به گزارش «ایسنا»، دو منبع آگاه به رویترز گفتند: فروش سهام این غول انرژی، به زودی و احتمالا در ژوئن آغاز خواهد شد و یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای سهام منطقه خواهد بود.

یکی از این منابع آگاه گفت: ارزش سهام عرضه‌شده، ممکن است به حدود ۱۰ میلیارد دلار برسد. تدارکات برای عرضه سهام آرامکو در جریان است و جزئیات آن ممکن است تغییراتی پیدا کند.

رویترز پیش از این گزارش کرده بود بانک‌هایی از جمله سیتی گروپ، گلدمن ساکس و اچ اس بی‌سی، برای مدیریت این فروش، انتخاب شده‌اند.

عربستان سعودی برنامه اصلاحات اقتصادی معروف به افق ۲۰۳۰ را آغاز کرده که توسعه بخش خصوصی و رشد غیرنفتی را در مرکز توسعه آینده این کشور قرار داده است. این کشور برای جذب گردشگران و استعدادها در اقتصاد دیجیتال و دور شدن از وابستگی به درآمدهای نفتی، سرمایه‌گذاری‌‌‌های گسترده‌‌‌ای را در شهرهای آینده، برنامه‌ریزی کرده ‌است.

در حال حاضر، عربستان سعودی پس از فروش ۱.۷‌درصد از سهام آرامکو در عرضه اولیه عمومی در دسامبر سال ۲۰۱۹، کمی بیش از ۹۸‌درصد از سهام این غول نفتی را در اختیار دارد. از ۹۸‌درصد سهام در اختیار عربستان سعودی، ۹۰‌درصد از سهام آرامکو متعلق به دولت عربستان و ۸‌درصد دیگر متعلق به صندوق سرمایه‌گذاری دولتی این کشور است. دولت عربستان به عنوان بزرگ‌ترین سهامدار آرامکو، برای تامین هزینه‌‌‌های بودجه، به شدت به پرداخت پول از سوی این شرکت، متکی است. بر اساس گزارش رویترز، با وجود اینکه آرامکو در سه ماه اول سال ۲۰۲۴، به دلیل قیمت پایین‌‌‌تر نفت و حجم کمتر فروش، درآمد کمتری را گزارش کرد اما اوایل ماه میلادی جاری اعلام کرد انتظار دارد ۳۱ میلیارد دلار سود نقدی پرداخت کند. از زمان عرضه اولیه عمومی سهام در سال ۲۰۱۹ که بزرگ‌ترین عرضه اولیه عمومی در جهان شد، سهام آرامکو از ۳۲ ریال در هنگام عرضه اولیه، به ۳۸.۶۴ ریال در سال گذشته صعود کرد. معاملات سهام آرامکو پنج‌شنبه گذشته، در ۲۹.۹۵ ریال بسته شد.