شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

آخر هفته

  • داستان یک کمپین

  • این داستان واقعی است

    رشد و توسعه شبکه‌های اجتماعی در ایران به مثابه یک بازوی انسجام بخش به مطالبات مدنی جامعه، در کمتر از یک دهه اخیر، پس از گذار از کژکارکردهای رسانه‌ای همچون ترویج جوک‌ها و روایت‌های غیراخلاقی درباره زندگی روزمره و توهین به اشخاص مشهور و. . . سرانجام توانست در یک موضوع مهم برای مردم،‌ به کارکرد اصلی خویش دست یابد؛ کمپینی برای اعتراض به وضعیت کیفی و قیمت خودروهای داخلی!

    این کمپین شاید اثرگذارترین حرکت جمعی کاربران شبکه‌های اجتماعی در ایران است که توانسته خط خبری رسانه‌های جریان اصلی را نیز تحت‌تاثیر قرار بدهد و برای نخستین‌بار رسانه‌های رسمی و دولتی کشور را مجاب کند تا قدرت اجتماعی فضای مجازی در ایران را به رسمیت بشناسند.
  • خودروسازان و اثر «آزبورن»

    دکتر حمید یاری
    دکترای اقتصاد
    پس از مطرح شدن و امید به رفع تحریم‌های اقتصادی از ابتدای سال جاری، امید بسیاری به رونق اقتصادی در مردم ایجاد شد و یکی از صنایعی که پیش‌بینی می‌شد بعد از تحریم‌ها با سودآوری بالایی همراه باشد، خودروسازی کشور بود که باعث شد حتی در بورس اوراق بهادار تهران، شرکت‌های خودروساز و وابستگان به خودروسازان مورد استقبال خوبی قرار بگیرند.

    با آمدن هیات‌های اقتصادی - سیاسی آلمانی، ایتالیایی، فرانسوی و. . . مردم بیش از پیش امیدوار شدند که قادر خواهند بود بعد از مدتها از خودروهای با کیفیت خارجی با قیمت‌های مناسب بهره‌مند شوند، اما سوالی که مطرح می‌شود آن است که چه اتفاقی افتاد که اکنون مشاهده می‌شود در فضای مجازی کمپین‌هایی در مخالفت با خرید خودرو داخلی راه افتاده و مورد بحث قرار گرفته است و چرا در طول این ۴۰ سال خبری از این کمپین‌ها نبود یا اگر بود موفق نبود.
  • تعرفه واردات خودرو کاهش می‌یابد؟

    میزان تعرفه واردات خودرو همیشه موضوع مورد مناقشه دولت و مجلس از یک طرف و خودروسازان و واردکنندگان از سوی دیگر بوده است.

    درحالی‌که مسوولان صنعتی دولت‌های نهم و دهم در پی کاهش تعرفه واردات خودرو بودند و حتی طرح پلکانی تعیین تعرفه را اجرا کردند اما در دولت یازدهم ظاهرا اراده‌ای در این زمینه نیست و حتی شنیده می‌شود که طرح افزایش تعرفه روی میز وزیر قرار دارد. تعیین تعرفه خودرو همیشه با جنجالی پنهانی میان خودروسازان و واردکنندگان همراه بوده هر چند نباید دخالت برخی نمایندگان مجلس و مسوولان صنعتی را در این زمینه نادیده گرفت اما در میان این جنجال‌ها همیشه برد با مخالفان کاهش تعرفه بوده است.
  • گردش ادبی در سنت پترزبورگ

    فرشته درخشش
    از طلوع گردشگری ادبی به‌طور عام در سطح جهان، مدت مدیدی نمی‌گذرد. این شاخه از گردشگری که با مطالعه، ادبیات و فرهنگ نوشتاری هر کشور نسبت مستقیم دارد، می‌تواند با آموزش کافی، تفاوت عمیقی درسطح دیدگاه گردشگران ایجاد کند. به‌طور کلی، مکان‌ها و اشیایی که با اتفاقات مهم زندگی، آثار هنری یا مرگ یک شخصیت مشهور ادبی در ارتباط باشند، در این تقسیم‌بندی قرار می‌گیرند؛ مکان‌هایی مانند محل تولد و زندگی، مسیر ادبی، لوکیشن خلق یک اثر و آرامگاه‌ها از این دسته‌اند. از برجسته‌ترین جاذبه‌های گردشگری این شاخه در سطح بین‌الملل، می‌توان به «خانه جین آستین»، «مسیر کد داوینچی»، «خانه خیالی شرلوک هولمز» و «آرامگاه شکسپیر» اشاره کرد.
  • کردها؛ در انتظار پاییز

    در انتخابات پارلمانی پیش از موعد در ترکیه نگاه‌ها متوجه «اردوغان» و «حزب کردها» شده است. کدام حزب در انتخابات پیروز خواهد شد، توجه رای‌دهندگان این بار به چه معطوف است و مهم‌ترین موضوعات کدامند؟

    این پرسش‌ها در شرایطی مطرح می‌شود که درگیری‌ها در مناطق کردنشین ترکیه بالا گرفته است و در چندین شهر این منطقه نیز حکومت نظامی اعلام شده است. در این راستا چندی پیش، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه اول نوامبر سال جاری میلادی را تاریخ انتخابات مجدد پارلمانی کشور تعیین کرده است. از سرگیری جنگ با حزب کارگران کردستان (پ.
  • برخورد خیلی نزدیک با موافقان و مخالفان

    سمیرا نوری
    مواجهه عمومی با کمپین نخریدن خودروی صفر داخلی، عمدتا یک مواجهه حمایتی است. یعنی عمده مردم سعی دارند تا خود را موافق این کمپین نشان دهند و با هر بار اعلام نظر درباره این کمپین نگاه و قضاوت خود را درباره صنعت خودروسازی کشورمان ابراز کنند.

    این اتفاق در شبکه‌های اجتماعی که از قضا خاستگاه عمومی این کمپین نیز به شمار می‌رود،‌ پررونق‌تر از دیگر رسانه‌ها و فضاهای عمومی است. در شبکه‌های اجتماعی کمتر کاربری را می‌توان یافت که حداقل یک بار درباره این کمپین اظهارنظر نکرده باشد.
  • اثرات جیب خالی بر ادعاهای جنجالی

    مهدی جلیلی
    پژوهشگر
    نام کمپین در ایران یادآور تلاش‌ها و حرکت‌های بی‌سرانجام عده‌ای از منتقدان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است که در برهه‌ای با هدف انجام کاری به دنبال جلب نظر عده‌ای از مردم بود‌ه‌اند؛ کمپین یک میلیون امضا، کمپین حمایت از بیماران ام. اس، کمپین مبارزه با شکار، کمپین حمایت از کودکان کار و. . . تنها نمونه‌هایی از کمپین‌هایی هستند که در سال‌های اخیر در شبکه‌های اجتماعی یا در دل نهادهای مدنی شکل گرفته‌اند و در نهایت با دستیابی به نتایجی بسیار کوچک‌تر از آنچه می‌خواستند، به کناری رفته‌اند.
  • انتخاب تایر مناسب برای خودرو و نگهداری صحیح از آن

    امیررشید مهرآبادی
    تایرهای خودرو به مثابه کفش‌های پای ما است؛ همان‌طور که راه رفتن با کفش‌های نامناسب برای ما تجربه نامطلوبی را رقم می‌زند. انتخاب تایر نامناسب برای خودرو جدا از کاستن کیفیت سواری، احتمال خطرآفرینی را هم به دنبال دارد.

    آگاهی نسبت به انتخاب لاستیک مناسب و نحوه نگهداری صحیح از آن تاثیر زیادی در کیفیت سواری و ایمنی سرنشینان داراست. روی دیواره بیرونی هر تایر، اعداد و کدهایی درج شده است که در حقیقت شناسنامه تایر خودرو بوده و در شکل، مفهوم این علائم بیان شده است.
  • نکاتی که باید در مورد محصولات جدید اپل بدانید

    چهارشنبه گذشته و در مراسم سالانه اپل، این شرکت علاوه بر معرفی آی‌فون‌های جدید از دیگر محصولات خود مانند آی‌پدپرو، آی‌پد مینی۴ و اپل تی نیز پرده‌برداری کرد. معرفی این محصولات به‌صورت کلی در همین کنفرانس اعلام می‌شود. اما گاهی برخی نکات و جزئیات درخصوص آنها باقی می‌مانند. سایت ۹to۵mac به جمع‌آوری نکاتی پرداخته که ممکن است درخصوص این محصولات جدید اپل ندانیم.

    ۱- بلوتوث ۴. ۲ در تمامی محصولات (به جز اپل تی‌وی)
    بلوتوث ۴. ۲ نسبت به نسخه‌های قبلی خود مصرف انرژی بهینه‌تری دارد و امنیت ‌آن نیز بهبود یافته است.
  • پایدارماندن قیمت مسکن

    رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در پاسخ به کسانی که از عدم کاهش قیمت مسکن طی دو سال اخیر سخن می‌گویند و با این اظهارات زمینه تعمیق بیشتر رکود مسکن را فراهم می‌کنند، اعلام کرد:

    تورم منفی در قیمت مسکن طی ماه‌های اخیر صحت دارد؛ در برخی مناطق غربی تهران دو سال پیش آپارتمان متر مربعی ۷ میلیون تومان قیمت گذاری می‌شد اما الان تا ۴ میلیون تومان نزول کرده است. در شمال تهران آپارتمان متری ۱۷ میلیون تومان بود که الان با کاهش ۵ میلیون تومانی به متری ۱۲ میلیون تومان رسیده است. در مناطق جنوبی زمانی هر مترمربع آپارتمان ۴ میلیون تومان بود که الان دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
  • «آنچه از وقایع جاریه نامعلوم است»

    سینا مشایخی
    پژوهشگر و
    کارشناس ارشد فلسفه
    قشر خریدار ماشین خارجی مشخصند و خریداران ماشین وطنی نیز معلومند. اینکه مشخصند به واسطه جیب و طبقه و این چیزها است. حالا یکی پیدا بشود که بگوید: آقا! خودروی صفر نخر. این حرفش که توصیه کند که ماشین وطنی صفر نخرم هیچ، ادامه بدهد که اصلا نخریم. این دو تا با هم تفاوت زمین تا آسمان دارند.

    یعنی اگر اصولا بگوید که نخر و بگوید که نخریم دارد دو طرف یک سکه را توضیح می‌دهد که یکی معلوم است و آن سویش نامعلوم. بگذارید شرحش دهم: یکی می‌آید به من می‌گوید خودروی صفر نخر و برای دلایلی که دارد برای من که می‌خواهم خودرو بخرم (از نوع جیب وطنی هستم) می‌گوید: آقا به این دلایل که این خودرو مطلوب نیست، آدم کُش است، توهین‌کننده است، گران است؛ نخر، برو دست دوم بخر.
  • صنعت عسـل ایران

    به گزارش سایت persianbee محصولات متفاوتی در جهان از عسل یا ترکیب عسل تهیه می‌شوند. عسل در عرصه‌های متفاوتی همچون کاربردهای پزشکی، پیشگیری از بیماری و حفظ سلامت مورد استفاده واقع می‌شود.

    بزرگ‌ترین‌ تولید‌کنندگان عسل در جهاناعلام فهرست بزرگ‌ترین تولیدکنندگان عسل در پی ترغیب صنعت عسل‌داری در جهان بوده که برترین‌های اول این فهرست عبارتند از:

    ۱- چین
    حتی قبل از کشف خواص درمانی عسل. این ماده به‌عنوان ماده‌ای برای التیام و بهبود بیماری در این کشور مورد استفاده واقع می‌شد.
  • تبارشناسی یک کمپین

    نزدیک به یک ماه پیش در شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه فیس‌بوک اتفاقی افتاد که موضوع تولیدات صنعتی ایران را برای کاربران این شبکه‌های اجتماعی برجسته‌ کرد. این اتفاق که به واسطه راه‌اندازی یک هشتگ به نام «ساخت_ایران» روی داد، در فاصله زمانی کوتاهی توانست گروهی از کاربران شبکه اجتماعی فیس‌بوک را به چالشی که مطرح کرده بود، وارد کند.

    در این چالش قرار بر آن بود که کاربران نظر خود را در باره کیفیت کالاهای تولید داخلی در دو بخش کالاهای با کیفیت و خوب و کالاهای بی‌کیفیت و بد تقسیم‌بندی کنند. اما طولی نکشید که این چالش، با تغییراتی که بدنه اجتماعی کاربران فیس‌بوک در آن ایجاد کرد،‌ تبدیل به یک «غول بزرگ» شد؛ و غول بزرگ، کمپینی بود که برای «نخریدن» خودروهای نو داخلی شکل گرفت.
  • جدال بر سر دانه‌های روغنی

    محصول دانه روغنی کشاورزان ایرانی در حالی بدون مشتری روی دستشان مانده که پیش از این صنایع روغنی در توافق با وزارت جهاد کشاورزی قرار بود که در کنار واردات میلیاردی دانه‌های روغنی، محصولات وطنی را هم خریداری کنند؛ اما واردکنندگان هم در مقابل خرید دانه کشاورزان خواستار افزایش قیمت روغن‌های مصرفی شدند. این کشمکش در شرایطی صورت گرفته که با توجه به کاهش قیمت‌های جهانی، دولت با این خواسته صنایع روغن نباتی موافقت نکرد. براساس آمار، دانه روغنی توسط ۲۸۰ نفر وارد کشور می‌شود.

    .
  • قیمت پراید و پژو ایرانی در عراق چقدر است؟

    به تازگی آمار جالب توجهی از وضعیت صادرات خودروی ایران به عراق منتشر شده است که در تعارض کامل با آمار ارائه شده در برخی رسانه‌ها است. این آمارها به سادگی قیمت فروش خودروهای ایرانی در بازارهای عراق را بررسی می‌‌کند. در واقع با اعلام این آمار می‌توان متوجه شد که بهای خودرو پراید در عراق ارزان‌تر از بهای آن در ایران است که البته منطقا نباید این‌گونه باشد.

    براساس گزارش «ایسنا» در بین آمار خودروهایی که ایران عمدتا به عراق می‌فروشد، پژو پارس و پراید بیشترین میزان صادرات را دارد؛ به گونه‌ای که در پنج ماه آغاز امسال، از مجموع ۶۰۰۰ دستگاه خودروی صادره، بیش از ۵۸۰۰ دستگاه پراید و پژو به قیمت۵۵۰۰ تا ۵۶۰۰ دلار به عراق صادر شده
    است.
  • حج خونین

    طرح توسعه مسجدالحرام در شرایطی جان بیش از ۱۵۰حاجی را گرفت که هنوز علت اصلی سقوط جرثقیل بر سر زائران خانه خدا مشخص نشده است. غافلگیری از باد و توفان یا دست‌های توطئه‌گر پشت پرده در سالگرد حادثه۱۱ سپتامبر به‌عنوان عوامل این حادثه از سوی دولت سعودی در حال پیگیری است. در این حادثه که بیش از ۱۵۰کشته و ۲۳۸ مجروح داشت، ۱۱ زائر ایرانی کشته و ۲۱ نفر مجروح شدند. با اجرای طرح توسعه، ظرفیت طواف‌کنندگان کعبه از ۴۸ هزار نفر در ساعت به ۱۰۵ هزار نفر در ساعت می‌رسد.
    .
  • سرگیجه‌های یک کمپین

    در حالی بازار خودرو این روزها با رکود دست و پنجه نرم می‌کند که به تازگی کمپینی با مضمون نخریدن خودرو صفر داخلی و با نام‌ها و عناوین مختلفی همچون «خودرو صفر ممنوع»، «نه به دروغ خودروسازها»، «نه به خرید خودرو داخلی»، «نه به خرید خودرو صفر داخلی» و . . . در شبکه‌های اجتماعی شکل گرفته و این شبکه‌ها توانسته‌اند با ایجاد یک همبستگی عمومی در فضای مجازی، بسیاری از خبرهای حوزه صنایع و به‌ویژه خودروسازی را به سوی خود جهت‌دهی کنند.

    اثرگذاری این کمپین در حدی بوده است که هم روزنامه‌ها و رسانه‌های رسمی کشور همچون خبرگزاری‌ها و هم صدا وسیما نیز بارها به آن اشاره کرده و برای بررسی و تحلیل این کمپین نشست‌هایی با کارشناسان اقتصادی و گاهی اجتماعی برگزار کرده است.
  • کمپین بدون راهکار

    دکتر علی فرحبخش
    دکترای اقتصاد
    مرز‌بندی بین حق و باطل در کمپین تحریم خرید خودروهای صفر بسیار مشکل است و نیازمند تحلیلی همه‌جانبه و به دور از منافع صنفی و گروهی است.

    از یکسو باید مصرف‌کنندگانی را دید که مایلند خودروهایی با بهترین تکنولوژی روز دنیا و با حداقل قیمت در اختیار داشته باشند و از سوی دیگر تولید‌کنندگانی هستند که با تحریم‌های خارجی و محدودیت‌های داخلی فراوانی روبه‌رو‌ هستند. اگرچه اصلاح سیاست‌های تجاری از جمله الزامات مهم آزاد‌سازی اقتصادی است، ولی باید به توالی و سرعت مناسب در اجرای اصلاحات اقتصادی توجه ویژه کرد.
  • اختلاس در پروژه اترک

    با لغو قرارداد پروژه خط آهن مشارکتی میان ایران و ترکمنستان موسوم به اترک-برکت از سوی رئیس‌جمهور ترکمنستان، از یک اختلاس دیگر در دولت احمدی‌نژاد رونمایی شد. راه‌آهنی که قرار بود با ۷۰۰میلیون دلار شامل ۳۵۰ میلیون دلار وام از بانک توسعه اسلامی و ۳۵۰ میلیون دلار وام از طرف ایرانی ساخته شود، اما با اختلاس ۲۲۰ میلیون دلاری آقای الف. ر در شرکت پارس انرژی و فرار وی از کشور، پس از ۵ سال مختومه شد. در دهه ١٣٧٠وی متهم شناخته‌شده و در اوین بازداشت شده بود.
    .
  • کاهش قیمت خودرو، از توهم تا واقعیت!

    حسین صبوری کارخانه
    مریدی بر مرشد خود وارد شد و گفت ای شیخ در راه که می‌آمدم عجایب بسیار دیدم و در پاسخ به اینکه چه دیده می‌گوید: قومی را دیدم که کِشت کرده بودند چون محصول برداشتند به آن آتش زدند.

    وضعیت خودروسازی کشور در چند دهه گذشته مصداق بارزی برای این داستان تأمل برانگیز مولاناست. حمایتهای بی چون و چرا از این صنعت با پشتوانه نظری دستیابی به توسعه صنعتی از طریق ایجاد صنایع سنگین(با این استدلال که نیازی به اختراع دوباره چرخ نیست-کذا!!) که متاسفانه در استراتژی جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز کمافی‌السابق از این صنعت به عنوان یکی از هفت صنعت محوری جهت دستیابی به توسعه صنعتی یاد شده است و استراتژی جایگزینی واردات و اشتغال‌زا بودن این صنعت، بهایی گزاف برای صنعت و اقتصاد کشور به‌همراه داشته که نتیجه‌ای جز ایجاد و افزایش انحصار در صنعت خودروسازی کشور نداشته که دود این وضعیت سال‌های سال است که با تولید خودروهای بی‌کیفیت و در عین حال، گران‌قیمت(در مقایسه با قیمت تولیدی خودروسازان خارجی در غیاب دیوار تعرفه‌ای موجود)، تمرکز شدید منابع مالی بانک‌ها در این صنعت، همچنان به چشم مصرف‌کننده بی‌دفاع می‌رود.
  • جنگ قیمت نفت

    در شرایطی که عرضه نفت مازاد توسط اوپک و تولیدکنندگان غیرعضو اوپک به بازار، مهم‌ترین عامل سقوط قیمت طلای سیاه عنوان شده است با این همه مسوولان شرکت ملی نفت ایران تصمیم گرفته‌اند با ارائه تخفیف‌هایی به جنگ قیمت نفت با عربستان سعودی بروند. عربستان با ارائه تخفیف‌های سنگین، سعی می‌کند بازار را تصاحب کند از همین رو مسوولان نفتی مجبور شده‌اند که قیمت نفت سنگین ایران را متناسب با کاهش قیمت نفت عربستان، کاهش دهند چون در غیر این صورت، ایران بازار را از دست خواهد داد.

    .
  • پیشگیری و درمان آسم

    عاطفه چهره‌گشا
    آسم اصطلاحی است که از واژه‌ای یونانی به معنای نفس نفس زدن گرفته شده است. علائم شایع آسم و برونشیت در کودکان و بزرگسالان شامل خس خس و سرفه کردن و کمبود نفس است که با انجام فعالیت وخیم‌تر می‌شود. برخی عوامل خطر که فرد را مستعد بیماری آسم می‌کند عبارت است از سابقه خانوادگی، استعمال دخانیات، چاقی مفرط و قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها.

    علائم آسم می‌تواند خفیف یا شدید و از فردی به فرد دیگر کاملا متغیر باشد. شما ممکن است تعداد اندکی از حملات آسم را تجربه کنید و تنها در زمان‌های خاصی علائم آسم را داشته باشید مانند زمان‌هایی که ورزش می‌کنید.
  • روابط عمومی ابزاری برای توسعه برند شخصی

    سیدامیر تقی‌آبادی
    مدتی قبل در مقاله‌ای تحت عنوان «روابط‌عمومی ابزاری برای خلق یک برند» در صفحه‌ مدیران دنیای اقتصاد بر لزوم توجه شرکت‌ها بر ارتباط موثر با رسانه اشاره شد. همان‌طور که در ابتدای این مطلب نیز بیان شده بود توسعه برند شخصی شباهت بسیاری با توسعه برند شرکتی دارد و از این رو از ادبیات و راهکارهای مشترکی برخوردارند؛ البته با کمی تغییرات.

    برای دیگران بنویسید
    همان‌طور که پیشتر از این بیان شد بلاگ‌نویسی و مقاله نویسی در شبکه‌های اجتماعی و گروه‌های اینترنتی یکی از راه‌های جذب مخاطب است.
  • درآمد میلیونی با میوه قهوه

    مترجم: مریم رضایی
    افراد زیادی در اطراف ما هستند که رویای راه‌اندازی یک کسب‌وکار را در سر دارند. این رویاها معمولا در حد همان رویا باقی می‌مانند، اما در این میان افرادی هم هستند که با راه‌اندازی کسب‌وکارهای کوچک و با وجود رقبای بزرگ در این مسیر به موفقیت می‌رسند. شرکت‌های جدید در این حوزه در حال شکوفایی هستند، سهم بازار را به دست می‌آورند و وقتی خریداران را با محصولات جدید، محلی و با کیفیت بهتر جذب می‌کنند، به توزیع در سطح ملی دست می‌یابند. در اینجا به تعدادی از این کسب‌وکارهای کوچک و چگونگی موفقیت آنها اشاره می‌کنیم.
  • قفل نوسازی تاکسی‌های فرسوده پایتخت باز شد

    ۱۷ هزار تاکسی فرسوده در شهر تهران تردد می‌کنند. تاکسی‌هایی که مولد انتشار هزاران آلاینده در هوای پایتخت هستند. پس از مدتی توقف نوسازی تاکسی‌های پایتخت دوباره ثبت‌نام برای جایگزینی تاکسی‌های نو از سر گرفته شد. میثم مظفر درباره آغاز مجدد روند نوسازی تاکسی‌ها در تهران می‌گوید: از سال گذشته تاکنون بیش از ۴ هزار تاکسی نوسازی شده است که چندی پیش به‌دلیل عملی‌نشدن تعهدات قبلی ستاد حمل‌ونقل سوخت امکان ثبت‌نام در سایت وجود نداشت؛ اما هم‌اکنون سایت باز و امکان ثبت نام مجددا فراهم شده است.

    ممنوعیت تردد تاکسی پیکان از دی ماه
    وی از افزوده شدن پژو ۴۰۵ به خودروهای تحویلی ایران خودرو به‌عنوان تاکسی خبر می‌دهد و می‌گوید: طبق توافق‌های جدید ایران خودرو، مراکز اسقاط و بانک عامل (صادرات) ظرف یک ماه آینده تحویل خودروهای جدید شامل سمند EF۷ و پژو اجرایی می‌شود.
  • اتمام حجت با مشمولان غایب - ۲۶ شهریور ۹۴

    مشمولان غایبی که پیامک پرداخت جریمه خدمت سربازی را دریافت کرده‌اند اما هنوز جریمه خود را نپرداخته‌اند از ۱۰ مهر به بعد باید منتظر دریافت برگه اعزام به خدمت باشند. سازمان نظام وظیفه با اعلام این خبر با مشمولان غایب اتمام حجت کرد. به این ترتیب افرادی که پیامک مربوطه مبنی‌بر مشمول بودن طرح جریمه خدمت سربازی را دریافت کرده، اما تاکنون اقدام به پرداخت جریمه تعیین شده نکرده باشند، به منزله انصراف آنها از این طرح تلقی شده و برگه اعزام به خدمت برای آنها ارسال خواهد شد.

    .
  • گزارش از نسلی دیگر

    حسن همایون
    شاعر و روزنامه‌نگار
    نسلی دیگر از نویسندگان در یک دهه‌ اخیر پا گرفته است. مراد از این نسل نویسندگان عموما کسانی هستند که سال‌های دهه پنجاه و شصت خورشیدی به دنیا آمده‌اند.

    درصد زیادی از آثار ادبیات فارسی اعم از شعر، داستان، نمایشنامه را این دست از نویسندگان خلق و عرضه می‌کنند. بخش مهمی از آثار این نویسندگان مانند هر نسل دیگری از نویسندگان به روایت زندگی‌شان در سال‌های رفته می‌پردازد. زندگی که متاثر از جنگ و انقلاب بوده است. در میان این نسل از نویسندگان برای اولین‌بار است که شمار زن‌های نویسنده و شاعر با مرد‌ها برابری می‌کند بر خلاف ادوار و دهه‌ های پیشین ادبیات فارسی که غلبه با مرد‌ها بود و شمار زیادی از شاعران و نویسندگان از میان مرد‌ها بودند.
  • کشش به سمت فردیت

    علی فاطمی
    نویسنده
    ادبیات داستانی ایران در یکی دو دهه گذشته با گفتمان‌های مرکز گریزی مواجه شده، گفتمان‌هایی که عمدتا حاصل نگرش نویسنده‌های جوانی‌ است که تلاش کرده‌اند از چارچوب‌های ارزش‌گذاری شده در گذشته فاصله بگیرند و با بیان‌های اکثرا بومی، از روایت‌های نهادینه شده و الگو برداری شده از آثار ترجمه‌ای فاصله بگیرند.

    گفتمان‌هایی که با پیش زمینه نظریه‌های جامعه‌شناختی، فلسفی و روانکاوی شکل گرفته‌اند و سپس به سمت هویت شخصی خود حرکت کرده‌اند. قبل از شروع بحث در این باره بهتر است گذری سریع داشته باشیم به ادبیات داستانی در دهه‌های گذشته.
  • بانک‌ها از دادن وام خودرو طفره می‌روند

    وام خرید خودرو در حالی از اواخر بهار امسال توسط شورای پول و اعتبار از ۷ میلیون به ۱۵ میلیون تومان افزایش یافت که بسیاری از مشتریان از عدم ارائه این وام از سوی بانک‌ها خبر می‌دهند. این موضوع در شرایطی است که به گفته مسوولان شورای پول و اعتبار از ابتدای خردادماه سال جاری پرداخت وام خودرو به مشتریان براساس مصوبه جدید به بانک‌ها ابلاغ شده است اما بانک‌ها از پرداخت وام خودرو سرباز می‌زنند.

    با افزایش بیش از دوبرابری قیمت خودروها در سال ۱۳۹۱ از یکسو و از سوی دیگر رشد روزافزون تورم، توان بسیاری از مشتریان ایرانی برای خرید خودرو کاهش یافته است.
  • شکست چترهای‌نجات بورس؟

    بهزاد بهمن‌نژاد
    دبیر گروه بورس
    ابتدای هفته، انتشار خبر تعیین نرخ ۱۳ سنتی خوراک گاز پتروشیمی‌ها بار دیگر فضای نگران‌کننده بورس تهران را تشدید کرد.

    به این ترتیب، مقایسه نادرست این اقدام با افزایش ناگهانی نرخ خوراک در اواخر سال ۹۲، باعث افزایش ریسک‌گریزی سهامداران شد. بر این اساس، بسیاری از سهامداران که پیش تر نسبت به بازگشت رونق به بورس تهران خوش بین بودند، اکنون در صف‌های فروش جای گرفته‌اند و موجب کف شکنی‌های جدیدی در بازار سهام شده‌اند. این بی اطمینانی‌ها از یک سو و عدم قدرت تحلیل تحولات اخیر از سمت دیگر، خروج هیجانی سهامداران را به دنبال داشته است.
  • همدستی ۴ نیرو به نفع دلار

    حمید عزیزی
    عضو گروه بانک و بیمه
    در ۴ روز ابتدایی هفته جاری، بهای دلار با ۷۵تومان رشد به ۳۴۹۰ تومان رسید، اما چه چیزی موجب چنین افزایش قیمتی شد؟ آنچه از جمع‌بندی نظرات فعالان در ارتباط با این موضوع حاصل می‌شود، دسته‌بندی نیروها در ۴ عنوان زیر است:

    ۱- افزایش تقاضای فصلی. ۲- افزایش تقاضای احتیاطی و سفته‌بازی. ۳- آربیتراژ ارزی و ۴- کاهش حجم ارز نقدی بازار.

    در روزهای گذشته افزایش سفرهای تابستانی در اواخر شهریورماه و اعزام حجاج تمتع عاملان دو تقاضای عمده فصلی بودند.
  • صندلی خالی دانشگاه‌ها

    گسترش بی‌رویه و بدون پشتوانه دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر تا آنجا پیش رفته که حالا بسیاری از مراکز دانشگاهی با ظرفیت‌های خالی روبه‌رو‌ هستند. آنگونه که وزیر علوم خبر داده امسال ۳۰۰ هزار صندلی دانشگاه خالی مانده و میزان شرکت‌کنندگان کمتر از ظرفیت بوده است. این در شرایطی است که اخیر معاون وزیر علوم هم گفته ظرف سه تا چهار سال آینده بخش عمده دانشگاه‌های غیردولتی ورشکسته می‌شوند. در کنکورامسال۵۲۸ هزار نفر قبول و مجاز به انتخاب رشته شدند که ۴۲۸ هزار نفر از آنها به دانشگاه راه یافتند.
    .
  • قمار اردوغان با کارت کردها

    تاریخ معاصر ترکیه دربردارنده موارد شناخته شده‌ای است که در آن تلاش‌های غیردموکراتیک برای بسیج کردن رای‌دهندگان ترک، نتیجه عکس داده است.

    در این راستا خیلی زود مشخص شد که اردوغان به جای پذیرش چالش تشکیل یک دولت ائتلافی در فضای سیاسی قطب‌بندی شده ترکیه، علاقه‌مند است تا انتخاباتی دیگر برگزار کند به این امید که نتایج رضایت‌بخش‌تر برای او بتواند حزبش را دوباره قادر به تشکیل دولت تک حزبی کند. اردوغان گفته بود که رای‌دهندگان «دچار اشتباه شده‌اند»، اما دور بعدی انتخابات می‌تواند «مشکلات ایجاد شده» را مرتفع سازد.
  • شکل تازه ای از جنگ

    ورود نیروهای زمینی ترکیه به خاک عراق وضعیت جنگی بین دو طرف را تغییر داده است. '

    تا پیش از این دولت ترکیه سعی می‌کرد از طریق هوا، مواضع کردهای پ. ک. ک را مورد هدف قرار دهد اما با ورود نیروهای ویژه ترکیه این روند فرق کرده است. حالا به نظر می‌رسد جنگ بین دو طرف شکلی تازه گرفته است. از مناطق کردنشین خبر می‌رسد، بیشتر کردها خود را مسلح کرده‌اند. تا پیش از آغاز حکومت نظامی در ترکیه، نیویورک تایمز در گزارشی نوشت که بازار خرید اسلحه از سوی کردها داغ است. سلاح‌هایی مانند کلاشنیکف، ۱۰۰۰ دلار خرید و فروش می‌شود اما بازار خرید سلاح‌های کمری داغ‌تر از سلاح‌های نیمه خودکار است.
  • پاسخ به ادعاهای هسته‌ای

    فرجام تحریم‌ها و لغو آن پس از اجرای توافق هسته‌ای این هفته موضوع مورد بررسی در کمیسیون ویژه برجام بود که برای سومین بار پای سعید جلیلی و یارانش را به این کمیسیون باز کرد، هر چند که ادعاهای هفته گذشته مذاکره‌کننده سابق هسته‌ای درباره محرومیت از ۱۰۰ حق مسلم با واکنش‌های شدیدی از سوی صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و نیز بعیدی نژاد عضو تیم مذاکره‌کننده مواجه شد، اما با این همه پاسخ اصلی به انتقاد‌ها را محمدجواد ظریف رئیس تیم مذاکره‌کننده فعلی با حضور در کمیسیون ویژه برجام داد و به مخالفان برجام گفت که آسمان و ریسمان را به هم نبافند.
  • همه چیز درباره تکنولوژی فورس تاچ اپل

    اپل به تازگی جدیدترین محصولات خودش را از جمله آیفون‌ها و آیپدها را معرفی کرده است. نکته جالب و مهم در این مورد اضافه شدن تکنولوژی فورس تاچ به این محصولات است. با این اوصاف احتمالا اغلب ما هنوز دقیقا نمی‌دانیم فورس تاچ چیست و چطور کار می‌کند. در اینجا می‌توانید با تمام امکانات و ویژگی‌هایی که فورس تاچ در اختیار کاربران قرار می‌دهد آشنا شوید.

    فورس تاچ چیست؟
    فورس تاچ در واقع یک صفحه نمایش حساس به مقدار فشار است که با بازخورد لمسی ترکیب می‌شود. نوعی از این فناوری در کنترلرهای ایکس باکس وان استفاده شده است، اما نکته‌ای که باعث جذابیت فناوری اپل می‌شود، ساخت صفحه نمایش حساس به مقدار فشار است، چرا که اغلب صفحات نمایش امروزی هیچ حساسیتی به مقدار فشار انگشت ندارند.
  • چگونه با پول کم ثروتمند شویم؟

    ثروتمندشدن وابسته به سه چیز است: تلاش، فکر و سرمایه. هریک از این ابزارها برای سرمایه‌دار شدن نقش اساسی دارد. طبیعی است اگر پول کافی در اختیار داشته باشیم در واقع ثروتمندیم که می‌خواهیم ثروت مان بیشتر شود اما اگر پول کافی دراختیار نداشته باشیم چگونه ثروتمند شویم؟

    در یک اقتصاد تورمی مردم در درجه اول علاقه‌مند به حفظ ارزش پول خود در مقابل تورم هستند. به‌عنوان مثال در شرایطی که تورم ۲۰ درصدی در یک اقتصاد حاکم باشد، به آن معناست که نگهداری پول نقد در هر سال به اندازه ۲۰ درصد ضرر به همراه دارد.
  • بازگشت آنکارا به دهه ۹۰

    «آینده سیاسی ترکیه با وجود این همه خشونت چگونه خواهد بود؟» این پرسشی است که هم‌اینک ذهن بسیاری از ناظران تحولات ترکیه را درگیر خود کرده است. آیا اردوغان می‌تواند این درگیر‌ی‌‌ها را کاهش دهد یا قصد دارد با هیچ انگاشتن موضوع، زمان بیشتری برای حزب خود بخرد تا بتواند ناسیونالیست‌ها را همراه خود کند. البته در چند وقت اخیر اردوغان سعی داشته است از این درگیری‌ها به سود خود استفاده کند.

    حادثه حمله به ساختمان مرکزی روزنامه حریت ترکیه، توهین و فحاشی به کارکنان و اهل قلم این روزنامه به بهانه نشر سخنی بوده است که در صفحه فیس‌بوک و توییتر و سایت رسمی روزنامه یاد شده از قول رئیس‌جمهوری ترکیه منتشر شده بود.
  • جایگزین ویلاسازی در روستاها

    طرح ساخت خانه «مسافر- کاشانه» با وام ۱۵ میلیونی
    با افزایش حساسیت‌ها نسبت به تخریب باغات و زمین‌های کشاورزی برای تبدیل آنها به ویلاهای گردشگری، بنیاد مسکن برای جبران خلا نیاز به سکونتگاه‌های گردشگری طرح جدیدی را در دستور کار قرار داد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، چند سالی است که رواج ساخت ویلا در زمین‌های کشاورزی و تخریب باغات به منظور استفاده از زمین آنها برای ساخت‌وساز در مناطق گردشگری به‌خصوص شهرهای شمالی کشور منجر به آسیب‌رسانی و از بین رفتن حجم وسیعی از این زمین‌ها و باغات شده است.
    به این ترتیب، با افزایش حساسیت شورای عالی شهرسازی و معماری و اعمال محدودیت و مانع بر مسیر این گونه ساخت‌وسازها، هم اکنون بنیاد مسکن با دو هدف عمده طرح تازه‌ای را در دست اقدام قرار داده است.
  • بحران انسانی در «چیزره»

    حوادث اخیر در ترکیه بر امیدهای ایجاد شده خط بطلانی کشیده ممکن است این کشور را وارد یک جنگ داخلی کند. در ۲۲ ژوئیه زمانی که پ. ک. ک دو مامور پلیس این کشور را کشت، «ائرون استین»، یکی از کارشناسان غیرمقیم موسس رفیق حریری در خاورمیانه نوشت:

    کشتن این دو پلیس به این دلیل صورت گرفته است که کردها معتقدند اردوغان در بمب‌گذاری نیروهای داعش در شهر مرزی ترکیه مقصر است. داستانی که ۲۲ ژوئیه کلید خورد، هم‌اینک تبدیل به یک تراژدی بزرگ شده است. استین می‌گوید: پیش از اینکه ترکیه وارد بحران فعلی شود، دو راه بیشتر نداشت.
  • تشدید زیان سهامداران

    با وجود آنکه به نظر می‌رسید با مشخص شدن نتیجه رای کنگره آمریکا به برجام، بورس روندی صعودی در پیش خواهد گرفت اما واکنش سرد تالار شیشه‌ای همه را غافلگیر کرد. شاخص که روز شنبه را با رشد ۱۴ واحدی سپری کرد اما روز یکشنبه در واکنش به انتشار خبر نرخ خوراک پتروشیمی با افت ۵۳۷ واحدی به کانال ۶۲ هزار سقوط کرد. هر چند که دوشنبه رشد اندکی داشت اما سه‌شنبه هم با کاهش ۴۵۶ واحدی به عدد ۶۲ هزار و ۵۳۶ واحد رسید. این در حالی است که امیدواری برای بهبود فضای اقتصادی همچنان وجود دارد.
    .
  • شکست جمهوری‌خواهان

    جدال جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در کنگره آمریکا امروز در شرایطی پایان می‌یابد که هفته گذشته تلاش مخالفان توافق هسته‌ای با ایران ناکام ماند و لابی ضد‌توافق شکست خورد.
    نمایندگان مجلس سنا تکلیف برجام را یک هفته پیش از این موعد یعنی عصر پنج‌شنبه گذشته روشن کردند و در رای‌گیری بر سر لایحه مخالفت با برجام، دموکرات‌های آمریکایی با ۴۲ رای مخالف درمقابل ۵۸ رای موافق توانستند جلوی تصویب لایحه مذکور و ارسال آن به میز اوباما را بگیرند. درحالی که هر دو بخش کنگره آمریکا (سنا و مجلس نمایندگان) تحت کنترل اکثریت جمهوری‌خواه این کشور است، قانون‌گذاران جمهوری‌خواه دست‌اندر‌کار تنظیم لایحه‌ای شدند که تصویب آن با رای قاطع مخالفان برجام می‌توانست به جلوگیری از اجرای این توافق‌نامه منتهی شود.
  • نقشینه ایرانی

    اگر ایران را در جهان به چند چیز بشناسند قطعا یکی از این موارد همیشه پیش پای ما است: فرش ایرانی؛ یادگاری کهن از روزگاران گذشته تا به امروز.

    یادآور نقوشی از تمدن و فرهنگ کشوری باستانی، از شکار و نخجیرهای شاهانه گرفته تا طرح‌های اسلیمی و گل و بوته. طرح‌‌واره‌های متفاوتی که از نقشه‌های قالی با دستانی هنرمند بر تار و پود فرش می‌نشینند: شاه‌عباسی، شاه‌عباسی لچک و ترنج،‌شاه عباسی طره‌دار، شاه‌عباسی تصرفی، گلدانی، مینا‌خانی و بسیاری دیگر. نوع دیگری از نگارگری که این‌بار نقش‌ها به جای بوم بر تار و پود جا خوش می‌کنند.
  • صنایع‌دستی ایران به کجا می‌رود

    بدون شک یکی از افتخارات هر ملت و کشوری، صنایع بومی و دستی آن کشور است، چراکه این صنعت و به عبارتی این هنر - صنعت بی‌بدیل و بی‌رقیب حاصل ذوق و هنر، سلیقه، ابتکار و خلاقیت هنرمندان و صنعتگران است که صبورانه آداب، سنن و رسوم و در یک کلام پیام فرهنگی نسل‌ها را در محصولات تولیدی‌شان متجلی کرده و از آن پاسداری می‌کنند.

    ویژگی‌های ارزنده دیگری که در این‌گونه صنایع موجودند از قبیل (ملی، غیروابسته، قابلیت ایجاد و توسعه در کلیه مناطق شهری، روستایی و عشایری، عدم نیاز به کارشناسان خارجی، دسترسی آسان به مواد اولیه وابزار کار مختصر و ارزان، ارزش افزوده بالا، عدم نیاز به سرمایه‌گذاری زیاد، بسترساز صنعت گردشگری، عدم آثار مخرب زیست محیطی، ایجاد درآمد مکمل و قدرت اشتغال‌زایی مسوولان و دست‌اندرکاران را بر آن داشته تا با عزمی جدی زمینه رشد و اعتلای این صنعت را آماده کنند.
  • کوربین تهدید علیه امنیت ملی!

    به دنبال انتخاب جرمی کوربین چپگرا به رهبری حزب کارگرانگلیس (حزب مخالف دولت)برخی تحلیلگران از این واقعه به‌عنوان آغازدوره جدید در فضای اقتصادی و سیاسی انگلیس تعبیر کردند. او مخالف جنگ عراق و موسس کمپین بزرگی به نام ائتلاف ضد جنگ است. مخالف سرسخت اسرائیل و طرفدار قاطع فلسطین است و بیشتر طرفداران او را جوانان تشکیل می‌دهند. نخست‌وزیر انگلیس پس از انتخاب کوربین در توئیتر خود نوشت حزب کارگراکنون تهدیدی علیه امنیت ملی، امنیت اقتصادی ما و امنیت خانواده شماست!

    .
  • جریمه پرمصرف‌ها

    افزایش قیمت آب در شرایطی در انتظار تصمیم نهایی شورای اقتصاد و دولت است که به گفته معاون وزیر نیرو، این وزارتخانه پیشنهاد اخذ قیمت تمام شده آب از مشترکان پر‌مصرف را ارائه داده‌ و به احتمال زیاد تا چند روز آینده ابلاغ می‌شود. براین اساس قرار شده برای مشترکانی که بین ۲۰ تا ۴۰ مترمکعب آب مصرف می‌کنند به‌صورت پلکانی افزایش قیمت صورت بگیرد، اما برای مشترکانی که بیش از ۴۰ مترمکعب آب مصرف می‌کنند، جریمه پرداخت تمامی مبلغ تولیدی و قیمت تمام‌شده آب لحاظ شود.



    .
  • چه چیز در iPhon ۶s و iPhone ۶splus تغییر کرده است؟

    چهارشنبه گذشته اپل از جدیدترین نسل خانواده گوشی آی‌فون‌ رونمایی کرد. قابلیت‌ها و امکانات این گوشی‌های جدید با نام آی‌فون ۶S و ۶S PLUS تقریبا به تمام پیش‌بینی‌هایی که طی ماه گذشته در خصوص آن شده بود، نزدیک است.

    از روز چهارشنبه که قرار به معرفی محصولات جدید شرکت اپل در کنفرانس سالانه این شرکت بود، هواداران همیشگی این محصولات چادرهای مخصوص خود را در اطراف فروشگاه‌های اپل بر پا کردند تا جزو اولین کسانی باشند که گوشی‌های آی‌فون جدید را خریداری می‌کنند. این شیوه خرید دیگر سال‌هاست به امر طبیعی تبدیل شده است، حتی از زمانی که دیگر محصولات این شرکت با محصولات انقلابی دوران استیو‌جابز،‌ مدیرعامل فقید این شرکت فاصله گرفته‌اند.
  • اپلیکیشن‌های امنیتی اندروید

    این روزها گسترش تکنولوژی و ارتباطات، دنیای مجازی را به یکی از ناامن‌ترین مکان‌ها تبدیل کرده است. به خاطر افزایش تهدیدات و حملات مکرر به گوشی‌های هوشمند نیاز به برنامه‌هایی برای حفاظت از گوشی در مقابل این خطرات هر روز بیشتر احساس می‌شود. درست به همین دلیل هم هست که اپلیکیشن‌های امنیتی می‌توانند راهکار مناسبی برای مقاومت در برابر این تهدیدات باشند. اگر نگران این هستید که هکرها یا کلاهبرداران بتوانند به اطلاعات و داده‌های تلفن همراه شما دسترسی پیدا کنند، در این مورد کاملا حق با شماست و باید فکری جدی درباره این موضوع بکنید.
  • کمپین به سرانجام نخواهد رسید

    شایان ربیعی
    پرداختن به موضوع کمپین «نخریدن خودرو نو داخلی» از منظر جامعه شناسی و ارتباطات سیاسی شاید مهم‌ترین راهبرد برای پی بردن به مختصات و ابعاد دقیق این کمپین باشد؛ اینکه اولا چگونه یک کمپین مجازی که مبتنی بر حضور کاربران شبکه‌های اجتماعی است، می‌تواند در دنیای واقعی شکل بگیرد و ثانیا این کمپین تا چه بازه زمانی و در چه گستره مکانی قدرت نفوذ و اثرگذاری دارد.

    دکتر حسین افخمی، عضو هیات علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و از پژوهشگران برجسته جامعه‌شناسی سیاسی ارتباطات در این باره به پرسش‌های ما پاسخ داد.
  • صنایع دستی در پساتحریم

    حمایت از هنرمندان صنایع دستی به معنی حل مشکل بیمه و مستمری آنها نیست. بعضی از هنرمندان هم فکر می‌کنند اگر سازمان میراث نمایشگاهی برگزار کند و اقامت آنان و غرفه‌ای که در اختیارشان می‌گذارد رایگان باشد از آنها پشتیبانی کرده است در حالی‌که اگر مشکل فروش صنایع دستی برطرف شد، بزرگ‌ترین حمایت از هنرمندان این حوزه انجام گرفته است. به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی، مهم‌ترین چالش صنایع دستی، فروش است.

    بنابراین اگر شرایطی فراهم کنیم که تولیدات در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به مناسب‌ترین و بهترین قیمت به فروش برسد، خوب است وگرنه اگر ما هنرمندان صنایع دستی را بیمه و مستمری آنها را برقرار کنیم تا زمانی‌که آنچه تولید می‌کنند در گوشه کارگاه‌ها خاک می‌خورد و به ثمن بخس خریداری می‌شود، چه فایده‌ای دارد؟!سلطانی‌فر گفت: امسال، همزمان با روز جهانی صنایع دستی، یعنی ۲۰ خردادماه اعلام کردیم که بر دو موضوع کیفیت و فروش تمرکز می‌کنیم.
  • اینجا و آنجای رمان

    پوریا فلاح
    نویسنده
    با مقدمه کوتاه و با توجه به مجال اندک تلاش می‌کنم مواردی را که به گمان من باعث فاصله نویسنده اینجا با نویسنده آنجا یا به‌عبارت دیگر رمان ایرانی با رمان خارجی است بیان کنم.

    این روزها رمان‌هایی می‌خوانیم که از نظر نوشتارشباهت‌های زیادی به تکنیک فیلم‌ها و سریال‌های به‌خصوص آمریکایی دارند. البته برای بررسی دقیق‌تر، نیاز به کار میدانی در این زمینه هست؛ اما به‌طور کلی می‌توان این تاثیرات را دید. به‌نظر می‌رسد در داستان کوتاه این اتفاق کمتر افتاده است و می‌توان گفت داستان کوتاه بیشتر به خود داستان و تکنیک‌های داستانی وفادار مانده است.
  • ۵ راه برای بدون تعصب نگه داشتن مصاحبه‌هایتان

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد
    اگر واقعا می‌خواهید بهترین فرد را برای شغل بیابید، بسیار ضروری است که راه‌های ارزیابی هر کاندیدا را دریابید. افراد طبیعتا تعصباتی دارند که به معنی این است که حتی اگر خودتان بخواهید منصف باشید، مغز شما نیاز به زمان زیادی برای بی‌طرف بودن دارد.

    ممکن است به‌طور ناخودآگاه اجازه دهید که یک نقطه قوت اصلی بر یک نقطه ضعف یک کاندیدا مسلط شود و تنها آخرین چیزی که مصاحبه شونده می‌گوید را به‌خاطر بسپارد یا حتی متقاضیان خوش ظاهرتر را مورد توجه قرار دهد. البته، هیچ بهانه‌ای برای توجیه مصاحبه‌های غیرمنصفانه وجود ندارد.
  • عکس خبری - ۲۶ شهریور ۹۴

  • ترافیک ورود هیات‌های خارجی

    غزاله طایفه
    دبیر گروه بازرگانی
    فعالان اقتصادی در ایران این روزها درگیر مذاکره با هیات‌های مختلف خارجی هستند؛ روزهایی که می‌توان آن را به ترافیک ورود خارجی‌ها به ایران تعبیر کرد.

    مطابق جدول ورود هیات‌های تجاری خارجی از ابتدای امسال تاکنون، مقامات مسوول در دولت و بخش خصوصی، میزبان تجار و سرمایه‌گذارانی از ۱۲ کشور شامل اوکراین، اتریش، اسپانیا، جمهوری چک، ژاپن، ایتالیا، فرانسه، آلمان، سوئیس، لهستان، افغانستان و ترکیه بودند. در سال ۹۳ روند ورود هیات‌های تجاری خارجی به کشور افت بیش از ۵۴ درصدی نسبت به سال ۹۲ داشت؛ اما با انتشار بیانیه «لوزان» در فروردین ماه امسال و افزایش امیدواری به توافق نهایی ایران با گروه ۱+۵، هماهنگی هیات‌های تجاری خارجی برای ورود به ایران افزایش یافت؛ به‌طوری‌که با اعلام توافق وین کشورهای مختلف به خصوص اروپایی‌ها به نوعی برای مذاکره با ایران در حال مسابقه هستند.
  • لغو کنسرت شوالیه

    در ادامه لغو کنسرت‌های مجوز‌دار، این بار نوبت به بزرگان موسیقی رسید. کنسرت استاد شهرام ناظری به همراه گروه مولوی که قرار بود امروز در تبریز برگزار شود، به‌رغم تلاش‌های یک‌ماهه و صدور مجوزهای لازم، به علت مخالفت برخی مسوولان لغو شد. در همین حال کنسرت علی‌اکبر مرادی نوازنده پیشکسوت تنبور به‌دلیل صادر نشدن مجوز از سوی اداره‌ اماکن لغو شد و رضا صادقی خواننده پاپ هم نتوانست در کرمان روی صحنه برود. ناظری در واکنش گفت این اتفاقات ضربه‌ بزرگی به فرهنگ و هنر ایران خواهد زد.

    .
  • جو کاذب شیپورچی‌ها

    ساسان فریدی‌فر
    شاعر
    به یقین نمی‌توان در این چند سطر راجع به موقعیت و شکل ادبیات معاصر و به‌طور مشخص از نویسندگان جوان هم نسل خودم حرفی زد و نیاز به فرصت‌های بیشتری است. با این حال سعی می‌کنم به چند سر‌فصل تعیین‌کننده همراه باکمی توضیح در دو بخش اشاره کنم. برای ورود به شناخت موقعیت و جایگاه و همچنین چرایی رواج شکل و ژانر مرسوم در هر دوره‌ای باید ابتدا چند فاکتور تعیین‌کننده را در نظر داشت مانند شرایط اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی موقعیت جغرافیایی. اما بهتر است از اینجا شروع کنم:
    تاثیر تاثیر‌گذارترین نویسندگان نسل‌های پیش که به دو گونه استیا از لحاظ زبانی و ساخت و فرم برای نویسنده جوان در جهت پیشرفت است که مقصود من در اینجا از پیشرفت آفرینش تفاوت فرمی و زبانی به شکلی که یا آن ژانر و سبک را کامل‌تر کند یا اتفاق جدیدی را بیافریند.
  • راهکار توسعه عمودی فضای سبز

    محمدمهدی صفایی
    عضو‌هیات‌علمی‌دانشگاه‌آزاد‌اسلامی
    به زمانی در همین نزدیکی به شهرهای ایران و زندگی مردم این سرزمین برمی‌گردیم، به زمانی که کودکی خود، پدران و مادران و اجدادمان در آن سپری شده است.

    زندگی در خانه‌هایی که مشخصه بارز و جذاب آن حیاطی زیبا، مملو از گیاهان سبز و گلدان‌های تزئینی با حوضی نیلگون در وسط آن. شهر تهران که روزگاری باغ شهری کوچک در میان باغ‌های فراوان در دامنه سلسله کوه‌های البرز و مزارع سبز دشت ورامین محصور بوده است، امروزه به توده‌ای حجیم از ساختمان‌های بلند با منظره‌ای نه چندان مناسب و به‌دور از سابقه تاریخی، هویت سبز خود را کم و بیش از دست داده است.
  • تب تند دلار

    نوسانات لحظه‌ای این هفته هم دست از سر بازار ارز بر نداشت. سقوط و صعود و شیب تند جابه‌جایی قیمت دلار که از صبح شنبه آغاز شده بود اواسط هفته قیمت دلار را به ۳۵۰۰ تومان هم رساند. اوج‌گیری تقاضا به دلیل سفر حج و مسافرت‌های آخر تابستان و نیز تزریق ناچیز ارز به بازار و تقاضاهای کاذبی که برخی دلالان و واسطه‌ها آن را مدیریت می‌کنند، به باور برخی تحلیلگران به نوسانات بازار ارز در این هفته دامن زد. رئیس بانک مرکزی گفته عرضه و تقاضا قیمت ارز را مشخص می‌کند و بازار کشش افزایش قیمت ندارد.

    .
  • «داستان‌باره ایران‌دره»

    میلاد ظریف
    نویسنده
    موقع برشمردن مشخصات آدم‌هایی که در عصر ما ادبیات می‌نویسند و آن هم در کشور ما یا در خارج از کشور ما و به نام ایرانی، ما باید به یک نکته مدام توجه کنیم و آن اینکه ادبیاتی ادبیات است که با امکانات و تدابیر و ویژگی‌های امروزین ادبیات نوشته شود و ادبیاتی معاصر است که تنها به معاصر بودن اکتفا نکند، بلکه به سائقه ذات هنری ادبیات، از طریق روند فراروی، از جهان معاصر تجاوز کند و به سوی آینده دیگری بشتابد.

    رضا براهنی
    گزارش به نسل بی‌سن فردا (مقاله ادبیات ایرانی معاصر)

    دوستم حسن همایون از من خواسته حداکثر تا ۱۲۰۰ کلمه در مورد ادبیات جدید ایران بنویسم.
  • تنها راه موثر برای ثروتمند شدن

    شادی آذری
    به‌رغم تصور عموم مردم، برای آنکه ثروتمند شوید نیازی نیست که کارشناس مالی باشید، لزومی هم ندارد برای آنکه بدانید کدام سهام امسال پرسود هستند، بر اصطلاحات پیچیده اقتصادی تسلط داشته باشید، دلیلی هم ندارد که حتما از یک خانواده متمول آمده باشید یا حتی یک چک با مبلغ بالا به دستتان برسد. برای اغلب افراد، همه‌چیز به یک اقدام مهم بستگی دارد: سرمایه‌گذاری.

    رامیت ستهی، در کتاب خود با نام «به شما یاد می‌دهم چگونه ثروتمند شوید»، که جزو پرفروش‌ترین کتاب‌های انتشارات نیویورک‌تایمز شد، نوشته است: «میلیونرها به‌طور میانگین ۲۰ درصد از درآمد سالیانه خود را سرمایه‌گذاری می‌کنند.
  • در انتظار گذر از چهل سالگی

    جواد ماه‌زاده
    رمان نویس
    حدود ده سال پیش بود که تعدادی از نویسندگان و منتقدان جوان که عمده‌شان برکشیده مطبوعات بودند، از ظهور نسل پنجم نویسندگان ایرانی یاد کردند و در شبی هم که به همین نام در خانه هنرمندان برگزار شد، مختصات این نسل و چرایی انتخاب این عنوان را شرح دادند. در همان شب محمد محمدعلی که خود نماینده نسل پیش از اینان تلقی می‌شد در سخنانی گفت:

    «وقتی می‌گوییم ما نسل سوم، ما نسل پنجم. . . یک‌باره در مقوله‌ جدا شدن از دیگران، متمایز شدن از دیگران و هویت‌شناسی و هویت‌بخشی به خود و دیگران قرار می‌گیریم.
  • مقصد کمپین‌های برخاسته از شبکه‌های اجتماعی کجاست؟

    رسول رمضانیان
    عضو ‌هیات ‌علمی
    ‌دانشگاه‌صنعتی‌شریف
    برای بررسی و مطالعه ابعاد کمپین «نه به خریدن خودرو صفر ایرانی» می‌توان از چند جنبه وارد موضوع شد؛ اما به نظر می‌رسد که وجه اجتماعی و مطالعه جامعه شناختی این موضوع بیش از دیگر جنبه‌ها و وجوه کارآیی و قدرت تحلیل داشته باشد. بنابراین بهتر است برای بررسی این کمپین با مفهومی جامعه شناختی به نام «همه‌دانی مشترک» آغاز کنیم.

    برای شرح مفهوم همه‌دانی مشترک بگذارید به داستان پادشاه لخت اشاره کنیم. روزی خیاطی پیش پادشاه رفت و گفت پارچه‌ای دارد که تنها انسان‌های بی‌گناه آن را می‌توانند ببینند و درحالی‌که دست‌هایش خالی بود وانمود کرد که پارچه‌ای بر دست دارد.
  • مهرطلبی یکی از ریشه‌های بیماری افسردگی

    نویسنده: میترا فری‌نژاد فتحی (دریا حقی)
    Farinezhad_mitra@yahoo. com در جامعه کنونی ما با توجه به نوع فرهنگی که در آن بزرگ شده‌ایم تیپ شخصیتی مهرطلب یکی از پررنگ‌ترین تیپ‌های شخصیتی و ریشه بسیاری از بیماری‌ها، اختلالات و مشکلات زندگی ما است. متاسفانه، به اشتباه، ویژگی‌های این تیپ شخصیتی به‌عنوان سجایای اخلاقی شناخته شده است در حالی که در حقیقت زمانی که تعادل و تسلط تیپ‌ شخصیتی مهرطلب دست ما خارج می‌شود، به بیماری منجر می‌شود تا جایی که می‌توان از مهرطلبی به‌عنوان یک بیماری نام برد.
  • عبور برجام از تیغ کنگره

    کامران کرمی
    عضو گروه دیپلماسی
    برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) یا همان توافق ۲۳ تیر وین از سد مجلس سنای آمریکا گذشت. پنج‌شنبه گذشته ۵۸ نفر از جمهوری‌خواهان مخالف توافق، طرح کفایت توافق هسته‌ای را به رای سنا گذاشتند که با مخالفت ۴۲ سناتور دموکرات مواجه شد.

    از این‌رو تلاش جمهوری‌خواهان و لابی آیپک که از حمایت‌های صهیونیست‌ها و برخی میلیاردرهای عرب برخوردار بود، ناکام ماند و برجام به سلامت از راه پرپیچ و خم کنگره گذشت تا در ماه آینده در روند اجرا قرار بگیرد. اگرچه تا پیش از حمایت ۴۲ سناتور دموکرات از توافق هسته ای، اوباما تنها نیاز به ۳۴ رای برای وتوی خود داشت، اما با این حمایت دموکرات‌ها می‌توانند با استناد به ماده‌ای به نام فیلی باستر یا اطاله کلام مانع از رد توافق از سوی جمهوری‌خواهان شوند.
  • تب و تاب هیات‌های تجاری

    حضور هیات‌های تجاری در ایران طی ماه‌های گذشته نشان می‌دهد شرایط اقتصادی در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری مناسب فعالیت‌های بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری خارجی است. توافق وین تصویری جذاب برای سرمایه‌گذاران خارجی ترسیم کرده به گونه‌ای که از فروردین تا کنون ۱۱هیات تجاری اغلب اروپایی به کشور وارد شده و با حضور اوکراینی‌ها و فرانسوی‌ها این تعداد تا پایان شهریور به ۱۳ هیات می‌رسد. معاون وزیر اقتصاد پیش‌بینی کرده با اجرای برنامه ششم ۳۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شود.
    .
بیشتر