شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۶۹ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۶۰۶۹

  • پایان ناترازی بانکی؛ چگونه؟

    فریده خدادادی/عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی
    در سال‌های اخیر بحران‌های بانکی یکی از معضلات اساسی اقتصاد کلان در کشور به شمار می‌رود. از جمله چالش‌های اخیر این موضوع باید به مساله انحلال بانک‌های ناتراز (چندان راهکار درستی به نظر نمی‌رسد) اشاره کرد؛ چراکه این اقدام به صورت دومینووار باعث انتقال پول از بانک‌های ناتراز به سمت بانک‌های سالم خواهد شد که تبعات اقتصادی و اجتماعی گسترده‌ای به همراه خواهد داشت. پیش از آنالیز علل و راهکارهای برون‌رفت بانک‌ها از ناترازی، باید ناترازی در نظام بانکی را توضیح داد. ناترازی بانکی به آن معناست که مصارف بانک‌ها از منابع آنها بیشتر می‌شود. به زبان ساده‌تر مادامی که بدهی بانک‌ها (عمدتا سپرده‌ها) از دارایی بانک (عمدتا تسهیلات، املاک و شرکت‌های زیر نظر بانک) بیشتر شود، بانک با ناترازی مواجه است.
  • فولاد سنگان؛ قطب تولید شرق کشور

    شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان به‌عنوان یکی از شرکت‌های تابعه فولاد مبارکه با حدود ۲هزار و ۳۰۰نفر در واحدهای مختلف ستادی و تولیدی فعال است و این شرکت برای ۶هزار و ۵۰۰نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است. فولاد سنگان با هم‌افزایی، تدوین استراتژی‌های مناسب، کاهش توقفات با وجود چالش‌های بخش انرژی و زیرساخت حمل‌ونقل توانسته است روند رو به رشد تولید و فروش خود را به خوبی ارتقا دهد و نقش بسزایی در تامین گندله مورد نیاز فولاد مبارکه، داشته است.
  • اولویت‌های بانک سینا چیست؟

    مدیرعامل بانک سینا گفت: افزایش سهم بازار منابع و رعایت سیاست تجهیز و تخصیص منابع در راستای مدیریت نقدینگی، اصلی‌‌‌‌‌‌ترین اولویت بانک در سال‌جاری خواهد بود.
  • تفسیر عجیب از «مجامع حرفه‌ای»

    امیرحسین شکوری‌مقدم
    تفسیر قانون مقوله‌ای بسیار مهم در هر نظام حقوقی است. طبق اصل ۷۳ قانون اساسی تفسیر قانون عادی در موارد ابهام و اجمال بر عهده مجلس شورای اسلامی است. نمایندگان مذکور در بند ۳ ماده ۲۴۴ ق.م.م (قانون مالیات‌های مستقیم) قبل از تغییر این بند عبارت از «یک نفر نماینده از اتاق بازرگانی و صنایع و معادن یا اتاق تعاون یا جامعه حسابداران رسمی یا مجامع حرفه‌ای یا تشکل‌های صنفی یا شورای اسلامی شهر تهران به انتخاب مؤدی» بوده‌اند.
  • نداشتن گواهینامه یا معاینه فنی در هنگام بروز حادثه چه تاثیری در پرداخت بیمه‌ای دارد؟

    بهروز اسدنژاد/کارشناس صنعت بیمه
    حکم مقرر در قانون و مقررات بیمه‌ای در ارتباط با ایراد خسارت بدون گواهینامه در بیمه شخص ثالث خودرو با بیمه حوادث راننده تفاوت دارد. در بیمه شخص ثالث خودرو که موضوع تعهد شرکت‌های بیمه در آن جبران خسارت‌های مالی و بدنی وارده به اشخاص ثالث است، وفق قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال ۱۳۹۵، بروز حادثه توسط رانندگان فاقد گواهینامه، نافی مسوولیت شرکت‌های بیمه نسبت به اشخاص ثالث زیان‌دیده نیست و بیمه‌گر وسیله نقلیه مقصرحادثه مکلف است بدون قید و شرط نسبت به پرداخت خسارت مالی و بدنی شخص ثالث زیان‌دیده اقدام کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر