شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۵۹ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۶۰۵۹

  • مجوز ساختمانی یا مانع ساخت‏‏‌وساز؟

    دنیای اقتصاد-گروه شرکت‌ها: تورم مسکن یا به بیان ساده، «رشد چشمگیر هزینه تامین مسکن» فشار سنگینی بر بودجه خانوار ایرانی گذاشته است. اما این تورم، بازنده دیگری هم دارد. در حالی که گرانی تاریخی مسکن باعث شده تا بخشی از جامعه، سازندگان ساختمان‌‌‌ را برنده اصلی تورم این بخش بدانند اما بررسی‌‌‌ها نشان می‌دهد که وجود فرآیندهای زمان‌بر اداری و همچنین هزینه‌‌‌های بالای نظارت که از سوی دستگاه‌‌‌های حاکمیتی گرفته می‌شود، عاملی است که باعث شده این دسته از فعالان اقتصادی نیز با مخاطرات بسیاری نظیر به خطر افتادن اصل سرمایه روبه‌رو باشند. برای بررسی این موضوع و شناسایی مشکلات این بخش از اقتصاد ایران ضمن گفت‌وگو با محمد گلکار عضو هیات موسس انجمن صنعت ساختمان درباره چالش‌‌‌های این بخش، مهم‌ترین کارهای پیش روی دولت چهاردهم برای ترغیب طرف عرضه در بازار مسکن را نیز از او جویا شدیم.
  • تنظیم بازار از طریق تشکل‌ها

    دنیای‌اقتصاد: بیست‏‏‌و‏‏‌سومین نمایشگاه بین‏‏‌المللی دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته ایران‏‏‌، روز شنبه ۳۰ تیر ماه با حضور روح‏‏‌‏‏‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‏‏‌بنیان رئیس‏‏‌جمهور، محمدعلی نیک‏‏‌بخت وزیر جهاد کشاورزی، محمد‌جواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و فرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افتتاح شد.
  • نقش هوش مصنوعی مولد در صنعت مبلمان

    دنیای اقتصاد-فاطمه بابالو: از زمانی که هوش مصنوعی مولد در اوایل سال ۲۰۲۳ رایج شد، بسیاری از شرکت‌های مبلمان با اینکه چگونه این ابزار را در مدل‌‌های تجاری خود پیاده‌سازی کنند، دست‌‌و‌‌پنجه نرم کردند. با توجه به اتکای صنعت به بینش مبتنی بر علایق مصرف‌کننده، داده‌‌ها و مدیریت دانش در مقیاس بزرگ، هر کسب و کار مبلمان می‌تواند از یک راه‌‌حل AI مولد مناسب بهره‌‌مند شود. اما در این بین پرسش‌هایی مطرح شده است که سعی داریم در این گزارش به آنها پاسخ دهیم.
  • نمایشگاه صنعت مالی در دولت چهاردهم

    دنیای‌اقتصاد: عضو شورای سیاستگذاری شانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی کشور از حضور چشمگیر نهادهای مالی و ارگان‌‌‌های حاکمیتی و دولتی در نمایشگاه صنعت مالی ۱۴۰۳ خبر داد. نمایشگاه صنعت مالی از روز ۱۹ تا ۲۲ مردادماه در تهران برگزار خواهد شد. صالح سپاسدار‌طهران با بیان اینکه نمایشگاه صنعت مالی ایران به عنوان بزرگ‌ترین رویداد اقتصادی کشور در شانزدهمین دوره خود میزبان دست‌‌‌اندرکاران، بازیگردانان و بازیگران اصلی صنایع مرتبط خواهد بود، گفت: حضور مقامات کشور از جمله شمس‌‌‌الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، مجید عشقی رئیس سازمان بورس، شاپور محمدی عضو کارگروه وزارت اقتصاد دولت چهاردهم و عبده‌تبریزی مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور و عضو کارگروه وزارت اقتصاد دولت چهاردهم در نمایشگاه قطعی شده است.
  • فناوری‌های خاص در صنعت نفت و گاز

    اسدالله غلام‏‏‏‌پور
    همان‌طور که منابع انرژی تجدیدپذیر همچنان در حال گسترش هستند، تعداد فزاینده‌ای از شرکت‌های صنعت نفت و گاز/پتروشیمی (O&G/P) نقش حیاتی فناوری پیشرفته را تصدیق کرده و از آن استفاده می‌کنند. این تغییر زمانی که با طرح‌‌‌‌هایی برای کاهش هزینه‌‌‌‌های تولید نفت و گاز همراه باشد، تضمین می‌‌‌‌کند که صنعت به عنوان منبع انرژی اولیه برای مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان آمریکایی رقابتی باقی می‌‌‌‌ماند.
  • تثبیت نسبت کفایت سرمایه در بانک سینا

    نسبت کفایت سرمایه بانک سینا بالای ۸‌درصد تثبیت شده است. بر اساس این گزارش، نسبت کفایت سرمایه به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌‌‌های ارزیابی بانک‌‌‌ها، حاصل تقسیم سرمایه پایه به مجموع دارایی‌‌‌های موزون‌شده به ضرایب ریسک برحسب ‌درصد است. ماده ۳ آیین‌‌‌نامه کفایت سرمایه مصوب شورای پول و اعتبار تاکید کرده است که حداقل نسبت کفایت سرمایه برای کلیه بانک‌‌‌ها و موسسات اعتباری (اعم از دولتی و غیردولتی)، ٨‌درصد تعیین می‌شود. کارکرد اصلی نسبت کفایت سرمایه را می‌توان حمایت از سپرده‌‌‌گذاران و نیز جلوگیری از بروز تکانه‌‌‌های احتمالی به هنگام تغییرات سیاست‌‌‌های پولی و اعتباری کلان توصیف کرد. اساسا مشتریان بزرگ هنگام انتخاب یک بانک به عنوان شریک تجاری، نسبت کفایت سرمایه آن را به عنوان یک شاخص اصلی مورد توجه قرار می‌‌‌دهند، چرا که این شاخص نشان می‌‌‌دهد بانک تا چه اندازه می‌تواند به تعهدات خود در قبال مشتری عمل کند. اکنون در نظام بانکی، کمتر از ۱۰ بانک، دارای کفایت سرمایه استاندارد ۸ درصدی هستند. اطلاعات موجود نشان می‌‌‌دهد بانک سینا در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، موفق شده است نسبت کفایت سرمایه خود را بالای ۸‌درصد نگه دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر