شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۶۸ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۵۹۶۸

  • دانش فنی کاهش هزینه ساخت

    دنیای اقتصاد: همین چند روز پیش بود که وزیر راه و شهرسازی در نشست پایش عملکرد استان‌‌‌ها در طرح نهضت ملی مسکن، سال ۱۴۰۳ را سال ساخت مسکن دانست و گفت: در روزهای باقی‌‌‌مانده تا پایان سال آماده‌‌‌سازی زمین‌‌‌ها شتاب می‌گیرد تا در سال آینده که آن را سال ساخت مسکن نام‌گذاری کرده‌‌‌ایم، شاهد افزایش سرعت ساخت مسکن در کشور باشیم. این مسائل در حالی عنوان می‌شود که به گفته بسیاری از سازندگان و فعالان صنعت احداث این حوزه با چالش‌‌‌های جدی روبه‌رو است.
  • استمرار انقباض تولید لوازم خانگی

    دنیای اقتصاد: شرایط ارزی در ایران به‌‌‌صورت مستقیم و غیر‌‌‌مستقیم بر تولید اثر‌گذار است. این اثرات به صورت کلی تاثیرات منفی داشته و باعث ایجاد اختلال در مسیر تولید خواهد بود. در شکل اول افزایش نرخ ارز است که آسیب‌های زیادی بر تولید دارد و خصوصا با بالا بردن هزینه تهیه مواد اولیه، باعث افزایش قیمت کالای نهایی خواهد شد. اما دیگر اثر منفی شرایط ارزی که در صنعت تولید لوازم‌خانگی نیز دیده می‌شود، تخصیص سهمیه ارزی به واحدهای تولیدی به صورت قطره‌‌‌چکانی است که شرایط انقباضی برای این صنعت ایجاد کرده است.
  • آینده تولید در ایران

    اسدالله غلامپور: برنامه چشم‏‌انداز ۲۰ ساله (از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۵)، یک برنامه جامع با هدف حرکت کشور به سوی آینده‏‌ای پایدار و با رفاه بود. از آنجا که کشور دارای تاریخ و میراث فرهنگی غنی است، از طریق یک چشم‏‌انداز جامع ۲۰ ساله، پایه و اساس آینده خود را بنا گذاشت. محور این چشم‏‌انداز یک برنامه رشد اقتصادی قوی بود که بر تنوع، نوآوری و یکپارچگی جهانی تمرکز داشت. هدف اولیه چشم‏‌انداز ۲۰ ساله ایران، تنوع بخشیدن به اقتصاد و کاهش وابستگی به صادرات نفت بود. انتظار می‏‌رفت این تنوع باعث رشد و ثبات اقتصادی پایدار شود. از نظر تاریخی چالش‏‌های اقتصادی در طول قرن ۱۹ و اوایل قرن بیستم، ایران را با مداخله و استثمار مداوم توسط قدرت‏‌های بزرگ خارجی مواجه کرد. کشورهای امپریالیست به دنبال کنترل منابع طبیعی عظیم ایران، به‌ویژه ذخایر نفتی آن بودند. این موضوع باعث ایجاد چالش‏‌های اقتصادی از تحریم‏‌های بین‌المللی گرفته تا نوسانات قیمت جهانی نفت شده است. در دهه‏‌های اخیر، ایران به دلیل نگرانی‌های سیاسی و هسته‏‌ای با تحریم‏‌های شدید اقتصادی و تحریم‏‌های تجاری مواجه بوده است.
  • شیرآلات ایرانی توان رقابت با خارجی‌‌‌ها را دارند

    همیشه در هنگام خرید هر محصولی، این سوال در ذهن ما ایجاد می‌شود که کدام برند بهتر است؟! خارجی یا ایرانی؟! آیا محصولی که می‌‌‌خرم، گارانتی دارد یا نه؟! و از این دست سوال‌‌‌ها. این ذهنیت در بیشتر افراد جامعه در خصوص شیرآلات هم وجود دارد که چون محصولات داخلی ارزان‌‌‌تر از نمونه‌‌‌های خارجی هستند پس کیفیت پایین‌‌‌تر دارند و بنابراین باید از برندهای خارجی خرید کنند و این ذهنیت به دلیل عدم‌آشنایی با محصولات داخلی به وجود می‌‌‌آید در حالی که در سال‌های اخیر صنعت شیرآلات ایرانی پیشرفت قابل‌توجهی داشته است. حتی می‌توان ادعا کرد که این محصولات قابل رقابت با نمونه‌‌‌های خارجی هستند که این پیشرفت را می‌توان شامل کیفیت و طراحی که دو فاکتور مهم در تولید هر محصولی هستند، به وضوح مشاهده کرد. اگرچه هنوز تولیدکنندگان داخلی به طور کامل موفق به تولید برخی قطعات داخلی مانند کارتریج که یکی از مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده شیر است، نشده‌‌‌اند، (البته به گفته برخی از تولیدکنندگان تولید آن توجیه ندارد) اما نمی‌توان کیفیت بالای آنها را نادیده گرفت.
  • تصمیمات سلیقه‌ای در بخش ساختمان

    در سال‌های اخیر علاوه بر اینکه خرید خانه به یک رویا برای خانواده‌‌‌ها تبدیل شده، سازندگان هم با مشکلات عدیده‌‌‌ای در تامین نقدینگی مواجه هستند. متخصصان حوزه مسکن آینده این بازار را ناامید‌‌‌کننده پیش‌بینی می‌کنند و بر این باورند که بیشتر خرید‌‌‌های خانه از نوع سرمایه‌‌‌ای بوده و خانه اولی‌‌‌ها همچنان در رویای سقفی هستند که متعلق به خود آنها باشد. سازندگان برای تامین نقدینگی از روش‌های مختلفی مانند پیش‌فروش، دریافت تسهیلات و فروش متراژ استفاده می‌کنند. اما به‌‌‌زعم فعالان این حوزه هر کدام از این روش‌ها معایبی دارد. در سالیان اخیر برخی سازندگان از روش تهاتر مصالح برای پیشبرد پروژه ساختمانی خود بهره می‌‌‌برند.
  • تعطیلی گسترده فروشگاه‏‏‌های لوازم خانگی

    در شرایطی که فعالان بازار لوازم خانگی به دنبال راهی برای فرار از بازار رکودزده می‌‌‌گردند، موج راه‌‌‌اندازی هایپرها و سراها کسب‌وکارهای خرد را در معرض ورشکستگی و تعطیلی قرار داده است. موضوعی که حالا مورد تاکید نایب‌‌‌رئیس اتاق اصناف تهران هم قرار گرفته است. به گزارش روابط عمومی اتاق اصناف تهران، با توسعه مال‌‌‌های لوازم خانگی اختلافات میان فعالان صنفی و مدیران این مال‌‌‌ها افزایش پیدا کرده است. البته نارضایتی مدیران صنفی چرایی تاسیس مال‌‌‌ها در کشور نیست، بلکه انتقاد اصنافی‌‌‌ها نبود رقابت سالم میان بنگاه صنفی و مال‌‌‌هاست.
  • اعلام شرط واردات لوازم‌خانگی

    واردات لوازم‌خانگی به کشور از سال ۱۳۹۷ ممنوع شد و در سال‌های اخیر بسیار به ندرت این کالا به‌صورت قانونی به کشور وارد شده است. در مقابل طبق آمارها ورود کالای قاچاق لوازم‌خانگی به کشور افزایش چشمگیری داشته است. در طول سال‌های اخیر ماجرای آزادسازی واردات لوازم‌خانگی به کشور موافقان و مخالفانی داشته که عموما مخالفان آن تولیدکنندگان داخلی بوده‌اند. با این حال دولت و به‌خصوص وزارت صمت از ماه‌ها پیش صحبت‌هایی درخصوص آزادسازی واردات آن داشته‌اند که با واکنش‌هایی نیز مواجه شده است. به دلیل حفظ حقوق تولیدکنندگان داخل، وزارت صمت مدتی پیش اعلام کرد اگر قرار باشد آزادسازی انجام شود با تعرفه بالا خواهد بود.
  • کاهش قابل‌توجه فروش‌‌‌ لوازم‌خانگی

    بازرس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی گفت: در یک‌سال گذشته اصناف لوازم‌خانگی ۸۵درصد کاهش فروش داشته‌‌‌اند و حدود ۱۸درصد از فعالان این بخش کسب‌وکار خود را تعطیل کرده‌‌‌اند. به گزارش «ایلنا»، هادی گرکانی اظهار کرد: از بهمن‌‌‌ماه سال گذشته بازار لوازم‌خانگی کشور با رکود مواجه شده و این رکود در حال افزایش است؛ به طوری‌که برخی از اصناف تهران و شهرستان به مدت ۱۰روز هیچ فروشی نداشته‌‌‌اند.
  • گوشه‌‌ای از مشکلات صنعت ساخت‌‌وساز

    ایمان رفیعی/فعال صنعت ساختمان
    مسکن و‌‌ داشتن سرپناه مناسب یکی از مسائل مهم و‌‌ کلیدی در همه جوامع است. مسکن پیشران اقتصاد است و‌‌ رونق و ‌‌رکود این صنعت نقش مستقیم در وضعیت کلان اقتصاد دارد مسلما یکی از زیربناهای توسعه صنعت ساختمان، تدوین قوانین کارآمد و‌‌دارای ضمانت اجرایی است، در مجلس یازدهم سه اقدام در حوزه تدوین قوانین مرتبط با مسکن انجام شده است که شامل طرح جهش تولید مسکن، قانون مالیات بر خانه‌‌های خالی و ‌‌طرح ‌‌ساماندهی اجاره‌‌بهای مسکن بوده است، با نگاهی به وضعیت بازار ‌‌مسکن می‌توانیم به خوبی اثربخشی‌‌ این قوانین را در بازار مسکن بسنجیم.
  • بازدید هیات‏‌مدیره ایزوایکو از فولاد هرمزگان

    در راستای گسترش همکاری‏‌های دوجانبه، اعضای هیات‏‌مدیره و مدیرعامل مجتمع کشتی‏‌سازی و صنایع فراساحل ایران از فولاد هرمزگان و طرح‏‌های توسعه‏‌ای آن بازدید کردند. به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، سلمان ضربی مدیرعامل و تعدادی از مدیران مجتمع کشتی‏‌سازی و صنایع فراساحل ایران با حضور در شرکت فولاد هرمزگان، با همراهی عطاالله معروفخانی مدیرعامل، از خطوط تولید و پروژه‏‌های توسعه‏‌ای در حال احداث این شرکت بازدید کردند. مجتمع ایزوایکو یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان شناورهای دریایی در کشور است که مصرف‌کننده ورق‏‌های فولادی دریایی محسوب می‌شود. هدف از انجام این بازدید، گسترش همکاری‏‌های دوجانبه فولاد هرمزگان با مجتمع ایزوایکو عنوان شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر