شماره روزنامه ۶۱۰۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۱۰۹ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۶۱۰۹

  • فرمول «فرار مغزها» در برندها

    دنیای اقتصاد: وقتی یک شرکت بزرگ تصمیم می‌گیرد مدیر عاملش را عوض کند، ریسک و هزینه‌ زیادی را به جان می‌خرد تا چشم‌انداز جدیدی را دنبال کند. اما انتخاب مدیر جدید مثل حرکت روی یک تیغ دولبه است. اگر مدیر جدید، در همه ابعادی که مورد نیاز شرکت است مهارت نداشته باشد، احتمال سقوط شرکت بیشتر می‌شود.
  • افزایش سرمایه‌گذاری صندوق‌های ثروت خاورمیانه در شرکت‌های هوش مصنوعی

    صندوق‌های ثروت ملی در خاورمیانه، به حامیان اصلی شرکت‌های محبوب فعال در زمینه هوش مصنوعی در سیلیکون ولی تبدیل شده‌‌‌اند. کشورهای نفت‌‌‌خیز مانند عربستان، امارات، کویت و قطر به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود هستند و به منظور کاهش ریسک، به سرمایه‌گذاری‌‌‌های تکنولوژیک روی آورده‌‌‌اند. بر اساس داده‌‌‌های پلت‌فرم سرمایه‌گذاری پیج‌‌‌بوک (Pitchbook)، سال گذشته، بودجه شرکت‌های هوش مصنوعی که توسط صندوق‌های ثروت کشورهای خاورمیانه تامین شده بود، پنج برابر افزایش یافت.
  • چالش یکپارچه‌‌سازی پس از ادغام شرکت‌ها

    ادغام و تملک شرکت‌های دیگر، یکی از استراتژی‌‌های مهم رشد و افزایش سهم از بازار است. اما این استراتژی به دلایل مختلف مانند رویه‌‌های عملیاتی متفاوت یا تفاوت در فرهنگ سازمانی شرکت قدیم و جدید می‌تواند ریسک‌‌آفرین باشد و نیازمند انعطاف‌‌پذیری بسیار است. هلدینگ مراقبت‌‌های کلیوی توتال (Total Renal Care Holdings) یکی از بزرگ‌ترین مراکز دیالیز زنجیره‌‌ای ایالات متحده است. این شرکت، در دهه ۱۹۹۰ میلادی به دلیل سیاست تهاجمی و توسعه لجام‌‌گسیخته به آستانه ورشکستگی افتاده بود. مدیرعامل بلندپرواز آنها، ویکتور چلتیل به دنبال سلطه سریع بر بازار، چنان بر تعداد واحدهای عملیاتی افزود که دیگر امکان مدیریت آنها وجود نداشت. در این شرایط، چلتیل اخراج شد و عملیات نجات شرکت با مدیرعامل جدیدی به نام کنت تیری کلید خورد.
  • افتتاح اولین آزمایشگاه تست ابزار ایرانی

    اولین آزمایشگاه مرجع تست ابزار در ایران افتتاح شد. شرکت آروا به عنوان پدر صنعت ابزار در ایران و اولین تولیدکننده ابزار ایرانی، موفق به راه‌‌‌اندازی اولین آزمایشگاه تست ابزارآلات شد. این آزمایشگاه بنا بر نظر کارشناسان تا ۸۰درصد از استانداردهای جهانی را به صورت بومی روی ابزارآلات در کشور تست می‌‌‌کند.
  • انقلاب سبز فولاد سنگان

    شرکت فولاد سنگان با بهره‌‌گیری از آخرین دستاوردهای فناوری، پروژه‌‌های نوآورانه‌‌ای را در حوزه محیط‌زیست در دست اجرا دارد. یکی از این پروژه‌‌ها اجرای سیستم انباشت مکانیزه باطله‌‌ تر است که از ایجاد سدهای باطله ‌‌تر و آلودگی محیط‌زیست جلوگیری می‌کند؛ این فناوری برای اولین بار در خاورمیانه و سومین بار در جهان توسط فولاد سنگان در ایران در دست احداث است.
  • هوش مصنوعی در صنعت بانکداری

    رئیس هیات‌‌‌ عامل صندوق توسعه ملی در نشست با هیات‌مدیره بانک سینا با اشاره به اهمیت استفاده از هوش مصنوعی برای ارائه محصولات خلاقانه و نوآورانه گفت: با توجه به همین موضوع، امسال در صندوق توسعه ملی سال هوش مصنوعی نام‌گذاری شده و استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی در صنعت بانکداری نیز اجتناب‌‌‌ناپذیر است.
  • تحول در توسعه ملی

    مهدی استادی‌جعفری / کارشناس راه و شهرسازی
    آمار و گزارش‌های جهانی و مقایسه‌‌‌ای میان کشورهای جهان در دو سال اخیر نشان می‌دهد که ایران جزو کشورهایی با «قابلیت حکومت» متوسط است منظور از قابلیت حکومت، سه مولفه کارآمدی دولت، کنترل فساد و حاکمیت قانون است. برای ارتقای قابلیت حکمرانی و توسعه‌‌‌پذیری ملی نیاز به سازمان‌ها و نهادهای دولتی و مردمی است که ظرفیت اجرا و قابلیت حل مساله را داشته باشند. حال اگر این قابلیت (Capability) در سازمان‌های دست‌‌‌اندرکار توسعه ضعیف باشد یا در برخی موارد ناکارآمد باشد، پیش‌بینی سازمان‌های جهانی از افول حکمرانی دور از ذهن نخواهد بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر