شهر زندگی با تنوع فرهنگی
شهردار اصفهان: شخصیت شهر، محور توسعه نصف جهان
شهردار اصفهان تصریح کرد: میان تلاطم سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مسائل طبیعی سعی کردیم کار شهر بر زمین نماند، از نگهداری شهر، نظافت، خدمات، عمرانی، شهرسازی، حوزه اجتماعی و فرهنگی سعی کردیم شهر از تبوتاب، نشاط، شور و شوق نیفتد و پویا بماند. شهردار اصفهان با تأکید بر اینکه احیای بافت تاریخی در سال ۱۴۰۲ باقدرت بیشتری تداوم مییابد، گفت: چهارباغ عباسی پیاده راه خواهد ماند و شورای اسلامی شهر و شهرداری دراینباره اتفاقنظر دارند و پای این کار ایستادهاند و جای نگرانی نیست. جمعآوری صندلیهای چهارباغ مصوبه شورای تأمین استان بود و بهصورت موقت انجام شد. علی قاسمزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به فعالیتهای سال۱۴٠۱ شهرداری اصفهان، اظهار کرد: امسال با تمام تلخی و شیرینیها در حال اتمام است، سال سختی را پشت سر گذاشتیم. قطعاً هر فراز و نشیب در سازمانی که بودجه آن بستهشده است، تأثیراتی زیادی بر ادامه روند فعالیتها خواهد داشت، اما تلاش کردیم باوجود تمام اتفاقات کاری کنیم که کار شهر ادامه پیدا کند. او در خصوص اقدامات انجامشده در حوزه خدمات شهری، افزود: امسال مکانیزه شدن نظافت شهر در بزرگراهها آغاز شد و سال آینده در سایر معابر شهری ادامه پیدا خواهد کرد. اما ما به دنبال آن هستیم که زبالهها را به مواد و انرژی تبدیل کنیم و در این راستا طرح «پیرولیز» در بحث آزمایشی نتیجه داد و وارد بحث تجاریسازی شده است.
به گزارش «دنیای اقتصاد» شهردار اصفهان با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه ساختوساز شهری، توضیح داد: در این حوزه با غیرحضوری شدن صدور پروانه ساختمانی، احیای محورهای تاریخی و طرحهای بازآفرینی شهری در بافتهای فرسوده را بهصورت هوشمند آغاز کردیم. او بابیان اینکه در حوزه حملونقل تمرکز بر خط ۲ قطار شهری است، گفت: خط ۲ قطار شهری پیشرفت خوبی داشته و روزانه ۲ هزار نیرو با شدت و قوت در حال انجام کار هستند و شورای شهر در بودجه ۱۴٠۲ شهرداری را موظف کرد خط ۲ را در نیمه دوم سال ۱۴٠۲ از دارک تا زینبیه به بهرهبرداری برساند.
قاسمزاده در خصوص وضعیت تأمین مالی خط دو قطار شهری اصفهان اعلام کرد: قرارداد اولیه مپنا اواخر سال گذشته به تصویب رسید که مبلغ آن حدود ۶٠٠ میلیون یورو بود و طی کردن تشریفات قانونی یک سال طول کشید و ماه قبل مصوبه را از دولت گرفته است. وی با اشاره به دیگر پروژهها، خاطرنشان کرد: حلقه حفاظتی پروژه مهم دیگر است که همچنان فعال است و جزو پروژههایی است که یک روز تعطیلی نداشته و در حال پیشرفت است، همچنین ادامه خط یک مترو را در سال آینده از شهرک قدس تا دانشگاه صنعتی خواهیم داشت.
شهردار اصفهان با تأکید بر اینکه در حوزه فرهنگی در خصوص برونسپاری اقدامات به مردم و تشکلها پاسخ مثبتی گرفتیم، تصریح کرد: بسیاری از فعالیتهای فرهنگی توسط مردم ایفا شده است. در این راستا تصمیم داریم در حوزه فرهنگی تمرکزمان را بر تعمیق فرهنگ شهرنشینی و شهروندی قرار دهیم. البته مدتی در این حوزه وقفهای ایجاد شد و تأکیدم این بود که فرهنگ دینی به مردم و فرهنگ شهرنشینی به شهرداری سپرده شود که در سال جاری اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خورد.
وی درباره اقدامات عمرانی انجامشده، اظهار کرد: بهرهبرداری آزمایشی از تقاطع غیرهمسطح شهدای ورزشکار برای نوروز ۱۴۰۲، زیرگذر اندیشه، تقاطع غیرهمسطح دکتر کاظمی آشتیانی، پل خروجی شهید کشوری، اتصال بزرگراه معلم به فرزانگان و ۵٠٠ پروژه خرد عمرانی ازجمله اقدامات عمرانی است که در شهر انجامشده یا در حال اجرا است.
قاسمزاده با اعلام اینکه ۷۳ درصد بودجه عمرانی و ۲۷ درصد هزینهای است، افزود: ۶۷ درصد از بودجه به تملک دارایی سرمایهای و ۶ درصد به تملک داراییهای مالی اختصاص دادهشده است. همچنین ۴۱ درصد از بودجه ۱۴٠۲ به حوزه حملونقل و ترافیک، ۱۹ درصد به حوزه خدمات شهری، ۱۳ درصد به حوزه مالی و اقتصادی، ۱۱ درصد به حوزه برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی، ۱۰ درصد به حوزه فرهنگی و اجتماعی، ۳ درصد به حوزه شهرسازی و ۲ درصد به مباحث عمرانی و پروژههای خُرد اختصاص خواهد یافت. وی با تأکید بر اینکه رؤیای من برای شهر، رؤیای تمام مردم یعنی اصفهان شهر زندگی است، گفت: اصفهان شخصیتی دارد که باید از آن صیانت کنیم و در این راستا توسعهای هماهنگ با این شخصیت داشته باشیم که در حال حاضر نگاهمان توسعه شهر بر اساس شخصیت محوری شهر است. به همت استانداری و کمک دیگر دستگاهها ازجمله صنایع و شهرداری، پیشبینیشده که نیمه دوم سال آینده آب خلیج به اصفهان برسد و پروژه بهشدت فعال است و یک مدیریت جهادی این مسیر ۷٠٠ کیلومتری را به ۸ پروژه کوچک تقسیم کرده که همه فعال است.
شهردار اصفهان خاطرنشان کرد: نوید دیگر این است که سال ۱۴٠۲ یا اوایل ۱۴٠۳ آب را در زایندهرود داشته باشیم که این مورد نیز با اتکا به منابع داخلی رقم خواهد خورد و شاید مدیریت استانی نیز تصمیم بگیرد از منابع مردمی کمک بگیرد و در این راستا پس از سالها همدلی خوبی میان مسوولان استانی شکلگرفته است.
وی بابیان اینکه درمجموع ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه ۱۴۰۲ شهرداری اصفهان تعیینشده که با سازمانهای تابعه ۲۲ هزار میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان است، خاطرنشان کرد: در بودجه ۱۴۰۲ پنج هزار میلیارد تومان طرحهای مشارکت تعریفشده است که درصدد هستیم سالبهسال درآمد شهرداری را از محل درآمد ساختمانی کاهش دهیم. شهردار اصفهان در پاسخ به خبرنگار دنیای اقتصاد با تأکید بر اینکه احیای بافت تاریخی در سال ۱۴۰۲ باقدرت بیشتری ادامه خواهد یافت، گفت: چهارباغ عباسی پیاده راه خواهند ماند و شورای اسلامی شهر و شهرداری دراینباره اتفاقنظر دارند و پای این کار ایستادهاند و جای نگرانی نیست. جمعآوری صندلیهای چهارباغ مصوبه شورای تأمین استان بود و بهصورت موقت انجام شد. البته دولتخانه صفوی، چهارباغ، بخشی از خیابان استانداری و آمادگاه نیز پیاده راه خواهند شد و پیاده راه ماندن چهارباغ مصوبه شورای ترافیک کشور و استان است و هیچ شک و شبههای دراینباره وجود ندارد.
وی همچنین در برابر دیگر پرسش دنیای اقتصاد پیرامون محل تامین اصلاحیه بودجه شهرداری اصفهان در سال ۱۴۰۱ و نحوه تامین درآمدهای پایدار شهری طی سالهای آینده گفت: در سال ۱۴۰۱ علیرغم اصلاحیه بودجه که بهواسطه تورم و دیگر مسائل رخ داد، تلاش شد تا به هر نحوی که شده نسبت بودجه عمرانی و جاری بر هم نخورد، همچنین از امسال روندی آغازشده که هدف آن تنوعبخشی به منابع مالی شهرداری از مسیر افزایش مشارکت مردم و بخش خصوصی است که نمونه آن در مشارکت برای ساخت هتل ارگ جهاننما بهواسطه سرمایهگذاری ۳۰۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی پیش روی ما قرار دارد.