شماره روزنامه ۶۱۵۸
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۷۶ دنیای اقتصاد

اخبار شرکت ها - روزنامه شماره ۵۸۷۶

  • غایب بزرگ «کاپ ۲۹»

    دنیای اقتصاد: کاپ ۲۹، مهم‌ترین اجلاس تغییرات آب و هوایی با حضور رهبران جهان در باکو آذربایجان در حال برگزاری است (تا روز جمعه)، در حالی که دنیا کماکان درگیر دو جنگ است و در آمریکا، دونالد ترامپ که همیشه نسبت به مقوله تغییرات آب و هوایی مشکوک بوده، بار دیگر ریاست کاخ سفید را بر عهده گرفته است. کاپ ۲۹ امسال، «کاپ مالی» نام گرفته، چون هدف اصلی آن، افزایش تعهدات مالی برای کمک به کشورهای آسیب‏‏‌پذیر است تا با تغییرات آب‌و‌هوایی سازگار شوند. طی هفته اول اجلاس، چند بیانیه در رابطه با تامین مالی پروژه‏‏‌ها منتشر شد. کشورها اهداف آب‌وهوایی خود را مطرح کردند. برزیل اعلام کرد انتشار کربن را تا پایان ۲۰۲۵، بین ۵۹ تا ۶۷‌درصد کاهش خواهد داد. اما به دلایلی مثل نبود فرصت‌های تجاری و روی کار آمدن ترامپ که بحران اقلیمی چندان برایش اهمیتی ندارد، بسیاری از بانک‌ها و شرکت‌های بزرگ مالی در این اجلاس غایب بوده‌اند.
  • بزرگ‌ترین معامله «خروج از بنگاه‏‌داری» توسط بانک پارسیان

    آیین مبادله قرارداد فروش سهام شرکت «صنایع معدنی کانی‌‌سازان کیمیا»، دارنده سهام شرکت «فرآوری معدنی اپال کانی پارس» روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه با حضور مدیرعامل و اعضای هیات‌مدیره و مدیران بانک پارسیان و مدیران عامل «فولاد مبارکه» و شرکت «گسترش صنایع معدنی کاوه پارس» در محل ساختمان مرکزی بانک پارسیان برگزار شد.
  • آیا سلطه نایکی و آدیداس در کفش‏‏‌های رانینگ رو به اتمام است؟

    تولد برند لباس ورزشی سوئیسی «آن» (On) کمی غیرعادی است. در سال ۲۰۱۰ اولیویر برنهارد، ورزشکار مسابقات سه‌‌‌گانه، برای امتحان، تکه‌‌‌هایی از شیلنگ باغبانی را زیر کتانی‌‌‌های ورزشی‌‌‌اش چسباند تا ضربه‌‌‌گیری آن را بیشتر کند. این ایده به قدری کارآمد بود که او و دو دوستش تصمیم گرفتند از دل آن یک کسب وکار بیرون آورند. در روز ۱۲ نوامبر، گزارش شد که درآمد شرکت در سه ماه منتهی به سپتامبر، ۳۲‌درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. ارزش بازار «آن» حالا به ۱۷ میلیارد دلار رسیده است.
  • در عصر هوش مصنوعی، شرکت‌ها به مدیران انسان‌‌محور نیاز دارند

    مدیران عامل و رهبران سازمانی امروزی، تفاوت بسیاری با همتایان خود در چند دهه قبل دارند. آنها برخلاف گذشته، همه چیز را نمی‌‌دانند و به تنهایی قادر به رساندن سازمان خود به اهداف و چشم‌‌اندازهایش نیستند. حتی اسطوره‌‌های مدیریتی بزرگی مانند ایلان ماسک و مارک زاکربرگ، بر جنبه‌‌های هماهنگ‌‌سازی و الهام‌‌بخشی رهبری سازمانی تمرکز بیشتری دارند و جمعی فوق‌‌العاده از کارکنان توانمند، سرمایه‌گذاران و مدیران اثربخش را دور هم جمع کرده‌‌اند. در این میان، ظهور هوش مصنوعی و فناوری‌‌های دیجیتال، تغییری بزرگ در سبک مدیریتی و رهبری سازمانی موردنیاز عصر کنونی را ضروری کرده است.
  • نقش بخش‌خصوصی در توسعه بنادر

    مسعود پل‌مه / دبیرکل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران
    با توجه به نقش حیاتی بنادر در توسعه اقتصادی و ترانزیت بین‌‌‌المللی، تحلیل وضعیت فعلی ایران نشان می‌‌‌دهد که این کشور به‌‌‌رغم داشتن مزیت‌‌‌های ژئوپلیتیک قابل‌‌‌توجه، همچنان در رقابت با بنادر و ‌‌‌هاب‌‌‌های ترانزیتی منطقه دچار چالش‌‌‌های ساختاری و مدیریتی است. مشکلات زیرساختی، عدم‌‌‌ اجرای صحیح قوانین، ناهماهنگی نهادهای مرتبط و بوروکراسی پیچیده از جمله عواملی هستند که مانع استفاده بهینه از ظرفیت‌‌‌های ترانزیتی ایران می‌‌‌شوند.
  • کسب مدال طلا در جشنواره اختراعات آلمان

    علیرضا عبدالکریمی با اختراع گیربکس کسری (Fractional Gear Box)، مدال طلای جشنواره بین‌المللی iENA ۲۰۲۴ آلمان را از آن خود کرد.
  • شاخص‌های تامین مالی بانک‌محور

    دنیای اقتصاد: بانک ملی در نشست همایش تامین مالی تولید در روز شنبه ۲۶ آبان با دعوت از عده‌ای از صاحب‌نظران خواستار گفت‌وگو در مورد نقش نهادهای تامین مالی در توسعه تولید و چرایی وابستگی زیاد به بانک‌ها شد. از جمله افراد متخصص در این زمینه باید به عباس مرادپور، معاونت امور بانکی و بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی، تیمور رحمانی عضو هیات علمی دانشگاه تهران، عباس معمار‌نژاد عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، حجت‏‏‌الله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و مهدی طغیانی نماینده مجلس و نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.
  • «صنعت سبز» در پتروشیمی شهید تندگویان

    عیسی پورسلیمی‌، معاون قضایی دادگستری استان خوزستان، به همراه جمعی از مسوولان قضایی شهرستان در دیداری صمیمانه به بازدید از پروژه «سیستم تصفیه و بازیافت آب بلودان»، «برج‌‌‌های خنک‌‌‌کننده کارخانه PTA۲ (بلودان کولینگ)» و «رآکتورهای بی‌‌‌هوازی واحد‌CF» این مجتمع پتروشیمی پرداختند. در این بازدید ایرج سلیمانی، رئیس محیط‌زیست شهرستان ماهشهر نیز حضور داشت و از تمام فعالیت‌‌‌های محیط‌زیستی «پتروشیمی شهید تندگویان» در زمینه کاهش آلایندگی‌‌‌ها تقدیر کرد.
  • پیشگیری اصولی از آلودگی در فولاد خوزستان

    معاون اداری پایش زیست محیطی سازمان محیط‌زیست کشور از شرکت فولاد خوزستان دیدار کرد این بازدید با حضور گروهی ۸ نفره به سرپرستی زهرا سمائی «معاون اداری پایش زیست محیطی سازمان محیط‌زیست کشور» و با همراهی داوود میرشکار «مدیرکل سازمان حفاظت از محیط‌زیست استان خوزستان» و استقبال علیرضا مخبر دزفولی «قائم‌ مقام مدیرعامل در امور ستادی و مسوولیت‌‌‌های اجتماعی» صورت گرفت.
  • محصول جدید پلاستیک طبرستان

    مجتمع پلاستیک طبرستان از محصول جدید خود، مخزن اُوان، رونمایی می‌‌‌کند. این مخزن با یک طراحی مدرن ، به عنوان راه‌‌‌حلی بهینه و رقابتی در صنعت تولید مخازن پلی اتیلنی معرفی شده است.
  • تندیس زرین به فولاد هرمزگان رسید

    در چهاردهمین اجلاس سراسری رضایتمندی مشتری با حضور بزرگ‌‌‌ترین شرکت‌‌‌های فولادی، تولیدی، صنعتی و کارآفرینان برتر کشور، فولاد هرمزگان موفق به دریافت تندیس زرین شد.
  • چرا مدیریت ریسک از بحران ۲۰۰۸ جلوگیری نکرد؟

    وحید حاجی‏‏‌حتم‏‏‌لو/کارشناس بانکی و مدیریت ریسک
    بسیاری بر این باورند که مدیریت ریسک یک کالای لوکس در صنایع مالی و بانکداری است زیرا اگر مدیریت ریسک درست حرکت می‌کرد باید از بحران‌های مالی و اقتصادی مخصوصا بحران ۲۰۰۸ -که از آن به شکست مدیریت ریسک و حاکمیت شرکتی یاد می‌کنند- جلوگیری می‌کرد. در این یادداشت می‌خواهیم بررسی کنیم که چرا مدیریت ریسک از بحران ۲۰۰۸ جلوگیری نکرد و چالش‌های مدیریت ریسک در ایران چیست و برای داشتن مدیریت ریسک کارآمد در ایران چه باید کرد؟
  • ترامپ و بازار صادراتی فولاد

    فرهاد منفرد/ کارشناس فولاد
    با مستقر شدن دوباره دونالد ترامپ در کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۵، باید منتظر بود که در این دوره، این رئیس‌‌‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا که با کنگره و سنای این کشور نیز یکدست شده‌‌‌، با چه سیاست‌‌‌هایی در عرصه بین‌المللی ظهور خواهد کرد و در این میان شاهد چه تغییراتی در عرصه‌‌‌های اقتصادی بین‌المللی خواهیم بود.
  • مدیریت بحران انرژی به سبک «گل‌گهر»

    «شرکت معدنی و صنعتی گل‌‌‌گهر» با سرمایه‌گذاری در شرکت «گهر انرژی سیرجان» توانسته اقدامات ارزنده‌‌‌ای را در حوزه انرژی به مرحله اجرا برساند و حالا در مرحله بهره‌‌‌برداری از پروژه‌‌‌های خود باشد تا بتواند بر بحران انرژی غلبه کند. انرژی و تامین آن پاشنه آشیل توسعه صنعت فولاد کشور است. درواقع در اختیار داشتن عنوان دومین منابع گازی جهان باعث شد تا توسعه در صنایعی‌‌‌ همچون فولاد در دستور کار قرار بگیرد.
  • پایان شایعه‏‌سازی بانکی؟

    دنیای اقتصاد-فائزه پوزش: ماده ۴۰ قانون بانک مرکزی به‏‌طور ویژه برای مقابله با انتشار اخبار کذب درباره بانک‌ها و نهادهای مالی تصویب شده است. طبق این ماده، هرگونه نشر خبر نادرست به قصد تشویش اذهان عمومی یا آسیب به اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی جرم محسوب می‌شود و مرتکب علاوه بر مجازات‏‌های سنگین، به جبران خسارت نیز محکوم خواهد شد. این قانون با هدف حفظ اعتماد عمومی و ثبات نظام مالی، به بانک‌ها ابزار قانونی قوی‏‌ای برای مقابله با شایعات و دفاع از اعتبار خود ارائه می‌دهد.
  • چرا باید چک الکترونیک داشت؟

    دنیای اقتصاد: اخیرا از طرف برخی بانک‌ها پیامکی برای دعوت مشتریان به استفاده از چک الکترونیک ارسال شده است. سوال اینجاست که چک الکترونیک چیست؟ نحوه ثبت‌نام و استفاده از آن چگونه است و آیا همه افراد می‌توانند چک الکترونیک داشته باشند؟ به عقیده کارشناسان استفاده از چک الکترونیک نسبت به چک‌‌‌ کاغذی بسیار آسان‌‌‌تر، سریع‌‌‌تر و مطمئن‌‌‌تر است. به گفته متصدیان امور بانکی، اقدامات فنی مربوط به فراگیری استفاده از چک الکترونیک در شبکه بانکی کشور انجام شده است و در حال حاضر اصلی‌‌‌ترین گام پیش‌‌‌رو «افزایش دانش بانکی مردم» نسبت به این محصول جدید الکترونیک بانکی است.
  • هک بانک ملت صحت ندارد

    معاون فناوری نوین بانک مرکزی درخصوص شایعه هک شدن بانک ملت گفت: هک این بانک صحت ندارد، بلکه اختلال سیستمی پیش آمده بود، ضمن اینکه پایداری سیستم بانک‌ها برای ما خیلی مهم است. به گزارش «ایرنا»، «نوش‌آفرین مومن‌واقفی» روز یکشنبه در نشست خبری یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت با اعلام این خبر افزود: جلسات متعددی با بانک‌ها داریم و هیچ موردی از هک نداشته‌ایم. وی تصریح‌‌‌ کرد: ‌‌‌ نشت دیتاها هم برای گذشته بوده است و دست‌‌‌کم در دو ماه گذشته موردی از هک حساب‌های بانکی نداشته‌ایم. این مقام مسوول بانک مرکزی ادامه ‌‌‌داد: البته در یک سال گذشته مواردی در شبکه بانکی بوده که آن را می‌پذیریم، اما با تدابیر انجام‌شده در بانک‌ها و دستگاه‌های نظارتی این موضوع مدیریت شده است و تلاش شده تا تکرار نشود.
  • ۳۶‌هزار بیمار دیابتی تحت پوشش بیمه سلامت آذربایجان‌‌‌شرقی هستند

    مدیرکل بیمه سلامت آذربایجان شرقی اعلام کرد: طبق آمار موجود در اداره‌‌‌کل بیمه سلامت استان در سال ۱۴۰۳ تعداد بیماران دیابتی نشاندار شده تحت پوشش بیمه سلامت استان آذربایجان شرقی به ۳۶‌هزار و ۶۸۱ رسیده است و از این تعداد بیمار مبتلا به دیابت، ۲۶‌هزار و ۲۲۵ بیمار وابسته به انسولین هستند. وحید مجیدی همزمان با روز جهانی دیابت با اشاره به اینکه روز جهانی دیابت بزرگ‌ترین کمپین آگاهی از دیابت در جهان است، اظهار کرد: با در نظر گرفتن آمار بالای مبتلایان به دیابت در استان، این بیماری به عنوان بیماری خاص در صندوق حمایت از بیماری‌‌‌های خاص و صعب‌‌‌العلاج قرار داده شد تا بیمه‌‌‌شدگان سلامت استان بتوانند بدون دغدغه از خدمات مضاعف خدمات مربوط به درمان روتین بهره‌‌‌مند شوند.
  • نشست سرمایه‌گذاران «منطقه ویژه خلیج‏‌فارس» با «ایمیدرو»

    نشست مشترک سرمایه‌گذاران «منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج‌‌فارس»با معاونان «ایمیدرو» برگزار شد. در این نشست فرداد امیراسکندری «معاون مالی و اقتصادی» و امید امامی «‌‌سرپرست معاونت طرح‌‌های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو» و نیز محمدرضا پیرحسینلو «مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس» و منیژه غلامرضایی «مدیر زیرساخت ایمیدرو» پس از شنیدن سخنان سرمایه‌گذاران و بیان مشکلاتی در حوزه‌‌های زیرساخت از جمله گاز، برق، امور لجستیک، امور گمرکی و مالیاتی، خواهان اولویت‌‌بندی و ارائه فهرستی از چالش‌‌های پیش ‌رو شدند.
  • پیامد خرید سهام اپال توسط«فولاد مبارکه»

    فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه می‌‌‌گوید: نتیجه خرید سهام شرکت اپال توسط مجموعه فولاد مبارکه تامین مواد اولیه این فولادساز بزرگ در چشم‌‌‌انداز حداقل ۵سال آینده با درجه ریسک پایین است. شاید در نگاه کلی ۶۶ همت عددی قابل‌توجه برای این معامله به نظر آید ولی با توجه به نقش اپال در تکمیل زنجیره ارزش گروه فولاد مبارکه، این قرارداد بسیار ارزشمند است. مجموعه فولاد مبارکه به همراه فولاد کاوه پارس طی مزایده‌‌‌ای ۱۰۰‌درصد سهام شرکت صنایع معدنی کانی‌‌‌سازان کیمیا را از مجموعه بانک پارسیان خریداری کرد تا بزرگ‌ترین معامله بورسی در سال‌جاری منعقد شود.
  • آینده بازار نفت و گاز

    آرین غلامی / کارشناس ارشد اقتصاد انرژی
    با بازگشت و آغاز به کار رسمی دوباره دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۵، تغییرات عمده‌‌ای در سیاست‌‌های انرژی ایالات متحده در راه است. ترامپ که در دوره اول ریاست جمهوری خود با اتخاذ سیاست‌‌های حمایتی از «صنعت نفت شیل»، به‌ویژه در زمینه تولید و صادرات نفت و گاز، بازار انرژی جهانی را تحت‌تاثیر قرار داد، در دوره دوم خود نیز احتمالا ادامه‌‌دهنده این سیاست‌‌ها خواهد بود. اما این بار، شرایط جهانی و تحولات ژئوپلیتیکی نسبت به دوران گذشته تغییرات قابل‌توجهی را تجربه کرده است. به‌ویژه جنگ‌‌ و بحران‌های انرژی در اروپا، تحریم‌‌های جدید علیه روسیه و ادامه فشار بر ایران، ابعاد جدیدی به سیاست‌‌های نفتی ترامپ خواهد بخشید.
  • منافع «خروج از بنگاه‌داری» برای بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: مدیرعامل بانک ملی با تشریح ابعاد همایش «تامین مالی تولید؛ از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی» تاکید کرد: «خروج شبکه بانکی کشور از بنگاه‌‌‌داری می‌تواند فرصتی برای آزاد‌سازی منابع حاصل از واگذاری‌‌‌ دارایی‌‌‌های منجمد ایجاد کند.»
  • وظیفه دولت در مسکن؛ فقط «تسهیلگری»

    هفته گذشته هتل اسپیناس پالاس تهران شاهد برگزاری اولین همایش و نمایشگاه دو‌روزه چشم‌انداز صنعت ساختمان ایران بود. در این همایش ضمن برگزاری نشست‌‌‌های مختلف و کنکاش در خصوص زوایای متعدد فعالیت بخش خصوصی در صنعت ساختمان ایران، مسائل تخصصی پیرامون نحوه عملکرد دولت، مجلس و همه عواملی که بر عملکرد طرف‌‌‌های عرضه و تقاضا در بازار مسکن اثر می‌‌‌گذارند و همچنین نحوه برون‌رفت از مشکلات موجود مورد بررسی قرار گرفت. در همین راستا یکی از نشست‌‌‌های برگزار‌شده در روز دوم که با حضور پژمان جوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان، مسعود بیات‌‌‌منش معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، علیرضا نثاری نماینده نهاوند و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و فردین یزدانی صاحب‌نظر اقتصادی حوزه مسکن و شهرسازی با موضوع ارزیابی برنامه هفتم در حوزه زمین و ساختمان برگزار شد، برنامه توسعه هفتم از زاویه دیدگاه بخش خصوصی، مجلس، دولت و بدنه کارشناسی مورد توجه قرار گرفت.
  • بیمه‌‌ دانش‌بنیان‌‌‌های نفتی

    با امضای تفاهم‌‌‌نامه‌‌‌ای بین شرکت «بیمه تجارت‌‌‌نو» و «انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌ها» و «موسسات پژوهشی و دانش‌بنیان صنایع نفت، پالایش و پتروشیمی» محصولات دانش‌بنیان صنعت نفت کشور تحت پوشش بیمه مسوولیت قرار می‌‌‌گیرند.
  • گواهی «انطباق معیار مصرف انرژی» برای اپال پارسیان سنگان

    شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان به عنوان یکی از پیشگامان صنعت، از اخذ گواهی انطباق معیار مصرف انرژی (INSO ۹۶۵۳) خبر داد. حسن نوری مدیر توسعه شرکت در این باره گفت: پس از اتمام ممیزی استاندارد انطباق معیار مصرف انرژی و وفق گزارش نهایی سرممیز انرژی ، واحد توسعه شرکت به نمایندگی از مجموعه، موفق به اخذ گواهی انطباق معیار انرژی (INSO ۹۶۵۳) شد‌. نوری افزود: با پیاده‌سازی این گواهی، ضمن جلوگیری از اعمال جریمه (افزایش بهای برق، گاز و فرآورده‌های نفتی ) و اجرای مفاد آیین‌نامه اجرای قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی، انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای (GHG) نیز در فرآیندهای تولیدی کاهش می‌یابد.
  • سرنوشت محتوم صنعت بیمه

    مدیرعامل بیمه معلم با بیان اینکه دگرگونی دیجیتال، سرنوشت محتوم صنعت بیمه است گفت: با همین دیدگاه مرکز نوآوری «مگنت» را راه‌‌‌اندازی کرده‌‌‌ایم تا بدعت‌‌‌گذار صنعت بیمه باشد.
  • دور باطل ناترازی

    دنیای اقتصاد: ناترازی‏‏‌های بانکی، از نقدینگی تا سودآوری، همچنان یکی از پیچیده‏‏‌ترین معضلات نظام مالی ایران است. این معضل که ناشی از سیاست‏‏‌های تحمیلی و ناکارآمدی مدیریتی است، زنجیره‏‏‌ای از بحران‌های اقتصادی را به همراه دارد. راهکارها چیست؟ آیا می‌توان دور باطل ناترازی را شکست؟
  • تحویل «مدیران‌‌خودرو» شتاب گرفت

    شرکت «مدیران‌خودرو» دردو ماه اخیر با رشد چشمگیری موفق به ترخیص و تحویل انبوه گسترده‌‌‌ای از خودروهای ثبت‌نامی و افزایش سرعت تحویل خودرو به مشتریان خود شده است.
  • تکنولوژی‌های نوین در معادن

    علی‌اکبر اکبری معاون توسعه و تکنولوژی فولاد سنگان در خصوص سهم صنعت معدن در رشد اقتصاد دیجیتال کشور گفت: ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیرنفتی)، ۳۷ میلیارد تن ذخایر کشف‌شده و ۵۷ میلیارد تن ذخایر بالقوه، در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته است و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی‌‌‌های معدنی به حساب می‌‌‌آید. وی گفت: صنعت معدن با سهم نزدیک به ۳درصدی از تولید ناخالص داخلی، یکی از مهم‌ترین بخش‌های نظام اقتصادی کشور است.
  • پیوند شفافیت با جهش تولید

    شرکت پتروشیمی «جم پیلن» رتبه نخست را در «رعایت اصول حاکمیت شرکتی» در بین شرکت‌های پتروشیمی کسب کرده است. این رتبه‌بندی توسط «اداره میزهای صنعت و رتبه‌بندی ناشران بورسی» مبنی بر «عملکرد شرکت‌ها در حوزه حاکمیت شرکتی» ارائه شده است. به این منظور و در تعریف حاکمیت شرکتی باید گفت: حاکمیت شرکتی به مجموعه قوانین، روش‌ها، اصول، سیاست‌‌‌ها و خط‌‌‌مشی ناظر بر کنترل و هدایت درست و صحیح یک شرکت گفته می‌شود که بتوان در جهت اداره آن، بر تضاد منافع موجود کنترل داشت. می‌توان گفت، اهمیت و جایگاه اجرای اصول حاکمیت شرکتی بیشتر از اینکه مزیت اجرایی باشد، تعهدی نسبت به سهامداران و سرمایه‌گذاران بوده و برای رشد بازار سرمایه و توسعه اقتصاد راهی جز پیاده‌سازی چهارچوب قانونی و انضباطی برای اجرای صحیح این اصول نداریم.
  • ۲۵سوال رهبران کسب‌وکار

    شهره ناصری / دکترای آینده‌پژوهی
    هوش مصنوعی (AI) باعث تغییر کسب‌وکارها، عملکرد دولت‌ها، موسسات آموزشی و دیگر بخش‌های زندگی امروز شده است. هوش مصنوعی در این مسیر به سرعت در حال تحول است.
  • مدیرعامل جدید «پتروشیمی نوری»

    غلامرضا جمشیدی که در ۱۵ ماه حضور خود در پتروشیمی هنگام، این طرح ۱۷ ساله را به سرانجام رساند، حالا درحکمی از سوی عبدالعلی علی‌عسکری، مدیرعامل گروه «صنایع پتروشیمی خلیج فارس»، مدیرعامل «پتروشیمی نوری» شد. جمشیدی پیش از این معاونت بازرگانی پتروشیمی شازند، مدیرعاملی شرکت پتروشیمی پردیس و عضویت در هیات‌مدیره شرکت‌های پتروشیمی آریاساسول، سبلان، پردیس، گلستان و هنگام را در کارنامه خود دارد.
  • ابقای مدیرعامل «بیمه سرمد»

    در پی انتخاب اعضای حقوقی و حقیقی هیات‌مدیره بیمه سرمد در مجمع عمومی عادی به‌‌‌طور فوق‌‌‌العاده صاحبان سهام شرکت، پس از معرفی نمایندگان سهامداران حقوقی و حقیقی و اخذ تایید صلاحیت حرفه‌‌‌ای ایشان از بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، اعضای جدید هیات‌مدیره شرکت بیمه سرمد معرفی شده و تشکیل جلسه دادند.
  • فنحاب؛ تحولی دیجیتال در صنعت بیمه

    پرویز خسروشاهی در روزهای اخیر از عملکرد تیم مدیریتی جدید شرکت فناوری اطلاعات بیمه مرکزی (فنحاب) سخن گفت. او در این راستا ادامه داد: «این هفته آقایان فرامرزی و حکیمی از فعالان شناخته‌‌شده و برجسته حوزه فناوری اطلاعات در بخش مالی که نقش کلیدی در تحول دیجیتال در بانک مرکزی و نظام بانکی به خصوص از منظر توسعه‌‌ای داشته‌‌اند و همچنین با معرفی هیات‌رئیسه سندیکای بیمه‌‌گران ایران آقای عابدینی از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات در بخش بیمه، به عضویت هیات‌مدیره شرکت فناوری اطلاعات بیمه مرکزی (فنحاب) درآمدند و آقای فرامرزی به عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب شدند. تیم مدیریتی جدید یک گروه مشورتی از صاحبنظران و فعالان شناخته‌‌شده حوزه فناوری اطلاعات در صنعت بیمه نیز تشکیل خواهد داد تا هم زمینه جلب مشارکت همه ذی‌نفعان فراهم شود و هم کیفیت و سرعت کارها ارتقا یابد.
  • رابطه تامین مالی نظام بانکی و رشد اقتصادی

    عباس معمار‌نژاد/صاحب‌نظر اقتصادی
    وضعیت رشد اقتصادی کشور (‌بی‌ثباتی و مقدار اندک) و فقدان سرمایه‌گذاری موثر در اقتصاد ایران نشان می‌دهد که اقتصاد نیازمند تامین منابع مالی کافی و تخصیص منابع مذکور در بخش‌های مولد اقتصادی است. بنابراین در صورتی که تامین مالی با اخلال مواجه باشد یا در بخش‌های مولد مصرف نشود، کل سیستم اقتصادی با مشکل مواجه خواهد شد.
  • پیروزی ترامپ با حمایت میلیاردرها

    دنیای اقتصاد: طبق تحلیل واشنگتن پست از داده‌‌‌های کمیسیون انتخابات فدرال، پنجاه حامی مالی بزرگ در این دوره از انتخابات، روی هم رفته بیش از ۲.۵ میلیارد دلار به کمیته‌‌‌ها و گروه‌‌‌های سیاسی رقابت‌‌‌های انتخاباتی کمک کرده‌‌‌اند. کمک ۱.۶ میلیارد دلاری به کارزار انتخاباتی ترامپ و ۷۵۲.۳ میلیون دلاری به هریس نشان می‌دهد که حامیان عمدتا به سمت جمهوری‌خواهان گرایش داشته‌‌‌اند، هرچند با دموکرات‌‌‌ها هم همکاری می‌کنند (نمودار).
  • رونمایی از گزارش سرمایه‏‏‌انسانی بانک سامان

    بانک سامان با تهیه گزارشی از فرآیندهای سرمایه‌‌‌انسانی در این بانک، به معرفی عملکرد و اقدامات خود در حوزه HR پرداخته است که روز گذشته طی مراسمی از آن رونمایی شد.
  • محصولی برای پیشرفت کسب و کارها

    شرکت «فناوری اطلاعات پارمیس» به عنوان یکی از قدیمی‌‌ترین شرکت‌های ارائه دهنده خدمات حسابداری و مالی در آستانه بیست و چهارمین سال از فعالیت خود، پا را یک پله فراتر گذاشته و با ارائه نرم‌‌افزار «پارمیس استار» به بازار، علاوه بر خدمات گذشته سعی دارد تا مشتریان خود را در مسیر پیشرفت و توسعه یاری کند.
  • خصوصی‌‌‌‌‌‌سازی اصولی تنها راه نجات صنعت هوایی

    سیدطه‏‏‌‏‏‌حسین مدنی / رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند
    صنعت هوایی ایران در حال حاضر با چالش‌‌‌‌‌‌های ساختاری متعددی از جمله فرسودگی ناوگان، بهره‌‌‌‌‌‌وری پایین فرودگاه‌‌‌‌‌‌ها، شرکت‌های هوایی کوچک و وابستگی شدید به دولت روبه‌‌‌‌‌‌روست. این مسائل در کنار سرمایه‌‌‌گذاری ناکافی و فرسودگی زیرساخت‌‌‌‌‌‌ها موجب شده تا صنعت هوایی ایران نسبت به کشورهای منطقه از جمله امارات، قطر و ترکیه، به شدت عقب بماند و سهم ناچیزی در تولید ناخالص داخلی داشته باشد. با توجه به بررسی‌‌‌‌‌‌ها، این عقب‌‌‌‌‌‌ماندگی ساختاری، نیازمند اصلاحات گسترده‌‌‌‌‌‌ای در حوزه زیرساخت، مدیریت، قوانین و سیاستگذاری است.
  • افزایش ۴۰درصدی «سهم از بازار» بانک‏‏‏‌آینده

    بررسی عملکرد بانک‌‌‌‌آینده در بازه‌‌‌‌زمانی ۹ماهه (از ۱۴۰۲.۰۹.۱۵تا ۱۴۰۳.۰۶.۳۱) نشان از آن دارد که این بانک موفق شده است؛ سهم سپرده‌‌‌‌های ارزان‌‌‌‌قیمت در سبد سپرده‌‌‌‌های خود را به‌‌‌‌میزان قابل‌‌‌‌توجهی افزایش‌‌‌‌داده و از میزان ۳درصد کاهش در بازه‌‌‌‌زمانی ۱۴۰۲.۰۱.۰۱تا ۱۴۰۲.۰۹.۱۵تا ۴۰ درصد در دوره منتهی به ۳۱ شهریورماه سال‌‌‌‌جاری ارتقا بخشد و به این‌‌‌‌ ترتیب از هزینه‌‌‌‌های بانک جهت پرداخت سود سپرده کاسته و توان بانک در پرداخت تسهیلات ارزان‌‌‌‌قیمت به مشتریان را افزایش دهد.
  • دستاوردهای آزمایش کار ترکیبی در شرکت Trip.com

    اقدام شرکت آمازون برای الزام حضور کارکنان آن هم پنج روز در هفته، آخرین نمونه از عقب‌‌‌نشینی شرکت‌های بزرگ از سیاست‌‌‌های دورکاری است. حامیان بازگشت حضوری به محل کار اغلب به اهمیت ارتباطات فردی اشاره می‌کنند. مطالعه اخیر نشریه کسب‌و‌کار هاروارد در دنیای واقعی، که به صورت رندوم کارکنان را در یک برنامه کاری حضور سه‌روزه یا پنج‌روزه قرار داده بود، به شواهد قطعی در مورد مزایای کار ترکیبی رسیده است؛ از جمله افزایش سود بنگاه و کاهش نرخ جابه‌‌‌جایی کارکنان. این نتایج به قدری مشهود بودند که مدیران میانی شرکت‌‌‌ مورد بررسی، دیدگاه تردیدآمیز خود نسبت به مزیت کار کردن از خانه را کنار گذاشتند.
  • مدیران عامل دیگر امپراتور نیستند!

    زمانی که ما کار خود را به عنوان مشاوران و شرکای مک‌‌‌کینزی شروع کردیم، جهان جایی بسیار متفاوت از امروز بود. سرمایه‌گذاران، اعضای هیات‌مدیره و نشریات کسب و کار، امپراتوری مدیران عامل و شکوه ملوکانه آنها را ستایش می‌‌‌کردند. برخی از رهبران سازمانی مانند جک ولش در جنرال موتورز و لی آیاکوکا در کرایسلر تبدیل به شخصیت‌‌‌هایی افسانه‌‌‌ای شده بودند که هر کسی با نامشان آشنا بود. آنها افرادی همه‌‌‌چیزدان، سرسخت و نتیجه‌‌‌گرا بودند که مکرر در تلویزیون ظاهر می‌‌‌شدند و پرفروش‌‌‌ترین کتاب‌‌‌های کسب و کار را می‌‌‌نوشتند. کارکنانشان آنها را تقدیس می‌‌‌کردند، هر کلامشان را آویزه گوش می‌‌‌کردند و انتظار داشتند که پاسخ هر پرسشی را نزد آنها بیابند. آنها و فقط آنها بودند که بازی را اداره می‌‌‌کردند.
  • زیرساخت غایب بانکداری دیجیتال

    دنیای اقتصاد: از چالش‌های مهم و اساسی در بانکداری آنلاین در ایران ضعف زیرساخت‌های دیجیتال، مشکلات امنیتی، موانع فرهنگی و... به شمار می‌روند. این عوامل سبب کاهش کارآیی، کاهش امنیت و اعتماد کاربران به خدمات دیجیتال بانکداری شده است. به نظر می‌رسد که برای رفع این چالش‌ها و موانع سرمایه‌گذاری در فناوری، آموزش کاربران و تدوین قوانین وضع شود. در راستای این موضوع «دنیای‌اقتصاد» با برخی از کاربران مصاحبه‌ای انجام داد.
  • تمرکز «فولاد سنگان» بر افزایش تولید گندله

    عملکرد ۷ ماهه فولاد سنگان نشان می‌دهد این مجموعه تمرکز ویژه‌ای بر تولید گندله با کیفیت و افزایش فروش این مجموعه داشته است. این موضوع می‌تواند در تامین مواد اولیه برای فولاد مبارکه نیز اثرگذار باشد. تمرکز بر تولید با کیفیت توانسته میزان فروش گندله را در این مجموعه ۴۳‌درصد افزایش دهد.
  • نیروگاه خورشیدی «فولاد غدیر نی‌ریز» وارد مدار شد

    نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی مجتمع فولاد غدیر نی‌‌‌ریز در راستای رفع بخشی از ناترازی‌‌‌‌های انرژی وارد مدار شد. در راستای سیاست‌‌‌های توسعه پایدار و تامین انرژی موردنیاز خطوط تولید، این مجتمع اقدام به خرید سهام نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی کوشک در استان یزد کرد.
  • تثبیت رتبه اول سپ در تراکنش‌‌‌های پرداخت

    سپ با کسب جایگاه نخست در سهم تعدادی و مبلغی تراکنش‌‌‌های مهر ماه، رتبه اول خود را در کل تراکنش‌‌‌های بازار خدمات پرداخت ایران تثبیت کرد.
  • حضور گل‌‌‌گهر در نمایشگاه معدن سیرجان

    شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌‌‌گهر با هدف معرفی دستاوردها، توانمندی‌‌‌های و نوآوری خود در دومین «نمایشگاه نهضت تولید در معدن، صنایع معدنی و زنجیره فولاد و مس سیرجان۲(simex)» حضور فعالی دارد. این رویداد که در گهرپارک سیرجان برگزار می‌‌‌شود، از روز شنبه ۱۹ آبان با حضور استاندار، مدیرعامل شرکت گل‌‌‌گهر، مدیران عامل شرکت‌‌‌های منطقه گل‌‌‌گهر و برخی مسوولان استانی و محلی آغاز به کار کرده و تا روز سه‌‌‌شنبه ۲۲ آبان ادامه خواهد داشت. این نمایشگاه فرصتی ایجاد کرده است برای شرکت‌‌‌های بزرگ معدنی و فولادی، شرکت‌‌‌های دانش بنیان، فعالان حوزه معدن و زنجیره‌‌‌های مرتبط که بتوانند در قالب غرفه‌ها، پنل‌ها و همایش‌‌‌ها به نمایش جدیدترین دستاوردها و فناوری‌‌‌‌های خود بپردازند و ارتباطات بیشتری برای توسعه این صنایع داشته باشند. علاقه‌‌‌مندان می‌‌‌توانند در این مدت همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۷ عصر از نمایشگاه و غرفه شرکت توسعه آهن و فولاد گل‌‌‌گهر بازدید کنند.
  • انعقاد سه تفاهم‌نامه جهان فولاد با دانش‌بنیان‌ها

    در روز دوم نمایشگاه سیمکس تفاهم‌‌‌نامه شرکت جهان فولاد سیرجان در راستای هوشمند‌سازی و اصلاح فرآیندهای تولید منعقد شد که می‌تواند به بهره‌وری بیشتر تولید کمک کند. تفاهم‌نامه همکاری شرکت جهان فولاد با شرکت‌های دانش‌بنیان به سه موضوع زیر اشاره دارد. تفاهم‌نامه اول طراحی بومی‌سازی سه عدد کنترل ولو اکسیژن‌سازی، فولادسازی و احیای شرکت جهان فولاد سیرجان است که با شرکت پرهام صنعت شایان منعقد شد. دومین تفاهم‌‌‌نامه مطالعات فنی و اقتصادی تبدیل مدار خنک‌کن مدار واحد اکسیژن‌سازی از سیکل باز به سیکل بسته بوده که با شرکت تپکو منعقد شد. و تفاهم‌‌‌نامه سوم با شرکت امید پترو خاوران است که بر مبنای آن نمونه‌گیری و اندازه‌گیری اتومات سختی گندله در آینده انجام خواهد شد. دومین نمایشگاه صنعت تولید در معدن، صنایع معدنی و زنجیره فولاد و مس سیرجان (سیمکس) از تاریخ ۱۹تا ۲۲آبان در گهر پارک سیرجان پذیرای علاقه‌مندان است.
  • رقم قابل توجه پروژه‌های مشارکتی ایمیدرو و وزارت راه

    میزان سرمایه‌گذاری ایمیدرو در پروژه‌های مشارکتی راهسازی با وزارت راه و شهرسازی (مسیر دسترسی به معادن) طی ۷ ماه نخست امسال، به ۷۶۲۰ میلیارد ریال رسید. ایمیدرو با هدف توسعه زیرساخت معادن، ۱۳ پروژه راهسازی و بهسازی به طول ۵۱۰ کیلومتر با وزارت راه و شهرسازی در دست اقدام دارد. اجرای این پروژه‌های مشارکتی به عهده وزارت راه و شهرسازی است. به گزارش ایمیدرو از جمله این پروژه‌ها می‌توان به احداث و بهسازی محور دلبران-قزلچه کند تا سه‌راهی ورودی معادن کردستان، احداث، بهسازی و نگهداری راه‌های مشترک روستایی و معدنی یزد، تقاطع غیر‌همسطح طسوج فارس، بهسازی محور صاحب-گل‌تپه کردستان، بهسازی محور چغادک-کنگان بوشهر، راه دسترسی به معادن فرامان شاه ملکی (گاو‌پناه-زنگی‌چغا) کرمانشاه، بهسازی جاده ورزنه به کوه سیاه (در کنار باتلاق گاوخونی اصفهان) و... اشاره کرد.
  • بانک‌ها چگونه در بحران گرفتار می‌شوند؟

    دنیای‌اقتصاد: بحران‌های بانکی اغلب بر اثر ترکیبی از عوامل اقتصادی، مالی و نظارتی به وجود می‌‌‌آیند که منجر به ضعف در سیستم بانک‌ها و ناتوانی در تامین نقدینگی یا انجام تعهدات خود می‌‌‌شوند. در زیر به مهم‌ترین عوامل بروز بحران‌های بانکی اشاره شده‌است:
  • شرایط پرداخت دیه به راننده مقصر توسط شرکت بیمه

    مطابق قانون، پرداخت دیه به شخص مقصر، ناظر به رانندگان مقصری است که بیمه‌نامه اخذ کرده‌‌‌اند. به گزارش خبرنگار مهر، پرداخت دیه به راننده مقصر در تصادف دارای ماهیتی متفاوت از پرداخت دیه به اشخاص ثالث است و تحت عنوان تعهد حوادث راننده و در قالب دیه به راننده مقصر از طرف شرکت بیمه‌‌‌گر پرداخت می‌‌‌شود. از شرایط اساسی برای پرداخت دیه به راننده مقصر داشتن گواهینامه مجاز معتبر، متناسب با نوع خودرو است، به طور مثال اگر ماشین مقصر در تصادف کامیون باشد، راننده مقصر حتما باید گواهینامه پایه یک معتبر داشته باشد.
  • نگاهی به اهمیت شناسایی ذی‌نفع واحد در شبکه بانکی

    میثم حقیقی/کارشناس بانکی
    امروزه بالا بودن حجم مطالبات غیرجاری در بانک‌ها، لزوم مدیریت ریسک تمرکز اعتباری را دوچندان کرده است؛ به گونه‌‌‌ای که در دستورالعمل حداقل الزامات ناظر بر مدیریت ریسک اعتباری در موسسات اعتباری، این موضوع را در خصوص تمرکز تسهیلات و تعهدات در بخش اقتصادی خاص، حوزه جغرافیایی خاص، صنعت خاص و همچنین گروهی از اشخاص خاص بیان کرده است که مورد آخر، اشاره به مفهوم ذی‌نفع واحد دارد که اهمیت آن بر هیچ کسی پوشیده نیست؛ چرا که ارتباطات گسترده بانکی با گروهی خاص از طرفین مقابل یا ذی‌نفعان، در مقایسه با دیگر مشتریان می‌تواند به ریسک تمرکز برای بانک‌ها منجر شود.
  • توضیحاتی درباره بیمه راهنمایان

    معاون نظارت و ارزیابی گردشگری گفت: بیمه راهنمایان گردشگری با وجود آنکه در لایحه بودجه (از سال ۱۴۰۰ به بعد) پیش‌‌‌بینی نشده است، اما استمرار دارد و با موافقت سازمان برنامه و بودجه، مقرر شد بار مالی آن در زمره بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی لحاظ شود. بر این اساس ۲۰۰۰ راهنمای گردشگری از حق بیمه بهره‌‌‌مند می‌‌‌شوند.
  • چشم‌انداز بازارهای مالی

    دنیای اقتصاد: پنل «بررسی بازارهای مالی تا پایان سال ۱۴۰۳»، با حضور جمعی از متخصصان برجسته بازارهای مالی کشور، به تحلیل چالش‌‌‌ها و فرصت‌‌‌های پیش‌‌‌روی بازار سرمایه ایران و تاثیرات احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر اقتصاد ایران پرداخت. اعضای پنل با تاکید بر اهمیت مسائل اقتصادی داخلی و اصلاحات ساختاری، بر این نکته تاکید کردند که تغییرات جهانی هرچند می‌‌‌توانند اثراتی کوتاه‌‌‌مدت داشته باشند، اما در نهایت شرایط اقتصادی داخلی ایران و تصمیمات سیاستگذاران نقش تعیین‌‌‌کننده‌‌‌ای در وضعیت بازارهای مالی کشور تا پایان سال خواهند داشت.
  • کارنامه وام فرزندآوری بانک‌ها

    دنیای اقتصاد-فائزه پوزش: در ۷ماهه نخست ۱۴۰۳ حدود ۲۵‌همت وام فرزندآوری پرداخت شد، یعنی به‌طور میانگین هر خانوار حدود ۸۲‌میلیون‌تومان تسهیلات دریافت کردند. بانک ملت در این زمینه به یکه‌تازی پرداخت و بیشترین تسهیلات را پرداخت کرد، درحالی‌که بانک مشترک ایران و ونزوئلا در قعر آمار قرار دارد.
  • «فولاد خرمدشت تاکستان» صادرکننده برتر استان قزوین

    در مراسمی با حضور مسوولان ارشد استان، شرکت «فولاد خرمدشت تاکستان» به عنوان صادرکننده برتر استان قزوین معرفی شد.
  • پیروزی ترامپ برای جهان چه معنایی دارد؟

    اسدالله غلامپور
    بر اساس گزارش سازمان ملل، سال ۲۰۲۴ «بزرگ‌‌‌‌ترین سال انتخابات در تاریخ بشر» است که نیمی‌‌‌‌از جمعیت جهان - حدود ۳.۷ میلیارد نفر در ۷۲ کشور - می‌‌‌‌توانند رای دهند. با این حال، برخی از انتخابات اهمیت بیشتری نسبت به سایرین دارند، در همین چارچوب است که جهان شاهد رفتن مردم ایالات‌ متحده به پای صندوق‌‌‌‌های رای بود. ایالات متحده بزرگ‌ترین اقتصاد جهان و بزرگ‌ترین قدرت نظامی‌‌‌‌است. اما همچنین محور بسیاری از انقلاب‌های مخملی، کودتاها، نافرمانی جهانی. اتحادهای استراتژیک بین‌المللی، سیستم اقتصادی و مالی و بسیاری از نهادهای لیبرال جهان است.
  • فراز و فرودهای صنعت بیمه در سال ۱۴۰۲

    حمیده زمانی/کارشناس ارتباطات صنعت بیمه
    با توجه به اطلاعات سالنامه آماری بیمه‌مرکزی، ضریب نفوذ بیمه در کشور در سال ۱۴۰۲ روند افزایشی داشته و از ۱.۸‌درصد به ۲.۱‌درصد رسیده است. این در حالی است که متوسط ضریب نفوذ بیمه در دنیا عدد ۷‌درصد را نشان می‌دهد. به نظر می‌رسد روند کاهشی ضریب نفوذ بیمه از سال ۱۳۹۹ (۲۰۲۰) تا پایان ۱۴۰۱ (۲۰۲۲)، به دلیل رشد اسمی بالاتر تولید ناخالص داخلی (به‌واسطه تورم قیمت‌ها) در مقایسه با رشد حق بیمه تولیدی بوده است. ایران در مقایسه با میانگین جهانی و بخش اعظم کشورهای دنیا، عملکرد قابل قبولی را در ضریب نفوذ بیمه به ثبت نرسانده است، ولی در قیاس با سال گذشته با هفت‌پله صعود در جایگاه ۵۹ قرار دارد.
  • بسترسازی برای توسعه صنعت ساختمان

    دنیای اقتصاد: نخستین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت ساختمان ایران روزهای بیست و یکم و بیست و دوم آبان ماه سال‌جاری در تهران برگزار خواهد شد. در این همایش کارشناسان و فعالان حوزه زنجیره ساختمان برای بررسی وضعیت فعلی و رسیدن به درک دقیقی از زوایای مشکلات موجود گرد هم خواهند آمد تا با چاره‌‌‌اندیشی در خصوص چالش‌‌‌ها و فرصت‌‌‌های کنونی راه را برای ادامه هرچه بهتر مسیر سازندگی ایران و ارزش‌آفرینی در حوزه ساختمان هموارتر کنند.
  • چراغ قرمز های بورس تهران

    دنیای اقتصاد: در پنل تخصصی با عنوان «وضعیت جاری بورس» جمعی از کارشناسان و اقتصاددانان برجسته به بحث و تبادل نظر در مورد وضعیت بازار سرمایه ایران و چشم‌‌‌انداز پیش روی آن پرداختند. در این نشست حسین عبده‌‌‌تبریزی، اقتصاددان برجسته، مدیریت این پنل را بر عهده داشت و در کنار حسین قربانزاده، عضو شورای عالی هماهنگی اقتصادی، امیرتقی‌‌‌خان تجریشی، رئیس هیات مدیره گروه مالی فیروزه، و سعید اسلامی‌‌‌بیدگلی، کارشناس ارشد بازار سرمایه، مهم‌ترین مسائل و چالش‌‌‌های بورس و تاثیرات آن بر اقتصاد کشور را بررسی کردند. در این نشست، تحلیل‌‌‌های متنوعی در مورد «نوسانات دلار»، «تحولات جهانی» و «سیاست‌‌‌های داخلی» مطرح شد که بر بازار سرمایه و سهام تاثیرگذار بوده‌‌‌اند.
  • انعقاد ۸۰‌هزار قرارداد مشارکت مدنی برای طرح نهضت ملی مسکن

    سرپرست معاونت مسکن و ساختمان گفت: در سال‌جاری و بعد از ابلاغ برنامه هفتم توسعه و استقرار دولت، قرارداد مشارکت مدنی (تسهیلات ساخت) پروژه‌‌‌‌های متعدد طرح نهضت ملی مسکن شامل ۹۹ ساله، خودمالک شهری، خودمالک روستایی و بافت فرسوده بالغ بر ۸۰‌هزار واحد و به میزان حدود ۴۰‌هزار میلیارد تومان منعقد شده است.
  • ارتقای نقش‌‌‌ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی

    نشست هم‌‌‌اندیشی معاون و مدیران معاونت مسکن و ساختمان با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار و در این نشست بر ارتقای نقش‌‌‌ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به‌‌‌عنوان اتاق فکر و محور پژوهش تاکید شد. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، نشست هم‌‌‌اندیشی معاون و مدیران معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با رئیس، معاونان و مدیران مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در محل سالن جلسات این مرکز برگزار شد.
  • لزوم ایجاد شهرهای جدید پایدار و خودبسنده

    شهرام ملکی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایجاد شهرهای جدید پایدار و خودبسنده را از مهم‌ترین اهداف توسعه شهری در کشور عنوان کرد. شهرام ملکی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در گفت‌‌‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی ضمن گرامیداشت روز جهانی شهرسازی، این روز را فرصتی ارزشمند برای تاکید بر نقش کلیدی برنامه‌‌‌ریزان و طراحان شهری در توسعه جوامع پایدار و فراگیر عنوان کرد.
  • چالش «کمبود گاز»

    سید حسن افتخاری
    کمبود گاز یکی از دغدغه‌های مهم چند سال گذشته در کشور است، همان‌گونه که بارها گفته شده است، ما ‌‌توانمندیم ولی در بوروکراسی چرخه اداری ناتوانیم.
  • ظرفیت صنعتی بانک توسعه تعاون در استان قزوین

    مدیرعامل بانک توسعه تعاون اعلام کرد ظرفیت‌‌‌های بالای صنعتی و سرمایه انسانی در استان قزوین وجود دارد.
  • سکاندار جدید «خوارزمی»

    سعید سوادکوهی مدیرعامل سرمایه‌گذاری خوارزمی شد. وی با مدرک دکترای مالی و سابقه مدیریتی و مدیر عاملی بنگاه های بزرگ و مهم اقتصادی کشور، سرپرست «شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی» شد . در سوابق ایشان می‌توان به مدیر عامل و عضو هیات مدیره هلدینگ فرآوری معدنی اپال کانی پارس، مدیر عامل و عضو هیات مدیره پالایشگاه پارسیان تدبیر، مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت پتروشیمی پلی‌پروپیلن جم (جم‌پیلن)، رئیس هیات‌مدیره گروه اقتصادی مفید، رئیس هیات مدیره شرکت پالایشگاه نفت نیک قشم، رئیس‌هیات‌مدیره شرکت گوهر فام و بیش از ده‌ها مورد عضویت هیات مدیره اشاره کرد .
  • تست سلامت بانک خصوصی

    دنیای اقتصاد-فائزه پوزش: بانک سرمایه، به عنوان ششمین بانک خصوصی کشور، فعالیت خود را از سال ۱۳۸۴ آغاز کرد و سهام آن در این سال در بورس منتشر شد. بیشتر سهام این بانک متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان است. این بانک طی سال‌های اخیر، وضعیت خوبی را تجربه نکرده و از نظر سلامت مالی در بین بانک‌های کشور، جزو رده‌‌های آخر محسوب می‌شود. نسبت کفایت سرمایه این بانک در طول ۵سال گذشته همواره کاهش یافته و از سال ۱۳۹۹ تا آخرین آمار (۱۴۰۲) در سطوح منفی قرار دارد. بانک سرمایه نه تنها در۵سال گذشته سودی کسب نکرده، بلکه از جمله بانک‌های زیان‌‌ده نیز محسوب می‌شود.
  • نقشه راه «مپنا» در تامین مالی

    نشست تخصصی فرصت‌‌های سرمایه‌گذاری گروه مپنا در مرکز همایش‌‌های بین‌المللی جزیره کیش برگزار شد.
  • مدیرعامل جدید «میدکو» معرفی شد

    هیات مدیره شرکت مادرتخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به اتفاق آرا آقای دکتر علیرضا ابراهیمی‌‌ را به عنوان مدیرعامل جدید این شرکت برگزیدند.
  • دلایل کندی پروژه‌های آزادراهی

    خدایار خاشع / دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار در آزادراه‌‌‌ها
    یکی از دلایل اصلی طولانی‌‌‌شدن پروژه‌‌‌های عمرانی، عدم‌هماهنگی میان نهادهای مختلف دولتی است که هزینه‌‌‌ها را به ‌‌‌شدت افزایش می‌دهد به طور مثال اساس کار راه‌سازی تولید مصالح راه‌سازی خصوصا مصالح بتن و روسازی بوده و نیاز است که معادن مناسب از سوی وزارت صمت به این پروژه‌‌‌ها اختصاص داده شود، ولی این امر به معضل جدی تبدیل شده و همواره پروژه با وقفه‌‌‌های جدی، جرایم و احضار مدیران به دادگاه مواجه هستند که باید تدبیر فوری و جدی برای هماهنگی و حل آن اتخاذ شود.
  • عزم پتروشیمی شهید تندگویان برای حل معضلات زیست محیطی

    مراسم افتتاحیه پروژه محیط‌زیستی بازیافت بلودان کولینگ PTA۲ با حضور مدیرعامل، مدیران و کارکنان این مجتمع و همچنین، سردار هاشمی، فرمانده منطقه سوم دریایی و هیات همراه وی برگزار شد.سیدرضا قاسمی شهری، در این مراسم با اشاره به اینکه حفاظت از محیط‌زیست باید یکی از اولویت‌‌های صنعت پتروشیمی باشد، اظهار کرد: عزم راسخ پتروشیمی شهید تندگویان حل معضلات زیست محیطی منطقه است و در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
  • چاره تورم مزمن و نقدینگی سرکش

    دنیای اقتصاد: در حاشیه نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۴، پنل تخصصی «تورم، کنترل نقدینگی و نرخ بهره» با حضور جمعی از متخصصان و صاحب‌‌‌نظران اقتصادی توسط مجموعه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شد تا به یکی از داغ‌‌‌ترین موضوعات اقتصاد ایران بپردازد. در این پنل، عظیم ثابت دبیرکل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، داوود سوری اقتصاددان، فرشید شکرخدایی رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی و قاسم محسنی، مدیرعامل شرکت رتبه‌‌‌بندی اعتباری برهان دیدگاه‌‌‌های خود را درباره‌‌‌ اثرات تورم، نقدینگی سرکش و چالش‌‌‌های مزمن اقتصادی ارائه کردند.
  • تعارض رویکردها در مسوولیت اجتماعی شرکت‌ها

    مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس، با توجه به تجربیات بین‌المللی، بررسی‌‌‌های کارشناسی، تهیه گزارش از چالش‌‌‌ها و قوانین حوزه مسوولیت اجتماعی در جهان و جلسات نخبگانی در مرکز، پیش‌‌‌نویس قانون مسوولیت اجتماعی شرکت‌ها را در ۸ ماده تهیه کرده است. بر همین اساس، کمیسیون مسوولیت اجتماعی و حاکمیت شرکتی اتاق بازرگانی ایران روز دوشنبه، ۱۴ آبان نشست نقد و بررسی پیش‌‌‌نویس قانون مسوولیت اجتماعی شرکت‌ها را برگزار کرد.
  • معرفی «الفبای تولید»

    باوجود برگزاری ۲۴ نمایشگاه صنعتی، برای نخستین بار نمایشگاه ابزارآلات در سال‌جاری برگزار شده است؛ زیرا به نظر می‌رسد صنعت ابزارآلات یک صنعت مهجور در ایران است. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، در چهارمین پنل تخصصی با عنوان «صنعت ابزار، الفبای تولید» که در حاشیه نمایشگاه «ابزارآلات صنعتی» به همت گروه رسانه‌‌‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شد، با حضور دست‌‌‌اندرکاران و تولیدکنندگان صنعت ابزارآلات به اهمیت و چالش‌‌‌های این صنعت پرداخته شد.
  • اولین بانک ناتراز، تراز می‌شود

    دی، ایران زمین، سرمایه و آینده. این چهار بانک کمترین میزان کفایت سرمایه را دارند و بانک مرکزی در پی حل ناترازی آنهاست. بانک‌های ناترازی که هر کدام به دلیلی ناتراز شده‌‌‌اند و حال عزم بانک مرکزی و مسوولان اقتصادی دولت بر حل مساله بانک‌های ناتراز است.
  • دانش رهبران سازمانی مهم نیست!

    راز تمایز سازمان‌ها، نه میزان دانش و تخصص فنی مدیران عامل آنها و نه مواردی مانند استراتژی و سیاست‌‌‌های مالی است. تمایز اصلی را باید در سطوحی عمیق‌‌‌تر و جنبه‌‌‌های انسانی رهبران سازمانی جست‌‌‌وجو کرد؛ موضوعی که به نظر بسیاری از آنها نیز متوجهش شده‌‌‌اند.
  • ابزارآلات در کشاکش مقررات

    دنیای اقتصاد -سید سجاد موسوی: در هر صنعت و حوزه‌ای استفــاده از ابــزارآلات استــاندارد اهمیت زیادی دارد؛ چرا که ابزارهای باکیفیت، بهره‌وری را در کار بهبود می‌بخشند، ایمنی را تضمین و در نهایت به رشد و کیفیت تولید کمک می‌کنند. بر این اساس صنعت ابزارآلات در کشور ما نیز سابقه‌ای دیرینه دارد اما به تناسب رشد کمی و تعداد شرکت‌های تولیدکننده و وارد‌کننده نتوانسته رشد کیفی لازم را ارائه کند که نتیجه آن تکیه بر واردات و صادرات بسیار محدود به برخی کشورهای همسایه است؛ کارشناسان علل مختلفی را برای این مساله عنوان می‌کنند که از اصلی‌ترین آنها می‌توان به فقدان سیاست‌های توسعه محور توسط دولت‌ها، تخصیص و ثبت‌سفارش طولانی‌مدت، عملکرد گمرکات و سازمان ملی استاندارد در ترخیص کالاها، مدت زمان کوتاه برای رفع تعهد ارزی و... اشاره کرد.
  • بیمه «تجارت نو» رکورد زد

    کارنامه هفت‌‌‌‌ماهه ۱۴۰۳ بیمه تجارت‌‌‌‌نو، نشان از شکسته شدن یک رکورد در فروش و افزایش در شاخص‌‌‌‌های عملکردی دارد و پیش‌‌‌‌بینی می‌‌‌‌شود که در پایان سال ۱۴۰۳ سهامداران «بنو» شاهد اتفاق مثبت از جنس ثروت‌‌‌‌افزایی مستحکم و پایدار باشند.
  • آخرین روند طرح «تغلیظ ۲ میدوک»

    معاون توسعه صنعتی و تولید شرکت ملی صنایع مس ایران در بازدید از پروژه احداث کارخانه تغلیظ۲ میدوک گفت: پروژه احداث کارخانه تغلیظ۲ میدوک در حال حاضر با ۱۰۰۰ نفر نیروی کار در حال انجام است و با توجه به پیشرفت فیزیکی خوبی که دارد، به عنوان پروژه توسعه‌ای ممتاز و پیشرو در بین ده‌ها پروژه شرکت ملی صنایع مس محسوب می‌شود.
  • ناترازی در سیاست انرژی

    رضا پاکدامن/ کارشناس حقوق انرژی و توسعه
    بحث معضل انرژی چند دهه در کشور مطرح بوده ولی به علت فقدان سیاست انرژی جامع این موضوع از «کمبود انرژی» به «بحران انرژی» تبدیل شده است اگرچه‌‌ اخیرا از عنوان شیک «ناترازی » استفاده می‌شود! بر وضعیت اقلام اصلی حامل‌های انرژی مروری اجمالی می‌کنیم.
  • رکوردزنی در بارگیری دریایی

    پتروشیمی مسجدسلیمان با بهره‌‌گیری از شیپ لودر پیشرفته، رکورد جدیدی در بارگیری دریایی محصولات ثبت کرد.این شرکت با بهره‌‌برداری از شیپ لودر پیشرفته و با ظرفیت ۸۰۰ تن در ساعت، پتروشیمی مسجدسلیمان گامی بزرگ در راستای افزایش سرعت و دقت عملیات بارگیری دریایی محصولات خود برداشته است. این دستاورد مهم، علاوه بر کاهش چشمگیر زمان بارگیری کشتی‌‌ها، امکان صادرات حجم بیشتری از محصولات پتروشیمی را فراهم آورده است. به‌‌گونه‌‌ای که با وجود این دستگاه، شرکت صنایع پتروشیمی مسجد سلیمان موفق شده است تا ۶۰ هزارتن از محصولات خود را در یک کشتی تجاری به فروش برساند.
  • صعود «تکیمیا» به بازار دوم فرابورس

    نماد تامین سرمایه کیمیا در بازار دوم فرابورس درج شد. به گزارش روابط عمومی تامین سرمایه کیمیا، براساس اطلاعیه فرابورس، شرکت تامین سرمایه کیمیا با نماد تکیمیا، پس از احراز کلیه شرایط پذیرش از ﺗﺎرﯾﺦ ۱۴آبان ماه‌۱۴۰۳، به عنوان سیصد‌وسی‌وپنجمین نماد معاملاتی (دویست‌وبیست‌وچهارمین شرکت در بازار دوم) در فهرست نرخ‌های فرابورس ایران درج شد.
  • فرصت‌های اقتصادی «کیش اینوکس»

    دنیای اقتصاد: در شرایط حساس و پرتلاطم اقتصادی و سیاسی کشور، برگزاری رویدادی همچون کیش اینوکس فرصتی برای تبادل افکار، انتقال تجربیات و بررسی چالش‏‏‌های پیش روی بازارهای مالی و اقتصاد ایران فراهم آورده‏‏‌است. این رویداد، به عنوان یکی از برجسته‏‏‌ترین گردهمایی‏‏‌های مالی و اقتصادی کشور، بار دیگر میزبان فعالان و کارشناسان حوزه سرمایه‏‏‌گذاری و بازارهای مالی شده است. در این رویداد، حسین عبده‌تبریزی، چهره برجسته و تاثیرگذار اقتصادی ایران، در مصاحبه‏‏‌ای به بررسی نقش کیش اینوکس در ارتقای همگرایی و شفافیت بازارهای مالی، اهمیت جذب سرمایه‏‏‌گذاران خارجی و چالش‏‏‌های اساسی بازار سرمایه کشور پرداخته است. عبده تبریزی با نگاهی تحلیلی، از موانع کنونی و لزوم ایجاد بسترهای اعتمادساز برای توسعه و رشد پایدار بازارهای مالی سخن می‏‏‌گوید.
  • جاماندگان توزیع وام

    دنیای اقتصاد: نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد که بسیاری از خانوارها همچنان با چالش‌هایی در دریافت وام‌های خرد مواجه هستند. نداشتن رتبه اعتباری مناسب، نیاز به ضامن معتبر یا وثیقه و کمبود منابع مالی از مهم‌ترین موانع دسترسی به وام خرد به‌شمار می‌رود. افزون برآن تخصیص منابع بانکی به تسهیلات تکلیفی، دسترسی را بیش از پیش محدود و پیچیده کرده است. بررسی گزارش تسهیلات پرداختی به تفکیک بخش‌های اقتصادی در ۷ماه نخست سال جاری نیز به درک بهتر از وضعیت کنونی کمک می‌کند.
  • فرصت‌‌ها و چالش‌‌های صنعت پتروشیمی ایران

    میثم فتحی محب / کارشناس انرژی زنجیره ارزش نفت و گاز
    صنعت پتروشیمی ایران، یک صنعت حدودا ۲۳.۵ میلیارد دلاری است که علاوه بر تامین نیازهای صنایع متنوع داخلی، سهم قابل‌توجهی در صادرات غیرنفتی داشته و بخش مهمی از درآمدهای ارزی کشور به این صنعت وابسته است. در سال ۱۴۰۲، ظرفیت اسمی کل صنعت پتروشیمی به حدود ۹۶ میلیون تن رسیده، اما میزان تولید همواره کمتر از ظرفیت اسمی بوده است؛ در کشوری که در مجموع منابع نفت گاز، رتبه اول جهان را در اختیار دارد، حدود ۲۰ میلیون تن عدم‌تولید در صنعت پتروشیمی رخ داده که ۶۰‌درصد از این میزان به واسطه کمبود خوراک رخ می‌دهد.
  • جایزه بریکس به کارآفرین ایرانی به‌خاطر تکنولوژی «اسکن تحلیلی قند خون»

    دنیای‌اقتصاد: مجمع تجاری بریکس ۲۰۲۴ که در حاشیه نشست اخیر اعضای گروه بریکس در مسکو برگزار شد، با اعلام نتایج رقابت «استارت‌آپ زنانه» در جامعه کارآفرینان زن فعال در کشورهای عضو این گروه، ۲۲ کارآفرین زن را برنده این رویداد معرفی کرد. در این مجمع، چهار کارآفرین زن ایرانی برنده این رقابت شدند که یکی از آنها به‌خاطر خلق تکنولوژی «اسکن تحلیلی قند خون» (iSGM)، حائز دریافت جایزه و تقدیرنامه بریکس شد.
  • صنعتی‌سازی مسکن در کما

    دنیای اقتصاد: رئیس انجمن صنعت ساختمان در تحلیل وضعیت «روش‌ ساخت‌و‌ساز در کشور» اعلام کرد: با وجود آنکه صنعتی‌سازی مسکن، سرعت تولید را افزایش می‌دهد و بر کاهش قیمت تمام‌شده ساخت اثر مثبت معنادار دارد، اما میزان استفاد‌ه‌ از این روش، اصلا رضایت‌بخش نیست. پژمان جوزی با تعریف مشخصات صنعتی‌سازی مسکن، آن را برای «تامین مسکن ارزان» ضروری دانست.
  • صنعتی‌سازی با حفظ روح موجود

    مهندس مهرداد دریایی/عضو انجمن صنعت ساختمان
    شهرسازی و تامین مسکن در ایران طی دهه‌های گذشته تغییرات بسیاری را به خود دیده است و همیشه این سوال مطرح بوده که برای برون‌رفت از شرایطی نظیر کمبود عرضه، یا تحریک تقاضا چه باید کرد. در این بازار گاهی مشکلات ناشی از فقدان قانون گاهی هم مصائب ناشی از وجود برخی قوانین ناکارآمد بر سر زبان‌ها افتاده است و در برخی اوقات نیز سیاست‌های کلان و کاستی‌های آنها در بخش ساخت‌وساز به بحث داغ رسانه‌ها و جراید تبدیل شده، با این حال آنچه همواره در مقام بررسی اهمیت ثابتی داشته، موضوع اهمیت جان انسان‌ها و لزوم حفاظت از آن است.
  • چشم‌انداز تولید شمش آلومینیوم

    دنیای اقتصاد -سید‌سجاد موسوی: از ابتدای امسال موضوع ثبت‌سفارش و تخصیص ارز به شدت زمان‌بر شده و شاهد نوعی ناهماهنگی بین نهادهای مختلف دولتی هستیم که در نهایت باعث سخت‌تر‌ شدن مسیر توسعه شرکت‌ها شده است؛ در واقع با راه‌اندازی سامانه جامع تجارت به جای اینکه فرآیندها سریع‌تر و با آمد و رفت کمتر برای باز شدن گره‌ها انجام شود، چند گره دیگر به آن اضافه شده که فعالان اقتصادی برای رفع آنها باید در نهادهای دولتی کفش آهنین به پا کنند و البته برخی معتقدند طولانی شدن فرآیندها با توجه به کمبود ذخایر ارزی اتفاق افتاده که تایید یا رد این مدعا جای بحث و بررسی بیشتر دارد.
  • ارتقای شاخص‌های هوش تجاری در فولاد اکسین خوزستان

    به پاس تلاش های موثر شرکت فولاد اکسین خوزستان در اجرای پروژه ها درسال‌های اخیر و همزمان با روز جهانی مدیریت پروژه، در دهمین سمپوزیوم مدیران حرفه ای پروژه ایران از این شرکت تجلیل به عمل آمد. دهمین سمپوزیوم مدیران حرفه‌ای پروژه،به مناسبت روز جهانی مدیریت پروژه در تاریخ ۱۰ آبان ۱۴۰۳ با حضور مجید فراهانی معاون پیگیری و هماهنگی نهاد ریاست جمهوری در مرکز همایش‌های برج میلاد در تهران برگزار شد.
  • رونمایی از مرکز نوآوری صنعت بیمه‌‌‌

    مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان دردومین روزهمایش «جهش تولید، رضایت مشتری و بهره‌‌‌وری پایدار» ضمن رونمایی از نخستین مرکز نوآوری و فناوری صنعت بیمه کشور با تیم‌‌‌های استارت‌آپی حرفه‌‌‌ای در شرکت بیمه معلم، توسعه فعالیت‌‌‌های دانش‌‌‌بنیان، تسهیل انتقال دانش و فناوری‌‌‌های نوین به صنعت بیمه را از ضرورت‌‌‌های بقا و سودآوری پایدار برای شرکت‌های بیمه‌‌‌ای دانست و جهت‌‌‌گیری اساسی صندوق ذخیره را پشتیبانی از تولیدات و خدمات دانش‌‌‌بنیان اعلام کرد.
  • کارنامه تجارت زنجیره آهن و فولاد

    بررسی آمار صادرات و واردات زنجیره آهن و فولاد کشور در نیمه نخست امسال و مقایسه آن با عملکرد مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد که صادرات این زنجیره با افت ۲درصدی به لحاظ وزنی و با افت ۱۶ درصدی ارزش صادرات مواجه بوده است؛ این درحالی است که هرچند واردات این زنجیره از منظر وزنی کاهش داشته اما ارزبری ناشی از واردات آنها، رشد چشمگیری داشته است.
  • مسیر توسعه صنعت لیزر در ایران

    دنیای‌اقتصاد: آمریکا، فرانسه، ژاپن، آلمان، چین و روسیه جزو کشورهای پیشرو در زمینه دانش لیزر هستند. صنعت لیزر ایران نیز در چند سال اخیر در برخی موارد توانسته از مرحله وابستگی به واردات عبور کند و به مرحله خودکفایی در ساخت و حتی صادرات برسد. در طول چند سال گذشته، شرکت‌های دانش‏‏‌بنیان ایرانی از محصولات تولیدی خود در حوزه لیزر رونمایی کرده‏‏‌اند که مهم‌ترین این محصولات لیزرهای پیشرفته پزشکی و صنعتی است. اما هنوز موانع و محدودیت‌هایی در این مسیر وجود دارد که راه ایران را برای دستیابی به موفقیت‌های بزرگ‌تر در عرصه لیزر با چالش‌هایی مواجه کرده است. سیف‌الله اسداللهی، مدیرعامل مرکز ملی علوم و فنون لیزر ایران در این باره بر این باور است که عموم جامعه تا اندازه‏‏‌ای به جایگاه خاص این فناوری در زندگی و مشاغل مختلف پی برده‏‏‌اند ولی زیرساخت‏‏‌های فعلی در برهه کنونی نمی‌تواند پاسخگوی تمام مراجعه‏‏‌های مردمی باشد.
  • تکمیل زنجیره در فولاد هرمزگان

    شرکت فولاد هرمزگان با نگاه صادرات‌محور به دنبال توسعه حداکثری و تنوع سبد محصولات خود است. عطاءاله معروفخانی، مدیر عامل این شرکت در این‌باره اظهار کرد: ما در فولاد هرمزگان به دنبال تکمیل زنجیره ارزش هستیم و طرح‌هایی همچون واحد نورد به دنبال تولید ورق‌هایی هستیم که در کشور تولید نمی‌شود.
  • حفظ مشتری با هوش مصنوعی ؟

    سرویس‌‌دهی به مشتری همیشه کار آسانی نیست، به‌‌خصوص وقتی مشتریان آنقدر از محصول ناراضی‌‌اند که از شدت خشم دوست دارند سر شما فریاد بزنند. این اتفاقی است که در ماه مه برای شرکت «سونوس» (Sonos)، تولیدکننده سیستم‌های صوتی خانگی، افتاد. جدیدترین به‌‌روزرسانی اپلیکیشن شرکت ایرادات فنی بسیاری داشت که به افت سهام شرکت منجر شد و طبیعتا مشتریان ناراضی بودند.
  • جهش سودآوری در بانک سینا

    بانک سینا در گزارش مالی میان‌‌‌دوره‌‌‌ای ۶ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۳، رشد قابل‌‌‌توجهی در درآمدها و سود عملیات خود نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ثبت رسانده است.
  • افزایش فشار مالیاتی روی صنایع

    رئیس انجمن تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران با اشاره به این موضوع که بر اساس بودجه پیشنهادی دولت تازه‌کار مسعود پزشکیان برای سال ۱۴۰۴ درآمد مالیاتی رشد ۳۹ درصدی داشته گفت: در واقع این یعنی درآمد مالیاتی از حدود ۱۲۲۲‌هزار میلیارد تومان در بودجه ۱۴۰۳ به رقم ۱۷۰۰‌هزار میلیارد تومان رسیده است. این در حالی است که سهم مالیات در بودجه سال ۱۴۰۲ نیز ۸۲۶‌هزار میلیارد تومان بود.
  • فرآیند سبز در خطوط تولید فولاد

    مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: با برنامه‌‌هایی که تدارک دیده شده و اقداماتی که صورت دادیم، به زودی تولید فولاد سبز در فولاد هرمزگان آغاز می‌شود.
  • ناترازی در آزادراه‌‌‌ها

    خدایار خاشع/دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار در آزادراه‏‏‌‏‏‌‏‏‌ها
    وضعیت پروژه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های زیرساختی به‌‌‌ویژه آزادراه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در کشور، پیچیده و چالش‌‌‌‌‌‌‌‌‌برانگیز بوده و با ناترازی مواجه است. از این رو می‌توان از تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های گذشته درس گرفت و مسیر تازه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را برای توسعه پایدار زیرساخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ترسیم کرد. بررسی مشکلات زیرساختی و ناترازی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های موجود به‌‌‌ویژه در حوزه آزادراه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها، نشان می‌دهد که این موضوع نتیجه ‌‌‌سرمایه‌گذاری نامناسب، مدیریت ناکارآمد و اجرای ناموفق قوانین و مصوبات است. مشکلات شرکت‌های سرمایه‌گذار آزادرا‌‌‌‌‌‌‌‌‌هی شامل نرخ سود پایین برای سرمایه‌گذاری، نا‌‌‌هماهنگی بین دستگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اجرایی و ترک فعل مسوولان است که توصیه می‌شود دولت جدید با رویکردی متفاوت و کارشناسانه، از جمله بازنگری در قوانین و تعامل با بخش خصوصی، به حل این معضلات بپردازد.
  • چهار شرکتی که با تکنولوژی دی‏‏‌اکسید کربن را از اقیانوس حذف می‌کنند

    اقیانوس به عنوان بزرگ‌ترین جذب‌‌‌کننده کربن روی زمین، قهرمان گمنام مبارزه با انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای و تغییرات اقلیمی است. اقیانوس‌‌‌ها یک‌چهارم کل دی اکسید کربن منتشرشده و ۹۰‌درصد گرمای اضافی ناشی از این انتشارها را جذب می‌کنند. چه می‌شود اگر ما بتوانیم کاری کنیم اقیانوس دی‌‌‌اکسیدکربن بیشتری از هوا جذب کند؟ این مفهوم متد «جذب مستقیم اقیانوس» (Direct Ocean Capture) یا DOC است.
  • خودآگاهی رهبران سازمانی

    روزی عالی را به یاد می‌‌‌آورم که جمعی از مدیران عامل شرکت‌هایی از صنایع مختلف در کالیفرنیای شمالی برای یک کنفرانس دوستانه دور هم جمع شده بودند. اتاق کنفرانس پنجره‌‌‌هایی بلند و مشرف به تپه‌‌‌های سرسبز اطراف داشت. هوای معتدل و چشم‌‌‌انداز تاکستان‌‌‌های منطقه، جاذبه اصلی آن روز نبود. رهبران شرکت‌های بزرگ آن روز را فرصتی می‌‌‌دانستند که از سرعت کار و زندگی خود بکاهند، به تأمل و بازنگری در رویه‌‌‌های خود بپردازند، از یکدیگر درس بگیرند و خود را توسعه دهند. چنین فراغت و فرصتی در روزهای شلوغ کاری به ندرت نصیب آنها می‌‌‌شد.
  • بانک ناتراز در بن‌بست

    دنیای اقتصاد: آمار‌ها نشان می‌دهد که بانک آینده، با نسبت کفایت سرمایه منفی ۳۶۰‌درصد در وضعیت بحرانی قرار دارد و از معیارهای استاندارد جهانی بسیار دور است. به گفته صاحب‌نظران حوزه بانکداری این وضعیت بحرانی، رسیدگی فوری و اقدامات اصلاحی جدی را طلب می‌کند. «دنیای‌اقتصاد» در گفت‏‏‌وگویی با احسان راکعی، کارشناس بانکی و دیگر کارشناسان اقتصادی به آنالیز چالش‌های بانک و تعیین‌تکلیف آن پرداخته است.
  • تدابیر ویژه بانک مرکزی برای مقابله با تراکنش‌های غیرعادی و نامتعارف در بانک‌ها

    معاون تنظیم‌گری و نظارت بانک مرکزی خواستار واکنش جدی هیات‌مدیره بانک‌ها نسبت به تراکنش‌های مشکوک برخی مشتریان شد و با اشاره به قانون جدید بانک مرکزی تکالیف بانک‌ها در قبال مجازات‌های قضایی متخلفان ، تدابیر ویژه بانک مرکزی برای مقابله با تراکنش‌های غیر عادی و نامتعارف در بانک‌ها و چگونگی نظارت و شناسایی مصادیق پولشویی در بانک‌ها را تشریح کرد .
  • پرداخت وام مشاغل خانگی الزامی شد

    با ابلاغ بانک مرکزی،‌ بانک‌ها ملزم شدند مبلغ ۵هزار میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی را با قید فوریت به متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت کنند. توجه به مشاغل خانگی و کارآفرینی خانگی یکی از زیرمجموعه‌های مهم حوزه تولید و کارآفرینی به شمار می‌رود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل می‌دهند. از نگاه کارشناسان، ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده، عدم نیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینه‌های بهره‌برداری از ویژگی‌ها و مزایای ایجاد کسب‌وکارهای خانگی است. بر اساس گزارش‌ها، کسب‌وکارهای خانگی به راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد در سراسر جهان تبدیل شده است و شرایط و قابلیت انجام این نوع کسب‌وکار در خانه یا محیط‌های غیررسمی مزیت‌های بسیاری برای علاقه‌مندان و صاحبان این دسته کسب‌وکارها داشته است. مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردارند و این مساله باعث شده روز به روز به تعداد علاقه‌مندان این مدل از کسب‌وکار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدود بودن فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری بیشتر شود.
  • تراژدی حقوق دولتی معادن

    دنیای اقتصاد - سارا اصغری: دولت مکلف است بر اساس بند الف تبصره ۶ لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور، ۱۵درصد حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانه‌‌‌‌داری کل کشور منظور کند و سهم هر استان و شهرستان دارای معادن را به نسبت پرداختی هر شهرستان و با اولویت شهرستانی که معدن در آن قرار دارد، هزینه کند.
  • شفافیت مالی؛ مسیر سودآوری پایدار

    مدیرعامل بیمه سینا از شفافیت مالی به عنوان یک ضرورت برای تقویت سودآوری پایدار یاد کرد.
  • سایه جدال کریدورها بر شرکت‌های حمل و نقل و انرژی

    مهدی عرب‌صادق / کارشناس ارشد دیپلماسی انرژی
    امروز، جدال کریدورهای انرژی‌ برق یکی از موضوعات مهم و حیاتی در عرصه بین‌المللی و شرکت‌های فعال در زمینه حمل و نقل و انرژی است که به اشکال مختلف به توسعه، امنیت و تحولات اقتصادی کشورهای مختلف دنیا مربوط می‌شود و در این مسیر، تضاد در منافع اقتصادی، سیاسی و امنیتی ذی‌نفعان از زمینه‌های چالش‌ساز در صحنه بین‌المللی است. از سوی دیگر، تامین منابع مالی از سدهای بزرگ مسیر طراحی و اجرای این کریدورها به عنوان شریان حیاتی انرژی است.
  • ظرفیت بانکی شارژ انرژی

    دنیای اقتصاد: کارشناسان معتقدند، برای ثابت نگه داشتن وضعیت ناترازی صنعت برق، لازم است تا سال آینده حداقل ۶‌هزار مگاوات عرضه برق در کشور افزایش داشته باشد که این مهم نیازمند ورود میلیارد‏‌ها دلار به این صنعت خواهد بود. به نظر می‌رسد اولین و اصلی‏‌ترین راه پیش‌روی سیاستگذار برای جلوگیری از خاموشی‏‌های بیشتر در کشور، افزایش تکالیف شبکه بانکی برای وام‌دهی به فعالیت‏‌های حوزه انرژی است. با وجود این آیا شبکه بانکی توان پاسخگویی به نیازهای مالی صنعت انرژی را دارد؟ و آیا مشکل ناترازی انرژی در کشور با تحمیل آن به شبکه بانکی کشور حل خواهد شد؟
  • رکوردشکنی تولید در فولاد هرمزگان

    سرپرست مدیریت فولادسازی و ریخته‌‌‌گری مداوم شرکت فولاد هرمزگان گفت: رکوردشکنی‌‌‌های فولاد هرمزگان در دو ماه نخست امسال فراتر از ظرفیت اسمی و عملیاتی بوده است.
  • صدرنشینی بیمه معلم

    شرکت بیمه معلم بر اساس اعلام فرابورس ایران، با کسب بالاترین امتیاز حاکمیت شرکتی، در جایگاه نخست در میان شرکت‌های بیمه ایستاد.
  • تفاهم‌ همکاری فولاد غدیر نی‌ریز و شرکت MME

    محسن مصطفی‌‌پور، مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌‌ریز، در نشست امضای سند همکاری بین فولاد غدیر نی‌‌ریز و شرکت‌MME، با اشاره به اهمیت پروژه و تاثیر آن بر صنعت فولاد کشور گفت: به لطف خدا و با همت همه همکاران در مجتمع فولاد غدیر نی‌‌ریز، کارخانه فولادسازی به ظرفیت یک میلیون تن وارد مدار تولید شد و بعد از همه مشکلات و محدودیت‌هایی که در حوزه انرژی وجود داشت، تولید مستمر از سر گرفته شده و برای رسیدن به ظرفیت مطلوب یکی از الزاماتی که برای ما ایجاد نگرانی می‌‌کرد، بحث تامین خوراک به میزان بود.
  • رشد اشتغال‌زایی در منطقه ویژه اقتصادی خلیج‌‌‌فارس

    مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس از اشتغال‌زایی ‌هزار و ۱۶۱ نفری در هفت ماه نخست امسال خبر داد و گفت: این اشتغال‌زایی که با محوریت استفاده حداکثری از ظرفیت نیروهای بومی صورت پذیرفت، بیشتر از اشتغال‌زایی تعهدی ما بود.
  • تولید ۷۱۳ هزار خودرو تا آخر مهرماه

    دومین رویداد فرصت های نوآوری و فناوری کرمان موتور یا همان کیتونکس این بار در دانشگاه شریف برگزار شد.
  • بخش خصوصی در گردنه بودجه‌نویسی

    محمدحسین بابالو
    فصل بودجه‌‌نویسی و چکش‌‌کاری آن در مجلس زمانی بسیار مهم برای بخش خصوصی است که خود را برای مهم‌ترین برنامه یکساله پولی و مالی دولت آماده کند. این ارقام و جداول که در نهایت دخل و خرج دولت را تعیین خواهد کرد می‌تواند این ذهنیت را برای بخش خصوصی ایجاد کند که سال آینده باید منتظر چه تورمی باشد یا کسری بودجه دولت چه اثری بر ‌سازوکارهای تولیدی و تجاری و نوسان قیمت‌ها می‌‌گذارد.
  • کارنامه تولید جهان‏‏‌فولاد سیرجان

    در مهرماه سال جاری، شرکت جهان‏‏‌فولاد سیرجان در سایه الطاف خداوند و با پشتوانه تخصص و تلاش‏‏‌های بی‏‏‌وقفه مدیران و کارکنان خود، موفق به ثبت دو رکورد جدید در تولید ماهانه آهن اسفنجی و میلگرد شد. بر این اساس، کارخانه احیای شماره ۲ با تولید ۷۳,۳۱۱ تن آهن اسفنجی، و کارخانه نورد با تولید ۴۰,۷۶۴ تن میلگرد رکوردهای جدید را به ثبت رساندند. ثبت این رکوردها نشان‏‏‌دهنده تعهد و پشتکار کارکنان شرکت، در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» و همزمان افزایش استانداردهای کمی و کیفی تولیدی است که نشان‏‏‌دهنده قدرت و انسجام شرکت جهان‏‏‌فولاد در مسیر رشد و توسعه‏‏‌ صنعت فولاد کشور است.
  • تفاوت حساب تجاری و غیرتجاری

    دنیای‌اقتصاد: حساب‌های تجاری و غیرتجاری نزد بانک‌ها از معایب و مزایایی برخوردار است که دنیای اقتصاد در گزارشی به بررسی اجمالی آنها پرداخته است.
  • امرِ غیرقانونیِ آمرِ قانونی

    میثم حقیقی/ کارشناس حوزه بانکی
    با توجه به طولانی شدن صف متقاضیان دریافت تسهیلات تکلیفی قرض‌‌‌الحسنه ازدواج و فرزندآوری از بانک‌ها، کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی طی یک ضرب‌‌‌الاجل، بانک مرکزی را ملزم کرده که تا پایان سال ۱۴۰۳، تسهیلات قرض‌‌‌الحسنه‌‌‌ای تکلیفی تمامی متقاضیان در صف پرداخت شود، در غیر این صورت، نسبت به پیگیری موضوع از طریق دستگاه قضا علیه بانک مرکزی و بانک‌ها اقدام خواهد کرد.
  • ساخت‏‏‌وساز با فرمت «حقیقی» یا «حقوقی»؟

    دنیای اقتصاد: این روزها بازار مسکن ایران مسیر رکودی را می‌‌‌پیماید. در شرایطی که طی سال‌های گذشته تورم لجام‌گسیخته تا حد بسیار زیادی از قدرت خرید طبقه متوسط و حتی متوسط رو به بالا کاسته، سازندگان نیز به سبب قوانین دست‌و‌پاگیر و مشکلات عدیده اقتصادی ناشی از سخت شدن شرایط مالی در کنار ریسک‌‌‌های ریز و درشتی که تورم در بستر اقتصادی ایران ایجاد کرده، با تنگناهای بسیاری روبه‌رو شده‌‌‌اند. همین امر سبب شده تا بازار یادشده مانند قبل شاهد حضور خریداران و فروشندگان و تبدیل معاملات به شرایط رقابتی نباشد.
  • «چکنو و سفته الکترونیک» در بانک صادرات به عنوان وثیقه

    شرایط صدور و پذیرش سفته و چک الکترونیک به عنوان وثیقه تسهیلات و تعهدات در بانک صادرات ایران مهیا شد.
  • چشم اسفندیار سازندگان خوشنام

    احمد کاردان‏‏‌پور/عضو هیات موسس انجمن صنعت ساختمان
    مبحث زمان و زمان‌بندی در اجرای پروژه‌‌‌های ساختمانی مانند بسیاری از حوزه‌‌‌های کسب‌وکار امری است که باعث می‌شود یک سرمایه‌گذار تصمیم بگیرد نحوه فعالیت خود را در آینده چگونه و با چه کیفیتی ادامه دهد. اهمیت این مساله در آنجا نهفته است که در صورت طولانی شدن اجرای یک پروژه و افزایش زمانی که برای به ثمر رسیدن آن صرف می‌شود، زیان‌‌‌های هنگفتی به صاحبان کسب و کار تحمیل می‌شود. از این رو نیاز است با بررسی عوامل ناشی از تاخیر در به ثمر رسیدن قراردادهای تحویل، درکی جدی از فرآیند ساخت ساختمان و تاثیر متقابل ایفای تعهدات بر یکدیگر داشته باشیم.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر