شماره روزنامه ۶۱۸۵
|

آخر هفته

  • بی‌سوادی مدرن

  • باسوادان بی‌سواد ، دستاورد یک انحراف‌آموزشی

    دکتر محمد‌صادق افراسیابی
    مدرس‌دانشگاه و دبیرکل‌همایش‌ملی سواد‌رسانه‌ای و مسوولیت‌اجتماعی

    براساس آماری که چندی پیش وزیر آموزش و پرورش اعلام کرد امسال بیش از ۱۳ میلیون دانش‌آموز در مدارس کشور ثبت‌نام کرده‌اند. ۱۳ میلیون دانش‌آموز به معنای ۱۳ میلیون نفر سرمایه بالقوه برای توسعه و آبادانی کشور و رسیدن به تمام چیزهای خوبی است که باید به آنها می‌رسیدیم، اما به‌دلیل یک انحراف آموزشی بزرگ از رسیدن به آنها محروم شده‌ایم. شاید زمانی که می‌گویم یک انحراف آموزشی بزرگ، این واژه مبالغه آمیز به نظر برسد، اما واقعا واژه مناسب‌تری را برای آنچه توصیف خواهم کرد پیدا نمی‌کنم.

  • عکس خبری - ۱ مهر ۹۵

  • یک ایرانی سخنگوی کاخ سفید

    با اتمام ماموریت آلن ایر، سخنگوی فارسی زبان وزارت امور خارجه آمریکا، حالا یک زن ایرانی ـ‌ آمریکایی جایگزین او در این مقام شده است. سحر نوروز‌زاده زن ایرانی الاصل متولد و ساکن آمریکا که پیش از این نامش در لابه لای مذاکرات هسته‌ای به‌عنوان عضو تیم مسوول گفت‌وگوهای هسته‌ای گروه ۱+۵ با ایران در دفتر اوباما مطرح شده بود، به چند زبان از جمله فارسی، دری، اسپانیایی و عربی صحبت می‌کند و دارای مدرک تحصیلی در رشته‌های اقتصاد بین‌الملل و مطالعات خاورمیانه از دانشگاه‌های جرج واشنگتن و مریلند است.

    .
  • فروشنده راهی اسکار شد

    سرانجام پس از مدت‌ها گمانه‌زنی‌ و تایید و تکذیب‌ها، فیلم فروشنده اصغر فرهادی که توانسته بود در جشنواره فیلم کن جوایزی به دست آورد این بارهم با نظرهیات معرفی فیلم‌های ایرانی به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی، به‌عنوان نماینده ایران راهی اسکار۲۰۱۷ شد تا با دیگر بهترین فیلم‌های خارجی زبان به رقابت بپردازد. این هیات هشت فیلم ابد و یک روز، ایستاده در غبار، فروشنده، دختر، لانتوری، اژدها وارد می‌شود، چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت و ناهید را به عنوان نامزدهای مقدماتی برای معرفی به اسکار اعلام کرده بود.

    .
  • سردار سرباز می‌ماند

    شایعه کاندیداتوری سردار سلیمانی در انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری با انتشار بیانیه‌ای از سوی فرمانده نیروی سپاه قدس، به پایان رسید. برخی نیروهای اصولگرا که در نبود کاندیدای مناسب بر روی وجهه مردمی و محبوبیت سردار سلیمانی حساب باز کرده بودند با دوگانه‌سازی روحانی- سلیمانی تلاش می‌کردند فرمانده سپاه قدس را نامزد انتخابات معرفی کنند. اما بعد از این حدس و گمان‌ها بود که حاج قاسم با صدور بیانیه‌ای نوشت که سرباز ولایت است و با استعانت از خدای سبحان تا آخر عمر در جایگاه «سربازی» می‌ماند.

  • حمله ظریف به افراطی‌گری

    حمله جدید سعودی‌ها که چند صباحی است با جنجال آفرینی علیه ایران در مجامع بین‌المللی از سر گرفته شده، این بار با پاتک وزیر امور خارجه کشورمان مواجه شد. سعودی‌ها اخیرا با هدف ایجاد تشنج و ناآرامی در کشور و ایجاد جو ضد ایرانی از هیچ کوششی دریغ نکرده‌اند و با راه‌اندازی شبکه حج فارسی، ایجاد خبرگزاری فارسی، مصاحبه با ایرانی‌هایی که در مکه حضور دارند و حمایت از گروه جیش العدل، سازمان مجاهدین خلق و احزاب کرد از جمله حزب دموکرات کردستان ایران، نه تنها تنش کلامی با ایران را افزایش داده‌اند بلکه تنها به این موضوع بسنده نکرده و در پی آن هستند که با استفاده از برخی خودفروختگان در کشور رعب و وحشت و ناآرامی ایجاد کنند.

  • خاطره تلخ از پارالمپیک ریو

    اگرچه پارالمپیک ۲۰۱۶ ریو برای کاروان منا با نتایج خوبی همراه بود و با کسب ۲۴ مدال و عنوان پانزدهمی برای ایران به پایان رسید اما مرگ بهمن گلبارنژاد دوچرخه سوار جانباز کشورمان در فاصله یک روز مانده تا پایان پارالمپیک، خاطره‌ای تلخ برای ایرانی‌ها به جا گذاشت. کاروان ایران در ریو موفق شد ۸ طلا، ۹ نقره و ۷ برنز به دست آورد و این موفقیت‌ها پیام تشکر مقام معظم رهبری را در پی داشت. در این دوره از بازی‌ها چین با ۱۰۷ مدال طلا، ۸۱ نقره و۵۱ برنز به مقام نخست بازی‌های پارالمپیک ۲۰۱۶ دست یافت.

    .
  • بازگشت شجریان به میهن

    خسرو آواز ایران پس از چندین ماه درمان در آمریکا به مام میهن بازگشت تا به گفته پسرش همایون تا زمان درمان مجدد در ایران بماند. آن‌گونه که سخنگوی وزارت ارشاد دراین باره خبر داده وزارت بهداشت تسهیلات ویژه‌ای برای محمدرضا شجریان تدارک دیده و درمان وی در ایران ادامه دارد. چندی پیش مدیرعامل خانه موسیقی از ادامه روند درمانی این هنرمند خبر داده و گفته بود که مرحله نخست شیمی‌درمانی استاد شجریان در آمریکا به پایان رسیده و پس از گذراندن دوران نقاهت، مراحل درمانی‌اش ادامه پیدا خواهد کرد.

    .
  • واکنش سینماگران به یالثارات

    اتهامات غیراخلاقی نشریه یالثارات به سه هنرمند نامدار ایرانی که با وجود تغییر ناشیانه اسامی، اتهامات عجیب جنسی را متوجه ترانه علیدوستی، اصغر فرهادی و مانی حقیقی کرده بود با واکنش بسیار تند سینماگران مواجه شد. با وجود شکایت این سه هنرمند از نشریه یالثارات، انجمن تهیه‌کنندگان مستقل سینمای ایران هم طی نامه‌ای سرگشاده به ریاست قوه قضائیه، از این نشریه شکایت برد. در همین حال ابراهیم حاتمی‌کیا در واکنش به اتهامات گفت که اگر یالثارات معذرت نخواهد یا جامعه اهل قلم واکنشی نشان ندهد این بی غیرتی است!

    .
  • واگن روسی، از شایعه تا واقعیت

    با وجود اینکه مسوولان راه‌آهن خرید هرگونه واگن باری روسی را تکذیب می‌کنند اما اکسیم بانک روسیه از برنامه واگذاری اعتبار مالی به تهران برای تامین بخشی از هزینه این معامله خبر داده است. چندی پیش وزیر صنعت با تاکید بر اینکه خرید پنج‌ هزار واگن باری از روسیه کم‌سلیقگی بوده، گفت روی ریل می‌ایستد و اجازه ورود این واگن‌ها را به کشور نمی‌دهد. این در حالی است که منابع خبری روسیه مدعی بارگیری ۶۰۰ واگن به ایران شده‌اند. هم اکنون حداقل ۴ تولید‌کننده داخلی ساخت واگن باری در کشور وجود دارد.

    .
  • مذاکره برای خرید هواپیما

    در حالی که به گفته وزیر راه و شهرسازی مذاکرات بر سر قرارداد ایرباس همچنان ادامه دارد و تکلیف صدور مجوز خرید هواپیما از ایرباس و بوئینگ هنوزمشخص نیست و برای نهایی شدن به تایید اوفک احتیاج دارد، غول‌های هوانوردی جهان این هفته پس از ۹ ماه دوباره در تهران گرد هم آمدند تا درباره رفع موانع بانکی در صنعت هوانوردی مذاکره کنند. در همین حال با آنکه ژاپن چند وقتی است که استارت حضور در صنعت هواپیماسازی جهان را زده، معاون وزیر راه از مذاکره با میتسوبیشی برای خرید هواپیما خبر داده است.

    .
  • جذب سرمایه خارجی در نفت

    الگوی قراردادهای جدید نفتی در حالی از سوی رئیس مجلس به دولت ابلاغ شده و آماده اجراست که بنا به گفته مسوولین وزارت نفت، از مهرماه به بعد قرارداد با سرمایه‌گذاران خارجی براساس مدل جدید و با هدف توسعه طرح‌های اولویت‌دار صنعت نفت امضا خواهد شد. در حالی که ابلاغیه رئیس مجلس به معنای مهر تایید رهبر معظم انقلاب و هیات «بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین مجلس» بر الگوی جدید قراردادهای نفتی است نماینده شاهین‌شهر در مجلس گفته اشکالات درباره قراردادهای نفتی هنوز باقی مانده است.

    .
  • تعطیلات پاییزی!

    معضل آلودگی هوا در روزهای پایانی پاییز به دلیل شروع پدیده پایداری هوا وعدم جابه‌جایی آلودگی‌ که چند سالی است گریبان شهرهای بزرگ کشور خصوصا تهران را گرفته است، حالا مسوولان سازمان محیط‌زیست را چند ماه زودتر از موعد همیشگی آن، بر آن داشته تا با اتخاذ تصمیماتی پیشگیرانه، آلودگی هوا را امسال غافلگیر کنند. خصوصا که این آلودگی هوا با ترافیک صبحگاهی ناشی از شروع همزمان ساعات کار ادارات، بانک‌ها و مدارس درآمیخته و در سال های قبل به تعطیلی ناگهانی مدارس به منظور حفظ سلامت دانش‌آموزان و نیز گروه‌های حساس منجر شده است.

  • رای مجدد روس‌ها به پوتین

    با وجود مشارکت پایین مردم روسیه در انتخابات پارلمانی این دوره، اما احزاب طرفدار ولادیمیر پوتین توانستند بیشترین درصد آرای مردم را در دومای دولتی این کشور به خود اختصاص دهند. حزب روسیه متحد به رهبری دیمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه و مورد حمایت پوتین با به دست آوردن حدود ۵۰ درصد از آرا فاصله زیادی با احزاب دیگر ایجاد کرد و حزب ملی‌گرای ال‌دی‌پیار و حزب کمونیست هر کدام با ۱۴ تا ۱۶ درصد آرا دوم و سوم شدند. پوتین خواهان مشارکت مردم برای «ثبات» در کشور شده بود.

    .
  • قصور پزشکی در پرونده کیارستمی

    دوماه پس از درگذشت عباس کیارستمی کارگردان جهانی سینمای ایران، رای نهایی دادگاه پرونده پزشکی این سینماگر اعلام شد. براساس اعلام رئیس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی، پزشک معالج کیارستمی دو قصور پزشکی و یک قصور انتظامی داشته است. دکتر معالج کارگردان «زندگی و دیگرهیچ» گفته که همواره در کنار کیارستمی بوده و به‌طور شفاهی از وی اجازه مسافرت گرفته است. پس ازمرگ کیارستمی، اعتراض‌ها به روند درمان این هنرمند افزایش یافت و رسیدگی به قصور پزشکی در پرونده کیارستمی آغاز شد.

    .
  • انفجار در نیویورک

    قلب اقتصادی آمریکا شنبه شب با انفجار بمبی در محله چلسی نیویورک لبریز از ترس و وحشت شد. چند روز پس از سالگرد واقعه ۱۱ سپتامبر، انفجار بمبی دست‌ساز در یک کانتینر بزرگ حمل زباله ۲۹ تن را زخمی کرد که مظنون اصلی این انفجار احمد خان‌رحیمی یک شهروند آمریکایی افغان تبار معرفی شد. دونالد ترامپ با خرفت خواندن رهبران فعلی آمریکا این واقعه را یک وضعیت شرم‌آور برای آمریکا دانست اما کلینتون گفت تروریست‌ها از اظهارات تصنعی ترامپ برای ترسیم جنگ علیه اسلام استفاده کرده‌اند.

    .
  • خرید هواپیما در چاله‌هوایی

    غزاله طایفه
    دبیر گروه بازرگانی

    توافق ایران با دو غول هواپیماسازی جهان یعنی بوئینگ و ایرباس برای خرید هواپیما را شاید بتوان نماد مهمی از آغاز دور جدید مناسبات سیاسی و اقتصادی ایران با غرب در دور پسابرجام تعبیر کرد، اما این توافق ظاهرا به سادگی منجر به عقد قرارداد نخواهد شد؛ چراکه با گذشت چند ماه از این توافق هنوز دو طرف با مشکلاتی در مسیر خرید و فروش هواپیما روبه‌رو هستند. مقامات مسوول در ایران اخیرا اعلام کرده‌اند که موانع مالی و بیمه‌ای خرید هواپیما حل و فصل شده و محدودیت‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا تنها مانع موجود است.

  • فاز «پاییزی» ساماندهی تعطیلات

    پرستو فخاریان
    دبیر گروه گردشگری

    سازمان محیط‌زیست پیشنهاد کرده برای کاهش آلودگی هوا، دو هفته تعطیلات پاییزی برای مدارس درنظر گرفته شود و همچنین ساعت آغاز به کار مدارس و ادارات تغییر کند. براساس این پیشنهاد، از تعطیلات تابستانی دوهفته کم و درعوض، دوهفته به تعطیلات مدارس در فصل پاییز اضافه خواهد شد. این دو پیشنهاد البته موافقان و مخالفانی در بین کارشناسان و مسوولان داشته است. برخی معتقدند گرچه افزودن تعطیلات پاییزی می‌تواند الگوی تعطیلات ما را به الگوی کشورهای پیشرفته نزدیک کند اما این موضوع نواقص آشکاری نیز دارد؛ نخست آنکه این تعطیلات تنها برای مدارس اعمال می‌شود و کارمندان ادارات همچنان در این ایام باید در محل کار خود حاضر شوند.

  • جنگ لفظی تهران و ریاض

    کامران کرمی
    عضو گروه دیپلماسی

    تنش‌ها در روابط ایران و عربستان به اوج خود رسیده و حال به افشاگری کشیده شده است. پس از آنکه محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در یک مقاله مفصل در نیویورک‌تایمز، از نقش مخرب عربستان در ترویج ایدئولوژی خشن و تفرقه افکنانه وهابیت پرده برداشت و گفت که این تفکر گرچه بخش بسیار ناچیزی از مسلمانان را جذب نموده، لیکن آثار بسیار ویران‌کننده‌ای برجای گذاشته است، در اقدامی تلافی جویانه عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی در یادداشتی در روزنامه وال‌استریت‌ژورنال به مقاله انتقادی ظریف واکنش نشان داد و با عصبانیت ادعاهای نخ نما علیه تهران را تکرار کرد.

  • اعتراض عمومی علیه‌نشریه‌اتهام‌افکن

    شایان ربیعی
    عضو‌گروه‌فرهنگ و هنر

    اول: اعتراض به شیوه پوشش بازیگران حاضر در جشن سینمایی و تلویزیونی «حافظ» و بعد ادعایی درباره روابط غیرمشروع میان برخی سینماگران، والبته همه اینها با ادبیاتی گزنده و تند. یالثارات نشریه ارگان انصار حزب‌الله - که پس از روی کار آمدن دولت روحانی دست کم دو بار از سوی هیات نظارت بر مطبوعات توقیف و حتی لغو امتیاز شد اما با رای دادگاه دوباره به چاپ رسید - در دو، سه ماه اخیر بر حاشیه‌های بسیاری دامن زده است. این نشریه در هفته گذشته با انتساب روابط نامشروع به برخی از سینماگران مطرح ایرانی، بازهم حاشیه ساز شد و بسیاری از فعالان اجتماعی، مسوولان و سینماگران را به واکنش واداشت.

  • دهلیز امید

    سارا جنگروی

    «برای ما تحقق آرزوهایمان یک غافلگیری است و نرسیدن به‌خواسته‌هایمان یک واقعیت تلخ اما پذیرفته» این جمله شما را یاد کدام فصل زندگیتان می‌اندازد؟ چندبار دور و اطراف خود آدم‌هایی را دیده‌اید که از قبولی در کنکور، یافتن شغلی مطلوب، ارتقای جایگاه شغلی و. . . ذوق‌زده باشند و به شما شیرینی تعارف کنند؟ اما رفتار ما در برابر شکست‌ها و نافرجامی‌هایمان چگونه بوده است؟ حتما شما هم زیاد شنیده‌اید و گفته‌اید که «این هم نشد»«معلوم بود که نمی‌شود»«تاحالا کی شانس با ما یار بوده است که این دومین بار باشد» اما چطور این «نه»ها اول فعل‌های روزمره ما چسب می‌شود، اصلا وقتی می‌گوییم«ما» منظورمان چه کسانی است؟ آیا این دیالوگ‌ها را ما ایرانی‌ها مکررا استفاده می‌کنیم یا ما «ناامیدان» یا با کمی اغماض «ما ایرانی‌های ناامید»؟!

    «رتبه شادکامی ایرانی‌ها در میان ۱۵۷کشور، ۱۰۵ است.

  • انتظار نان از تنور خاموش

    فارغ از اینکه موضوع ناامیدی و بدبینی و منفی‌اندیشی در جامعه معانی مشخص روانشناسی و جامعه‌شناسی را می‌تواند به خود اختصاص دهد؛ ولی ریشه‌های ناامیدی و بدبینی در زمینه‌های اقتصادی را در جامعه می‌توان به سادگی از طریق شاخص‌هایی که رشد آنها نمود بیرونی و اثرگذاری روی معیشت و زندگی مردم دارد بررسی کرد. در این زمینه چشم‌انداز شغلی و نگاه به آینده در افراد و در میان شهروندان می‌تواند زمینه‌های بدبینی یا خوش بینی، منفی‌اندیشی یا مثبت‌اندیشی را فراهم کند. در این زمینه «دنیای اقتصاد» با دکتر موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان برجسته و تئوریسین اقتصادی گفت‌وگویی را انجام داده است.

  • تقدیر‌گرایی ایرانی

    منفی‌اندیشی و مثبت‌اندیشی در ابتدا به‌عنوان مفاهیمی روانشناسانه و قبل از بررسی‌های دیگر اجتماعی و اقتصادی و تاریخی می‌توانند مورد بررسی واکاوی قرار گیرند؛ اما در این راستا تصوری که بیش از بقیه تصورات مطرح می‌شود این است که در میان جامعه‌شناسان پیوسته نگرانی مبنی بر ترویج مثبت‌گرایی فردگرایانه وجود دارد، مثبت‌گرایی که موجب می‌شود روح جمعی در اجتماع تضعیف شود و در این میان فرآیندی خطرناک را شکل دهد؛ هرچند روانشناسان اجتماعی و روانشناسان، به این موضوع اذعان دارند و ترویج این نوع نگاه را مناسب و مفید نمی‌بینند و معتقدند نگاه روان‌شناسانه‌ای که ابعاد اجتماعی چنین پدیده‌هایی را نادیده بگیرد و آن را به پدیده‌ای صرفا فردی و درون‌روانی تقلیل بدهد، طبیعتا خود را از دیدن وجوه مهمی از این پدیده‌ها محروم کرده است؛ ولی در ادامه این تصور را هم مطرح می‌کنند که دیدگاه جامعه‌شناسانه‌ای هم که به کل بخواهد نقش عوامل فردی را نفی کند و مثلا هر احساس ناامیدی را ولو که ناشی از یک اختلال و بیماری باشد، صرفا با نگاه اجتماعی ببیند، هم خود را از دیدن عوامل مهم دیگر محروم کرده و هم راه‌حل‌هایی که ارائه می‌دهد، الزاما همه‌جانبه‌نگر نیست و نمی‌تواند مشکلات بسیاری از افراد را حل کند.

  • واکاوی جریان منفی‌اندیشی در فرهنگ ایرانی

    سیدمحمدامین قانعی‌راد
    رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران
    عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور

    هیچ حکم کلی در این راستا که ایرانیان منفی‌اندیش یا مثبت‌اندیش هستند نمی‌توان صادر کرد. در واقع نمی‌توان گفت ایرانی‌ها یک ویژگی فرهنگی جوهری دارند که آنها را منفی‌اندیش معرفی می‌کند، به ویژه اگر بخواهیم بگوییم این ویژگی، ازلی بوده و از این به بعد هم خواهد بود. در واقع یک چنین دریافت‌های فرهنگی به دریافت‌های فرهنگی ذات‌گرایانه موسوم است که از نظر جامعه‌شناسی این نوع نگرش ذات‌گرایانه و ثبوت‌گرایانه نسبت به فرهنگ خیلی مورد تایید نیست.

  • یاد بعضی نفرات

    دنیای اقتصاد- قرن نوزدهم، طلیعه دوران آموزش مدرن در ایران است؛ نسیمی که از برهوت می‌دمد و کم کم کل کشور را در بر می‌گیرد. اگر «دارالفنون»، به تعلیمات عالیه به فرزندان قاجار و تجار و صاحب منصبان اختصاص داشت طولی نمی‌کشد که انسان فرهیخته و دردمندی همچون میرزا حسن تبریزی مشهور به رشدیه، بنا به تجربه و دستاوردش از اروپا دست به‌کار می‌شود و نخستین مدرسه عمومی مدرن را در شهر زادگاهش بنیان می‌گذارد و آن را به سرعت گسترش هم می‌دهد. رشدیه، پس از دیدار با ناصرالدین شاه در ایروان به پیشنهاد او عازم ایران می‌شود و نخستین دبستان را در سال ۱۳۰۵ ه.

  • بررسی شرایط سواد در ایران

    اکنون در آستانه‌ ماه مهر قرار داریم و از روزها پیش تحقیقات خانواده‌ها برای آگاهی از کیفیت مدارس و خدمات آنها آغاز شده بود، اغلب خانواده‌ها تلاش دارند به‌رغم هزینه‌های گوناگون، فرزندان خود را در مدارس خوش‌نام‌تری ثبت‌نام کنند و در کنار آن هزینه‌های دیگری را نیز برای کلاس‌های متفرقه و تهیه وسایل کمک آموزشی پرداخت کنند. فروشگاه‌های نوشت‌افزار نیز این روزها سرشار از جمعیت دانش‌آموزانی است که خود را برای بازگشت به مدارس آماده می‌کنند. مادران و پدرانی که در روزگار خود حق انتخاب چندانی برای مدل مداد، خودکار و دفتر نداشتند، در اینجا فرزندانشان را برای انتخاب هرچه بهتر همراهی می‌کنند و بچه‌ها اگرچه در روزهای نخست برای این خریدهای تازه خشنود هستند، اما به‌زودی ساعت‌های متمادی کلاس و درس و مشق شکایتشان را به‌دنبال خواهد داشت.

  • حبابی به نام آموزش تئوریک

    ایمان صابر
    روزنامه‌نگار

    تنها آموزش است که می‌تواند جوامع ما را در مقابل فروپاشی تدریجی یا خشونت‌بار حفظ کند.

    «ژان پیاژه»

    یکی از مهمترین اموری که بشر همواره به‌دنبال آن بوده و از طریق آن اقدام به انباشت علم در طول تاریخ کرده است، امر آموزش است. آموزش در تمامی جوامع از دیرباز مورد توجه بوده است. اگرچه در گذشته آموزش‌ها بیشتر به گونه‌ شفاهی صورت می‌گرفت و فن‌محور بود اما در روزگار ما توجه به آموزش در سطح نظری و به واسطه‌ نهادهای مدرن مورد توجه است.

  • آسیب‌های نظام آموزشی در ایران

    فرهاد قنبری
    معلم و دانشجوی دکترای علوم سیاسی

    با نزدیک شدن به اول مهر و بازگشایی مدارس دوباره می‌توان در مورد این سوال همیشگی به تامل و پرسشگری پرداخت که هدف واقعی آموزش چیست؟ تقریبا در همه کشورهای دنیا آموزش از وظایف اصلی و اولویت‌های سیاست‌گذاران و مسوولان سیاسی و فرهنگی کشور به شمار می‌رود. اما چرا مساله آموزش این میزان حساسیت برانگیز است؟ در آموزش چه چیزی قرار است به نسل‌های بعدی انتقال داده شود؟ و بسیاری از این سوالات که باید در مورد هدف و فلسفه آموزش مطرح شود.

  • بی‌سوادی نوع دوم!

    حسین ایمانیان
    خبرنگار و دانش‌آموخته جامعه‌شناسی

    لفظ سواد، به آن معنایی که اینجا مرادش می‌کنیم، در قدیم‌الایام ارتباط وثیقی با خواندن و نوشتن صرف داشته‌ است؛ سیاهی، که برگردان فارسی اصطلاح مورد نظر ماست، ناظر بر سیاهی نوشته‌ها بر صفحه کاغذ بوده‌ است و باسواد، به مردمی اشاره می‌کرده‌ است که رمزوراز مستتر در سیاهی‌های کج و معوج رژه‌رونده بر سفیدی کاغذ را که از منظر یک بی‌سواد این‌طور می‌نموده‌ است، می‌شناخته و توان آن را داشته تا مطلب و سخن و خبری را عینا در قالب آنها بر کاغذ ثبت و ضبط کند.

  • تاثیر رسانه بر آموزش و پرورش

    ساغر بهادرانی
    کارشناس ارشد حقوق ارتباطات

    وسایل ارتباط جمعی ابزاری مهم برای توسعه ارتباطات و مناسبات اجتماعی در یک جامعه تلقی می‌شوند و به‌عنوان عاملی در تغییر ساختارهای یک جامعه نقش مهمی ایفا می‌کنند. ظهور رسانه‌ها و تاثیر شگرفی که بر همه حیطه‌های زندگی بشری گذارده بر هیچ‌کس پوشیده نیست. از کارکردهای یک رسانه در جوامع بشری بحث آموزشی آن است که موضوع مهم و مورد توجه برای کشورها محسوب شده تا جایی که قسمت عمده‌ای از برنامه ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های هر کشور به رسیدگی و توسعه ابعاد آموزشی معطوف است.

  • تاثیر کمبود فضای آموزشی در یادگیری در ایران

    اکبر احمدیان باغبادرانی
    مدیر دبستان عدل دانشگاه اصفهان

    اهمیت آموزش و پرورش در تعالی و رشد جامعه امری بدیهی و روشن است تا جایی که کانت فیلسوف مشهور در تاکید این موضوع دو کار سخت در دنیا را آموزش و پرورش و کشورداری می‌داند. از موارد مورد بحث در حوزه آموزش و پرورش موضوع فضای آموزشی از محورهای موردتوجه در سال‌های اخیر بوده است و همان‌گونه که بشر محلی را برای استقرار و سکونت خود در نظر می‌گیرد تا از لحاظ روانی و روحی در شرایط بسزایی باشد در محیط آموزش و یادگیری نیز مکان آموزشی مورد توجه است.

  • دانش در محاصره ثروت و سیاست

    آموزش در ایران به کلاف سر درگمی مبدل شده است که اگرچه متولیان بی‌شماری دارد، اما عملا فاقد متولی مشخصی است و هرکس در این حوزه متناسب با ظرفیت‌های خود وارد عمل می‌شود. برای روشن شدن وضعیت آموزش و پرورش در ایران با دکتر قدیر نصری استاد علوم سیاسی دانشگاه خوارزمی و مدیر گروه روندهای فکری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه به گفت‌وگو نشستیم تا از نظرات ایشان به‌عنوان یک دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس و استاد دانشگاه مطلع شویم.

    مفهوم سواد در ایران با مفهوم جهانی آن‌چه فاصله‌ای دارد؟

    سواد یا literacy بر دو نوع است: سواد خواندن و نوشتن، سواد تکنیکی یا معطوف به مهارت.

  • سندرم بی سوادی دانش‌آموزان

    غزل نیشابوری

    بر اساس آخرین آمارهای جهانی، برخی از کشورهای دنیا دارای آمار بالای ۹۹ درصد باسواد هستند و جزو باسوادترین کشورهای دنیا محسوب می‌شوند و بیش از ۱۳ کشور جهان هستند که نیمی از جمعیت آنها بی سواد هستند و نرخ بی سوادی بیش از ۵۰ درصد از جمعیت کشور است. کشور ما در این مقایسه در جایگاه ۱۲۰ در بین ۱۷۸ کشور قرار گرفته است. طبق این آمار حدود ۲۳ درصد جمعیت ایران سواد خواندن و نوشتن ندارند و ۷۷ درصد کل جمعیت باسواد محسوب می‌شوند. طبق همین استانداردهای جهانی، دیگر تعریف سواد توانایی خواندن و نوشتن به حساب نمی‌آید بلکه درک و تحلیل مسائل و.

  • کنکوری‌های بی‌سواد

    فرشته مرادی

    مفهوم سواد و درک واقعی ازآن طی چند دهه اخیر دچار دگردیسی‌های بنیادین شده است. درگذشته هر فردی را که توان خواندن و نوشتن داشت باسواد می‌گفتند اما امروزه این تعریف کاملا کارکرد و مفهوم خود را از دست داده است. درجهان مدرن تعریف سواد بسیارگسترده‌تر از تعریف سنتی آن شده است. اهمیت تعریف این واژه بدان اندازه است که سیاست‌ها و رویکردهای نظام‌های آموزشی را تبیین و برنامه‌ریزی می‌کند. برای بررسی معنا وتفاوت تعاریف سواد در نظام آموزشی کشور با محوریت آموزش و پرورش و تاثیرآن بر رشد و توسعه فردی و اجتماعی با دکتر رضا نهضت استاد دانشگاه، کارشناس مسائل آموزشی و از دبیران با سابقه نظام آموزش و پرورش به گفت‌وگو نشستیم.

  • کدام جهان‌بینی؟ کدام راهبرد؟ کدام کاربرد؟

    دکترعلی‌اکبر رضادوست
    پژوهشگر

    در داستانی از مثنوی عالیقدر جناب مولانا که رهبری انقلاب همچون سراینده این شش دفتر الهامی، آن را اصولِ اصولِ دین می‌خوانند، پیری چنگ نواز است که سر و ریشش را در راه موسیقی سپید کرده و آنگاه که پیر و منحنی شده و دیگر صدایی خوش ندارد، عزم می‌کند یک بار هم در راه خدا و برای او بنوازد و کنسرت بگذارد. . . نویسنده این سطور نیز در این مجال قصد مقدمه‌چینی و صورت‌بندی خاصی ندارد و می‌خواهد فقط برای رضایت نخستین معلم خلقت بنگارد و هیچ آداب و ترتیبی نجوید و چندی از فهم کنونیش را در مجال کوزه این متن بریزد.

  • چهار نکته مالی برای کمک به «نسل ساندویچی»

    مترجم: مریم رضایی

    درحالی‌که این روزها نسل جوان که به اصطلاح به آن نسل هزاره نیز می‌گویند بیشترین توجه رسانه‌ای را به خود جلب کرده‌، باید از یک دسته‌بندی نسلی بزرگ دیگر به نام «نسل ساندویچی» صحبت کنیم که عمدتا افراد میانسال ۴۰ یا ۵۰ ساله را تشکیل می‌دهد. نسل ساندویچی اصولا به نسلی گفته می‌شود که در دوران میانسالی هم باید بار والدین سالخورده و هم بار فرزندان خود را از لحاظ مراقبت فیزیکی، نیازهای مالی و حمایت احساسی به دوش بکشند و چون از این لحاظ از دو طرف تحت فشارند، به آنها نسل ساندویچی گفته می‌شود.

  • چگونه از خرید خود پشیمان نشوید؟

    آیا پیش آمده که کالایی را خریده و از این کار پشیمان شده باشید؟ چرا پشیمان شده‌اید؟ فکر می‌کنید آن را گران خریده‌اید یا آنکه به آن نیاز نداشته‌اید یا مدل ارزان‌تر آن هم همان کار را می‌کرد؟ این موضوع مطمئنا فقط برای شما پیش نیامده است. افراد زیادی هستند که به دفعات پس از خرید یک کالا پشیمان می‌شوند اما چطور می‌توان با چنین خریدهایی روبه‌رو شد؟

    خلاقیت و بهبود عادات مصرفی

    انسان ذاتا موجود خلاقی است و این ربطی به تعریف آکادمیک از آفرینش و خلاقیت ندارد بلکه به موضوع مهم حل مساله برمی‌گردد.

  • دکه مطبوعات - ۱ مهر ۹۵

    Newsweek

    تو در توی کمپانی ترامپ

    مجله نیوزویک از جمله مجلاتی است که مخالف حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید است. به همین منظور این مجله در شماره آخر خود عکس ترامپ را به‌عنوان عکس روی جلد انتخاب ‌کرده و در تیتری جداگانه حضور ترامپ را در کاخ ریاست‌جمهوری آمریکا با فاجعه در امنیت ملی برابر می‌داند. نویسنده این گزارش شکاف از طریق شرکت‌های بین‌المللی ترامپ را فاجعه برای امنیت ملی می‌داند. نیوزویک می‌گوید براساس اطلاعاتی که از شاخه‌های تجارت اجرایی به‌دست آورده، مشخص شده است که کمپانی‌های ترامپ ارتباط نزدیکی با برخی شخصیت‌های خارجی، بنیادهای مالی جهانی و حتی مجرمان بین‌المللی دارد و به دلیل همین ارتباطات ممکن است اطلاعات مهمی از این شرکت‌ها به اشخاص خارجی درز پیدا کند.

  • چگونه می‌توانیم آب را ارزش‌گذاری کنیم؟

    آناهیتا جمشیدنژاد
    Anahita. jamshidnezhad@gmail. com

    آب برای زندگی ضروری است؛ چه برای آبیاری محصولات، چه برای تولید کالاها یا برای نوشیدن، شست‌وشو و پاکیزگی. اما تشدید تغییرات اقلیمی، جمعیت رو به رشد جهان و افزایش تقاضاها در شهرها، کشاورزی و صنعت به علاوه حکمرانی ضعیف آب، منجر به کمبود شدید آب در سراسر جهان شده است. بانک جهانی پیش‌بینی می‌کند که تا سال ۲۰۵۰ این کمیابی فشار قابل‌توجهی به اقتصادهای آفریقا، آسیای مرکزی و خاورمیانه وارد خواهد کرد و منجر به کاهش تولید ناخالص داخلی آنها خواهد شد.

  • فرسایش خاک در ایران هزینه‌ای بیش از درآمد نفتی آن دارد

    خاک بستر اکوسیستم است و محیطی برای پیشرفت انسان‌ها فراهم می‌کند. گرچه باوجود افزایش توجه به چالش‌های محیط‌زیستی در سال‌های اخیر، عملکردها و نقش اساسی خاک در پایداری محیط‌زیستی مورد توجه کافی قرار نگرفته است. در ایران مانند بسیاری از دیگر کشورها، خاک به دلیل ترکیبی از سوء مدیریت و تغییر شرایط طبیعی در معرض خطر قرار دارد. آلودگی خاک، فرسایش (از دست رفتن خاک عالی به‌دلیل جریان آب یا باد) و شور شدن (افزایش در حجم نمک خاک) سه مشکلی هستند که پایداری محیط‌زیستی ایران را در معرض خطر قرار داده‌اند.

  • پولی که حدود هزار برابر رشد داشته است

    در شماره قبل فرآیند شکل‌گیری پول و همچنین دلیل نیاز ما به پول بررسی شد. در این شماره به نیازهای جدید بشر برای پول‌های جدید و نحوه خلق این پول‌ها و ویژگی‌های آن می‌پردازیم. این پول‌های جدید به دو قسمت تقسیم می‌شوند: اول پول‌های الکترونیکی و دوم بیت کوین.

    پول الکترونیکی

    از توضیحات شماره قبل می‌توان نتیجه گرفت که پول الکترونیکی یک مکانیسم پرداخت ارزش ذخیره شده یا پیش پرداخت شده است که در آن مقداری از وجوه یا ارزش که برای مصرف‌کننده قابل استفاده است در یک وسیله و قطعه الکترونیکی ذخیره شده و در تصرف مشتری است.

  • منفعت‌طلبی بهینه در بازار

    مرتضی زارع
    کارشناس اقتصادی

    مفهوم بازار تاریخی بسیار کهن دارد، برای مثال در کشور ما این پیشینه به ۱۰هزار سال پیش بازمی‌گردد. انسان‌ها نیازهای نامحدودی دارند، برخی از این نیازها مادی و برخی معنوی هستند. مثلا نیاز به خوراک و پوشاک یا نیاز به تفریح و سرگرمی. پیرو این نیازها انسان برای رفع هر یک از آنها یا کالایی تولید می‌کند یا خدمتی ارائه می‌دهد. اما آیا انسان‌ها می‌توانند برای همه نیازهای خود به‌تنهایی کالا تولید کنند یا دارای همه مهارت‌های لازم برای رفع نیازهای خود هستند؟ مشخصا پاسخ منفی است.

  • انواع بیکاری

    سید محمد مجیدی

    در بیان نرخ بیکاری تعریف دقیق واژگان کار، شاغل و بیکار لازم است. اما در مورد چه کسانی این تعاریف معنادار می‌شود؟ آیا کودکانی که تخصص لازم در زمینه‌ای را دارا بوده و مشتاق انجام کار هستند، ولی به آنها کاری پیشنهاد نمی‌شود بیکار گفته می‌شود؟ یا فرد سالمند جویای کاری که هنور توانایی انجام کار را دارد و به درآمد آن نیازمند است بیکار اطلاق می‌شود؟ بر اساس تعریف سازمان جهانی کار (ILO) بحث در مورد بیکاری به جمعیت فعال جامعه یعنی افراد بین (۶۵ - ۱۵ سال) محدود می‌شود بنابراین افراد خارج از این بازه سنی نقشی در اندازه‌گیری میزان اشتغال و سطح بیکاری جامعه نخواهند داشت.

  • پنج ویژگی افرادی که هوش هیجانی و اجتماعی بالایی دارند چیست؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@mitrafathi. com

    هوش هیجانی و اجتماعی، توانایی شما برای شناخت، درک و رفتار صحیح با خود، توانایی شما برای شناخت و درک دیگران و هیجاناتشان، توانایی مدیریت هیجانات، رفتار‌ها و افکار خود، همچنین توانایی مدیریت روابط‌تان است. این هوش حداقل ۲۶ مهارت دارد که آموختنی و تقویت شدنی است. یعنی اگر فکر می‌کنید هوش هیجانی پایینی دارید هیچ نگران نباشید، زیرا خوشبختانه این هوش تقویت شدنی است. اینکه می‌گوییم افرادی که هوش هیجانی و اجتماعی بالایی دارند چنین ویژگی‌هایی را به همراه دارند به این معنی نیست که اگر این ویژگی‌ها را دارید بنابراین، دیگر بی نیاز هستید و هوش هیجانی شما بالا است.

  • سه آموزه اشتباه که باید آنها را تغییر دهیم چیست؟

    آموخته‌های ما نسل به نسل منتقل می‌شود. آنچه که پدران و مادران ما آموختند به ما منتقل شده و آنچه که ما می‌آموزیم به فرزندان و نسل‌های پس از ما منتقل می‌شود. یکی از مهمترین موضوعات مهم زندگی انسان‌ها مساله «تربیت» است. اینکه چگونه فرزندان و اعضای کوچک‌تر را با رفتار، افکار، احساسات و کلام مان تربیت کنیم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این تعالیم می‌تواند از جانب خانواده باشد و می‌تواند از جانب جامعه، آموزگاران یا بزرگ‌تر‌ها باشد. در نهایت، مهم نیست که چه کسی ما را تعلیم داده است، مهم این است که آنان که ما را تعلیم می‌دهند خود نیز نمی‌دانند و باید برای رفع این مشکل دست به‌کار شد.

  • تاثیر تقویت هوش هیجانی بر عزت نفس چیست؟

    عزت نفس یکی از مهمترین عناصر بر زندگی سالم و دستیابی به موفقیت است. می‌توان گفت ضعف عزت نفس در انسان مانند جهنم برای او است. انسانی که عزت نفس ناسالم و پایینی دارد همیشه در بیرون از خود به دنبال احساس ارزشمند بودن و توانا بودن می‌گردد. چنین فردی فرصت‌ها را یکی پس از دیگری از خود سلب می‌کند و در نهایت هم نمی‌فهمد که برای چه سقوط می‌کند یا پیش نمی‌رود، در کنار آن، هوش هیجانی دریایی بسیار بسیار وسیع است که انسان را از بسیاری از اختلالات و مشکلات حفظ می‌کند. هنوز در ایران و در بسیاری از کشور‌ها اهمیت و ارزش این در گرانبها کشف و شناخته نشده است و متاسفانه صرفا واژه‌هایی خام یا با اهداف تجاری درباره آن ادا می‌شود.

  • کدام شبکه اجتماعی برای حضورکسب‌وکارتان مناسب است؟

    John Rampton
    مترجم: مریم رضایی 

    اگر صاحب یک کسب‌وکار هستید، حتما باید در رسانه‌های اجتماعی فعال باشید. فعالیت در رسانه‌های اجتماعی نه تنها روشی ارزان برای ساخت برند شرکت‌تان است، بلکه به شما امکان می‌دهد کاربرانی از هر نسل را هدف قرار دهید و آنها را درگیر کنید و در عین حال بازخوردی فوری از محصول یا خدمات خود به دست آورید. در حالی که به هیچ وجه نمی‌توان انکار کرد رسانه‌های اجتماعی برای کسب‌وکارها ضروری هستند، چالش‌برانگیزترین بخش کار شروع کار با این رسانه‌ها است.

  • هرگز از یادگیری دست نکشید

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    سفر به سراسر دنیا ممکن است شبیه یک رویای مسحورکننده باشد که به حقیقت پیوسته است. اما اگر شما در این سفرها تنها باشید شهرهای بیگانه می‌توانند سریعا تیره و تار به نظر بیایند. هیچ‌کس نیست که تکه‌‌ای از غذای خوشمزه خود را با شما شریک شود، در پایان گردش و پیاده‌روی به شما لبخند بزند یا زمان تاخیر هواپیما شما را همراهی کند. اما ریچارد پلیث درد شما را می‌فهمد. او در گذشته با گوگل و اپلیکیشن اتومبیل شهر نیویورک به نام Gett کار کرده بود و مسافت‌های مکرری را که در سراسر جهان پرواز می‌کرد حساب می‌کرد.

  • شروع یک کسب‌و‌کار مهمتر از دریافت مدرک تحصیلی

    مترجم: بهناز پذیرایی

    «تاریخچه پرورش حیوانات اهلی»، رشته تحصیلی یکی از بهترین دوستانم در دانشگاه کلمبیا با شهریه سالانه ۴۰ هزار دلار بود. از فارغ‌التحصیلی او ۱۰ سال می‌گذرد، اما وی هنوز موفق به تسویه‌حساب با دانشگاه نشده است و مدرک دانشگاهی او تاثیری در جایگاه و موقعیت شغلی وی که حسابدار یک شرکت است، ندارد. نظام آموزشی ما ناکارآمد است و کارآفرینان بی‌شماری درصدد اصلاح و بهبود این ناکارآمدی از طریق آموزش آنلاین هستند و برای دستیابی به آن، اردوها و دوره‌های مبتنی بر مهارت برگزار می‌کنند که Intangibly یکی از آن دوره‌ها است.

  • اما و اگر قانون پیش فروش مسکن

    بازار پیش خرید مسکن با گذشت دو سال از ابلاغ آیین نامه قانون پیش فروش ساختمان، هنوز به مقررات رسمی، لازم‌الاجرا، عامه‌فهم و در عین حال مورد پذیرش همه فعالان و ذی‌نفعان این نوع معاملات، مجهز نشده و ناامنی ناشی از معاملات غیررسمی و مبتنی بر قراردادهای سلیقه‌ای و بعضاً یکطرفه، متقاضیان پیش خرید و پیش فروش را سردرگم کرده است. دولت می‌گوید، قانون پیش فروش از نظر ما قابل‌اجرا است، اما در مقابل، سازنده‌ها با وارد کردن اشکالاتی به محتوای آن، از پیش فروش تحت امر این قانون خودداری می‌کنند.

    در مقابل، واسطه‌های ملک که مطابق قانون پیش فروش ساختمان از امضای قرارداد منع شده‌اند، اصل و اساس مقررات جدید را نه به نفع خود و نه به نفع بازار ملک می‌دانند.

  • نسخه جدید توزیع زمین در بافت فرسوده

    مسوولان نوسازی بافت‌های فرسوده در دولت، نسخه جدید توزیع زمین در محدوده‌های هدف را تشریح کردند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، بر مبنای برنامه جدید قرار است شکل تازه‌ای از عملیات اجرایی ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده آغاز شود. فاز جدید نوسازی در بافت‌های فرسوده هم‌اکنون با چند ویژگی مهم از سوی مسوولان برنامه‌ریزی شده است. اولین ویژگی به طراحی نسخه جدید توزیع زمین‌های دولتی برای نوسازی در بافت‌های فرسوده بر می‌گردد. در قالب برنامه جدید قرار است موجودی زمین‌های دولتی در بافت‌های فرسوده به نفع جریان نوسازی در اختیار نهادهای جدیدی با عنوان «نهاد توسعه‌گر» یا شرکت‌های توسعه گر قرار بگیرد.

  • آسیب‌شناسی پدیده شهرفروشی

    در میان فعالان اقتصادی هر بازار هر چند مدت یکبار غریبه‌ای پیدا می‌شود که گوی سبقت در میزان و حجم سرمایه‌گذاری‌ها از سایر فعالان می‌رباید و کمی بعد به فعال غالب بازار بدل می‌شود. بازار مسکن و ساخت‌وساز نیز از این نوع بازار‌ها جدا نیست و هرازگاهی در دام یکی از غریبه‌های بازار گرفتار می‌شود. برخی از تازه واردهای بازار پای ثابت تولیدات سالانه باقی می‌مانند و برخی دیگر با اوج‌گیری دیگر بازارهای اقتصادی، به آنجا نقل مکان می‌کنند. ثبات حضور این غریبه‌ها اگرچه موجب رونق برخی بازارها همچون ساخت و ساز می‌شود اما ممکن است پیامدهایی را برای اقتصاد و حیات شهر به دنبال داشته باشد که به مرور بر پیکره نحیف تمامی شهرهای کشور می‌تازد.

  • گشایش ترافیکی در بزرگراه طبقاتی

    درحالی‌که بزرگراه طبقاتی صدر به‌دلیل پیش‌بینی دسترسی‌های متعدد به این پل طبقاتی در تحقق هدف اولیه خود مبنی بر «تکمیل مسیر کمربندی بزرگراهی در شمال پایتخت» ناکام مانده است، شهرداری تهران تصمیم گرفته در ساعات پیک ترافیک صبحگاهی و عصرگاهی مسیرهای دسترسی به طبقه دوم بزرگراه صدر را مسدود کند تا عملا سرعت تردد در این معبر با کارکرد کمربندی تناسب پیدا کند و کارکرد این پروژه به هدف اولیه قدری نزدیک‌تر شود. به گزارش «دنیای اقتصاد»، با گذشت بیش از دو سال و نیم از زمانی که بزرگراه طبقاتی صدر به بهره‌برداری رسیده است، این پروژه تاکنون نتوانسته دو هدف کلیدی را که در طرح توجیهی آن قید شده بود محقق کند.

  • پهپادها به پرواز درآمدند

    پهپادها به‌زودی قادر خواهند بود حجم عظیمی از کارهای ما را بر عهده بگیرند. بسیاری از کارهایی که شاید انجام آن توسط یک پهپاد آسان‌تر و بی‌هزینه‌تر شود، اما از آن سو عده‌ای هم بیکار خواهند شد و دستمزدهایشان را از دست می‌دهند، مانند پیک‌های غذارسان رستوران‌ها که حالا پهپادها به‌تازگی برای انجام کار آنها به پروازهای آزمایشی مشغولند. بسیاری بر این باورند که بعد از ربات‌ها این پهپادها هستند که می‌توانند زندگی رباتیک و هوشمند ما را کامل‌تر کنند؛ بنابراین جایگاه ویژه‌ای در ابداعات دیجیتالی جهان خواهند داشت.

  • راه‌های فرار از هک شدن در تلگرام

    اخیرا خبرها و شایعات هک تلگرام نگرانی‌هایی را در میان کاربران این پیام‌رسان محبوب ایجاد کرده است. در اینجا می‌خواهیم با روش‌هایی آشنا شویم که با اجرای آنها تقریبا هرگز هک نخواهیم شد. پیام‌رسان تلگرام در ایران از محبوبیت بالایی برخوردار بوده و تقریبا تمامی کاربران گوشی‌های هوشمند از آن استفاده می‌کنند. همین عامل باعث شده تا سودجویان از غفلت برخی کاربران و آگاهی کم آنها برای دسترسی به اکانت این کاربران استفاده کرده و این موضوع و خبرهای پیرامون آن باعث ایجاد نگرانی در کاربران شده است. برخی تصور می‌کنند که هکرها به راحتی و تنها با داشتن شماره یا آی‌دی (شناسه) تلگرام شما می‌توانند آن را هک کنند، درصورتی که این تصور کاملا اشتباه است.

  • خواهان خرید خودرو با چه رده قیمتی و کیفی هستید؟

    این روزها به‌دلیل تنوع تولید خودرو در کشور مشتریان محصولات داخلی برخلاف گذشته حق انتخاب بیشتری نسبت به گذشته دارند. هر چند بخش اعظم این تنوع را می‌توان مدیون ورود محصولات چینی به کشور دانست، اما تولیدکنندگان داخلی با توجه به قراردادهای خارجی در آینده‌ای نه چندان دور با تنوعی از تولیدات خود به بازار ورود پیدا خواهند کرد. اما بسیاری از مشتریان در انتخاب خودروی خود آنچه را که بیشتر مدنظر قرار می‌دهند قیمت و کیفیت محصول انتخابی خود است. قیمت خودرو برای مشتریان از بسیاری جهات حائز اهمیت است این در شرایطی است که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان آنچه در کمپین نخریدن خودرو بسیار مورد توجه بود، عدم تناسب میان قیمت و کیفیت محصولات خودروسازان داخلی ارزیابی می‌شد.

  • وضعیت تولید خودرو درسال آینده چگونه خواهد بود؟

    هر چند سال ۹۴ سال سختی برای خودروسازان بود اما سال ۹۵ با اندک تغییری که در تقاضای خودرو در بازار ایجاد شد تولید در شرکت‌های خودروساز باز هم به روند معمول بازگشت. سال ۹۴ شرایط انتظاری برای حضور خودروهای جدید و همچنین افت کیفیت به دلیل شرایط تحریمی منجر به عدم تقاضای مناسب از سوی مشتریان شد، هر چند برگزاری کمپین «نخریدن خودروی نو» نیز مشتریان را به رویگردانی از بازار ترغیب می‌کرد اما تولید خودروهایی با حداقل کیفیت خود مانعی برای رونق بازار بود. در هر حال لغو تحریم‌ها و تعیین تکلیف نسبی محصولات آینده بازار خودرو، مشتریانی که به امید آینده بهتر خودروسازی کشور، دست از خرید کشیده بودند را به بازار کشید و این امر منجر به رشد نسبی تولید خودرو طی سال گذشته شد.

  • نگهداری از قلب خودرو

    موتور یکی از اجزای بسیار مهم خودرو به حساب می‌آید که بی‌توجهی نسبت به آن عواقب ناخوشایندی را برای مالک خودرو به همراه دارد. اهمیت موتور خودرو به حدی است که آن را «قلب خودرو» می‌نامند و ضرورت توجه به نکات بسیاری در این خصوص به‌منظور افزایش طول عمر خودرو از اهمیت بسیاری برخوردار است.

    بازدید دوره‌ای و نگهداری از خودرو ضمن آنکه دردسر‌های شما برای مراجعه به تعمیرگاه را کمتر می‌کند، موجب کاهش هزینه‌های شما خواهد شد؛ بنابراین کارشناسان تاکید دارند که به‌منظور افزایش عمر خودرویتان حتما بازدید دوره‌ای از خودرو داشته باشید و از همه مهم‌تر نسبت به قلب خودروی خود حساس باشید.

  • انسان مداری در فروشنده

    امیر شفقی

    فیلم جدید اصغر فرهادی در مورد خوره است و وی با انداختن خوره به جان شخصیت‌هایش مشتری‌مداری می‌کند. خوره‌ای که به جان آدمی می‌افتد و او را درگیر می‌کند و نماندن در وضعیت حاضر را طلب می‌کند و اگر درمان نشود وجودش را می‌خورد. اتفاقی روحی که برای آن همانند بیماری جسمی، بلای جان می‌شود و نمی‌شود آن را کتمان کرد و نادیده گرفت و به محض بستن چشم، آثار و نشانه‌هایش از همه سو هجوم می‌آورد و اجل معلق آدمیت آدمی می‌شود. باید درمان شود، درمانی که برای آن هرکس شیوه مخصوص خود را دارد.

  • روزگار مجازی ۱

    فرشاد خشنود که با نام هنری «باکتری خان» فعالیت می‌کند سال گذشته آلبوم «روزگار جدید» را با ده قطعه به بازار عرضه کرد و امسال هم با آلبوم «روزگار مجازی۱» روایت متفاوتی را اجرا کرده است. پیش از این قرار بود آلبوم «روزگار مجازی» با دو سی دی منتشر شود اما «روزگار مجازی ۱» شامل قطعات اینسترومنتال در دسترس مخاطبان قرار گرفت و به گفته «باکتری خان» آلبوم «روزگار مجازی ۲» فعلاً سرگذشتی نامعلوم دارد ولی با قطعات باکلام به زودی منتشر خواهد شد. وی در کاور اثر جدیدش نوشته است: «این آلبوم کم‌ارزش‌تر از اونیه که به عباس کیارستمی تقدیمش کنیم.

  • میلاد درخشانی در«شب شنبه‌ها»

    میلاد درخشانی آهنگساز، خواننده و نوازنده تار با پرفورمنس موسیقیِ «جای خالی سکوت» در هشتمین تجربه از مجموعه رویداد «شب شنبه‌ها» شرکت خواهد کرد. این هنرمند که با انتشار آلبوم‌های «سرخوش»، «افشارستان»، «اشارات نظر» و. . . توانسته است راه خود را در تلفیق موسیقی ایرانی با موسیقی‌های دیگر باز کند، پس از مدت‌ها همراه گروه خود در رویداد «شب شنبه‌ها» اجرای زنده خواهد داشت. رویداد «شب شنبه‌ها» هر هفته در تالار حافظ بنیاد رودکی برگزار می‏‌شود و تجربه‌های متفاوت پرفورمنس موسیقی آن توانسته علاقه‌مندان را به خود جلب کند.

  • پرسه‌های موازی

    اجرای نمایش «پرسه‌های موازی» به کارگردانی پیام لاریان چندی پیش آغاز شد. این نمایش برگرفته از یک حادثه واقعی است که اوایل دهه ۸۰ در ایران اتفاق افتاد و در این اتفاق که جزو اولین موارد خودکشی دسته جمعی در ایران بوده است حدود ۴ الی ۵ جوان با هم خودکشی می‌کنند. پیام لاریان می‌گوید در آمریکا چنین خودکشی‌هایی بسیار عادی است اما درباره اینکه چرا چنین خودکشی‌هایی باید در ایران هم اتفاق بیفتد، شروع به تحقیق کرده و تا جایی که توانسته به جزئیاتی از آن واقعه و شناختی از آن چند نفر دست پیدا کرده است.

  • طبیعت چهارمحال و بختیاری در گالری شکوه

    گالری شکوه عصرفردا جمعه دوم مهر ۹۵ میزبان نمایشگاه نقاشی‌های حسین هادی پور بروجنی می‌شود و این هنرمند در بیست و چهارمین نمایش انفرادی‌اش ۲۰ اثر هایپر رئال مداد رنگی، آبرنگ و رنگ روغن بر روی مقوا و بوم در ابعاد متفاوت ارائه خواهد داد. او در آثارش طبیعت ایران به خصوص بافت طبیعی استان چهار محال و بختیاری و شهرستان نطنز را به تصویر کشیده است. نمایشگاه نقاشی‌های حسین هادی پور بروجنی تا ۱۳ مهرماه در گالری شکوه دایر خواهد بود و علاقه‌مندان می‌توانند از این نمایشگاه همه روزه به جز پنجشنبه‌ها ساعات ۱۶ تا ۲۰ در گالری شکوه واقع در خیابان فرمانیه، بلوار اندرزگو، خیابان امیر نوری، پلاک ۱۹ دیدن کنند.

  • آلبوم - ۱ مهر ۹۵

    مرز ناشناخته (راک)

    آهنگساز: سروش سیدین

    خواننده: سروش سیدین

    تنظیم‌کننده: علیرضا شیرین فرد

    ترانه‌سرا: سعید چوگان، حسین صالحی، سروش سیدین

    آیریلیق چاغی (محلی)

    آهنگساز: مسعود نامداری

    خواننده: حیدر پرنیان، مسعود نامداری، زریر موصلو

    ترانه‌سرا: یوسفعلی بهی قرقانی

    خروش (سنتی)

    آهنگساز: مجید درخشانی

    خواننده: مجتبی عسگری

    ترانه‌سرا: هوشنگ ابتهاج (ه.

  • کنسرت - ۱ مهر ۹۵

    کنسرت امید حاجیلی

    تاریخ: جمعه ۲ مهر

    مکان: سالن میلاد نمایشگاه

    ساعت: ۱۸:۳۰ و ۲۱:۳۰

    قیمت بلیت: ۴۵ تا ۱۳۰ هزار تومان

    کنسرت گروه پارتکرال

    تاریخ: جمعه ۲ مهر

    مکان: ایوان شمس

    ساعت: ۲۰:۰۰

    قیمت بلیت: ۳۰ تا ۴۵ هزار تومان

  • اکران - ۱ مهر ۹۵

    رفقای خوب

    کارگردان: مجید قاری‌زاده

    تهیه‌کننده:مجید قاری‌زاده

    بازیگران: جمشید مشایخی، داریوش اسدزاده، محمد کاسبی، عنایت بخشی، رضا رویگری، احمدرضا اسعدی، نوید لایقی مقدم، رامین ناصرنصیر، نعیمه نظام دوست، بیتا خردمند، غلامرضا صادقی، صحرا مشایخی، محمد‌هاشمی و ازالیا صادقی

    خلاصه داستان: داستان زندگی یک بازیگر پیشکسوت را روایت می‌کند که سال‌ها است جلوی دوربین نرفته و حالا که بناست مراسم تجلیلی برایش برگزار شود هم هیچ‌کس از محل زندگیش خبر ندارد.

  • هنر و تجربه - ۱ مهر ۹۵

    آی آدم‌ها

    کارگردان: رخشان بنی‌اعتماد

    تهیه‌کننده: رخشان بنی‌اعتماد

    خلاصه داستان:گروه پزشکان داوطلب ایرانی و فرانسوی از طریق موسسه خیریه زنجیره امید، بچه‌های بیمار و محروم را از سراسر ایران در سه رشته قلب، ارتوپدی و ترمیمی در بالاترین سطح استاندارد، درمان می‌کنند.

    اینجا کسی نمی‌میرد

    کارگردان: حسین کندری

    تهیه‌کننده: عباس رافعی و سینا سعیدیان

    بازیگران: هومن سیدی، بهار کاتوزی، مهدی حسینی‌نیا و رضا بهبودی

    خلاصه داستان: یه بچه خوش خوابی بود که هر جا ولش می‌کردن می‌خوابید.

  • رهبر کره شمالی کوتوله و مشتاق کفش‌های پاشنه بلند بود

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).