گروه گزارش: سال ۱۴۰۱ همه .مصائب و فرازوفرودهایش در حال به پایان میرسد که به گفته علی قاسمزاده شهردار این شهر، از میان شهرداران کلانشهرهای کشور، تنها وی و چند شخص دیگر، توانستهاند از تلاطمهای سال آغازین قرن چهاردهم خورشیدی بهسلامت عبور کنند.او با اشاره به اینکه شهر محل حضور عناصر معترض، مخالف و موافق است، گفت: پس از اغتشاشات بیشتر خسارت به شهر و امکانات شهر وارد میشود، اما در پایان ما باید شهر را سالم و پاکیزه تحویل شهروندان بدهیم.
لیلی زوارهای: کارشناسان اقتصادی در سال ۱۳۹۴ با اشاره به عبور حجم نقدینگی از مرز هزار هزار میلیارد تومان هشدار دادند که اگر بمب ساعتی نقدینگی فعال شود برای اقتصاد ایران فاجعهآفرین است. همچنین آنها بر این باور بودند با روندی که بانک مرکزی اعلام کرده حجم نقدینگی از مرزهای هشدار بهزودی عبور خواهد کرد و این اتفاق در دو سال اخیر افتاد. اگرچه نقدینگی بهخودیخود نامطلوب نیست اما اگر در جهت تولید نباشد خطرآفرین است باید مراقب بود این نقدینگی به سمت بازارهای غیرمولد حرکت نکند و اقتصاد ایران را دچار آسیب و خطر نکند که این اتفاق افتاد. ازآنجاکه اقتصاد اصفهان از اقتصاد کشور تاثیر میپذیرد، بنابراین اصفهان در حال حاضر روی دو بمب ساعتی بزرگ قرارگرفته است. بمب ساعتی حجم بالای جمعیت غیرفعال نسبت به جمعیت فعال و نقدینگی که هر دو به مرز هشدار و انفجار رسیدهاند.
در سالهای اخیر بهرغم توجه زیاد و صرف هزینههای قابلتوجه در سازمانها متاسفانه میبینیم که متاسفانه مدیریت استراتژیک تبدیل به یکرویه تکراری شده است که عمدتا لایههای کارشناسی سازمان برای رفع تکلیف وظیفهای خود انجام میدهند. آنها بر اساس روشهای قدیمی نامتناسب با فضای جدید و دگرگون، همهساله در مقاطع زمانی مشخص، مجموعه اطلاعاتی را از وضعیت داخلی و محیطی سازمان گرداوری میکنند که معمولا چندان فرقی با دورههای قبل نکرده است، اهدافی را مقرر میکنند و درنهایت در خوشبینانهترین حالت آنها را اندازهگیری میکنند. واقعیت آن است که اینگونه نگرش به استراتژی اگرچه هنوز هم در بعد بهبود معیارهای کارآیی میتواند تا حدودی برای سازمانها مفید باشد، اما به دلیل دگرگونیهای عظیمی که در فضای امروز کسبوکار به وجود آمده، بههیچوجه موجب ایجاد تحول بنیادین در سازمان و بهبود شاخصهای اثربخشی نمیشود. بهگونهای که اکنون به نظر میرسد که سازمانها نیازمند یک استراتژی برای خلاصی از این نوع استراتژیگذاری هستند. این استراتژی احیانا با چند تغییر بنیادین در نگرش به استراتژی و روش مدیریت آن قابل تحقق است.
محمدعلی مجیدی نژاد: اصفهان مبارزان بسیاری به خود دیده، آزادیخواهانی که با درک روح و عمق سخنان امیرالمؤمنین علیهالسلام و تطور در نهجالبلاغه، عمر و زندگانی خود را بر سر این راه گذاشتند، حالا هم دارند یکییکی میروند، آنها که بخش بزرگی از مبارزان علیه نظام دیکتاتوری شاهنشاهی را بر عهده داشتند، برای به ثمر رسیدن انقلابی تلاش کردند که شعارش استقلال و آزادی بود و برای تحقق آن شعارها بود که جمهوری اسلامی را پایهگذاری کردند و امروز بهرسم امانت در اختیار نسل ما قرار دادهاند.
سیدرضا مرتضوی روز دوشنبه در دیدار با خانواده شهیدان رضا و محمد جوانی به مناسبت روز بزرگداشت شهدا با اشاره به دروغپراکنی های دشمنان درباره اتفاقاتی که در روزهای اخیر در مدارس رخ داده است، افزود: دشمنان کشور ما را متهم می کنند که مخالف تحصیل زنان هستیم در صورتی که پیش از انقلاب اسلامی درصد کمی از بانوان تحصیلکرده بودند.
نفیسه زمانی نژاد: در عصر رقابت تجاری، در زمانهای که رشد اقتصادی کاری پراسترس است اما یک بازار هدف روشن در همه کشورها وجود دارد که میتواند جولانگاهی برای محصولات تولیدی باشد و آن چیزی جز پارچه و پوشاک نیست. صنعتی که بهخودیخود توانسته است تاکنون، اقتصاد بسیاری از کشورها را متحول نماید و شاید در روزگاری سردمداران این مناطق متحول شده، نصف جهانی بود که آوازه نساجی آنهمه جا پیچیده بود و در خودکفایی حرف اول منطقه را میزد. و اکنون نیز قرار بر آن است با تأسیس شهرک پوشاک نساجی در این دیار، گامی مثبت در راستای تحول این صنعت و بازگشتی دوباره به همان روزگار شکوهمند، برداشته شود. چهبسا که حق اصفهان است با آن سابقه درخشانش در عرصه نساجی باری دیگر جایگاه خود را به دست آورد.
