شماره روزنامه ۶۰۹۶
|

  • ترازوی بورسی رکود-رونق

    دنیای اقتصاد: ارزش معاملات فاکتوری است که با آن نقدشوندگی بازار و همچنین رونق و رکود حاکم بر یک بازار را می‏سنجند. کاهش و دستکاری متعدد دامنه نوسان در سال جاری به‌دلیل ریسک‏های سیستماتیک و تنش‏های ژئوپلیتیک، یکی از مهم‌ترین مواردی بوده که سبب شده است ارزش معاملات بازار با افت قابل ‌توجهی همراه شود.
  • فرمول سیاست حمایتی هنگام رکود

    دنیای اقتصاد : رکود پدیده‏ای است که در آن همه گروه‌ها دچار افت درآمد و متعاقبا افت مصرف خواهند شد؛ اما شدت این اثر، همگن نیست. با سه دسته‌بندی حول انباشت دارایی و بدهی خانوار، می‌توان دید که کدام گروه بیشتر متاثر می‌شود و سیاستگذاری باید معطوف به کدام‌یک باشد.
  • بار غیرمجاز ۹ مادرشهر

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهرسازی: فشار «تراکم جمعیت» در ۹مادرشهر کشور، بارگذاری جدید ساختمانی در این پهنه‌ها را زیر علامت سوال قرار داده است. یک مطالعه نشان می‌دهد «برنامه‌ریزی تک‌بعدی برای تامین مسکن ۱۰استان»، ریسک‌های ۷گانه زندگی در مجموعه‌های شهری را تشدید می‌کند. لکه‌های این ناهنجاری روی نقشه ایران مرئی شد.
  • حکمرانی رونق‌ساز در «صمت»

    برای تحقق اهداف یک حکمرانی توسعه‌خواه در صنعت‌،معدن و تجارت تمرکز بر رفع ضعف زیرساخت‏ها همچون کسری برق، پیش‏بینی‌پذیر کردن اقتصاد و ایجاد اعتماد از طریق شایسته‌گزینی و همین‌طور توسعه بازارهای داخلی و خارجی برای صنایع از طریق صادرات اهمیت بسیاری دارد.
  • قطب‌نمای سیاست پولی

    دنیای اقتصاد: نرخ بهره یکی از ابزارهای کلیدی در سیاستگذاری پولی به شمار می‌رود که نقش مهمی در هدایت و تنظیم مسیرهای اقتصادی یک کشور دارد. در ایالات متحده، این ابزار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ چرا که به عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان، تغییرات نرخ بهره در این کشور تاثیرات گسترده‌ای بر روندهای اقتصادی بین‌المللی دارد. با توجه به تحولات اخیر در اقتصاد آمریکا، پرسش اساسی در محافل اقتصادی این است که آیا شرایط کنونی می‌تواند فدرال رزرو را به سمت کاهش نرخ بهره سوق دهد؟ پاسخ به این پرسش نیازمند تحلیل دقیق چندین شاخص کلیدی اقتصادی است؛ شاخص‌هایی که همواره در کانون توجه فدرال رزرو قرار داشته و نقشی تعیین‌کننده در تصمیم‌گیری‌های این نهاد ایفا می‌کنند.
  • انتظار شرکت‌ها از دولت جدید

    دنیای اقتصاد: در حاشیه نمایشگاه صنعت مالی (بورس، بانک، بیمه) گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» میزبان نشستی با حضور کارشناسان بازار سرمایه و فعالان اقتصادی بود. در این نشست مطالبات عمومی، به‌ویژه مطالبات اهالی بازار سرمایه و اتاق بازرگانی از دولت جدید مطرح شد.
  • ۶ باگ مسکن‌دولتی

    دنیای اقتصاد: خانه‌ندارهای سه دهک اول برای رسیدن به «مسکن دولتی» باید بهای سنگین پرداخت کنند؛ به‌طوری که دهک اول ۱.۶برابر درآمد سالانه‌ خود را باید بابت قسط وام بپردازد. هزینه مستاجری اما کمتر از این رقم است. یک پژوهش رسمی درباره «ریزش ۸۵درصد متقاضیان مسکن‌ملی» و غلبه مالکان بر مستاجرها در طرح، ۶ اشکال را شناسایی کرد.
  • کاهش «رفاه» با مغلطه «ما»

    درحالی‌که بسیاری از شاخص‌های اقتصادی کلان با ضمیر «ما» تفسیر می‌شود، استفاده غیرانتقادی از این واژه می‌تواند نوع نگاه ما به موضوعات سیاسی را دچار آشفتگی کند. باید توجه داشت که یک ملت از یک مجموعه واحد از منافع تشکیل نشده است.
  • تاوان انحصار در صنعت برق

    مدیریت ناکارآمد، نظارت ضعیف و ایجاد انحصار در شبکه تولید و توزیع برق در دو دهه گذشته باعث ایجاد چالش‏های روز افزونی در کشور شده است؛ برای نمونه سپردن مسوولیت تامین برق صنایعی مانند فولاد و مس به خود آنها نشان از سلب مسوولیت اجتماعی دارد.
  • آسیب‌شناسی آموزش اقتصاد

    دنیای اقتصاد: اقتصاددانان در نشست نقد و نظر گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» در رابطه با وضعیت آموزش اقتصاد در کشور بر اهمیت فارغ بودن استادان دانشگاه از مشغولیت‌های دولتی در هنگام پذیرفته شدن به‌عنوان عضو هیات علمی تاکید کردند و مداخلات غیرکارشناسی را در جذب هیات‌های علمی مانع عملکرد مناسب دانشگاه‌ها دانستند.
  • کسب‌وکار در پیچ‌وخم قوانین

    دنیای اقتصاد: در یک بازه ۱۰ساله در حدود ۱۳هزار قانون یا مقرره در سامانه ملی قوانین و مقررات بارگذاری شده است و نشان از این دارد که بی‌ثباتی، فزونی و خلق‌الساعه بودن قوانین یکی از عوامل مهم ناامنی محیط کسب‌وکار در ایران است.
  • بازی انتظار در خاورمیانه

    دنیای‌اقتصاد: نشریه اکونومیست در تحلیلی از چشم‏انداز تنش در خاورمیانه به بازی صبر و انتظار عجیب و غریب بین بازیگران این منطقه پرداخته و دو احتمال آتش‌بس یا آخرالزمان را بررسی کرده است. این نشریه معتقد است در نهایت نتانیاهو و سنوار حرف آخر را می‌زنند.
  • آزادی معجزه می‌کند

    دنیای اقتصاد: بسیاری علم اقتصاد را علمی کسل‌کننده و بی‌رحم می‌شناسند. به زعم آنان، اقتصاد علمی است اشباع‌شده از اعداد که در آن هیچ خبری از نوع‌دوستی وجود ندارد؛ اما اقتصاد شاید تنها شاخه‌ای از علوم انسانی است که در آن ترجیحات متفاوت انسان‌ها تحقیر نمی‌شود.
  • چشم‌انداز اقتصاد با همتی

    دنیای اقتصاد: عبدالناصر همتی از جمله وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم است که پیش از آغاز به کار، برنامه مدونی را منتشر کرده است. او که اقتصادخوانده و سابقه اجرایی مانند ریاست بانک مرکزی را دارد، چالش‎های اقتصادی کشور را می‌شناسد و در برنامه خود به ارائه راه‌حل‌های کارشناسی پرداخته است.
  • جغرافیای رکود تورمی مسکن

    دنیای اقتصاد: نبض سرمایه‌گذاری ساختمانی در استان‌ها به جهش سراسری قیمت مسکن، واکنش‌های متفاوت نشان داد. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از میزان تورم مسکن و افت تیراژ تولید مسکن در ۳۱استان در بازه زمانی ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۲ حاکی است، سهم تهران در بازار ساخت‌وساز نصف شده و در برخی استان‌های دارای کلان‌شهر یک تا ۲واحد درصد کاهش یافته است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر