شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۳۸ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۵۹۳۸

  • احیای اقتصاد با هفته کاری ۴ روزه

    دنیای اقتصاد: آلمان در تلاش برای احیای اقتصاد تضعیف‌شده خود، آزمایشی را برای بررسی تاثیر کاهش ساعات کار بر بهره‏‏‌وری پرسنل آغاز می‌کند. این برنامه ۶ماهه که از فردا، اول فوریه آغاز می‌شود، به صدها نفر از نیروی کار اجازه می‌دهد تا هر هفته یک روز تعطیل اضافه داشته باشند؛ بدون اینکه حقوق کامل خود را از دست بدهند. این مطالعه به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا ادعای اتحادیه‏‏‌های کارگری در مورد تاثیر مثبت کاهش ساعات کار بر بهبود سلامت و شادی کارکنان و همچنین افزایش بهره‏‏‌‏‏‌وری آنها درست است یا خیر. سورن فریک، یکی از بنیان‌گذاران شرکت آلمانی سالیدسنس، معتقد است سرمایه‌گذاری در مدل‏‏‌های جدید کار، مانند کاهش ساعات کار، می‌تواند به بهبود رفاه و انگیزه کارکنان منجر شود. این امر به نوبه خود می‌تواند بهره‏‏‌‏‏‌وری را افزایش دهد. فریک همچنین معتقد است که اگر کاهش ساعات کار به درستی اجرا شود، در طولانی‏‏‌مدت برای شرکت‌ها نیز هزینه‏‏‌ای نخواهد داشت.
  • هزینه ۱.۹ تریلیون دلاری کارکنان ناراضی برای شرکت‌‌‌های آمریکایی

    طبق تحقیقات موسسه گالوپ، کارکنان ناراضی آمریکایی، به واسطه از دست رفتن بهره‌‌‌وری، ۱.۹ تریلیون دلار هزینه روی دست شرکت‌‌‌ها گذاشتند. این رقم چشمگیر، ناشی از احساس عدم تعلقی است که کارکنان بعد از پاندمی نسبت به کارفرماهای خود پیدا کرده‌‌‌اند. سنجش تعهد کارکنان در نظرسنجی‌‌‌های گالوپ، به مدت یک دهه افزایش مداومی را نشان می‌‌‌داد و در سال ۲۰۲۰ به اوج خود رسید. اما اختلالی که کرونا در چند سال اخیر ایجاد کرد، منجر به کاهش رضایت کارکنان در محیط کار شد.
  • شهرهای توریستی فرانسه فعالیت AirBnb را محدود می‌کنند

    فرانسه می‌‌‌خواهد فعالیت Airbnb و دیگر شرکت‌های کرایه محل اقامت را محدود کند. شهرداران شهرهای توریستی فرانسه مثل آلپ و باسک، اظهار نگرانی کرده‌‌‌اند که این پلت‌فرم‌‌‌ها کمبود مسکن را بدتر می‌کنند و باعث تخریب مراکز تاریخی می‌‌‌شوند. انجمن ملی فرانسه، در پیش‌‌‌نویس یک قانون، به مقامات محلی اختیارات گسترده داده تا برای کرایه کوتاه‌‌‌مدت منازل سهمیه تعیین کنند یا مکانیزم‌‌‌های جبرانی در نظر بگیرند؛ مثلا صاحبان ملک را ملزم کنند به ازای هر واحدی که از طریق Airbnb کرایه می‌دهند، یک واحد را به صورت بلندمدت اجاره دهند.
  • نتیجه روابط بلندمدت با شرکا

    بسیاری از همکاری‌‌‌های تجاری کسب و کارها، فارغ از منافع کوتاه‌‌‌مدت، فرصت‌‌‌هایی در بلندمدت فراهم می‌‌‌کنند. به همین دلیل، افزایش ارتباطات و توجه به همکاری‌‌‌های بلندمدت می‌تواند وجه تمایز شرکت‌های ماندگار و کسب‌وکارهای چندساله باشد. شرکت ورد واید تکنولوژی (World Wide Technology) یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های فناوری آمریکاست. این شرکت را دیوید استوارد در سال ۱۹۹۰ بنا کرد. مدل کسب و کار شرکت، تامین دستگاه‌‌‌های الکترونیک مانند کامپیوتر، مودم و پرینتر برای مشتریان بزرگ و ارائه خدمات پشتیبانی متمایز به آنها بوده است. این شرکت با ۲۵۰‌هزار دلار پس‌‌‌انداز شخصی بنیان‌گذارش شروع به فعالیت کرد و سال‌‌‌های نخست به سختی از پس هزینه‌‌‌هایش برمی‌‌‌آمد. اما اکنون درآمدهای سالانه شرکت او به حدود ۳میلیارد دلار رسیده است و ورد واید تکنولوژی را تبدیل به بزرگ‌ترین شرکت آمریکایی کرده است که اکثر سهام آن در دست سیاه‌پوستان است.
  • تغییر حکمرانی انرژی

    در افتتاحیه نمایشگاه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی امسال بیشتر به موضوع ناترازی انرژی کشور و راه‌حل‌های رفع آن پرداخته شد. آن‌طور که اکبر زمانیان، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیشنهاد داد، «در موقعیت کنونی دیگر ابزار قیمتی کارکرد لازم را نخواهد داشت و لازم است یک تجدیدنظر در حکمرانی انرژی کشور صورت گیرد.»
  • خلاقانه‏‏‌های ایرانی در مسوولیت‏‏‌اجتماعی

    شرکت مشاوره مدیریت ایلیا در گزارشی با عنوان «گزارش مسوولیت‌پذیری اجتماعی شرکتی»، به بررسی نقش کسب‌و‌کارها در توسعه پایدار جامعه پرداخته است. این گزارش، روایت اقدامات خلاقانه چند شرکت ایرانی در زمینه مسوولیت اجتماعی را ارائه می‌دهد.
  • فشـار مالیاتی بر صنعت ریلی

    ابوالقاسم سعیدی/عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل‏‏‌ونقل ریلی
    سر‌رشته معضلات مالیاتـی شرکت‌های ریلی را که دنبـال کنیم، به نهادهای متنوع ذی‌ربط از شرکت راه‌آهن گرفته تا سـازمان امـور مالیاتی و مجلس شـورای اسلامی می‌‌‌رسـیم، امـا تنها متضرر ایـن معضلات، شرکت‌های بخش خصوصی ریلی هسـتند. بخشـنامه سـازمان امـور مالیاتـی معضلـی جـدی برای بخشـی از زنجیره تامین صنعـت ریلی بوده و ابلاغ رای هیات عمومـی دیوان عدالـت اداری، مبنی بر غیرقابل اسـترداد بـودن مبالغی کـه تامین‌کنندگان کالا یـا خدمات بابت تامین آن کالا یـا خدمـات عرضه‌شـده پرداخت کـرده بودند، از منظر اسـتفاده‌‌‌کنندگان خدمات و کالا تاثیری نداشـته و مشـکلاتی بـرای آنها ایجـاد نکـرده اسـت، چـرا کـه آنها همـواره معـاف از پرداخـت مالیات بوده‌‌‌انـد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر