شماره روزنامه ۶۰۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۸۸۳ دنیای اقتصاد

اخبار نفت و پتروشیمی - روزنامه شماره ۵۸۸۳

  • دوراهی توسعه صنعت پتروشیمی

    دنیای‌اقتصاد - هادی سلگی: محصولات صادراتی پتروشیمی به عنوان یکی از اصلی‌ترین بخش سبد صادرات غیرنفتی و بالطبع ارزآوری بالای آن، می‌تواند در رشد سرمایه‌گذاری و همین‌طور ثبات اقتصادی تاثیر بگذارد. استفاده صادراتی از این تولیدات از این جهت که جزو محصولات میانی در زنجیره ارزش محسوب می‌شوند و پتانسیلی برای تبدیل آنها به مواد مصرفی نهایی به منظور جذب بالاتر ارزش را دارند، یکی از مسائل مورد بحث این حوزه بوده است. چنانچه به طور کلی دو دیدگاه مخالف را روبه‌‌‌روی یکدیگر قرار داده است؛ دیدگاهی که مطابق گزاره بالا با گسترش هرچه بیشتر زنجیره ارزش موافق و معتقد است که خام و نیمه خام‌فروشی نه تنها موجب توسعه اقتصاد و رشد بهره‌وری نخواهد شد، بلکه فروش منابع کشور تنها موجب رانت برای اقلیتی که اجازه دسترسی به این منابع را دارند، می‌شود. در مقابل دیدگاهی که می‌گوید حرکت به سمت همه شاخه‌های تکمیلی نه به صرفه است و نه امکانات آن وجود دارد. این گروه حرکت توسعه از صنعت بالادست در کشورهایی مثل عربستان را نمونه می‌آورند که توانسته‌اند در چند محصول استراتژیک جایگاهی جهانی پیدا کنند.
  • اختیار تغییر قیمت حامل‏‏‌های انرژی دست دولت است

    نایب‌رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: مجلس در برنامه هفتم توسعه دولت را مکلف به تنوع‌‌‌بخشی در سبد سوختی کشور کرد و در حوزه قیمت‌‌‌گذاری ورودی نداشت بلکه این اختیار در دست دولت باقی خواهد ماند.
  • تزریق گاز به اندازه ۲ فاز پارس جنوبی به شبکه سراسری گاز از ایران ال‌‌‌ان‌‌‌جی

    مدیرعامل شرکت مایع‌‌‌سازی گاز طبیعی ایران گفت: با راه‌‌‌اندازی فاز نخست طرح ایران ال‌‌‌ان‌‌‌جی افزون بر صادرات ال‌‌‌ان‌‌‌جی و ارزآوری به مقدار ۲.۵میلیارد دلار برای کشور، امکان تزریق گاز به شبکه سراسری برای رفع چالش ناترازی گاز در کشور نیز وجود دارد و می‌توانیم به اندازه دو فاز پارس جنوبی به شبکه سراسری گاز شیرین تزریق کنیم.
  • تحقق ۱۱۳‌درصد ظرفیت تولید در پتروشیمی بوعلی سینا

    عملکرد ۷ ماهه تولید پتروشیمی بوعلی سینا نشان می‌دهد این مجتمع با ۱۱۳‌درصد ظرفیت اسمی به تولید پرداخته و تمرکز خود را بر تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر با هدف تامین نیاز کشور معطوف کرده است. به گزارش روابط عمومی پتروشیمی بوعلی، عملکرد ۷ ماهه تولید شرکت پتروشیمی بوعلی سینا با نماد «بوعلی» نشان می‌دهد این پتروپالایشگاه در این مدت با ۱۱۳‌درصد ظرفیت اسمی به تولید پرداخته و تمرکز خود را بر تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر با هدف برطرف کردن نیاز داخلی کشور معطوف کرده است.
  • جم‌‌‌‌پیلن در صدر جدول تحقق بودجه فروش پتروشیمی‌‌‌ها

    بررسی و مقایسه صورت‌های مالی ۶ ماه پتروشیمی‌‌‌های مطرح فعال در بازار سرمایه حاکی از آن است که پتروشیمی جم‌‌‌پیلن از میان ۱۱ پتروشیمی نام‌‌‌آشنا بیشترین میزان تحقق بودجه فروش سال مالی ۱۴۰۲ را از آن خود کرده است. به گزارش روابط عمومی شرکت پتروشیمی جم‌‌‌پیلن، صورت مالی سالانه «جم‌‌‌پیلن» مشخص می‌کند این شرکت برای مبلغ فروش سال ۱۴۰۲ خود برنامه ۱۰‌هزار و ۳۴۰ میلیارد تومانی داشته که حدود ۵۳.۴‌درصد آن در ۶ ماه نخست این سال محقق شده است. به این ترتیب پتروشیمی جم‌‌‌پیلن در ۶ ماه نخست امسال موفق شد ۵‌هزار و ۵۲۳ میلیارد تومان از محصولات خود را بفروشد. رقمی که در صورت‌های مالی ۶ ماهه پتروشیمی جم‌‌‌پیلن به چشم می‌‌‌خورد، مقدار تولید این پتروشیمی است، به‌‌‌طوری که جم‌‌‌پیلن در نیمه نخست امسال موفق به تولید بیش از ۲۵۲‌هزار تن از محصولات خود شد که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد قابل‌توجه ۹۹ درصدی داشته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر