله به حدی است که توجه به آن از مرحله نخست فراتر رفته و در تمامی مراحل عمر یک سازه با صاحبان و استفاده‌کنندگان از آن همواره رابطه‌‌‌ای نزدیک و پیوسته دارد. همین امر سبب شده تا در دهه‌‌‌های اخیر به سرعت شاهد بهبود و ارتقای تکنولوژی‌‌‌های کنترل‌کننده نظیر اعلام و اطفای حریق در کشورهای پیشرفته باشیم که به تبع به کشورهای دیگر نیز انتقال پیدا می‌کند. طبیعتا ایران نیز یکی از این کشورهاست که در سال‌های گذشته به سبب بار سنگین و البته تلخ تجارب ناشی از ناایمن بودن ساختمان در جهان و حتی در داخل کشور سعی کرده تا استانداردهای پیشگیری و مقابله با انواع بلایای طبیعی و غیرطبیعی به‌خصوص آتش‌‌‌سوزی را افزایش دهد.
  • مسیر ترمیم سرمایه بانک‌ها

    نسبت کفایت سرمایه یکی از معیارهای اساسی در نظام بانکداری بین‌المللی است که بر اساس استانداردهای تعیین‌‌شده توسط کمیته بال (Basel Committee) برای تضمین پایداری و ثبات مالی بانک‌ها طراحی شده است. این نسبت، که از تقسیم سرمایه نظارتی بانک بر دارایی‌‌های موزون به ریسک به دست می‌‌آید، به عنوان شاخصی برای ارزیابی توانایی بانک‌ها در مواجهه با ریسک‌‌های مالی مختلف، مانند ریسک اعتباری، ریسک بازار و ریسک عملیاتی، عمل می‌کند. اهمیت این نسبت در مدیریت بحران‌های مالی و جلوگیری از ورشکستگی بانک‌ها غیرقابل انکار است. هرچند تجربه بحران مالی ۲۰۰۸ نشان داد که نسبت کفایت سرمایه به تنهایی نمی‌تواند مانع وقوع بحران‌های گسترده مالی شود، اما همچنان به عنوان یک ابزار کلیدی در ارزیابی سلامت مالی بانک‌ها و توانایی آنها در مدیریت ریسک، از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است. بر این اساس «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌و‌گو با میثم حقیقی، کارشناس حوزه پولی - بانکی به راهکارهای بهبود کفایت سرمایه در بانک‌ها پرداخته است.
  • چالش بانک های سنتی در جهان

    دنیای اقتصاد: بانک‌‌‌های سنتی در سراسر جهان با چالش‌‌‌های متعددی مواجه هستند که از تغییرات سریع تکنولوژی تا تغییر در رفتار مشتریان و محیط‌‌‌های رقابتی ناشی می‌‌‌شود. در ادامه برخی از مهم‌‌‌ترین چالش‌‌‌های بانک‌‌‌های سنتی در جهان ذکر شده است:
  • سقف سنی مدیران ارشد شرکت‌های بیمه

    دنیای‌اقتصاد: پرویز خسروشاهی، رئیس کل بیمه مرکزی در یادداشتی در خصوص سقف سنی مدیران ارشد شرکت‌های بیمه تاکید کرد: «شورای عالی بیمه در جلسه‌ای محدودیت‌های سنی مداخله‌‌‌‌جویانه و سخت‌‌گیرانه موجود برای صلاحیت حرفه‌‌ای مدیران ارشد شرکت‌های بیمه را برداشت. بر اساس مصوبه ۲ سال پیش شورای عالی بیمه، اعضای هیات‌مدیره و همچنین مدیرعامل و قائم‌‌مقام شرکت‌های بیمه غیردولتی نمی‌توانستند بالاتر از ۶۵ سال سن داشته باشند با این تبصره که برای دو عضو هیات‌مدیره سقف سنی ۷۰ سال در نظر گرفته شده بود.» او در ادامه افزود: «شورای عالی بیمه با هدف احترام به حقوق مالکیت و بهبود فضای کسب و کار بیمه و همچنین عدم‌مداخلات غیرضرور در امور شرکت‌های بیمه، در جلسه دیروز خود محدودیت‌های مذکور را برداشت و آن را به سقف سنی ۷۴ سال برای مدیرعامل و قائم‌‌مقام مدیرعامل تقلیل داد.»
  • ورشکستگی‌های بزرگ بانک‌ها

    دنیای‌اقتصاد: ورشکستگی‌‌‌های بزرگ بانک‌ها در جهان اغلب به دلیل سوءمدیریت، قرار گرفتن در معرض ریسک‌‌‌های بیش از حد، بحران‌های مالی و عدم‌توانایی در مدیریت دارایی‌‌‌ها و بدهی‌‌‌ها رخ داده‌‌‌اند. در زیر به برخی از بزرگ‌ترین ورشکستگی‌‌‌های بانک‌ها و دلایل آنها اشاره می‌‌‌کنیم:
  • کارنامه «شتران» در تولید محصولات نفتی

    طبق گزارش‌‌های عملکرد ماهانه پالایشگاه‌‌های بورسی در شهریورماه، پالایش نفت تهران موفق شد حجم تولید و فروش خود را نسبت به زمان مشابه سال گذشته بالا ببرد.انتشار گزارش‌‌های ماهانه ۶ پالایشگاه بورسی، کارنامه تولید و فروش صنعت پالایشی را در شهریورماه مشخص کرد. طبق این گزارش‌‌ها چهار پالایشگاه، حجم تولید خود را در شهریورماه ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ افزایش داده‌‌اند.ضمنا سه پالایشگاه تهران، شیراز و لاوان در این ماه مانند ماه گذشته عملکرد خوبی در تولید داشتند و مسیر صعودی تولید را ادامه دادند.
  • بازبینی فرآیندها در بیمه ایران

    رویداد رونمایی از گزارش فرآیند ایران ۱۴۰۲ در سازمان ملی بهره‌‌‌وری با حضور سرپرست بیمه ایران برگزار شد. مبرقعی سرپرست بیمه ایران که به همراه حسینی‌لر معاون برنامه‌‌‌ریزی و نوآوری و صادقی مدیر برنامه‌‌‌ریزی و بودجه در این رویداد حاضر شده بود از مسیر تغییر مدیریت ریسک از اتکای صرف بر داده‌‌‌های پیمایشی بر اطلاعات سامانه‌‌‌های داده محور خبر داد.
  • توازن در بیمه‌‌گری با توسعه بازارهای سودآور

    مدیرعامل بیمه سینا در جمع روسای ادارات ستادی بر لزوم ورود به بازارهای سودآور و بزرگ در بخش بیمه‌‌های اموال تاکید کرد. علی صلاحی‌نژاد در دومین نشست هم‌‌اندیشی با روسای ادارات ستادی بیمه سینا با تاکید بر ضرورت برگزاری این جلسات به منظور بیان مسائل، دیدگاه‌‌ها، پیشنهادها و انتقادات تصریح کرد: مسائل اصلی شرکت توسط شما و زیرمجموعه‌‌تان انجام می‌شود بنابراین مشکلات و موانع را بهتر از دیگران می‌دانید و می‌توانید برای آن راهکار ارائه کنید؛ بنابراین در این جلسات باید به سمت حل موانع و مشکلات و ارائه پیشنهادهای اصلاحی برویم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر