شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

آخر هفته

  • پایان آب - ۲۱ اسفند ۹۳

  • همنوایی علیه محدودیت موسیقی

    این بار فعالان حوزه‌ موسیقی خودشان دست به کار شدند تا با تجمعی صنفی، صدای اعتراضشان نسبت به ایجاد محدودیت‌ها را به گوش مسوولان برسانند. فعالانی که معتقد بودند اگرچه مشکلی با دولت ندارند، اما مشکلاتی را تجربه می‌کنند که در ۳۰ سال اخیر بی‌سابقه است. تعطیلی موسیقی در فرهنگسراها، عدم رعایت قانون کپی رایت، لغو مجوز کنسرت‌ها و توهین به اهالی موسیقی از جمله درد دل‌های آنها بود. اهالی موسیقی به‌عنوان یک خانواده ۱۵ هزار نفری خواستار اقدام مسوولان در این زمینه شدند. .
  • اجاره‌های میلیونی دکه‌های مطبوعاتی

    سال‌هاست که ساماندهی دکه‌های مطبوعاتی از سوی مدیریت شهری دنبال می‌شود اما هر بار به بهانه‌ای زمان اجرایی شدن این طرح به تعویق می‌افتد. نخستین بار اواخر سال ۸۶ طرح ساماندهی کیوسک‌های مطبوعاتی از سوی شرکت ساماندهی مشاغل مطرح شد. مشکل اصلی اشغال پیاده‌روها و نبود مکان کافی برای قرار دادن نشریات بود. همچنین برای امنیت بیشتر و جلوگیری از هرگونه تخلف کیوسک‌های جدید به‌گونه‌ای طراحی شد که پلیس بتواند به‌راحتی درون آنها را مشاهده کند. کیوسک‌های جدید یک سال بعد به شهر آمدند اما تنها یک روز میهمان پایتخت بودند.
  • اوضاع وحشتناک منابع طبیعی

    دکتر برهان ریاضی کارشناس محیط زیست و استاد دانشگاه به آینده چندان امیدوار نیستم، شاید بهتر است بگویم ابدا. زیرا بیشتر حرف‌هایی که به گوش می‌رسد شعارگونه است. یکی از راهکارها که از نظر زمانی طولانی مدت است، در گرو آموزش عمومی است. آگاه‌سازی عمومی در مورد محیط زیست باید انجام شود. این موضوع فقط شامل حال مردم عادی نیست، بلکه مسوولان هم باید نسبت به منابع طبیعی به درک درستی رسیده برسند؛ . رسیدگی به این مساله در کوتاه‌مدت امکان‌پذیر نیست. بنابراین باید با اقتدار در بلندمدت، اقدامات لازم از جمله آموزش صورت بگیرد.
  • چهره‌ها - ۲۱ اسفند ۹۳

  • کیبوردهایی برای ابزارهای اندرویدی

    بسیاری از ما ممکن است صفحه کلید پیش‌‌فرض گوشی یا تبلت اندرویدی خودمان را دوست نداشته و با آن راحت نباشیم. انعطاف‌پذیری اکوسیستم اندروید باعث شده است که همیشه راه‌هایی برای ایجاد تنوع در آن وجود داشته باشد. با این اوصاف می‌توان به راحتی صفحه کلید‌های مجازی دیگری را جایگزین کرد. در اینجا با چند اپلیکیشن کیبورد آشنا می‌شوید که هر کدام ظاهر و امکانات متفاوتی دارند.
    Google Keyboard: کیبورد گوگل یک اپلیکیشن رایگان و دارای بهترین امکاناتی است که می‌توانید روی دیگر اپلیکیشن‌های سوم شخص پیدا کنید.
  • تعیین‌تکلیف ریاست خبرگان

    تکلیف ریاست مجلس خبرگان رهبری روز سه‌شنبه با رای اکثریت اعضا به آیت‌الله یزدی مشخص شد. ریاست دو ساله مجلس خبرگان در شرایطی به رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم رسید که وی توانست با اخذ ۴۷ رای از ۷۳ رای ریاست را بر عهده بگیرد. انتخابات در دو دور برگزار شد که در دور اول این رای‌گیری آیات مومن، یزدی، ‌هاشمی شاهرودی و‌هاشمی رفسنجانی نامزد بودند؛ اما در دور دوم رقابت بین آقایان یزدی و‌ هاشمی رفسنجانی انجام گرفت. .
  • سکاندار جدید ناجا

    سردار حسین اشتری با حکم فرمانده کل قوا به مدت ۳ سال به‌عنوان فرمانده نیروی انتظامی کشور منصوب شد. اشتری خرداد ماه سال جاری به‌عنوان جانشین فرمانده نیروی انتظامی جایگزین رادان شده بود. وی پیشتر رئیس پلیس اطلاعات و امنیت نیروی انتظامی بود. انتصاب وی در شرایطی صورت گرفته که سردار احمدی مقدم گفته، خود از مقام رهبری خواسته است تا به مسوولیتش پایان دهد. ضمن آنکه درخواست فرجه‌ای برای مستندسازی حوادث مهم ۱۰ سال خدمت خود از رهبری داشته است. .
  • زنان کشاورز پیشرو آبیاری‌های مدرن شوند

    میترا طوری «فاطمه قیومی» مشاور وزیر در امور زنان و خانواده وزارت نیرو است. او را از این جهت برای این مصاحبه انتخاب کردیم تا بپرسیم متولی مدیریت آب در کشورمان برای مقابله و مواجهه با بحران آب در کشور چه برنامه‌ای دارد و از آن مهم‌تر زنان به‌عنوان نیمی از جمعیت ایران چه سهمی در این کار می‌توانند ایفا کنند. علاوه بر این ما حدود ۲۰ میلیون زن خانه‌دار در کشور داریم که آنها پتانسیل قابل‌توجهی برای اثرگذاری در این عرصه هستند. قیومی که در رشته مدیریت تحصیل کرده است از زنان به‌عنوان مدیران اقتصادی خانواده یاد کرده، می‌گوید: «زنان خانه‌دار در اولویت برنامه‌های وزارت نیرو قرار دارند.
  • استراحت مطلق

    فیلم‌های نوروزی از روز گذشته اکران خود را در سینماهای کشور آغاز کرده‌اند و از بین آنها فیلم «استراحت مطلق» به کارگردانی عبدالرضا کاهانی یکی از مهم‌ترین فیلم‌هایی است که به نمایش درآمد. نمایش این فیلم در سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر به دلیل اصلاحیه‌های پیشنهادی شورای نظارت انجام نشد و به همین دلیل برای اولین‌بار در اکران عمومی برای علاقه‌مندان به سینما و منتقدان روی پرده می‌رود. در «استراحت مطلق» بازیگرانی همچون ترانه علیدوستی، بابک حمیدیان، رضا عطاران، مجید صالحی، امیرشهاب رضویان و فریده فرامرزی ایفای نقش می‌کنند و در خلاصه داستان آن آمده است که: تهران مگر مال توئه؟.
  • تجدیدنظر در قراردادهای فروش‌خودرو

    فروش خودرو به‌عنوان پرشکایت‌ترین کالا در سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان معرفی شده است این در شرایطی است که وزارت صنعت و معدن و تجارت در پی اصلاح قراردادهایی است که در هنگام رد و بدل خودرو بین فروشنده و خریدار منعقد می‌شود. ا ین قراردادها که به قول خریداران و دست‌اندرکاران اصلاح آن در وزارت صنایع یک‌طرفه و به نفع مشتریان امضا می‌شد جز تضییع حقوق خریداران نتیجه دیگری دربرنداشت. قراردادهایی که تنها منافع فروشندگان را در نظر می‌گرفت و مشتریان چاره‌ای جز پذیرش آن نداشتند. اما ظاهرا مسوولان وزارت صنایع از تمامی اتفاقاتی که در روند عقد صورت می‌گیرد خبر دارند، اما عدم دخالت در آن را به شرایط خودروسازان و واردکنندگان ربط می‌دهند.
  • چرا صاحبان کسب‌وکار از تعطیلات سال نو متنفرند؟

    مترجم: مریم رضایی کسب‌وکار کوچکی را اداره می‌کنید؟ مطمئنا از نظر شما هم آخرین ماه سال، ماهی پر از هیجان، شادی و جنب‌و‌جوش است. هر وضعیتی که داشته باشید، نمی‌توانید نسبت به حال و هوای این ماه سال بی‌تفاوت بمانید. همه افراد روزهای قبل از تعطیلات سال نو را دوست دارند؛ حداقل این چیزی است که بقیه حس می‌کنند. اما اگر به‌عنوان صاحب یک کسب‌وکار در حال درونی خود عمیق شوید، پشت لبخندی که ممکن است روی لبتان باشد و آرزوی سلامتی و تبریک‌هایی که برای همکاران خود دارید، احساس شما متفاوت است. این احساس، ترس است.
  • پیشنهاد جنبش‌اجاره‌نشین‌های انگلیس

    در انگلیس جنبش اجتماعی در اعتراض به وضعیت مسکن و قدرت خرید پایین طبقه متوسط برای خرید مسکن به راه افتاده که نامش «نسل اجاره‌نشین‌ها» است. این جنبش در شبکه‌های اجتماعی فعال است و البته صدایش در رسانه‌های انگلیس هم شنیده می‌شود. یکی از فعالیت‌های اخیر این جنبش مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته، ارائه طرحی برای تبدیل محوطه و ساختمان عظیم پارلمان انگلیس موسوم به وست‌مینیستر به مسکن اجتماعی برای مردم است. جنبش اجاره‌نشین‌ها، حتی نقشه و طرح ساخت صدها واحد مسکن اجتماعی در وست مینیستر را منتشر کرده‌اند.
  • راند آخر مذاکرات؟

    لوزان سوئیس هفته آینده میزبان آخرین دور مذاکرات هسته‌ای میان وزرای خارجه آمریکا و ایران در سال ۹۳ خواهد بود. مذاکراتی که طرفین آن در تلاشند تا هر چه زودتر به چارچوب یک توافق جامع تا ۲۴ مارس دست یابند. به‌نظر می‌رسد مخالفان و بدخواهان توافق هسته‌ای هم بیکار ننشسته‌اند و حداکثر تلاش خود را برای تخریب در تفاهمات به‌وجودآمده به کار بسته‌اند. پس از آنکه نتانیاهو سعی کرد با بهره‌برداری از تندروهای جمهوری‌خواه و لابی خود در مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا، فضای مذاکرات هسته‌ای را غبارآلود کند، نوبت به لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه رسید تا او هم در مقابل کشورهای ۱+۵ خودی نشان دهد.
  • فرمان مبارزه با زمین‌خواری

    مقام معظم رهبری در دیدار با مسوولان منابع طبیعی، پدیده زمین‌خواری و اخیرا کوه‌خواری و ساخت و ساز در ارتفاعات را از مسائل رنج‌آور و اسفباری دانستند که باید در قانون جرم تلقی شوند و افراد سوءاستفاده‌کننده بی‌هیچ اغماضی مورد تعقیب قضایی قرار گیرند. در واکنش به این بیانات، آملی لاریجانی از صدور دستور اکید به روسای کل دادگستری‌ها در برخورد قاطع با متجاوزان خبر داد و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ هم گفت که به زودی گزارش زمین‌خواری در صحن مجلس قرائت می‌شود. .
  • چهارشنبه سوری؛ سنتی هویت‌بخش

    برای یافتن وجه تسمیه و تاریخچه‌ای برای چهارشنبه‌سوری؛ سنتی که این روزها خبر از ممنوعیت تجمع برای برگزاری آن به گوش می‌رسد، به منابع مختلفی می‌رسیم. برخی منابع این رسم را نشات گرفته از گذر سیاوش از آتش در شاهنامه می‌دانند و برخی دیگر نیز چهارشنبه‌سوری را به راندن نحوست چهارشنبه‌ها در میان اعراب با یاری گرفتن از آتش و فراموشی بدیمنی این روز مرتبط می‌دانند. دکتر کوروش نیکنام پژوهشگر آداب و سنن ایران باستان عقیده دارد چهارشنبه سوری هیچ ارتباطی با ایران باستان و زرتشتیان ندارد و این مراسم پس از ورود اسلام به این سرزمین وارد شده است.
  • بیماری و اختلافات داخلی از رودخانه‌های خشک برمی‌خیزد

    حمیدرضا میرزاده زنگ هشدار بی‌آبی را نه فقط دولت یازدهم که دولت‌های دیگر نیز نواخته‌اند. از دولت ششم به این سو، تمامی دولت‌های ایران همواره بر این تاکید داشته‌اند که وضعیت منابع آب کشور با مشکلات شدید روبه‌رو است و کم‌آبی و «خشکسالی» کشور را با چالش روبه‌رو خواهد کرد. اخیرا نیز وزارت نیرو گزارشی را منتشر کرد که ابعاد کم‌آبی در کشور را تشریح کرد. در این گزارش، وضعیت نیمه نخست سال آبی ۹۴-۹۳ به نسبت سال پیش از آن بررسی شده است. مهم‌ترین شاخص‌های بررسی شده در این گزارش، سطح برف‌گیر عرصه‌ها و میزان بارش برف است.
  • دهلیزی برای هیجانات سرکوب شده

    مجید صفارنیا رئیس انجمن روانشناسی اجتماعی ایران فرهنگ حاکم بر کشور ما همچون دیگر جوامع شرقی یک فرهنگ جمع‌گرا و مبتنی بر ساز و کارهای اجتماعی است و نگاهی به آیین و مراسم‌های مرسوم در میان ایرانیان باستان به خوبی این موضوع را تایید می‌کند و سبب انتقال سینه به سینه تعداد محدودی از آنها تا به امروز شده است. از سوی دیگر وجه تاریخی این آیین‌ها از آنجا که محملی برای تاکید بر هویت ملی است، همواره با حساسیت‌های ملی‌گرایانه پیوند خورده و به نمادی برای ابراز این هویت بدل شده است. از آنجا که به دلیل یکتا باوری ایرانیان از دوران کهن سنن مرسوم از گذشته کمتر با آیین رسمی امروز مردمان این سرزمین در تعارض بوده، توانسته بقا و دوام داشته باشد و این باورها و آیین‌ها در مواردی، به خوبی در هم ادغام شده‌اند؛ نکته‌ای که منجر به شکل‌گیری فرهنگی ملی مذهبی شده و شاید بتوان گفت که این همنشینی عامل اصلی و تعدیل‌کننده جریان‌های افراطی در ایران در مقایسه با کشورهای همسایه بوده است.
  • ساز ناکوک فرانسه در‌هارمونی مذاکرات

    کامران کرمی عضو گروه دیپلماسی باز هم فرانسه در مذاکرات هسته‌ای ساز خود را در جهت مخالف کوک کرده است. مخالفتی که ریشه آن به مذاکرات ژنو ۲ در آبان ۹۲ بر می‌گردد، وقتی همه چیز برای رسیدن به توافق اولیه آماده بود، اما فرانسه قصد امتیازگیری بیشتر را داشت. با امضای توافق ژنو در آذر ۹۲ و تمدید دو مرتبه‌ای گفت وگوهای ایران و گروه ۱+۵، تیم فرانسه به رهبری لوران فابیوس وزیر خارجه اگر چه مخالفت آشکاری ابراز نکرد، اما هیچ‌گاه مواضع سازنده‌ای بسان دیگر دولت‌های درگیر در مذاکرات از خود بروز نداد. تحلیلگران امور هسته‌ای در رفتارشناسی فابیوس و گرایش او به اخلال در روند رایزنی‌های هسته‌ای معتقدند که امتیازخواهی اقتصادی و سیاسی بیشتر به‌خصوص حضور شرکت‌های فرانسوی در بازار ایران و همچنین همراهی با نخست وزیر اسرائیل و ایفای نقش پلیس بد از اصلی ترین دلایل کارشکنی فرانسه در ماراتن مذاکرات است که این روزها به انتهای تونل خود در حال نزدیک شدن است.
  • وام جدید برای خانه اولی‌ها

    بانک مسکن این بار پیشنهادی را روی میز شورای پول و اعتبار گذاشته که اگر به تصویب برسد، کمی استطاعت مالی زوج‌های جوان را افزایش داده و آنان را به خرید خانه نزدیک‌تر می‌کند. بر اساس این پیشنهاد، سقف تسهیلات خرید برای خانه‌اولی‌ها به ۷۰ میلیون تومان و همچنین برای سایر متقاضیان به ۶۰ میلیون تومان خواهد رسید. ضمن اینکه ارائه تسهیلات، مشروط به وجود منابع و امکان انتشار اوراق خواهد بود و اجازه به‌کارگیری اوراق فعلی برای تسهیلات جدید سلب می‌شود. .
  • «جنگ» با «میراث»

    نخستین بار تخریب آثار باستانی توسط گروهک طالبان در افغانستان رقم خورد. در آغاز سده بیست و یکم، طالبان در حالی که بر بیشتر نقاط افغانستان حاکم شده بود، اقدام به تخریب مجسمه‌های باستانی از جمله مجسمه بودا کرد. در همان زمان بسیاری از ارگان‌های مربوطه خواستار توقف اقدامات ضدفرهنگی طالبان شدند اما طالبان می‌گفت در ایدئولوژی آنها جایی برای نگهداری آثار باستانی وجود ندارد و این مجسمه‌ها نماد شرک و کفر است و باید هرچه زودتر از بین برود. این تفکرات که اصولا ناشی از تفکرات وهابی است، در آرمان‌های طالبان و گروه‌هایی از این دست رسوخ کرده است.
  • چهارشنبه‌سوری از جامعه و اقتصاد جدا نیست

    سوم اسفند رئیس پلیس پیشگیری ناجا در حالی که با خبرنگار ایسنا درباره رعایت حقوق شهروندان، عملکرد ناجا و شیوه‌های پیشگیری از وقوع جرم حرف می‌زد به چهارشنبه‌سوری نیز اشاره‌ کرد و گفت: «برپایی تجمع برای برگزاری آیین چهارشنبه سوری ممنوع بوده و اجازه این کار داده نمی‌شود. » اگرچه سردار مهری در مصاحبه خود موضوعات مختلفی را مطرح کرده بود اما این نقل قول کوتاه از او بیش از سایر صحبت‌هایش و در مدت‌زمانی کوتاه در رسانه‌های خبری بازتاب یافت. همین که این گفته‌ها به این سرعت در جامعه پخش شد و واکنش‌ها و سوالاتی را به همراه آورد از اهمیت مراسم چهارشنبه سوری خبر می‌دهد.
  • پـول‌هــای کثیـف

    زینب موسوی عضو گروه خبر روزهای پایانی سال ۹۳ در شرایطی رو به اتمام است که ماجرایی نو در عرصه سیاسی کشور در حال افشا شدن است؛ ماجرایی که اگرچه بار دیگر سیاست را به برخی مفاسد اقتصادی گره می‌زند اما این بار از موضعی متفاوت رخ می‌نمایاند. اوایل اسفندماه امسال، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، درباره ورود پول‌های کثیف به سیاست به ویژه رقابت‌های انتخاباتی هشدار داد؛ موضوعی که پس از اعلام آن، انتقاد بسیاری از مجلسی‌ها ازجمله ریاست آن را برانگیخت. اگرچه علی لاریجانی و برخی دیگر از نمایندگان مجلس خواهان توضیحات بیشتر وزیر کشور دراین باره به مجلس شورای اسلامی شدند، وزیرکشور نیز در واکنش به این موضوع اعلام آمادگی کرد تا در یک جلسه یک‌ ساعته در صحن غیرعلنی مجلس، فرآیند پول‌های کثیف را در اقتصاد برای نمایندگان توضیح دهد.
  • کارزار انتخاباتی بخش خصوصی

    سرنوشت چهارساله پارلمان بخش خصوصی روز دوشنبه با برگزاری هشتمین انتخابات اتاق‌ بازرگانی مشخص شد. در این دوره ۱۶۵۳ نفر از بخش خصوصی کشور برای حضور پررنگ‌تر در عرصه اقتصاد و تحقق اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و نشستن بر کرسی‌های اتاق بازرگانی با یکدیگر به رقابت پرداختند که از این میان۲۵۴نفر برای اتاق بازرگانی تهران نامزد شده‌ بودند و در نهایت ۴۰ نفر به‌عنوان اعضای اتاق انتخاب شدند. با وجود اعلام اسامی در دوشنبه شب، اما نتایج نهایی ۲۸ اسفند اعلام می‌شود. .
  • اشیای عتیقه منبع درآمد داعش

    سایمون کاکس خبرنگارBBC World پس از مدت‌ها تحقیق و تلاش بالاخره توانستیم با فردی که در کار قاچاق این اشیا فعال است ملاقات کنیم. به خاطر ملاحظات امنیتی او را «محمد» می‌نامیم که نام مستعارش است. جوانی است ۲۱ ساله و بسیار آرام که اصلا اهل دمشق است ولی مرکز تجارت او اکنون دره بقاع در مناطق مرزی لبنان با سوریه است. با او در مرکز شهر بیروت ملاقات کردیم و او کار قاچاق اشیای عتیقه از سوریه را این طور توضیح می‌دهد: «با سه نفر از دوستانم در شهر حلب در تماس هستم. آنها این اشیاء را به منطقه مرزی بقاع می‌آورند و در آنجا به یک راننده تاکسی پول می‌دهند تا اجناس را مخفیانه به خاک لبنان بیاورد.
  • ورشو؛ شهری برای یادآوری جنگ جهانی دوم

    سعید انوری‌نژاد تیم ایران در رقابت‌های جام جهانی والیبال لهستان حاضر بود و فردای روزی که ما به ورشو رسیدیم در کراکوف با تیم آمریکا بازی داشت. رقابتی که فارغ از جنبه‌های سیاسی‌اش برای تیم ایران مهم بود، چرا که چند ماهی پیش‌تر، در بازی‌های لیگ جهانی در رقابتی حساس بازی را به تیم آمریکا واگذار کرده بود. جمعیت ایرانی‌های مقیم لهستان چندان زیاد نیست و گویا سفارت به خاطر اهمیت بازی، بلیت مجانی قطار و ورزشگاه در اختیار کسانی که قصد دیدن بازی را داشتند، می‌گذاشت و خود سفیر هم برای دیدن بازی به ورزشگاه می‌آمد.
  • مصرف منابع آبی را تغییر دهیم

    دکتر احمدعلی کیخا* شاید در گذشته یک تا شش ماه خشکسالی در بعضی شهرها حاکم می‌شد که این معضل خلاف معمول و قاعده بود، اما در حال حاضر بحران آب در کشور بیداد می‌کند و به نظر من باید طور دیگری به این قضیه نگاه کنیم. در واقع ما باید این را بپذیریم که شرایط آب و هوا و فضا تغییر کرده و میزان منابع آب هم کاهش پیدا کرده است و باید خودمان را با شرایط جدید تطبیق دهیم، یعنی آن نوع نگاهی که در برنامه‌های توسعه اقتصادی از جمله در افزایش سرمایه بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی و در مصرف غیراقتصادی منابع آب در بخش‌های مختلف کشاورزی و.
  • «جهان» محکوم می‌کند

    محکوم کردن تنها راه چاره دوستداران آثار باستانی است. از آنها کاری غیر از این نیز ساخته نیست. حتی سازمان‌های بین‌المللی مربوطه نیز تنها کاری که از دستشان برآمده است چند بیانیه و محکوم کردن آن است. به نوشته سایت خبری سی‌ان‌ان، باستان‌شناسان و مقام‌های جهانی اقدامات اخیر گروه موسوم به داعش را در تخریب آثار باستانی تمدن آشوری در شهر نمرود واقع در شمال عراق محکوم کرده و سازمان ملل متحد نیز آن را «جنایت جنگی» دانسته است. شورای امنیت ملی آمریکا نیز روز جمعه مراتب اندوه خود را از «تخریب آثار مذهبی، فرهنگی و تاریخی عراق، از جمله حمله اخیر به نمرود» بیان کرد و جان کری وزیر خارجه آمریکا هم گفته از تخریب نمرود به شدت ناراحت شده است.
  • آثار عکاسان ۷۵ کشور در تهران

    گالری ایده پارسی در روزهای پایانی سال میزبان نمایشگاه آثار عکاسانی از ۷۵ کشور با موضوعات خلاقه، سفر و موضوعات آزاد رنگی و سیاه و سفید است. عکس‌های این نمایشگاه آثار برگزیدگان جشنواره بین‌المللی عکس «خیام» است که با هدف ارتقای سطح عکاسی و همچنین بزرگداشت حکیم عمر خیام توسط کلوپ عکس فوکوس، نماینده فیاپ (فدراسیون بین‌المللی هنر عکاسی، مستقر در پاریس) برگزار شده است. در این جشنواره ۲۷۸۹ شرکت‌کننده از ۷۵ کشور جهان ۲۴ هزار و۹۵۹ قطعه عکس برای جشنواره ارسال کرده‌اند. گالری «ایده پارسی» تا روز ۲۶ اسفندماه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.
  • کوری به شرط دارو

    داروهای تقلبی موجود در بازار قاچاق این دفعه کار دست بیماران داد. داروی اوستین که بسیار رایج و شناخته شده است وقتی به قرنیه ۱۵ بیمار دیابتی در کلینیک چشم پزشکی رازی تزریق شد تا بیناییشان را بیشتر کند، همان کورسوی امیدی را هم که داشتند گرفت و نابینایشان کرد. هر چند وزیر بهداشت، از شناسایی و دستگیری عوامل توزیع داروی چشمی تقلبی خبر داده است، اما به‌نظر می‌رسد بازار دارویی کشور و بهداشت کلینیک‌ها، نیازمند نظارت‌های بیشتر و موثرتری است. .
  • عکس خبری - ۲۱ اسفند ۹۳

  • بحران آب به مردم ارتباطی ندارد

    بیژن فرهنگ دره‌شوری مدتی است مسوولان و کارشناسان از بحران آب و کم‌آبی صحبت می‌کنند و به عناوین مختلف سعی می‌کنند تا این معضل را از سوی استفاده‌های شهری و خانگی بدانند و مردم را به سمت فرهنگ درست صرفه‌جویی و استفاده درست از آب هدایت می‌کنند در حالی که موضوع بحران کم‌آبی به مردم ربطی ندارد. سیستم مدیریت نادرست آب و ناتوانی در مدیریت کشور باید پاسخگوی این مشکل باشد. زمانی که ۱۰ هزار چاه غیر قانونی حفر می‌شود به این معنا است که سیستم مدیریت آب فاسد است و این فساد از روی ناتوانی است. سال‌ها پیش دانشگاه تهران روی آب‌خیزی، جایی که رودها و رودخانه‌ها سرچشمه می‌گیرند، مطالعه‌ای انجام داد و بخش‌های مختلفی از جمله خاک‌شناسی، زمین‌شناسی، گیاه‌شناسی و جانورشناسی در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند.
  • تخریب «گذشته» با نمایش «سنگدلی»

    خانم ایرینا بوکووا، رئیس سازمان یونسکو اعتقاد دارد که داعش قصد دارد تا با تخریب یادبودهای تاریخی در عراق یک پاکسازی فرهنگی انجام دهد. به گفته وی این پاکسازی از شیعه و سنی و کرد شروع شده و اینک به تخریب آثار باستانی رسیده است. به گفته رئیس سازمان یونسکو تخریب، قتل و غارت در ذهن و جان افراد داعش لانه کرده است. ایرینا بوکووا که به‌تازگی مقاله‌ای برای سی‌ان‌ان نوشته، اعتقاد دارد که افراد خلافت خودخوانده قصد دارند تا تمدن بین‌النهرین را از بین ببرند. تمدنی که به اعتقاد بسیاری از ۳ هزار سال پیش باعث رشد بسیاری از تمدن‌های دیگر شده است.
  • رقیبان خاطره‌ساز

    نوروز همراه با تلویزیون از کی در زندگی ما جدی شد؟ در واقع درست‌ترش این است که بپرسیم عید هر سال با سریال‌های طنز -و گاهی اوقات هم جدی- دقیقا از کی وارد زندگی ما شد و از آن به بعد دیگر نتوانستیم بدون سریال عید را سر کنیم؟ راستش را بخواهید نسل بچه‌های بعد از انقلاب نوروز را از سال ۱۳۷۲ جدی گرفتند؛ با «نوروز ۷۲» کار ماندگار داریوش کاردان. پیش از آن تلویزیون پر شده بود از بی‌مزگی‌های بازیگران پا به سن گذاشته که با الگوی برنامه رادیویی «صبح جمعه با شما» به تلویزیون آمده بودند تا مردم را سرگرم کنند.
  • اجرا - ۲۱ اسفند ۹۳

  • امیـد چندباره به وام مسکن

    فرید قدیری دبیر گروه مسکن بانک مسکن برای جلوگیری از «تشدید ناامیدی» به یکی از مهم‌ترین برنامه‌های وعده داده شده در دولت یازدهم، با نوعی پادرمیانی در مذاکرات چندین ماهه وزارت راه‌وشهرسازی و بانک مرکزی، پیشنهاد جدیدی برای «نحوه افزایش وام خرید مسکن» روی میز مذاکرات گذاشته است که گفته می‌شود بیش از ۹۰ درصد محتوای این پیشنهاد مورد قبول طرفین قرار گرفته و به‌زودی -شاید تا پیش از شروع سال جدید- در شورای پول و اعتبار تعیین تکلیف خواهد شد. در قالب این پیشنهاد، وام خرید مسکن برای خانه‌اولی‌ها به ۷۰ میلیون تومان افزایش پیدا می‌کند و ایده اولیه مقامات بخش مسکن درخصوص تسهیلات ۸۰ تا ۱۰۰ میلیونی را تا حدود زیادی محقق می‌کند.
  • اتـــاق هشـتم

    غزاله طایفه دبیر گروه صنعت هشتمین دوره انتخابات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در حالی به کار خود پایان داد که ۵۰ درصد واجدین شرایط رای دادن در ۳۴ حوزه انتخاباتی در سراسر کشور در آن مشارکت کردند؛ مشارکتی که به اعتقاد فعالان اقتصادی نسبت به سنوات گذشته می‌توان آن را بی‌سابقه و بی‌نظیر توصیف کرد. استقبال فعالان بخش خصوصی در این دوره به گونه‌ای بود که تنور انتخابات از چند ماه قبل، از سوی طیف‌ها و گروه‌های مختلف گرم شده بود و در ساعات پایانی مجاز به تبلیغات به اوج خود رسیده بود. در این میان اما انتخابات اتاق تهران در حالی از حساسیت ویژه‌ای نسبت به سایر شهرها برخوردار است که در دوره هشتم نتایج آرا نشان می‌دهد ترکیب هیات نمایندگان در بخش صنعت و معدن نسبت به دوره قبل تغییر قابل ملاحظه‌ای داشته است.
  • برای فتح قله مدیریت، چه ویژگی‌هایی الزامی است

    مترجم: میثاق شمشیری تلاش، زمان و هزینه‌های زیادی صرف شده تا مطالعاتی روی دانش مدیریت انجام شود. با این وجود هنوز اختلافات زیادی روی تعریف مدیریت وجود دارد. ولی مستقل از تمام این مسائل وقتی با یک مدیریت خوب روبه‌رو می‌شویم به راحتی آن را می‌شناسیم و می‌ستاییم! وقتی یک مدیر خوب متولد می‌شود، ویژگی‌های برجسته‌ای را با خود به همراه دارد. ولی تعداد زیادی از مدیران در یکسری از ویژگی‌ها مشترکند. ویژگی‌هایی که می‌توانید با تمرین و تکرار به آنها دست پیدا کنید. این ویژگی‌ها عبارت است از: انگیزه دادن:آینده‌ای را برای کارمندانتان تصویر کنید که سرشار از انگیزه با وجود تمام مشکلات باشد.
  • قطار ساعت ۱۰

    مجتبی سرانجام پور داستان آدمهایی که در مترو تردد می کنند قصه آدمهایی است که خسته از نقش های روزانه در کمترین فاصله از هم می نشینند و در انتظار رسیدن به مقصد با یکدیگر همسفر می شوند،گاه با هم درد و دل می کنند و گاه سرک می کشند تا ببینند هم قطارشان مشغول چه کاری است . آخرین ساعت های مترو شاهد مردمانی است که قصه ی کلانشهر را در روزی که گذشت بر چهره دارند. رفتار آنها با هم و گاهی تحملشان ، بی واسطه مناسبات اجتماعی شهر را نشان میدهد. آدمهایی که از هر قشری باشند در کنار هم و برروی صندلی می نشینند و روزی را که گذشت به یاد می اورند.
  • فروش «ویلاهای نیمه‌کاره» در غربی‌ترین ارتفاعات تهران

    به‌رغم شدت گرفتن حساسیت‌ها و محدودیت‌های قانونی ساخت‌وساز در ارتفاعات و محدوده‌های پیرامونی شهر تهران، بازار دلالی ویلاهای ساخته شده یا نیمه‌تمام بدون سند در مناطق مختلف حومه پایتخت ادامه دارد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، هر چند طی یک‌سال و نیم گذشته، حساسیت‌ها و قانونمندسازی ساخت‌وسازها به‌خصوص در بازار ساخت‌وساز ویلا در روستاها و مناطق اطراف تهران و سایر مناطق کشور مورد توجه شورای‌عالی شهرسازی و معماری قرار گرفته و این شورا تخلفات ویلاسازی‌های گذشته و جدید را مورد هدف قرار داده است، هنوز هم در برخی نقاط اطراف تهران به‌رغم این حساسیت‌ها، دلالی ویلاهای فاقد مجوز ساخت ادامه دارد.
  • ساماندهی قرارداد فروش خودرو

    قراردادهای یکطرفه فروش خودرو از سوی فروشندگان که اغلب به نادیده گرفتن حقوق مصرف‌کننده منجر می‌شد، دولت را بر آن داشته تا با تدوین آیین‌نامه‌ای جدید به آنها سامان ببخشد. در این قرارداد که برای خودروسازان و واردکنندگان خودرو لازم‌الاجرا خواهد بود، باید به‌صورت مشخص، قیمت در قرارداد درج شود، ضمن اینکه تیپ، فروشنده خودرو، شرایط فروش، خریدار، سود مشارکت، سود انصراف، نحوه شکایت و ضوابط تحویل خودرو نیز ذکر خواهد شد. .
  • بوی اسکناس تا نخورده لای کتاب

    علی ضیائی با وجود این زمستان بی‌رمق انتظار بهار هم کمرنگ‌تر نمی‌شود وآخر سال همیشه و در هر شرایطی امید سال‌نویی بهتر را در دل‌ها زنده می‌کند. بعضی چیزها هستند که آنقدر در فرهنگ ما ایرانیان جدی و محکم اجرا می‌شود که به قانون نانوشته یا حتی گاهی نوشته شده تبدیل شده‌اند. همه ما بارها مقایسه اتفاقات رایج در کشورمان را با سایر کشورها شنیده و گاهی انجام داده‌ایم اما این موارد آن قدر جزو محکمات است که حتی به ذهنمان هم نمی‌رسد کجای دنیا مثل ما چنین می‌کنند؟ یکی از این موارد «‌عیدی» است. برش اول
    اوایل اسفند برای خرید تعدادی لامپ و چراغ و سیم و سایر وسایل الکتریکی به خیابان لاله‌زار تهران رفته بودم.
  • شیار ١٤٣

    «شیار ١٤٣ » به کارگردانى نرگس آبیار از ۹ اسفند وارد شبکه نمایش خانگى شد. این فیلم با اقتباس از رمان «چشم سوم» نوشته نرگس آبیار داستان زنی به نام الفت را روایت می‌کند که در انتظار پسر خود خبر خوشی دریافت کرده و به آن دل می‌بندد. این فیلم دومین اثر بلند سینمایی نرگس آبیار است و در ژانر دفاع مقدس به موضوع مادران در دوران دفاع مقدس می‌پردازد. «شیار ۱۴۳» در سی و دومین جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران، برنده سیمرغ بلورین ویژه هیات داوران شد و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را برای مریلا زارعی به ارمغان آورد.
  • نسخه شورای‌عالی برای برج‌سازی در تهران

    شهرداری تهران سرانجام ضوابط مربوط به «ساخت‌وسازهای بلندمرتبه» را دو سال دیرتر از موعد مقرر، تنظیم و برای تصویب نهایی به مراجع بالادست ارائه کرده است. در حال حاضر، سقف مجاز ساخت‌وساز در تهران معادل حداکثر ارتفاع ۱۲طبقه است و هیچ دستورالعمل واحد و قاعده مشخصی برای برج‌سازی- بیش از ارتفاع مجاز- وجود ندارد، اما حجم بلندمرتبه‌های در حال احداث در نقاطی خاص از پایتخت افزایش پیدا کرده و آمارهای غیررسمی از صدور سالانه ۱۰۰مجوز احداث برج در تهران حکایت دارد. به گزارش «دنیای اقتصاد» مقررات طرح تفصیلی جدید تهران که اردیبهشت سال۹۱ ابلاغ شد، شهرداری را مکلف کرده بود حداکثر ظرف مدت ۶ ماه، ضوابط جامع بلندمرتبه‌سازی را تدوین کند؛ اما در طول دو سال و نیم اخیر، در غیاب ضابطه رسمی، مجوزهای برج‌سازی از طریق چانه‌زنی برج‌سازها در کمیسیون ماده ۵ و مذاکره جمعی با مدیران شهری، صادر شده است.
  • تشدید رکود فرسایشی

    در شرایطی که هفته آینده دور جدید مذاکرات هسته‌ای برگزار می‌شود، بازار سرمایه در ادامه جو انتظاری ناشی از نتایج مذاکرات، همچنان به روند کم‌نوسان خود ادامه می‌دهد. تحلیلگران معتقدند، متولیان بازار سرمایه با برنامه‌ریزی مدون و جدی برای نتایج مثبت و منفی مذاکرات هسته‌ای باید طوری بازار را تنظیم کنند که هم جلوی نوسانات عمیق را بگیرد و هم اعتمادی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند که پول‌هایشان را وارد بازار کنند. روز سه‌شنبه شاخص بازهم در کانال ۶۳ هزار واحدی درجا زد. .
  • خانه‏ های بند‏انگشتی

    تومیو و نوامی ساتو، زوج جوان ژاپنی ماه‌ها برای خرید خانه در یکی از گران‏ترین شهرهای جهان مشغول جست‌وجو بودند اما نیافتند. در شهری که متوسط قیمت مسکن آپارتمانی در آن، متری ۴ هزار دلار است و قدرت خرید طبقه متوسط بسیار پایین‏تر از این رقم است، خرید خانه برای زوج‏های جوان کار آسانی نیست. به همین خاطر خانواده ساتو تصمیم گرفت به جای خرید خانه کار دیگری انجام دهد. این زوج، قطعه زمین کوچکی را در یک محله مسکونی شلوغ در مرکز توکیو خریدند. این قطعه زمین چند قدم با خیابانی که پر از مغازه بود و چند پلاک با یک مدرسه ابتدایی فاصله داشت.
  • برنامه‌های آخر سال را جدی بگیرید

    آخر سال زمان بسیار مناسبی برای وقت گذراندن با خانواده و دوستان است. افرادی که با دنیای کسب‌وکار سر و کار دارند، قبل از اینکه وارد دوره تفریح شوند و با خیال راحت تعطیلات را سپری کنند، باید حساب های سال گذشته را دسته‌بندی کنند. اگر بخواهید سال جدید را بهتر شروع کنید، باید سال قبل را خوب تمام کنید. در اینجا مواردی برای برنامه‌های آخر سال لیست شده است. آمادگی برای پرداخت مالیات. قبل از اینکه برگه‌های مالیاتی به سراغ شما بیاید بهتر است خودتان را برای این مهمان آماده کنید. بهترین زمان برای کم کردن هزینه‌های مالیاتی همین حالاست.
  • تل‌آویو علیه نتانیاهو

    بنیامین نتانیاهو که حالا به‌گفته روزنامه‌ هاآرتص به چوپان دروغگو درباره ایران تبدیل شده، پس از سخنرانی جنجالی اش در کنگره آمریکا با بحرانی تازه روبه‌رو شد. هنوز دو سه روزی از بازگشتش از آمریکا نگذشته بود که هزاران نفر در تل‌آویو علیه او دست به راهپیمایی زده و از مواضع نتانیاهو در سال‌های گذشته به‌ویژه اختلافاتش با آمریکا در زمینه مذاکرات هسته‌ای با ایران انتقاد کردند. ۱۷ مارس انتخابات پارلمانی در اسرائیل برگزار می‌شود و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که نتانیاهو نامزد پیشتاز نیست. .
  • منابع طبیعی و محیط زیست دچار عقب‌ماندگی تاریخی است

    الهه رمضانی کاظم نصرتی نصرآبادی، رئیس جامعه جنگل بانی ایران و عضو هیات‌مدیره انجمن جنگلبانی ایران معتقد است: حدود ۸۶ تا ۹۰ میلیون هکتار پوشش گیاهی شامل جنگل‌ها و مراتع کشور است که نه تنها به آن توجهی نمی‌شود بلکه مورد تاخت و تاز قرار گرفته است و زمانی این جنگل‌ها و مراتع کارکرد حفظ آب و خاکشان را دارند که یکپارچه باشند و امکان حفاظت داشته باشند. در واقع اگر ما بخواهیم منابع آبی و خاک‌مان را حفظ کنیم و هوا هم برای نفس کشیدن داشته باشیم، باید توجه به پوشش گیاهی و جنگل‌ها داشته باشیم و ساختار مورد نیازش را فراهم کنیم.
  • ابزارهای ویژه برای گیمرهای حرفه‌ای

    گیمرهای حرفه‌ای که معمولا بازی‌های مورد علاقه‌شان را روی کامپیوترهای شخصی انجام می‌دهند و پیگیری می‌کنند، برای لذت بردن و راحتی بیشتر به ابزارهای خاصی نیاز دارند. اگر شما هم از این دسته کاربران هستید، می‌توانید در اینجا با این ابزارهای خاص و ویژه که برای هر گیمر حرفه‌ای لازم است، آشنا شوید. در واقع کامپیوتر شخصی شما مثل یک پروژه است که به نگهداری و تعمیرات احتیاج دارد. صرف‌نظر از ابزارهای ضروری مانند ماوس، صفحه کلید، نمایشگر و هدست، این ابزارهایی که در اینجا با آن‌ها آشنا می‌شوید، به نگهداری کامپیوتر شما و بالا بردن راندمان و توانایی آن کمک می‌کنند.
  • افشاگری پول‌های کثیف

    ماجرای ورود پول‌های آلوده به سیاست و قدرت از همان روزی آغاز شد که معاون اول احمدی‌نژاد از پرداخت پول به ۱۷۰ نامزد نمایندگی مجلس هشتم پرده برداشت، اما داستان وقتی دنباله‌دار شد که وزیر کشور دولت یازدهم هم نسبت به ورود پول‌های کثیف به عرصه سیاست و انتخابات هشدار داد؛ هشداری که البته واکنش‌های زیادی را از سوی نمایندگان مجلس به دنبال داشت. با بالا گرفتن انتقادات، رییس مجلس هم گفت که اگر اطلاعی از چنین انتقال پولی در انتخابات اخیر وجود دارد که افرادی را به قدرت رسانده، باید آن را اعلام کنند. وزیر کشور مجددا به این اظهارات واکنش نشان داد و گفت که انتظار دارد مجلس که برخاسته از متن مردم و برای احقاق حق مردم و تقویت نظام است با وزارت کشور همصدا شود تا بتوان با این جریانات پول کثیف که مقام معظم رهبری بارها تحت عنوان فساد اقتصادی از آن اسم بردند، مبارزه جدی کرد.
  • هر ریسکی را می‌پذیرم

    نژلا پیکانیان امیرحسین رستمی این روزها با سریال «آخرین بازی» به تلویزیون برگشته، سریالی به کارگردانی حسین سهیلی‌زاده که موضوعش فوتبال و اتفاق‌های آن است. رستمی که پیش از این نیز با سهیلی‌زاده تجربه همکاری داشته می‌گوید: اولین کاری که من با آقای سهیلی‌زاده همکاری داشتم، سریال «سه پنج دو» بود و «دختران حوا» هم دومین سریال ایشان با بازی من بود که ملودرام بود. بعد از آن هم «آخرین بازی» که این روزها پخش می‌شود. نقش رستمی در این مجموعه تلویزیونی خاکستری است، نقشی که خودش معتقد است با همه منفی بودنش دوست داشتنی است.
  • مقابله با اسکله‌های غیرمجاز

    در شرایطی که اسکله‌های غیرمجاز و واردات کالای قاچاق از برخی مبادی چند سالی است که به معضلی برای اقتصاد تبدیل شده است، رئیس‌جمهور اخیرا تمهیداتی برای مقابله با آنها در نظر گرفته است. از یکسو خواستار شفاف‌سازی و تسهیل تجارت قانونی در جهت حمایت از تولید از وزارت صنعت شده و از سوی دیگر از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواسته تا اقدام لازم برای مقابله با معابر ورودی و اسکله‌های غیرمجاز را انجام دهند و از دخالت دستگاه‌های غیرمسوول در امر واردات جلوگیری کنند. .
  • آلبوم‌ها - ۲۱ اسفند ۹۳

  • تکانه قیمتی بازار؟

    بالاخره مشتریانی که قصد خرید خودرو داشتند، به بازار آمدند؛ این در حالی است که به اعتقاد بسیاری از دست‌اندرکاران بازار، تکانه‌های قیمت خودرو همزمان با ورود مشتریان آغاز شده است. دست‌اندرکاران بازار هر چند از تصمیم مشتریان نسبت به خرید خودرو استقبال می‌کنند، اما خیلی امید به تداوم آن ندارند. در این زمینه یک کارشناس بازار در گفت و گو با آخر هفته عنوان می‌کند که مشتریان با توجه به پیش‌بینی برخی رسانه‌ها و دست‌اندرکاران خودرو نسبت به افزایش قیمت در سال آینده قصد خرید کردند حال آنکه مشخص نیست این اقدام تداوم داشته باشد.
  • راهکار بهارستانی‌ها برای مواجهه با بحران آب

    فاطمه سادات نجفیان ۱۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر ۵ راهکار عمده در جهت حفظ منابع طبیعی به ویژه «منابع آب» تاکید کردند. این نمایندگان از کمیسیون‌هایی چون «آب، منابع طبیعی و کشاورزی»، «اقتصادی»، «آموزش و تحقیقات» و «صنایع و معادن» بر «استفاده از آبیاری تحت فشار و قطره‌ای»، «تقویت سفره‌های آب زیرزمینی»، «تغییر الگوی مصرف آب در کشاورزی» و «تغییر الگوی کشت کشاورزی» و همچنین «مکانیزه‌سازی کشاورزی» تاکید کردند.
    این ۵ راهکار در حالی مطرح است که از هم‌اکنون و به دستور معاون اول رئیس‌جمهور ستادهای بحران آب در کشور ایجاد شده است.
  • گالری‌گردی - ۲۱ اسفند ۹۳

  • کلانشهرهایی که بحران آب دارند

  • بازار بی‌صدای ترقه‌ها

    آزاده باقری- بازار تهران آخرین روزهای سال را غرق در شلوغی و ازدحام جمعیتی می‌گذراند که برای خرید عید نوروز مسیر خود را به دالان‌های قدیمی بازاری پر از رنگ و بو کج کرده‌اند. جنس‌ها رنگ‌به‌رنگ در حجره‌ها انتظار مشتریان را می‌کشند و مردم با نگاه خود به دنبال انتخابی خوب هستند؛ اما در میان تمام شلوغی‌هایی که عده‌ای می‌خواهند جنسی بفروشند و عده‌ای هم آمده‌اند تا لوازم مورد نیاز خود را بخرند؛ صداهای مداوم و آرامی در میان فریادهای بلند به گوش می‌رسد که از کنارتان عبور می‌کنند و می‌گویند: «ترقه، منور، فشفشه.
  • ناگفته

    حافظ ناظری امسال با انتشار آلبوم «بعد یازدهم» حرف و حدیث‌های فراوانی را در محافل فرهنگی به‌وجود آورد و حالا تازه‌ترین آلبومش را هم در روزهای پایانی سال منتشر کرده است تا یک بار دیگر کارنامه هنری‌اش را در معرض قضاوت علاقه‌مندان و منتقدان بگذارد. در همین رابطه روز شنبه مراسم رونمایی از این آلبوم برگزار شد و فرزند شهرام ناظری که پس از مدت‌ها، «ناگفته» را به‌شکل کامل در ایران منتشر کرده است، گفت از آنجا که این اثر را کمپانی سونی منتشر کرده است، باید برای انتشار کامل آن در کشور اجازه می‌گرفتیم. او همچنین اسنادی را درباره‌ آکادمی موسیقی «گِرمی» و جوایزی که از سوی غربی‌ها به او اهدا شده است، ارائه کرد تا اینگونه به منتقدانش پاسخ بدهد.
  • پایان کل منابع آب زیرزمینی کشور

    دکتر مهدی کلاهی کنشگر و پژوهشگرمحیط‌زیست کم‌آبی همچنان در صدر معضلات محیط‌زیستی کشور قرار دارد؛ معضلی که گریبانگیر تمام کشور شده و از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین چالش یاد می‌شود. روزی نیست که از تنش و بحران آب در ایران نوشته یا صحبت نشود، و از آن، با عنوان تاراج کشور و ورشکستی کامل، نام برده نشود. این نوشتار به بررسی آمارهای مربوط به منابع آب، بارش‌ها و برداشت‌ها می‌پردازد و در انتها، بیان می‌دارد که تا چند روز دیگر، کل منابع آب زیرزمینی کشور به اتمام می‌رسد و به علت فقط سخن‌پراکنی، عدم همت در این زمینه و نبود مدیریت جامع و یکپارچه و به‌خاطر نبود آب مورد نیاز در آینده‌ای نزدیک، شوربختانه کشور به یک ایست قلبی کامل گرفتار خواهد شد.
  • چشم به راه خریدار در ۹۴

    حتی تجدید مزایده برای بار دوم هم نتوانست خریداران پرسپولیس و استقلال را به پای میز مزایده بکشاند. روز دوشنبه وقتی دوباره هیچ پاکتی از متقاضیان به سازمان خصوصی‌سازی نرسید، مسوولان تصمیم گرفتند تا با لغو جلسه، دور بعدی مزایده را نیمه دوم فروردین ۹۴ برگزار کنند. مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی از احتمال تجدیدنظر روی قیمت پایه در جلسه‌ فوق‌العاده سه‌شنبه آینده هیأت واگذاری خبرداده و گفته طبق قانون دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا تیر ماه باید واگذار شوند. .
  • بدون نفت می‌توان زندگی کرد بدون آب هرگز

    حجت‌الاسلام محمد‌رضا امیری کهنوج نماینده‌مردم‌کهنوج‌- عضو‌کمیسیون‌کشاورزی،‌آب‌و‌منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در شرایطی به استقبال سال ۱۳۹۴ می‌رویم که این سال را با عنوان «بحران آب» نام می‌بریم. قرار است ستادهای بحران آب در استان‌ها به ویژه استان‌های بحرانی تشکیل شود. در چنین شرایطی صرف سخن گفتن از «صرفه‌جویی» دردی را دوا نمی‌کند.
    ما بیش از آنکه بخواهیم به موضوع «بحران آب» بپردازیم باید راهکارهای اساسی را عملیاتی کنیم. روش‌های غلط را متوقف کنیم و جلوی بسیاری سوءمدیریت‌ها را بگیریم. حفر چاه‌های غیر مجاز و تغییر روش‌های آبیاری در کشاورزی مواردی قابل توجه در این عرصه است.
  • جعبه جادویی برای روزهای پرتب‌و‌تاب عید آماده می‌شود

    سریال‌های مناسبتی در سال‌های اخیر نقش پررنگی را در برنامه‌های تلویزیونی ایفا کرده‌اند. مخاطبان جعبه جادویی در سال‌های گذشته با بسیاری از سریال‌ها ارتباط خوبی برقرار کردند و حتی بسیاری از تکیه کلام‌ها به حرف‌های روزمره مردم راه پیدا کرد. بی‌تردید مهم‌ترین اتفاق برنامه‌های تلویزیون در نوروز امسال غیبت سریال پایتخت خواهد بود که در سه سال گذشته توانست ساعت‌های دلپذیری را برای مردم به وجود بیاورد. به دلیل مقارن بودن نوروز با ایام فاطمیه(س) این سریال تولید نشد و در همین رابطه چندی پیش مهران احمدی در صفحه اینستاگرامش نوشت پایتخت ۴ ساخته نمی‌شود تا خیال مخاطبانی که پیگیر ماجرای خانواده‌های نقی معمولی و ارسطو عامل و بهبود فریبا بودند، راحت شود.
  • فروش اقساطی با چاشنی تخلف فروشندگان

    بازار فروش خودروهای خارجی در حالی رکود بی‌سابقه‌ای را در چند ماه گذشته تجربه می‌کند که تعداد نمایشگاه‌های وارداتی خودرو روزبه‌روز در حال افزایش است. نمایشگاه‌هایی که برای جذب مشتری حالا با توجه به کسادی بازار خودرو و نبود نقدینگی لازم به فروش اقساطی خودروهای خود روی آورده‌اند. براساس آمار ارائه شده از سوی گمرک کشور در ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۳۹۳ واردات خودرو سیر صعودی داشته است، به‌طوری‌که تا پایان دی‌ماه سال جاری ۷۹هزار و ۲۱۰ دستگاه خودرو وارد کشور شده است که این میزان نشان‌دهنده رشد ۵۱ درصدی واردات خودروهای خارجی است.
  • ایـران بر مدار خشکی می‌چرخد

    لیلا مرگن گزارش‌های وزرات نیرو نشان می‌دهد که ۵۱۷ شهر کشور با بحران آب مواجه هستند. یعنی میزان تولید و مصرف آب در این شهرها با یکدیگر مساوی است و با کوچکترین کاهش میزان بارش‌ها، تامین آب شرب این شهرها با مشکل مواجه می‌شود. متاسفانه آمار بارش‌های سال آبی جاری هم نشان می‌دهد که با افت بارندگی در ۲۰ استان کشور مواجه هستیم و وضعیت نامناسب منابع آبی کشور باز هم بهبود نخواهد یافت. اما کارشناسان آب بر این باورند که برای خروج از این بحران‌ها باید نگاه مدیران در سطوح کلان به مقوله آب تغییر کند. ضمن آنکه سیاست‌ها در بخش آب کشاورزی اصلاح شود.
  • رکوردداران بهاری جعبه جادویی

    تعطیلات عید نوروز یکی از مناسبت‌هایی است که برای مدیران رسانه ملی و برنامه‌سازان اهمیت ویژه‌ای دارد، البته از سوی دیگر مخاطبان تلویزیون هم منتظر دیدن سریال‌هایی هستند که برای سرگرمی‌شان در این ایام تدارک دیده شده است. همه ساله بحث‌برانگیزترین موضوع در چگونگی ساخت سریال‌های نوروزی، موضوع زمان‌بندی تولید آنها است؛ موضوعی که متاسفانه هر سال تکرار می‌شود و بسیاری از سریال‌ها تا روزهای پایانی تعطیلات نوروز همچنان در حال تصویر‌‌برداری هستند و همزمان با آن پخش می‌شوند. با این حال سریال‌های نوروزی از جمله پرمخاطب‌ترین برنامه‌های شبکه‌های سیما محسوب می‌شوند.
  • نوبرانه‌ها در بارسلونا

    هفته گذشته بارسلونا، شهر زیبای اسپانیا میزبان دوستداران صنعت موبایل بود. صدها نفر از سراسر جهان برای مشاهده جدیدترین پرچمداران شرکت‌های بزرگ دنیا به این شهر آمده بودند. در کنگره جهانی موبایل امسال (Mobile World Congress ۲۰۱۵) علاوه‌بر معرفی جدیدترین گوشی‌های هوشمند، بسیاری از سازندگان موبایل جدیدترین ابزارهای پوشیدنی خود را نیز در معرض دید علاقه‌مندان حوزه تکنولوژی گذاشتند. ابزارهایی که می‌توانند طی چند سال آینده زندگی بشر را به شکل قابل‌توجهی با تغییر همراه کنند. اگر از علاقه‌مندان حوزه موبایل هستید اما وقت نکرده‌اید اخبار این کنگره موبایل را دنبال کنید ما در ادامه این گزارش جدیدترین گوشی‌های هوشمندی که در این رویداد بزرگ در معرض دید حاضران در این نمایشگاه قرار گرفته است را به شما معرفی می‌کنیم.