نسیم زمانی: دو برابر شدن میزان مهاجرت ایرانیها در سه دهه گذشته از خبرهای منتشرشده از سوی رصدخانه مهاجرت ایران است و دریکی دو سال اخیر، این روند مهاجرتی سریعتر هم شده است. بهطوریکه از احتمال عبور ۱۰۰ هزار مهاجر در سال، تخمین زده میشود. اتفاقی که در فاصله سالهای ۸۹-۸۸ هم در ایران رخداده بود.
از سال ۱۹۸۰ میلادی به بعد دنیای مارکتینگ با ورود بازاریابی پایان یافت و جانشین آن برندینگ شد به عبارتی مارکتینگ جای خود را به برندینگ داد و بهتدریج مردم هم وارد این عرصه شده و محو برندهای مختلف شدند.
مسعود طباطبایی: «معمولا هر شهردار افقی را بهعنوان چشمانداز معین میکند و این چشمانداز را در قالب یک شعار دنبال میکنند. شعار این دوره از مدیریت شهری «اصفهان من، شهر زندگی» است و این شعار بیانگر احساس تعلق به اصفهان است. وقتی از شهر زندگی صحبت میکنیم یعنی نیازهای بیولوژی، آب، هوا، خوراک، تفریح و گردش در آن شهر تامین باشد. دومین نیاز یک شهر زندگی احساس امنیت است. شهری که شهروند در آن احساس امنیت روحی، عاطفی و فکری نکند شهر زندگی نیست.در شهر همه باید احساس کنند که مورداحترام هستند، احساس عشق و محبت از دیگر شرایط شهر زندگی است، افراد باید در شهر زندگی غمخوار هم باشند و نباید نسبت به شهر خود بیاحساس باشند. شهری شهر زندگی است که پویا و فعال باشد و اگر عشق و علاقه وجود نداشته باشد جامعه و انسانها شکوفا نخواهند شد.» جملات علی قاسمزاده، شهردار اصفهان در نخستین نشست خبریاش در۲۳ آذر ۱۴۰۰درست چهار ماه بعد از تحویل گرفتن کلید نصف جهان اینگونه در تاریخ اصفهان ثبت شد.
احسان دست نشان: حکمرانی خوب شهری ساختار جدیدی در فرآیند مدیریت شهرهاست که اشکال سنتی و متمرکز مدیریتی در شهرها را دگرگون و مبانی نظری آن را به چالش کشیده است. محوریت این رویکرد در مدیریت شهری بر مبنای توسعهای مردم سالار و برابر خواهانه، برای تاثیرگذاری تمامینیروهای دارای نفع و نفوذ در اداره امور شهرها و همچنین پاسخگویی به تمامی نیازهای این گروههاست.افزایش سریع جمعیت توام با گسترش سریع شهرنشینی و شهری شدن، مشکلات فراوانی را در کشورهای مختلف پیش روی سیاست گذاران و مسوولین به خصوص مدیران شهری و دستاندرکاران بدنه سیستم شهری بجا گذاشته است.
باران مدرس: تجارت بینامونشان، اختراع مردمانی است که هرچند واژه»نصف جهان» شهره جهانشان کرده، آنها اما ثروتشان را در گمنامی آتش میزنند.میگویند نام اصفهان با تولید و صنعت پیوند خورده و البته هشت هزار واحد صنعتی رسمی و چند هزار واحد غیررسمی، عنوان دهانپرکنی است! میگویند فلان میزان تولید شیر، دام و طیور، خشکبار و غلات و...اصفهان را در پلههای اول تا سوم کشور قرار داده و بهراستیکه مایه مباهات است! میگویند اسم تولیدات باغی، طعم سیب سمیرم و انار شهرضایش، زیر دندان خارجیهاست و اینهمه معروفیت را سخت بتوان هضم کرد!صنایعدستیاش که هوش از سر پرانده و چشم چهارتا شده توریستها را نمیتوان دید و لبخند نزد! اینهمه هست و اینهمه نیست! استانی که در بسیاری از حوزههای تولید و اقتصاد لنگه ندارد، امضایش روی هیچکدام از تولیداتش دیده نمیشود، مگر گز و پولکی و بریان و خورشت ماست! کدام محصول باغی، پوشاک و پارچه، زعفران و صنعت با مهر اصفهان در ایران، دستبهدست میشود و دلبری میکند؟ کجای کار ما لنگ میزند که هویت اصفهان را نمیتوان صادر کرد؟
سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های شهرداری اصفهان در راستای مدیریت واحد سرمایه گذاری در شهرداری اصفهان و با هدف اصلی ایجاد ارتباط سازنده و استفاده از تمام ظرفیت های بخش خصوصی در تحقق برنامههای توسعه شهری، تأسیس شده است. رسالت اصلی این سازمان ایجاد بستر مناسب برای جذب بخش خصوصی در اجرای پروژه های متنوع شهری در حوزه های مختلف و افزایش درآمدهای پایدار شهرداری با بهره گیری از ظرفیت های گسترده اقتصادی شهر است. شفافیت هرچه بیشتر در معرفی و ارائه پروژه ها به سرمایه گذاران،تنوع بخشی به حوزه ها و بخشهای قابل مشارکت با بخش خصوصی،بهبود روند نظارت بر اجرای قراردادهای مشارکتی،استقرار دستورالعملهای اجرایی مشارکت در سازمان،تاکید و جهت گیری به سمت استقرار مدیریت واحد سرمایه گذاری ومشارکت در شهرداری اصفهان واصلاح ساختار فرآیندی سازمان با تاکید بر اصل سرعت بخشی به فرآیندهای مشارکتی از جمله برنامه های راهبردی سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری اصفهان است.
امروزه در دنیای عظیم تجارت و بازاریابی، برند سازی از مسائل مهم و زیربنایی است. برند سازی تأثیر فراوانی در موفقیت آن برند دارد و فعالیتهای بازاریابی را متحول میکند. شهرها، مناطق جغرافیایی و اماکن نیز از این قافله عقب نماندهاند و متخصصین به این امر پی بردهاند که هرچه یک شهر در این زمینه پرقدرتتر ظاهر شود و از شهرهای دیگر جلو بزند، میتواند در بازار بهتر عمل کند و نتیجه دهد. برند سازی شهری یا برند سازی مکان (city Branding or Urban branding or Place branding) به فرایندی گفته میشود که در طی آنیک شهر یا مکان برند شود. از زمانی که اصطلاح برند سازی شهری در ادبیات بازاریابی رایج شده است بیش از ۵۰ سال نمیگذرد. دربرند سازی شهری سعی میشود شهر به نحوی برای مخاطبانش معرفی گردد که توریست بیشتری به خود جذب کند. این امر میتواند در طی زمان موجبات توسعه پایدار آن شهر را فراهم آورد. همچنین در زندگی ساکنین شهر بهطور مستقیم و غیرمستقیم اثرگذار خواهد بود. جذب سرمایه توسط سرمایهگذاران مناطق دیگر یکی از عواید برند سازی شهر میتواند باشد. با برند سازی و مسایلی که متعاقب آن شکل میگیرد، درآمد ساکنان شهر بهبود مییابد و بهطورکلی رشد اقتصادی در شهر افزایش خواهد یافت. برند سازی بهنوعی پیشنیاز سرمایهگذاریهای بعدی است. برند سازی شهری روی صادرات محصول نیز نقش ایفا میکند.
داریوش مجد: امروز هرچند جلسات گفتوگوی بخش خصوصی و دولت تشکیل میشود اما باید پرسید چند درصد تصمیمات دولت با مشورت بخش خصوصی کشور انجام میشود؟ بزرگترین برونداد این جلسات حلوفصل بخشی از مشکلات اقتصادی بخش خصوصی بوده که آنهم به کمال نبوده! استانداران اصفهان بهعنوان رئیس این جلسات باید اعلام کنند که تا امروز چند درصد از تصمیمات اقتصادی و صنعتی استان با همکاری تشکلها، اتاق بازرگانی و فعالان اقتصادی اصفهان گرفتهشده و اگر چنین نشده باید توضیح دهند که کارشناسان بخش خصوص تخصص نداشتهاند، اتاق بازرگانی به وظایفش عملنکرده یا دولت همراهی آنها را نپسندیده است؟
برای اندازهگیری ابعاد دخالت یک دولت در اقتصاد میتوان شیوههای مختلفی را به کار گرفت. درحالیکه برخی از شناختهشدهترین روشها مقادیر پولی مداخلات مستقیم دولتها از طریق بودجه عمومی کشور نسبت بهکل تولید ناخالص داخلی را ملاک کار خود قرار میدهند، باید توجه کرد که نتایج حاصل از این نوع نگاه تا چه حد میتواند گمراهکننده باشد.
شتاببخشیدن به روند رشد اقتصادی در کشورها نیازمند کاهش سطح حضور دولت در فعالیتهای غیر حاکمیتی است که ممکن است در چهارچوب خصوصیسازی تعریف شود؛ اما آنچه موضوع مشارکت بخش خصوصی ـ دولتی را از مفهوم خصوصیسازی متمایز میکند، بسیاری از کشورهای درحالتوسعه و توسعهیافته، این روش را برای اجرای پروژههای خود در سطوح ملی و محلی به کار میگیرند. دولتها بهسرعت دریافتند که نه ازلحاظ منابع انسانی و نه ازلحاظ منابع مالی قادر نیستند به تعهدات گستردۀ خود جامۀ عمل بپوشانند. اگر سیاستها و کمکهای مالی دولتی نبود، مدیران دولتی در جستجوی کشف پتانسیل مشارکت بخش خصوصی درزمینۀ سرمایهگذاریها بودند. این فرآیند منجر به تغییر و جابجایی وظایف دولتی از تأمین خدمات عمومی بهنوعی از مشارکت با بخش خصوصی شد.
ترنج مدرس:نگاهی به گزیدههای پولی و بانکی کشور در یک سال گذشته و سهم پول و شبه پول از حجم نقدینگی و ضریب فزاینده خلق نقدینگی از یکسو و واکنشهای بسیار سریع نرخ ارز در بازار آزاد به سیگنالهای مثبت و منفی مذاکرات هستهای، همگی نشان میدهند انتظارات تورمی مردم تعدیل نشده است. باید پرسید چرا بهرغم اعلام مستمر سیاستهای ضد تورمی توسط تیم اقتصادی دولت در یک سال گذشته، هنوز انتظارات تورمی تعدیل نشده و تورم همچنان صعودی است؟ کسریهای بودجه دائمی دولتها برمدار یک ساختار کاملاً مخرب بودجههای سالیانه، رشد نقدینگی دائمی و بهمراتب فراتر از رشد اقتصادی در ۳ دهه گذشته، قیمتگذاری دستوری بهطور عام و سرکوبهای ارزی در سالهای پس از جنگ تحمیلی و تکانههای ارزی سریالی بهطور خاص و عدم اطلاعرسانی، شفاف نبودن عملکرد قانون بودجه سال ۱۴۰۱ از ابتدای سال تاکنون و نگرانی پیرامون وقوع کسری بودجه دولت به همراه سیل تسهیلات تکلیفی به سمت سیستم بانکی در قالب تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱ و موارد خارج آن بهعناوینمختلف باعث شد تا تورم افسار پاره کند.
نسیم زمانی: خانهدار کردن مردم و مهار بازار مسکن، ازجمله شعارها و وعدههای اقتصادی رئیسجمهور دولت سیزدهم بود. وعدهای که از همان آغاز با توجه به مجموعه وزرا و البته شرایط اقتصادی کشور امری ممکن قلمداد شد، اگرچه درهمان برهه بازار مسکن مانند دیگر بازارها باوجود اظهارات دولتمردان در ایجاد جوی خوشبینانه برای تحقق برجام، تأثیراتی مثبت را پذیرفت. اما باگذشت مدتزمانی مشخص شد نسبت به انجام این توافق امیدی چندان وجود ندارد و بهتدریج، بازارها مسیری متفاوت را در پیش گرفتند.
سال ۱۳۹۹ بود که درست در بحبوحه کرونا دولت وعدههای زیادی را برای استقبال مردم نسبت به ورود به بازار سهام داد و از همان زمان، نقدینگی فراوانی از سوی افراد مختلف از ریز تا درشت وارد این بخش شد به امید آنکه سودآوری خوبی نصیبشان شود حتی عدهای اقدام به فروش اموال خود نمودند تا پولی را راهی بورس کنند.
چند سوال مهم در حوزه ارز و نوسانات قیمتی آن این است که اساسا دلیل افزایش نرخ ارز چیست؟ آیا افزایش نرخ ارز یکی از عوامل مهم رشد نرخ تورم است؟ اصولا چه ارتباطی میان نرخ ارز و نرخ تورم وجود دارد؟
امیرحسین جعفری: زیرساختهای حوزه انرژی در اصفهان از دیرباز تاکنون در محل قرارگیری خود با موفقیت همراه بودهاند، هرچند اماواگرهایی در رابطه با ارتباط و فاصله با دیگر نقاط توزیعشده این صنعت در مقایسه با جغرافیای اصفهان وجود دارد اما بهواقع اصفهان توانسته است در نقطه مرکزی ایران به یک مرکز مهم فراوری و فعالیتهای پتروشیمی تبدیل شود که موجب کارآفرینی قابلتوجهی نیز شده است اما با توجه به پتانسیلهای موجود به نظر میرسد اصفهان در اشتغالزایی در حد تواناییهای خود دچار ضعفهایی است که در آینده میتواند با توسعه متوازن نسبت به جمعیت بیکار شهری، آمار قابلتوجه از کاهش بیکاری را در اصفهان داشته باشد. یکی دیگر از مسائل مهم موردبحث در مورد زیرساختهای حوزه انرژی ازجمله پتروشیمیها در اصفهان مسائل محیطزیستی آن است که به باور برخی موجب زیانهایی نیز شده است.
به جهت بررسی موضوع فوق گفتوگو کردیم با سید رضا کسایی زاده، معاون سابق وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران و نایب رئیس هیات مدیره، رئیس سابق پالایشگاه اصفهان، مسوول راهاندازی پالایشگاه اراک و رئیس تعمیرات و نوسازی پالایشگاه اصفهان که در ادامه مشروح آن را میخوانیم:
گروه گزارش: توسعه و توزیع صنایع حوزه انرژی ازجمله پتروشیمیها و پالایشگاهها و نیروگاهها در سراسر کشور از گذشته تا امروز درگیر عوامل متغیری بوده است که گاه با توجیهات عدالت محورانه برای دسترسی و ایجاد شغل در مناطق محروم در نقاطی این صنایع احداث شدند که حالا با چالشهایی نیز مواجه هستند. اصفهان بهعنوان نقطه مرکزی کشور یکی از مناطق مهم و ارزشمند برای توزیع این صنایع است اما توجه به آمایش سرزمینی و چالشهای محیطزیستی نیز دو عامل اساسی هستند که باید در ادامه روند توزیع و توسعه این صنایع موردتوجه قرار بگیرند. در چند دهه اخیر، آلودگی زیستمحیطی بخصوص آلودگی هوا به یکی از مهمترین نگرانیهای مجامع بینالمللی تبدیلشده و سلامتی موجودات زنده و اکوسیستمهای طبیعی را تحت تاثیر قرار داده است. آلودگی زیستمحیطی در ایران نیز طی سالهای اخیر هزینههای جانی و مالی قابلتوجهی را تحمیل کرده است. بخش صنعت و بخصوص صنایع انرژی بر یکی از مهمترین بخشهای آلاینده محسوب میشود.
برخی کتابهای تاریخی سرشار و لبریز از مطالبی هستند که یا مستقیم و سرراست یا اندکی غیرمستقیم به نفت ارتباط پیدا میکنند. اساسا تاریخ معاصر ایران را بدون «نفت» دیدن و بدون «نفت» خواندن، خطاست؛ چراکه این ماده سیاهِ راهبردی، مسیر جهان معاصر و ایران عزیز ما را چنان تغییر داد که همهچیز تاریخش، آغشته به نفت شد. نفت، کشورمان را بهگونهای در پیچوخم دالانهای سیاست، اقتصاد، فرهنگ و روابط بینالملل، حرکت داد که نمیتوان نادیدهاش گرفت. شناخت تاریخ نفت ایران و جهان اگرچه از طرق مختلف قابل انجام است؛ اما یکی از بهترین راههای آن، خواندن کتابهای تاریخی معتبر و روشمنداست. در پرتو توجه به این کتابهاست که میتوانیم از تحولات تاریخ نفت ایران که با تاریخ معاصرمان پیوند عمیقی دارد، باخبر شویم. در مطلب پیش رو و در بخش دوم آن، برخی از این کتابها را به شما معرفی میکنیم.
توسعه پتروشیمیها و صنایع زیرساختی حوزه انرژی همواره محل چالش میان دولت و مجلس و کارشناسان بوده است که توزیع این صنایع با چه مولفه و منطقی باید صورت بگیرد. مجلس شورای اسلامی در گزارشی تحقیقی با عنوان«ضرورت توسعه هوشمند صنعت پتروشیمی با تغییر رویکردهای حمایتی» دراینباره در گزارشهای خود مطالبی مهم را گرد هم آورده که در ادامه به بخشی از آن اشاره میکنیم:
نیما آتش: هوش مصنوعی بهعنوان یکی از پیشرفتهترین فناوریهای دنیای امروز، در حوزههای مختلفی مانند سلامت، حملونقل، تولید صنعتی و ... کاربرد دارد. یکی از حوزههای کاربردی هوش مصنوعی که میتواند تأثیر فراوانی در زندگی انسانها داشته باشد، حوزه میراث فرهنگی و تاریخی شهرهای قدیمی است. شهر اصفهان، با داشتن تاریخی بسیار قدیمی و بیش از ۱۰۰۰ اثر باستانی، یکی از شهرهایی است که میتوان از هوش مصنوعی بهمنظور حفظ و مدیریت بهتر منابع فرهنگی و تاریخی آن استفاده کرد. در این سرمقاله، به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در حفظ و مدیریت منابع فرهنگی و تاریخی شهر اصفهان پرداخته خواهد شد. با توجه به تعداد بسیار زیاد آثار باستانی در شهر، مدیریت و نگهداری این منابع تاریخی به یک چالش بزرگ تبدیلشده است. استفاده از هوش مصنوعی میتواند در این زمینه بهعنوان یک راهکار نوین کمککننده واقع شود. در این سرمقاله، به بررسی کاربردهای هوش مصنوعی در حفظ منابع فرهنگی و تاریخی شهر اصفهان و نحوه بهرهگیری از آن در جهت بهبود وضعیت حفظ و مدیریت منابع فرهنگی و تاریخی شهر پرداخته خواهد شد.
امیرحسین جعفری: جوان است؛اما بهمرورزمان مانند دستگاههای صنعتی در شاپور قدیم انگیزههایش کمرنگ شده و حالا مشغول امور روزانه با تعمیر دستگاهها و پمپهای مکانیکی و الکتریکی مختلف است.در ساخت و طراحی ذهنی و عملی قطعات خود را یک نابغه میداند و این صفت در نگاه به محصولات تولیدشده او بهواقع صادق است.با محمدحسین ابراهیمی،یکی از صنعتگران خیابان شاپور،درباره تاریخ و امروز این خیابان گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانیم:
یوسف اسفندیاری: هوش مصنوعی وارد انواع و اقسام صنایع شده و روزبهروز نقش مهمتری پیدا میکند. با پیشرفت شگفتانگیز این فناوری، این امکان را دارد که بسیاری از جنبههای زندگی را بهطور شگفتانگیزی بهبود ببخشد اما از طرف دیگر نباید خطرات احتمالی آن را نادیده بگیریم. با توجه به اینکه تعداد قابلتوجهی از کارشناسان در مورد خطرات احتمالی هوش مصنوعی هشدار میدهند، بهتر است به این هشدارها توجه کنیم. از طرف دیگر، برخی مدعی هستند که چنین دیدگاههایی صرفاً برای ایجاد جاروجنجال مطرح میشوند و هیچ خطر فوری از جانب هوش مصنوعی وجود ندارد. بنابراین آیا نگرانیهای مربوط به هوش مصنوعی جدی هستند یا اینکه باید آنها را نادیده بگیریم؟ در این مقاله به ۵ خطر مهم هوش مصنوعی اشارهکنیم که در آیندهی نزدیک میتوانند مشکلات زیادی را ایجاد کنند.
احمدرضا فرهبد: هوش مصنوعی یا AI جهان را تحت تأثیر داده و پژوهشگران از آن در حوزههای مختلفی از دنیای فناوری گرفته تا پزشکی از آن استفاده میکنند و پیشرفت در این زمینه ادامه دارد. در این ...
یکی از عوامل مهم در پایداری و گسترش کسبوکارها گسترش ارتباطات و چندجانبه نگری متوازن برای توسعه است. این موضوع در شرایط عدم قطعیت ایران ارزش دوچندانی دارد. ازاینرو ما نیز در هدهد از زمان تاسیس در راستای گسترش ارتباطات اقدامات لازم را انجام دادهایم. اکنون در انتهای زمستان ۱۴۰۱ و پس از گذشت سی ماه از حضور و فعالیت شرکت سرمایهگذاری جسورانه هدهد در فضای کسبوکارهای نوآورانه و فناورانه اصفهان، خوشحالیم میتوانیم زیستبومی (اکوسیستم) که هدهد در این سی ماه در اطراف خودساخته یا تشکیل داده است را به شما معرفی کنیم:
سرمایهگذاری جسورانه (خطرپذیر) Venture Capital یکی از راههای تامین مالی موثر و اصلی در اقتصاد نوآوری و فناوری بوده و در کنار پرداخت سرمایه نقدی و شراکت با استارتآپ موردنظر، کمکهای مدیریتی، حقوقی، توسعه بازار و شبکه ارتباطی را نیز به آنها ارائه میدهد.
سهمی که دانشگاهها در توسعه اقتصادی و اجتماعی بر عهدهدارند، آنها را به گذار از نقشهای سنتی خود در آموزش و پژوهش بهسوی کارآفرینی و نوآوری هدایت میکند.یکی از تعاریف دانشگاه کارآفرین، دانشگاهی است که میکوشد بیشترین بهره را از ظرفیتهای موجود برای تجاریسازی ایدههای خود و خلق ارزش از آنها ببرد و این رویکرد را تهدیدی برای ماموریتهای اصلی خود یعنی آموزش و پژوهش نمیبیند.چنین دانشگاهی برای تامین بودجه خود منابع متعددی ایجاد میکند و درصد بالای از بودجه را از منابع غیردولتی تامین میکند.نقش یک دانشگاه کارآفرین در اقتصاد دانشبنیان، پشتیبانی از رشد اقتصادی از طریق رشد کمی و کیفی پژوهشهای بنیادین و کاربردی و انتقال سریع دانش به جامعه از طریق آموزش و کارآفرینی است.
سال ۱۴۰۱ برای نمایشگاه اصفهان، سال خوبی به شمار میآید. تقویم نمایشگاهی این کلانشهر گواه این سخن است. سالی که بیش از ۳۳ عنوان نمایشگاهی بینالمللی، تخصصی و عمومی بدون وقفه برگزار شد و میزبان مشارکتکنندگانی از سراسر کشور ایران بود. چراکه پس از ۲ سال و با فروکش کردن شیوع ویروس کرونا، زمینه مناسب برای برگزاری رویدادهای نمایشگاهی در کشور فراهم شد و شرکتها همانند سالهای گذشته توانستند با حضور در رویدادهای تجاری و نمایشگاهی به معرفی محصولات و دستاوردهای خود بپردازند. قرار گرفتن نمایشگاه اصفهان در نقطه جغرافیایی مناسب و مرکز کشور انتخاب بسیاری از شرکتها برای حضور در نمایشگاه بود، زیرا شرایط مناسبی را در جهت کشف بازارهای جدید و توسعه کسبوکار را برای آنان در بستر نمایشگاه اصفهان فراهم میکرد. احمدرضا طحانیان، مدیرعامل شرکت نمایشگاه بینالمللی اصفهان اعتقاد دارد که امکان استفاده از تمام ظرفیتها و پتانسیلهای نهادی اقتصادی، مدیریت شهری و استانی بهخوبی میتواند به کمیت و کیفیت برگزاری رویدادهای نمایشگاهی و رونق بخشیدن بهتر به کسبوکارهای مختلف کمک کند؛ صحبتهای مدیرعامل نمایشگاه اصفهان را در گفتوگو با خبرنگار ما در ادامه بخوانید.
مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان از مدیریت ایمنی و آتش نشانی شرکت بازدید و با تلاشگران این مدیریت دیدار و گفتگو کرد. وی در این دیدار رعایت حداکثری اصول ایمنی و تولید ایمن را از دغدغه هر سازمانی عنوان کرد و افزود: برای رسیدن به این هدف باید قبل از واکنش به حوادث، ریسکها و مخاطرات شناسایی شده و از حوادث و آسیبهای احتمالی جلوگیری کرد. مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با بیان این که کلیه قراردادهای شرکت باید پیوست ایمنی داشته باشد تاکید کرد: قبل از انعقاد قراردادها باید تاییدیه مدیریت ایمنی و آتش نشانی شرکت اخذ شود. وی استفاده از تجهیزات حفاظت فردی استاندارد را از ضروریات رعایت ایمنی دانست و گفت: کلیه تجهیزات ایمنی باید با نظر مدیریت ایمنی و آتش نشانی شرکت تهیه و توزیع شود.
تفاهم نامه توسعه همکاریهای نوآورانه در زمینه فرآوری و استحصال عناصر ارزشمند از سرباره کنورتور مابین مهدی کوهی مدیر عامل ذوب آهن اصفهان و هادی کمالی مدیر عامل شرکت پیشرو تعالی فناوری فردا(شتاب دهنده دانش بنیان صدر فردا) دوشنبه ۱۵ اسفند ماه امضا و مبادله شد.
پلنت جدید اکسیژن ذوب آهن با ظرفیت نامی ۲۵۰۰۰ نرمال مترمکعب در ساعت به روش کرایژنیک و با تکنولوژی Internal Compression همراه با تولید ازت وآرگون بدون استفاده از هیدروژن برای خالص سازی آرگون در مرحله راه اندازی است.
دنیای اقتصاد، اصفهان، مهدی محمدی: مجمع عمومی فوق العاده شرکت نفت پالایش نفت اصفهان که از این پس هلدینگ پتروپالایش اصفهان خوانده می شود با حضور صاحبان ۶۶.۶۳ درصد از سهام، محسن قدیری مدیرعامل، محمدامیر نیکوهمت رئیس مجمع عمومی، نماینده سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنین نماینده حسابرس قانونی برگزار شد.
گروه گزارش: محمد سرمدی،مدیرعامل شرکت پتروپالایش هروردی صفاهان،در آغاز درباره فعالیتهای اخیر این مجموعه به دنیای اقتصاد گفت:فعالیتهای اخیر پتروپالایش سهروردی صفاهان واقع جرمزدایی از گازوییل موجود بود که میتواند ارزشافزوده داشته باشد؛بهواسطه اینکه گازوییل یورو ۴ به۵تبدیل میشود و بحث کاهش آلایندگی در حجم ۳۰۰تن گوگرد در روز نیز مطرح است.واحدهای دیگر که در طرح جامع سال ۸۵مصوب شد که با سرمایه ۶۵۰میلیون یورو قرار بود اجرا شود وظیفه آن جرمزدایی است که دو هدف دارد اول اینکه مبحث حفاظت از محیطزیست در اولویت قرار دارد و دوم اینکه تهمانده برج تقطیر را به مواد سبکتر و باارزشتر تبدیل میکند؛ چنانکه گوگرد تصفیهشده در زنجیره ارزش دارای ارزشافزوده چند برابری است.هدف اصلی این بخش تامین خوراک واحد RFCC است که ۸۰درصد آن توسط این واحد تامین میشود.واحد فوق طی فعلوانفعالاتی تهمانده برجهای تقطیر با ۲۰درصد خوراک دیگر را تبدیل به بنزین یورو۵ و ال پی جی تبدیل میکند.بخش ته ماند نیز در طرحی که الآن روی آن کار میکنیم جز طرحهایی است که متوقف مانده بود،اینها طرح جامع پالایشگاه که متوقف مانده بود و ما در اسفندماه سال جاری اجرای آنها شروع کردیم و انشالله تا دو روز دیگر اولین تجهیزمان را بعد از چند سال توقف نصب میکنیم.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان گفت: برنامه ما اشتغال زایی برای همه بیکاران استان اصفهان است. محسن قدیری در دیدار با نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه (س) و روز مادر و روز زن اظهار کرد: انقلاب اسلامی توجه به زن را به بهترین شکل ترجمه کرد و حاصل آن نیز تاثیرگذاری بیشتر این قضر در بخشهای مختلف جامعه است.
مدیرعامل هلدینگ پتروپالایش اصفهان خواستار تامین اعتبار ۵۲ هزار میلیارد تومانی انتقال آب از خلیج فارس برای اصفهان شد. دکتر محسن قدیری در نشست و دیدار حجتالاسلاموالمسلمین غلامحسین محسنی اژهای با تولید کنندگان، کارآفرینان و صنعتگران استان اصفهان ضمن قدردانی از توجه قوه قضائیه نسبت به حل مشکلات بخش صنعت اظهارکرد: بزرگترین چالش استان اصفهان آب است که با مدیریت جهادی و انقلابی استاندار اصفهان و معاونانش در حال تبدیل شدن به نقطه قوت و فرصت استان است.
مدیرعامل و اعضای هیات مدیره هلدینگ پتروپالایش اصفهان در سفر به امارات به ثمر رساندن بزرگترین طرح زیست محیطی هلدینگ پتروپالایش اصفهان را در دستور کار خود قرار داده اند.
شرکت پتروپالایش اصفهان بر اساس طراحی نخست پتانسیل دریافت ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز و تبدیل آن به محصولات مختلف پالایشی را داشته است اما طی سالهای اخیر با ایجاب ضرورت توسعه و نیاز بازارهای متنوع به محصولات این شرکت پالایشی، ظرفیت فرآوری به ۳۶۰ هزار بشکه افزایشیافته است. نگاه تحولی و مدیریت تغییر بهعنوان یک کاتالیزور برای این بخش عمل کرده است تا در هدفگذاری تعیینشده برای بخش تولید، شرکت پتروپالایش اصفهان توان پالایش خود را به ۴۰۰ هزار بشکه در سالهای نهچندان دور افزایش دهد. اصغری صابری، معاون تولید هلدینگ پتروپالایش اصفهان از اجرای دهها پروژه مختلف برای فعالسازی این پتانسیل خبر میدهد تا این شرکت که هماکنون حدود یکچهارم نیاز کشور به سوخت را تامین میکند، بتواند در بعد کیفیت و کمیت، رضایت مشتریان مستقیم و غیرمستقیم خود را با افزایش استانداردهای محصولات، به حداکثر برساند.
جهان امروز، جهان اطلاعات است و با شکلگیری و توسعه دنیای وب و شبکههای اجتماعی، روز به روز دستیابی مردم حتی در دورترین نقاط به این جهان نو بیشتر میشود. در این میان روابط عمومیها یکی از شاهراههای دسترسی به اطلاعات در دنیای امروزی هستند که هرچه از موضع انفعال دورتر باشند، میتوانند سکان هدایت یک مجموعه را به نحو بهتری در راستای اهداف آن قرار دهند.
ندا حاجی باقری، تنها بانوی رئیس حوزه مدیریت شرکتهای پالایشی ایران است، این بانوی توانمند ۲۷ سال است که در این سمت با حضور ۹ مدیرعامل فعالیت داشته و کوله باری از تجربه را در این عرصه با خود به همراه دارد.
چند ماه است که از تغییر در سطح مدیریت هلدینگ پتروپالایش اصفهان گذشته و آنچه برآورد میشود حکایت از تحولات زیاد در بخشهای مختلف مجموعه دارد. این تحولات با تاکید هیات مدیره و تلاش تیم اجرایی درحالی به دست آمد که چشم انداز امیدبخشی را برای سهامداران فراهم آورده است.
سومین ممیزی فنی - تخصصی انرژی هلدینگ پتروپالایش اصفهان با حضور ممیزانی از شرکت پخش و پالایش فرآوردههای نفتی و دیگر مجموعههای پالایشی کشور طی ۵ روز کاری انجام شد.
از همان نخستین روز سال این راهبرد چراغ راه شد: «تولید؛ دانشبنیان؛ اشتغالآفرین» و پولادمردان گروه فولاد مبارکه خرسند و مفتخرند که اگرچه هنوز ۱۰ روز دیگر تا پایان سال برای تولید فرصت دارند، زودتر از آنچه برنامهریزیشده بود، با عبور از تولید ۱۰ میلیون تن فولاد خام، از تمامی رکوردهای ثبتشده تا پایان سال ۱۴۰۰ گذشتند و ضمن لبیک بهفرمان رهبر فرزانه، بار دیگر تاریخساز شدند.
معاون وزیر صنعت جمهوری دموکراتیک کنگو به همراه هیئت همراه از خطوط تولید فولاد مبارکه بازدید کرد. باهی بیتاسیما کریستوف، معاون وزیر صنعت جمهوری دموکراتیک کنگو پس از بازدید از خطوط تولید فولاد مبارکه در گفتوگو با خبرنگار فولاد اظهار کرد: خوشحالم که امروز در رأس هیئتی از کشور کنگو از فولاد مبارکه بهعنوان یک مجتمع عظیم تولید فولاد بازدید کردم. در این مجتمع صنعتی که در خاورمیانه بینظیر است، فعالیتهای قابلتوجهی در زمینه فراوری و تولید فولاد انجام میشود که نظیر آن را ندیدهام.
کامران مرادی، مدیر ریختهگری مداوم فولاد مبارکه، ضمن تأیید این خبر گفت: بهمنظور تولید محصول کیفی در راستای حداکثری رضایت مشتریان، مقرر شد سیستم تنظیم سطح قالب که یکی از پارامترهای مؤثر بر کیفیت سطحی و داخلی تختال است، بهروزرسانی شود. وی با اشاره به اینکه سیستمهای قبلی از حیث فناوری و تجهیزات از رده خارج محسوب میشدند و دقت کمی داشتند گفت: این سیستمها از اوایل بهرهبرداری ریختهگری مداوم تاکنون در مدار بودهاند و با افزایش نیازهای کیفی تختال، نیاز به تجهیزات جدید با دقت و راندمان بیشتر بهشدت نیاز میشد؛ تا اینکه این پروژه با حمایتهای مدیریت ناحیه، همکاری واحدهای امور مهندسی، قراردادهای خرید، نسوز و شرکت آروکو و با پیگیری و سختکوشی همکاران متخصص در ریختهگری مداوم عملیاتی شد و به ثمر نشست که از همه این عزیزان تقدیر و تشکر میکنم.در همین زمینه برخی از کارشناسان این ناحیه و حاضر در پروژه چنین گفتند:
محمدجواد براتی، مدیر روابط عمومی فولاد مبارکه، ضمن خیرمقدم به مسئولان حاضر در جلسه با اشاره به اهمیت تولید در توسعه اقتصادی و فرهنگی جامعه تصریح کرد: در حال حاضر فولاد مبارکه فقط تولیدکننده فولاد نیست، امروز بهواسطه شکلگیری و توانمند شدن روزافزون این شرکت، دانش و تخصص تولید فولاد در گریدهای مختلف در کشور نهادینه شده و این توانمندی بهعنوان یک بسته دانشی در دسترس سایر فولادسازان قرارگرفته است. امروز فولاد مبارکه با سرمایهگذاریها و پژوهشهایی که با همکاری دانشگاهها و مراکز علمی تحقیقاتی و دانشبنیان انجام داده به دستاوردهای خوبی رسیده است.
با توجه به گزارشهای واحد بازرسی فنی مبنی بر وجود ترکهای طولی در سازه اصلی تیرهای زیر ریل نوار نقاله تریپر ۳A که در پی بیش از سی سال بهرهبرداری دچار فرسودگی شده بودند، بهینهسازی، تقویت و تعویض نوع ریل از حالت شمش به حالت ریل استاندارد در دستور کار قرار گرفت.
نوعی از دستهبندی که اغلب توسط محققان برای شناخت تفاوت انسانها ازنظر جمعیت شناختی استفاده میشود، دستهبندی افراد از طریق نسل است. تقسیمبندی از طریق نسلها این فرصت را فراهم میکند که دانشمندان افراد را هم ازنظر جایگاهشان در چرخه زندگی (جوان بالغ، پدر و مادر، بازنشسته و ...) و هم با دستهبندی آنها در گروهی از افراد که در زمان مشابهی متولدشدهاند بررسی کنند. گروههای نسلی ابزاری را در اختیار محققان قرار میدهند تا تغییرات رفتاری و سبک زندگی انسانها در دورههای مشابه را در طول زمان تجزیهوتحلیل کنند. آنها میتوانند با درک رابطه میان تجربیات مختلف با چرخه زندگی و فرآیند افزایش سن، راهی برای شکلدهی به دیدگاههای مردم از جهان ارایه دهند. درحالیکه افراد جوانتر و مسنتر ممکن است در یکلحظه خاص در دیدگاههای خود تفاوت داشته باشند، گروههای نسلی به محققان کمک میکند که بزرگسالان امروزی در جوانی چه احساسی نسبت به یک موضوع خاص داشتند و همچنین توضیح دهند که چگونه مسیر دیدگاهها ممکن است در بین نسلها متفاوت باشد. دستهبندی افراد بر اساس نسل میتواند یک سرنخ دیگر باشد که یک نقشه راه برای کمک به شما در برقراری ارتباط، تعامل و مشارکت سازنده در محل کار فراهم میکند. به همین دلیل در این گزارش سعی کردیم نقشه راهی درباره سبک زندگی نسلی را ارائه دهیم که بهزودی به بزرگترین گروه از مصرفکنندگان تبدیل خواهند شد.