شماره روزنامه ۶۰۰۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۰۶ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۵۹۰۶

  • قاچاق سازمان‏‏‌یافته محصولات تهویه مطبوع

    تولیدکنندگان صنایع مختلف به‌ویژه محصولات تخصصی، با چالش «نیروی کار متخصص» ناشی از مهاجرت مهندسان و تحصیلکرده‏‏‌ها روبه‌رو شده‏‏‌اند. این مساله، دغدغه تازه صنعتگران است که در کنار ریسک تغییرات قیمت ارز و معضل «محدودیت‌های واردات مواد اولیه»، سرعت تولید را کاهش داده است. یک‌نمونه، صنعت تولید سیستم‌های تهویه مطبوع است. برای پیگیری وضعیت تولیدکنندگان این حوزه، مهدی بستانچی رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران پاسخگوی سوالات ما بوده است.
  • آزاد‌سازی واردات لوازم خانگی مشروط است

    دنیای اقتصاد: بحث آزادسازی واردات لوازم خانگی در حالی این روزها داغ شده که یک مدیر و فعال این حوزه تاکید دارد این آزادسازی به صورت مشروط خواهد بود. افزایش تولید همراه با نوآوری، بهبود کیفیت و استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا، برخی از ویژگی‌های ممتاز یک تولیدکننده برتر هستند. در این میان تولیدکننده‌های لوازم خانگی در ایران خصوصا از ۵ سال پیش تا به حال که واردات برخی از انواع خارجی این کالا به کشور ممنوع شده، سعی و تلاش کرده‌اند تا با به کار‌گیری این ویژگی‌ها، محصولاتی تولید کنند تا هم رضایت مصرف‌کننده را بالا ببرند و هم میزان سهم خود از بازارهای داخلی و خارجی را افزایش دهند. البته حضور در کورس رقابت با سایر تولیدکنندگان مدعی نیز انگیزه بزرگی برای آنها بوده است.
  • معادله «تقاضای خانوار» در توسعه کسب و کار

    دنیای اقتصاد: مقوله اقتصاد خانواده، یا در مفهومی گسترده‌تر «اقتصاد خانوار»، یکی از ارکان اساسی و حیاتی ثبات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جوامع مدنی در دنیاست و یکی از مهم‌ترین ارکان ایجاد تقاضای موثر برای بازار داخلی با محوریت تولیدات شرکت‌هاست که باید به آن نگاهی متفاوت داشت. خانواده، به عنوان یک کانون پرورش و توسعه، نقش کلیدی در تربیت سرمایه‌های انسانی یک جامعه داشته و در دو دهه اخیر، بخش عظیمی از تمرکز دولتمردان جهان بر حفظ، مراقبت، امنیت و آرامش خانواده معطوف شده است. اما آنچه که تا به امروز و به استناد آمار و اسناد، به عنوان ریشه بحران‌ساز مسائل خانواده در جوامع بشری معرفی می‌شود، مبحث «اقتصاد خانواده» است. متین کریمی، کارشناس اقتصادی و تحلیلگر بازارهای مالی، در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای اقتصاد» مفهوم اقتصاد خانواده و چگونگی ارتقای سطح اقتصادی خانواده را تشریح کرده و ابعاد این حوزه وسیع و پر اهمیت مورد بررسی قرار گرفته است.
  • روشی برای نظم‌دهی به ساخت‌‌‌وسازها

    علیرضا صابر‌ فرد/پژوهشگر فناوری ساخت‌وساز
    مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) از اصطلاحاتی است که امروز فعالان صنعت ساختمان با آن روبه‌رو هستند، گسترش پرشتاب این فناوری فرآیندهای کاری تمامی‌‌‌ فعالان صنعت ساخت را تحت‌‌‌الشعاع قرار داده و تحولی در آن ایجاد کرده است. مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) از اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی همگام با پیشرفت‌‌‌های تکنولوژیک به تدریج در صنعت ساخت کشورهای توسعه‌‌‌یافته به صورت جدی مطرح شده و از آن زمان با پیشرفتی پرشتاب و روزافزون در تمام دنیا گسترش یافته است. این متدولوژی با توجه به مزایای چشمگیر خود نسبت به روش‌‌‌های سنتی هم‌‌‌اکنون به روشی غالب و همه‌گیر در بسیاری از کشورهای دنیا و حتی خاورمیانه تبدیل شده است که در آینده‌‌‌ای نه چندان دور تبدیل به بخشی تفکیک‌‌‌ناپذیر از این صنعت خواهد شد.
  • گواهی‌نامه سیستم مدیریت یکپارچه به منطقه ویژه اقتصادی لامرد

    پس از ارزیابی‌‌‌ها و ممیزی خارجی صورت‌گرفته توسط تیم ممیزی، منطقه ویژه اقتصادی لامرد موفق به کسب گواهی‌نامه‌‌‌های سیستم مدیریت یکپارچه، ایمنی، بهداشت حرفه‌‌‌ای و زیست‌محیطی شد.
  • ترویج مردمی‌‌‌سازی اقتصاد دانش‌‌‌بنیان

    نشست مشترک رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و مدیر شبکه یک سیما با هدف تعامل بیشتر درخصوص تولید و پخش هرچه بهتر مسابقه بزرگ تلویزیونی «شکوفا» در محل صندوق نوآوری برگزار شد. به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، رئیس هیات عامل صندوق در این نشست با اشاره به نام‌گذاری امسال با عنوان مهار تورم، رشد تولید گفت: یکی از مصادیق رشد تولید، شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان هستند و ما در صندوق نوآوری تلاش کردیم به منظور تحقق هر چه بیشتر شعار سال کارهای موثری را برنامه‌‌‌ریزی کنیم و با این هدف، مسابقه بزرگ تلویزیونی شکوفا طراحی شده است. خیاطیان اهداف تولید و پخش این مسابقه تلویزیونی را نخست مستندسازی و تبیین حوزه دانش‌‌‌بنیان کشور برشمرد تا از این طریق عموم مردم شناخت بهتری نسبت به این اکوسیستم داشته باشند. دوم بحث مردمی‌‌‌سازی اقتصاد که یکی از مصادیق آن، استفاده از ابزار تامین مالی جمعی (Crowdfunding) است که ابزار نسبتا جدیدی به شمار آمده و می‌تواند به نوعی به حوزه وقف و نذر (در حوزه علم) بسیار نزدیک باشد. نکته سوم هم اینکه حوزه دانش‌‌‌بنیان می‌تواند در تبیین دستاوردهای کشور نقش‌‌‌آفرینی کند.
  • رشد انفجاری صادرات لوستر به روسیه

    دنیای‌اقتصاد: قاچاق کالا در بسیاری از حوزه‌ها به شکل‌های مختلف انجام می‌شود. اما در صنعت لوستر متفاوت است و با وارد کردن قطعات کوچک به کشور محصول نهایی مونتاژ شده و وارد بازارها می‌شود. امروزه لوستر یکی از مهم‌ترین عناصر نورپردازی در محیط‌های مختلف خانه، اداری و تجاری و همچنین اماکن بزرگ است. البته لوستر کالایی است که در کنار تنظیم نور محیط‌های زندگی، نقش افزایش زیبایی دکوراسیون را نیز ایفا می‌کند. جعفر شاه‌‌‌گلدی عضو اتحادیه لوستر‌سازان تهران در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای‌اقتصاد» جدید‌ترین شرایط این صنعت را تشریح و در مورد شکل متفاوت قاچاق در این حوزه صحبت کرد.
  • راه‌حل تثبیت قیمت لوازم خانگی

    رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران در خصوص راهکارهای تعدیل قیمت این کالا در بازار گفت: برنامه‌ریزی در این زمینه باید بلندمدت باشد و در کوتاه‌مدت هیچ اقدامی موثر نیست. اکبر پازوکی در گفت‌وگو با «ایلنا»، هزینه بالای تولید را یکی از عوامل افزایش قیمت لوازم خانگی تولید داخل کشور دانست و با اشاره به وابستگی قیمت مواد اولیه به نرخ ارز گفت: تولیدکننده باید مواد اولیه را از بورس به قیمت دلار بخرد و به ریال به مصرف‌کننده بفروشد، این مسائل به هیچ عنوان با یکدیگر همخوانی ندارند و در کوتاه‌مدت نیز قابل حل نیستند.
  • افزایش تقاضای جهانی برای این کالای لوازم خانگی

    دنیای اقتصاد: بازار جهانی لوازم خانگی در سال ۲۰۲۳ در حالی با رشد تولید همراه بود که یک محصول با درخواست خرید فزاینده روبه‌رو شد. بر این اساس و طبق آمارهای ثبت شده، یخچال و فریزر در سال اخیر میلادی بخش غالب در بازار جهانی لوازم خانگی بوده است. یخچال‌ها راه‌حلی امن، راحت و آسان برای نگهداری مواد غذایی و محصولات غذایی هستند. از سوی دیگر در دسترس بودن آسان یخچال‌ها، افزایش مقرون به‌صرفه بودن به دلیل گزینه‌های تامین مالی آسان، و تعداد فزاینده خانواده‌ها در سراسر جهان از جمله عوامل اصلی هستند که منجر به رشد تولید و افزایش درخواست در بخش یخچال و فریزر شده‌اند. در همین حال در دسترس بودن آسان یخچال‌های کم‌مصرف و تنوع گسترده‌تر مانند یخچال‌های یک درب، دو درب و درب فرانسوی به رشد بخش یخچال‌ها کمک کرده است. انتظار می‌رود افزایش سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه توسط بازیگران اصلی بازار برای توسعه یخچال‌های سازگار با محیط‌زیست، فرصت‌های رشد متعدد و بیشتری را در آینده نزدیک ارائه دهد.
  • توسعه پایدار در ساخت و ساز

    محسن عبدالهی علویجه/دکترای مدیریت دولتی
    توسعه پایدار این است که اگر می‌خواهیم فردای بهتری داشته باشیم، امروز چگونه باید زندگی کنیم، با رفع نیازهای کنونی بدون به خطر انداختن شانس نسل‌های آینده برای برآوردن نیازهایشان. بقای جوامع ما و سیاره مشترک ما به جهانی پایدارتر بستگی دارد و این درست مثل یک شعبده بازی است. سه توپ مختلف باید به طور همزمان در هوا نگه داشته شوند: رشد اقتصادی، اجتماعی، و حفاظت از محیط زیست. اگر یکی از این سه توپ به زمین بیفتند، کار تمام شده است.
  • غیبت لیزینگ در تولید مسکن

    لیزینگ یا فروش اقساطی مسکن از راه‌‌‌های خانه‌‌‌دار شدن است و سال‌‌‌هاست که در کشورهای پیشرفته سابقه دارد. در این روش، شرکت‌های لیزینگ می‌توانند با استفاده از آورده و دارایی متقاضیان، واحدهای مسکونی را با انتخاب از سوی متقاضی یا با انتخاب از سوی شرکت لیزینگ، از طریق تامین مالی بخش عمده واحد مسکونی واگذار کنند. لیزینگ، کارآمدترین مدل فروش در حوزه مسکن است و در کشورهای توسعه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یافته، بانک‌‌‌ها به عنوان تضمین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کننده معاملات و تامین‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کننده منابع مالی از طریق لیزینگ، کمکی برای بازارهای مختلف هستند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر